Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Onko Antti Kaikkonen erityisasemassa?

Oikeus langetti kansanedustaja Antti Kaikkoselle (kesk.) viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion luottamusaseman väärinkäytöstä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pj. Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo ottaa asian esille eduskuntaryhmän kokouksessa. Hänen lähtökohtana on kansanedustajien yhdenvertaisuus, sillä Jussi Halla-aho sai aikoinaan sakkotuomion ja sitä seuranneen ajojahdin seurauksena hän joutui eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Lisäsyyksi katsottiin, että hän arvosteli oikeuslaitosta. Myöhemmin James Hirvisaaren oikeuslaitosta arvostelevia puheita arvioidessaan Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen katsoi, että mikään instanssi ei voi olla arvostelun ulkopuolella.

STT:n uutisen mukaan Ruohonen-Lerner toteaa, että "Kaikkonen on suuren valiokunnan varapuheenjohtaja ja lisäksi hän edustaa Suomea Euroopan neuvoston Suomen-valtuuskunnassa. Eduskunnan täytyy ottaa kantaa siihen, mikä hänen tilanteensa on."

Mielestäni näitä asioita vertailtaessa pitää huomata, että Halla-aho sai pienen sakkotuomion ja Kaikkonen ehdollisen vankeustuomion. Kaikkosen tuomio on siis selvästi kovempi.

Äskettäin myös Ilkka Kanerva (kok.) sai jopa Kaikkosta kovemman ehdollisen tuomion, mutta hän on siitä valittanut.

Tilanne on mielenkiintoinen. Kysymys siis kuuluu: Ovatko kaikki kansanedustajat tasa-arvoisia?

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Todettakoon sekin, että suuri valiokunta on eduskunnan tärkein valiokunta. Se on ns. EU-valiokunta.

anna eino

Ministeri Vapaavuori on myös saanut tuomioita.

Reijo Tossavainen

Nykyisistä ministereistä tuomion ovat saaneet Arhinmäki, Guzenina-Richardson ja Vapaavuori.

Olle Brand

Tuomioja. Guzenina-Richardson ei saanut tuomiota, vaan rangaistusvaatimuksen.

Reijo Tossavainen
Harri Mulari

Perussuomalaisilla on melko vahva yliedustus tässä tuomittujen joukossa. Joka kuudes kaikkien aikojen listalla on vahva suoritus ns. uudelta puolueelta.

Nykyisestä eduskuntaryhmästäkin peräti 7/39 on tuomittu jostain rikoksesta, parivaljakko Niikko ja Hakkarainen toki useammastakin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Arhimäen "suuri" tuomio:
Julkisrauhan rikkominen ydinvoimala-alueella/2004/15 päiväsakkoa/ Polkupyörämielenosoitus Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla

Eipä nyt niin vakavalta rikkeeltä vaikuta :D

anna eino

Tunkeutuminen ydinvoimala-alueelle on huomattavasti suurempi uhka ja rikkomus, kuin yritys mennä pullokassien kanssa kirjanesittelytilaisuuteen.

Olle Brand

Ekstrimismiä ydinvoima-alueella ja huliganismia. Venäjällä paukkuisi monta vuotta. Arhinmäen suurin rikos ihmiskuntaa vastaan on kuitenkin se, että hän ei mennyt makeilemaan Helsingin teatteritalolle, vaan meni koripallo-otteluun Liettuaan. Lisäksi hän meni Savonlinnaan punaisissa tennistossuissa.

anna eino

Mielestäni vain äänestäjillä on valta ja oikeus päättää, kenet he haluavat edustajakseen. Äänestäjien valitsemaa edustajaa ei mielestäni pidä erottaa, paitsi vaaleissa kansa voi sen tehdä.

Sitä paitsi, kansalaiset eivät tietääkseni menetä äänioikeuttaan vaikka syyllistyvät tuomittavaan tekoon. Heillä on täsmälleen yhtä paljon valtaa kuin ns kunniallisilla kansalaisilla, eikö vain?

