Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suvaitsevaisto kaivaa itselleen kuoppaa

Toimittajakunnan tapa nähdä oman työnsä sisältö ja merkitys on muuttunut vuosien mittaan. "Vanhan hyvän ajan" toimittajien objektiivisuus on vaihtunut minäkeskeiseksi maailman parantamiseksi.

Esimerkkinä olkoon Helsingin Sanomat. Siellä on edelleen myös hyviä toimittajia, ja esimerkkinä olkoon Unto Hämäläinen. Päinvastaista porukkaa edustakoon Saska Saarikoski. Hänelle toimittatyön tarkoitus on oman maailmankuvan tuputtaminen työnantajan hänelle tarjoaman välineen avulla.

Yhä useammat toimittajat ovat omasta mielestään "sivistyneitä ja suvaitsevia". Tosin tuo suvaitsevaisuus on kovin rajallista. Vain oman maailmankuvan mukaiset näkemykset ovat hyviä ja kannatettavia. Muut näkemykset torjutaan, niitä ei sallita.

Aivan viime vuosina toimittajien työn jäljessä on alkanut näkyä sosiaalisen median vaikutus. Trollaava, nälvivä  ja minäkeskeinen kirjoitustyyli on yleistynyt. Myös toimittajat bloggaavat oman mediansa sivuilla, ja erityisesti siellä tämä ilmiö on selvästi havaittavissa.

Saskasaarikosket ja heidän mediansa kaivavat maata jalkojensa alta. He eivät huomaa, että enää ei ole "pakko" hyväksyä heidän tekstejä. Sosiaalinen media on avannut uuden, avoimemman ja suvaitsevamman väylän. Ja sen vaikutus näkyy painetun median rajuna alamäkenä.

Muutaman vuoden kuluttua mediakenttä on aivan toisennäköinen. Siinä vaiheessa moni punavihreä "tiedostava" toimittaja ihmettelee työttömänä, että "mitenkäs tässä näin kävi".

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Eero Kaikkonen

Timo Soini on kaivanut itselleen haudan sallimalla Halla-ahon opetuslapsineen flirttailla rasismin kanssa.

Tulevaisuuden tolkun suomalainen on kaikkea muuta kuin muukalaisvastainen homofoobikko.

Reijo Tossavainen

"Saskasaarikoskelainen" kommentti...

Eero Kaikkonen on uusi "kommentoija". Onko hän tämän viikonlopun trolli?

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Käsiteselvennyspyyntö: Onko "Saskasaarikoskelaisuus" täynnä henkilökohtaisuuksiin meneviä argumentaatiovirheitä, jotka vaikeuttavat asiallista keskustelua utopioillaan ja toiveunillaan?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero
Merja Heikka

Ei saa nyt "Eero Kaikkosta" kiusata. Onhan hämn vihdoin ja viimein uskaltautunut pistämään naamansa (tai ainakin naaman) kuvaansa.

Meidän pitää rohkaista kaikkia meidän "suvakkejamme" (ensimmäinen kertä milloin käytän kyseistä termiä, opin sen huttusen blogista)riisumaan muslimikaapunsa. Ei mitään peljättävää. Mehän olemme vain näitä kilttejä....hmmm, mikä se termi olikaan ARVOKONSERVATIIVEJA. Tuo on minusta tosi juhlallinen termi. Se aivan se nauurattaa tällaista...no tällaista kaltaistani arvokonservatiivia.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Trollit lienevät sukua örkeille

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Unto Hämäläinen on todella hyvä toimittaja. Hänellä on oma tyylinsä ja hän noudattaa sitä tasaisen johdonmukaisesti. Saska Saarikoskikin on erinomainen toimittaja. Hänen tekstinsä on usein nautinnollisen hyvää luettavaa. Hänellä on myös teräviä huomioita.

Kummankaan toimittajan osalta en kiinnitä hirveän paljoa huomiota siihen, olenko samaa vai eri mieltä. Jos näkemykseni poikkeaa heidän näkemyksestään, pidän pelkästään hyvänä, että joku näkee asian toisestakin näkökulmasta.

Joten valtakunnallisena ykkösuutislehtenä Hesari on kyllä edelleen ehdoton. Ikävä, että maakunnalliset lehdet eivät enää kykene vastaavantasoiseen paikalliseen tarjontaan. Vaikka monet parhaansa varmaan tekevät. Kuten vaikkapa Keski-Pohjanmaa Kokkolassa.

