Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Liittovaltio-EU tulee - Yle vaikenee asiasta

Tärkeimmät EU-johtajat esittävät, että EU:lle pitää saada oikeus puuttua jäsenmaiden kansallisiin budjetteihin. Lisäksi jäsenmaille halutaan yhteinen pankkivalvonta – ja lopulta myös yhteisvastuullisia valtionlainoja. Näin myös meille suomalaisille lankeaisivat maksettavaksi etelän valtioiden holtittoman taloudenhoidon laskut.

Tänään julkistettu ehdotus on tarkoitettu neuvottelujen pohjaksi tämän viikon torstaina ja perjantaina Brysselissä pidettävälle huippukokoukselle. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi.

Aiotussa pankkiunionissa EU:n pankeilla olisi yksi valvoja ja yhteiset talletussuojasäännöt. Valvojalla olisi oikeus puuttua suoraan pankkien toimintaan, jos se havaitsee riskejä ja ongelmia. Lisäksi jos jäsenmaa rikkoo sovittuja velka- ja alijäämäsääntöjä, EU voisi puuttua budjetin sisältöön. Erityisesti Saksa on vaatinut tällaista yhteistä budjettivalvontaa.

Kun budjetit saataisiin näin kuriin, sen jälkeen voitaisiin siirtyä yhdessä taattuihin valtionvelkoihin. Se olisi yksi välttämätön elementti tiiviissä talousliitossa, EU:n johtajat painottavat.

Myöhemmin euromaat muodostaisivat  myös jonkinlaisen "valtiovarainministeriön" – viraston, joka osallistuisi budjettien laadintaan.

Koolla olleet eurojohtajat toivovat, että loppuviikon huippukokouksessa käynnistettäisiin toimet viimeisten askeleiden ottamiseksi liittovaltion rakentamisessa.

Katselin Ylen illan pääuutiset. Siellä ei mainittu sanallakaan eurojohtajien tärkeästä kokouksesta. Ammattitaitoista journalismia?

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Huh, helvetti, mihin meitä viedään?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onkohan nykyisellä eduskunnalla valtuuksia kaikkeen liittovaltion toteuttamiseen?

Reijo Tossavainen

Mutkat laitetaan suoriksi, silloin kun siihen on tarvetta. EU rikkoo omia sopimuksiaan räikeästi. Suomessakin lakien tulkinta on kyseenalaista.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Montako ääntä herrat Van Rompuy, Barroso, Juncker ja Draghi ovat saaneet keltään? Millä mandaatilla he ovat tällaisen suunnitelman siis tehneet? Kenen he kuvittelevat sitä noudattavan?

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Apostoli Kataisen hallituksen ja hänen opetuslapsensa, (takinkääntöpuolueiden kansanedustajien), jotka kulkevat kuin sokeat hiirenpoikaset messiaansa perässä.

Eero Tillanen

Mandaatin antajana ovat pankit ja keinona velalla kiristäminen, kuten tähänkin asti. Kun saadaan aikaan EU-liittovaltio, Aasian Unioni ja Pohjois-Amerikan Unioni, niin sitten maailmanhallitus voikin aloittaa toimintansa. Sitä johtavat ne sionistit, jotka ovat koko tämän huijauksen takana.

http://www.youtube.com/watch?v=SMoFOX3ASqM

Reijo Tossavainen

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Saksa ja Merkel ovat ainoat oljenkortemme. Silti pahoin pelkään, että yksinään Saksa ei mahda mitään. Se, mitä mieltä Suomi on, niin sillä ei ole juuri mitään merkitystä. Katainen voi kyllä isotella kotomaassa, mutta tosipaikan tullen takki kääntyy mihin suuntaan tahansa. Vanhat periaatteet koti,uskonto ja isänmaa ovat markkinatavaraa.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Saksalainen pankkimies sanoi Saksan olevan valmiimpi kuin muut euromaat liittovaltioon. Merkel hämää. Se, että europondit eivät tule hänen elinaikanaan on metafora joka taipuu sopivaksi. Saksalle sopivat eurpondit tulevat vasta kun kaikkien maiden budjetit käytännössä laatii (Saksa) EU. Sen jälkeen tulee pondit. Ellei Merkel ole sikseen jo kuollut, on hänen poliitinen elämänsä jo ohi, joten elinaikaa sekin.

