Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vassarit vaalivat kommunistien "henkistä" perintöä

Kun tarkemmin pohditaan, niin huomataan, että nykyinen vasemmistoliitto vaalii yllättävän tarkasti edeltäjäpuolueidensa SKDL:n sekä erisorttisten kommunistien "henkistä perintöä".

Vassareiden suvaitsevaisuus on yhtä vähäistä kuin kommareilla. Vain vassarit voivat olla oikeassa. Jos on jotakin muuta mieltä, esim. jos jokin henkilö arvostaa Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta, niin hän on muitta mutkitta esim. nationalisti, rasisti ja kaikkea muuta vastaavaa "yhtä pahaa ja tuomittavaa".

Kansantalouden ja yritysten toiminnan perusteista vassareilla ei näytä olevan edes harmaata aavistusta. Valtion kassa on pohjaton säkki, josta riittää rahaa kaikkiin hyviin tarpeisiin. Yrittäjä on riistäjä, jolla olisi varaa maksaa huomattavasti suurempia palkkoja. Rahaa saa pankin seinästä repimällä ja sähköä tulee pistorasiasta.

Ymmärrettävistä syistä yhä harvempi uskoo tuollaisiin pilvilinnoihin. Hyvä niin.

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Kun tarkemmin pohditaan, niin huomataan, että nykyinen vasemmistoliitto vaalii yllättävän tarkasti edeltäjäpuolueidensa SKDL:n sekä erisorttisten kommunistien "henkistä perintöä"."

Totta sinänsä.

Reijo Tossavainen

Jos katsotaan vain ikäviä numeroita, niin kommunismin uhreja on enemmän kuin kansallissosialismin.

Siinä sitä perintöä on kylliksi...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pari päivää sitten viimeksi todettiin täällä Puheenvuoroissa, että kommunismi aatteena ei ole ketään tappanut. Neuvostoliitossa kylläkin bolsevikit Stalinin johdolla järjestelivät vankileirejä ja kansan tuhontaa muka-kommunisteina.

Kansallissosialismi eli natsismi sen sijaan jo perusrakenteessaan sisältää idean herra- ja loisroduista ja väkivaltaisen kansanmurhan oikeutuksen.

Harhautuksenne ei siis toimi, me lukijat olemme liian valistuneita.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #3

Käytännössä bolsevismi ja kommunisti ovat samaa kokonaisuutta, samaa puuta. Vain vuosilustot ovat erilaiset. Täytyy olla aatteensa täydellisesti sokaisema, ellei huomaa yhtäläisyyttä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä Vastaus kommenttiin #4

Sosialismista on olemassa vainkaksi suuntausta... kommunismi, eli bolsevismi ja "puhdas sosialismi" eli marxismi.

Marxismi itsessään voitaisiin rinnastaa hippiaatteeseen ja kommunismi siitä väkisin väännettyyn totalitarisoituun perversioon.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #9

Pahuksen lukihäiriöt.

Luin ensin "Marxismi itsessään voitaisiin rinnastaa hapenpuutteeseen..."

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #9

"Marxismi itsessään voitaisiin rinnastaa hippiaatteeseen ja kommunismi siitä väkisin väännettyyn totalitarisoituun perversioon"

Ensinäkin, kommunismi on paljon Marxia vanhempi ajatus. Omasta mielestäni Platonin valtio on ensimmäinen kommunistinen muotoilu. (Sitä on myös syytetty totalitarismista mitä se kyllä onkin.)

Marxismin rinnastamista hippiaatteeseen en myöskään ihan hiffannut. Ehkä mulla on mennyt ihan ohi se miten hipit paasasi proletariaatin noususta ja tuotantovälineiden haltuunottamisesta.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #9

Eräässä lukion historian kirjassa oli näistä lyhyt määritelmä.

Kommunismi on sosialismia vallankumouksen keinoin. Muistaakseni kommunistisessa manifestissa kehoitettiin ottamaan tuotantovälineet yhteisomistukseen.

Sosialismi on sitten taas sitä tuotantovälineiden yhteisomistusta. Mutta ilman vallankumousta, tai ainakaan vallankumous ei ole olennainen osa sosialismia.

Tuotantovälineet on tehtaat, isot koneet, maa jne. Ei tarkoita mitään pientä leipomoa tms.

