Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hesarin Nato-intoilu naurettavaa

Hesarin toimituksellista sisältöä linjaa kaksi asiaa: EU- ja Nato-myönteisyys. Jälkimmäisestä oli tänään hyvä esimerkki. Noin sivun verran kerrottiin uudesta gallupkyselystä, jonka muutokset olivat lähes merkityksettömiä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että viime viikon keskiviikkona käytiin Eduskunnassa laaja, mielenkiintoinen ja merkittävä keskustelu EVM:n osalta. Kyse oli miljardeista ja kansallisen päätösvallan luovuttamisesta, mutta se ei antanut aihetta minkäänlaiseen juttuun. Sen sijaan lähes merkityksetön gallupmuutos oli lehden pääuutinen.

Nato-uutisoinnissa kärpäsestä tehtiin härkänen. EVM:n osalta oli päinvastoin. Tarkoitus pyhitti keinot kummankin asian osalta.

Ikäänkuin pisteenä iin päälle, jään odottamaan Olli Kivisen Nato-intoa puhkuvaa kirjoitusta lähipäivien artikkelisivulle. Edellisestä on jo kulunut parisen viikkoa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana suomalaista on ollut Nato-myönteisiä 15-27 %. Viimeistä edellisellä kerralla joulukuussa myönteisiä oli 16 %. Nyt viimeisimmässä kyselyssä lukema oli 17 %. Kannatus on siis käytännössä ennallaan eli alle pitkäaikaisen keskiarvon.

Epävarmojen eli "ei osaa sanoa" henkilöiden osuus on ollut 11-22 %. Nyt lukema oli 21 %, kun se viime joulukuussa oli 16 %.

Olennaista on ollut kuitenkin suomalaisten usko omaan kykyymme puolustaa maatamme. Heidän osuus on ollut 53-68 %. Korkein arvo oli viime joulukuussa, nyt lukema oli 62 %.

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Nato- ja EU-myönteisyyden ohella Hesarilla on kolmaskin tavoite. Lehden pääkirjoitusivulla en ole havainnut yhtään myönteistä kommenttia Perussuomalaisista. Uutissivuilla useimmiten vaietaan myönteisistä asioista ja kirjoitetaan vain kielteisistä.

Uusien päätoimittajien aikana lehdestä on tullut vallanpitäjien sylikoira.

Olli Kankaanpää

Luen Hesaria kuten monia muitakin lehtiä, olen jopa tilaaja. Erilaisia näkemyksiä on kuunneltava, jotta niihin voi ottaa kantaa.

Reijo Tossavainen

Suurin osa katsojista ja lukijoista ei osaa olla kriittisiä näkemäänsä ja lukemaansa. Jos koko ajan on esim. Hesarin ja Ylen/Maikkarin varassa, niin kovin yksipuolinen kuvan asioista silloin saa. Se näkyy myös ko. henkilön mielipiteissä. Ja siihenhän sitä pyritään.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Sekä Perussuomalaiset että Kokoomuksen "vastarannankiiski-osasto" ovat erittäin tehokkaassa pannassa useassa eri mediassa.

Otteet ovat ns. kentällä erittäin kovat. Sensuuria paikallislehdissä (erityisesti Perussuomalaisia kohtaan) ja jopa kuulusteluja (esim. Kokoomuksessa, jos epäilläänkään, että vastustaa pakkoruotsia).

Katainen lässyttää välittämisestä mutta oman puolueensa sisällä on käynnissä vertaansa vailla oleva puhdistus ja terrori. Suurin osa mediasta on pelissä mukana peittelemässä tyytymättömyyttä.

Olli Kankaanpää

Se lehdistön vapaudesta ja journalistisesta etiikasta. Hihna on lyhyt ja koira odottaa ruokaa.

Juha Salmi

Missä kohtaa tästä löytyy se mainitsemasi nato intoilu?

http://www.hs.fi/kotimaa/Ep%C3%A4varmuus+Natosta+k...

tai

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Suomalaisten+Nato...

Montako myönteistä kirjoitusta kepusta olet löytänyt pääkirjoitus sivulta?

Oudoksun sitä että Suomessa löytyy poliitikkoja jotka pyrkivät määräämään mitä lehdissä pitäisi kirjoittaa.

Reijo Tossavainen

Pyrin siihen, että ihmiset osaavat nähdä pintaa syvemmälle. Kriittisyyteen myös Salmen antamaa näkemystä kohtaan.

