Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Yhä useammat asiantuntijat ennustavat euron kaatumista

Europeli poikki mahdollisimman pian. Rahoituskonsultti, Suomen Pankin johtajistoon kuulunut Heikki Koskenkylä ehdottaa Suomen eroa euroalueesta.

”Peli kannattaa laittaa poikki mahdollisimman pian”, Koskenkylä kirjoittaa tuoreessa Kanava-lehdessä.”Etelä-Euroopan maat (mukaan lukien Ranska) eivät tule koskaan sopeutumaan yhteisen rahan edellyttämään tiukkaan talouspolitiikkaan”,  Koskenkylä perustelee Kauppalehden jutussa.  

 

Koskenkylä vertaa euroaluetta uppotukkiin, ”joka uppoaa vähitellen, vaikka kumpikin pää nousee välillä ylös joko EKP:n setelirahoituksen tai EU:n tukipolitiikan ansiosta (EVM)”.  

”Euroalue voi kyllä pysyä pystyssä pitkäänkin, mutta vain alati kasvavan yhteisvastuun avulla. Käytännössä se on jo nyt vajonnut  pitkäaikaisen hitaan kasvun ja kasvavan työttömyyden kierteeseen Japanin malliin. Sosiaaliset ja poliittiset ongelmat tulevat lähivuosina kärjistämään tilannetta”, Koskenkylä ennustaa.  

Koskenkylän mukaan Ruotsi, Tanska ja Sveitsi ovat esimerkkejä pienistä maista, jotka ovat menestyneet loistavasti omalla valuutalla, koska ne pystyvät harjoittamaan järkevää  talouspolitiikkaa.  

”Suomen tulee pyrkiä edellä mainittujen maiden joukkoon mahdollisimman nopeasti. Samalla estetään yhteisvastuiden jatkuva  kasvu ja tulevat suuret sopeutustarpeet valtiontaloudessa.”  

Koskenkylä on Suomen Pankin rahoitusmarkkinaosaston entinen ykkösmies ja arvostettu ekonomisti. Nykyisin hän toimii rahoitusalan  konsulttina.

(Teksti on lainattu Kauppalehden jutusta)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tuomas Taivasaho

Ruotsi, Tanska ja Sveitsi ovat maita, jotka ovat pystyneet harjoittamaan järkevää talous- ja rahapolitiikka suhteessa euroon ja eurovaltioihin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Talous paranee unohtamalla talouskurin ja muuta pientä. Näillä konsteilla euroa on ikuinen. Miten se menikään, näitä juttuja ei voisi keksiä, totuus on tarua ihmeellisempää jne.

kikka kolmonen:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2013/07/03/...

"Euroopan komissio on päättänyt höllätä euroalueen budjettivajesääntöjä...
Komissio ei laske osaa liikenteeseen, energiaan ja muuhun infrastruktuuriin tehdyistä investoinneista osaksi budjettivajetta tänä ja ensi vuonna. "

Arvo Kuusela

"”Euroalue voi kyllä pysyä pystyssä pitkäänkin, mutta vain alati kasvavan yhteisvastuun avulla. Käytännössä se on jo nyt vajonnut pitkäaikaisen hitaan kasvun ja kasvavan työttömyyden kierteeseen Japanin malliin."

Mahtaakohan Japaninkin vaikeudet johtua sen yhteisvaluutasta?

Pitäisi jonkun mennä sinnekin neuvomaan japanilaisia, että maa pitäisi jakaa talousalueisiin, sen perusteella miten mikin alue pärjää, ja antaa niille alueille omat valuutat, joita sitten voi kelluttaa ja devalvoida. Tällä tavalla Japaninkin talouis voitaisiin pelastaa.

(Huon! Tämä puheenvuoro sisältää vahvaa ironiaa)

.

Mike Amory

Japanin talouden vaikeudet johtuvat samasta syystä kuin Euroopankin, eli ylivelkaantumisesta. Japani on maailman velkaisin maa, yli 230 prosenttia. Siinä konkurssissa ei mitkään tukipaketit auta. Konkurssi on edessä, kuten Euroopallakin.

Pjotr Hadermann

Suomi ei noudata EU:n lainsäädäntöä kuin niiltä osin jotka sille itselle sopivat.

Siksi Suomi voisi erota koko EU:sta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ainakin eurokriisi on selätetty, joka muuta väittää on pölhöpopulisti...

http://www.talouselama.fi/uutiset/eurokriisi+leima...

Lana Kortie

Kun euro kaatuu, mitä tapahtuu suomalaisten varallisuudelle, joka oli olemassa markkaa vastaan

mutta euroon siirtymisen yhteydessä siirretty euroa vastaan?

KAATUUKO SEKIN?

Onko muuten totta, että se oli annettu Euroopan keskuspankeille, joka on viime kädessä yksityisten omistuksessa?

Onko Suomen kansalle KUULUVA OMAISUUS siirtynyt YKSITYISTEN KÄSIIN?

Siirto euroon on tapahtunut ilman kansan äänestystä, miksi?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Valta on annettu kansanedustajille ja heidän valitsemalleen valtioneuvostolle, koska suorassa kansanäänestyksessä kansa valitsisi "väärin."

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Suomalaiset saivat äänestää neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä Euroopan Unioniin liittymisestä. Tässä yhteydessä lupailtiin, että kansanäänestys järjestettäisiin myöhemmin, jos päätettäisiin liittyä EMU:un eli siirtymisestä eurovaluuttaan.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #10

Tässä muistoja: http://haku.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1998/...

"Lipponen luonnehti suurimman oppositiopuolueen keskustan suhtautumista puolueelle tyypilliseksi tavaksi hoitaa asioita pelottelemalla.
- Keskusta on todennut, että EMU-kakku on pahanmakuinen eikä se halua siihen koskea, Lipponen arvioi keskustan mahdollisuutta tulla seuraavaan hallitukseen.

- Ehkä me sitten näemme sitten jatkossa, että alkaako se maistua, Lipponen sanoi."

Ehkä seuraavaksi näemme kuinka pahanmakuinen se kakku on perussuomalaisille ;)

Harri Rautiainen

"Yhä useammat asiantuntijat ennustavat euron kaatumista"

Mitä PS puolueena ehdottaa?

Toimituksen poiminnat