Ai niin, katsoin minäkin sen Perussuomalaisen YouTube pläjäyksen. Eikös siinäkin 'Piirtäjän tarkoitus on oman maailmankuvan tuputtaminen työnantajan hänelle tarjoaman välineen avulla'? Mutta sehän onkin toisaalta Perussuomalaisen itsensäkin tarkoitus.

Onneksi Katainen ei vetänyt hernettä nenään. Ehkä se oli helppoa, sillä pilkka menee todella perille vain, jos siinä on joku oivallus, eikä kopio, joka on pyörinyt kansan suussa jo kohta vuoden päivät. 'Tarjous, josta ei voi kieltäytyä' on jo niin last season, kuten nuo nuoremmat sanoisivat. Kalle Erkkilänkin pisteet laskivat, kun hän antaa valjastaa itsensä lahjattomien apupojaksi.

Itse varmaan toivoit, että joku olisi loukkaantunut. Olisit päässyt sitten sanomaan, että suvakit ovat sitten herkkähipiäisiä. Nope.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen toteaa:

"Trollaava, nälvivä ja minäkeskeinen kirjoitustyyli on yleistynyt."

Näin on, ja sillä pääsee nykyisin myös valtuustoihin ja eduskuntaan.

Janne Suuronen

Tai ei pääse edes sinne asti.

Merja Heikka

Onko Jussi Jalonenkin ollut ehdolla.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Koska sie Tossavainen olet siellä liikennevaliokunnassa, kaivele sitä kuoppaa näille suunnitelmille kytätä ihmisiä autoon sijoitettavilla vakoiluvehkeillä. Kyllä toi pakkoruotsi kaatuu ihan itsekin omaan mahdottomuuteensa ja siihen, että kaksi/kolmasosaa kansalaisista sitä vastustaa.

Joten tee työsi ja keskity siihen liikennevaliokuntaan.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Eero Kaikkoselle sanoisin että juuri julkaistun mielipidetiedustelun mukaan 52 % suomalaisista rajoittaisi maahanmuuttoa huonon työllisyystilanteen aikana. Ehkä Halla-aho on samaa mieltä?
Muutenkin aiemmat kommentit evät juuri ole koskettaneet blogin aihetta.
Lehdistön uutisoinnissa on minun mielestäni ollut jo kauan se vika,
ettei tiedä onko uutinen jollainlailla tosiasoihin perustuva, vai onko se
toimittajan mielipide. Siis uutislehtiä ei enää ole?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No Saarikoski on vain saatanan tyhmä (pardon my english). Voisin perustella mutta mies ei ole sen väärtti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toisessa blogissa käsitellään onnistuneesti sitä nykypäivän ilmiötä, jossa sivistymättömyys ja suvaitsemattomuus on nostettu niin kovin trendikkääksi elämänmuodoksi ja "ajattelu"tavaksi.

On äärettömän helppoa ja vaivatonta olla suvaitsematon ja sivistymätön, ei tarvitse kuin kaivella omaa napaansa, röyhtäillä ja piereskellä sohvanpohjalla...

Reijo Tossavainen

Kokemuksen "syvä rintaääni"?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kaukana siitä, hyvin kaukana. Yhtä kaukana kokoomuksesta kuin Perusssuomalaisistakin.

Korj. freudilainen lipsahdus, kokemus ei todellakaan ole sama asia kuin kokoomus.

Mutta kyllä, kokemuksen syvällä rintaäänellä, kurkkutorvella ja näppäinsormilla tässä mielipiteillään. Kokemus näet opettaa laajaa näkökulmaa asioihin...

Jani Kuusela

" Muutaman vuoden kuluttua mediakenttä on aivan toisennäköinen. Siinä vaiheessa moni punavihreä "tiedostava" toimittaja ihmettelee työttömänä, että "mitenkäs tässä näin kävi"

Matka toimittajasta tyhjäntoimittajaksi on lyhyt. Ja siitä eteenpäin se on selviytymistaistelua heidän kanssa, joita niin kehui rakastavansa ja suvaitsevansa. Vielä se punnitaan "suvakinkin" veri. Kun kyse saman homeisen leivänpalan jakamisesta, ihmisluonto kummasti opettaa pitämään puolensa.

Toimituksen poiminnat