Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomeen tarvitaan äärioikeistolainen puolue!

Olen ottanut käyttöön termit mukasuvaitsevainen ja mukasivistynyt, jotta yhdellä sanalla voidaan ilmaista ylimielinen suhtautuminen kanssaihmisiin.

Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet hyväksyvät näkemykset, jotka ovat oman maailmankuvan mukaisia. Jos joku poikkeaa siitä, niin hänet tuomitaan. Pahimmillaan häntä syljetään ja potkitaan vielä maassakin.

Sen jälkeen tällainen itsensä muita paremmaksi tunteva henkilö voi katsoa peiliin ja ihastella omaa erinomaisuuttaan ja virheettömyyttään.

Politiikassa perussuomalaisille on langennut sylkykupin rooli. Se tuntuu epäoikeudenmukaiselta siksikin, että meitä on puolisen miljoonaa.

Tilanne helpottuisi, jos tähän maahan saataisiin muodostettua ihan oikeasti äärioikeistolainen puolue. Se voisi sitten olla "hyvien ihmisten" henkisen pahoinvoinnin purkautumiskohteena.

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Noin viikko sitten kirjoitin blogin, jossa kritisoin tiettyjä ilmastomuutokseen liittyviä asioita.

Huomasin sen jälkeen, että twitterin puolella eräät vihreät vaikuttajat viestittelivät, että "Tossavaisen kaltainen henkilö ei ole sopiva kansanedustajaksi".

Mukasuvaitsevaa ja mukasivistynyttä!

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Ai oletko itse sitten perustamssa sen "äärioikeistopuolueen"?
Minä voisin keksiä sinulle tittelin jo valmiiksi Reijo.

Miten olisi puolueen nimi esim. Alhezbolfinlandie? Ja sen johtaja olisi: Al-Tossavainen?
Ja puolueesi motto: Jehadalakbar fi finland aleihe sosializm.
Käännös: Suurin taistelu sosialismia vastaan Suomessa.

Reijo Tossavainen

"Lapsellista trollaamista..."

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour Vastaus kommenttiin #56

Eikö sinun sananvarastosta toistaiseksi löydy mitään muuta sana, kuin trolli, mukasivistynyt ja mukasuvaitsevainen?
Onneksi koko maa nyt tietää, mikä puolue on täynnä "TROLLEJA ja TROLLAAJIA".

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #59

Jos tuo ylempänä oleva kommenttinne oli jotakin muuta kuin trollaamista, niin kerro, mitä ihan oikeasti halusit sanoa. Siis mitä asiallista asiaa?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #68

Näyttää siltä, että on olemassa myös "erilaista huumoria".

Olen huomannut, että ns. trollaaminen yritetään usein peittää väkinäisen huumorin varjon alle.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour Vastaus kommenttiin #69

Olet kaiketi syönyt liikaa "trollien" lihasoppaa herra Tossavainen... Pelkään, että vihaat jopa omaa varjoasi, kun aurinko paistaa selkäsi takana...!

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

"Olen ottanut käyttöön termit mukasuvaitsevainen ja mukasivistynyt--."

Tehokkaasti oletkin. Olen aktiivilukijana huomannut, että olet kovasti noita sanoja ollut lanseeraamassa ja koska pääsen Puheenvuoron pellin alle käsiksi, tein nopean laskutoimituksen:

Olet kirjoittanut 44 blogikirjoitusta, joissa mainitaan mukasuvaitsevaisuus ja 34 kirjotusta, joissa mainitaan mukasivistyneisyys. Lisäksi sanoista vähintään toinen on mainittu yhteensä 152 eri kommentissasi.

Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille puheenvuorolaisille!

Reijo Tossavainen

Olen kirjoittanut tänne yli tuhat blogia, joten prosenttiosuus on silti pieni.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki Vastaus kommenttiin #28

Totta, pieni osuushan se on kokonaisuudesta. Tietokanta-aineiston mukaan käytit termejä ensi kerran yli kaksi vuotta sitten kirjoituksessasi Hallituksen muodostavat PS + SDP + Keskusta?. Olet sen jälkeen kirjoittanut lähes 750 blogikirjoitusta, melko tarkkaan yhden jokaista kulunutta päivää kohden. Suvaitsemattomuustermisi ovat tulleet mainituksi niistä vain reilussa viidessä prosentissa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #39

Tuolloin tehty ennuste tulevasta hallituspohjasta on edelleen ajankohtainen.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki Vastaus kommenttiin #28

Etsin vielä ratokseni kommentin, jossa muka-sana on ensimmäistä kertaa mainittu. Se ajoittuu kuukauden yllä mainittua blogikirjoitusta varhaisemmaksi: http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71933...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kuinkahan monta kertaa on esiintynyt sana, trolli.

