Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Punavihreä eliitti paljasti alhaisen moraalinsa

Keskustelu Perussuomalaisten ehdokkaiden kasvokuvista saavutti yllättäviäkin piirteitä. Jopa Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori J.P. Roos kirjoitti Perussuomalaisten ehdokkaista, että "ovat tosissaan aika karmean näköisiä" ja että "tyypeistä ei löydy kovin monta, joiden kanssa haluaisi ryhtyä kuvan perusteella esimerkiksi facebook-kaveriksi".

Rasismiahan tällainen on arvoisa punavihreä professori.

On tällä jupakalla hyvätkin puolensa. Nyt ihmisille on selvinnyt, että perussuomalaiset ehdokkaat ovat ihan tavallisen näköisiä suomalaisia, jotka aikovat hoitaa ihan tavallisen näköisten suomalaisten asioita. Ja se näkyy jytkynä lokakuun lopulla!

Toisaalta Vihreät ja muu mukasivistyneistö ja suvaitsevaitsevaisto on saavuttanut tavoitteensa. Nyt voidaan ottaa naamalle tekopyhä ilme! Enhän minä, vaan tuo...

Siis molemmat osapuolet ovat saavuttaneet tavoitteensa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Turun Sanomien valpas tiedostava toimittaja voisi nyt selvittää kuka tai ketkä olivat solvauskampanjan taustalla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Perussuomalaisten huono itsetunto on saavuttanut aivan uudet mittasuhteet.

Yksi on sitä mieltä, että kuvat ovat rumia, kuvat ovat loukkaavia.

Yksi sitä mieltä, että kuvat ovat normaaleja, mutta vika on siinä, että ne on julkaistu pilkkaavassa hengessä.

Reijo Tossavainen syyttää vihreitä. Joku blogisti tällä foorumilla kokoomusta, ja "Työmies" Putkonen demareita.

Perussuomalaisissa taas kaaos päällä, kun on mediassa tullut huomiota.

Vähän aikaa sitten Turun yliopiston tutkija otti kantaa persujen heikkoon itsetuntoon, kun ne pahoittavat mielensä kun media uutisoi heistä.

Hän totesi, että Ps on myös hyötynyt mediasta. Se on ollut paljon mediassa, ja se on osasyy persujen hyvään kannatusprosenttiin.
Erityisesti hän mainitsi Timo Soinin nostamisen jopa pääministerikandidaatiksi eduskuntavaalien jälkeen.

En usko, että vastaava asia missään muussa puolueessa laittaisi suupieliä alaspäin samassa suhteessa kuin persuissa nyt on tapahtunut.

Samuli Mikkola

Jos kyseessä on normaalilta näyttävää porukkaa, miten ne kuvat olisi voitu julkaista pilkkaavassa hengessä? Ainoa johtopäätös siis on, ettei kyseessä ole normaalin näköistä porukkaa kuin Tossavaisen ja erään Tampereen yliopiston tutkijan mielestä.

Kyllä. Olen ihan samaa mieltä kuin Roos. Kuvissa oli karmean näköistä jengiä. Kyse on siitä, että esiinnytään kuin jörö-jukat hiukset haroittaen ja kynnet leikkaamatta, pahimmillaan päälle on vedetty äärioikeistolaisia tunnuksia ja asusteita. Julkiseen luottamustehtävään valittavalta pitää kyllä olla oikeus odottaa sen verta tyylitajua, että näyttää siistiltä. Epäsiisteys ei ole mikään "normaalin suomalaisen" tunnusmerkki.

Lisäksi julkisessa luottamustehtävässä tarvitaan vuorovaikutustaitoja ja pitää olla tekemisissä myös valtuuston ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Tekijä taitaa olla jo tiedossa. Asiaa tutkineen valaiseva kirjoitus aiheesta:

http://www.muutos2011.fi/vb/entry.php?429-Onko-ehd...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tossavaisen kehittämät uudissanat "mukasivistyneistö" ja "mukasuvaitsevaisto" on täsmäilmaisu vailla vertaa.

