Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

EU harkitsee saunapuiden myyntikieltoa

Luitten otsíkon aivan oikein: EU harkitsee saunapuiden myyntikieltoa. Kyseessä ei ole vitsi. Se ei ole mustaa huumoria. Se on Iltalehden etusivun otsikko tämän päivän lehdessä.

Polttopuu ei ole ainoa asia, joka ei saa suomalaisten ymmärrystä EU-komission esityksessä "biomassojen kestävyyskriteereiksi".

Nyt pyydän kaikkia EU-myönteisiä lukijoita ja blogisteja kertomaan niin minulle kuin muillekin lukijoille, että miksi näin pitäisi menetellä? Vai olisiko sittenkin parempi menetellä toisin?

Aikoinaan EU päätti, että savu on vaarallista. Olen samaa mieltä EU:n kanssa, sillä vaarallisuudesta on nimittäin niin vahvat todisteet. Ennen vanhaan suomalaiset kaskesivat peltonsa, asuivat savupirteissä ja saunoivat savusaunoissa. Kukaan heistä ei ole enää hengissä.

Missä EU - siellä ongelma! Vai onko se toisinpäin?

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Tänään ei ole aprillipäivä.

Touko Apajalahti

Tai sitten ei kannata purematta niellä ihan kaikkea, mitä iltapäivälehdet EU:sta väittävät. Saattaahan olla, että kyseessä onkin esimerkiksi jokin paljon kotikiuasta tai edes yleistä saunaa isompia laitoksia (kuten yli 2,5 MW biomassan polttolaitoksia)koskeva ympäristövaikutusten sääntely. Mutta on se aina hauskaa, kun perehtynyt kansanedustaja lukee lehteä kriittisesti!

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Vielä hauskempaa on se, että kyseinen kansanedustaja näkee usein tarpeelliseksi opettaa meille kansalaisille medianlukutaitoa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #108

Oletko sitä mieltä että sitä ei tarvita? Erityisesti teidän polittiisen toiminnan ja tiedottamisen jäljiltä sitä kansa tarvitsee.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taitavat vihreät johtaa EU:ta. Kivihiiltäkö pitäisi alkaa poltella saunan pesässä- mökeilläkinkö?!? Kaikkea sitä kuuleekin.

Kuolleena syntynyt ajatus.

Reijo Tossavainen

Janna Näräkkä, MTK:n asiantuntija: "Koivutukkia ei voisi laittaa haloiksi ja lyödä sitä saunan uuniin". (Iltalehti)

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Perimmältäänhän tässä on kyse ilmaston lämpenemisen torjunnasta. Aika hyvin siinä on onnistuttukin viimeisen 17 vuoden aikana.
http://ilmastorealismia.blogspot.com/2013/09/kuink...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Terve Reijo!

Täältä oppii antamaan linkkejä: "VIDEO: Kuinka osoiterivi kopioidaan":
http://haudankaivajat.weebly.com/ihan-alku.html

Toinen video ylhäältä. Oppi sieltä paljon muutakin.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Täytyy vähän ottaa takaisin: Kyseistä uutista ei ole nettiversiossa, mutta käydessäni kaupassa näin kyllä otsikon.

Henry

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jäämme innolla odottelemaan jatko-osia tässä sarjassa EU "ajattelee" puolestamme. Kieltääkö seuraava direktiivi marjojen ja sienien poimimisen metsästä? (No, ainakin herkkutattien , jos Italialaiset saavat päättää.) Autolla ajo varmaan rajoitetaan sataan kilometriin viikossa. Paitsi että, mitäs ne sitten vakoilisivat niillä satelliittipaikannuslaitteilla. Järjen käyttö nyt ainakin tulee olemaan listoilla. Siellähän on Arkadianmäellä jo meneillään rottakokeet ja tulokset ovat olleet erittäin lupaavia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Kieltääkö seuraava direktiivi marjojen ja sienien poimimisen metsästä?"

Kylmäketjusta ei metsässä ole tietoakaan, selvä terveysriski!

Susanna Kinnunen

Ainakin kaupallinen poiminta metsästä on kiellettävä. Näinhän EU toimii. Yhden teollisuudenhaaran lobbaajat kiellätyttävät kilpailevaa toimintaa yleiseen hyvään vedoten. Komissio taipuu joko epähuomiossa, typeryyttään tai lahjottuna.

Reijo muuten: savu on tietysti vaarallista, ja siihen vedoten Tulikiven lobbaajat haluaisivat direktiivin, joka pakottaa remontoimaan joka hiivatin saunan tulipesän Suomessa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #28

"Ainakin kaupallinen poiminta metsästä on kiellettävä."

Paitsi jos poimit ruotsiksi. Silloin se on suojeltavaa vähemmistökulttuuria.

Yari Taipale

Kaikkeen EU pyrkii vaikuttamaan mistä ei ole taloudellista hyötyä öljyyhtioille ja sähköyhtioille. marjat ja omenat kielletään myös, jotta kukaan ei saa ilmaista ruokaa edes kesällä ja vähän hillona pakkaseen talveksi.

Syy tähän paskaan on rahavalta, ei mikään muu. mutta millä tuota sitten valvoo että myykö peräkylän Jussi puita ja näin? No sillä tietty että pannaaan sitten kaikki puutkin nurin kerralla, niin että kellään ei ole puita sillä siitä selvitään ja polttoöljyllä toimivia kiukaita ja koksilla. Nehän ei saastuta kun niistä maksetaan sairasta veroa ja hintaa voidaan aina nostaa filiksen mukaan.