Veikkaan, noin 300-500 kertaa.

Hauskojan nämä tämmöiset on. Ei R. Tossavainen siitä suutu, mutta meitä muista se voisi hauskuuttaa...

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Tästä Herra Tossavaisesta olisin kirjoittanut blogin, mutta ajattelin, että turhaan ja halvalla teen hänestä toteemin ja marttyyrin, mitä ei ansaitsekaan.
Hän on selvästi hätääntynyt ja toiminut viime aikoina ristiriitaisesti, eikä edes selvitä koskaan rajaansa.
Kirjoittaa paljon, muttei loppujen lopuksi mainitse, mitä vastustaa ja, mitäkin haluaa tai hyväksyy...
Kirjoittakoon, mitä lystää!

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Miksi käytetään vanhoja termejä kuten vasemmisto, oikeisto, äärioikeisto jne.. Nämä termit ovat joskus kuvanneet kannattajiensa mielipiteitä/ajatuksia, mutta nykyisin jako ei ole perusteltu. Ko. käsitteistö kuuluu aikaan Kivi&keppi.
Perussuomalaiset ei ole mitään noista em. mainituista, vai kuinka?

Reijo Tossavainen

Todellakin, vanha oikeisto-vasemmisto jaottelu ei tämän päivän yhteiskunnassa enää toimi.

Tuolla vanhakantaisella akselillä perussuomalaiset asettuvat demareiden ja keskustan väliin. Siis "keskimäärin", sillä sosiaalipolitiikassa olemme "vasemmalla" eli korostamme vastuuta yhteiskunnan heikompiosaisista, kaveria ei jätetä. Arvomaailmamme on "konservatiivinen".

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Puoluekenttä voitaisiin muodostaa uudelleen ajatellen tulosiirtojen määrää esim. tasaveropuoli: max 25% kaikista tuloista, kateellisten puolue: yli 50.000 euroa ansaitseville 70% vero + pääomalle 100% vero. Hyvin toimeentulevien puolue: tasavero 15%+ pääomavero 10% 100.000 euroa ylittävistä pääomatuloista. Uskovaisten puolue: 100% verovähennys kaikesta tuesta ko. organisaatioille ja tasavero max. 35% jne.
Ko. puoluejako olisi avoimempi ja oikeudenmukaisempi kuin nykyinen sekametelisoppa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Näin rivijäsenenä - minäkin olen tuon tulkannut - siksi kannatan ja olen kannattanut puoluetta kuuluisasta -90 luvulta lähtien kuin pisteenä iin päälle : Arvomaailmamme on "konservatiivinen"/- suomalaisuutta korostava !

Jokainen puolue/ryhmittymä on omanlaisensa eri persoonineen kuin toimintatapoineenkin. Hatunnosto uutteralle Raimo Vistbackalle !

Mihin tänä EU;n aikana Suomessa todella käytännössä tarvitaan "puolueita/ryhmittymiä pilvin pimein" pienilukuisessa kansassa ?

Riittäisikö vain muutama hallitukseen että vastapainoksi oppositioon,pienimääräisillä kansanedustajilla - sekoittamatta yhteiskunnallista poliittistakenttää olemalla;
"kiinni toisissaan" ?

Kun vaikkapa ajatellaan PS puolueen suuntausta sinne kuin tännekin aatteiden luvatussa maassa,mitä niin monetkin täällä olijat veivaavat omissa mielipiteissään ...protestista populismiin ja laitojaan kolistellen !

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Reijoreijo, ensin sanot että akseli on vanhentunut ja sitten asemoit puolueesi demareiden suuntaan ikäänkuin keskustapuolue olisi jokin poliittinen keskusta. Lisäksi sinulla on se sitkeä harha että vain vasemmistopuolueet pitäisivät heikommasta huolta ja oikeisto ei. Pelkkä katsaus niin historiaan kuin nykyisyyteenkin kertoo sinun erehtyneen pahemman kerran. Mukasuvaitsevaiseksi voit muita nimitellä, mutta ainakaan politiikan määrittelyn saralla on aika harvoja jota voit sanoa mukasivistyneeksi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #44

Vanhakantaisen käsityksen mukaan poliittinen kenttä jaetaan oikeistoon ja vasemmistoon. Se ei tarkoita, että minä ajattelisin niin.