Juha Salmi

Esitin pari kysymystä kirjoitukseenne perustuen ja jos Teillä on todella tarkoitus auttaa ihmisiä näkemään pintaa syvemmälle olisin luullut että on kovinkin helppoa kertoa noista jutuista ne Nato intoiluun viittaava merkit johon blogissanne viittaatte. Pyyntö taisi olla liian suuri..

Tämä taitaa olla jo toinen kerta kun huomaan että lehtijuttu(t) ja siihen viittaavat sananne eivät oikein kohtaa toisiaan.

Ja tottakai näkemyksiäni saa kriittisesti tarkastella, mutta harvassa ovat ne muiden puolueiden kansanedustajat jotka somessa tai muualla valittavat sitä ettei hesarin pääkirjoitussivulla ole yhtään heistä myönteisesti kirjoitettua juttua.
Vai olenko väärässä?

Niin ja missä on ne kepusta kirjoitetut myönteiset pääkirjoitusjutut? Ne on jopa sormettoman helppoa laskea.

Reijo Tossavainen

Hesarin toimituksen johto on uusiutunut. Sekä ykköspäätoimittaja että artikkelipuolen päätoimittaja ovat taustaltaan kepulaisia. Tämän seuraukset ovat olleet helposti nähtävissä.

Sitten Nato-intoiluun: Yksi keino vaikuttaa on pitää asiaa esillä. Tällä kertaa Nato-kannatus oli noussut yhdellä (1) prosentilla. Epävarmojen osalta muutos oli isompi. Yleensäkin viimeisen kymmenen vuoden aikana suomalaisten mielipiteissä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Näin ollen aiheesta on hyvin vaikea nostaa päivän pääuutista ellei taustalla ole muita tarkoitusperiä.

Jani Heikkilä

Kaikella kunnioituksella, miksi et vastaa kun kysytään?
Mistä kohtaa tuota kirjoitusta löytyy se "Nato-intoilu"?

Olli Kankaanpää

Mika Tiihonen, huomasin saman. Naantalin aurinko oli laskeutunut MTV 3:n uutisstudioon.

Juha Salmi

Kansa juoksi EU:hun koska luvattiin halpaa leipää ja halpaa viinaa että autoja. Kepulaiset vain äänestivät vastaan kuten toimittaja vaalivalvojaisissa totesi.

Minuakin estää muutama laki sanomasta muutamasta asiasta nyt ja tulevaisuudessa, mutta tuskin edes sinä olet niitä lakeja halukas poistamaan käytöstä.
Mutta mikä laki estää sen ettei voi kertoa olevansa asiasta eri mieltä?

Reijo Tossavainen

Salmelle ja muillekin:

Kepun Jyväskylän puoluekokouksessa ennen kansanäänestystä Esko Aho pelotteli puoluekokousväen myönteisen EU-kannan taakse. Aho sanoi, että "jos kepun kanta EU:hun on kielteinen, maahan tulee Lipposen hallitus ja maaseudun perii hukka".

Seurauksena oli myönteinen EU-kanta vastoin kannattajien suuren enemmistön kantaa. Demokratiaa?

Ja maahan tuli Lipposen hallitus...

Kansalaisten enemmistö saatiin myös valheellisen tiedottamisen seurauksena EU:n kannalle. Esim. Hesarissa oli ennen kansanäänestystä lähes päivittäin juttuja siitä, kuinka elintarvikkeiden hinnat tulevat laskemaan. Tarkoitus oli vaikuttaa suurimpaan epävarmojen joukkoon, perheenäiteihin.

Jutut ruoan hintojen alenemisesta loppuivat samana päivänä kun oli kansanäänestys, jolloin niukka enemmistö oli EU:n kannalla. Hesarilla oli suuri merkitys äänestyksen lopputulemaan. Demokratiaa?

Juha Salmi

"Minä poistaisin kaikki lait, jotka estävät sanomasta mielipiteitään, ovat ne sitten toisten mielestä miten brutaaleja tahansa."

Tarkennan hieman.

Koskisiko tuo kantasi myös sitä tietoa missä joku voisi kertoa toisesta sellaista tietoa minkä kertojan olisi nykyisten lakien mukaan pitänyt pitää omana tietonaan? Tässä tapauksessa ei olis edes kysymyksessä mielipide vaan fakta.

