Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaiset selvittävät eurokriisin vaihtoehtoja

Perussuomalaiset käynnisti Suomen Perusta nimisen ajatuspajan, jonka tarkoituksena on suomalaista kansanvaltaista yhteiskuntaa kehittävän yhteiskunnallisen tutkimuksen, keskustelun ja päätöksenteon edistäminen. Ensimmäisenä selvitetään eurokriisin vaihtoehtoja, koska mikään "virallinen taho" ei ole sitä kunnolla selvittänyt.

Suomen Perusta harjoittaa omaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Lisäksi ajatuspaja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja seminaareja sekä ylläpitää tarvittavaa yhteysverkkoa. Ajatuspaja voi myös jakaa apurahoja yhteisöille ja yksityisille kansalaisille.

Suomen Perustan peruspääoma on 50 000 euroa, joka on Perussuomalaiset puolueen sijoitus. Toimintansa Suomen Perusta rahoittaa lähinnä puolueelta ja valtiolta saatavien tukien avulla.

Myös muilla suurilla ja keskisuurilla puolueilla on ajatuspajat, ja niiden toiminnan tarkoitus ja
rahoitus on samalla pohjalla. Esim. Kokoomuksella on ajatuspaja Suomen Toivo ja demareilla Kalevi Sorsan säätiö.

Suomen Perusta ajatuspajan hallituksen pj. on kansanedustaja Reijo Tossavainen. Muut hallituksen jäsenet ovat kansanedustajat Jussi Niinistö, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä ja Pirkko Mattila sekä professori (emeritus) Erkki Havansi ja PS-nuorten pj. Simon Elo.
Ajatuspajan toiminnanjohtaja on FM Simo Grönroos.

Suomen Perustan ensimmäisenä toimeksiantona Pellervon taloustutkimus selvittää Euroopan rahoituskriisin vaikutuksia ja erilaisia vaihtoehtoja Suomen kannalta. Tutkimus valmistuu marraskuussa.

Lisäksi ensi vuoden aikana selvitetään mm. maahanmuuton kustannuksia ja maahanmuuttopolitiikan eri vaihtoehtojen vaikutuksia. Toisena tärkeänä asiana on selvittää erilaisia tapoja tuottaa ja rahoittaa kunnallisia palveluja.

Poliittisessa päätöksenteossa joudutaan valitsemaan erilaisten vaihtoehtojen välillä. On
tärkeää, että siinä tilanteessa kyetään näkemään tulevaisuuten ja että päätöksenteon pohjana olevat vaihtoehdot ovat tarkkaan punnittuja.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mukava kuulla / lukea. Toivottavasti pajanne tuottaa tulosta.

Reijo Tossavainen

Arvelen, että Henriäkin tullaan tarvitsemaan jahka homma saadaan kunnolla käyntiin...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

ilmoittaudun vapaaehtoistyöntekijäksi näiltä puheilta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #4

Erinomaista. Palataan asiaan!

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #5

tyhmä kysymys - vaalivalvojaiset ovat Helsingissä ilm. avoin tilaisuus? Vaikka en puolueen jäsen ole, sinne voi liene ilmestyä osoittamaan kannatusta, jahka nyt ensin olen kansalaisoikeudet toteuttanut?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #18
Anssi Luoma-aho

Kuullostaa muuten hienolta, mutta kun tietää tämänkin järjestelyn rahoituksen taustalla olevan yksi puoluetuen piilomuoto, ei hurraahuutoja ainakaan täältä irtoa.

Persuja en sinänsä moiti muiden puolueiden luoman järjestelmän hyväksikäytöstä, mutta olisin ilahtunut, mikäli persut olisivat tukkineet tämän rahoituskanavan sen hyödyntämisen sijaan.

Reijo Tossavainen

Jos saamme valtiolta tukea kuten on lupailtu, se on poissa muilta ajatushautomoilta/ajatuspajoilta, koska valtionosuus menee uusjakoon.

Toisekseen esim. eurokriisin vaihtoehtojen selvittäminen on niin tärkeä asia, että siihen sijoitus on hyvin perusteltua.

Lasse Laaksonen

Rahaa pitää käyttää oikein eikä olla hautaamassa leiviskää maahan. Nykyiset kansantalouden professorit ja VM:n ja SP:n johtavat virkamiehet pitäisi kaikki erottaa, sillä eikö heidän laiskuutensa ole suurempi kuin italialaisten maanjäristysennustajien.

Lasse Laaksonen

Hienoa!