Omasta mielestäni jako oikeistoon, vasemmistoon tai keskustaan ei ole tätä päivää. Jakolinjat ovat muualla, esim. suhtautuminen Euroopan Unioniin, kansallisen päätösvallan korostaminen tai liittovaltiopolitiikan tukeminen.

Hannu A Virtanen

Kaikki maailman omaisuus ja valta ovat keskittymässä yhä harvempiin käsiin.

Ei ole väliä millä näitä yhteiskuntamuotoja kutsutaan. Kiinassakin on virallisesti vallassa kommunistinen puolue.

Todelliset vallanpitäjät käyttävät puolueita ja politiikkoja marionettinukkeinaan ja johtavat näytelmää kulissien takaa.

Koko maailmaa johtaa kourallinen elitistejä, joille on yhdentekevää, onko jossain maassa vallassa oikeisto vai vasemmisto, kunhan päättäjät tottelevat rahaa ja tekevät niinkuin käsketään.

http://hannu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65259-kapita...

Ari Lotvonen

Pohjanmaalla on ennenkin poikia tehty.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä valitsen puolueen, jonka omat aatteet sopivat minulle ja siinä minä sitten pysyn. Nykyään on tyhmää kysyä oikeisto- vasemmisto- laisuudesta kun niiden puolueiden kanta on vähän sinnepäin mutta ei kuitenkaan.

Minua ei saa revittyä ellei sitten joku vanha puolue oikeasti uudistu ja aja niitä aatteita, joita kannatan. Suosittelen samaa kaikille äänestäjille, että ei kannata mitään samoja puolueita äänestää kun luvatut asiat kuitenkin petetään.

Ensin SDP pelasi vaaleissa takuujuttuja ja 100 000 työpaikan luomisesta. Nyt takuujutut ovat farsseja ja meillä ei luotu työpaikkoja vaan hävitettiin enemmän kuin 100 000. Keskusta yrittää kalastella äänejä lupaamalla 200 000 työpaikkoja vai ovatko nekin hävityslistalla?

Avoimuutta on lupailtu mutta ne ovat jääneet kuitenkin salaisiksi.

En usko niin kauan, kunnes saadaan aikaan hallitus, joka oikeasti ajaa asioita eteenpäin Suomea nostaen suosta.

Kysypä Tossavainen sitä, että miten nopeasti saadaan vajaakuntoisille töitä ilman rajoituksia vai meneekö sekin farssiksi? Minä pidän nykyisestä työstäni mutta lainsäädännön takia työni kestää vain vuoden ja sen jälkeen on mahdollisuus päästä samaan työhön 500 päivää myöhemmin. Tämä on mielestäni aivan tyhmää ja vähemmistön edustajana on erittäin hankalaa saada työtä asenteiden vuoksi, vaikka taitoa minulla löytyy riittämiin.

Ari Lotvonen

Sitä ei pääse SDP:ä kommunisteja ja virheitä enemmän pahaksi.

Se on ympyrä. Suomi on natsi ja Mika Ilman on keskitysleirin vartija, opinnaytetyö, hah haha hah. Siitä se laki tulee.

Reijo Tossavainen

Kuvitellaan tilanne:

Perussuomalaiset olisivat ensin vuokranneet laivan. Sen jälkeen perussuomalaisten puolueaktiivit olisivat lähteneet Venäjälle vallatakseen öljynporauslautan.

Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö olisivat reagoineet? Olisiko nyt mediassa käynnissä raju keskustelu perussuomalaiset -puolueen kieltämiseksi äärioikeistolaisena, fasistisena järjestönä? Vastaan, että kyllä...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Niin tietysti. Itse kyllä kommentoijana puolustaisin noin ryhdikästä aktiota, mutta sitten tietysti sanottaisiin, että persut naamioivat rasistista agendaansa ja väärinkäyttävät hyviä asioita.

Yleisesti ottaen suomalaiset eivät ole kiinnostuneita asioista ja argumenteista vaan haluavat ensisijaisesti esittää amatööripsykologisia tulkintoja toisten motiiveista.

Persut tarvitsevat erottautuakseen vasta puoleksi suvaitsevaistoa ja punavihreitä yhtä paljon kuin vasta puoli tarvitsee persuja erottautuakseen. Vastapuolet vahvistavat toisiaan uskossa ja itseymmärryksessä, vaikka kukaan ei ole sitä, mitä sanoo olevansa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen kirjoittaa:

"Perussuomalaiset olisivat ensin vuokranneet laivan. Sen jälkeen perussuomalaisten puolueaktiivit olisivat lähteneet Venäjälle vallatakseen öljynporauslautan."

