Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Mukasuvaitsevaisto mielipidepoliiseina

Itseään suvaitsevina ja sivistyneinä pitävät paljastivat jälleen suvaitsemattomuutensa ja sivistymättömyytensä. Hyökkäyksen kohteena oli tällä kertaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin. Hän "erehtyi" lehdessään kirjoittamaan, että on oikein ja hyväksyttävää, että jotkut arvostavat isänmaata ja heitä jotka sitä aikoinaan puolustivat. Samalla hän aivan oikein tuomitsi äärioikeistolaisuuden.

Tuon jälkimmäisen asian mukasuvaitsevaisto ilmeisesti ymmärtää, koska se mahtuu heidän ahtaaseen maailmankuvaansa. Muu meni jo yli ymmärryksen. Vihreiden kaupunginvaltuutettu Jukka Relander vertasi Appelsinia jopa Göbbelsiin ja Hesarin toimittaja Saska Saarikoski asetti kyseenalaiseksi Appelsin mahdollisuuden toimia Ilta-Sanomien päätoimittajana. Hänelle antoi sivustatukea mm. kansanedustaja Mikael Jungner.

Olen todella huolestunut ns. sivistyneistön ja suvaitsevaiston henkisestä tilasta. On vaikea hyväksyä näkemystä, että demokraattisessa yhteiskunnassa voidaan suvaita vain heidän hyväksi katsomia näkemyksiä.

Pyrkimys jakaa mielipiteet hyväksyttyihin ja kiellettyihin muistutta jo 70-luvun taistolaisaikoja. Sillä tiellä ei saa mennä askeltakaan pidemmälle. Demokraattisessa yhteiskunnassa tulee olla sijaa erilaisille näkemyksille.

Arto Luukkasella on täällä Uudessa Suomessa erinomainen blogi samasta aiheesta. http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133109-polttakaa-appelsin

Myös päätoimittaja Ulla Appelsinin kirjoitus viikonvaihteen Ilta-Sanomista kannattaa lukea. Tässä siitä pieni pätkä:

"Kenenkään ei toki ole pakko olla kiinnostunut Suomen menneisyydestä. Ei tarvitse vetää lippua salkoon eikä lukea yhtään ainoaa sotajuttua, jos ei halua. Mutta ei palata kumminkaan takaisin aikaan, jolloin jokainen sodasta puhuva laimattiin sotahulluksi. On itse asiassa parasta rauhantyötä antaa veteraanien kertoa, millaista kauhua sota oikeasti oli."

Tässä koko Appelsinin kirjoitus: http://www.freeimage.us/share-47D0_51216E2D.html

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei uutta auringon alla.

Tarja Halosen ollessa tasavallan presidenttinä vaati hänen kannattajakuntansa rintamamiestunnuksen myöntämistä myös käpykaartilaisille eli rintamakarkureille.

Tapio Vehmaskoski

Taru onko tehtäväsi pilkata? Jos on niin miksi?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei, minun mielestäni Herra Tossavainen osoittaa oman epäisänmaallisuutensa lippuasiassa. Se sieppaa niinkin isänmaallista ihmistä kuin minua. Minulle Suomen lippu on pyhä asia.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #50

Tarulle

...että mitenkä?...minun ei varmaankaan tarvitse ymmärtää vastaustasi?
--------------------------------

Saanko rautalankamallin?

* Pidät Tossavaista epäisänmaallisena Suomen lipusta johtuen?
* Mielestäni Tossavaisen aiheena blogissa on Appelsiinin kirjoitus eikä Suomen lippu?
* Olet siis isänmaallinen ja Suomen lippu on sinulle pyhä?
* Kuinkas nämä neljä asiaa pitää tulkita loogisesti?

1.) Herra Tossavainen
2.) Blogikirjoitus Appelsiinin kirjoituksesta
3.) Sinä
4.) Suomen lippu sekä mielipiteesi Herra Tossavaisesta?

Ettet nyt kuitenkin olisi pelkästään ilkeä?

Jari Söderholm

Ehkä sanomalehtien omistajien olisi syytä pohdiskella kannattaako pitää liian politisoituneita toimittajia palkkalistoillaan.

Lehtien toimittajakunta näyttäisi olevan suurimmaksi osaksi vasemmistoa edustavia, ja jutut tuntuvat olevan liian usein näiden aatemaailmaan biasoituneita.