Aika vapaasti Suomessa saa mielipiteitään sanoa ja aika brutaalisti vielä kaiken lisäksi. esim. maajusseja on vuosikaudet saanut aivan vapaasti loisiksi kutsua ilman että siitä kukaan olisi juttua nostanut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kielteisiä uutisia tulee, koska ihmiset ostavat/lukevat jostain syystä kielteisiä uutisia.... eipä siinä sen kummempaa... tai uteliaisuuttaan seiska lehden sosiaalipornoa. Siinä vasta alkaa ongelmissa olla omassa päässään mikäli näkee suuriakin salaliittoja itseään vastaan. Toki aina jossain voi jotain pientä olla, vaan kannattaisi varoa marttyyriksi vetäytymisen vaaroja. Puolueilla toki on yleensäkin tapana nähdä oma puolensa hyvinä ja omia puolustellaan loppuun asti ja muita haukutaan herkästi. Media on oikein kelpo vihollinen... siitä vain omaa "puolueetonta" mediaa luomaan. Enemmän minä mediaankin luotan kuin poliittisiin puolueisiin (yksittäisiin edustajiin voi luottaa, vaan puoluekuri tuhoaa sitten usein senkin).

Vielä noista kielteisistä uutisista..... sen ajan kuin muistan, niin kymppi-uutiset tai 20.30 uutiset kun on avannut tv:stä, niin varmaan 80-90% uutisoinnista on ollut huonoja uutisia ( milloin on irtisanomiset, milloin on maanjäristykset, milloin on murhia sattunut.... ne hyvät uutiset, joita kyllä tapahtuu... eivät kiinnosta/myy niin hyvin kuin huonommat ). Itseensä kohdistuvan kritiikin jokainen toki huomaa parhaiten ja se jää päällimmäisenä mieleen. Samoin halu siitä että media näkisi "omat" hyvässä valossa... mikä puolue/ihminen nyt ei moista haluaisi.

Reijo Tossavainen

On harmillista, että tähän yhteiskuntaan mahtuu kerrallaan vain yksi totuus. 70- ja 80-luvulla kumarrettiin Moskovaan taistolaisten johdolla. Rohkenin tuolloin epäillä homman mielekkyyttä, jolloin minua pidettiin ymmärtämättömä ja jotenkin omalaatuisena.

Nyt pitää kumartaa Brysseliin. En tee sitäkään, joten jälleen minua pidetään ymmärtämättömänä.

He, jotka olivat polvet ruvella Moskovan suuntaan, ovat nyt Brysselin kiihkeimpiä kannattajia. Yhtä mukasuvaitsevia ja mukasivistyneitä läpi vuosikymmenien...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Tämä sivuaa aihetta. Olen huomannut, että Iltasanomat ja Iltalehti jotenkin edustaa kansan ajattelua ja arvoja, varsinkin se kommentointipuoli. 7-lehti taitaa olla ainoita sensuroimattomia tiedonlähteitä Suomessa. US:ssa on nykyään asiaa ja ehkä mahdollisuus saada Suomi ylös. Ainakin ennen uudistusta tykkäsin lukea Aamulehteä, koska se oli hyvin selkeä. HS totesin Suomen Pravdaksi jo aikaa sitten ja ihmettelen mikis se myötäilee hallituksen kantoja ja ajaa omaa politiikkaansa.

Yksi selitys on se, että hallitus päättää asioista. Se määrää median ja muiden alv tason ja tuet. Sijoittajat omistavat myös median, ja olisi kiva tietää ketkä on takana. YLE oli hiljaa ja sai budjettinsa verotuksen kautta.

Hallituspuolueiden sylikoirat tunnistaa alennetusta veroista (alv) ja tuista ja oikeusista. Pankit, vakuutusyhtiöt, media, keskusliikkeet, säätiöt jne.

Yleensä kaiken intressinä on raha. Muita motiiveja on ennakkoluulot ja uskomukset, rakkaus, viha, ahneus, pyrkimys ylevyyteen ja kunnioitukseen. Ne pyörittävät maailmaa.

Kriisejä ei ole korjattu lisälainoilla ja tuskin halutaankaan. Halutaan liittovaltio ja poliittiset virat EU:ssa hinnalla millä hyvänsä. Uusi palkkaluokka.

Politiikka on kuin sotaa. Ja se perustuu petokseen, harhautukseen ja juonimiseen. Ja sen voi lukea sitten mediasta. Pikkujutuista nostetaan harhautus ja peitetään iso päätös. Kuten EVM. Kansalle heitellään pikkuluita pureksittavaksi.

Harva edes tajuaa miten merkittäviä Euroopan varkausmekanismeja EVM:n ja ERVV:n oikeastaan on. Tieto on pimitetty ja on puhuttu ihan muusta. Nyt ollaan jo shakki-matti tilanteen huulilla ja on tehty yksinkertaisella enemmistöllä peruuttamattomia sopimuksia, joiden vaikutusaika on yli vaalien ja ovat tavallisia lakeja merkittävempiä. Liittovaltion kihlajaiset on pidetty 21.6.2012. Avioehtoa ei ole. Eikä kukaan kysy laillisuudesta.