Pekka Liimatainen

Eli mainittu herra saa kyllä jatkaa?

Sama oikeus ei sitten koske perussuomalaisia, vaikka saisivat pienemmän tuomion, ja sitä paitsi täysin käsittämättömästä syystä.

Miten on vasemmistolaiset/suvaitsevaiset/vihreät?

Onko laki kaikille sama, vastata voi ihan omin sanoin...

anna eino

Minusta Halla-ahoon kohdistettu ajojahti ja pakkoero valiokunnan johdosta oli törkeä vääryys.

Reijo Tossavainen

Wikipediasta löytyy myös tällaista tietoa:

Kauko Juhantalo toimi kauppa- ja teollisuusministerinä Esko Ahon hallituksessa, missä hän joutui SKOP-ryhmän kriisin vuoksi tekemisiin myös ryhmän suurimman yksittäisen riskikeskittymän, metalliteollisuuskonserni Tampellan rahoitusvaikeuksien kanssa. SKOP:n johtaja Christopher Wegelius oli tullut pyytämään valtion tukea Tampellan pelastamiseksi. Wegelius esitti muistelmissaan, että Kauko Juhantalo oli ministerin ominaisuudessa pyrkinyt yhdistämään Tampellan pelastamiseen tarvittavan valtion rahoitusratkaisun omien yhtiöidensä mahdolliseen rahoitukseen säästöpankkiryhmästä nimittäen tätä koplaamiseksi.

Seurauksena oli paljon julkisuutta saanut oikeudenkäynti valtakunnanoikeudessa, joka kokoontui Säätytalossa. Syyttäjänä toimi eduskunnan oikeusasiamies Jacob Söderman.

Wegeliuksen todistuksen perusteella ja aihetodistein päädyttiin tuomitsemaan Juhantalo ehdolliseen vankeuteen lahjusten ehdottamisesta.[1]

Tuomiosta äänestettiin. Enemmistön muodostivat Olavi Heinonen, Antti Suviranta, Kaarlo L. Ståhlberg, Veikko Hämäläinen, Kaarina Suonio, Mikko Jokela, Bengt Broms, Sakari Knuuttila ja Carl-Olaf Homén. Juhantalo tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Vesa Majamaa ja Esko Kilpeläinen olisivat tuominneet kuuden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Edward Andersson olisi hylännyt toisen syytekohdan ja tuominnut toisesta vain kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.[2]

Juhantalo erosi kauppa- ja teollisuusministerin tehtävästä heinäkuussa 1992[3], ja hänen seuraajakseen nimitettiin Seppo Kääriäinen, jota ennen tehtävää hoiti Pekka Tuomisto. Juhantalon yrityksiä meni konkurssiin marraskuussa 1992.

Juhantalo ilmoitti oikeudenkäynnin päätyttyä, ettei hän aio itse erota eduskunnasta. Pääministeri Esko Aho ei vaatinut Juhantalon eroa, vaan jätti asian tämän omaan harkintaan. Marraskuun alussa Suomen Kristillisen Liiton kansanedustaja Eeva-Liisa Moilanen teki aloitteen Juhantalon erottamiseksi, ja aloitetta asettuivat ensimmäisinä tukemaan kansanedustajat Arja Alho (SDP), Tuulikki Ukkola (LKP) ja Päivi Varpasuo (Kok.). Joulukuun alussa Juhantalo erotettiin eduskunnasta äänin 134–41. Kyseessä oli ensimmäinen tällainen tapaus vuodelta 1969 olleen valtiopäiväjärjestyksen voimassaoloaikana. Juhantalon tilalle eduskuntaan nousi varasijalta aiemminkin kansanedustajana toiminut emäntä Saimi Ääri. Lisäksi kuusi kansanedustajaa pyysi eduskunnan perustuslakivaliokuntaa selvittämään oikeuskansleri Jorma S. Aallon toiminnan Juhantaloa koskeneessa prosessissa. Aalto oli katsonut esitutkinnan valmistuttua antamassaan lausunnossa, ettei hän aikonut nostaa syytettä Juhantaloa vastaan, koska tämä ei ollut hänen mielestään toiminut ”selvästi lainvastaisesti”, vaan ainoastaan ”varomattomasti, sopimattomasti ja moitittavasti”. Perustuslakivaliokunta antoi Aallolle huomautuksen, mutta ei pitänyt aiheellisena asettaa Aaltoa syytteeseen valtakunnanoikeudessa.[4]