Hannu A Virtanen

Vihreiden ja Vasemmistoliiton tämänhetkinen yhteiskannatus on noin 15%. Tämä osa kansaa ja heidän vanhempansa olivat aiemmin kommunisteja, jotka yrittivät tuhota Suomen Neuvostoliitolla. Kun Neuvostoliitto ei onnistunut, yritetään tuhota Suomi toisenlaisella miehityksellä.

Kun pääkaupunkiseutu on miehitetty luku- ja kirjoitustaidottomilla ns. maahanmuuttajilla
(elätettävillä, koulutettavilla, asutettavilla, lääkittävillä) sekä avoimesti rikollisilla, kerjäävillä ja huoraavilla, on kyse miehityksestä.

Siinä missä Neuvostoliitto epäonnistui, näyttää onnistuvan elätti- ja rikollisarmeija.
Ikävä kyllä tähän 15% joukkoon kuuluu myös koko kokoomusjohtoinen hallitus, presidentti, YLE , HS, maakuntalehdet ja kirkko.

Tiivistäen voisi todeta, että kommunismin luvattu maa oli kuin jättiläismäinen vankila tai lastentarha, jonka asukkaiden jokaista tekoa ja ajatusta vahdittiin ja kontrolloitiin kohdusta

hautaan.http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/2674056/suurvalta-kirosi-vapauden

Lauri Vahtre: Absurdin suurvalta. Elämää neuvostojärjestelmässä. WSOY 2010. 291 sivua.

Teemu Tilaeus

Suomen nykysivistyneistö on itse asiassa vain oppinutta rahvasta, jolla on näennäinen koulusivistys hallussa. He ovat tietämättömyyttään luoneet ihan omat sivistyskoodistonsa ja toimivat niiden mukaan luoden pohjaa nykysivistyneistön arvoille ja asenteille, jotka oikeastaan viestivät enemmänkin sivistymättömyydestä kuin sivistyneisyydestä.

Antaa oppineen rahvaan riekkua kaikessa rauhassa. Osoittaen vain sitä sivistyksen alennustilaa, joka vallitsee tässä maassa.

Veikko Penttinen

Teemu, olet harvinaisen oikeassa. Minä käytän termiä lukeneisto. Suomessahan pikkuisen yliarvostetaan koulutusta, josta sitten johtuu, että useimmat akateemiset uskovat olevansa myös sivistyneitä.

Luulen että hengen sivistys kuuluu samanlaisiin erikoislahjakkuuksiin kuin musikaalisuus, matemaattisuus, taiteellisuus jne. Parasta on jos sivistys ja yksikin näistä muista erikoislahjakkuuksista osuvat samaan persoonaan.

Kaikkihan tiedämme kuitenkin, että voi olla nero säveltäjänä tai kuvaamataiteilija, mutta maanvaivana läheisilleen ja ympäristölleen.

Nerot eivät ole keskimäärin sen parempi itsetuntemukseessaan kuin muutkaan, mutta ongelma on heidän suhteensa pahempi, koska ne muut helposti ajattelevat, että nero täytyy olla myös viisas ja sivistynyt.

Tylsintä ja niin yleistä Nyky-Suomessa on tietysti, että keskinkertainen maisteri uskoo olevansa ylivertainen toimittaja, politiikko tai muu päällepäsmäri.

Vihreissä tuo oireyhtymä korostuu eniten, mutta yksikään media, eikä puolue ole siltä säästynyt.

Petri Haapa

Yleensä sellaiset, joilla ei ole koulutusta sanovat, että koulutusta yliarvostetaan.

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #52

Etkait nyt puhu itsestäsi toisessa persoonassa ?:P

Esko Matinporo Vastaus kommenttiin #52

Jokainen yliopistosta valmistunut tietää, että mitä turhempi koulutushaara on kyseessä sitä suurempi on 'sivistyneisyyden' status. Teekkareilla tämä on pohjamudissa, koska heistä tulee lähes poikkeuksetta tuottavia jäseniä yhteiskuntaan. Heidän ei tarvitse luoda itselleen näennäistä älykköimagoa. Humanisteillä status on suurimmillaan. Heistä valmistuu pääosin työttömiä tai he työllistyvät valtion suojatyöpaikkoihin.

