Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Minulle soitettiin ja manattiin EU alimpaan paikkaan

Kansanedustajana saan runsaasti palautetta ja muuta postia. Yksinomaan sähköposteja tulee noin 10.000 kpl vuodessa. Sen päälle päivittäinen kirjepino, puhelut ja tekstiviestit.

Tänään sain puhelinsoiton kotipuolesta. Soittaja oli kotikyläni metsästysseuran puheenjohtaja. Hän kertoi, että he olivat kellistäneet karhun. Aikomuksena oli myydä ruho kirkonkylässä toimivalle ravintolalle, jolloin kaikki halukkaat voisivat herkutella karhun lihalla ja seura saisi rahaa.

Seuralla on nykyaikainen lihankäsittelytila ja kylmiö kuten useimmilla muillakin metsästysseuroilla, joten ei muuta kuin käytännön toimiin... Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun asiaa lähdettiin käytännössä toteuttamaan. Tiloja ei saa käyttää, jos liha tulee myyntiin!

Lähin EU-vaatimukset täyttävä kylmiö on lähes sadan kilometrin päässä. Karhu siis pitää viedä sinne saakka, ja nostaa hetkeksi koukkuun, jolloin eläinlääkäri lyö hyväksyvän leiman.

Tuonkin seuran edustajat olisivat vielä joten kuten ymmärtäneet. Mutta sitten tuli ongelmaksi kuljetus. Kotikylälläni on ns. tilateurastamo, jolla on kaikki direktiivit täyttävä kylmäkuljetusauto. Se ei kuitenkaan kelpaa villieläinten kuljettamiseen.

Tässä vaiheessa tilanteen ratkaisuun tarvittiin jo vilkasta mielikuvista. Huomenna karhu aiotaan sulloa isoon pakastimeen. Pakastin ja sitä pyörittävä agregaatti nostetaan pakettiauton kyytiin, ja sen jälkeen körötellään pitkän matkan päähän, jossa eläinlääkäri sitten lyö tarvittavan leiman.

Oliko se niin, että missä EU, siellä ongelma?

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kun siihen vielä lisää valuutan, voi sanoa, missä Eu/euro, siellä erittäin suuri ongelma.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jos haluaisin olla ilkeä, niin EU-direktiivien mukaan tuo huomenna pakastimessa kuljettava auto kääntyisi takaisin, nimittäin liha- kalatuotteiden kuljettamisessa taisi olla sellainen + - 0,2 C asteen toleranssi sallittu, kun kuljetusauton kylmätilan ovi avataan :)

Voin olla väärässäkin, mut jotain tuonne päin.

Reijo Tossavainen

Toivottavasti valppaat EU:n ystävät eivät huomaa kommenttiasi.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Keski-Venäjällä myydään asuttavia taloja tontteineen,omenapuineen parilla tuhannella eurolla..
Pitäisiköhän varalta ostaa sieltä sellainen kun tämä "entisen suomen alue" on menossa Turkin vallan alle.:)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Onko vika EU:ssa vai siinä, että suomalaiset noudattaa pilkulleen EU:n sääntöjä? Miten karhulle olisi käynyt vaikka Kreikassa tai Espanjassa?

Reijo Tossavainen

Kreikkalaiset olisivat pitäneet peijaiset ilman leimoja. Sitä ennen EU-tarkastajalle olisi viety karhupaistia.

Olli Polli

Yksi on varma EU-tarkastaja ei olisi saanut lihasta siivuakaan, korkeintaan turpaansa. Peijaisista olet oikeassa.

Käyttäjän AnnaKorte kuva
Anna Korte

"Direktiivit ovat säädöksiä, joissa määriteltyihin tavoitteisiin kaikkien EU-maiden täytyy pyrkiä. Yksittäiset maat saavat kuitenkin itse päättää, miten tämä käytännössä tapahtuu... direktiivin säännökset toimeenpanevien lakien säätäminen on yksittäisten maiden omalla vastuulla." (http://europa.eu/eu-law/decision-making/legal-acts...

Siis EU määrää joka pikku nippelipykälän. Mutta eikö tämän lainatun kohdan mukaan maalle jää omaakin päätäntävaltaa? Onko Suomi käyttänyt tätä vapautta vai noudattaako se orjallisesti joka direktiiviä? Jäisikö tähän yksityiselle kansalaiselle tilaa käyttää maalaisjärkeä? Mitenköhän Bulgariassa ja Romaniassa olisi toimittu?

Eikö EU voisi keskittyä tärkeämpiin asioihin niin kuin työttömyyden vähentämiseen, talouskriisin hoitoon, vähävaraisten ja sairaiden oikeuksien turvaamiseen? Vai onko EU pelkkä byrokratiaviidakko? Mitä hyötyä Suomelle on EU:sta tullut? Rikollisuuden vapaa pääsy rajojen yli on jälleen yksi esimerkki Suomi-kodon rapautumisesta.

Reijo Tossavainen

Kansallinen pelivara vaihtelee. Useimmiten se on lähes merkityksetön.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Siellä olisi festit ylimmillään!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lähtökohtaisesti on täysin mahdoton ajatus, että kaikki yksityiskohtaiset säännöt soveltuisi olusuhteiltaan aivan erilaisiin maihin.
Tuskin välimeren maissa ollaan niin niponuukia kuin esimerkkikylässä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sitten ihmetellään, kun harvalla on varaa käydä ravintolassa syömässä...

Haudutettu karhun niska on muuten hemmetin hyvää.

Olli Kankaanpää

Juuri muuta en ymmärrä, mutta eläinlääkärin tarkastus on välttämätön trikiinien saastuttaman lihan pois sulkemiseksi.