Tammikuussa 1994 Juhantalo erotettiin myös Suomen Asianajajaliitosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Helsingin käräjäoikeudelta saamansa langettavan tuomion jälkeen kansanedustaja Antti Kaikkonen ( kesk.) totesi mm:

-Pidämme tuomiota vääränä.
-Rikosta ei ole tapahtunut
-Voi sanoa, että tykillä on ammuttu perhosta.
-Olen tuomiosta harmissani ja pettynyt.
-Se oli kova päätös.

Näissä lausunnoissaan kansanedustaja Antti Kaikkonen ( kesk.) arvostelee oikeuslaitosta kansanedustajalle sopimattomasti.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tuosta listasta jäi puuttumaan se tärkein ja olennaisin kohta, miksi?

Se kohta mihin media ym. puuttuivat ja minkä myös kansanedustaja oivallisesti ja persumaisen tyylikkäästi unohtaa että Halla-Aho piti tuomiotaan vain muutaman yksittäisen henkilön mielipiteenä.

Toki Kaikkonen saisi vpj paikastaan luopua

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lainaukset olivat kansanedustaja Kaikkoselta ( kesk.) eikä kansanedustaja Halla-aholta ( ps. ) ja tämä on varmasti on se syy miksi jotain mielestäsi puuttui listalta.

Mielestäni Kaikkosen ( rangaistuksena 5 kk ehdollista vankeutta ) lausunto , ettei mitään rikosta ole tapahtunut on törkeää suomalaisen oikeuslaitoksen halventamista.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Eri kansanedustajien kohtelu samoista virheistä ja rikoksista riippuu heidän asemastaan Hyvä-Velijärjestelmässä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuen persuja Kaikkos-kysymyksessä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero
Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Kun nyt muistelee kuinka Halla-ahoa oltiin median taholta kampeamassa pois valiokuntapaikalta niin voi todeta vain että yhdenvertaisuus on kaukana Suomesta kuten demokratiakin.

Jussi Jääskeläinen

Kaikkonen saa jatkaa ihan rauhassa. Hän ei ole persu, mutta on sentään Tanssinut Tähtien Kanssa. Kansa tykkää, myös rikollisista.

Niin ja se adoptiolapsen hommaaminenkin meni läskiksi, voi ei.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Näinhän se on. Kanki-Kaikkonen nimikin vääntyy aika helposti Vanki-Kaikkoseksi.

Olle Brand

Oikea termi on Kalteri-Kaikkonen. Olisiko koodinimi 671-176?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Noloa, jos Kaikkonen toimii myös EU asioissa. Englannissa tuomittiin merkittävä poliitikko Huhne valheesta ja ylinopeuden pistämisestä vaimonsa piikkiin. Tapahtuma on kymmenkunta vuotta vanha, mutta oli yhä ajankohtainen. Nyt vasta rapsahti vankeustuomio ja kaikki kunnianosoitukset vietiin mieheltä. Näin on Englannissa, armoa ei anneta. Lehdet ja TV uutisoi asiasta pari viikkoa sitten. Meillä annetaan herkästi armoa ja tunnetaan sääliä. Kultturit ovat kovin erilaiset. Meillä rehellisyys on kortilla. Valheista kiemurrellaan irti oikeussalissakin. Pitäisikö rehellisyyden arvo palauttaa niin oikeussaliin kuin politiikkaankin?