Niillä on selkeä kytkös todellisuuteeen mikä on tullut moneen kertaan jytkyn jälkeen todistetuksi. Jopa tarkemmin kuin keksijänsä ehkä kuvittelikaan?

Mukasivistyneistö ja mukasuvaitsevasto haluaisi diktatoorisesti määritellä omilla ehdoillaan suvaitsevaisuuden ja sivistyneisyyden sisällön. Sehän ei ole demokraa. Siksi täydentävät ilmaisut ovat paikallaan ko. ilmiöstä puhuttaessa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Noita kaksikielisen paremmiston lipsahduksia on tapana kutsua freudenthalilaisiksi lipsahduksiksi.

Englanniksi: Freudenthalian slip.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Jaaha. Yksittäisten perussuomalaisten (Amon Rautiainen jne.) möläytykset sitten lienevät yksittäisiä möläytyksiä jotka eivät kuvaa perussuomalaistewn linjaa, mutta yksittäisen vasemmistoliittolaisen (Roos) möläytys jonka kaikki muut näkemäni vasemmistolaiset (ja vihreät) tahot ovat tuominneet kuvaa koko "punavihreitä".

Markku Toivonen

Hihamerkkikohut ja kasvogate ovat oivia esimerkkejä siitä, että ei ole olemassa asioita, joilla ei voisi tehdä puoluepolitiikkaa. Oivia esimerkkejä siitä, että puoluetaustasta riippumatta on luvallista ja oikeutettuakin myötäloukkaantua. Oivia esimerkkejä siitä, että puoluepolitikassa luetun ymmärtäminen on sivuseikka, mutta luetun väärinymmärtäminen usein tavoitteena.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Laitampa tännekin tuon saman kommentin jonka laitoin jo tuonne edelliseen blogiisi, koska näit nyt tarpeelliseksi jatkaa tätä tärkeää asiaa uudessa blogissa.

Joo sovitaan nyt sitten vaikka niin, että me hemmetin komeat ja virheettömät vihreät olemme nyt saaneet riittävästi nauraa teille rumille ja tyhmille perussuomalaisille. Voidaanko nyt keskittyä olennaiseen? Tässä ois kuulemma jotkut vaalitkin lähestymässä ja voi olla mahdollista, että niihinkin saattaisi liittyä jotain tärkeitäkin kysymyksiä, jotka kaipaisivat vastauksia.

Touko Apajalahti

Vihreät olivat ensimmäisenä puolustamassa ivailun kohteeksi joutuneita perussuomalaisia. Esimerkiksi Vihreiden nuorten puheenjohtaja Hanna Hakko ja Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Erkki Perälä puolustivat lähes yhteen ääneen ivallisen, ulkonäköön käyvän pilkkasivuston kohteiksi joutuneita perussuomalaisia kunnallisvaaliehdokkaita.

Parhaiten asian puki minusta Perälä, joka kehotti jokaista sivustolle naureskelevaa katsomaan ohi sivuston pilkkatarkoituksen, suoraan silmiin sitä tavallista suomalaista, joka vaalikuvassa esiintyy. Kohtaamaan hänet oikeana ihmisenä, ulkonäöstä riippumatta, riippumatta poliittisista erimielisyyksistä.

Vihreät eivät vastusta tai pilkkaa perussuomalaisia ihmisinä. Asioista ollaan eri mieltä. Näillä on vissi ero.

Kuten Hakko kirjoittaa:"Kiusaamisen kulttuurista yritetään kovasti päästä eroon kouluissa. Samanlaiselle ryhtiliikkeelle tuntuisi olevan tarvetta politiikassakin. Jospa siis maltettaisiin pysyä asiassa ja asiallisina."

JP Roos ei liity vihreisiin millään tavalla, eikä vihreiden moraalia tule sotkea hänen moraaliinsa.

Reijo Tossavainen

Tavoite on saavutettu. Nyt naamalle tekopyhä ilme...

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Mitäköhän Perussuomalainen Oikeustieteen professori Erkki Havansi tykkää, kun hänen vaimonsa kuva oli myös tällä ulkonäköä pilkkaavalla sivustolla?

