Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hesari valehtelee jatkuvasti

Lähestyin tänään Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimitusta seuraavalla sähköpostilla. Julkistan sen, koska haluan avointa keskustelua lehden ala-arvoisesta toiminnasta:"Noin viikko sitten pääkirjoitussivulla todettiin, että perussuomalaisilta puuttuu oma sote-malli. Kerroin silloin Matti Kalliomäelle, Paula Salovaaralle ja Antero Mukalle osoitussa sähköpostissa, että perussuomalaisilla on oma sote-malli.   Samalla paheksuin sitä, että kun mallimme kesäkuun alkupuolella julkaistiin, niin sitä koskeva "uutinen" oli vain nettiversiossa. Paperilehden osalta sitä ei noteerattu edes yhden palstan arvoiseksi uutiseksi. Mainittakoon, että kesätoimittajanne arvioi täysin alatyylisesti, että sisällöltään palvelukunta -ohjelmamme on samantasoinen kuin Susanna Ruususen kirja Matti Vanhasesta. Voin todeta lyhyesti, että mallimme on lähtökohdiltaan samantyyppinen kuin keskustan malli. Tärkein ero keskustan malliin on siinä, että meidän mallimme on joustavampi ja yksityiskohtaisempi. Se on saanut asiantuntijoilta kiittäviä arvioita toteuttamiskelpoisuutensa vuoksi. Sisältöä on siis enemmän kuin Ruususen kirjassa. Tänään sunnuntaina Pravda jatkaa pääkirjoituksessa tutulla linjallaan ja väittää, että perussuomalaisilla ei ole omaa vaihtoehtoa sosiaali- ja terveydenhoiton järjestämiseksi. Esitän siis retorisen kysymyksen: miksi valehtelette?"  Reijo Tossavainenkansanedustaja (ps.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Jostakin syystä sähköpostista kopioitu teksti näkyy yhtenä pötkönä.

Marjatta Korhonen

Eduskunta-avustaja asialla...

Reijo Tossavainen

Kyllä se olen minä, joka tumpeloin tämän tekniikan kanssa.

Marjatta Korhonen Vastaus kommenttiin #8

Miten hellyyttävää, vanha mies, jo...

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Koklaappa ensi kerralla semmosta, että pastetat sähköpostista ekana notepadiin, sitten muotoilet rivitykset siinä (yksi pötkö on yksi kappale), maalaat, kopioit ja liität sitten blogikirjoitukseen. Suoraan sähköpostista kopioimalla voi mukaan pujahtaa muotoiluparametreja jotka ovat usarin editorille myrkkyä.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Esitän saman kysymyksen kuin tämänaamuisessa toisessa blogissasi. Nyt lähteenä Maaseudun Tulevaisuus, ei Hesari:

Tossavainen, onkohan sitä oikeaa vaihtoehtomallia olemassa? Ainakaan Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja ei onnistunut saamaan asiasta vastauksia ykkösketjuun kuuluvilta edustajiltanne:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/kol...

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

On kyllä ala-arvoista toimintaa hesarilta. Tsemppiä taisteluun, tuskin vaivautuvat edes vastaamaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olet suuri totuuden etsijä. Anteeksipyyntöäkö kerjäät?

Reijo Tossavainen

Koska ylempänä kaivattiin lisätietoja perussuomalaisten palvelukunnat -ohjelmasta, niin tässä laaja asiakokonaisuus hieman tarkemmin selitettynä:

Mitä lähempänä toisiaan palvelun tarvitsija, palvelu ja palvelusta päättävä ovat, sitä paremmin pystytään tyydyttämään kansalaisten tarpeet. Samalla vältetään kansalaisten turhaa pompottelua luukulta toiselle ja estetään turhaa byrokratiaa ja turhia kustannuksia. Siksi perussuomalaiset haluaa kehittää lähipalveluja ja lähidemokratiaa säilyttämällä peruskunnat. Lisäksi tutkimusten ja tilastojen mukaan lähellä tuotetut palvelut ovat edullisia, sillä pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa.

Perussuomalaiset kannattaa kuntien välistä yhteistyötä silloin, kun jonkin palvelun tuottamiseen tarvitaan peruskuntaa laajempi alue. Jos kunta katsoo tarpeelliseksi liittyä toiseen kuntaan, sen on voitava tehdä se täysin oman harkintansa tuloksena. Kuntia ei saa millään tavalla pakottaa kuntaliitoksiin, sillä se on myös demokraattisen päätöksenteon vastaista.

Nykyisen terveydenhoidon toimivin osa on erikoissairaanhoidon kuntayhtymät. Siksi ne on säilytettävä. Suurimmat ongelmat ovat perusterveydenhoidossa, joten perussuomalaiset kannattavat perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhdistämistä mahdollisimman pikaisella aikataululla. Näin saadaan henkilöstön osaaminen sekä tekniset että taloudelliset voimavarat tehokkaaseen käyttöön ja hoidetaan kuntalaisten terveyspalvelut nykyistä paremmin. Tämä on myös nopein ja kustannustehokkain tapa saada palvelut toimimaan. Yliopistolliset sairaalat ja HUS hoitaisivat kaikkein vaativimmat tehtävät.