Ehdotan agendalle myös vertailulaskelmaa:

a) Nykyinen kaksikielisyys ja pakkoruotsi
b) Kaksikielisyys ilman virkamiesruotsinkaan pakollisuutta ja ilman koulujen pakkoruotsia.
c) Kaksikielisyys vain ruotsalaisenemmistöisissä kunnissa ja ilman sen laajentamista kuntaliitoksien takia (eli kuntaliitoksissa kaksikielisyys olisi voimassa vain osa-alueilla) ja tietenkin ilman pakko-opetusta.
d) Optio: englanti on Suomen toinen virallinen kieli, jonka opetuksessa on tavoite kaikille "Parempi kuin Ruotsissa ja Hollannissa, parempi kuin Intian koulutetuilla."
e) Optio venäjän kielen opetus x%:lle nykyisen englannin opetuksen tasoisesti.

Tämä on tärkeää, sillä esitän hypoteesin: Kaksikielisyyden kustannukset (eli menot + haittavaikutukset) ovat 5 miljardia euroa vuodessa ja pakkoruotsin opetuksen kustannukset ovat toiset 5 miljardia. Jos luvut ovatkin 4+4 tai 7+7, ei asia olennaisesti muutu. Tämä vahinko on vuotuinen eli nyt 35 vuoden aikana nykyrahassa vahingon suuruus on jo 35 x 10 = 350 miljardia eli puolet asuntovarallisuudesta. Siksi siis meillä on asuntopula makrotasolta katsoen.

On tärkeää kerätä vertailutiedot Ruotsista, jossa ei ole suomenkielisyyttä laillisesti lainkaan kuulemma siksi, että se on niin kallista.

Olen halukas auttamaan. Olen VTM/ kansantaloustiede, talouspolitiikka ja markkinointi, lisäksi saanut KPMG Nolan Nortonilta Harvardin professorin R. L. Nolanin johdolla kustannus/ hyötyanalyysin ja suurten muutosten visioinnin ja toteutuksen koulutuksen.

Reijo Tossavainen

Laaksosen esittämä aihe tulee mitä ilmeisemmin jossakin vaiheessa työlistalle.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielenkiintoinen laskelma.

En toki sitä kiellä etteikö tuo leikkaus toisi säästöjä, mutta tosin tuo venäjä optio taas tuon leikkauksen korvaisi ja toisi lisäkuluja kunnan menopuolelle, tämä optiohan lisäisi perusopetuksen tuntimäärää 10 tunnilla ja todennäköisyys sille, että kunnat nykytilanteessa moista lisäystä pystyvät tekemään on heikko niin että silloin tuo lisäyksen toteuttaminen tarkoittaisi että leikataan vaikka turhat taitoaineet koulusta pois.

Niin että mennäänkö nykyisellä tuntimäärällä vai lisätäänkö vai vähennetäänkö sitä?
Säästöjen haluaminen tarkoittaa sitä että sitä leikataan.

Lasse Laaksonen

Niinpä onkin arvioitava myös hyödyt eikä vain kustannukset. Venäjän osaaminen on olematonta, joten luultavasti on aina jyrkkä jousto eli differenssisuhde kun venäjää lisätään.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Vau! Ooh! Lääh!
Pakkoruotsi aiheuttaa asuntopulaa!

Ihmeellistä!
Uskomatonta!

Tero Leikkilä

Tämä oli hyvä uutinen, myös demokratian kannalta. Kansalaisilla on oikeus saada tutkittua tietoa aiemmin pimennossa pidetyistä asioista. Ja vaikuttaisi olevan oikeat ihmiset hommaa vetämässä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä on mallia työkkärille: Alle tunnissa rekrytoitiin useita alan ihmisiä ;-)

Olli Pusa

Ei kannata unohtaa hyvä veli verkostoja ja niiden analysointia. Siellä se eurohulluuden mätä ydin on.

Reijo Tossavainen

Olli Pusan ehdotus on erittäin mielenkiintoinen ja kannatettava.

Olli Polli

Hieno ja erittäin kannatettava idea.

Apua tarjolla jos kelpaa, tietysti vapaa-ajan rajoissa.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Olisi ollut toivottavaa kysyä olisiko Pauli Vahtera ollut kiinnostunut tulemaan aivoriiheen http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/

Ei määrä vaan laatu.

Reijo Tossavainen

Pauli Vahteralla on kyky tehdä teräviä havaintoja ja niistä järkeviä johtopäätöksiä.

Eero Tillanen

Voisin minäkin antaa oman viiden pennin(!) panokseni, mikäli pajassa ollaan kiinnostuneita. Pajakokemusta on, sillä omistan ahjon, alasimen, pajavasaran ja kuumatyöstötyökalut. ;)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi päädyitte pellervoon?

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Tämä oli loistava uutinen!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suosittelen kirjoittajaa ja muitakin tutustumaan Juhani Huopaisen blogiin. Sieltä löytyy kirjoitus ”Euroliittovaltio ja suomalainen veronmaksaja”.

Kirjoituksesta löytyy Nordean raportti Juhani Huopaisen kommentista 105: ”Mitä jos euroalue hajoaa”? Se kannattaa ehdottomasti lukea! Siinä on erittäin arvokasta tietoa euron eri vaihtoehdoista.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Juhani Huopainen sopisi myös hyvin "aivoriiheen".

Jos tuollainen mietiskelijä ryhmä koostuu pelkästään kansanedustajista niin siitä saattaa tulla kahvikerho. Tarvitaan "leveämpiä hartioita" ja myös ulkopuolista asiantuntemusta mukaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Huopainen on jo tarjoutunut avustamaan projektissa. On tuolla jo moni muukin. Huopaisen jättäminen pois olisi sulaa hulluutta.

Jeppe Luo

Rehellisesti sanotuna ei teiltä ole tullut yhtäkään järkevää vaihtoehtoa.
Se miksi KEPU lyö teidät vaaleissa johtuu pitkälti uskottavasta Sipilästä ja nyt en ota kantaa uskonnolliseen kantaan etc,,,
Sipilällä on kuitenkin näytöt miten luodaan kasvua suomeen eli hän on osannut toimia aika vihamielisessä ympäristössä menestykseekkästi yrittäjänä.
Karmeintahan on se tosiasia, että meillä on valtiovaranministerinä jodlaava blondiopettaja.
Ja eihän se pääministerikaan hirveän hyvältä näytä, mutta Katainen edes yrittää.
Jos suomen etu vaatii virkamieshallitusta niin oletko sen kannalla?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Nykyinen hallitusmuotomme ei salli virkamieshallitusta. Tasavallan presidentiltä on viety nimityksen mahdollistavat valtaoikeudet. Siinä tehtiin aikanaan myös paha perustuslaillinen virhe. Virheitä virheiden perään.

Nyt meillä on vain tämä Katainen, joka yrittää… saattaa meidät taloudelliseen ja poliittiseen/ulkopoliittiseen konkurssiin.

Jeppe Luo

Näinkin se asia voi olla.
Ss vain osoittaa millaisia päättäjiä meillä on.
Joten voisiko Tossavainen vastat alkuperäiseen kysymykseen?
Jotenkin alkaaa kyllästyttämään tuo ainainen ratsataminen ja toivonkin , että kaltaisesi disosaurukset äänestetään pois mahdollisimman pian.
Loppujen lopuksi ajat vain omaa etuasi trennikkäässä puiolueessa,

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Meinaatkos,että ne virkamiehet eivät ole nyt tätä soppaa jo tarpeeksi sekoittaneet? Vai luuletko ehkä esim. Urpilaisen tahi Kataisen itse päättelevän ja vetävän näitä juttuja?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, miksi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ( ps.) ei kuulu kyseisen ajatuspajan hallitukseen ?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Hyvä ystävä. Sitä sinun kannattaa kysyä itseltään Teuvo Hakkaraiselta. Hän on kyllä enemmänkin ”sahamiehiä”. Hän on sen verran taitava sillä alalla, että on käynyt teroittamassa sahanteriä Keski-Amerikassa saakka.

Ennen vesisahojen aikaan nämä miehet tunnettiin tälläreinä. He johtivat itse sahausta ja huolehtivat, että raamisahojen terät pysyivät asianmukaisessa kunnossa.

Tähän liittyen suosittelen kirjoittajalle Nils Meinanderin kirjaa: ”Vesisahan tarina”.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uskon vahvasti, että Suomen Perusta - ajatuspajan hallitukseen ei ole käyty ilmoittautumassa vaan sinne on kutsuttu ja kutsujana on ollut itse Reijo Tossavainen ( ps.)

Pidän kansanedustaja Teuvo Hakkaraista ( ps.) korvaamattomana älyllisenä pääomana Perussuomalaiselle puolueelle, minkä vuoksi olen syvästi hämmentynyt lukiessani perustetun idearikastamon ytimen nimiluetteloa.

Mies, joka saa sahanterän terävämmäksi kuin yksikään puoluetoverinsa , ei varmastikaan kanna leveillä harteillaan päätä, joka on täynnä sahanpuruja.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Reijo. Hieno homma.
Ajatuspajanne kannattaisi mahdollisuuksienne puitteissa ottaa kantaa myös siihen, miksei päättäjien tahoilla ole ollut halua saattaa eri viranomaisten tietojärjestelmiä ajan tasalle siten, että ne olisivat todella yhteensopivia ja kaikki Suomen viranomaiset voisivat vaihtaa tietoja keskenään.
Ettei vain harmaan talouden Hyvä-Velijärjestelmä olisi esteenä?
Rahasta se ei voi olla kiinni sillä yhteensopiva tietojärjestelmä säästäisi miljardeja joka vuosi, miljardeja, jotka olisivat pois harmaalta taloudelta.

Lasse Laaksonen

Sitä minäkin ihmettelen.