Kaikki kahdeksantuhatta puolueaktiivia? Aunuksen-retkelläkään ei ollut niin paljoa väkeä. Mutta mitä te muuten sillä porauslautalla tekisitte?

"Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö olisivat reagoineet? Olisiko nyt mediassa käynnissä raju keskustelu perussuomalaiset -puolueen kieltämiseksi äärioikeistolaisena, fasistisena järjestönä?"

Ei tietenkään olisi. Mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö olisi reagoinut tähän hyvänä viihteenä. Rynnäköstä olisi väsätty oma parodiakertomuksensa, jonka mallina olisi ollut Al Frankenin "Operation Chickenhawk".

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavaisen ajatusleikki oli sen verran hauska, että kuvitellaan vielä lisää tilanteita!

1) Perussuomalaisten puolueaktiivit ostavat liput urheilukisoihin Moskovaan ja heiluttelevat siellä sateenkaarilippua. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

2) Perussuomalaisten puolueaktiivit kirjoittavat kirjan, jossa käsitellään suomalaista äärioikeistoa. Pari uusnatsia yrittää väkisin tunkea sisään kirjan esittelytilaisuuteen, ja syntyy pikkuinen käsikähmä. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

3) Perussuomalaisten puolueaktiivit valtaavat Tampereen keskustassa pätkän Satakunnankadusta, soittavat punk-musiikkia ja kieltäytyvät poistumasta. Poliisin on pakko ruiskuttaa kaasua yhden rettelöivän perussuomalaisen naamalle. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

4) Perussuomalaisten puolueaktiivit hankkivat laillisen mielenosoitusluvan ja lähtevät marssille puolustamaan homojen oikeuksia. Muutama uusnatsi viskoo heidän kulkuettaan kaasupommeilla. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

5) Perussuomalaisten puolueaktiivit pukeutuvat karnevaaliasuihin ja lähtevät Satakuntaan. Perillä he yrittävät tukkia Olkiluodon ydinvoimalaan johtavia maanteitä puita kaatamalla ja aiheuttavat yleistä häiriötä. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

6) Perussuomalaisten puolueaktiivit lähtevät matkalle Köpikseen, missä he syövät kannabiksella terästettyjä taikakakkuja ja hihittelevät pilvessä kuin pikkutytöt. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

7) Perussuomalaisten puolueaktiivit poseeraavat alastomana Hesarissa. Miten mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö reagoisivat?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Otsikossa mainittu "tarvitaan" on väärin muotoiltu.

Se on tietenkin Reijo Tossavaisen oma näkemys, että äärioikeistolainen puolue tarvitaan Suomeen.

Meillä tarvitaan Suomea oikealla tavalla ohjaavaa politiikkaa, ei äärioikiestolaista puoluetta.
Oikealla tavalla ohjaavaa politiikkaa voivat tehdä perinteisetkin puolueet.

Jos sellainen äärioikeistolainen puolue on tulossa (sellainen jo on/jytky) sen päättävät äänestäjät, eivät istuvat kansanedustajat.

Aki Mönkkönen

Kuinka ne voivat sitä tehdä, jos edustajat ovat kädet sidottuina ja suu kapuloituna? Näin sisäpolitiikka on halvaantunut.

Suomi on kapaloitu EU:n kuolonotteeseen niin tiukasti, ettei lopun laadusta ole enää epäilystäkään. Näin ulkopolitiikka on sementoitu (köyhäksi) liittovaltioksi.

Lauri Korhonen

Tyry. Suomi ei tarvitse äärioikeistolaista puoluetta. Suomeen tarvitaan koska ääripunavihreä politiikka näyttää sellaisen tarvitsevan.

Suomesta löytyy lukuisa joukko ihmisiä joiden elämältä putoaisi pohja ellei olisi tahoa jota voi kutsua äärioikeistolaiseksi. Ellei olisi jokin taho jonka mollaaminen auttaisi hyvää ihmistä tuntemaan itsensä edes hieman paremmaksi kaiken sen kansan kahtiajakamisen keskellä.

Koska Suomessa ei ole poliittista valtaa omaavaa äärioikeistoa on sellaiseksi ollut pakko joku taho nimetä - eli keksiä. Koska leimaaminen on helppoa ja politiikan sisällöstä puhuminen ja etenkin valintojen kestävällä tavalla perusteleminen - niin että vastustajakin voisi perustelun ostaa - on ääripunavihreille vaikeaa. Käytännössä mahdotonta.