Terveyspalveluiden uudistamisen jälkeen selvitetään peruskuntaa laajemman alueen vaativien palvelujen tuottaminen. Tavoitteena on erilaisten ylikunnallisten organisaatioiden yhdistäminen yhden ja nykyistä toimivamman ja demokraattisemman piirikunnan tehtäväksi, joka on esim. talousalueen tai laajemman alueen kokoinen. Piirikunnalle voisivat kuulua esim. työvoimapalvelut, erilaiset lupa-asiat, ammatillinen koulutus, pelastustoimi ja maankäytön suunnittelu.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa".

Olisiko jostain saatavissa joku tutkimus tahi selvitys, mistä tuo tieto on saatu? Ei sitä tarvii nyt tähän hätään kaivaa ja löytää, mutta joskus olisi kiva tutustua tähän vähän tarkemmin. Tätä joku taisikin täällä jo aikasemminkin kysellä.

Reijo Tossavainen

Tieto oli Maaseudun Tulevaisuus lehdessä parisen kuukautta sitten. Kauppaneuvos Paavo Jauhiainen oli selvitellyt tilastoja.

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Kirjoitin asiasta vuosi sitten blogin. Vertailuni mukaan pienten kuntien saamat valtionavut ovat suuremmat ja niiden veroäyri on korkeampi kuin suurilla kunnilla.
http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1152...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #47

Valtionavut riippuvat monesta tekijästä. Esimerkiksi väestön ikärakenne, joka on useimmiten pienissä maaseutukunnissa vanhusvoittoisempi kuin kaupungeissa. Siis jos isossakin kaupungissa ikärakenne on "huono", niin se huomioidaan valtionavuissa.

Kuntien välillä on eroja senkin jälkeen, jos pienet kunnat poistuvat. Valtionapuja eroja tasaamaan tarvitaan silloinkin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Johtuisikohan tuo siitä, että pienissä kunnissa ei ole kaikkia palveluja? Niihin puuttuviin, yleensä kalliita laitteita vaativiin tutkimuksiin, lähetetään muualle vain kun on ehdottoman tarpeellista.

Pelkkä lukuihin tuijottaminen ei kerro paljonkaan, pitää myös vertailla mitä tuolla summalla saadaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ala-arvoista on myös Tossavaisen nimittely HS:a entisen NL:n kommunistipuolueen äänenkannattajaan.

Reijo Tossavainen

Granlund on oikeassa: Vertaaminen ei ole kunniaksi NKP:n Pravdalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hesaria voi lukea samalla tavoin kuin Pravdaa. Rivien välissä on ihan oikeitakin uutisia.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei lainkaan. Hesari on samanlainen osa nyky-Suomen median propagandakoneistoa, kuin oli Pravda aikanaan NL:ssa. Tämän asian ovat huomanneet muutkin, kuin Tossavainen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Timo, tasapuolisuuden nimissä täytyy mainita, ettei ainakaan Aamulehti ole yhtään sen parempi kuin Hesarikaan. Mielenkiintoista olisi tietää onko Suomessa enää yhtään lehteä, joka pyrkisi (ja jopa pääsisi) edes jollain lailla puolueettommaan ja rehelliseen tiedonvälitykseen. Jos joku sellaisen tietää, kertokoon täällä. Voimme sitten täydentää Reijo Tossavaisen anti-Hesarikampanjaa (jolle ehdottomasti täysi hyväksyntäni), kampanjalla "Tilaa XX:n aviisi". Sitä paitsi joku muukin voisi haukkua kanssani Aamulehteä. Sen se kyllä kirkkaasti ansaitsee.

Tuomas Taivasaho Vastaus kommenttiin #33

Avaan Aamulehteni ihan mielelläni. Väkisinkin tulee (päivittäin) verrattua HS:iin ja ero on kuin lähdevedellä ja tiskivedellä.

Aamulehteä lukiessa vaikutelma on kuin sanomalehteä lukisi. Kohta sekin riemu loppuu. Meinaavat ensi vuonna pilata lehtensä tabloidiksi.

Reijo Tossavainen

Meidän palvelukunnat ohjelmasta löytyy lisätietoa Perussuomalainen -lehdestä, joka on uudistunut. Lataa täältä viimeinen numero pdf-muodossa:
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?page_id=5763

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

No mistä ihmeestä johtuu, että Maaseudun Tulevaisuuden Aimo Vainio ei saanut Joensuussa minkäänlaisia tolkun vastauksia asiaan?

Reijo Tossavainen

Joensuussa jokaisen istuimelle jaettiin aanelonen, jossa selostettiin malliamme. Toimittajalla on ollut tarve tietynlaiseen uutisointiin.

Reijo Tossavainen

Hesarin levikki on rajussa laskussa. Nyt se on samaa kokoluokkaa kuin Aku Ankalla.

Marjatta Korhonen

Aku-Ankan setä on Roope-Ankka. Do not worry!

Reijo Tossavainen

Näitä uusia trolleja putkahtelee vähän väliä esiin. Nyt nimimerkki Marjatta Korhosen muodossa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Sopivasti "Tukkimäen" jälkeen?

Arre Kougappi

Alamäki tulee jatkumaan, on niin paljon valehdeltu kansalle. Ihmiset eivät ole tyhmiä vaikka useat HS toimittajat näin ajattelee ja pitävät itseään älykkäämpinä.