Bolsevikit tarkoittivat enemmistöä ja mensevikit vähemmistöä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #4

Voisitko Tossavainen käydä lukemassa näistä muista blogeista jo minun ja muiden kymmenet kommentit, jotka selvittävät asiaa miksi kommunismi ei ole yhtä kuin Neuvostoliitto...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #4

Netissä olevan sivistyssanakirjan mukaan bolsevismi on kommunismin leniniläinen haara varsinkin Venäjällä 1900-luvun alussa.

Sanan lähtökohta on bolshe, joka tarkoittaa enemmän, enemmistö. Elikä bolsevikit tarkoittavat enemmistöä.

Neuvostoliitossahan toteutettiin marxismi-leninismiä, tai pyrittiin sitä toteuttamaan. Sitä myös yleensä opetettiin kouluissa ja yliopistoissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #3

Joku Soini-niminen puoluejohtaja sanoi kyllä ihan hiljan että menneisyydessä ei tapahdu enää mitään ja siksi pitää kääntää katseet tulevaan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi Vastaus kommenttiin #7

Jotenkin ironista, että Soinin kaltainen, Vatikaanin suuntaan kumarteleva ja "wanhoja hyviä arwoja" kannattava vanhoilliskristitty vähättelee mennyttä ja kehoittaa keskittymään tulevaan.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #3

Niinhän te luulette. Idealismia parhaimmillaan. Aina sama vinkuminen, että se ei ollut oikeanlaista kommunismia. Valitettavasti se kommunismi on aina johtanut tyranniaan, kansamurhaan ja kommunistieliitin suunnattomiin erityisetuihin, kun samalla ajalla tavallinen kansa näkee nälkää. Mutta tehän, ette mitään mistää opi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #10

Koskahan kapitalismi saa jätettyä kansanmurhat ja terrorismin taakseen? Nytkin on menossa manöövereitä ympäri maapalloa. Ja eliittiporukoilla etuja riittää, oli sota tai rauha.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #12

Kerro vähän enemmän noista parhaillaan olevista kapitalismin manöövereista, että voisin kommentoida.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #16

Eliitin edut sentään hyväksyt. Taistelu lähi-idän öljyvaroista on yksi esimerkki, koska nehän siellä valtataisteluiden taustalla ovat. Luonnonvaroihin liittyvät myös monet Afrikan kahinat. Afganistan, onhan näitä. Ei niissä missään kommunistihallintoa ole vaan kapitalistit taistelevat rikkauksista.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #23

Ai mitkä eliitin edut? Mitkä Afrikan kahinat? Afganistan? Mitkä luonnonvarataistelut siellä on menossa? Kerrotko vähän lisää niin voisin kommentoida.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #10

Ne maat, joissa on kommunismia toteutettu tai yritetty... Millaisia ne maat ovat olleet ennen kommunismia? Pitäisi ehkä miettiä, millainen on näiden maiden historia, uskonto ym.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tossavainenkin siis ilmoittautuu äärioikeiston "kädenheilauttajien" joukkoon.

Tämä väite, että natsimi on hyväksyttävää, koska vasemmistokaan ei tuomitse Stalinin tekoja, on äärioikeiston nykyinen oppi.

Äärioikeistoon lukeutuvat tunnistaakin tästä väittämästä: Natsismi ja stalinismi olivat yhtä pahoja, ja siksi....

Jos perussuomalainen toistaa tätä lausetta, niin tiedetään hänen lukeutuvatn perussuomalisten äärioikeistolaissiipeen, jonka kärkevin edustaja juuri erotettiin puolueesta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #95

Ahola vetää nyt mutkat suoriksi. Tuomitsen mahdollisimman alimpaan paikkaan niin natsismin kuin kommunisminkin...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kunhan vain ei se teidän persujätkien kymppi lattaisi Tossavaistakin kilometritehtaalle löysien uhopuheidensa kera. On kuulemma puhdistukset käynnissä.

Lauri Korhonen

Kero. Aiheena oleva henkinen perintö - eikös sillä suunnalla ole tietoa ja kokemusta puhdistuksista enemmänkin. Historiasta muistelisin.

Että vinkkinäkö ajatelit mainostaa?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Haamu-Korhonen. Aiheena henkinen perintö- eikös blogistin puolueen arvomaailmaan sopisi paremminkin Nacht der langen Messer?