Näin se on siellä ongelma missä EU, mitenhän on Saksan maalla asian laita, siellä varmasti halkoja myytäisiin erinimellä kun muualta ne kielletään ja vaaditaan hävitettäviksi eli tuotetaan ne Saksaan tuhottavaksi ilmaiseksi.

Jari Teräväinen

Kait siinäki joku monikansallinen luonnosuojelujärjestö haluaa kahmia itselleen rahaa jollain serfitkoitimaksulla dirketiiviin perustuen ja siksi kait ne ovatki lobanneet kokoasiaa eu:hun.
Suomalaisten pitäs viimeinki oppia jättää impivaaralaisuus pois ja oppia eurooppalainen kulttuuri, joka pierasee mokomille direktiiveille ja tekee niinkuin haluaa, ei muuta kuin klapia saunanpesään ja hakkaa kiivaasti vihtalla, ellei niitä vihtojaki kielletä jollain direktiivillä ?:)

Reijo Tossavainen

Kun aikoinaan maassamme keskusteltiin unioniin liittymisestä, niin silloin käytettiin yleisesti sanaa subsidiarideetti eli läheisyysperiaate. Korostettiin, että EU ei tule puuttumaan pikkuasioihin, vaan toimitaan päinvastoin...

Siis valehdeltiin...

Juha Korhonen

En jaksa enää kuin nauraa. EU:n toiminta on mennyt jo niin lapselliseksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Käymälläni valtion virkamieskurssilla opetti hallitusneuvos Esko Raunio hallinto-oikeutta. Hänen mielestään merkki huonosta lainsäädännöstä ovat turhan erittelevät tapaus- eli kasuistiset luettelot. Hyvää lainsäädäntöä ovat väljät säännökset, joita voi helpommin tulkita eikä EU:n kaltaiset kurkku- tai mämmidirektiivit.

Kansan kielessä kasuistisuutta nimitetään pilkun viilaamiseksi ja byrokratian kukkaseksi. Sitä on myös koivuklapien kieltoyritys saunan lämmittämisessä.
Järjen käyttö lienee sallittua myös EU:ssa. Taitavat ehdottajat olla löylyn lyömää porukkaa EU:n kabineteissa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kun Reijo nyt olet kuitenkin niitä vähiten lupaavia kokeeseen osallistujia, niin rohkenisiko toivoa, että sinä ja muut ei-niin-priimus-koe-eläimet harkitsisitte vielä uudelleen sen kannan " ei meidän kannata tässä tilanteessa lähteä EU:sta"?

Milloin sitten? Sitten kun Liitovaltion poliisivoimat ja kriisinhallintajoukot jo partioivat Suomen kaduilla?

Reijo Tossavainen

Unioniin liittyessämme meitä peloteltiin ja meille valehdeltiin.

Muista erään tv-keskustelun, joka käytiin kansanäänestyksen alla. Silloin eräät keskustelijat totesivat, että ennenpitkää maamme luopuu markasta ja omasta rahapolitiikasta. Siihen murahti Paavo Lipponen ja sanoi tällaisten puheiden olevan edesvastuutonta pelottelua.

Viitisen vuotta myöhemmin Lipposen johdolla Suomi liittyi euroon ja EMU:un.

Susanna Kinnunen

Tämä olisi niin kiva nähdä youtube-videona. Ylen arkistossa tämä pätkä varmasti on. Vaan eipä ole kai vuotanut?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

"Unioniin liittyessämme meitä peloteltiin ja meille valehdeltiin."

Tänä päivänä kaikki tietävät tuo ja tietävät myös, ettei olisi pitänyt liittyä. (Jotkut vain eivät ole tietävinään.)

Tänä päivänä meitä pelotelaan, mitä tapahtuu, jos eroamme Unionista ja meille valehdellaan, ettei meitä olla viemässä liittovaltioon ja että, kuin taikaiskusta, kaikki tulee muuttumaan vielä hyväksi.

Erehtyminen on inhimillistä, mutta se, ettei opi virheistään... yritin löytää tarpeeksi vahvaa sanaa...

Lasse Kosonen

Eiköhän vaikka Lasse kerro meille miten EU-vähentää byrokratiaa ja virkamiehiä ja lisää demokratiaa. A EU-toi kerjäläiset B EU-lisäsi harmaata taloutta C EU- lisäsi työttömyyttä. D EU-luo mielettömiä määräyksiä joista esimerkiksi maanviljelijöillä on kokemusta.Hyvänä puolena EU on tuonut veronkierron esille koko laajuudessaan.

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Jos Reijo lukisit myös artikkelin etkä vetäisi johtopäätöksiä pelkästä otsikosta. Artikkelia ei ole ainakaan vielä nettiversiossa niin jätän spekuloinnin muille.

Eija-Riitta Korhola on jo muutama viikko sitten kirjoittanut ansiokkaasti EU:n biomassoille suunnitelluista kestävyyskriteereistä. Löytyy mm. Iltalehden sivuilta otsikolla Puun ja kuoren väliin, Olli.

Kestävyyskriteeri tuskin kohdistunee kotiuunipolttoon. Se on totta että direktiivi on suomen kannalta älytön ja olen tyytyväinen että E-R Korhola on ansiokkaasti lobbaamassa maallemme sopivampaa vaihtoehtoa. Persut vain taivastelisivat toreilla että kohta ei saa edes klapeja käyttää lämmitykseen ja suomalainen elämänmuoto on uhattuna.

Keskustelun avauksesta voi päätellä kuka on oikeasti kiinnostunut maamme tulevaisuudesta puuenergian käytössä ja kuka poskensoitossa oman edun tavoittelussa.