Käyttäjän JuhaVuorioOulu kuva
Juha Vuorio

En minäkään tunne noita asioita, mutta Reijon kuvauksen mukaan ongelma oli siis siinä, ettei metsästysseuran kylmiötä voinut käyttää esimerkiksi tähän eläinlääkärin tarkastukseen.

Joel Leshko

Aika vähän sähköposteja sinulle tulee - keskimäärin vain 30 päivässä. Eiköhän keskimääräinen toimihenkilö saa työelämässä enemmän.

Reijo Tossavainen

Tarkennan asiaa. Tuo määrä tulee henk´kohtaiseen sähköpostiin. Eduskunnan henk´kohtaiseen sähköpostiin tulee paljon enemmän.

Reijo Tossavainen

Aiheesta hieman sivuun:
Mikael Jungner ehdottaa Urpilaiselle vielä 2-5 vuoden jatkoaikaa puheenjohtajana. Oma ehdotukseni on, että sen jälkeen vielä Paavo Lipponen remmiin....

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kannatan ehdottomasti että Urpilainen toimisi puheenjohtajana vähintään tuon viisi (5) vuotta. Sivuvaikutuksena voi olla, ettei puolueessa ole tuon viiden vuoden jälkeen enää jäsenenä kuin Jutta, Mikael ja Paavo.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä se SDP:n vanha ja ärtyisä Paavo-karhu on jo pysyvässä henkisessä talviunessa, joten häneen kansanedustaja Reijo Tossavaisenkaan ( ps. ) ei kannata enää ruutia tuhlata.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

P.S. Oma eduskuntamme on ilman EU:n painostustakin jo ehtinyt säätämään sellaisia aselakeja, että sen metsästysseuran puheenjohtajan on parempi pitää matalaa profiilia, ettei nimismies tule hakemaan kiihtyneeltä mieheltä asetta pois.

Joel Leshko

Hmmm...
Lipponen puheenjohtajaksi, Tuomioja eduskuntaryhmän johtajaksi ja Pertti Paasio puoluesihteeriksi.

Alkaisi wanha demarius palata ja tytönhupakot jäisivät toiseksi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ei taitais tarvita siinä vaiheessa ex-SDP uutta johtajaa.

Käyttäjän LasseForsbacka kuva
Lasse Forsbacka

Ei vain EU vaadi, että kauppojen ja ravintoloiden toimitusketju pitää olla varmistettu ja kriteetien mukainen. Näin vaativat myös yksityisten yritysten tekemä laatusertifionnit joita tarkistetaan laatuauditoinnein.

Viranomaisten taholta lait on olemassa kuluttajan suojelemiseksi. Lisäetu on, että kun toimittajat on sertifioitu ja rekisteröity, veronmaksun valvonta on helpompaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Miksi lähtökohtaisesti ajatellaan niin, että jokainen ravintoloitsija / metsästäjä aikoisi vuorenvarmasti myrkyttää ruokailevat asiakkaat, mikäli kaikkia kevätjuhlaliikkeitä ei suoritettaisi?

Vahingot ovat asia erikseen (kuten nyt Nokialla sattunut jäteveden sekoittuminen hanaveteen). Olettaisin silti ravintolan kokilla olevan sen verran hajuaistia, jotta voisi sanoa onko liha pilaantunutta - ja siten kelvotonta tarjota asiakkailleen.

Näidenkin kahden ääripään välistä voisi löytyä joku sopivampi menetelmä, jos ammattitaitoon ei uskalleta luottaa, vaan halutaan pitää valtio vahtimassa aivan kaikkea.

Sosialistisen valtion riemuvoitto: kaikki vahtivat kokopäivätyönään toisiaan, ettei kukaan muu tee väärin.

Matias Härkönen

Ravintolapäivä syntyi, kun yksi kahvilan pitäjä oli rakentamassa "lakien" mukaista neljättä lavuaaria ja tokaisi että pitäisi järjestää "kansalaistottelemattomuuspäivä" järjettömiä lakeja vastaan. Nyt ravintolapäivä on levinnyt ympäri maailman ja Helsingissäkin viranomaiset ja muut käyvät itse "luvattomissa" ravintoloissa syömissä.

Pointtini on siinä, että jos joku laki tuntuu täysin idiottimaiselta, niin en minä ainakaan sitä noudata. En olisi karhuakaan vienyt satojen kilometrien päähän vaan myynyt vaikka torilla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin, lakien noudattamattajättämiseen ei voi yllyttää. Jos sopuratkaisu löytyisi siitä, että niitä järjettömiä lakeja voitaisiin kumota tai edes kohtuullistaa?

Tähän tarkoitukseen me kerran olympiadissa valitsemme 200 henkilöä tekemään tätä. Tässä mielessä edustaja Tossavainen tekee vielä paremmin: hän erikseen heittää keskusteluun, jotta onko tämä nyt laitapeliä, vai tulisiko tehdä jotain toisin? Eihän tavallinen kansalainen enää voi olla perillä millään muotoa kaikista säädöksistä, vaikka kyllä pitäisi.

Reijo Tossavainen

Todellakin. Tässä maassa ja koko unionin alueella on valtava virkamiesten armeija, joka valvoo ja valvoo. Siinä sivussa on toinen virkamiesten armeija, joka miettiin uusia "parannuksia".

Monet minua viisaammat ovat sitä mieltä, että altistumme aikaisempaa enemmän erilaisille sairauksille. Syynä on liiallisuuksiin mennyt "puhtaus".

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Suomesta muodostuu amputoitu korpilakiyhteiskunta.
Ja siinä yhteiskunnassa kaikki kuitenkin toimii vaikka kukaan ei kuule, ei näe, eikä puhu mitään.

Toimituksen poiminnat