Merja Heikka

Merkillinen anarkia-hallitus, joka ei välitä Suomen perustuslaeista mitään. Eihän nyt laillisesti voida Suomen itsenäisyyttä kumota jonkun hallituksen päätöksillä. Sen nyt ymmärtää hullumpikin Kreeta.

Muutenkin nykyisin tuntuu olevan joku anarkiahippiliike vallassa. Ja kaikenlainen hulluus vallannut ihmismielet.

Juha Salmi

Itse katselin tuota huippukokousta koskevan uutisen jo sunnuntaina

http://areena.yle.fi/tv/1594780

Liittovaltio liittyvää on ollut tässä.

http://areena.yle.fi/tv/1549828

YLE todella vaikenee

Reijo Tossavainen

A. Stubb totesi äskettäin, että EU:n ja eurokriisin avulla/seurauksena voidaan tiivistään yhteistyötä eli siirtyä liittovaltioon.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Reijo tee jotain, mielestäni näistä pitäisi tiedottaa edes perussuomalaisten sivuilla.

http://www.newsmeat.com/news/meat.php?articleId=12...

Mika Samuel Kiekkijev

Reijo on kyllä varsin oikeassa, uutisointi liittovaltiokehityksestä on ollut olematonta.

Onko kukaan huomannut uutista Saksan EVM tilanteesta?

Ymmätääkseni Saksan perustuslakituomioistuin antaa asiasta päätöksen tällä viikolla ja ennakkoarvioiden mukaan EVM:ään liittyminen olisi Saksan perustuslain vastaista.

Miksi hallituksella oli kiire liittyä, kun Saksan tilanne on auki?

Mitä seuraa jos Saksa jääkin ulkopuolelle, mutta Suomi on jo mukana?

Käyttäjän IivariKauranen kuva
Iivari Kauranen

Käsittääkseni EVM:n käynnistyy, kun 90% sen pääomasta on ratifioinut sen. Jos ymmärrän oikein, niin Suomen 1,8 prosentilla ei ole merkitystä EVM:n käynnistymisen suhteen, mutta mikäli 27% Saksa jättää sen ratifioimatta, niin EVM:n taru päättyy siihen.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Onko liittovaltioa tosiaan vihdoin tulossa. Miksi perussuomalaiset eivät ole tiedottaneet asiasta. Vihdoinkin pääsee eroon tästä suomalaisesta haapuilevasta politiikasta ja populismista. Eurooppaa tuulet puhaltelevat hitaammin ja onhan se hyvä jos säntilliset saksalaiset vihdon pääsevät päättämään Suomenkin asiasta. Sitähän haettiin jo ensimmäisen ja toisen maailmansodan välissä.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jos kerran Suomen eduskunta on tehnyt perustuslain vastaisia päätöksiä niin eikö niistä voi valittaa?
Täytyyhän Suomessa olla valitustie perustuslain vastaisten päätösten kumoamiseksi.
He,joilla on tieto ja menetelmät hallinnassa niin ei kun hommiin ja Katainen sekä Urpilainen kumppaneineen vastuuseen teoistaan.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Yksikään hallituksen päätös ei ole perustuslainvastainen, sillä politiikoista koostuva korkein perustuslakia tulkitseva elin perustuslakivaliokunta on sen jo etukäteen päättänyt. Ei ole kauaakaan kun kohistiin vallan kolmijako-opin pyhäinhäväistyksestä. Kai tämä sitten mahtuu vallan kolmijako-oppiin, että lakia säätävän elimen eräs alaelin jonka päätöksen tekoon kuuluu pelkästään edellisen elimen jäseniä, voi antaa sitovan näkemyksen todellisuudessa omien päätöstensä perustuslainmukaisuudesta ainiaaksi.

Jukka Korhonen

Katsotaanpa hieman näiden kyseisten herrojen, jotka ovat sitä mieltä, että velat pitää sosialisoida, kotimaita:

Herman Van Rompuy:
Belgia. Syvässä velkasuossa.