Reijo Tossavainen

Kotirannan kommentista tuli mieleeni saamani palaute kokonaisuudessaan. Sitä on laidasta laitaan. "Benjamin Mikko Pekka" lähetti tällaisen eilen sähköpostiini ja se liittyi kirjoitukseeni, jossa puolustin vammaisia: "dude you truly are a fucking idiot!"

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Kaikelle kunnioituksella kansanedustajaa kohtaan: Mitä mieltä olette E-R Korholan kolumnista?

Reijo Tossavainen

Korholan kirjoitukset ovat useimmiten täyttä asiaa.

Reijo Tossavainen

Jokin aika sitten kirjoitin samasta aiheesta näin:

EU kaikessa "viisaudessaan" ja byrokraattisuudessaan vaikeuttaa Tenon lohiveneiden käyttöä. Määräyksissä ei ole järjen hiventäkään. Suorastaan mielipuolista määräilyä!

EU:n määräysten mukaan vene ei saa kaatua, kun 70-kiloinen henkilö seisoo sen reunalla. Siksi veneeseen on rakennettava ponttoonit. Sen jälkeen veneellä voi soutaa lohta tai ajaa patopaikalle.

Kukaan ei ole niin hullu, että nousee seisomaan veneen reunalle. Niin voi tehdä mielikuvissaan vain Brysselin ja Helsingin kaikkitietävä byrokraatti. Eihän kukaan esim. kotonaan nouse parvekkeen reunalle seisomaan. Sieltä voi tipahtaa!

Tenolainen vene on puinen, ja se on pitkä ja kapea. Vene on vuosisatojen kuluessa kehittynyt siihen muotoon kuin mitä se nyt on. Se on paras mahdollinen muodoiltaan ja käytettävyydeltään.

Lisäksi vuokraveneen soutajien on suoritettava merenkulkuun tarkoitettu tutkinto, johon sisältyy 20 tuntia teoriaopetusta.
Hesarissa Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aulis Nordberg kertoo, että "Tenolla osataan liikkua veneellä ilman kouluja. Kukaan ei ole täällä hukkunut veneen vuoksi."

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

"Kukaan ei ole niin hullu, että nousee seisomaan veneen reunalle."

Mistä tiedät? Ei tarvita kuin se yksi hullu joka putoaa ja hukkuu ja lehdet huutavat miksi veneitä ei ole tuettu!

Merenkulkuvaatimus taitaa olla pakollinen kaikille ammatikseen ihmisiä veneillä kuskaaville. Miksi yhdelle joelle pitäisi saada erivapaus? Miksi kemijoelle ei haeta erivapautta? Lopussa todetaan; kukaan ei ole hukkunut veneen vuoksi. Onko kyse ollut silloin veneenkuljettajasta? Siinä tapauksessa teoriaopetus on tarpeen.

Jari Teräväinen

Jos seki ongelma ratkeisi sillä, että kielletään veneily ja vesille meno 20m-50m lähemmäksi rantaa ilman asianmukaista dirketiiviä ja siihen liittyvää direktiivinmukaisen suoritettavan kurssin antamaa pätevyyttä ?:)

Jonas Hellgren

"Ei tarvita kuin se yksi hullu joka putoaa ja hukkuu"

Tyypille myönnetään Darwin-palkinto. Sietääkin hukkua.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Eikös joku suomalainen meppi voisi tehdä EU:lle aloitteen jossa italialaisilta kielletään makaroonin käyttö, ranskalaisilta viini ja saksalaisilta olut. Perusteena epäterveellisyys.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Persujen EU-tarinat koskevat aina jotakin marginaalisia älyttömyyksiä, joita vasta suunnitellaan, ja lähteiksi kelpaavat iltapäivälehtien lööpit.

Ihmiset eivät ole tietoisia isoista asioista muissa maissa. EU:n komissio esimerkiksi käräjöi EY-tuomioistuimessa taas tälläkin hetkellä Saksaa vastaan sen takia, että Saksa ei ole vieläkään muuttanut VW-lakiaan EU-oikeuden mukaiseksi eikä ole noudattanut EY-tuomioistuimen viimeistä asiaa koskevaa päätöstä vuodelta 2007.

Saksa on tässä asiassa täysin järkkymätön. Saksalaiset lähinnä pudistelevat päätään komission perusteluille. Komission mukaan VW-laki ja sen mukainen yhtiöjärjestys (siis Ala-Saksin osavaltion veto-oikeus) karkottaa sijoittajia, vähentää innovatiivisuutta, nostaa hintoja, vähentää investointeja ja työllisyyttä. Ensin mainittu pitää paikkansa, koska on nimenomaan tarkoituskin karkottaa vihamielisiä suursijoittajia, joita pääomistajat eivät kaipaa. Loppu on täyttä roskaa. Mikä muu firma olisi yhtä innovatiivinen ja investoisi yhtä paljon? Onko ministeri Audissaan ja persu Skodassaan tietoinen siitä seikasta, että hänen autonsa on nyt vuoden 1960 VW-lain ja yhtiöjärjestyksen takia epäinnovatiivinen? Golfitkin ovat aina samannäköisiä, kun laki estää innovaatiot. Tämä on täysin naurettavaa.

Opetus on siinä, että ihmiset kannattavat EU:ta mutta torjuvat silti jyrkästi komission älyttöminä pidetyt ehdotukset. Ei niitä tarvitse noudattaa, mutta ei EU:sta silti tarvitse erota.