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Kun maan pääministerikin on saanut alkupotkun poliittiselle uralleen valehtelun ja suoranaisen rikoksen kautta niin voidaan kai todeta että pieni vilunki on suorastaan pääsyvaatimus poliitikon uralle.

Olle Brand

Ei Antti vienyt rahoja sosialidemokraatti-Sadun piikkiin. Ei sosialidemokraatti voi tehdä nostoja umpikeskustalaisesta säätiöstä. Joku roti sentään.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Edustaja Tossavaisella on valta käsissään - hän voi halutessaan, joko jatkaa poliittisten irtopisteiden keruuta kirjoittamalla asiasta, tai sitten esittää edustaja Kaikkosen erottamista eduskunnasta, tai siirtyä puhumaan jostain muusta ajankohtaisesta asiasta.

Valinta on Teidän edustaja Tossavainen.

Jussi Jääskeläinen

Voin vastata Tossavaisen puolesta, että mitään ei tule tapahtumaan.

Miksi ei, onkin seuraava kysymys...

Reijo Tossavainen

Asia tulee esille seuraavassa ek-ryhmän kokouksessa.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Kun katsoin tuota Wikipedian listaa, kiinnitin huomiota siihen mielenkiintoiseen yksityiskohtaan, että Kristillisdemokraateilla ei ole eduskuntaryhmässään ollut koskaan missään vaiheessa yhtään rikoksesta tuomittua.

Hämmästyin siitä, että Krisut ovat olleet niin nuhteettomia. Vihreillä on joukoissaan yksi mätä omena, Osmo Soininvaara, eikä myöskään RKP ole säilynyt täysin puhtain paperein. Bättre Folk Partietin ainut häpeätahra tämän suhteen on ollut Rainer Erlund.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

"Bättre Folk Partietin ainut häpeätahra tämän suhteen on ollut Rainer Erlund."

Kukas RKPn edustaja se oli joka diplomaattikutsuilla leidien rintoja puristeli?

Olle Brand

Erlund sentään hukkui matalassa syysvedessä kahden ystävän seurassa. Kaikki muut elävät edelleen.

anna eino

Kuka olikaan se RKPn ja Vasemmistoliiton edustaja, joka makasi alastomana alastoman afrikkalaisen pikkutytön päällä hiekkarannalla? Onko häntä edes tuomiolle vaadittu. Päinvastoin, presidentti Ahtisaari palkitsi ja nimitti Suomen edustajaksi Los Angelesiin. Oikeusministeri Henriksson on ihan hiljaa asiasta.

Michael Perukangas

Kun Antti "Kanki" Kaikkonen sai 5 kuukauden ehdollisen tuomion luottamusaseman väärinkäytöstä Nuorisosäätiö-gatessa, hänestä tuli Maan tavan marttyyri.

Suomen vähäväkisyys kompensoi sen, että meillä eliitti ei ole koko ikäluokka käynyt samaa koulua kuten vaikka Iso-Britanniassa. Tämä on mitä rohkaisevinta: meillä voi päästä ministeriksi asti vaikka emäntä tai sikafarmari, ja demokraattisen edustavuuden ja osallistumisen kannalta tämä on rohkaisevaa ja upeaa.

Toki täälläkin vaikuttajat tuntevat toisensa, ja onkin palkitsevaa tämmöisellekin harrastelijalle kuin vaikka minä, tuntea henkilökohtaisesti joitakin ministereitä ja lukuisia kansanedustajia. Pidän tätä mahdollisuutta verkostoitumiseen rohkaisevana merkkinä, yhteiskuntamme avoimuuden osoituksena: täällä tie on avoin huipulle asti, jos vain osaa pelata oikein. Ja viitsii. Ja mikä kai vieläkin tärkeämpää, täällä päättäjät ovat oikeasti yhden puhelinsoiton päässä. Ellei sitten se Arhinmäki ole vaihtanut kännynumeroaan kun hänestä tuli ministeri...