Vihervasemmiston oma politiikka on epäsuosittua. Kansan mielestä huonoa. Tällöin on ainoa keino yrittää keksiä taho jonka politiikka pitää yrittää vakuuttaa olevan vieläkin huonompaa. Se on ainoa keino yrittää pitää kiinni omasta saavutetusta vallasta ja illuusiosta että kaikki voi jatkossakin jatkua kuten tähän saakka.

Suomessa on paljon ihmisiä jotka uskovat taikaseinään ja tai jotka hankkivat kotiinsa pistorasian ḱoska se tekee sähköä. Heillä ei ole mitään muuta toivoa kuin huutaa äärioikeistoa koska oma takki on tyhjä.

Oikea äärioikeisto taas ei vivaa kiinnosta koska se ääriliike on liian marginaalinen Suomessa ilman poliittista vaikutusvaltaa. Ja toisekseen koska toisen ääripään omat tavoitteet ja menetelmät muistuttavat liikaa äärioikeistoa. Vain edunsaaja ja syrjitty taho ovat eri.

Onneksi on internet ja jokaisella on mehdollisuus tehdä omat johtopäätelmänsä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Lauri Korhonen. Meillähän on jo pari vuosikymmentä toteutettu talousäärioikeistolaista politiikkaa, kuten koko Euroopassa... Kuten koko maailmassa.

Nyt ei sitä yhtään lisää. Tarkoitan, aatetta lähellä olevaa sosiaalista äärioikeistolaisuutta talousäärioikeistolaisuuden lisäksi.

Talousäärioikeisto on tuonut meille köyhälistön, ja äärimegalomaniset optiot. Mitä sosiaalinen äärioikeisto toisi?... Ei yhtään lisää, ei kertakaikkiaan...

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Nykyisestä suomalaisesta politiikasta voi lyhyesti todeta sen, että jos järki olisi yleistä niin sillä ei olisi mitään arvoa.
Lähes kaikkien puolueiden ohjelma on se, että ensin oma etu, sitten puolueen etu ja muusta viis.
Koska säästöjä tarvitaan, niin aluksi puolet kansanedustajista ja kaikki heidän poliittisen suojatyöpaikan omaavat avustajat ja haltijat välittömästi pois.
Ei Suomi enää tarvitse edes koko kansanedustajalaitosta koska EU kertoo kuinka meidän tulee menetellä.
Mielestäni meillä on kaksi vaihtoehtoa:Lyödään hanskat tiskiin,luovutaan kaikesta mitä meillä nyt on, tai erotaan EU:sta.
Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi. Me emme tarvitse EU:n älykääpiöitä kertomaan mikä on mansikan halkaisija, kurkun käyryys, Tenojoen veneen varustus ja muita vastaavia täysin järjettömiä direktiivejä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Hei!

Mites sitten Eerolan ja Halla-ahon reaktio Hirvisaareen?

Mitä mieltä olet, eikös tämä kansanedustajapari ole itse kitisevän mukasuvaitsevaisia sylkykupin käyttäjiä (= nokkijat)?

Sano minulle, mitä käsitteellä nuiva (= kylmäkiskoinen, penseä, nyrpeä, tyly(hkö)) on tekemistä perussuomalaisten mainostaman ihmisarvon kunnioittamisen kanssa.

Ihan riittävän kauhea olo tulee koko käsitettä ajatellessakin.

Suomessa näyttää olevan jo rakenteellinen äärioikeisto, joten ainakin aikaisemmin arvostamani blogisti turhaan on huolissaan sen tarpeellisuudesta.

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150988-pim...

Aki Mönkkönen

Hirvisaari itse luonnehtii fb-tilillään 5.10 kollegoitaan näin;
Eerola Juho +++ fiksu, huumorintajuinen ja rohkea pitkätukka. NUIVA eli maahanmuuttopolitiikan kriitikko.

Halla-Aho +++Jäsentelee älykkäästi ja asettelee sanansa rauhallisen taitavasti. TAKUUNUIVA, genren ÄLY.

Hirvisaari siis ei näe heitä mukasuvaitsevina, eikä koe olevansa heidän taholtaan sylkykuppi.

Soinia hän pitää uskomattoman taitavana populistina, mutta ei lainkaan nuivana. Lisäksi hän epäilee Soinia neuvovan väärien henkilöiden.