Toimittajien vaihtaminen voisi kääntää kelkan, mutta lienee todennäköisempää, että Hesarissa mennään betoniseinään asti tällä miehityksellä.

Reijo Tossavainen

Paperihesarin levikkikierre alaspäin on niin jyrkkä, että betoniseinä on todennäköisin vaihtoehto.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Muista että Pravda tarkoittaa totuutta. Ja vapaassa markkinataloudessa totuus on sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi.

Niin on myös "vapaan" median kohdalla. Hesarin kohderyhmä, antipersut, maksaa Hesarista, koska se kertoo sitä, mitä he haluavat sen heille kertovan.

As simple as that. Vapaa markkinatalous, nääs.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

"Ja vapaassa markkinataloudessa totuus on sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi."

Hesarin mätä "totuus" menee vuosi vuodelta ja kiihtyvällä vauhdilla aina vaan huonommin kaupaksi. Näin se vapaa markkinatalous toimii!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinpä Hesari keventää uutisointiaan vuosi vuodelta kohti iltapäivä- ja muita kannibaalilehtiä.

Mutta toistaiseksi myös antipersuilu myy hyvin.

Pekka Salo

"pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa".

"Tieto oli Maaseudun Tulevaisuus lehdessä parisen kuukautta sitten. Kauppaneuvos Paavo Jauhiainen oli selvitellyt tilastoja."

Mielenkiintoinen tilastotieto. Tietenkin nuo lähteet vain panevat "Epäilevän Tuomaan" hieman mietiskelemään. Mutta entäpä, jos nuo tiedot pitävätkin paikkansa? Eikö silloin koko ajatus suuremmista kunnista ole väärä? Eikö silloin kuntia pitäisi lisätä siis eritoten pieniä sellaisia?

Esimerkiksi Suomen suurimmasta rikkaimmasta kaupungista Espoosta pitäisi tehdä noin kaksikymmentä kuntaa ja tuosta kaikkien muiden kuntien verenimijästä Helsingistä samat kaksikymmentä kuntaa. Suomen varakkain kunta, Kauniainen, voidaan aivan hyvin jakaa kolmia. Ja jne.

Ei pidä pysähtyä nykyisyyteen ollenkaan, vaan Maaseudun Tulevaisuuden totuuteen on tartuttava sekä ryhdyttävä toimeen heti ja juuri nyt. Suomessa lienee jotain 350 kuntaa. Mikäli pienemmät yksiköt ovat tehokkaampia, niin meidän täytyy muodostaa kuntia lisää. Ehkäpä noin 7- tai 800 kuntaa on sopiva määrä.

Aki Mönkkönen

Aidon Pravdan totuus oli mieleinen politbyroon johtohahmoille, vale-pravdan totuus on mieleinen...?

Kuvittelevatkohan tirehtööri Kataisen ministerit, että heidän hallituksensa on peruuttamaton EU:n tavoin? Sote-sotkos ei todellakaan nauti kansan luottamusta. Se vähäkin luottamus meni siinä, ettei oppositiota kelpuutettu mukaan suunnitteluun.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen kirjoittaa:

"Mainittakoon, että kesätoimittajanne arvioi täysin alatyylisesti, että sisällöltään palvelukunta -ohjelmamme on samantasoinen kuin Susanna Ruususen kirja Matti Vanhasesta. Voin todeta lyhyesti, että mallimme on lähtökohdiltaan samantyyppinen kuin keskustan malli."

Eli toisin sanoen myönnät siis kesätoimittajan luonnehdinnan oikeaksi? Eihän siinä paljoa eroa ole, kirjoittaako kirjan lemmenseikkailustaan kepulaispoliitikon kanssa vai kopioiko samalta puolueelta poliittisen ohjelman.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"vai kopioiko samalta puolueelta poliittisen ohjelman."

Tuo kopiointi näyttäisi olevan nyt todella nosteessa PerusSuomalaiset-puoluessa. Vilkaisin tämän Hesarikritiikin jälkeen taasen Perussuomalainen lehteä: Pääfontti, värit ja tyyli on kopioitu Uudelta Suomelta, ja heti ensimmäinen uutinen haussa käyttää myös US-blogisteja tiedonlähteenään US-tyyliin. Etusivun uutisessa siteerataan suurimmaksi osaksi blogisti Veli-Pekka Leivon blogisanomisia.

Kaikella kunnioituksella Leivoa kohtaan - ihan kelpo kirjoittaja - mutta puoluelehden toimittaja tietenkin voisi soittaa jollekin, ihan oikeasti, ja haastatella.

Artikkelin on toimittanut Veli-Pekka Leskelä.

Reijo Tossavainen

Jos katsoo viimeistä juuri ilmestynyttä numeroa, siis uudistunutta lehteä, niin en voi parhaalla tahdollakaan ymmärtää, että se olisi kopio jostakin...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Entäs Iltalehti, joka lupaa lööpissään näyttävänsä meille "presidenttien mökkielämää?" Jos sinulla on Alma-Mediaa salkussasi, myy ne.

Mika Samuel Kiekkijev

Eikö olisi parempi ihan julkisesti irtisanoutua kaikesta yhteistyöstä Hesarin kanssa, sen sijaan, että manailee kirjoituksiaan?

