Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Konnunsuon kaupat epäedulliset valtiolle. Hallinnon sisäinen yhteispeli ei toimi.

Valtio myi Lappeenrannassa sijaitsevan Konnunsuon vankilan rakennukset ja läheiset maa-alueet kiinteistösijoitusyhtiölle 1,8 miljoonalla eurolla loppuvuodesta 2010.

Puolitoista viikkoa ennen kaupantekoa Konnunsuo oli valtion selvityksessä todettu varteenotettavimmaksi vaihtoehdoksi vastaanottokeskuksen sijoituspaikkana.

Vajaan vuoden kuluttua kaupanteosta valtio vuokrasi osan vankilasta vastaanottokeskuksen käyttöön. Valtio maksaa nyt vuokraa 660 000 euroa vuodessa ainakin vuoteen 2017 saakka. Vuokrat siis kattavat myyntihinnan alle kolmessa vuodessa.

Uusi omistaja on myynyt lisäksi entisiä vankilan maita noin 2,2 miljoonalla eurolla. Sijoittaja on
siten varmistanut jo tässä vaiheessa yli 5,5 miljoonan euron tulot kiinteistöstä, jonka valtio myi 1,8 miljoonalla eurolla.

Kansanedustajana jätin Eduskunnassa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen vastattavaksi ns. kirjallisen kysymyksen, koska haluan tietää, miksi valtionhallinto toimi tässä asiassa näin taitamattomasti ja valtion etujen vastaisesti, mikä on asiaa valmistelleiden henkilöiden vastuu tässä asiassa ja mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä, jotta vastaisuudessa ei tapahdu vastaavia virheitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Sakari Behm

Älä sinä hyväveli veljeäsi neuvo. Ammuu, sano lehmä kun laitumelle pääsi.

Jari Eteläsaari

Pauli Vaahtera kirjoitti samasta asiasta aikaisemmin ja kattavammin.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/03/2...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Eipä sillä ole merkitystä. P. Vahtera varmaan teki asiaan esityötä hyvänä journalistina. Tossavainen kansanedustajana, kuten hänen hommaansa kuuluu otti asian esille "parlamentissa".

Edes jotain.....

K Veikko

Kirjoituksessaan Pauli Vaahtera väittää, että kaupan yhteydessä sovittiin:

    ”Vankila-alueen myynyt Senaatti-kiinteistö haluaa myötävaikuttaa siihen, että vankila-alue vuokrataan eteenpäin vastaanottokeskukseksi.”

Tällä tavalla sijoittaja ei rahalla ostanut pelkkää kiinteistöä vaan myös poliittista valtaa. Jotkut sanovat tätä rakenteelliseksi korruptioksi.

    - Kun meidän momentilla ei ole rahaa, mutta tuolla toisella (pakolais)momentilla sitä on rajattomasti niin hoidetaanko asia seuraavalla tavalla ...

Poliittisen vallan ostamisesta on tullut erittäin tuottoisa bisnes. – Sijoituspääoma virtaa julkisyhteisöjen kassaan yksinkertaisesti siitä syystä, että siellä on helppo tehdä erittäin kannattavaa bisnestä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

No tottakai siellä oli kaveri sijoitusyhtössä joka vastaavasti jakaa hyötyä näille myyntiasioista päättäville veljille. Hyvä Reijo että selvität asiaa !

Juho Aalto

Nytpä ainakin tiedän, mistä konnansuon vankila on keksitty

K Veikko

Sijoittaja arvasi tulevaisuuden paremmin kuin valtio.

Jos hallituksessa olisi perussuomalainen valtionvarainministeri, Konnunsuota ei olisi myyty mutta pakolaisia olisi otettu vastaan vähemmän. Sen seurauksena Konnunsuo olisi rapistunut niin, että nyt siitä ei saisi edes tuota 1,8 miljoonaa.

Oppositiossa olevat sosiaalidemokraatit kysyisivät nyt hallitukselta, miksi Konnunsuota ei myyty silloin kun siitä vielä olisi saatu hyvä raha.

Reijo Tossavainen

Valtion hallinnossa taitaa olla liikaa virkamiehiä tai he ovat taitamattomia,koska eivät tiedä toistensa tekemisiä ja suunnitelmia...