Tästä aiheutunutta alemmuudentunnetta paikataan itsekyhätyllä 'älymystö' -imagolla. Juuri näitä vasemmisto on pullollaan.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #59

Miten määritellään turha koulutushaara ja kuka on sellaisen määritelmän oikeutettu tekemään? Yleensä sekin on niin, että mitä vähemmän koulutusta itsellä on, niin sitä hanakkaammin määrittelee eri aloja turhiksi koulutushaaroiksi.

Esko Matinporo Vastaus kommenttiin #60

Sen tekevät valmistuvat itse. Kuten tuossa sanoinkin, koulutushaarat joista ei työllisty kuin suojatyöpaikkoihin, aiheuttavat kovia kolhuja itsetunnolle.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #64

Voivat ihan hyvin tehdäkin, mutta ovatko he siihen oikeutettuja jollain perusteella?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #52

Varsin usein koulutusta yliarvostetaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #52

Akateemiselta (tosin vaatimattomalta sellaiselta, vain maisteri) pohjalta sanottuna: Yleisin idootimaisuuden laji, johon olen törmännyt on akateeminen idioottimaisuus ja siinä lajissa monet akateemiset loistokkaasti päihittävät vähemmän (tai toisella lailla) koulutetut lähimmäisensä.

Tapio Vehmaskoski

Hyvä kommentti Teemu

Käytöstavat on ajettu taikka ajautuneet alas, liekö samaa sylttytehdasta?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Joo, useampi blogisti näyttää olevan huolestunut orastavasta sananvapuden tukahduttamisen ilmapiiristä. En haluaisi enää 70 luvun ilmapiiriä, kun täälläkin vasemmistoenemmistöisessä kunnassa jotkut kiihkeimmät toivoivat ääneen, että kaikki vennamolaiset pitäisi hirttää. Siis, isänmaan puolustajat olisi pitänyt hirttää. Häpeällistä, eikö? Onneksi ei kuitenkaan noin käynyt ja säästyimme puolustamaan tätä rakasta maatamme tämän päivän uhkia vastaan...kuten EU-liittovaltiota, EU:n yhteisiä velkoja jne.

Reijo Tossavainen

Tässä nykypäivän suvaitsemattomuudessa on paljon yhteistä 70-luvun taistolaisuuteen. Voisi ilmeisesti sanoa, että nykytaistolaisuutta tai uustaistolaisuutta. Ovathan monet 70-luvun taistolaiset vielä keskeisissä tehtävissä, esim. Satu Hassi. Hän on keskeisesti vaikuttanut rikkidirektiivin tulemiseen.

Tosin jotkut ovat kääntäneet takkinsa täysin, esim. Björn Wahlroos.

Hannu A Virtanen

Puna-vihreän mukasuvaitsevaiston mielestä tällainen kirjoittelu on ihan OK:

""Perussuomalaisten vaalivoittoa sekä Jussi Halla-ahon nimitystä hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi käsiteltiin Facebookissa viime vuoden keväällä.

Kirjoituksissa sanottiin muun muassa, että "miks mun tekis mieli hommaa ase ja tappaa muutama ihminen" ja että "persulle joutaisi mennä luoti yhdestä korvasta sisään".

–Olen ollut puoli vuosikymmentä Halla-ahon ja kumppaneiden netissä vainoama, enkä tunne sanaa maltti. Minulle kelpaa hyvitykseksi vain virtaava veri ja persujen kauhun ja tuskan huudot, mies kirjoitti.

Halla-aho ei pitänyt kirjoituksia kovin vakavasti otettavina eikä ollut niiden vuoksi erityisen huolissaan.""

STT

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Syy tähän on pelkästään se, että Halla-aho taitaa realismin toisin kuin kyseinen herra x vuodattaessaan persujen verta. Eikä tämä kyseinen herra x saanut sellaista vihakirjoittelua mediaa myöten niskaansa, kuten esim. Eronen, joka satiirisesti blogissaan ehdotti hihamerkkejä.

Kun seuraa näitä some-keskusteluja, huomaa, että on vain yksi taho, joka hysterioi ja näkee joka puolella "kummituksia".

Olisikohan aika pistää porukka ruotuun ja antaa samalla mitalla takaisin?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://www.hs.fi/kotimaa/Kirjastopuukotuksesta+ep%...

Kappas väkivaltainen äärioikeistoryhmittymä on kerännyt 300 ihmisen tiedot, tuskin paijailutarkoituksessa. Ja siellä, Sari, teidän sivustollanne tuota ryhmittymää hyysätään.