Itse olen Hesarin lukenut ehkä kolme kertaa elämässäni, enkä usko, että olisin mitään olennaista tietoa menettänyt.

Kaikista PerusSuomalaisten tilaisuuksista Hesarin toimittajat voidaan käännyttää ovelta, eduskunnassa ei yhdellekään Hesarin toimittajalle minkäänlaisia lausuntoja yms...

Mitä niitten kanssa tappelemaan, antaa kirjoitella ihan keskenään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eivät Hesarin toimittajat näytä pääsevän mihinkään muihinkaan tärkeisiin kokouksiin. Sääli sitä Hesarin toimittajaa, joka joutuu päivystämään eduskunnan istunnoissa.

Käyttäjän Totuudenjulistaja kuva
Juha Väätäinen

Ystävällisenä neuvona Reijo Tossavaiselle näin puoluekaverina ja myös kansanedustajana: pienet ovat murheesi, jos aikaa jatkuvasti liikenee Helsingin Sanomien tekemien juttujen ruotimiseen! Sitä paitsi HS:lle et Sinä enkä minä mitään voi; se toimii niin kuin toimii, EI kannata hukata ruutia ja energiaansa harakoiden ampumiseen. Jos aikoo saada aikaan uutta ja hyödyllistä, kannattaisi vaikka kiertää ihmisten parissa turuilla, toreilla ja kansankokouksissa kuuntelemassa mitä kansalaiset haluavat!

Perussuomalaisin terveisin viimmeksi Farmarimessuilta Seinäjoelta, Rokulipäiviltä Alajärveltä; kyllä kansa kertoo, mitä meidän tulee tehdä!

Johannes Kytö

EI ole energian hukkaamista tuoda julkisesti esiin, miten maan suurin lehti kirjoittaa mitä sattuu.

Arre Kougappi

Juha. V. On tärkeätä kiertää toreilla ja kansan keskuudessa, hyviä edustajia varmasti löytyy tähän työhön. Olen kuitenkin nähnyt liian paljon sellaisia rehellisiä työtätekeviä suomalaisia, heidän elämässä on ollut pelkkää työtä ja HS-lukemista, siinä samalla on terveys mennyt jäljelle jäänyt HS-raamattu. Elämän ehtoopuolella he elävät vanhoissa kylmissä taloissa maaseudulla eikä ymmärrä miten näin on käynyt, vaikka ikäs on tosissaan tehty töitä.

Suomessa on YLE, siellä eräät toimittajat ovat vapaasti tuhoamassa Suomen maata, heille on annettu mandaatti joka rahoitetaan kansalaisten verorahoilla, he kuitenkin ajavat omaa paatunutta agendaa.
Tässä asiassa ei vanhat torikiertämiset enää auta, maailma on muuttunut tarvitaan suoraa puhetta myös nettimaailmassa.

R.T. tekee tärkeätä työtä kun kirjoittaa HS ja heidän valehtelusta, nimenomaan sellaista työtä mihin tarvitaan myös muita kansanedustajia mukaan, tämä yhdessä muiden kansalaisten kanssa tulee kääntämään tämän kelkan.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Ensinnäkin: puoluekaverille laittaisin palautteen privaattiviestinä enkä irvailisi julkisesti. Jotain sosiaalista pelisilmää kehiin.

Toisekseen: kuten aiemminkin on jo todettu, on äärimmäisen arvokasta jakaa kansalle tietoa ettei kaikki mene kuin hesarissa lukee. Hyvä että Reijo jaksaa. En ymmärrä miksi pitäisi alistua huonoon kohteluun ja valehteluun. Ja miksi pitää rinnastaa hesarin kritisointi kenttätyöhön. Miksi ei voisi tehdä molempia.

Valot päälle nyt Väätäinen.

Reijo Tossavainen

Juhalle: Ihmisille pitää opettaa medialukutaitoa. Lisäksi totean, että parin päivän aikana olen käynyt viidessä tapahtumassa, joista kolmessa olen ollut "pääpuhujana".

Merja Heikka

Nyt minä ymmärrän, miksi Väätäisellä oli vaikeuksia siellä omassa piirissään. Hän haluaa ollapiällysmies, ja kertoa miten muiden tulisi toimia, jotta "palvelisivat kansan parasta".

Mielestäni on hyvä, että netissäkin keskustellaan vastavuoroisesti. Turuilla ja toreilla tapaa luullakseni etupäässä lippalakkisetiä, yli 60-vuotiaita mieshenkilöitä. Täällä ovat he, ja me muutkin.

"Soinin tulisi laihduttaa", ja Tossavaisen kiertää maakuntaa yhtä paljon kuin HÄN.

Ilkka Kiviniemi

Siinähän sinä trollien metsästäjä olet. Kirjoitin UUSI SUOMI toimitukselle, että yli 200 kommentin blogissasi väitit minun olevan trolli ja estit kommentoinnin. Väititpä vielä, että olen ollut myös Facebook sivuilla keksityllä identiteetillä. En jaksa jankuttaa samaa, kirjoitin Sini Lappalaiselle vastauksen. Saat linkin. UUSI SUOMI toimituksella on kaikki tiedot minusta, kysy sieltä millainen trolli olen. Uskallatko lähteä mukaan. Haastan sinut 1000 eurolla. Jos minä valehtelen, minä maksan. Jos sinä ilman parempaa tietoa valehtelet, sinä maksat ? Sinä todellisuudessa trollaat blogissasi minua. http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14... Kommentti 18 on minun http://merjaheikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144118... Sinun blogisi

Käyttäjän Totuudenjulistaja kuva
Juha Väätäinen

Näin tänään toimii kansalaisten palvelijat!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

"pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa".