(Vuoden 1960 VW-lain jupakassa (erittäin pitkä ja monivaiheinen tarina) EY-tuomioistuimen julkisasiamies antoi toukokuussa 2013 lausunnon, jossa yllättäen torjuttiin komission vaatimukset ja asetuttiin vastaajan kannalle. EY-tuomioistuin yleensä noudattaa varsinaisessa ratkaisussaan julkisasiamiehen kantaa. Jos näin käy, sitten on ilmeistä ettei kaikkia komission vaatimuksia tarvitse noudattaa. Jos EY-tuomioistuin taas päättää komission kanteen mukaisesti, sitten EU:lle tulee isoja ongelmia, eikä varsinainen ongelma ole siinä että Saksan Liittotasavallalle tulisi 300 000 euroa sakkoa päivältä vuoden 2007 päätöksestä lukien.)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Oliko mielestäsi pankkivero esim huuhaata jota vasta suunniteltiin?
SE , oli asia joka tiedettiin. Eikä ollenkaan mikään pikkuasia.
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1364...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

”Persujen” oli paitsi epäkunnioittavaa myös väärä yleistys kaikista perussuomalaisista. Kansanedustaja Tossavainen usein nostaa esille marginaalisia hölmöjä EU-hankkeita heikkoihin lähteisiin tukeutuen.

Vastauksena Tossavaisen kysymykseen kannatan Suomen EU-jäsenyyttä kuitenkin siten, ettei kaikkia ilmeisen älyttömiä tai muuten vastenmielisiä säännöksiä noudateta. Jos EU-komissio haluaa käräjöidä, sitten käräjöidään EY-tuomioistuimessa EU-järjestelmän sisällä. Vain EU:n jäsenvaltio voi voittaa EY-tuomioistuimessa.

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #38

Mihin tuomioistuimeen ei-EU valtio ei koskaan joudu. Entä sitten?

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

No - voihan väärät kurkut käyrineen ja savupirtin leijailevat tuoksut että mitähän ne vielä keksii,ilman Hangon hymyileviä keksejäkin ... ai niin lakupekatkin lakritsoineen ovat rasismia ja Suomi niin auliisti mukana kaikessa hössötyksessä mitä EU suolistoistaan laskee !

Epäterveellistä EU;ta kuin jätettä virtaa etelätuulien mukana myös Impivaaran maisemiin,joka ennen oli puhtaampaa kuin tämänpäiväinen EU politiikka !

Että mikähän täällä Ruovedellä mm.Haapasaaren lomakohteessa kielletään ja toivon mukaan Alpakoitten "päästöt" eivät ole EU;n vastaista rikkidirektiivitoimintaa : Vastaisuudessa ?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

"Se on Iltalehden etusivun otsikko tämän päivän lehdessä"

On siinä kansanedustajalla ja mediamokuulilla lähteet!

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

"Se on Iltalehden etusivun otsikko" = eli melko varmasti ei ole totta lainkaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Sellainen lehti kuin lukijansakin...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

RT: "Kyseessä ei ole vitsi. Se ei ole mustaa huumoria. Se on Iltalehden etusivun otsikko tämän päivän lehdessä."

Jaahas. Mutta minustapa Iltalehti on itsessään vitsi ja mustaa huumoria.

Kannattaisikohan Tossavaisenkin edes hiukan tarkistaa asioiden taustoja ja vähän luotettavammasta lähteestä kuin kannibaalilehden lööpistä ennen kuin menee julkisesti uhoamaan? Niin mehukkailta kuin nämä urbaanilegendat kuulostavatkin.

Reijo Tossavainen

Mikä tuossa minun tai Iltalehden kirjoituksessa ei pidä paikkaansa? Vai onko Anderssonin kommentti sitä itseään eli mustaa huumoria?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko muita lähteitä? Itse en ole ainakaan löytänyt.

IL:ään en usko vähääkään, sen tarkoitus on tahkota rahaa vaikka valehtelemalla tai vähintään liioittelemalla ja totuutta vääristämällä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Taitaa saunapuiden säilyttäminen olla jo nykyisellään kiellettyä (polttoainevarasto), joten ei tuo kielto tunnu enää missään. Minä en säilytä saunapuita. Minä rakennan niistä saunan seinän lisäeristeeksi perinnerakentamisesta tutun pölkkyseinän, josta uusin auringonpaisteessa kuluneet pölkyt säännöllin väliajoin ja hävitän vanhat polttamalla. Kyseessä on vähäinen korjausrakentaminen, joka ei vaadi rakennuslupaa.

Jos uusia lakeja laaditaan, niillä on yleensä yksi selkeä tarkoitus: rahavirtojen ohjaus oikeille tahoille. Tämä naamioidaan yleensä tarpeeksi suojella joko kansalaisia tai ympäristöä joltain suurelta vaaralta, jota vastaan he muuten ovat täysin voimattomia.

Reijo Tossavainen

Meillä lämpiää kesällä lähes päivittäin savusauna. Päärakennuksessa on myös sauna, jossa on puilla lämpiävä kiuas.

Ja näitä aion lämmittää jatkossakin EU:n määräilyistä huolimatta.

markku palonen

Niinpä.Vaikuttaa siltä että sinne EU:oon on keskittynyt kaikki maailman tietäjät.
Eikös se ilmastomuutos alkanut suihkukone ajoilta kun ne alkoivat lentelemäänm siellä 10000 metrissä,missä lämpötilat ovat jossain 55 miinusasteessa.

Kun taas korkeista tehtaan piipuista savu nousi noin 20 m tai 40 metriä ja sen jälkeen se alkoi ilmavirtojen mukaan kulkea vaakasuorassa ja laskeutui esimerkiksi suomen järviin kun oli saksan Rhurin alueelta vaeltanut satoja kilometrejä,mutta koskaan se ei kohdannut stratosfääriä eli 15 kilometrin korkeutta.