Jouni T Niskanen

Minä kyllä menisin laskuissa sekaisin, jos pitäisi luetella kaikki vasemmistolaiset aatesuunnat, varsinkin jos vihreät lasketaan mukaan. On jos minkä sortin sosialistia ja kommunistia. Miten voi vasemmisto olla niin hajallaan ja pirstaleina? Vai onko kyse vain matematiikasta: yksi hajoaa kahdeksi, kaksi neljäksi, neljä kahdeksaksi jne. logaritmisen taulukon mukaan.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Jouni T Niskanen

Periaatteessa monet aatesuunnat ovat demokratian kannalta hyvä asia. Samaten monipuoluejärjestelmä.

Nykyään oikeistolaisuuskin on epäselvää. On Keynesiläisyyttä kannattavia, jotka kuuluvat oikeistopuolueisiin. On vapaata markkinataloutta kannattavia. On sijoittajia, yrittäjiä, omistajia, pankkiireita.. On sitten taas äärioikeistoa.

On vielä niitä puolueita, jotka ovat työväenpuolueita ilman sosialismia. Tälläinen lause on sellainen, josta ei ota mitään selvää.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ihan ei taas aukene, mihin kansanedustaja pyrkii tällä kirjoituksellaan. Jokainen osaa varmasti muodostaa itse mielipiteensä "vassareista" ihan sillä perusteella mitä he ovat, eikä sen mukaan mitä Tossavainen sanoo heidän olevan.

Reijo Tossavainen

Laakso: "Jokainen osaa varmasti muodostaa itse mielipiteensä "vassareista" ihan sillä perusteella mitä he ovat..."

Näyttää siltä, että tuo samainen päättelykyky ei päde perussuomalaisiin...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

No sitten on ihan hyvä, että kerrot heille mitä mieltä heidän kuuluu olla vassareista.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Ai ei aukene? Reijo jaksaa postailla 1-3 blogia päivässä jossa aiheena on "vassarit" tai "muka-se-tai-tämä". Eihän näiden sisältö ole muutamassa vuodessa mihinkään muuttunut, lähinnä räksytystä ja tyhjää täynnä, mutta kiva että edustaja jaksaa olla aktiivinen, vaikkakin omaan makuuni rikkinäinen levy ja osaltaan täysin poikkeavat mielipiteet ignooraava, vaikka itse aina "muka-sitä-ja-tätä" -julistusta jaksaakin ylläpitää. All in all, tykkään silti hahmosta ja aktiivisuudesta.

Sami Teräkoski

Ihan ei taas aukene, mihin vassari pyrkii tällä kirjoituksellaan. Jokainen osaa varmasti muodostaa itse mielipiteensä "natsipersuista" ihan sillä perusteella mitä he ovat, eikä sen mukaan mitä vassari sanoo heidän olevan.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Eurokommunistien henkisessä perinnössä SKP:n (jota ei tule sekottaa nykyiseen puulaakiin) ja SKDL:n osalta muun muassa Tsekkoslovakian miehityksen tuomitseminen muiden suomalaisten puolueiden vaietessa. Tästä perinnöstä olen itse vassarina erittäin ylpeä. Samoin esimerkiksi terveyskeskusjärjestelmän rakentamisesta, työelämän ja sosiaaliturvan valtavasta parantamusesta ja niin edelleen. Nämä luotiin kansanrintamahallituksissa. Ei näitä ole mikään syy hävetä. Päinvastoin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuo kaikki kehitys tapahtui SKP/SKDL:n toiminnasta huolimatta.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Ai että SKP/SKDL tuomitsi Tsekkoslovakian miehityksen huolimatta SKP/SKDL:n toiminnasta. Erikoista järkeilyä. Lisäksi mainittakoon, että terveyskeakukset luoneen järjestelmän esitteli juuri SKDL:aa edustanut ministeri. Jos vain yhden esimerkin mainitsee.

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Mitä lähempänä pk-seutua vassari asuu, sen utopistisempi kuva elämän realiteeteista. Olen seurannut useita pk-seudulla asuvia vassareita ja edesottamuksiaan ja thank God, että kyseessä on pienpuolue.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Helsinkiläisenä vassarina haluaisin lisätietoja siitä, mistähän elämän realiteeteista minulla mahtaa tällainen "utopistinen kuva" olla?

Lauri Korhonen

Mahdotonta vastata täsmällisesti. Vastaus voi olla mitä tahansa väliltä kaikki hallussa - ei mitään hallussa.

Anna vinkki. Olisiko helpompaa jos pyrkisi kertomaan mistä kysyjällä ei ole utopistista kuvaa - todistettavasti elämän realiteetit hallussa?

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen Vastaus kommenttiin #37

Niin, kysymykseni oli reaktio edellisen kommentoijan kohtalaisen yleistävään väitteeseen. Kun en tuosta edes oikein ottanut selvää, mitä ne "elämän realiteetit" Tiirikaisen mielestä ovat.

Ja jos minun elämäni kiinnostaa, niin olen työssäkäyvä, asuntolainaa makseleva ja pitkässä parisuhteessa elävä duunariperheen esikoinen, ikää reippaat 30.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

No esmes Helsingissä Vasemmistoliitto otti sekä eduskuntavaaleissa 2011 ja kuntavaaleissa 2012 vaalivoiton. Joten puhtaasti valta-asetelmaan perustavana dissauksena onnistut tekemään ns. oman maalin tässä asiassa.

Kauempana Helsingistä Vasemmistoliitto on erittäin monessa kunnassa edelleen perussuomalaisia suurempi puolue, thank God.

Lauri Korhonen

Olen kuullutkin että kaupungin talous siellä Helsigissä on hieman lujilla. Sulka vasemmiston hattuun siitäkin?

Henkilökohtainen kysymys jos sallit. Jumala johon viittasit - nimi kiinnostaisi?

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #49

En oo Helsingin kuntapolitiikasta hyvin perillä, mutta siellä on muuten perussuomalaisetkin tehneet tolkkua politiikkaa pienituloisia hyödyttävän terveyskeskusmaksun poistossa yhteistyössä Vasemmiston kanssa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/166687-ne...

Jumala nyt on Jumala.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kun edustaja Tossavainen kirjoittaa tai puhuu kommareista niin mistä silloin tarkalleen ottaen puhuu?

Mikäli kommunismi edustaa kaiken pahuuden ydintä niin samasta lähtökuopista on lähtenyt myös kapitalismi.Näiden kahden ero ei ole kovinkaan suuri,toinen suuntaa kaikkien etua ja toinen yksilön..muuten sama. Vapaudesta puhutaan kauniita sanoja kummassakin, väkivallattomuudesta sanellaan hienoja sanoja, sanotaan jopa ettei kummassakaan ole johtajia jne. Huom. puhtaassa aatteen oppikirjassa. Mutta silti päädymme aina siihen,että johtaja löytää sopivat aikakauteen istuvat propagistiset sanat jolla ihmisjoukko seisahtuu hänen taakseen.

Aivan samoin kapitalismista keksitään heittoja ettei nykyinen kapitalismi ole puhdasta kapitalismia vaan hyvävelikapitalismia,tai rosvokapitalismia jne. Mihin asti olemmekaan päässeet? Siihen asti,että elätämme puhtoista kuvaa aatteesta jota ei ihmiset voi toteuttaa,koska pilaavat perhana omalla irrationaalisuudellaan kaikki puhtaat teoriat. Elämä ei voi olla mitään teoriaa..elämä on ikuisesti ja alati pulppuavaa ja hetkestä hetkeen uutta.

Lauri Korhonen

Löytyisikö vastaus jstakin tuotantovälineitten omistamisesta ja suhtautumisesta valtion rooliin yksilön näkökulmasta -välisestä maastosta?

Ei siis juuri mitään eroa eihän.

Ikuisuus on aika pitkä aika. Milloinkohan näemme toteutuuko laittamasi ennustus ikuisesta pulppuamisesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tottakai tuotantovälineiden omistamisesta löytyy se olennainen ero..muutenhan ne voisivatkin olla sama aate.

Mitä tulee tuohon "ennustukseeni"..taitaa olla turha mainita mitään asiasta,jos lähtökohta on tuolla tasolla.Sen verran kuitenkin on pakko asiasta todeta ettei ole kyse mistään ennustuksesta.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #44

Ahaa... sinulla sitten on faktatietoa ikuisuudesta..? Spooky.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #50

Ainoa Spooky tässä jutussa olet nyt sinä. :)

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Vasemmisto on tosiasiallisesti kuollut jo 70-luvulla. Nykyisin niille kukaan viitti ees nauraa tai arvostella, kun kummassakin tapauksessa tulee ole kuin olisi paraolympialaiskisoja seuraamassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuossa kyllä halveerasit vammaisurheilijoita pahemman kerran. Kuuluunee sekin kapitalistiaatteeseen.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Eihän se milläään pahalla vammaisurhielijoita kohtaan.. En vaan oikein osaa nauraa enkä esittää arvostelua heidän suorituksilleen. Vammaisuus ei ole valinta. Mutta ei oikein viitti arvostella vassaria joka yrittää tosissaan, ihan sama asia jonkun Räsäsen kanssa, tosissaanhan se yrittää mutta silti hymyilyttää, vaikka ei pitäis.

Lauri Korhonen

Piittinen. Mitä jos suhtauduttaisiin ihmisiin ihmisinä - vamma tai ei.

Vammautuneissa on fiksuja ja vähemmän fiksuja aivan kuten muissakin ihmisissä. Harvemmin vamma ihmistä parantaa jos huonontaakaan.

Vai näkeekö vassari esim vammautuneen rikollisen potentiaalisena hyvänä kaverina vammansa takia? Hyvä tilaisuus tehdä vasemmistolaista politiikkaa?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #51

Vammaisasiassa olisi kyllä hyvä paikka kaikille tehdä politiikkaa. Vammaiset ovat edelleen yhteiskunnassa ennakkoluuloisuuden ja holhouksen kohde, eivätkä tasavertaisia kansalaisia.

Uskoisin kyllä myös, että vammautuminen saa näkemään maailmaa eri tavalla. Esimerkiksi aiemmin vammaisiin ennakkoluuloisesti suhtautunut saa varmasti paljon uutta näkökulmaa ja ymmärrystä itse vammautuessaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mikäli kommunismi edustaa kaiken pahuuden ydintä niin samasta lähtökuopista on lähtenyt myös kapitalismi."

Ilmankos sixpakin talouspolitiikan tulokset näyttävät tutuilta, ovat kuin Neuvostoliiton lopun ajoilta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä huomio. Silloinhan oligarkit saivat helppoa omaisuutta..aivan kuten pankit nyt. Tätäkään ei muuten kutsuta tietystikkään kapitalismiksi vaan hyvävelikapitalismiksi.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Tossavaisella on kyllä hyvin harhainen käsitys vassareista, taitaa kertoa enemmän hänestä itsestään kuin meistä. Tietenkin yksinkertaistavien viholliskuvien luominen lienee ihan inhimillistä.

En nyt jaksa kommentoida sen kummemmin, mutta yrittäjyysasia laittoi sapettamaan. Vasemmisto taitaa yhä olla ainoa puolue, jolla on oma pienyrittäjäohjelma. Se löytyy täältä http://www.vasemmisto.fi/politiikka/ohjelmat/muut-...

Yritysten yhteiskuntavastuun peräänkuuluttaminen ei tarkoita sitä, että mielestämme kaikki yrittäjät olisivat automaattisesti hirveitä kapitalistiriistäjiä.

Juha Korhonen

"Yritysten yhteiskuntavastuun peräänkuuluttaminen ei tarkoita sitä, että mielestämme kaikki yrittäjät olisivat automaattisesti hirveitä kapitalistiriistäjiä."
- No sehän olisi hyvä uutinen. Toivottavasti tämä tapahtuu myös todellisuudessakin, joskus.

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

VMP. Antaisi nyt edes asianomaisten itsensä kertoa mitä mieltä he ovat ja miten he ajattelevat ja mitä he edustavat.

Lauri Korhonen
Teppo Marttinen

Vasemmistoliiton kansanedustajat:
-1995: 22
-1999: 20
-2003: 19
-2007: 17
-2011: 14

Vasemmistoliiton valtuutetut:
-1992: 1319
-1996: 1128
-2000: 1027
-2004: 987
-2008: 833
-2012: 640

Vasemmistoliiton kannatus on laskenut joka vuosi eikä ainakaan näiilä näkymin vuoden 2015 eduskuintavaaleissakaan ole odotettavissa aikaisempia vuosia parempaa tulosta.

Pakolaisten ottaminen, maahanmuuton lisääminen, veronkorotukset, homojen etujen ajaminen, hintojen nostaminen ja "äärioikeiston" haukkuminen eivät taida olla sellaisia asioita mitä suomalaiset työläiset mieltävät omikseen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Aikamoisia lukuja, mutta ne ovat jo kaukaista menneisyyttä. Silloin oli silloin ja nyt on nyt. Siis kaikki vasemmistoliittolaiset pää ylväänä pystyssä eteenpäin. Enää ei voi puhua proletariaatista tai työläisistä, koska he eivät kuulu kohderyhmään.

Keväällä alkaa suuri vasemmistoliiton nousu EU-vaaleissa. Puolueen johtaa voittoon puheenjohtaja anarkisti Paavo Arhinmäki. Hänhän heilutti sateenkaarilippua Moskovassa tosin hyvin ujosti. Lippu heiluu myös Sotshissa uskokaa vain.

Emme tiedä minkä sortin anarkisti Paavo on emmekä sitä mitä eri suuntauksia kirjava äänestäjäkunta edustaa, mutta heitä on ainakin niin paljon, että ääniä saadaan 0,6:n mepin verran.

Entäpä vuoden 2015 eduskuntavaalit? Järisyttävä voitto on taas saavutettavissa, kuten niin usein ennenkin. Nyt voidaan päästä jopa 10 - 11 kansanedustajaan.

Samuli Mikkola

En itse ole vassareita äänestellyt, mutta kyllä oikeita tietoja kaivamalla löytyy helposti, että työelämää koskeneita aloitteita on tehty paljon enemmän kuin jotain homopakolaisia. Se, että perussuomalaiset populistit kertovat tai luulevat asian olevan jollain tavalla ei vielä tarkoita, että näin olisi. Yleensä ei ole.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Tossavainen please, vaikka olisinkin samaa mieltä kanssasi, voisit viitata tekstissäsi edes johonkin todelliseen tapahtumaan tai henkilöön. Rakastan lisäksi tilastoja.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Ja millähän tavalla Katyn ja Tali-Ihantala liittyvät suomalaisten vassarien henkiseen perintöön?

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Voi voi Reijo sinua.

Arvostatko sitten yhtään esimerkiksi niitä tuhansia suomalaisia rintamaveteraaneja, jotka heti sodan loputtua liittyivät kiellettynä olleeseen SKP:hen? Heitä on edelleen joukossamme, joskin tosin harvenevin määrin. Esimerkiksi SKP:n pitkäaikainen puheenjohtaja Aarne Saarinen palveli reservin kersanttina sodissamme. Ja rohkenen väittää, että rintamalle jäi katsomaan särkynein silmin Karjalan mäntyjä myös tuhatmäärin samanlaisia miehiä kuin Tuntemattoman sotilaan Lahtinen. Heitä, joita ei paljoa hotsittanut lähteä ryöstöretkelle entisen rajan taakse, mutta niin vain jäi toveri Lahtinenkin Syvärin rintamalle pesäkkeeseen kookoon kanssa vierekkäin.

Mainittakoon, että Saarinen on luonut yksin moninkeraisesti enemmän suomalaista hyvinvointivaltiota kuin vaikka koko nykyinen perussuomalainen eduskuntaryhmä sekä enemmistökommunistien poliittisena johtajana että Rakennusliiton puheenjohtajana. Vaikka hallitukseen pääsy olisi sinunkin porukallesi ollut mahdollista, päätitte vapaaehtoisesti jäädä oppositioon olemaan oikeassa: rustaamaan valiokunnissa vastalauseita, tehtailemaan kirjallisia kysymyksiä, tuhoon tuomittuja lakialoitteita ja niin edelleen. Todellinen vaikuttaminen köyhän vatsan täyttämiseksi ei sinun porukkaasi kiinnostanut, vaan oikeassa oleminen. Sellaista porukkaa on Suomen poliittisella kentällä olut aiemminkin. Valitettavasti.

Juuri nyt tässä vaiheessa näppikseltäsi lähtenee sana "taistolaiset", mutta muistutettakoon niitä, että vastaava siipi on omassa puolueessasi Suomen Sisu - jengin muodossa. Yhtä lailla on kokoomusnuorissakin ja he ovatkin todetusti nykyajan taistolaiset.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #67

Arvostan Saarista isänmaallisena, suomalaisena kommunistina. Nykyvassarit voisivat hänestä paljonkin oppia.

Rintamalinjan toisella puolella vaikuttanutta valloitushaluista kommunistista hallintoa en voi arvostaa vähimmässäkään määrin.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #78

Hyvä Reijo!

Voin kirjoittaa sanasta sanaan näkemyksesi.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

" Vain vassarit voivat olla oikeassa."

Tässä pata soimaa kattilaa jos missä...

Jouni Nordman

Jos vertaamme polittikka jota kommarit käyttivät 20 luvulla, jossa siemenviljat vietiin viljelijöiltä, jossa Neuvostoliitossa valtava nälkuolemiin johti. Tätä voidaan tänä päivän Suomessa verrata veronkorotusten loputomuuteen, jossa näännytetään joka ala Suomessa. Eli vasemisto polittikka johtaa aina nääntymiseen, joka paikassa missä kommarit on olleet vallassa.

Käyttäjän MatiasKapanen kuva
Matias Kapanen

Die Linken kampanjointi keskittyi Bundesvaaleissa jakelupolitiikkaan esim. vähimmäispalkan ja perustulon kannalta ja valtion jakelun piiriin pääsyn ehdoista. Yrittäjyyspolitiikan sijaan Die Grüne (myös CDU) tarjosi vastapainoksi rahan etsimistä: "Neu Energierente kosten vier mal 524milj.€".

Mielipiteenvapautta en ole huomannut rajoitetun vasemmiston toimesta niin suomessa kuin saksassakaan. Yleensä juuri vasemmisto sallii oikeistotyranniasta poikkeavat asenteet jne. (kts. Niklas Luhmann: Vertrauen - ein mechanismus zur reduktion der sozialer komplexität/ 1968)..

Kotimaisen kaunokirjallisuuden osalta kommunismi on ollut merkittävässä roolissa myös Suomessa esim. Pentti Saarikosken, Hannu Salaman jne. muassa. Henkisen perinteen säilyttäminen tuskin eroaa muusta kulttuurihistorian tallentamisesta. Toki kommunismi on ollut todellista historiaa, josta ei enää muuta kuin henki (erotuksena materiasta/ lihasta/ ...) ole jäljellä.

Reijo Tossavainen

Kommunismista on jäljellä synkkä historia. Natsismiin verrattava äärimmäisessä pahuudessaan.

Käyttäjän JussiHuhtakangas kuva
Jussi Huhtakangas

Jos jäljellä ei ole kuin historia, niin mitä ihmettä siellä mouhotat. Pöytähän on sitten tavallaan putsattu. Koittaisit tehdä työtäsi, eli politiikkaa, eli yhteistyötä eri asioita ja näkökantoja ajavien edustajakollegoidesi kanssa. Sitä varten sinut sinne edustajaksi on valittu, eikä siksi, että saisit kylvää eripuraa vailla konkreettista asiantynkää täällä Usarin blogeissa!

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #66

On tunnettava historia, jotta osaa oikein suhtautua tähän päivään ja tulevaisuuteen.

Käyttäjän JussiHuhtakangas kuva
Jussi Huhtakangas Vastaus kommenttiin #79

Oletko siis sitä mieltä, että kommentointisi tyyliin "vassarit sitä", "viherpiipertäjät tätä", "sähkö tulee pistorasiasta" ym on oikeaa suhtautumista kansanedustajalta? I think not!

Arhi Kuittinen

On kovin hassua, että kun perussuomalaisten kansanedustajat puhuvat rehdistä "suomalaisuudesta" niin kaikki mielikuvat, joihin he viittavat, ovat syntyneet vasemmiston luomasta hyvinvointivaltiosta.

Tasa-arvon ja valtion valvoman hyvinvoinnin Suomesta.

Ei pidä unohtaa, että rikas Ruotsi loi tämän sosialistisen kapitalismin, jota kutsutaan hyvinvointivaltioksi.

Ruotsissa huomattiin, että rikkaus ei ole reilua eikä hyödyllistä ellei sitä tasata ja että rikkaiden ei pidä hyötyä toisten orjatyöpalkasta.

Aito kapitalismi syntyy valtion luodessa työpaikkoja ja tasatessa resursseja kulutuskyvyksi.

Veroprogressio ja valtion torjunta monopoleja ja kartelleja vastaan on hyvinvointivaltion edellytys.

Perussuomalaiset puhuvat mieluusti työllisyydestä ja hyvinvoinnista ja vanhuksista mutta unohtavat, että vasemmistolaiset periaatteet ovat välttämättömiä eliitin talousterroria vastaan.