Kaikkonen pelasi peliä, tunnetuin seurauksin. Pelin nimi oli Maan tapa. Ei ole Kaikkonen ensimmäinen, joka on tätä peliä pelannut eikä hän ole pelin sääntöjä keksinyt. Politiikka kuuluu lähimuistin alueeseen, tästä on sekä Kaikkosen ristiinnaulinta että lopulta hänen armahtamisensakin osoituksena. Häntä on turha nostaa yksin syntipukiksi ja tehdä varoittavaa esimerkkiä muille päättäjille, sillä poliitikko kyllä osaa kääntää häpeäpaalunkin voitokseen. Kaikkonen löytää omasta puolueestaankin rohkaisevia esimerkkejä. Nosta vaan pää pystyyn, Kanki, ruoto onkin jo valmiiksi suorana!

Olle Brand

Suomi on tasavalta. Silloin kun Matti ja Antti höyläsivät Nuorisosäätiötä, eivät heidän yksityisottonssa olleet rikoksia.

Koko operaatio on vain Tarja Halosen virkanimittämien sosialidemokraattien psykologinen operaatio.

Tulkintaa muutettiin jälkikäteen!

Merja Heikka

Halinnossa tulee kaikkia ihmisiä kohdella tasa-arvoisesti. Ei muuta kun vedätte viimeiseen tappiin asti tämän jutun. Halla-aho oltiin jo kohta hirttämässä, mutta tämä epärehellisyydestä poliitikon toimessaan tuomittu Kaikkonen saa pelkkää hiljaisuutta aikaiseksi. Missä ovat nyt Jungner ja Vapaavuori, missä hirttolavan pykääjät?

Olle Brand

Epärehellisyys on demokraattisen poliitikon ominaisuus, ei mikään virhe.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Tässä asiassa olen hieman Perussuomalaisten linjaa vastaan. Omien puolta olisi pitänyt pitää selkä suorana, eikä suorittaa naurettavien tuomioiden takia mitään erotuksia.

Olle Brand

Pirkko Ruohonen-Lerner on alkujaan kokoomuslainen imagopoliitikko ja panikoi hieman Soinin tapaan, kun Alma Media, Sanoma ja Yleisradio kävivät päälle. Halla-aho sanoi hieman vastaan Korkeimmalle oikeudelle, mikä on oikein ja Hirvisaari moittii kuin mies Kouvolan hovioikeutta.

Kummallakin on osin aivan oikeita havaintoja. No nyt sitten Hirvisaaren kanssa sanailuun ei Kalskeella ole oikeastaan muuta keinoa kuin kirjoittaa törkykirjeitä eduskunnan puhemiesneuvostolle.

En oikein pidä Hirvisaaren provosoinneista, koska menevät ylinäyttelemiseksi niin kuin puhemiesvaali eduskunnassa, mutta toisaalta en ole harmissani siitäkään, että Pauliine Koskelo, Halosen enkeli, ja toisaalta Kouvolan hovioikeuskin saavat osakseen länsimaista avoimuutta.

Nyt on tavallaan niin, että Kalske ei uskottavuutensa rippeiden vuoksi viitsi järjestää toista näytösoikeudenkäyntiä, mikä tarjoaa Hirvisaarella suunnattomat mahdollisuudet vinoiluun. Kalske on pienentynyt Jouni Backmamin kokoiseksi paperilappuseksi.

Kuitenkin Perussuomalaiset voisivat kehittää nuivuutta sivistyneenpään suuntana ainakin vaalien väliseksi ajaksi.

Monet keskustalaiset perussuomalaiset ovat asialinjalla niin kuin Jussi Niinistökin, joka on lähinnä kokoomuslainen, mutta ei mikään ruohonen-lerner eli tavanomainen yksikön vääpeli tai "sotilasmestari".