Touko Apajalahti

Miksi perussuomalaiset eivät itse tuomitse ko. sivustoa? Miksi vain hyökätään perussuomalaisia puolustaneiden vihreiden kimppuun?

Olli Pusa

Liittyisikö siihen, että sivustoa nosti voimakkaasti esiin juuri Perälä parhaimmillaankin monitulkintaisessa ja monien mielestä tekopyhässä kirjoituksessa?

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Reijo hyvä, ei kaikkia asioita voi luokitella rasismiksi. Ainakaan Roosin lapsellista nälvimistä.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

En ole vihreä enkä tunne yleensä mitään tarvetta puolustaa vihreitä, mutta tämä on mennyt ihan älyttömäksi...

Vihreillähän on itsellään tunnetusti ja perinteisesti ollut paljon vammaisia listoillaan.

Miksi pitää itsepintaisesti syyttää tästä vihreitä, kun tosiasia on, ettei tällä kuvakavalkaadilla ollut mitään tekemistä vihreiden kanssa. Ja koko joukko keskeisiä vihreitä tuomitsi heti toisten ulkonäölle naureskelun.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

JP (Jeja hehe) Roos on turhautunut, ideologiansa kuolinkamppailuun kauhistunut vanha kommari. Kun esim Italiassa ja Ranskassa vasemmisoälymöstö irtautui Neuvostoliiton doktriineista, nämä täällä vain jatkoivat naapurineljännestä, mitä se kuvaa professorin tasosta häh?
Maailmalla näille änkyröille löytyy paikkoja illan suussa kuten toiselle tosin Suomen parhaalle naispresidentille, Haloselle ja ihan oikein, marginaaliin epämääräiseksi sutuksi.

ps Enpä taida kehdata verrata kaikkia presidenttejä nyt ihan häveliäisyyssyistä.

Heli Hämäläinen

Samannäköistä on perussuomalaisten porukka kuin se kansa, joka piti Suomen puolia viime sodissa. Eipä sekään ihmeemmin meikannut kun piti vihollisen poissa.

Olli Pusa

Tällä hetkellä Puheenvuoron 11 suosituimmasta kirjoituksesta 8 käsittelee PerLook sivuston asiaa. Siitä voisi päätellä, että asia on aika lailla pinnalla.

Sinänsä tällaisen jälkeen nousee esiin aikaisemmin pohditut asiat ns. virallisen median tarkoitushakuisista agendoista. Sitähän on syytetty myös persujen vainoamisesta. Poimitaan yksittäisistä luetuista blogeista (hihamerkkiblogi) sanontoja irroittaen ne asiayhteydestä. Sitten niiden perusteella vedetään roiseja johtopäätöksiä, järjestetään henkilöihin meneviä ajojahteja ja jopa levitetään väritettyjä tietoja ulkomaisiin medioihin.

Nyt tilanne on hyvin mielenkiintoinen ja samalla hankala median kannalta. Jos kohu nostetaan ja solvaavaa juttua esitellään samaan tapaan kuin esimerkiksi hihamerkkikohua, siitä saa aika mielenkiitoisen teeman.

Henkilövainoissa vaadittaneen silloin, että vasemmistoliitto irtisanoutuu esimerkiksi professori Roosin kirjoituksesta. Potkujahan Roosille ei voi antaa, kun hän on eläkkeellä. Ja professorin irtisanominen virasta ei muutenkaan ole yksinkertaista. Edelleen vasemmistoliittoa vaadittanee poistamaan Roosin nimen ja kuvan vaalimainoksistaan osoituksena kirjoituksen tuomitsemisesta.

Ja vihreiden tulee sanoutua mediassa irti kaikista "rasistisista" tulkinnoista ja paheksua Perälää ja kumppaneita väärin muotoilluista ja harhaanjohtavia mielikuvia synnyttäneistä kirjoituksista.

Jos tällaista mediamyllytystä ei synny ja asiasta vaietaan, virallinen media tosiasiassa myöntää, että sillä on ollut agenda, jonka takoituksena on ollut leimata persuja ja yrittää saattaa heidät kielteiseen valoon. Silloin on syytä pohtia, johtuuko tuollainen agenda median omistajien päätoimittajille antamasta tehtävästä, toimittajakunnan vihervasemmistolaisesta taustasta vai molemmista?

