Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Moraalin rappio repii kansakuntaa, mutta tunnelin päässä näkyy valoa!

Ilkka Kanerva on ollut Kokoomuksen keskeisiä poliitikkoja vuosikymmenien ajalta. Nyt hän sai vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Laaja asiakokonaisuus kiinnosti mediaa tasan yhden päivän ajan, vaikka kyseessä on henkilö, joka on jopa ministerinä vaikuttanut maamme asioihin. Miksi näin?

Samaan aikaan Helena Eronen, joka kansanedustajan avustajana auttaa kansanedustajaa lähinnä arkisissa käytännön asioissa, joutuu median pyöritykseen pitkäksi aikaa. Asian penkominen saa median avustamana mittasuhteet, jotka ovat moninkertaiset Kanervan
lahjustuomioon verrattuna. Miksi näin?

Mediaa eikä muutakaan valtaa pitävää mukasuvaitsevaa ja mukasivistynyttä elittiä ei kiinnosta sekään, että Kanerva totesi että hän ei tunne tehneensä mitään väärin. Miksi tässä ei nähdä laajemman pohdiskelun paikkaa? 

Perussuomalaisena näen kuitenkin heikkoa valonkajoa tunnelin päässä. Kansalaisista yhä useammat ovat havainneet asioiden todellisen tilan. Sosiaalista mediaa ei voida kahlita. Sitä ei
voida hallita vallan kammareista, kabineteista ja toimituksista käsin.


Eivät kansalaiset ole tyhmiä. Kyllä kansa tietää!

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Sosiaalinen media mahdollisti perussuomalaisten nopean nousun puolueena. Sen ansiosta se tulee myös pysymään keskeisenä, merkittävänä puolueena.

Enää kustantaja, päätoimittaja tai toimittaja ei päätä kuka saa sanoa ja mitä saa sanoa. Sen tuo porukkaa näyttää tajuavan, ja käy siksi raivoisaa taistelua perussuomalaisia vastaan. Keinot ovat tosin usein varsin alhaisia.

Sami Mäki

Aikanaan gallupit tiesivät oikein että "jytky" oli tulossa. Nyt gallupit ovat näyttäneet perussuomalaisten olevan aika vapaassa pudotuksessa: 22%:n kannatuksesta noin 7% alaspäin. Oletko Tossavainen huolissasi tästä kehityksestä kunnallisvaalien suhteen? Mistä gallup-lukujen laskeva suunta mielestäsi kertoo? Onko puolueenne sisällä reagoitu asiaan mitenkään?

Reijo Tossavainen

En ole yhtään huolissani kunnallisvaalien suhteen. Olemme nyt suurinpiirtein samaa kokoluokkaa kuin kepu ja demarit. Jälkimmäiset puoluee olivat vielä äsken reilusti yli 20 % kannatuksen omaavia puolueita vaaleissa. PS sai ek-vaaleissa vajaat 20 prosenttia.

Ennustan, että tulevissa vaaleissa PS menestyy galluplukuja paremmin ja myös kepu menestyy, kiitos pitkälti Virkkusen. Samasta syystä demarit jäävät alle nykyisten galluplukujen.

Sami Mäki

Eli mielestäsi perussuomalaisten kannatus lähtee nousuun Virkkusen ansiosta? Etkö Tossavainen näe sitä huonona asiana, että perussuomalaisten menestys on suuresti riippuvainen siitä, miten muut puolueet epäonnistuvat? Eikö lähtökohtaisesti olisi parempi, että puolueen menestys riippuisi ensisijaisesti omasta onnistuneesta toiminnasta, eikä muiden epäonnistumisista? Silloin avaimet olisi omissa käsissä eikä muiden.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei sosiaalinen mediakaan mitään nosta, jos kaikki perussuomalaisten jutut on kaluttu loppuun jo aikaa sitten. "Meitä syrjitään ja morkataan" ei ole sellainen viesti, jota sosiaalisessa verkossa ihmiset levittäisivät toisilleen. Vali vali, meitä syrjitään, ei ole ilmiö, joka lebiää facebook-päivityksissä.

Sami Mäki

Etköhän Tossavainen nyt hieman tahallisesti unohda sitä, että tämä tuomio oli eräs päätepiste prosessille, jota on kyllä vatvottu mediassa melko runsaasti.

Paheksut myös puoluetoverisi avustajan riepottelua mediassa. Myönnä nyt itsekin että Erosen kirjoitus yhteiskuntasatiirina ei ollut kovin onnistunut. Erosen teksti ei vienyt sisältämäänsä asiaa mitenkään rakentavalla tavalla eteenpäin, pikemminkin päinvastoin. Maailma ei muuttunut tekstin myötä paremmaksi, eikä maailma olisi menettänyt mitään arvokasta, vaikka Eronen olisi jättänyt tekstinsä julkaisematta siinä muodossa.

Sinä Tossavainen rakastat viljellä termejä mukasivistyneistö ja mukasuvaitsevaisto. Voisitko tarkentaa, mihin sijoitat Kanervan ja Erosen? Sivistyneistöä vai mukasivistyneistöä? Se mitä media (poislukien some) mielestäsi edustaa tiedetään jo.