Lauri Korhonen

Muistanko oikein eikös Jungner ollut ideoimassa Lipposesta Suomen tasavallan presidenttiä?

Demareiden mielipiteistä en tiedä mutta mielestäni Jungner on mies oikealla paikalla. Pöö.

Olli Pusa

Jungner on persujen salainen agentti, tehtävänään tuhota demarit lopullisesti. Tossavainen tietää, mutta ei kerro.

Reijo Tossavainen

Kyllä Halonen olisi saanut myöntää Jungnerille jonkin prenikan. Perussuomalaiset on galluppien mukaan suurin työväenpuolue. Toki muutkin ovat ansioituneet tässä työssä, mm. Urpilainen...

Matti Auer

Minusta tuntuu jotenkin että kaiken tämän takana ovat kielipolitiikka ja vaihteleva-asteinen suomalaisuuden vähätteleminen kohtaan. Perussuomalaiset on otettu ehdottomaksi ykköskohteeksi, syystä tai toisesta, koska se ehkä seisoo vankimmin suomalaisuuden juurilla. RKP on ainakin myöntänyt pitävänsä ykkösvastustajanaan persuja ja se kyllä näkyy ruotsalaismielisissä TS:ssä, Hesarissa ja Yleisradiossa.

Yleisradion pääjohtajansa vaihdon 2008 jälkeen oikein kunnostautunut kitkemään suomalaisuutta suomesta oikein urakalla.

Hannu A Virtanen

Asian uskottavuuden lisäämiseksi YLE:n "tuotoksille" on oikein lätkäisty vero!

Sen voisi tosin nimetä haittaveroksi.

Petri Haapa

YLE lähettää niin paljon hyvää ohjelmaa, että mielestäni saan veroilleni täyden vastineen, mutta ymmärrän, että on niitäkin, jotka kokevat asian täysin toisin.

Käyttäjän PenttiOjala kuva
Pentti Ojala Vastaus kommenttiin #55

Riippu kaiketikkin minkäväristen lasien läpi propagandaa katsoo.
Mutta Musta Mannerheim ja Suomi on ruotsalainen ovat varmaankin sieltä parhaasta päästä

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #63

Minä nyt en niin hirveästi sitä ns. propagandaa katso, vaan jotain HBO:n sarjoja, Kino Klassikkoa, Pressiklubia, Teema-elokuvia yms.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tossavaiselta jälleen kerran neutraali ja hyvä huomiokirjoitus =)
Hyvä, että tapavastustajista huolimatta te jaksatte tuoda realiteetit aivopestyn kansan keskuuteen!

Merja Heikka

Suomalainen ihminen käy jotenkin hermoon näille Relandereille sun muille Saarikallioille.

Monet näistä ns. sivistyneistöön itsenä laskevista on nykyisin vihervasemistolaisia. He toteuttavat samaa perinnettä kuin heidän esivanhempansa: he vihaavat ja pelkäävät Suomen saloilla elävää rahvasta, heille tuntematonta ihmislajia, jonka työn tuloksilla heidän esivanhempansa elivät porvarillista pehmustettua elämäänsä, ja he elävät yhä.

Näistä esimerkkinä Dan Koivulaaksot, LiV (vai Li, mikä kiinalainen?) Anderssonit, ja tämä vasemistoliiton puheenjohtaja, joka on ansioitunut veteraanien autojen potkijana ja kissanrääkkääjien kaverina, tai siis toverina. Todella mahtavissa käsissä lepää hallitusvalta. Realismin taju on huipussaan.

Saa nähdä koska pohjalaiset lähtevät muuhunkin kuin pelkkään susijahtiin. Ja tämä oli sitä sarkasmia. En halua yllyttää ketään väkivaltaan. Jätetään se näille kissanrääkkääjäosastoon kuuluville. Ihminen ei toimi niin. Meidän on toimittava järjellä ja sivistyneesti, demokratian pelisäännöin.

Reijo Tossavainen

Sattui tuolta silmiini video, joka kuvaa puolustusvoimien uutta taistelutapaa. Liittyy jotenkuten blogin aiheeseen...
http://www.hs.fi/videot/Taistelu+-elokuva+esittele...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Haluaisin nähdä nyt kyllä nuo alkuperäiset kirjoitukset joista Appelsin on noin hermostunut. Pystyisi itsekkin vähän arvioimaan mistä on kyse, eikä tarvitsisi minkään toisenkäden tiedon perusteella tehdä päätelmiään.