Ensin perussuomalaiset vastustivat EU:ta eli eliitin ja pankkiirien terrorin uutta muotoa

- mutta nyt näyttää siltä, että Soini unelmoi EU-virasta ja nyt koko puolueelle EU on OK.

Selkärangatonta touhua.

Reijo Tossavainen

Erityisesti viimeinen virke on trollaamista.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Etkös sinä Tossavainen aiemmin jutellut, että ne aidot vanhan ajan kommunistit olivat hyviä kavereita ja aatteen miehiä? Sen sijaan nämä nykyvasemmistolaiset ovat vain vihertäviä anarkisteja, jotka istuvat Audin takapenkillä porvarien kanssa.

Mutta jos oletkin tullut siihen tulokseen, että nykyvasemmisto vaalii tarkoin SKP:n ja SKDL:n henkistä perintöä, niin sehän on siis oman aiemman tulkintasi mukaan kehitystä parempaan suuntaan.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Perussuomalaiset muuten taisivat potkia eduskuntaryhmästään mäkee liki ainoan työmiehen, veturinkuljettaja Hirvisaaren. Siinä sitten meille työväenpuoluetta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kieltämättä odottelin, että Sanna Ukkola tai Ulla Appelsin olisivat kirjoituksissaan kommentoineet miten Suomen viimeinen työväenpuolue on hylännyt rasvanahkaiset rautatieduunarit sorron yöhön. Mutta ei.

Hirvisaari muuten on äsken ilmoittanut perustavansa Muutos 2011 -puolueelle oman eduskuntaryhmän. Jussi Niinistö on maininnut asiasta sosiaalisessa mediassa.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen Vastaus kommenttiin #75

Itsekin nuorempana (yli kymmenen vuotta sitten) ratapölliä Oulun pohjoispuolella vaihtaneena kesätyöläisenä olen mahdollisesti moikannut Dzeimssiä miehen porhaltaessa veturilla kohti kiskoja. Olemme siis melkein työkavereita, ehkä.

Jaaha, vai että Muutos on saanut eduskuntaryhmän. Aiotko Reijo lähteä Dzeimssin peesiin?

Reijo Tossavainen

Jalonen: Katso hieman ylempää kommenttini Aarne Saarisesta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onko Tossavainen ja kumppanit unohtanut kokonaan SKP:n? Mille SKP teidän akseleilla sitten sijoittuu jos vasemmistoliitto on olevinaan SKDL:n perillinen?

Mutta oli taas hieno mutuilu.

Reijo Tossavainen

Siellä äärivasemmalla on useita erilaisia kuppikuntia, joiden asettaminen samalle akselille on vaikeaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Luulisi, että kansanedustajalla olisi sen verran ymmärrystä Suomen poliittisesta kentästä, että ei ole niin vaikeaa.

Käyttäjän AuliHerttuainen kuva
Auli Herttuainen

Minulta on kokonaan mennyt ohi sellainen artikkeli, missä Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet olleensa väärässä ja joku muu oikeassa. Mistähän tuolloin oli kyse?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mitä mieltä olet, Reijo, siitä, että nykyinen verouudistus suosii suuryrityksiä? Eikö PK-yritykset ole yhtä tärkeitä?

Pitäisikö jotain julkisia palveluja karsia? Ja mitä niistä? Eikö verottaminen ole paras tapa hankkia valtiolle/kunnille rahaa? Parempi kuin velan otto?

Reijo Tossavainen

Nykykäytännössä isot yritykset löytävät porsaanrei´ät eli taitavat ns. laillisen veronkierron. Siis maksavat veroja todella vähän suhteessa pk-yrityksiin.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Eikö PK-yrityksiä pitäisi jollain tavalla tukea (siis jos yrityksen toiminnalle on kysyntää?

Pitäisikö jotain julkisia palveluja karsia? Ja mitä niistä? Eikö verottaminen ole paras tapa hankkia valtiolle/kunnille rahaa? Parempi kuin velan otto?

Entä mitä mieltä olet ALV:sta? Minun mielestäni siitä kärsii eniten pienituloisen palkansaajat ja pienyrittäjät?

Entä mitä mieltä olet progressiivisesta verotuksesta? Pitäisikö pääomatuloja myös verottaa progressiivisesti?

Keijo Räävi

Tunnen paljon kommunisteja jotka ovat älyttömän mukavia mutta kaikki antikommunistit ovat lähinnä ärsyttäviä.

Toimituksen poiminnat