Auringon paiste vaikuttaa samalta kuin istuisimme nuotion ääressä jolloin kun tpalo hieman kasvaa ,tuntuu se kasvoillamme takuu varmasti.

Hapen määrä on kasvanut pallollamme 21 prosenttiin ollessaan joskus siellä nollan tasoissa.Ehkä siitä tulee seuraava vaara eliöille.Happi on vaarallinen kaasu kun sitä on paljon,siinä otsoonikin palaa.

Saunapuut eivät ole mitään,joten kaikki saunaa lämmittämään ,antaa Etnan purkautua.

Lasse Kosonen

Kun energian saanti sähkö tai esimerkiksi kaukolämpöverkko vaurioituu kriisitilanteessa sitten joudumme turvautumaan puiston puihin kaupungeissa jos ja kun aiomme lämmitellä. Elintarvike pulassa myös lemmikit popsitaan parempiin suihin. Näin esimerkiksi Sarajevossa ja muuallakin kriisi alueilla kävi ja käy. Tärkeintä on että EU-takaa rauhan ja vakaat olosuhteet eikä kiihkoilu saa valtaa sisäpolitiikassa.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Kouluihin tarvitaan uusi oppiaine, EU-direktiivit. Tunnilla opetetaan heti ensimmäisestä luokasta alkaen kaikki mikä on kiellettyä ja säänneltyä. Oppivelvollisuutta jatketaan 20 ikävuoteen asti, jotta ihminen oppi ulkoa kaikki direktiivit.

Myös aikuisväestöä pitää alkaa kouluttaa pakollisilla kursseilla joka vuosi.

Muuten on vaarana että kansalainen rikkoo tietämättään jotakin direktiiviä ja esimerkillään vaarantaa koko holhousyhteiskunnan.

Irwiniä mukaellen: Haistakaa paska koko Euroopan Unioni. Te ette osaa muuta kuin rajoittaa.

Mauri Hyhkö
Reijo Tossavainen

Maitoa saa myydä tiukkoja sääntöjä noudattaen vajaat 10 litraa per maatila per vuorokausi. Siis yhden lehmän maidontuotanto.

Eviran mukaan enemmän ei voida myydä. Se olisi vaarallista ihmisten terveydelle...

Mauri Hyhkö

Naapurin isännän mukaan ilmaiseksi saa kuulemma antaa maitoa mutta rahaa ei saa ottaa. Ilmainen maito on sitten näemmä vaaratonta ja muuttuu vaaralliseksi jos ottaa rahan. Tai yli kymmenen litraa. Taitaa olla Valion lobbaama asetus.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #57

Et kai luule, että määräyksien taustalla muuta on, kuin intressien ajaminen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ja Eviran logiikka on...

Jos käsittelemätön maito on vaarallista (siinä esim. on haitallisia bakteereja) on edesvastuutonta myydä sitä kenellekään edes desilitraa. Sehän olisi jokseenkin Venäläistä rulettia.

Jos tinkimaitoa voidaan myydä tuo 10 litraa turvallisesti, sitä voidaan aivan yhtä turvallisesti vaikka 10 000 litraa, asia ei siitä mihinkään muutu.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kukahan pitää noin huonoja lehmiä tuotannossa mitkä eivät yllä edes 4000 litran vuosituotokseen, sillä nehän syövät enemmän kuin tienaavat.

Jari Vuorinen

Tässä ei voi enää pitää mitään muuta syynä kuin kateutta Suomalaista takkaa kohtaan.

Ei polttopuita,ei Nokiaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kielto on oikea. Saunapuu on ase, kuten kiikarikin, jotka asetetaan luvanvaraisiksi myöhemmin.

Kuinka monta ihmistä on tapettu lyömällä klapilla päähän. Halko tosin on tehokkaampi ja vaatii vain yhden iskun. Klapilla saa saman tuloksen, mutta lyöntejä tarvitaan kymmenestä viiteenkymmeneen. Pikaistuksissa tehty tappo siis...

Kannattaa muistaa nuijasota. On tehtävä kaikki sen eteen, että voidaan estää saman toistuminen tulevaisuudessa.

Ostin juuri kaupasta perattuja muikkuja, jotka aion paistaa, vielä kun ehdin,- kesäkeittiössäni muuripannulla. Kuumennan pannun aseilla, eli klapeilla.

Pysykää arvoisat ihmiset turvallisen välimatkan päässä muikunpaistamiseni ajan. Minä otan nyt tietoisen riskin...

Reijo Tossavainen

Joensuussa sai äskettäin eräs nainen pitkän vankeustuomion. Hän oli kajauttanut toista halolla päähän niin että henki oli lähtenyt.

Ehdotan, että koivuhalot on vastaisuudessa säilytettävä lukituissa kaapeissa kuten muutkin aseet.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ajokortti klapin käsittelyyn? Muualla (halvemmalla) suoritettu klapikortti ei luonnollisesti käy Suomessa, koska täällä on valoisuuden ja lumen takia erityisolosuhteet.

Jorma Ollila voisi alkaa vetää tämmöistä "kohti reilua ja tasapuolista klapinkäsittelyä"-työryhmää, ja Nokia valmistaa reaaliaikaisen klapinkäsittelyseurantajärjestelmän.

Luonnollisesti klapeja käsittelemättömät tahot joutuisivat maksamaan vastuunkantolisäveron, sillä

Seuraavaksi YLE tekemään dokumenttia klapien aiheuttamista läheltä piti-tilanteista ja siitä, miten klapinkäsittely on lähtökohtaisesti seksuaalisesti ja etnisesti syrjivää.