Reijo Tossavainen

Ei Appelsin hermostunut. Uus-taistolaiset pimahtivat tästä:
http://www.freeimage.us/share-47D0_51216E2D.html

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Maria Viljamaa

En kyllä parhaalla tahdollakaan löydä tekstistä mitään miksi pillastua. Arvostan itse kovasti isänmaata ja pappaani joka sodassa taisteli, en saa itsestäni millään irroitettua isänmaallisuutta vaikka olenkin näillä palstoilla Tossavaisen haukkumaa suvakkiporukkaa.

Susanna Kinnunen

Ei näy ironiaa. Kiitos linkistä.

Tapio Vehmaskoski

Onhan sanoilla kikkailu ja ajatuksilla leikkiminen varmasti hienoa.

Tapahyväksyttävyyttä ja rohkeata kohteliaisuutta sekä yleisöä että lukijoita kohtaan puhua "paskasta kakkana". Kukapa meistä vaikka lapsellekaan haluaisi ikävästi kertoa rumasti mitä sieltä housusta löytyy.

"Kakkahan" se siellä sievästi ja somasti Turun bussissa istuessa pötköttää.

"Epä-älyllisyys on provokaation välttämätön tunnusmerkki. On epä-älyllistä syyttää provokaatiota epä-älylliseksi."

No jopas. Tässä sitä älykäs sanaseppo on eristänyt itsensä ja ylioppilaslehden juhlakansan aivan omaan muita fiksunpaan kategoriaan.

Onnitteluni sekä puhujalle että kuulijakansalle. Varmasti tuollaisen puheen jälkeen jaksaa kävellä korkokengilläkin jalat irti maasta ainakin ulko-ovelle ja jotkut jopa vaikka seuraavaan pressiklubiin kertomaan meitä jalostavan YLE:n kautta. Tarjolla on ylevää sanallista ravinnetta vähemmän älykkäille kansalaistumbeloille.

Voisihan sitä analysoida vaikka koko puheen, mutta kuka jaksaa pitkästyä jorinan selittelyyn. Puhujahan on selvästi kirjoittanut oivallisesti itselleen ja on siitä harvinaisen ylpeä.

Sanallisen ilmavaivan nostetta ei vähennä ihaileva kuoro ympärillä.

Toistan onnitteluni Harakalle. Nimihän tulee koreasta pihalinnusta

Kippis!

Martti Matsola

Eikös toi yhtenäinen kansa ole ihan hyvä juttu?

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

http://www.timoharakka.blogspot.fi/2013/02/onnitte...

"Akateemisen Karjala-Seuran äänitorvena Ylioppilaslehti lietsoi sotaa lähes kaksikymmentä vuotta, ennen kuin se sen sai. Niinpä lehti vietti 30-vuotisjuhlaansa ”työn merkeissä” ja ”matkoilla” Syvärin suunnalla. Mutta nämä nuoret radikaalit, joiden tunnolle voidaan laittaa 90 000 kuollutta ja 200 000 haavoittunutta, eivät koskaan kohdanneet yhteiskunnan tuomiota. Moni heistä jatkoi sodan jälkeen näkyvissä tehtävissä - ennen kaikkea yliopistoissa.

Paradoksaalista kyllä, sotaan syyllisiä ei tuomittu, koska Neuvostoliitto järjesti näytösluontoisen sotasyyllisyysoikeudenkäynnin, joka ikään kuin sulki asian. Siinä koettu epäoikeudenmukaisuus ja nöyryytys tavallaan pelastivat Ylioppilaslehden sodanlietsojat".

Miten joku voi vakavalla naamalla kirjoittaa tälläistä paskaa ? Unohtuiko Rippentrop-Molotov sopimuksen salainen lisäpöytäkirja, jossa Stalin ja Hitler jakoivat Euroopan keskenään ja Suomi liitettiin Neuvostoliiton etupiiriin ?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbe...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maria, samoin koen, Appelsinin kirjoitus oli mielestäni yksi tyhjänpäiväinen muiden samanlaisten joukossa. Kannattaa muistaa, "taistolaisten" osuus poliitiikassa oli kuitenkin 70-luvulla minimaalinen. Ilmeisesti tarvitaan vielä pari sukupolvea jotta asiat saavat oikeat mittasuhteet. Isänmaallisuutta ei voi kukaan omia, jokainen kokee sen eri tavalla. Kun istun iso-isäni rakentamassa satavuotiaassa savusaunassa, nauttien pehmeistä löylyisä katsellen peimarin tuuletonta pintaa, tunnen olevani mitä suuremmassa määrin Suomalainen, vaikka eu:a kannatankin.