Käyttäjän JonnePosti kuva
Jonne Posti

Kyllä tämä kaikesta huolimatta kääntyy Perussuomalaisten eduksi. Todennäköisesti ihmiset äänestävät yhä enemmän Perussuomalaisia, kun heitä on tällä tavalla yritetty loukata.

Santtu Nurmi

Eniten tässä lähinnä naurattaa JP Roos. Mies kuin on perseestä revitty ja silti on pokkaa kirjoitella tälläisiä:

"On selvä että ulkonäöllä ei sinänsä ole merkitystä politiikassa, mutta nämä miehet (ja muutama nainen) ovat tosissaan aika karmean näköisiä. Kun ehdokkaita on haettu tosiaan ihan pohjamutia myöten niin tulos on tälläinen. ... on myös totta että teemme ulkonäön perusteella ensimmäisiä johtopäätöksiä ihmisistä joita tapaamme. Ja per-looks sivustojen tyypeistä ei löydy kovin monta, joiden kanssa haluaisi ryhtyä kuvan perusteella esimerkiksi facebook-kaveriksi "

Eikö tuolle ole kukaan koskaan kertonut, että se näyttää vähän helvetin kamalalta. Vanhalta juopolta kuten kunnon kommunistin kuuluukin tietenkin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi vain Persujen kuvakollaasi loukkaa? Minä löysin netistä aivan samanlaisia kokoelmia muidenkin puolueiden edustajista.

Miksei kukaan ole loukkaantunut tästä?
http://vih-looks.tumblr.com/ tai tästä? http://pir-looks.tumblr.com/

Muitakin löytyy.

Heli Hämäläinen

Ei kuvat sellaisenaan ketään loukkaakaan. Pilkkaahan tässä kritisoitiin. Koulukiusaajalle myös tavallisen näköiset kuvat voivat olla raaka-ainetta. Perälän tapa käsitellä aihetta oli kuin koulukiusaamistapauksesta.

Touko Apajalahti

Ai se, että hän puolusti perussuomalaisia olikin kiusaamista?

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Kovin vaikeaa se on nähdä puolustamisena. Kysymyksessä on samanlainen koulukiusaaminen, jossa näennäisen neutraalisti mennään "raportoimaan" ja toistetaan koulukiusaajan sanat.

Esimerkki. Matti haukkuu Liisaa läskiksi

Pekka alkaa huutaa että Matti haukkuu Liisaa läskiksi, kuulitteko läskiksi!

Pekkahan ei haukkunut Liisaa läskiksi vaan paheksui Matin tapaa, toteaa vinovihreä. Tosiasiassa vahinko on Liisalle suurempi näin kuin että Pekka olisi pitänyt päänsä kiinni.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kieltämättä olen löytänyt netistä kamalampaakin tekstiä esim. ex-presidentistämme Tarja Halosesta.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

Tarja Halosella on kuitenkin mahdollisuus hakea kunniaansa oikeudesta. Tässä taas pyritään arvioimaan politiikkaa sillä miltä kansanryhmä näyttää. Se taas on rasismia. Eipä pidä sekoittaa asioita.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #28

No tämän herra JP Roosin kannattaisi myös katsoa itseään peiliin. En minä hänenkään kuvassaan mitään adonista näe.

Itse näytän muuten passikuvassani naisvankilasta karanneelta rikolliselta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Törkyä ei voi puolustaa sillä, että jossakin on vielä pahempaa...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #77

Sorge nyt pappa, mutta minä en pidä ehdokkaiden kuvia törkynä.

Samuli Mikkola

"Miksi vain Persujen kuvakollaasi loukkaa? Minä löysin netistä aivan samanlaisia kokoelmia muidenkin puolueiden edustajista."