Reijo Tossavainen

Huumorista toki voidaan olla eri mieltä.

Sami Mäki

Totta! Mutta tilannetajua pitäisi olla sen verran että huumoria viljellessä miettii omaa asemaansa, tapaa ja paikkaa. Vanha totuus politiikassa pysyy: ole harvakseltaan hauska. Eduskunnan kahvilassa ja internetissä lauotuissa jutuissa on iso ero.

Reijo Tossavainen

Politiikasta ei pidä poistaa huumoria. Tämä touhu on riittävän ikävää jo nykyisellään.

Sami Mäki

Eikö asiakysymykset itsessään olekaan riittäviä? Jos politiikka on noin ikävää, niin silloin kannattaa harkita alan vaihtoa.

Erosen tekstissä eräs ongelma oli se, että se ei ollut pelkästään huumoria, vaan kirjoituksella pyrittiin ottamaan myös kantaa ja vaikuttamaan. Melko raaka musta huumori vaikka se olisi miten överiksi vedettyä, vesittää itse yhteiskunnallisen sanoman. Tämähän on nyt jo nähty!

Perussuomalaisilla muutenkin tuntuu yleistyneen tuommoinen ihme räyhääminen, ja sitten kun joku siitä huomauttaa, niin todetaan että se oli leikkiä tai huumoria. Tämä on raukkamaista tyyliä koska leimakirveiden heitto kääritään huumoriin, ja jos et osta tekstin poliittista sisältöä sinä oletkin huumorintajuton. Tätä samaa taktiikkaa käyttävät koulukiusaajat. En väitä että Eronen tai perussuomalaiset olisivat kiusaajia, usein tuntuu että nämä ovat ylilyöntejä. Tällainen "huumori" tosiasiassa raaistaa yhteiskunnallista keskustelua, ja madaltaa kynnystä suhtautua vähätellen erilaisiin vähemmistöihin. Tosiasiassa Erosen huumorilla oli kuitenkin poliittinen motiivi ja tarkkoitusperä, sitä ei sovi unohtaa.

PS: Tietääkö kukaan mikä on Kanervan ja myös Sukarin koeaika ehdollisessa tuomiossa?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Eiköhän tuota Kanervan tapausta ole muutaman vuoden pyöritelty, vai oliko se muka jokin uusi asia mitä ei ollut kaikilla tiedossa jo pitkän aikaa, itse asiassa siitä oli tieto jo ennen vaaleja. Vanhat jutut eivät vedä vertoja uusille, pitäisihän tuo olla entisen päätoimittajan tiedossa.

Ja Erosen tapauksessa te itse olette yhtenä osapuolena kiitettävästi mediassa pitäneet yllä. Olisihan se ihme jos ei media kirjoittaisiyhtään mitään yhden puolueen toiminnasta oman puolueen jäsentä kohtaa. Ja tuosta huolimatta se syyllinen löytyy muualta.

Aki Mönkkönen

Tunnelin päässä näkyy valoa... se on juna! Siinä tämänkertainen vitsi. Asiaan mennäkseni, jotain on todella pahasti pielessä aina niin rakkaan eliittimme, se on; kansanedustajiemme, juuri niiden, joiden kuvittelemme nauttivan luottamustamme, tekevän asioita, kertomatta niistä meille mitään.

"Suomella töissä." Tämä lause kuvaa kätevästi sitä harhaa, joka näyttää monella kansan luottamusta nauttivalla mandaatin haltijalla olevan. Suomea ei ole ilman kansaa, eikä Suomi maksa edunvalvonnasta mitään, kansa maksaa. Nyt tuntuu, että Suomi on irroitettu kansasta ja sitä myydään EU:n huutokaupassa eniten tarjoavalle, kysymättä mielipidettä kansalta, jonka etu tai tuho on kyseessä.
"Suomella töissä" kuvaa sitäkin maan tapaa erittäin hyvin, että kansan maksaman palkan pesevät mennen tullen hallituksissa ym. säätiöissä istumisesta saatavat palkkiot ja korruptiorahat.

Näinpä kansan demokraattisesti valitsemat edunvalvojat saavatkin todelliset tulonsa ja ohjeensa tehdä politiikkaa muualta, ties mistä?

Se, mitä tapahtuu näkyvissä, on enää teatteria, se, mikä on näkymättömissä, se sanelee käytännön. Mm. Draksvik, KMS, NOVA, Prisma, Citymarket, ABC, jne. Kansa on näistä pihalla.

Siksi onkin niin läpinäkyvää ja surkuhupaista, eliitin tapa tehdä merkityksettömistä asioista suuri kohu, median avulla, sidonnaisuuksien avulla. Vastapalvelluksesta vastapalvellus jne. Hyvä veli -systeemi toimii! "En tiedä, en muista, en ole kuullut, en ole tehnyt mitään väärää"; niin tuttuja kommentteja viime vuosilta, eikä näytä loppua tulevan. Tarvittaisiin lisää Oinosen ja kumpp. tapaisia KANSANedustajia.