YIT voisi myös rakentaa Töölönlahdelle jättimäisen koivuhalkokolhoosimuistomerkin Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksellä. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Jonas Hellgren

"Kuinka monta ihmistä on tapettu lyömällä klapilla päähän."

Sitä yhtä suupalttia ne eivät saaneet hengiltä, vaikka Väinämöinen niin tuomitsikin. Seurauksista kärsitään vieläkin.

Joel Leshko

"Kyseessä ei ole vitsi. Se ei ole mustaa huumoria. Se on Iltalehden etusivun otsikko tämän päivän lehdessä."

Heh, meinaatko, että Iltalehden otsikoissa ei voi olla vitsejä?
Mites ne kurkun käyryydet aikoinaan?

Aki Saarela

Kun vauhtiin päästään niin kielletään samalla talojen lämmittäminen kokonaan - muillakin keinoilla: öljy ja kaasu puskee suoraan hiilidioksidihöyryä piipusta pihalle, sähköä käyttävät järjestelmät aiheuttavat niitä välillisesti!

Myötävaikutuksena voidaan ajaa voimaloita alas ja todella kokea pimeän kylmän maamme eksotiikka. Samalla tuetaan toppatakki-yrittäjiä ja hyötyliikuntaa koska ihmiset ei tarkene paikallaan (kansanterveydellinen näkökulma!).

Siinä jo leuka loksahtaa 5 miljoonalla Pietarilaisella jotka omaksuvat esimerkkimme (kun tähän mennessä EI) ja yhtyvät maailmanpelastustalkoisiin. Puhumattakaan yht. 2,5 miljardista Kiinalaisesta ja Intialaisesta jotka laittavat esimerkistämme tsemppaantuneina tehtaat kiinni ja sammuttavat saviuuninsa...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Aikamme ilmiöitä: seksikauppaa koetetaan vähentää kieltämällä ostaminen, mutta klapikauppaan uskotaan myyntikiellon purevan tehokkaammin. Merkittävä ero!

Lasse Kosonen

Tällä hetkellä EU-ei tunnu takaavan rauhantilaa. Tuntuu kuin istuisi ruutitynnyrin reunalla kuten vanhassa Itävalta-Unkarissa. Kansainvaellukset hulinat nälkä ja työttömyys ovat uuden euroopan ajan kuvaa.

Käyttäjän kyostiahokas kuva
Kyösti Ahokas

Kun EU:ssa pyritään kaikki asiat yhtenäistämään,olen mielenkiinnolla seurannut,koska Englanti siirtyy oikeanpuoleiseen liikenteeseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulenpa, että kolmikosta Malta - Kypros - Britannia se ei tee sitä ainakaan ensimmäisenä.

Joel Leshko

Kun kanaalin alittavaa tunnelia rakennettiin, Englannissa sukeutui kiisteleminen sen liikennesäännöistä, kun osa vaati, että Englanti voisi rahoittaa tunnelia vain, jos sinne saadaan vasemmanpuoleinen liikenne.

Joku ehdotti siihen, että vasemmanpuoleiseen liikenteeseen siirryttäisiin tunnelin puolivälissä matkalla Ranskasta Englantiin.

Liikenteen suhteen tuskin on odotettavissa muutoksia parin sukupolven aikana Brittein saarilla, tuskin myöskään valuutan tai oluen mittayksiköiden kohdalla. Kukaan britti ei mene pubiin ostamaan puolta litraa olutta kolmella eurolla, kyllä se tulee edelleen olemaan "pint of beer - 2,5 pounds".

Sen sijaan rahajärjestelmässä siirryttiin kymmenjärjestelmään jo 70-luvun alussa, samoin maileista metrijärjestelmään ja lämpötiloissa Celsiukseen. Vielä 80-luvulla säätiedotuksisssa siellä kyllä näytettiin sekä Fahrenheit että Celsiusasteet.

USA:ssa on turha odottaa vastaavaa muutosta. Jo Ronald Reagan aikoinaan totesi populistiseen tyyliinsä, että "I don't want the average temperature in July to be 25 degrees", mikä tietysti amerikkalaisten mielissä pakkaslukemana kuulosti kauhistuttavalta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

SI-mittajärjestelmää alettiin ajaa sisään joskus 1970-luvulla, mutta nykyään asetelma on jopa Suomessa jollain tavoin lukkiutunut. Televisioiden koot ja autojen pyöräkoot määritellään kursailematta tuumina, ja ainakin venemoottoreiden tehot ilmaistaan näkyvästi hevosvoimina. Ja puutavarakaupassa vanha kunnon "kakkosnelonen" pitää edelleen pintansa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Käsittääkseni Englanti on pikemminkin valmis siirtymään EU:n mielivallan ulkopuolelle.

Jarmo Siira

Eikös silleen et kielletään kaikki kusella mökin nurkalla käynti kun saastuttaa luontoo ja vesistöön menöö paskaa ym ym... kielletään hengitys tai sit pitää olla naamari joka hiilidioksidin suodattaa ihan järettömiä ajatuksia... kuten tää et pitää pienois pumppaamo tai kenttä tehä vaikka ei vesistöö lähelläkään!! ja samaan aikaan jyvä jemmarit saa kusi ja paska vetesä laskee vesistöjen viereen!!!!

Jani Niittykoski

EU kieltää kohta piereskelyn,julkisella paikkoilla oli ihan pakko kun huvitti jo.Toi polttopuu hommakin.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Olen kyllä kuullut muutaman tunnustavan, mutta lieventävänä asianhaarana voidaan pitää sitä, että katuvat kovasti ja ovat häpeissään.

Mutta mikäs on puollustus niillä, jotka edelleen, vaikka tietävät koko EU:n olevan pelkkää kusetusta ja rahamaailman lypsyautomaatti, eivät uskalla tehdä mitään sieltä lähtemiseksi.

Ja jos aiot kysyä: minä teen. Joillekin se vain olisi hiukan helpompaa kuin tälläiselle yksityisjattelijalle Kangasalta.

Käyttäjän RistoReipas kuva
Risto Reipas

Aurinkopaneeleillako saunat sitten lämmitetään,vai saako tulevaisuudessa saunan lämmittää polttamalla kamelin paskaa?

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Satu Hassi kirjoittaa Twitterissä: "#IL väittää EUn kieltävän saunaklapit. Roskaa. Biomassan ympkriteereitä kaavaillaan >2,5MW laitoksiin (= n 1000x isompia kuin saunakiukaat") Eli levittääkö kansanedustaja Tossavainen taas perätöntä tietoa?

Amis Asikainen

Ettei menisi aivan yksipuoliseksi haukkumiseksi niin väitän että olen löytänyt yhden hyvänkin puolen Eusta. Siellä saatetaan joskus oikoa suomalaisen virkamiehen mielivaltaisia päätöksiä esimerkkeinä vaikkapa autoverotus ja jotkut EIT:n ratkaisut. Sama suomalainen virkamies käyttää pääosan veronmaksajien rahoittamasta työpanoksestaan valtansa säilyttämisen ja auktoriteettinsä kunnioittamisen puolesta taisteluun. Vastavoimaksi tälle ilmiölle haluaisin puolueen jonka ainoa tarkoitus on siirtää 2/3 osaa valtion rakennusten käytäviä kuluttavista akateemikoista ja asiantuntijoista ulos raittiiseen ilmaan eli risusavotoihin.

Joel Leshko

Niin, ja tokihan tuo suomalaisten tulli- ja virkamiesten mahdin vesittäminen alkoholituonnissa on myös ehdottoman positiivinen EU:n mukanaan tuoma tervetullut asia.

Perttu Fihlman

Arvon lukijat, koskahan Suomi määrittää Autokoulusertifikaatin kaikille EU-jäsenmaille. Ja niillä Ehdoilla kuten se nyt on Suomessa? Välillä voitas vaihtaa paikkaa noitten puuttomien kansojen kanssa ja kokeilla, edes hetken, miltä se tuntuu.

Toiseksi voisin kysyä, mutta jätän sen vain ihmettelyni maailmaan: Koska Suomi Määrittää yhtään mitään EU:ssa, kun toistaiseksi vain otetaan vastaan kaikki, mitä sieltä määritetään. Eikös Suomella ole omaa tahtoa?

Amis Asikainen

Jos suomalaisen virkamiehen työaikaa käytettäisiin muuhunkin kuin taisteluun suomalaista vastaan aivan kaikki EUsta tuleva ei välttämättä menisi läpi.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Tossavainen taisi olla muualla, kun lähdekritiikkiä jaettiin.

"Esitys nimittäin koskee laitoksia, joiden sähköteho on yli yhden megawatin tai lämpöteho yli 2,5 megawattia. Siis teollisia laitoksia, ei Korhosen kotikiuasta. Eikä esitys olisi kieltämässä puun polttamista näissäkään laitoksissa: kyse on siitä, että raaka-aineen alkuperän tuotannon kestävyys on osoitettava, tai laitoksen tuotantoa ei voida lukea mukaan Suomen nollapäästöiseen uusiutuvan energian tuotantoon."

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/saunaklapikielto...

Reijo Tossavainen

Hassin puheisiin ei aina kannata luottaa. Brysselistä on tullut kyllä ihan toisenlaistakin tietoa.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Linkkaamastani jutusta löytyy linkki asianomaiseen dokumenttiin. Tällä kertaa Hassi oli kuin olikin oikeassa.

Käyttäjän HarriMuttilainen kuva
Harri Muttilainen

Lukisit nyt itsekin sen ihan oikean Brysselin lähteen ennen kuin alat Hassin luotettavuutta arvostella: http://www.endseurope.com/docs/130819a.pdf

Ja se laitosten tehoraja, joita tuo ehdotus koskee löytyy siis sivun 8 alareunasta. Iloisia lukuhetkiä! Toivottavasti muistat oikaista levittämäsi väärän "tiedon".

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Pystyisitkö kertomaan, millaista tietoa ja keneltä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Herra Reijo on varmaan erittäin tyytyväinen, että tällä kertaa EU ei ollutkaan ihan niin hullu kuin mitä kuviteltiin. Kertoo kuitenkin paljon EU:n aikaisemmasta toiminnasta, jos tuollainen väite menee läpi niin valtakunnallisessa iltapäivälehdessä kuin kansanedustallakin. EU on jo tehnyt niin paljon hulluja määräyksiä, että siitä aletaan uskoa mitä tahansa.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Ankka mikä ankka. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62245-saunapuiden-....

Wattirajat voinee tarkistaa haluamastaan lähteestä, jos ei pidä parlamentaarikkoa luotettavana. Vaikka täältä: http://www.endseurope.com/docs/130819a.pdf.