José Manuel Barroso:
Portugali. Viittä vaille konkurssissa.

Jean-Claude Juncker:
Luxemburg. Upporikas maa.
Junckerin motiivit ovat toisaalla.

Mario Draghi:
Italia. Syvässä velkasuossa, konkurssi häämöttää.

Jee!

Reijo Tossavainen

"Oma suu on lähempänä kuin kontin suu".

Erkki Penttinen

KANSA ON ÄÄNESTÄNYT JA PULINAT POIS.Maailman tyhmimmäksi lukutaitoiseksi
kansaksi rankattu suomen kansa halusi eduskuntaan vaaleissa juuri tämänlaatuisen porukan josta sitten hallitus kasattiin ja tulos näkyy joka päivä pahempana ja pahempana mutta kansan valtaosalla posket vaan punottaa ja pullaa syödään sillä eihän meillä ole mitään hätää.Ei tämä kansa tajua
koska sillä on paskat housussa sillä aina se ensimmäiseksi tarkastaa naapurin housut josko ne haisis.Tyhmä kansa haluaa samaistua tämänlaatuisiin huuliveikkoihin kuin Katainen ja herra Hitler oli aikoinaan.
Ei niillä ressukoilla ole itsellään sitä maalaisjärkeä jota äänestyksessä tarvitaan joten kokoomuksen kaltaiset puolueet joilta omatunto puuttuu vievät näitä rahattomia mummoja ja ukkoja kuin pässiä narussa aina äänestyspaikoille ja tulos on tämä.Suomessa ei voi olla niitä raharikkaita niin paljon kuin kokoomus on vaaleissa ääniä saanut joten Kataisen kiharapää on saanut Stubbin kanssa mummokaartin ääniä läpi puoluerajojen.
En usko että perussuomalaisten vastaan haraaminen auttaa nykytilanteessa koska hallitus on yksimielinen tässä alasajossa ja kansa sen takana.

Jukka Korhonen

YKSIPUOLISTA SOLIDAARISUUTTA.

Katainen haluaa taata ja maksattaa eteläeurooppalaisten banaanitasavaltojen lainat suomalaisilla veronmaksajilla solidaarisuuteen vedoten.

Eteläeurooppalaiset banaanitasavallat palkkioksi siitä vastavuoroisesti osoittavat solidaarisuutensa meille ja vaativat kaikkien heidän velkojensa sosialisointia kaikille eurooppalaisille, siis meille suomalaisillekin.

Reijo Tossavainen

Nyt pitäisi jonkun asiantuntijan laskea ja esittää selkokielisesti mitä velkojen yhteisvastuullisuus ja korkotason nousu tarkoittaa käytännössä suomalaisille. Montako kymmentä miljardia? Mikä on jättilaskun loppusumma?

Suomalaisten enemmistö suhtautuu hyvin kielteisesti liittovaltioon. Siksi EU-uskovaiset puhuvat integraation syventämisestä. Halutaan hämätä.

Mielestäni EU-intoilijoiden toiminta on suomalaisten näkökulmasta edesvastuutonta ja epäisänmaallista.

Juha Salmi

Samoin pitää laskea mitä maksaa se toinen vaihtoehto, sillä ei sekään mikään ilmainen ole.

Mutta molemmissa onpaljon kysymysmerkkejä

On edesvastuutonta väittää että se toinen vaihtoehto tälle mitä nyt on tehty olisi sellainen mistä ei synny kustannuksia tai muita vaikutuksia Suomelle.

Kukaan asiantuntija ei osaa laskea täsmällistä summaa kummallekkaan vaihtoehdolle, eihän asiantuntijat osanneet edes laskea milloin OL3 valmistuu, mikä piti ola huomattavasti helpompi laskea.

Reijo Tossavainen

Tarkkojen laskelmien teko on toki vaikeaa, jopa mahdotonta. Silti summittaisetkin arviot ovat parempi vaihtoehto kuin pelkkä idealistinen mututuntuma.

Jukka Korhonen

Juha Salmelle.

Olet käsittänyt väärin.

