Kreikan tie ei saa olla Suomen tie

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen totesi äskettäin, että ”koska euromaa ei voi heikentää valuuttansa ulkoista arvoa kilpailukyvyn parantamiseksi, asia pitää hoitaa sisäisellä devalvaatiolla”. Vanhanen tarkoitti ilmeisesti syksyn palkkaratkaisua.

Vanhanen katsoi, että viralliset tilastot kertovat vakavaa viestiä tuotannon laskusta. Vielä tilastojen käänteitä dramaattisempaa on hänestä kuitenkin Suomen Pankin ennusteen muutos. Näin on.

Tilanne on nopeasti huonontunut ja on todella synkkä. Mielestäni on mahdollista, että maltillisen palkkaratkaisun jälkeen on etsittävä muitakin sisäisen devalvaation keinoja. Ja ne lääkkeet ovat todella karvaita ja mahdollisimman epätoivottavia kansalaisten kannalta.

Siksi Kreikan tie ei saa olla meidän tiemme. Sitä ennen on toimittava ja käytettävä kaikki muut mahdolliset keinot. Tilannetta ei saa päästää toivottomaan umpikujaan.

Tänään eduskunnassa on keskusteltu usean tunnin ajan Suomen talouden tilasta nyt ja lähivuosina. Sekä opposition että hallitusrintaman taholta on kannettu yhteistä huolta maamme tulevaisuudesta. Jopa tähän saakka ylimielisesti asennoitunut hallitus osoitti nöyrtymisen merkkejä. Katainen lupasi miettiä miten asioita voitaisiin ratkoa yhteistuumin. Hyvä niin.

www.reijotossavainen.net

 

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen,
ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu