Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisilla hyvähenkinen puoluekokous

Olen osallistunut useisiin perussuomalaisten puoluekokouksiin. Aikoinaan toimittajana olen ollut läsnä hyvin erilaisissa kokouksissa ja juhlissa. Ajan myötä opin "aistimaan" kokouksen tunntelman heti sisään tultuani.

Perussuomalaisten Joensuun puoluekokouksen ensimmäinen päivä oli erittäin positiivinen yllätys. Olin toki odottanut, että henki on hyvä, mutta silti tilaisuuden positiivinen tunnelma, vahva yhteishenki ja yhdessä tekemisen tahto yllättivät.

Perussuomalaiset on yhtenäinen, tämän maan ja tämän kansan parasta ajatteleva puolue. Tavallisten ihmisten arjen murheet ovat meille tärkeämpiä kuin Brysselin kokouspalatsien kabineteissa juonivien isokenkäisten "murheet".

Perussuomalaiset on todellakin yhtenäinen puolue. Toki aina sekaan mahtuu erilaisia mielipiteitä, mutta muiden puolueiden tapaan samanlaisia jakoja erilaisiin ja eri suuntiin vetäviin ryhmiin meillä ei ole. Ehkä siihen osaltaan vaikuttaa se, että ulkoapäin puolueeseen ja sen aktiiveihin kohdistuva paine on niin kova, että se yhdistää meitä.

Täällä Joensuussa on koolla lähes 2000 puolueaktiivia. He muodostavat puolueemme ytimen. He lähtevät kotiin hyvillä mielin. Tämän puoluekokouksen vahva henki heijastuu kaikkialle Suomeen.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Myönteinen yllätys puoluekokouksessa oli Riikka Slunga-Poutsalon valinta puoluesihteeriksi selvällä äänten enemmistöllä. On hyvä myös puolueen imagon kannalta, että puolueen toiseksi tärkeimmässä tehtävässä on pätevä nainen.

Nainen on myös eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lisäksi puolueen varapuheenjohtajistossa on nainen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä juttu sinänsä - Perussuomalaisillakin on pientä toivoa paremmasta tulevaisuudesta siis olemassa selkeästä takapajuisen sovinistisesta painolastistaan huolimatta.

" Soinin mukaan nuorten naisten valitseminen ministeriksi osoittaa, että sosialidemokraattien arvomaailmaan ei enää mahtuisi työväestön etujen ajaminen.

- Naisetko eivät siis Soinin mukaan ansaitse arvoa työväestönä? Minne unohtuvat naiset tehtaissa, kouluissa, sairaaloissa? Juho Eerolan mukaan taas SDP olisi sosiaalitätien puolue.

- On pöyristyttävää, miten perussuomalainen poliitikko puhuu naiseudesta ja naisten osaamisesta! Puolue näyttääkin jumiutuneen kivikautiseen tasa-arvokäsitykseen. Mikä onkaan perussuomalainen määrite sosiaalitädille?""

http://www.poutsalo.com/

Mike Amory

Hyvin olit kopioinut demaritanttojen juttuja, joissa vääristellään Timo Soinin sanomisia.

Perussuomalaiset ovat Suomen suurin työväenpuolue tällä hetkellä ja SDP kutistuu kuin pyy maailmanlopun edellä. Miksiköhän? Olisiko syy noissa demaritantoissa ja järjestöjyrissä, joille tavalliset duunarit ja pätkätyöläiset, niin miehet kuin naisetkin, ovat vain vaalikarjaa, jotka unohdetaan, kun rikkaiden etujen ajaminen koetaan tärkeämmäksi yhteiskunnan kannalta.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Annat Juho postauksellasi ymmärtää, että esittämäsi sitaatti olisi Riika Slunga-Poutsalon www-sivustolta. ONKO SE?

Itse en onnistunut tuollaista tekstiä sieltä löytämään.

Jos käykin ilmi, että esittämäsi sitaatti ei ole Riikka Slunga-Poutsalon juttuja, niin en voi Juho muuta kuin ihmetellä sinua.

Nostat jatkuvalla syötöllä esille omissa teksteissäsi erilaisia OIKEUDENMUKAISUUSteemoja, mutta nyt alustavasti vaikuttaa siltä, että sorrut tällä kommentillasi asioita vääristevään potaskan jauhantaan. Miksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #26

Sitaatti on tietenkin Demari-lehdestä kuten KAIKKI asianosaiset tietävät ja Poutsalo kertoo omista tunnelmistaan omassa blogissaan, johon olen ystävällisesti viitannut validilla ip-osoitteen nimimuodolla.

"Perussuomalaiset Naiset ry:n esityksestä lähdin mukaan puoluesihteerivaaliin. Näen puolueemme tulevan menestyksen kannalta hyvin tärkeäksi puolueemme menestymisen myös naisäänestäjien keskuudessa. En kuitenkaan ole kiintiönainen jota esitetään vain imagosyistä johtopaikalle."

Puoluesihteeri kokee tärkeäksi feministisen agendan edistämisen (menestymisen myös naisäänestäjien keskuudessa), mikä on mielestäni "valo yössä" PS:n tulevaisuuden kannalta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Kommentista #5 voi kieltämättä saada käsityksen, että sitaatti olisi lainattu alempana linkitetyltä blogi-sivulta. Layout-harha siis kyseessä ja varsin tahaton.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kommentoija ei taida huomata sitä pientä eroa, mikä on kiintiöajattelun ja sisäpiirijunttausten kautta tehdyillä sukupuolipainotteisilla henkilövalinnoilla verrattuna siihen, että puolueen vapaasti paikalle tullut kenttäväki valitsee parhaaksi katsomansa ehdokkaan tehtävään vaalisalaisuuden suojaamassa äänestyksessä?

Voin kyllä hyvin ymmärtää ajatuksen vaikeuden, jos mietitään sitä "demokratian" tasoa joka vallitsee demareiden keskuudessa. Siellä on yksi oikea mielipide ja se kerrotaan kyllä politrukkien toimesta, mitä sopii äänestää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #47

Selvä erohan niillä on ja kiintiömenettelyä käytetäänkin aina harkitusti, koska se on luonteeltaan "väliaikaista positiivista syrjintää". Demareiden ministerivalinnoissahan ei kyse ollut mistään "kiintiöistä", vaan puhtaasti osaamisen hyödyntämisestä maamme parhaaksi. Soinin ja Eerolan pikaiset kommentit ministerivaihdosten jälkeen taas osoittivat lainaamassani sitaatissa jo mainittua ikävää asenteellisuutta.

Perussuomalaisten uudelta puoluesihteeriltä voi odottaa jämäköitä otteita puolueen tasa-arvopoliittisten linjauksien kirkastamisessa koskien esimerkiksi palkkatasa-arvon edistämistä, naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvien yhdenvertaisuuden edistämistä,,,

Perusnaisten kannanotoissa on jo valmiiksi potentiaalia, mitä toki toivomme saavamme kuulla lisää. Kuten tässä :

"Perheväkivalta on vakava asia ja rikkoo monen ihmisen elämän. Koko perhe joutuu kohtaamaan sen tuomat ongelmat. Olkaamme tietoisia asian vakavuudesta ja valmiita toimimaan omassa ympäristössämme.
Perheväkivalta on pääosin miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa"

http://ps-naiset.perussuomalaiset.fi/artikkelit?is...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ehkä hyvähenkisyyteen tulee särö kun Seppo Hauta-aho pääsee pitämään puheensa.

Kyllä kokousedustajat lähtevät hyvällä mielellä paluumatkalle.
Varmaan kotiin päästyään katsovat Ikean kalusteitaan sillä silmällä, että pitäisikö samat ostaa kalliimmalla jostain muualta...Tai ainakin piilottaa...

Timo Soini antoi niitä hankkineille uuden merkityksen.

Aki Mönkkönen

Jyskystä ne on pitänyt hankkia tähän asti, ei täällä mitää Ikeaa edes ole. Ehkä ymmärsit Timon painotuksen totaalisen väärin...?

Mike Amory

Tyry on taas pilkkaamassa köyhiä suomalaisia. Tälläistä porukkaa nämä antipersut ovat. Ei mitään häpyä. Toivottavasti sanonta "paha saa palkkansa" pitää paikkansa.

Reijo Tossavainen

Pravdan reaktio oli odotettu. Pääkirjoituksessa todetaan, että "Pääministeripuolueeksi haluavalla ei myöskään ole varaa ylimalkaisiin poliittisiin avauksiin. Ei riitä, että kertoo haluavansa pyyhkäistä pöydältä koko kuntauudistuksen – pitäisi kertoa myös oma vaihtoehto."

Meillä on selkeä vaihtoehto, palvelukunnat -ohjelma. Siinä peruskunnat säilytetään ja laajemman väestöpohjan vaativat palvelut keskitetään piirikunnille. Perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito yhdistetään. Tässä ohjelmamme mahdollisimman lyhyesti sanottuna.

Jostakin syystä Hesarin pitää jälleen vääristellä, tai suoraan sanottuna valehdella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Korostamasi yhtenäisyys on vain näennäistä, kun jäsendemokratiaa ei ole.

Aki Mönkkönen

Minä ainakin äänestin juuri haluamiani ehdokkaita. Eikö se riitä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei. Henkilövalinnat ovat vain osa puoluekokouksen lakisääteisistä tehtävistä.

Mike Amory Vastaus kommenttiin #12

No voi hellanlettas sentään.

Edustuksellisessa demokratiassa voit äänestää johtoon henkilöitä, jotka ajavat sinulle tärkeitä asioita. Jos häviät äänestyksessä, niin älä tule tänne itkemään. Kanssasi samanlailla ajattelevia oli yksinkertaisesti liian vähän.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #15

Jäsendemokratia ei ole minulle ihan uusi asia, sitä on opettanut minulle kädestä pitäen Lauri Tarasti. Laadin hirmuisessa kiireessä Nuorsuomalaiset rp:n ensimmäiset säännöt syksyllä 1994.

Enemmistöpäätöksiin täytyy tietysti tyytyä. Mutta jollain se täytyy mitata. Ei se auta vaikka kaikki teikäläiset ryömisitte perse pystyssä kokoussalin lattialla ja hokisitte Soinin nimeä.

Mike Amory Vastaus kommenttiin #16

Jos Nuorsuomalaiset laskevatkin äänensä siten, että kuinka monta peppia nousee pystyyn, niin älkää tyrkyttäkö samaa perversiä tapaa perussuomalaisille.

Sinulla on vielä paljon oppimista edustuksellisesta demokratiasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Oppimista on aina. Sinäkin olet oppinut jo sen verran, ettet koko ajan keskity naurettavaan sanelukokoukseen.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Kyllä ovat Nuorsuomalaiset monta askelta Perussuomalaisia perässä ja pyllistely ei siinä vaiheessa auta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #29

Ei auta ei. Mutta minne olette marssimassa? Se on paljon tärkeämpi tieto kuin se, että kaikki marssivat tahdissa samaan suuntaan.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Puheenjohtaja teki oikean ratkaisun, ettei lähtenyt Brysseliin "käännytettäväksi".
Brysselin vakanssit eivät ole mitään muuta kuin käsiensitomisyritys.
Onhan Timppa sentään rankattu olevan maailman "seitsemänneksi vaarallisin mies maailman talouden kannalta".

Riippuen tietysti siitä, tarkastellanko asiaa veronmaksajien vai bankstereiden kannalta.

Kyllä EU-junan eteen saadaan barrikaadia täältäkin käsin, etteivät aivan määrättömästi pääse varojen kanssa mellastamaan. Ja nimenomaan suomalaisten varojen!

Aki Mönkkönen

Paitsi että Timo on vaarallinen euromafiamiehille, on hän myös vastuuntuntoinen ja kuuntelee jäsenistön ääntä. Ensin Suomi kuntoon! Sampo, Jussi ja kumpp. laittavat Euroopan kuntoon.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Se on juuri näin!
Havaittu on, että esim. Sampo Terho on järkimiehiä.
Seurasin Joensuun avausta netistä ja myöntää täytyy, että itselleni oli yllätys, miten Sampo otti salin haltuun.
Paljon väkevämpää tekstiä, kun mitä aiemmin olen nähnyt median "kilteissä" ja rakentavissa paneelikeskusteluissa. Näköjään potkua tarvittaessa löytyy!

Esa-Petri Tuomola

Eiköhän se olisi Sampoille ja kumppaneille parempi pysytellä itselleen sopivamman kokoisilla hiekkalaatikoilla täällä kotisuomessa, ei ne mitään maailman luokan poliitikkoja ole.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #42

Millanen se maailman luokan poliitikko on?
Katainen, Urpilainen vai kenties Rehn, tä?

Siinä olet täysin oikeassa; yx s..tanan hiekkalaatikko koko EU.
Eller hur?

Tapio Vehmaskoski

Minusta tärkeintä on, että Perussuomalaiset puolueena ovat pystyneet pitämään itsensä vakavasti otettavina. Siitä kertoo mm. useiden kommentoijien "hätäiset", kriittiset näkemykset.

On ikävä todeta, että Suomessa löytyy vain yksi vaihtoehto nykyiselle poliittiselle menolle. Se on tällä hetkellä Perussuomalaiset. Olisin toivonut jonkun muunkin puolueen edustavan vaihtoehtoa, koska se helpottaisi ja auttaisi muutoksen nopeudessa.

Ehkä Keskustastakin löytyy toivoa uuden puheenjohtajan kautta.

James Hirvisaari

Asia on juuri niin kuin Reijo kirjoittaa. Puoluekokouksissamme on ainutlaatuinen tunnelma, niin tänäkin vuonna, hyvä henki ja upea ilmapiiri.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Probaa, probaa kaikki tyynni...

Petri Rautiainen

Tyryn on parempi keskittyä oman puoleen asioihin, eivät ne niin hyvässä kunnossaole kuin näytellään ja annetaan olettaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #23

Petri, minä keskityn Uuden Suomen Puheenvuoroon avattuihin blogeihin.

Onko se sallittua, ja saako niissä esittää kritiikkiä, ja mielipiteitä.

Pitääkö kysyä persuilta lupa, vai riittääkö US:n antama lupa?

Esa-Petri Tuomola

Ei kai kukaan teiltä muuta odottanut kuulevankaan, ette kai olisi missään tapauksessa sanoneetkaan 'että kaikki oli täysin perseestä'.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tyydyttääkö työväen edustus puoluejohdossa?

Jouko Silvennoinen

Hieno kokous, porukka ja puitteet .Tämä joukkue pääsee vielä pitkälle.Varmaan joitain kyrsii todella lujaa kun ei löydy mitään kunnon lööpin aihetta.Me olemme suuri yhtenäinen yhteistyökykyinen puolue jota ei voi eikä saa ohittaa väheksyen eikä huomioimatta .Tässä bussissa on tunnelma korkealla kun olemme matkalla kotiin.

Harri Räsänen

Tärkein anti kokouksesta oli se että PS ei kannata eroa eurosta.
Nyt se on sitten virallinen tieto.

Eduskunnassa ei ole yhtään puoluetta, joka ajaisi eroa eurosta.

Esa-Petri Tuomola

Ei PS ole läpeensä paha puolue sekään, on siellä sentään jotakin tajua realismista ja siitä että samaa maailmaa tässä asutetaan sen euroopankin kanssa.

Reijo Tossavainen

Olen kuullut toivottavan, että puolueen jäsenillä pitäisi olla suora aloiteoikeus.

Se on periaatteessa erinomainen asia, mutta käytännössä aivan muuta. Jos jokainen saa tehdä suoran aloitteen, niin parhaat voivat tehdä useita kymmeniä. Silloin puoluekokous voisi kestää viikkoja...

Parempi ratkaisu olisi, että aloitteella pitää olla esim. 10 allekirjoittajaa tai että sen tekee puolueosasto. Näin homma pysyisi hanskassa.

Nyt kaikki jäsenet voivat tulla puoluekokoukseen ja käyttää siellä puheoikeutta ja äänivaltaa. Se on erinomainen, demokraattinen asia. Siitä ei ole niin kauan aikaa, kun koko porukka mahtui yhteen auditorioon. Nyt tarvittiin suurhalli. Pian ollaan tilanteessa, että ei löydy riittävän isoa tilaa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Teitä on todella paljon, se on tullut selväksi monta kertaa. Mutta nämä olivat viimeiset herättäjäjuhlat, nämäkin löydätte vielä edestänne.

Reijo Tossavainen

Teidän liberaalien puoluekokouksessa on ilmeisesti vähemmän väkeä, joten ongelmat ovat jossakin muualla...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #39

Repa elää aivan liian paljon tätä päivää. Tottakai demarien kannatus on nyt romahtanut, ja persujen kannatus gallupeissa korkella, mikäli noin 20% voidaan korkeana pitää.

Poliittiset muutokset ovat hitaita, poikkeuksena SMP:n ja Ps:n pomppaukset äkkijyrkästi ylös. Ensinmainittu putosi yhtä äkkijyrkästi alas. Nuo ovat poikkeuksia suomalaisessa politiikassa.

Moniin muihin länsimaihin verrattuna 20% kannatus ei ole kuin vaa'ankieli.

Vasemmistopuolueet ovat suuri kansainvälinen liike jo vuosisadan ajan ja sen kannatus on vastuuasemasta johtuen heitellyt. Se laskee ja nousee. SMP:llä ei käynyt niin, ja uskon, ettei Ps:llakaan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #41

Toki vasemmistopuolueiden kuten muidenkin puolueiden kannatus vaihtelee. Suuri kehityssuunta on sitten eriasia. Vasemmistopuolueiden osalta se tarkoittaa kannatuksen puolittumista viimeisen kolmen-neljän vuosikymmenen aikana.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/06/1...

Siinä se "yhtenäisyys" sitten oli. Olisi ollut parempi antaa jäsenistön käydä tuota keskustelua ihan tosissaan.

Reijo Tossavainen

Jos kaikki olisivat täysin samaa mieltä, niin siitä nousisi isompi metakka. Varmaan Snellmankin olisi paheksujien joukossa...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaahas. Siinä meni perustuslaki ja oli fantastista. EU-juna jyskytti kovaa ja kiihtyvällä vauhdilla kohti syvää rotkoa. Jokseenkin osuva kuvaus suunnasta ja tavasta jossa Suomikin on mukana hallituksen siunauksella.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Hieno kokous, nappiin menneet henkilövalinnat, hyvää ruokaa, hienosti organisoitu ja hoidettu tapahtuma ja laulu, jossa oli tunnelma.

Mitäpä sitä ihminen voi enempää pyytää?

Oli mukava tavata, Reijo.

Toimituksen poiminnat