"Tieto oli Maaseudun Tulevaisuus lehdessä parisen kuukautta sitten. Kauppaneuvos Paavo Jauhiainen oli selvitellyt tilastoja."

Koska pienempiä kuntia on enemmän kuin suurempia kuntia, on pienten kuntien kustannusten tilastollinen hajonta suurempi. Ilmiön selittää teoreettinen tilastotiede, ei fiktiivinen "tehokkuus".

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Kannattaako kahden vanhan kepulin nokitella julkisesti?

Samael Kaarna

Miksi te ylipäätään luette hell-sinkin sanomia?

Eivätkö ihmiset pysy elossa ilman jonkun kenopääkillan tarinointia?

Hesarilla ei ole mitään käyttöä kalakääreen ja korvasienien viljelyn lisäksi. Askartelijoille siitä tulee ihan hyvää paperimassaa.

Käyttäjän Totuudenjulistaja kuva
Juha Väätäinen

Tossavainen toki saa kirjoittaa aivan niin paljon kuin sielu sietää muttei Hesari siitä miksikään muutu! Se on asia erikseen, mitä kukin omana totuutenaan pitää. Mikä on vale tai mikä ei, on sitten asia kunkin omassa käsityksessä muttei toisen haukkumisella valehtelijaksi asioita ole ennenkään saatu eteenpäin eikä saada jatkossakaan! Varsinkaan jos sitä tekee nurkan takaa! Se varmaan kiukuttaa meitä monia, että Hesari on mikä on mutten henkilökohtaisesti anna ko. julkaisulle kovinkaan suurta arvoa eikä sen vaikutus esim. äänestäjiin ole enää kovin kaksinen!

Ihmisillä on omatkin aivot asioden tilan arvioimiseen niin ettei heitä tarvitse sen paremmin lehtien kuin muidenkaan medioden kautta opettaa!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Juha Väätäinen, kyllä se nyt vain on valitettava tosiasia, että Suomi on tässä jamassa, missä se nyt on, hyvin suuresti juuri siksi, että Hesari, aivan yhtä ansiokkaasti kuin muukin mediakenttä, ei täytä tehtäväänsä. Median ei pitäisi olla päättäjien propagandaministeriö. Media valehtelee, jättää kertomatta oleelliset asiat ja mustamaalaa totuudenpuhujat. Näin se on ja sen saa ääneen sanoa. Ja se pitää ääneen sanoa. Niin kauan, että jotain muuttuu.

Merja Heikka

Hesari muuttuu kyllä sillä, ettei sitä tilata. Mikäli ei sitten tahdo häipyä maailmankartalta. Mutta raha on yleensä kova isäntä.

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat on määrittänyt periaatelinjansa. Siellä lukee mm. näin:
Tehtäväänsä lehti toteuttaa ensisijaisesti tasapuolisen, nopean ja luotettavan uutisvälityksen avulla.

Helsingin Sanomat on kaksi kertaa väittänyt pääkirjoitussivullaan, että perussuomalaisilla ei ole omaa sote- ja kuntamallia. Se ei pidä paikkaansa, joten HS ei ole luotettava eikä tasapuolinen.

Tässä kaikkien tiedoksi perussuomalaisten Suomen palvelukunnat ohjelma:

Perussuomalaisten kunta- ja sote-ohjelmassa on keskipisteessä ihminen

Mitä lähempänä toisiaan palvelun tarvitsija, palvelu ja palvelusta päättävä ovat, sitä paremmin pystytään tyydyttämään kansalaisten tarpeet. Samalla vältetään kansalaisten pompottelua luukulta toiselle ja estetään turhaa byrokratiaa ja kustannuksia. Siksi perussuomalaiset haluavat kehittää lähipalveluja ja lähidemokratiaa säilyttämällä peruskunnat. Lisäksi tutkimusten ja tilastojen mukaan lähellä tuotetut palvelut ovat edullisia, sillä pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa.

Perussuomalaiset kannattavat kuntien välistä yhteistyötä silloin, kun jonkin palvelun tuottamiseen tarvitaan peruskuntaa laajempi alue. Jos kunta katsoo tarpeelliseksi liittyä toiseen kuntaan, sen on voitava tehdä se täysin oman harkintansa tuloksena. Kuntia ei saa millään tavalla pakottaa kuntaliitoksiin, sillä se on myös demokraattisen päätöksenteon vastaista.