Vaarallisina selkäänpuukottajina hän pitää puolueessa kahta naista.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Jos tällainen puolue Suomeen joskus syntyy, siinä käy samalla tavalla kuin kaikkien pienten puolueiden kanssa on viime vuosikymmeninä käynyt.

Puolue hajoaa sisäisiin erimielisyyksiin ja riitoihin alle vuodessa.

Mutta ajatushahmotelmana Tossavaisen idea on oivallinen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Suomeen tarvittaisiin puolue joka yksiselitteisesti vastustaisi humanitaarista maahanmuuttoa kun itsekin velkarahalla eletään. Puoluetta voisi sanoa äärioikistolaiseksi tai fasistiseksi, aivan sama. Ihmettelen vain kuinka kauan kansan pinna kestää.

Pientä eläkettä saavana huomaan kuinka eläkkeen ostovoima alenee vaikka eläkettä ei suoraan ole leikattu, eipä siinä leikkaamista olekaan.

Aki Mönkkönen

Nythän väitetään, että maahanmuutto on mitätön kustannus valtion budjetissa ja se jopa rikastuttaa Suomea. Tosin siitä ei Suomessa osata/uskalleta julkaista kokonaiskustannuksia, kuten esim. Norjassa on tehty toteutuneita vuosikustannuslaskelmia ja arvioita maahanmuuttajan elinaikana odotettavissa olevista kuluista yhteiskunnalle. http://www.hegnar.no/multimedia/archive/00061/Fina...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävä kyllä varsinkin puolueesi valtapiirissä noiden levittämiesi termien muka-osat ovat tipahtaneet pois ja vain jäljelle jääneisiin osiin on kiinnittynyt syvä halveksunta...

Käyttäjän AuliHerttuainen kuva
Auli Herttuainen

olisi kiva saada muutama esimerkki siitä miten Perussuomalaiset - puolue on suvaitsevainen. vaikkapa 5-10 kohtaa.
sen sijaan osastoja ja ihmisiä erotetaan, muita puolueita ja sen jäseniä mollataan, maahanmuuttajat ovat kauhistus kuten aktivistiryhmätkin. Eli mikä on sellainen puolueenne ulkopuolinen taho, jonka aatteet ja olemassaolon suvaitsette?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mitä tarkoittaa suvaitsevaisuus?

Jonas Hellgren

Persut eivät voi olla suvaitsevaisia, koska suvaitseminen on ylhäältä alaspäin vaivoin halveksuntansa kätkemään pystyvää toimintaa. Persut sietävät. Ja sietävät lähes kaikkia ja kaikkea.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihmettelen kansanedustaja Tossavaisen näkemystä, että tarvitaan uusi puolue, jonka tarkoitus on olla pahoinvoinnin purakautumisen kohde.
Eikö politiikalla en ole muita tehtäviä. Valitettavasti näin taitaa olla; pelkkää itsetehostusta, äänestäjistä kilpailua, ja muiden mollaamista.

Reijo Tossavainen

Olisikohan tuo ehdotukseni sarkastinen?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sitä en rupea tulkitsemaan, vaikka kieltämättä tässä tapauksessa se oli aika ilmeistä, suhtaudun kategoorisesti tosikkona.
Tosikkomaisuus on turvallisempi huumorin laji kuin sarkasmi. Sitäpaitsi minähän olen oikeesti tosikko, eli puhun aina totta.

Käyttäjän rauhanprosessi kuva
Tom Nylund

"Scientism, materialism, environmentalism and all the other secular ideologies claim to be based on unchallengeable truths. In fact, they all manipulate, twist and distort the evidence to support and "prove" their governing idea. False beliefs are thus presented as axiomatically true. Moreover, because they proclaim the exclusive truth they have to maintain at all costs the integrity of the lie. So all dissent has to be resisted through coercive means. Knowledge is thus forced to give way to power. Reason is replaced by bullying, intimidation and the suppression of debate."

http://standpointmag.co.uk/node/4411/full

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tossavainen tarkoittanee jonkinlaista roskapankkipuoluetta, joka kokoaisi jämät oikealta.

Se tuskin onnistuu oikealla kun ei se ole onnistunut vasemmallakaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nuivalaiset voisivat rekisteröidä Suomen Sisun puolueeksi. Näin Suomeen tulisi nuiva puolue.

Lauri Korhonen

Ja kukkissuvakit voisivat muuttaa maasta?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Hei, hei kuulkaa!!!

Reijo on oikeassa! Tarvitaan kaksi peruspuoluetta, toinen on PerusS eli persustinen SS yksikkö, ja toinen ihan oikea kunnon asiallinen Suomen etuja ajava Perussuomalainen puolue.

Siis se jota ei Soini johda, ja joka puhuu asiaa, kantaa vastuuta, rakentaa, uudistaa ja kehittää sekä Suomea että Eurooppaa, yhdessä muiden suomalaisten ja eurooppalaisten kanssa.

Itse kannatan Reijo Tossavaista Perussuomalaisten puheenjohtajakilpaan. Ja tarkoitan sitä, vaikken tietenkään hänen kanssaan kaikessa olekaan samaa mieltä. Kyse on kuitenkin monessa oikeassa - miehestä.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Joonas K.
Olisit voinut laskea myös montako kertaa T:n blogeissa muistutetaan Stubbista ja pölhöpopulisteista. :))

Tyhjät tynnyrit kumisevat on hyvä vanha sanonta. Oletteko kiinnittäneet huomiota siihen, miten miehekkään mahtava on Tossavaisen puheääni eduskunnassa?

Reijo Tossavainen

Kumisemisesta en tiedä, mutta tässä viimeinen puheenvuoroni hyvin tärkeästä asiasta http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case#c=296...

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Tärkeä asia todellakin.
Ja komia on äänesi, ihan vilpittömästi sanottuna.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Hyvä Reijo Tossavainen. Mukasuvaitsevaiset ja mukasivistyneet otti heti laukkoja kun heidät mainittiin.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Ongelmana on vain, että äärioikeistopuolueita ei välttämättä yhdistä mikään muu kuin radikaalit mielipiteet. Silloin myös tietyntyyppiset pöpipäät voisivat perustaa omia pieniä radikaaliryhmiään.
Jo nyt kun agenda on joissain päin maailmaa sellainen kuin "Kuolema Homoille!" tai "Kuolema Juutalaisille!"

Kuk lux klan ja uusnatsit varmasti kiittäisivät tästä. Suomestahan on tuolta Helsingin suunnalta löytynyt kokonainen naapurustoyhteisö joka ei suvaitse nuoria ja vanhoja invalidi-ihmisiä. Entäpä jos tänne saataisiin äärioikeistopuolue, joka kannattaa ideologiaa: "Ei ihmisoikeutta vammaiselle!" Tämän puolueen vierelle voisi tulla uusnatsit ja muut pienemmät ääriryhmät, niin Suomenkansa voisi valita mihin äärioikeistoryhmään kantaa pahoinvointinsa.

Reijo Tossavainen

Vivianin yllä mainitsemia "pöpipääryhmiä" on myös poliittisen kentän toisella laidalla. Voi olla, että nykyiset puolueet eivät riitä ja heillekin pitäisi saada on purkautumiskanava.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Huvittavintahan tuossa kuoleman toivottamisessa on se, että kaikki me kuolemme joskus.
Ei ole yksikään homo tai juutalainen jäänyt vielä kuolematta. Jeesuksen toki väitetään heränneen kuolleista, mutta tästäkin on esitetty eriäviä mielipiteitä.

Paljon melua tyhjästä.

Reijo Tossavainen

Siinä ei paljon selkärankaa vaadita, kun väärällä nimellä ja ilman kuvaa puskista huudellaan...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Jos joku tuollaisen puolueen perustaisi, epäilen että se koituisi perussuomalaisten vahingoksi. Nyt kun kohtuuton mediapaine ja suvaitsevaiston rummutus sekä kilpailijoiden suunsoitto kohdistuvat yhteen porukkaan, suomalainen on luonteeltaan sellainen että asettuu lyödyn puolelle. Tämä on ennenkin tuonut kannatusta ja näyttää tuovan vastakin. Jos loka kaatuisikin jonkun muun niskaan, se veisi tämän etulyöntiaseman pois.

Toiselta puolen, puolueen kyllä kannattaisi mahdollisuuksien mukaan pyrkiä hälventämään itseään koskevia ennakkoluuloja. Tällä hetkellä perussuomalaisten huono imago on pääsyy siihen, miksi jopa kepun kannattaminen kelpaa hallitukseen pettyneelle kansalle. Ei kannata toistaa asioita jotka jo jokainen tietää (esim. "perussuomalaiset vastustavat europaketteja") vaan keskittyä uusiin asiapitoisiin aluevaltauksiin. Kotihoidontuki oli erinomainen avaus, esimerkkinä aiheesta.

Anna Mykkänen

Ehdottomasti paras mielikuva, joka tästä tekstistä syntyi on se, että todellakin - perussuomalaiset jaettaisiin radikaalisti. Peruskiltteihin persuihin sekä yltiörasistiseen peruSS-puolueeseen, joka olisi todella äärioikealla. Niin oikealla, ettei oikea enää edes riitä. Ehkä tämä johtaisi molempien turhakkeiden hajoamiseen.

Reijo Tossavainen

Väärä nimi ja kuva. Siis trolli. Sen huomaa jo tekstin sisällöstä.-.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä veikkaisin pikemminkin provoa.

Harry Wester

Voisinko saada jonkinlaisen selvennyksen tuohon syytökseen väärän nimen käytöstä?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En tiedä, että lukeeko tätä kukaan koskaan, sillä kommentti on vanhaan ja vähemmän ajankohtaiseen kirjoitukseen. Mitä Tossavainen tarkoitti? Ei ainakaan sitä, että hän aikoisi itse perustaa fasisti-/äärioikeistolaispuolueen - tai että ryhtyisi itse kannattamaan kyseistä puoluetta. Yksinomaan sellaisen olemassaololle olisi suorastaan tarvetta, vaikkei se tekisi muuta kuin olisi jäsenrekisterissä ja julkaisisi harvakseltaan ideologisia kannanottoja.

Hän saa korjata, jos olen väärässä, jota taas en usko olevani. Siteeraan lähes päivälleen kahden vuoden takaista kirjoitustani (tuolloin kohistiin kovasti FDL:stä (Finnish Defence League), jossa uskoakseni kiteytin varsin hyvin sen, mitä Tossavainenkin ajaa takaa:

"Suomessa ei mielestäni ole mainittavaa äärioikeistoa, enkä pidä nyt tapetilla ollutta Suomen vastarintaliikettäkään sellaisena. (Pahoittelut niille, jotka tuohtuvat tästä väheksynnästä.) Koska median edustajat ovat päättäneet, että jokaisessa järjestäytyneessä yhteiskunnassa tulee sellainen olla, sellainen täytyy osoittaa. Yksikään kivi ei jää kääntämättä, eikä mikään nyanssi pyörittelemättä, jotta jotain osviittaa saadaan aikaiseksi.

Lopputuloksena on turhasta häirittyjä poliitikkoja, paljon tikusta väännettyä "asiaa" ja entistä enemmän mediaan kyllästynyt kansa. Halpa on hinta toimittajan moraalilla.

Mielestäni olisi jopa hyvä asia, jos Suomeen perustettaisiin kansallissosialistinen puolue, joka todella olisi oman totalitaristisen ja fasistisen ideologiansa äänenkannattaja. Tällainen puolue valottaisi kyseisen aatteen todellista luonnetta median vietävissä olevalle kansalle ja jättäisi perussuomalaiset rauhaan.

Minun ällini antaa myöten ymmärtää ääriaineksia löytyvän puoluekentältä aina sinisen ja vihreän kautta punaiseen saakka. Miksei teidän? Mielestäni kansallissosialismi ansaitsee taustoistaan huolimatta mahdollisuuden olla kansalaisten arvioitavana niin kauan kun toiminta ei sisällä järjestynyttä rikollisuutta. Tämä ei tarkoita sitä, että kannattaisin kansallissosialismia missään sen ilmenemismuodossa vaan havainnollistaa sitä, kuinka pesäerot tulee tehdä. Itse."

Sen verran modifioisin tekstistä tuolloisia ajatuskukkasia, että kansallissosialistinen puolue saisi olla olemassa niin kauan, kunhan toimintaan ei liity mitään rikollisuutta. Ei parlamentaarista tai ulkoparlamentaarista rikollista toimintaa (vrt. unkarilainen Jobbik-puolue ja siihen kytkeytyneet väkivaltaiset ulkoparlamentaariset järjestöt).

Kuten Tossavainenkin kirjoitti, saisi skandaalimedia siitä itselleen sylkykupin ja paitsi henkisen pahoinvoinnin myös ylemmyydentunnon purkautumiskanavan. Lisäksi tarjolla olisi oikeasti adekvaatti vertailukohta Kultaiselle sarastukselle, Jobbikille ja muille oikeasti äärioikeistolaisille puolueille.

Ehkäpä meidätkin jätettäisiin vähitellen rauhaan kaikenlaisilta "tuulahduksia synkältä 1930-luvulta" -vertauksilta ja vihjailuilta.

http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87481...

Toimituksen poiminnat