Reijo Tossavainen

Eipä tuohon ole paljoa lisättävää...

Jouni Haimi

Mutta jotenkkin tuntuu aika kornilta tuo Tossavaisen ajatus siitä että perussuomalaiset olisivat muka joku moraalin pelastus....Kukin tietysti voi miettä persujen moralia esin tuossa nuorisojärjestöjen avustusasiassa ja kuinka persu nuoret hamusivat rahaa yhteikunnalta enemän kuin toiminnan perusteella ehkä olisi ollut aihetta...

Vilho Juntunen

Puhujanpöntössäni näkyy taas valoa. Perussuomalaisten riemumarssi http://www.youtube.com/watch?v=qd7jCZs_vBg
on tulossa päätökseensä eli totaalinen romahdus on tosiasia mutta tieten-
kään tämä ei koske Reijo Tossavaista jolla on kansan hyväuskoisuuden
mandaattia vielä kolme vuotta jäljellä.

IHANAA, ETTÄ JUSSI SINÄKIN OLET SUOMALAINEN KOMMUNISTI.

Reijo Tossavainen

Vilho ei ole näköjään vielä huomannut, että kommunismi menehtyi omaan mahdottomuuteensa.

Vilho Juntunen

Ystäväni Reijo!
Sinä et ole vielä huomannut että kommunismi on vasta tulossa.
Nyt minä niin kuin sinäkin keräämme edelleen perkuukasoja mutta
toivottavasti sinusta tulee toisen kauden valtiomies sillä
minä tulen olemaan edustajatoverisi.

Reijo Tossavainen

Lenin ja Stalin eivät herää kuolleista. Hyvä niin.

Meillä taitaa olla vielä muutama kommunisti. Käy jo vitsistä...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Turun Sanomat "sattuu" olevan Kanervan tukialueen Turun valtalehti.

Ja Ketoset Kokoomuksen tukijoita.

Jk. Taman kirjoituksen osittainenkin lainaaminen Turun Sanomiin on kielletty.

Käyttäjän jarilarikka kuva
Jari Larikka

Jos kansalaisista yhä useammat ovat havainneet asioiden todellisen tilan, niin on aika epätodennäköistä, että he näkevät enää perussuomalaisissa pelastusta poliittiseen kulttuuriin.

Median jatkuva syyttely ei pitkälle kanna politiikassa. Olisi ehkä yritettävä ajaa enemmän niitä asioita eteenpäin joita lupaisi tukea ennen vaaleja ja sitä kautta saada yhteiskunnallista hyväksyntää.

Tosin paras terä suli siitäkin kun ette uskaltaneet ottaa hallitusvastuuta...

Matti Jalagin

Me tienataan tällä.

Kannattaisiko teidän siellä kokoomuksessa keskittyä omaan vasemmistolaiseen politiikkaanne ja jättää oppositio raksuttamaan omiaan, sillä toistuva mussutus opposition olemuksesta ei kanna teitä sen pitemmälle?

Eikä hyväksyntäkään ole vielä kirkossa kuulutettua.

Käyttäjän joolsa kuva
Jorma Santahuhta

Reijo hei...
Helenan saama mediakohu johtuu myös siitä että Perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli NIIN TYHMÄ ettei osannut laittaa stoppia asialle vaan veti herneen nenään ja laittoi Jamesin sivuun. Kärpäsestä tehtiin härkänen. En olisi kuuna päivänä moista typeryyttä ja median leikkiin osallistumista osannut odottaa perussuomalaisilta.

Luuletko että perussuomalaisia voi ottaa vakavasti tämän jälkeen? Täysin naurettavaa pelleilyä ja ylireagointia. No mutta ainakin tämän jälkeen tiedämme että PS ryhmän kansanedustajat eivät uskalla ajaa kaikkien äänestäjiensä asiaa, tahi pitää omaa päätään painostuksen edessä, vaan uskovat totuutenaan median vahtikoiria jotka räksyttävät kaikesta mikä on elitistisen maailmankuvan vastaista. Tietysti jos elitismi on tarttuva tauti ja kansanedustajana oleminen antaa mukavan stabiilin pallin jolla istua, ison liksan juostessa, niin eihän siinä tarvitse koskaan eri mieltä ollakkaan; myötäillään mediaa ja ollaan keräämättä negatiivisia irtopisteitä.

Jotta asiat muuttuisivat ja jotta äänestäjät saisivat luottamuksen takaisin puolueeseen, pitää aiempi virhe perua ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Vaikka media toimiikin virheellisesti niin perussuomalaiset voisivat edes itse toimia niin kuin on järki ja kohtuus, sekä kuunnella kentän ääntä. Epäilenpä että jos puolueen jäseniltä kysyttäisiin mielipidettä Jamesin erottamisesta, tulos olisi puolueen johdon toimille yllättävän kritiikillinen.

Toimituksen poiminnat