Nykyisen terveydenhoidon toimivin osa ovat erikoissairaanhoidon kuntayhtymät. Siksi ne on säilytettävä. Suurimmat ongelmat ovat perusterveydenhoidossa, joten perussuomalaiset kannattavat perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhdistämistä mahdollisimman pikaisella aikataululla. Näin saadaan henkilöstön osaaminen sekä tekniset ja taloudelliset voimavarat tehokkaaseen käyttöön ja hoidetaan kuntalaisten terveyspalvelut nykyistä paremmin. Tämä on myös nopein ja kustannustehokkain tapa saada palvelut toimimaan. Yliopistolliset sairaalat ja HUS hoitaisivat kaikkein vaativimmat tehtävät.

Terveyspalveluiden uudistamisen jälkeen selvitetään peruskuntaa laajemman alueen vaativien palvelujen tuottaminen. Tavoitteena on erilaisten ylikunnallisten organisaatioiden yhdistäminen yhden nykyistä toimivamman ja demokraattisemman piirikunnan tehtäväksi, joka on esim. talousalueen tai laajemman alueen kokoinen. Piirikunnalle voisivat kuulua esimerkiksi työvoimapalvelut, erilaiset lupa-asiat, ammatillinen koulutus, pelastustoimi ja maankäytön suunnittelu.

Kokonaisvaltainen uudistus

Keskipisteessä on palveluja tarvitseva ihminen, jonka hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja ihmisarvosta huolehditaan.

Suomen palvelukunnat -ohjelma perustuu peruskunta-piirikunta -pohjaiseen rakenteeseen, jossa peruskunta on keskeinen vaikuttaja ja piirikunta vastaa peruskuntaa laajempaa väestöpohjaa edellyttävien palveluiden järjestämisestä.

Piirien määrä ja väestöpohja määräytyy alueellisten palvelutarpeiden mukaisesti siten, että palvelut turvataan riittävän lähellä niiden tarvitsijoita.

Ohjelma yhdistää perusterveydenhuollon sairaanhoitopiireihin. Voimavaroja suunnataan perusterveydenhuoltoon ja ennalta ehkäisevään toimintaan.

UUDISTUKSEN KESKEISET OSAT

Yhdistetään perusterveydenhuollon järjestämisvastuu sairaanhoitopiireille.

Sairaanhoitopiirit säilyvät kuntayhtyminä. Alueen palveluja voivat tuottaa myös yksityiset palveluntuottajat ja järjestöt (monituottajamalli).

Terveyspalveluiden yhdistäminen varmistaa yhtenäisen, taloudellisen ja vaikuttavan hoito- ja palveluketjun. Säilytetään hyvin toimivat rakenteet. Estetään myös erikoissairaanhoidon hajoaminen, mikä on vakava uhka, jos sairaanhoitopiirit lakkautetaan.

Jotkut vaativimmat erikoissairaanhoidon palvelut ja vaativimmat sosiaalipalvelut järjestetään yli sairaanhoitopiirien rajojen yliopistosairaaloiden erityisvastuualueiden pohjalta.

Säädetään lähipalvelulaki turvaamaan ihmisille tietyt palvelut peruskuntansa kautta.

Lähipalvelujen turvaamiseksi järjestämislaissa tai erillisessä lähipalvelulaissa säädetään palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta erilaisissa ja erikokoisissa kunnissa.

Rahoituksessa siirrytään yksikanavaiseen rahoitusmalliin.

Valtionosuudet siirretään yksikanavaisessa rahoitusmallissa peruskunnalle. Peruskunnat rahoittavat sairaanhoitopiirin toiminnan (kuntayhtymä).

Kunnat jatkavat itsenäisinä

Peruskunnat jatkavat itsenäisinä, mikäli niiden valtuustot näin päättävät. Kunnat voivat liittyä vapaaehtoisesti. Peruskunnilla on laaja yleinen toimiala. Kannatamme itsenäisiä peruskuntia ja kuntien välistä yhteistyötä.

Peruskunnat hallinnoivat piirikuntaa, jonka järjestämisvastuulle siirretään ne tehtävät, jotka vaativat peruskuntaa laajemman väestöpohjan.

Pääkaupunkiseudulla (metropolialueella) voidaan tehdä erilainen ratkaisu kuin muissa osissa maata, HUS säilyttäen.

Juhani Viitanen

> "Meidän palvelukunnat ohjelmasta löytyy lisätietoa
> Perussuomalainen -lehdestä, joka on uudistunut. Lataa täältä
> viimeinen numero pdf-muodossa:
> http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?page_id=5763"

Kahlasin tuon Perussuomalaisten 9-10/2013 lehden läpi, enkä millään hakemisella löytänyt sieltä Soteen liittyn mitään lisätietoja aikaisemmin sanottuihin verrattuna.

Lienee kaikki aikaisemmin Perussuomalaisten saitilla asiasta sanottu olevan tässä jo sanottuna: http://www.perussuomalaiset.fi/suomen-palvelukunna...

"Perussuomalaisten Sote-ohjelma" on yllättävän vaikea löytää netistä Googlettamalla. Tai vaikka hakisi Perusuomalaisten saitin omalla hakukoneella ja täsmällisellä "Suomen palvelukunnat -ohjelma" -hakusanoilla, niin kyseistä "sote-ohjelmaa" ei siltikään löydy ruudulle.

Blogiketjun avaaja on kirjoittanut kymmenkunta kommenttia väitteellä että ohjelma on kyllä olemassa. Mutta kyseisen sivun linkkiä ei ole tuotu kertaakaan esille.