Niinpä. Kyllä minä ihan selkeästi havaitsen eron, mutta sitä ei saa ääneen sanoa. Jopa Piraatit näyttävät selkeästi asiallisemmalta kuin kuviin valitut Per-looksissa esiintyvät tyypit, vaikka tietokonenörttien puolue ei taatusti ole mikään "citymallihomovihermädättäjähipsterien" ylistailattu poppoo, joita kohtaan tunnettu pyhä viha saa ihmeekseni jopa maltillisina pitämäni henkilöt kiihtymään tämän aiheen tiimoilta.

Reijo Tossavainen

Olisiko se ollut rasismia, jos perussuomalaisten tilalle Roosin kirjoituksessa olisi laitettu sana maahanmuuttajat?

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Mietin, etten varmaan ole ainoa, jota tämä kansanedustaja Tossavaisen edustama "mielensäpahoittajaperussuomalaisuus" alkaa jo vähitellen kyllästyttämään.

Olen tottunut odottamaan istuvalta kansanedustajalta vähän arvokkaampaa käytöstä. Tällaisen jatkuvan leimaamisen ja epämääräisten punavihreiden salaliittoteorioiden levittämisen on vaikea nähdä mitenkään edistävän perussuomalaisten asiaa.

Tunnen useampiakin Helsingin perussuomalaisia kunnallisvaaliehdokkaita, jotka olisivat varmasti kaikki soveliaampia kansanedustajaksi kuin herra Tossavainen.

Reijo Tossavainen

Virri Oliko Roos ja Perälä minua asiallisemmin?

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Perälä oli mielestäni hyvinkin asiallinen. Hänen kommenttinsa on ymmärretty väärin - joko tahallaan tai tahattomasti.

Roosin kommentit olivat sen sijaan mielestäni suht asiattomia (ja hän on käsittääkseni myös vetänyt niitä takaisin). Mutta hän vastaa varmaan ihan omista sanomisistaan, kuten muutkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vihreiden kannatushan on ollut laskussa ja koko puolueen etsikkoaika on kulunut jo päiviä sitten umpeen, heistä ei ollutkaan muuttamaan maailmaa vaan myivät kaikki aatteensa päästäkseen politiikan raskaaseen sarjaan. Nyt tätä yritetään paikata erittäin halveksittavilla keinoilla niitä kohtaan jotka ajavat todellista muutosta vallitsevaan näennäisdemokratiaan, eivätkä myy aatteitaan kuten vihreät!

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Ja voin vakuuttaa, että Roosin "persoonallinen" kommentti on herättänyt Vasemmistossa yksistään tyrmistystä ja myötähäpeää.

Itse päivitin fb:ssa jo eilen illalla näin:

"Perussuomalaisten lisäksi myös Vasemmistoliiton pitäisi katsoa, ettei ihan mitä tahansa sekopäitä päästetä ehdokkaaksi ja puhumaan puolueen mandaatilla..."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Koskahan Tossavaiselta, tai persuilta yleensä, tulisi blogeja joissa olisi jotain myönteistä sanomaa.

Reijo Tossavainen

Ylläolevassa blogissa totean myönteisenä sen että nyt äänestäjät näkevät, että perussuomaiset ovat ihan tavallisen näköisiä ja puolustavat tavallisia ihmisiä. Erittäin myönteinen asia, vai mitä?

Keijo Räävi

Salaliittoteorioiden luvattuna aikana voisi jopa epäillä perussuomalaisten "likaisten temppujen osaston" olevan koko kuvajupakan takana.

Tämä episodi nimittäin vain antaa lisäpotkua perussuomalaisten vaalivankkureihin ja toisaalta vihervasemmistolle tämä on kovan luokan isku palleaan.

Käyttäjän MattiOlenius kuva
Matti Olenius

Nyt Reijo taitaa kommnentillaan heittäytyä uhrin asemaan. Voisi olla parasta antaa ko. kommentinkin olla omassa arvossaan eikä loukkaantua saatikka vastata kohtuuttomalla rasismi- kommenteilla.

Toisaalta mainostahan, julkisuuttahan tämä kaikki on.