Ei ole tarkoitus estää näitä pelastuspaketteja (jotka kyllä ovat järjettömin tapa hoitaa tätä kriisiä). Saksa, Ranska ja kumppanit voivat ne ihan hyvin maksaa, niiden pankkejahan tässä pelastetaan.

Tarkoituksena on, että SUOMI ei liity näihin maksumiehiin. Kuten eivät myöskään Tanska, Norja tai Ruotsi ole liittynyt.

Juha Salmi

Jukka Korhonen
"
Juha Salmelle.

Olet käsittänyt väärin.

Ei ole tarkoitus estää näitä pelastuspaketteja (jotka kyllä ovat järjettömin tapa hoitaa tätä kriisiä). Saksa, Ranska ja kumppanit voivat ne ihan hyvin maksaa, niiden pankkejahan tässä pelastetaan.

Tarkoituksena on, että SUOMI ei liity näihin maksumiehiin. Kuten eivät myöskään Tanska, Norja tai Ruotsi ole liittynyt."

Väärin tai ei, mutta on myös väärin kuvitella/luulla että minä olisin halukas noita paketteja maksamaan. Parhaimman vaihtoehdon Suomelle haluaisin vain valita jos se sallittaneen.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Eteläisen Euroopan 'lämmössä' voi käytännöllisesti maata veneiden ja siltojen alla ympäri vuoden , mites täällä 'meilläpäin' kun vilu tulee jo pirtissäkin, pahimmilla koillistuulilla.?.

Reijo Tossavainen

Tai sitten meidän on turha kuvitella, että jossakin historian vaiheessa kreikkalaiset tulisivat meitä pelastamaan. Toisinpäin se kyllä näyttää onnistuvan. Voi meitä ressukoita!

Reijo Tossavainen

Riikka Söyring kirjoitti juuri hyvän blogin samasta aiheesta. Käy lukemassa!

Reijo Tossavainen

Lukaisin Helsingin Pravdan. EU:n keskeisten johtajien päätöksestä ja kansankuntamme ja valtiomme itsenäisyyden kannalta harvinaisen merkittävästä asiasta oli kahden palstan uutinen. Siis kahden palstan uutinen.

Kun vertaa uutisointia muihin eurooppalaisiin isoihin lehtiin, niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Ei tarvitse edes kysyä miksi...

Tero Kuutsalo

Peruutin yllä mainituista syistä juuri HS ( pravdan ) tilauksen.

Eero Tillanen

Lähetin äsken niin is:lle, il:lle kuin ylellekin myrkyllisen palautteen:

Journalismin alennustila

Niin lehdistö kuin televisiokin ajaa täysin yksisilmäisesti hallituksen linjaa eli Suomen liittämistä perustuslakia rikkoen EU-liittovaltioon. Mistään tätä koskevasta asiasta ei näe kriittistä kirjoitusta, ainoastaan hallituksen linjaa myötäilevää perseen nuolentaa. Ennen media oli ylpeä siitä, että se oli vallan vahtikoira. No, nykyisin se ei enää ole edes vallan sylikoira, vaan hampaattomana louskuttava katurakki millä ei ole mitään merkitystä yhteiskunnassa. Media on alistettu vallankäytön välineeksi, aivan kuten Natsi-Saksassa tai Neuvostoliitossa. Kysyisin että eikö teitä hävetä mutta se on turhaa, sillä tiedän ettei teillä ole sen paremmin omaatuntoa kuin selkärankaakaan.

Tähän viestiin ei tarvitse vastata.

Tero Tähdistö

Tässä asiassa tuen perussuomalaisia varauksetta : Suomea ei pidä liittää EU-liittovaltioon.

José Barroson esiintyminen on ollut siksi selkeää, että nyt on Suomen istuvan hallituksen lausuttava painava sanansa jolla pesäero federalisteihin tehdään. Tai muuten se on menoa.

Reijo Tossavainen ja kumppanit siellä eduskunnassa: pitäkää suomalaisten puolta!

Reijo Tossavainen

Teemme parhaamme, ja se onnistuu parhaiten suomalaisten mahdollisimman laajalla tuella.

Toimituksen poiminnat