Tässä mielessä komppaan kyllä Hesaria ja Maaseudun tulevaisuutta. Että Perussuomalaisilla ei ole olemassa "sote ohjelmaa". Tai jos sellainen jossakin on, niin se on piilotettu niin hyvin että kukaan ei sitä löydä.

__
Vastavuoroisesti on sanottava että ei Keskustallakaan kovinkaan yksityiskohtaista valmista PDF-dokumenttia ja "Keskustan sote-mallia" ole sellaisenaan olemassa.

Keskustalla asia on paketoitu isomman asian, "Kotikunta - maakuntamalli" nimisen asian sisään. Siitäkään ei löydy yksiselkoista ja erittelevää selontekoa tai muuta valmista PDF-dokumenttia.
Keskustan maakuntamallin asiaa esitellään epävirallisesti esim Sipilän blogeissa ym. http://www.juhasipila.fi/blogi/2012/10/05/50

Hallituksen malli mukaan lukien sote-malleja on siis ainakin 3 erilaista tarjolla. Mitään kustannusvertailuja tai palveluasteen paranemisen määriä tms. yksilöintejä ei ole esittänyt ainoakaan kolmesta mallista.

Reijo Tossavainen

Tässä tiedoksi perussuomalaisten kesäkuun alkupuolella hyväksytty Suomen palvelukunnat -ohjelma:

Perussuomalaisten kunta- ja sote-ohjelmassa on keskipisteessä ihminen

Mitä lähempänä toisiaan palvelun tarvitsija, palvelu ja palvelusta päättävä ovat, sitä paremmin pystytään tyydyttämään kansalaisten tarpeet. Samalla vältetään kansalaisten pompottelua luukulta toiselle ja estetään turhaa byrokratiaa ja kustannuksia. Siksi perussuomalaiset haluavat kehittää lähipalveluja ja lähidemokratiaa säilyttämällä peruskunnat. Lisäksi tutkimusten ja tilastojen mukaan lähellä tuotetut palvelut ovat edullisia, sillä pienissä kunnissa palvelut per asukas tuotetaan noin 20 % halvemmalla kuin isoimmissa kunnissa.

Perussuomalaiset kannattavat kuntien välistä yhteistyötä silloin, kun jonkin palvelun tuottamiseen tarvitaan peruskuntaa laajempi alue. Jos kunta katsoo tarpeelliseksi liittyä toiseen kuntaan, sen on voitava tehdä se täysin oman harkintansa tuloksena. Kuntia ei saa millään tavalla pakottaa kuntaliitoksiin, sillä se on myös demokraattisen päätöksenteon vastaista.

Nykyisen terveydenhoidon toimivin osa ovat erikoissairaanhoidon kuntayhtymät. Siksi ne on säilytettävä. Suurimmat ongelmat ovat perusterveydenhoidossa, joten perussuomalaiset kannattavat perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhdistämistä mahdollisimman pikaisella aikataululla. Näin saadaan henkilöstön osaaminen sekä tekniset ja taloudelliset voimavarat tehokkaaseen käyttöön ja hoidetaan kuntalaisten terveyspalvelut nykyistä paremmin. Tämä on myös nopein ja kustannustehokkain tapa saada palvelut toimimaan. Yliopistolliset sairaalat ja HUS hoitaisivat kaikkein vaativimmat tehtävät.

Terveyspalveluiden uudistamisen jälkeen selvitetään peruskuntaa laajemman alueen vaativien palvelujen tuottaminen. Tavoitteena on erilaisten ylikunnallisten organisaatioiden yhdistäminen yhden nykyistä toimivamman ja demokraattisemman piirikunnan tehtäväksi, joka on esim. talousalueen tai laajemman alueen kokoinen. Piirikunnalle voisivat kuulua esimerkiksi työvoimapalvelut, erilaiset lupa-asiat, ammatillinen koulutus, pelastustoimi ja maankäytön suunnittelu.

Kokonaisvaltainen uudistus

Keskipisteessä on palveluja tarvitseva ihminen, jonka hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja ihmisarvosta huolehditaan.

Suomen palvelukunnat -ohjelma perustuu peruskunta-piirikunta -pohjaiseen rakenteeseen, jossa peruskunta on keskeinen vaikuttaja ja piirikunta vastaa peruskuntaa laajempaa väestöpohjaa edellyttävien palveluiden järjestämisestä.

Piirien määrä ja väestöpohja määräytyy alueellisten palvelutarpeiden mukaisesti siten, että palvelut turvataan riittävän lähellä niiden tarvitsijoita.

Ohjelma yhdistää perusterveydenhuollon sairaanhoitopiireihin. Voimavaroja suunnataan perusterveydenhuoltoon ja ennalta ehkäisevään toimintaan.

UUDISTUKSEN KESKEISET OSAT

Yhdistetään perusterveydenhuollon järjestämisvastuu sairaanhoitopiireille.

Sairaanhoitopiirit säilyvät kuntayhtyminä. Alueen palveluja voivat tuottaa myös yksityiset palveluntuottajat ja järjestöt (monituottajamalli).

Terveyspalveluiden yhdistäminen varmistaa yhtenäisen, taloudellisen ja vaikuttavan hoito- ja palveluketjun. Säilytetään hyvin toimivat rakenteet. Estetään myös erikoissairaanhoidon hajoaminen, mikä on vakava uhka, jos sairaanhoitopiirit lakkautetaan.

Jotkut vaativimmat erikoissairaanhoidon palvelut ja vaativimmat sosiaalipalvelut järjestetään yli sairaanhoitopiirien rajojen yliopistosairaaloiden erityisvastuualueiden pohjalta.

Säädetään lähipalvelulaki turvaamaan ihmisille tietyt palvelut peruskuntansa kautta.

Lähipalvelujen turvaamiseksi järjestämislaissa tai erillisessä lähipalvelulaissa säädetään palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta erilaisissa ja erikokoisissa kunnissa.

Rahoituksessa siirrytään yksikanavaiseen rahoitusmalliin.

Valtionosuudet siirretään yksikanavaisessa rahoitusmallissa peruskunnalle. Peruskunnat rahoittavat sairaanhoitopiirin toiminnan (kuntayhtymä).

Kunnat jatkavat itsenäisinä

Peruskunnat jatkavat itsenäisinä, mikäli niiden valtuustot näin päättävät. Kunnat voivat liittyä vapaaehtoisesti. Peruskunnilla on laaja yleinen toimiala. Kannatamme itsenäisiä peruskuntia ja kuntien välistä yhteistyötä.

Peruskunnat hallinnoivat piirikuntaa, jonka järjestämisvastuulle siirretään ne tehtävät, jotka vaativat peruskuntaa laajemman väestöpohjan.

Pääkaupunkiseudulla (metropolialueella) voidaan tehdä erilainen ratkaisu kuin muissa osissa maata, HUS säilyttäen.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Erinomaista, kun Reijo kirjoitti edellä (60) Ps:n mallin sisällön selkeästi ja ymmärrettävästi.

Miksi ihmeessä Maaseudun Tulevaisuus ja Hesari eivät osaa lukea suomen kieltä!

Yksi tärkeä huomio mallissa on palvelujen järjestämisvastuun ja tuottamisvastuun erillisyys. Peruskunta/piirikunta järjestää, monituottajamallilla erilaiset toimijat tuottavat palvelut.

Eroja Kepun malliin on, vaikka perusratkaisu on samantyyppinen. Kepu oli vv. 2003-2011 pääministeripuolueena, jolla oli myös vahva asema STM:ssa, mutta ei tehnyt mitään mallinsa toteuttamiseksi (vrt. paras-hanke, jossa pyrittiin suurkuntiin).

Seuraava hallitus tekee ensi töikseen järkevän terveydenhuollon yhdistämisuudistuksen ja valmistelee myös laajemman hallinnon uudistuksen. Näin uskon.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Minusta on kiva lukea Tossavaisen blogit päivittäin. Ei tarvitse turhaan käyttää aikaa lehtien ja nettilehtien "muka" uutisiin. Riittää kun avaan Uuden Suomen blogin, niin Reijohan sen kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi missä sinä päivänä taas mennään!

Todella EI perussuomalainen ja kapeakatseinen kommentti Väätäiseltä, mutta jokainenhan täplää tyylillään ja maailmaan mahtuu....

Keep on rockin` Repa =)

Jaakko Paavilainen

Hmmmm... 'Pravda ja Pravda...'

Samat rahoituslähteet kummallakin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pravda

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Pitää puolustaa Perussuomalaisten mallia, kyllä se sittenkin on perusteellisempi kuin Keskustan.

Keskustan kuntamalli on puoleen kotisivujen perusteella yksi Powerpointkalvo, tai Ruususen kirjan etukansi....

Mutta en vieläkään ymmärrä, miksi Perussuomalaiset lähtevät Keskustan kelkkaan.

Keskustalla kun ollut aikaa tehdä näitä uudistuksia Hannes Mannisen, Mari Kiviniemen, Tapani Töllin tai valtiosihteeri Timo Reinan aikana, alkaen vuodesta 2003.....

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Mitä tulee tähän valtamedian värittyneeseen uutisointiin, niin näen siinä yhden ainoan lähitulevaisuuden (2v)tavoitteen.
Se on selkeästi se että Perussuomalaisten kannatuksen kasvu on pysäytettävä hinnalla millä hyvänsä.
Poliitisessa elitiissä nähdään vainoharhaisesti jopa Suomen valtion etujen vaarantuminen jos Perussuomalaiset nousevat pääministeripuolueeksi.

Millään muulla ei selity tämä jatkuva mustamaalaaminen.
Nämä tosiasiat on hyväksyttävä ja tunnustettava ilman mitään salaliittoterorioiden uhkakuvia.
Sitten vasta voidaan alkaa rakentamaan vastastrategioita ja uutisointikampanjaa joka pohjautuu puolueen viralliseen kantaan eikä mututuntoihin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

On toi Väätäinen velikulta.

En varmaan tulisi herran kanssa toimeen yhtään. Oma ukkini samassa iässä sanoi että afganistaniin olisi pitänyt kylvää atomia niin paljon että parrat pärisee.

Ite oon eri mieltä. Rauha ukin muistolle tosin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Käsitykseni mukaan Hesari ei valehtele ainoastaan jatkuvasti vaan pysyvästi.

Toimituksen poiminnat