Matti Olenius, sit. kuntavaaliehdokas
Kouvola

Käyttäjän RolfNeulasto kuva
Rolf Neulasto

Ihmetystä herättää kuvajupakassa se, kuinka paniikissa Vihreät ovat Persujen suosiosta ja oman kannatuksen sulamisesta!

Vihreiden tarrautuminen valtaan tuli kyllä esiin jo myönteisissä ydinvoimakannassa, joten nyt laitettiin kaikki peliin ja yritetään pelastaa mitä pelastettavissa on.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan
Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Asiasta oli kirjoitettu ennen Tossavaista jo ainakin kolme plogia. Tämä ei haaskan haistaneelle riittänyt vaan kansanedustaja lehahti paikalle kahdella raittiuskilpakirjoituksella nokkimaan osansa.
Se moraali, se alhainen moraali...

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Lapsellista touhua puolin ja toisin.

Astetta vakavampi mielestäni on galluptulos, joka kertoo perussuomalaisilla olevan eniten tekosairaspoissaoloja. Oman ilmoituksensa mukaan. Vihreät hyvänä kakkosena.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012100816165857_u...

Olli Pusa

Mielenkiintoinen tulos. Tosin voi olla, että kyselyä ei ole toteutettu aivan sellaisella tarkuudella kuin esim. akateemisissa tutkimuksissa edellytetään. Pitäisi ottaa esimerkiksi huomioon perheolosuhteet (lapsia tai ei), sosiaalinen tausta (mahdollisuus vaikuttaa esim. työvuoroihinsa) ja sitten ihan yksinkertaisesti vastausten rehellisyysaste. Osa ihmisistä kertoo rehellisemmin kuin toiset. Sellaisten mukaan ottaminen tekisi tutkimuksesta kyllä paljon raskaamman ja siksi joudumme tyytymään kevyempiin analyyseihin.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Mielenkiintoisuutensa vuoksi sen tähän tuppasinkin. Lienee ns. suuntaa antava. Mainitsemasi seikat pätevät kaikissa gallupeissa. Rehellisyysaspekti on tässä tapauksessa mielenkiintoistakin mielenkiintoisempi ;)

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #75

Epäiletkö, että persut on rehellisempiä kuin muut ja muut kaunistelevat?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En ole lukenut,enkä aio lukea Roosin blokia,ei kiinnosta pätkääkään.Tossavainen elämää kokeneena kyllä tietoisesti yrittää viedä keskustelun pois kunnallisvaaleihin liittyviä todellisista asioista.Jos on tyhjyyttä kumiseva kuntapoliitinen ohjelma on selvää,että yritetään siirtää keskustelu suuntaan,kuten eu:n tai Roosin blogiin,joilla ei ole mitään käytännön tekemistä kunnallisvaaleihin liittyviin asioiden kanssa.

Reijo Tossavainen

Granlunde:
Roosin blogi liittyy kunnallisvaaleihin, koska siinä solvataan Perussuomalaisia ehdokkaita. Toisaalta en ymmärrä Granlundia muutoinkaan, koska hän ottaa kantaa syventymättä asiaan. Kirjoittelua ohjaavat enemmänkin ennakkoluulot...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Granlundia ei todellisuudessa kiinnosta totuuskaan Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta.

http://vaalit.perussuomalaiset.fi/vaaliohjelma/PS_...

Reijo Tossavainen

Pidän hyvin epätodennäköisenä, että Granlund olisi lukenut Perussuomalaisten kunnallisvaaliohjelman. Hänen kaltaisia on paljon. Kantaa otetaan asiaa tuntematta ja omien ennakkoluulojen pohjalta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #84

Myönnän,en ole kokonaan lukennut,olen muodastanut niistä tiedonjyväsista jota minulla on ollut mahdollisuus saada kuten Soinin esintyminen a-studion vaalitentissä,ei mitään konkretiaa,pelkkiä pyöreitä lausahduita.Minulla on kymmenittäin eri poliitiseen aatteeseen ja eri henkilöiden historiaan liittyvää kirjallisuutta.Perustan AINA kantani perustelliseen analyysiin asioista.