Reijo Tossavainen

Granlund: Taistolaisten rooli 70-luvulla ei ollut minimaalinen kuten sanotte. Heillä oli vaikutusvaltaa yleiseen mielipiteeseen koko yhteiskunnassa. He olivat mielipidepoliiseja. Samaan pyrkivät nämä nykyiset uus-taistolaiset.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tulee mieleen Reporadio 1970-luvulta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Älä nyt viitti heijaa kakkendaalia. Kaikkihan niille taistolaisille nauroivat.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #42

Taistolaiset pelasivat NL:n olemassaololla, se oli heidän valtansa lähde, johon he vetosivat. Nykypäivän "taistolaiset" vetoavat EU:n olemassaoloon. Se on heidän valtansa lähde ja käsikassaransa. Sama paska eri paperissa,

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #42

Noin minäkin ajattelin, mutta ei se noin ole. Kyllähän.niitä äänestettiin ja paljon tilaa saivat mediassa.

Jari Vuorinen

Jos tuosta pillastuu niin jossain on jotain pahasti vialla.

Jouko Piho

Reijo Tossavainen

Et ole ehkä huomannut, mutta myös minä (itse asiassa ensimmäisenä) olen kirjoittanut eilen sunnuntaina tästä aiheesta blogin osoitteessa: http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133098-s... .

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Mukaisänmaalliset uhriutujina - tämä kuvaa hyvin kaikkia Tossavaisen ja hänen kaltaistensa persujen säälittäviä ja tautologisia valitusvirsiä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eivät nuo Appelsinin tuomitsijat ole mitään suvaitsevaisia, eivät edes mukasellaisia. Tossavaisen tapaiset suvaitsemattomat ajavat aivan samalla tavalla yksipuolista mielipideilmastoa langetessaan Appelsinin harhautukseen: ikään kuin isäänmaallisuus olisi vain yhden ajattelusuuntauksen yksinoikeus, ja vain tietyllä tavalla ajattelevat olisivat oikeutettuja mielipiteisiin historiasta.

On aina virkistävää, kun pölyttyneitä historiankäsityksiä tuuletetaan, ja itse olen niin suvaitsevainen (enkä lainkaan muka) että sallin Appelsinin höynähtäneet ja yksitasoiset mielenilmaukset, vaikka arvostelenkin niitä. Ihan samoin omia yhtenäiskulttuuria kritisoivia mielipiteitäni saa arvostella, ja minä saan taas puolestani arvostella sitä kritiikkiä. Sellaista näet kutsutaan keskusteluksi.

Historiankäsitys on yleensä liian tapahtumakeskeistä ja täälläkin kaikenmaailman kommentaattorit kuvittelevat että tapahtumista löytyy se muka-ainoa totuus. Ei löydy.

Historia on monin verroin monisyisempää kuin tapahtumien luettelointi. Kansallisen psyykemme läpivalaisua ei uskalleta tehdä, sitä joka paljastaisi kuinka höttöisellä pohjalla historiankäsityksemme on, kun otetaan huomioon muutkin historiaan vaikuttavat tekijät kuin helposti hallittavat tapahtumaluettelot.

PS. Millähän perusteella toveri Tossavainen nimittää näitä mainitsemiaan henkilöitä sivistyneistöksi? Vai onko takana kauhuskenario: se, että myös todellista sivistyneistöä on Persu-Suomessa odottamassa vaino? Tosaavainen kun näkyy niputtavan mukasivistyneiksi kutsumansa henkilöt oikean sivistyneistön kanssa.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Sotaa Neuvostoliiton kanssa ei voi pitää sankarillisena, koska veljeilimme Saksan kanssa. Mitä ihannoitavaa siinä on, että lähdimme hyökkäyssotaan Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. Tossavainen, selvitäppä meille suhteesi Venäjään ja sen kansalaisiin. Ovatko he meille uhka kansallismielisyydellään tällä uudella fasismilla, joka on jopa teidän puolueenne Suomen sisulaisten aateveljiä muukalaisvihallaan????

Toimituksen poiminnat