EU on muuten julkaissut sivun, jolla näitä virheitä korjaillaan. Esim. virolaismediassa väitettiin aikanaan, että EU kieltää puulämmityksen osana päästöpolitiikkaa. Briteissä luultiin, että EU kieltää kirkkoja häätämästä lepakoita tiloistaan.

http://blogs.ec.europa.eu/rebuttal/

Juha Korhonen

Niin ne NYT sanovat. Odotahan vuoden-parin päästä. Ei EU:n liittymisenkään pitänyt tarkoittaa sitä että liitymme automaattisesti Euroon ja joudumme maksamaan valtavia pankkitukia saksalaisille ja ranskalaisille pankeille (kreikan kautta). Niin vain kävi.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Ja kappas, Tossavainen katosi kun jäi kiinni. Nyt olisi ryhdikästä myöntää erheensä, jäisi vähän parempi maku suuhun tästä keissistä...

Niko Hakuninen

Eikö tähän väliin olisi hyvä tilaisuus myöntää että tuli virhe, koska a) lehdessä väärää tietoa b) lähde kritiikki petti pahemman kerran.

Toisaalta voit olla oikeassa mutta megawateissa oleva kiuas kuullostaa hieman suurelta.

"Tänään ei ole aprillipäivä." - Ilmeisesti huomasit että päivä oli väärä, mutta aprillipäivänä tämä uutinen olisi ollut loistava!

Käyttäjän MarttiRokka kuva
Martti Rokka

Levitit herra Tossavainen virheellistä tietoaa ja menetit kasvosi, ehkä lopullisesti. Osaatko edes hävetä?

Reijo Tossavainen

Kokemuksesta tiedän, että lopullinen totuus selviää sitten aikanaan näissäkin EU-ympyröissä.

Reijo Tossavainen

Klapeistani on luovu, sillä minulle metsätyöt ovat melkein intohimo. Pidän pari puulämmitteistä huushollia polttopuissa. Suurimman osan raivauspuusta eli rekkakuormallisen naapuri hakettaa ja vie isompaan lämpökeskukseen.

Metsätyöt ovat mitä parhainta hyötyliikuntaa. Sopisi myös viherpiipertäjille.

Juha Korhonen

Niin ne NYT sanovat. Odotahan vuoden-parin päästä. Ei EU:n liittymisenkään pitänyt tarkoittaa sitä että liitymme automaattisesti Euroon ja joudumme maksamaan valtavia pankkitukia saksalaisille ja ranskalaisille pankeille (kreikan kautta). Niin vain kävi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #124

Tuolla logiikalla kun eläisimme, niin voi vain arvata miten hienoa siitä tulisi...

Esa Voutilainen

En koskaan halunnut Suomen menevän EU'hun. Koko ajan vaan typerämpiä ideoita. Missään ei ole ollut, eikä edelleenkään ole mitään järkeä! Ulos EU'sta!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eihän tässä mitään ongelmaa ole, jos kyseessä on todellakin ainoastaan koivuklapien myyntikielto, kuten blogisti Reijo Tossavainen ( ps.) blogikirjoituksessaan toteaa.

Esimerkiksi vaihtokaupalla ilman varsinaista myymistä ja ostamista eri tuotteet voivat vaihtaa omistajaa ilman ostajaa tai myyjää.

Käyttäjän hannuoskala kuva
Hannu Oskala

Reijo Tossavainen, kyseessä on yksiselitteisesti virheellinen tieto.

Biomassan kestävyyskriteerit koskevat lämpölaitoksia joiden teho on yli 2,5 megawattia ja yli yhden megawatin sähkövoimaloita. Sellaisessa saunassa, jossa on yli 2,5 megawatin kiuas, ei sauno kukaan.

Esimerkiksi Harvian "suuren saunan kiukaan" Harvia 50:n teho on 40 kilowattia. Se on 0,04 megawattia. En tiedä sinusta, mutta mun saunassa ei ole 25:ttä kiuasta.

Nyt sitten päästään siihen, mikä on blogaajan vastuu selvästi virheellisen tiedon levittämisestä. Sanomalehdellä olisi aivan selkeä vastuu korjata virheellinen uutisointi jahka tieto saadaan selville.

Kysynkin nyt kansanedustaja Reijo Tossavainen nyt sinulta, aiotko korjata virheellisen tiedon? Joko editoimalla postausta tai tekemällä uuden postauksen.

Peter Hallberg

Iltalehden näkökulmasta on toki herkullista lainlaatija menee näin helppoon. Luulisi vähimmäistason ammattiylpeyden edellyttävän, että tarkastaa tiedot, jostain hieman luotettavammasta lähteestä. Tälläkö tarkkuudella Tossavainen perehtyy myös hallituksen lakiesityksiin?

Joel Leshko

Huomenna Iltalehti voisi lisätä myyntiään räväyttämällä lööpin:
Kansanedustaja levittää perätöntä tietoa EU:sta!

Timo Hirvi

Onpas mukavaa luettavaa, tassahan menee ilta rattoisasti kun kansakin on lahtenyt viisastelijoiden puolelle! nopeesti vaan antureita saunaan, suosittelen jopa videovalvontaa:))

Santtu Santeri

kielletään vaan puiden poltto saunassa, nuotioissa, uuneissa, takoissa ja varsinkin jossain omakotitalojen lämmityskeskuksissa......... kaikki edellä mainitut sähkökäyttöisiksi, niin saadaan rakentaa 4-5 uutta ydinvoimalaa suomeen, tai sit ostaa kaikki sähkö venäjältä... alkais oleen suomen ilmasto puhdasta, lukuunottamatta pieniä päästöjä joita ydinvoimaloista tulee...... ja samallahan vois säätää jonkun lain, että puiden polttamisesta seuraa 5 vuoden vankilatuomio ja samalla sähkön hintaa voitais nostaa aluksi vaikka jollain 150 %, niin ei haittais vattenfalliakaan se jos ruotsissa on kuivaa tai tulvia.

Toimituksen poiminnat