Harry Wester

Mielenkiintoista että perussuomalaisia tosiaan loukkaa niin paljon se, että joku julkaisee muutenkin täysin julkisia, käsittelemättömiä kuvia heidän kunnallisvaaliehdokkaistaan. Olisiko merkki siitä, että tällä porukalla, joka ei suurvaalivoitostaan huolimatta ole saanut vielä aikaan mitään muuta kuin notkahduksen julkisen keskustelun tasossa, olisi itsetunnossa vähän petrattavaa.

Pakko kyllä todeta, että on tämä persukritiikkikin usein aika epäonnistunutta. Melkoisen halpahintaista pilkata ihmisiä heidän ulkonäkönsä takia, kun asiakritiikillekin olisi aihetta ainakin vuoren verran.

Harry Wester

Sen verran on pakko vielä kommentoida, että tämä Tossavaisen hallusinoima punavihreä eliitti on kyllä ihan yhtälailla mielikuvituksen tuotetta kuin jonkun nimettömän henkilön satuilema stereotypia rumasta, huonosti pukeutuneesta perussuomalaisehdokkaasta. Että onnea vaan, Reijo. Luontevasti laskeudut samalle tasolle kritiikkisi kohteen kanssa.

Matti Hirvonen

Tää on aina yhtä huvittavaa, kun istuva kansanedustaja haukkuu muita "eliitiksi".

Reijo hyvä, sinä olet nyt sitä eliittiä. Sinä olet nyt se "Helsingin herra". Jos et usko niin katso palkkakuittia.

Terveisin,

palkanmaksaja

Antti Joensuu

Tämä on aika mielenkiintoinen juttu kokonaisuudessaan.
Tosiasihan on että tämä sataa PSn haaviin.

Muutos2011 sanoi jo miten tässä oli luultavasti käynyt;
- "tyyppi" päätti vähän hassutella
- vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja päätti kertoa ihan varmuuden vuoksi että kaikki ovat PSn listalla, ei kai kukaan olisi muuten kiinnostunutkaan
- Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori J.P. Roos päätti kompata että kylläpä "ovat tosissaan aika karmean näköisiä"
(olihan tuossa muitakin, mutta tutustu itse http://www.muutos2011.fi/vb/entry.php?429-Onko-ehd...)

Mitäs nämä mukasuvaitsevaiset hellanletut aikovat tälläisen jälkeen saada koulukiusaamisen Suomen kouluissa loppumaan; kun puolueita ja professoreja myöten, puhumattakaan muista, tälläistä viljellään..
Ennen vastaamista ajattele ihan aikuisten oikeesti.

Henkilökohtaisesti minusta on kivaa että muiden puolueiden edustajat, professoorit ja muutkin mukasuvaitsevaiset hellanletut pitävät huolen siitä että taas tulee itkun aika vaali-iltana :-)

Reijo Tossavainen

Nyt on luotu omat sivut myös vihreistä. Persut asialla?

http://vihr-looks.tumblr.com/

Käyttäjän MattiPihkala kuva
Matti Pihkala

Joo, oikein miellyttävän näköistä porukkaa: http://vih-looks.tumblr.com/

Poliitikan laadusta tai osaamisesta nämä kauhu/missigalleriat eivät kuitenkaan kerro mitään.

Jonninjoutava jupakka kaiken kaikkiaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tossavainen.

Onko Roos mielestäsi se alinomaa toistamasi "punavihreä eliitti"?

Jos on, tilastotiedon opinnoilla olisi sinulle paljon tarjottavaa.

RT: "Toisaalta Vihreät ja muu mukasivistyneistö ja suvaitsevaitsevaisto on saavuttanut tavoitteensa."

Jaa, mielestäni kyllä Persut on tällä saavuttanut tavoitteensa. Ainakin näyttää siltä, että Perslook-kampanjan takana ovat Persut itse, jotta voisivat muita syyttelemällä saada muutaman ylimääräisen äänen.

Aivan samoin kuin muidenkin puolueiden Look-kampanjat:

http://vih-looks.tumblr.com/

http://kok-looks.tumblr.com/

http://pir-looks.tumblr.com/

http://per-looks.tumblr.com/

Toimituksen poiminnat