Juho Aalto

Valtion hallinnolla ei ole taloudellisia intressejä panostaa voimavaroja työhönsä - mitä väliä kun eivät käytä omia rahojaan? Osaamisenkaan suhteen ei varmasti jakseta panostaa, kun työpaikkoja jaetaan lähinnä tiskin alta.

Missä ovat ne nimet, ketkä tämän kaupan ovat järjestäneet?

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Tämä on niin tätä. Ja ei kun jatkuu ja jatkuu. Pahemmaksi menee päivä päivältä. Odottakaas kun kuntauudistus toteutuu, sitten se todellinen jätti uusjako alkaa. Sorry, on alkanut jo. Päätöksiä tehneitä ei saada vastuuseen mitenkään? Kuka ratkaisi ? Nimet esiin !

Reijo Tossavainen

Valtio lykkää väkeä kaavamaisesti pellolle, kun pitää säästää. Mielestäni nykyistä paljon enemmän pitäisi kiinnittää huomiota hallinnon toimivuuteen. Tämä Konnunsuon esimerkki on vain yksi esimerkki. On valitettavan yleistä, että virkamiehet puuhaavat kukin omilla hiekkalaatikoillaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tässäkin tapauksessa tulee ilmeisesti halvemmaksi maksaa yksityiselle kuin Senaatti-kiinteistölle.
Miksi kukaan ei puutu kyseisen lafkan rahastukseen?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Mahtoikohan olla Hyvä-Velijärjestelmän systeemit käytösssä?
Valtiolle epäedullisia päätöksiä tehneet älykääpiöt vastuuseen teoistaan.
Mihin tarvitaan päättäjiä jotka ovat apukouluasteella ja ovat kiinnostuneita ainoastaan ja vain siitä mitä peilistä näkyy.
Suomi tarvitsee todella täydellisen remontin sekä valtion hallinnossa että eduskunnassa.
Toivon mukaan seuraavissa eduskuntavaaleissa järki voittaa.
Kansanedustajien määrä tulee vähintäänkin puolittaa sillä ei näin pieni maa kuin Suomi tarvitse elätikseen moista kansanedustaja määrää avustajineen.

Reijo Tossavainen

Joka tapauksessa Konnunsuon kiinteistökaupat ovat sellaisia, että siitä pitää tehdä perusteellinen selvitys.

Tein tiistaina eduskunnassa ministeri Urpilaiselle osoitetun ns. kirjallisen kysymyksen kaupan toteuttamisesta. Jos vastaus ei tyydytä, pyydän valtiontalouden tilintarkastajia puuttumaan tilanteeseen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jälleen (toisen kerran) Reijo on aika kiittää hyvästä työstä.

Teet työtäsi juuri kuten kansanedustajan pitääkin. Paneudut asioihin, jotka tuntuvat ehkä vähäpätöisiltä, vaan sitä ne eivät ole. Kansanedustajana Sinulla on oikeus ja velvollisuus saada tietoa myös "kuittitasolla", ja epäkohtien ilmetessä myös oikeus ja velvollisuus tuoda asiat julki.

Moni nuori eteenpäin pyrkivä poliitikon alku ei uskalla ja sitä kautta halua puuttua ilmiselviin epäkohtiin. Niitähän siellä riittää ja toisaalta taas monia konkareita ei kiinnosta.

Eli jatka samaan malliin. Meillä vanhoilla staroilla kun ei ole mitään menetettävääkään, paitsi hyvä omatunto ja mukava tunne hyvin tehdystä työstä.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Ei ehkä liity aiheeseen, mutta kun katselen eduskunnan kyselytuntia niin aina pistää silmään se, että vastausaika on rajallinen,1 minuutti.
Mitähän jos jätettäisiin pois kaikki turhat höpinät kuten arvoisa herra puhemies, arvoisa se tai arvoisa tämä ja keskustellaan asioista niiden oikeilla nimillä eikä nuolla kenenkään takapuolta täysin turhilla,aikaa vievillä lässytyksillä. Asiat asioina ja lässytykset sikseen.
Jos puhemies kokee tämän epäoikeuden mukaisena niin jättäköön puhemiehen hommat sikseen. Tulijoita pallille piisaa.

Toimituksen poiminnat