Reijo Tossavainen

ERVV ja EVM ja kaikki siihen liittyvä halutaan jättää mahdollisimman vähälle huomiolle. Pitkälti siitä syystä Perussuomalaiset ovat jättäneet välikysymyksiä ko. aiheesta.

Juha Salmi

"Iltalehti jotenkin edustaa kansan ajattelua ja arvoja, varsinkin se kommentointipuoli"

vitsi?

Reijo Tossavainen

Kun vertaa esim. Dagens Nyheter ja Helsingin Sanomat lehtiä, niillä on suuri ero. Hesarin linja on selvästi yksipuolisempi.

Reijo Tossavainen

Jarmo Kanerva: "Halutaan liittovaltio ja poliittiset virat EU:ssa hinnalla millä hyvänsä. Uusi palkkaluokka."

Näinhän se on. EU-eliitillä on esim. omat koulut ja oma terveydenhoito. Ja muita paremmat palkat ja muut etuudet. Kuten ennenvanhaan Neuvostoliitossa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ja kuka on mahtanut tilaa Makarovin lausunto?

Juha Salmi

Reijo Tossavainen

"Salmelle ja muillekin:

Kepun Jyväskylän puoluekokouksessa ennen kansanäänestystä Esko Aho pelotteli puoluekokousväen myönteisen EU-kannan taakse. Aho sanoi, että "jos kepun kanta EU:hun on kielteinen, maahan tulee Lipposen hallitus ja maaseudun perii hukka".

Seurauksena oli myönteinen EU-kanta vastoin kannattajien suuren enemmistön kantaa. Demokratiaa?"

Demokratiaan kuuluu oman mielipiteen vapaasti julkilausuminen ja tarvittaessa sitä vaikka vahvasti perustellen. Ja tuo mielipide sai suuremman kannatuksen kuin toinen on sen tulos demokraattien vaikka siitä ei pitäisikään.

"Ja maahan tuli Lipposen hallitus..."

Vaalit ratkaisee

"Kansalaisten enemmistö saatiin myös valheellisen tiedottamisen seurauksena EU:n kannalle. Esim. Hesarissa oli ennen kansanäänestystä lähes päivittäin juttuja siitä, kuinka elintarvikkeiden hinnat tulevat laskemaan. Tarkoitus oli vaikuttaa suurimpaan epävarmojen joukkoon, perheenäiteihin.

Jutut ruoan hintojen alenemisesta loppuivat samana päivänä kun oli kansanäänestys, jolloin niukka enemmistö oli EU:n kannalla. Hesarilla oli suuri merkitys äänestyksen lopputulemaan. Demokratiaa?"

Miksi ne puheet ruuan alenemisesta olisivat enää jatkuneet harvoin niitä vaalilupauksiaan mainostetaan vaalien välillä ja ne ruuat alenivat vuoden 1995 alusta ja totta puhuen niiden osuus kotitalouksien kokonaismenosita onjatkuvasti alentunut.
Aina vaalien alla on kirjoituksia puheita ja mainoksia millä äänestäjän äänestyskäyttäytymiseen yritetään vaikuttaa. Noin aina ollut ja noin aina oleva, varsinkin demokratiassa, diktatuurissa niitä vaalipuheita ei sitten tarvitse pitää, kun tulos on jo valmiiksi lehteen painettu.

Se että toisen vaalipuheet saavat enemmän kannatusta on demokratiaa. Kansa on puhunut äänestyksessä ja sitä on myös kunnioitettava.

Reijo Tossavainen

Ruoan alvia laskettiin vuoden 1995 alussa. Niin olisi voitu tehdä myös siinä tilanteessa, että olisimme säilyneet itsenäisenä valtiona.

Keskusta mainostaa itseään kansanliikkeenä. Käytäntö oli kuitenkin toinen Jyväskylän puoluekokouksessa. Puolueen eräät keulahahmot asettuivat jäsenkunnan/kannattajakunnan suuren enemmistön mielipidettä vastaan kansankunnan kannalta äärimmäisen tärkeässä asiassa. En voinut sitä hyväksyä. Erosin puolueesta.

Jouni Haimi

Vai erosit keskustasta no se tuskin oli suuri tappio puolueelle....

Jouko Koskinen

Tossavainen & co loiventaisi puolueensa liukumäkeä
vähemmällä Natofobialla. Metelinne kuulostaa perin ontolta.
Kuin tyhjään tynnyriin piereskelisi. Kaatakaa punavihreät ensiksi.
Sitten se NATO jos rahkeet riittää.

Toimituksen poiminnat