Tainnut pakkoruotsi viedä kaikki mehut, joten kukaan ei enää jaksa miettiä koordinointia.

T. Lalli, Luoteis-Venäjän julkisten tietojärjestelmien integroinnin konsultti 2007.

Simon Wahlroos

Voisinko tähän projektiin antaa tai saada siitä vastauksen kysymykseeni maahanmuuton tai siis vierailijoiden kustannuksista?

Kuinka se voidaan arvioida noin alakanttiin painetun sanan mukaan "200miljoonaa" niin ettei kukaan nosta asiasta mitään meteliä? Mihin on hävinnyt laskutaidot ja terve järki? Tiedämmehän henkilökohtaisella tasolla että Suomessa eläminen mukaanlukien infrastruktuurin käyttö maksaa noin 1000€ per henkilö kuukaudessa ja se kun kerrotaan 200,000 maahanmuuttajan määrällä niin saadaan tosiaan 200,000,000miljoonaa kuukaudessa joka tarkoittaa vuodessa 2,4 miljardia. Melkein sama summa saadaan käänteisesti laskien kun valtion budjetti 50miljardia jaetaan 200,000 maahanmuuttajalla eli 2 miljardia.

Kuinkahan moni näistä maahanmuuttajista tuo Suomeen elatukseensa käytettävää rahaa tai varsinkaan sitä vastaavaa vientityöpanosta? Eiköhän kaikki valuutta pakene pikemminkin ulkomaille kun Suomessa ei mitkään investoinnit oikeasti juurikaan kannata maailmanmarkkinoilla pohjoisesta sijainnistamme johtuen? Se heikentää asemaamme maailmanmarkkinoiden hintakilpailussa, jos emme laske standardejamme, jotka tekevät Suomessa elämisen ja työnteon kalliiksi.

Eikö näillä perusteilla protektionismi olisi perusteltua?

Tapio Vehmaskoski

Kättentaputuksia ja onnistumisen toivotuksia.

Kari Ahlava

Suomen Perusta - ihanaa luettavaa kommentteineen tämä ketju.

On paljonkin, mihin olisi sanottavaa, mutta tuo kieliasia nyt on tässä juuri mielessä, kun jostain luin - olisko ollut New York Times, että englannin kieltä osaavat maat pärjäävät maailmalla parhaiten.

Kieltenopetuksesta vain sen verran, että opetusmetodeissa voi olla korjaamisen varaa. Ei sitä tarvitse niin kautta rantain kymmentä vuotta opettaa, kun on todella nopeita oppimismenetelmiäkin olemassa.

Voisi ensin ottaa tällaisen kurssin ja sitten syventää taitoja siitä vakavammin kirjallisuuden ja lehdistön avulla.

Rosetta Stone on yksi kurssi, johon voi osallistua netissäkin. Siitä voisi Suomen kouluelämä ottaa mallia. Voisi säästyä muutama miljardi ja käyttökieli voisi sujua notkeammin.

Reijo Tossavainen

Kiitos tähän astisista kommenteista. Sen pohjalta rohkenen ajatella, että Suomen Perusta on oikea ratkaisu. Tästä on hyvä lähtea uudelle taipaleelle.

Tulin juuri savusaunasta, ja ilta on pimentynyt. Silti valoa on näkyvissä.

Lähden nyt äänestämään kyläkoululle. Sieltä jatkan kirkonkylään vaalivalvojaisiin.

Huomenna on uusi, parempi päivä. Seisova vesi on saatu liikkeelle.

Olli Polli

Olisiko Perussuomalaisten riveistä mahdollista löytää samanoloisia "rötösherrat kuriin" reporttereita, kuin Kreikasta löytyy?

http://juhahamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122...

Tämä saattaisi saada aikaiseksi todellisen jytkyn!

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Tämä on hieno veto, Tossavainen.

Pauhasin tälläsen työryhmän välttämättömyydestä kolmisen vuotta sitten Helsingin Mertsi Langille, mutta homma ei edennyt silloin mihinkään. Aloin epäillä, että ehkä PS:n johdossa ei edes haluta että jäsenistö ja edustajat olisivat tällä tapaa aktiivisia.

Mielestäni eurokriisin jälkeen heti seuraavina on:

- Asumisen hinta: kaavoitus, rahoitus ja rakennuttaminen on pakko remontoida, nykyinen sikailu ei voi enää jatkua.

- Hallintomalli: kolmitasoisesta hallintomallista sellainen esitys, että lähidemokratia, korruptiovalvonta ja kustannustehokkuus paranee. Palvelujen tuotanto on osa tätä - hallinto on hevonen ja tuotanto on rattaat, koska hallintomalli ratkaisee ohjauksen ja rahoituksen.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Nettiuutisten mukaan
Nordean analyytikot suosittelevat Suomelle eroa eurosta.

Toimituksen poiminnat