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Asia on hyvin monitahoinen.Yleensä pitäisi lähteä, että yhdestä rikkeestä riittäisi yhsi tuomio. Kaikkonen on jo saanut kaksi. Adoptio rosessin estyminen voidaan katsoa tuomioksi.
Yhdenvertaisuus tietysti vatisi eduskunnan sisäisten valintojen uudelleen arviota myös hänen osalta.
Minä itse olen pitänyt Halla-ahon sakkotuomion aikaansaamaa jälkiseurausta kohtuuttomana. Näin kun ajatellaan voidaanko yksi "vääryys" sovittaa toisella samankaltaisella vääryydellä on varmasti harkitsemisen arvoinen paikka persuryhmän sisälläkin.
Jälleen yksi paikka jossa ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja tarjolla.

Jussi Jääskeläinen

Adoptioprosessi on taas mielestäni täysin yhdentekevä tässä yhteydessä. Kaikkonen olisi voinut miettiä asiaa ennenkuin alkoi pelleilemään Nuorisosäätiön rahojen kanssa.

On täysin selvää, että lahjusrikoksesta tuomittu ei ole sopiva henkilö ajamaan kansalaisten asioita.

Harri Rautiainen

Jussi, aivan oikein.

Kamula kirjoittaa: "Adoptio rosessin estyminen voidaan katsoa tuomioksi."

Ei voida. Ei ehdollista eikä ehdotonta vankilatuomiota voi korvata luopumalla adoptiosta.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula Vastaus kommenttiin #59

Ei Kamula ole näin väittänytkään!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #59

On aivan selvä asia, ettei perheeseen, jonka isä voi joutua minä hetkenä tahansa vankilaan voi antaa lasta kasvatettavaksi.

On huomioitava, että Kaikkosen ( kesk. ) tuomio on ehdollinen ja muuttuu vankilatuomioksi, mikäli hän lähiaikoina lankeaa jälleen rikoksen teille ja jää siitä jälleen kiinni.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Kunnanvaltuustosta erottaminen vaatii vähintään 6kk. ehdotonta vankeustuomiota. Tässä tapauksessa tuomio jäi 5kk ja sekin ehdollisena.
Ei tämä asia ole helppo ja etukäteen on selvää, ettei erottamiselle löydy eduskunnasta tarvittavaa enemmistöä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Onko Antti Kaikkonen erityisasemassa?" kysyy Tossavainen.

Vastaus: "On, koska hän on kepulainen".

Olle Brand

No kutsukaa Kaikkonen kahville, mutta älkää nyt tehkö hänelle aivan kaikkea sitä, mitä Vihreä liitto, Demokraattiset lakimiehet, Vasemmistoliitto, SDP, Alma Media, Sanoma ja Yleisradio ovat tehneet Jussi Halla-aholle tai James Hirvisaarelle.

Voisitte tehdä jotain tuottavaa ja ehdottaa, että säätiölakia aletaan miettiä uusiksi. Nykykäytännöin Svenska folkpartiet i Finland ei jää mistään kiinni, koska rahanpesu yhdessä säätiössä on niin laajamittaista.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Pitäisi muuttaa eduskunta 2 vuotiseksi, ja arvalla valita 200 kansalaista lakeja säätämään. Poistaisi puoluepolitikoinnin kuvasta.

Lauri Korhonen

Ellei Keskusta tee omia johtopäätöksiä Kaikkosen jatkosta suuressa valiokunnassa niin tehkää te omanne ja vaihtakaa Halla-aho takaisin hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Siellä Arkadianmäellä olisi syytä laatia tapaohjeet tällaisista asioista, niin ei tarvitsisi joka kerta erikseen pohtia käsitelläänkö jotakuta erilailla kuin toista.

Vielä tähdellisempää minusta on, että ministereiden suhteita Eduskuntaan säädellään hiukan nykyistä tarkemmin (niin ikään tapaohjein), etteivät alaiset rupea tanssittamaan ylempiään oman pillin mukaan.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Eli tällaisista yksittäistapauksista "itkeminen" ei minusta johda mihinkään toisin kuin toivottavasti aloite tapaohjeiden laatimiseksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat