Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hassi sopimaton omistajaohjauksesta vastaavaksi ministeriksi

Heidi Hautala joutui muistin pätkimisen jälkeen eroamaan kehitysyhteistyöstä ja omistajaohjauksesta vastaavan ministerin tehtävistä.

Ensimmäisenä ehätti tyrkylle europarlamentaarikko Satu Hassi. Hän oli nuoruudessa äärijyrkkä taistolainen kommunisti, nyt äärijyrkkä punavihreä.

Työssään europarlamentissa Hassi on tehnyt omalle maalleen enemmän vahinkoa kuin ehkä kukaan muu nykypoliitikoista. Hän vaikutti EU-parlamentissa keskeisesti, että lähes miljardin vuosikustannukset aiheuttava rikkidirektiivi tulee voimaan. Hassi johti asian valmistelua ja päätöksentekoa EU:ssa, sillä hän oli ns. raportööri.

Rikkidirektiivi rankaisee suomalaista yritystoimintaa, suomalaista työtä ja hyvinvointia. Sen vaikutukset muissa Itämeren alueen valtioissa ovat vähäiset, sillä ne voivat siirtää tavarat kumipyörille. Suomi on käytännössä saari, joten sama temppu ei onnistu.

Rikkidirektiivi rankaisee yrityksistä pahiten metsäteollisuutta, Outokumpua ja Rautaruukkia. Näistä osa on enemmän tai vähemmän valtio-omisteisia.

Jos Hassi saa valtionyhtiöt peukalonsa alle, niin voidaan olla jokseenkin varmoja, että hän jatkaa vahingollista toimintaansa. Niin ei saa tapahtua!

Vihreät nimeää ensin oman ehdokkaansa. Lopulta se on kuitenkin koko hallituksen ja erityisesti demareiden ja kokoomuksen sekä pääministerin asia.

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Parempi olisi, että vihreät lähtisivät kokonaan. Hautala tiedettiin sentään aikanaan autojen päästöasioissa Mercedes-Benzin ja BMW:n sanansaattajaksi...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Huomautettavaa löytyy enemmän Halla-ahon nimityksestä. Olisin toivonut muilta puolueilta ryhtiä olla nimittämättä kiihottamisesta tuomittua rasistia vaikutusvaltaiseen tehtävään!

Reijo Tossavainen

Halla-aho on varaedustaja. Hänellä on pieni sakkotuomio. Monien mielestä hyvin kyseenalainen.

Varsinaisista edustajilta kolmella on ehdonalainen vankeustuomio. He eivät ole perussuomalaisia, joten se on hyväksyttävää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kukaan edustajista ei ole käynyt vankilassa, joten ehdonalaista ei ole kellään - ehdollisia kyllä on ollut. Mutta kenenkään muun tuomio ei liity ihmisoikeuksiin kuten Halla-aholla. Eikä lakialoite kansanryhmien panettelun ja solvaamisen sallimiseksi minusta kovinkaan linjakas ole ihmisoikeuksia korostavan elimen (vara)jäsenelle.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Lauri Korhonen

Haistan pelon. Ymmärränkin.

Selvästi moni pelkää että nyt Halla-aho pääsee kertomaan itse omin sanoin näkemyksistään. Niistäkin joista tuomittu sakkoihin. Kertomaan taustat kiinnostuneille ilman välikäsiä ja tiedostavaa suvaitsevaista tulkintaa.

Entä jos. Entä jos sieltä kirjoitusten ja haukkumisten takaa paljastuukin ihan tavallinen ajatteleva - ihminen? Ei mikään belsebuubi eikä kansankiihottaja.

Mitä jos kaikki panettelu ja mustamaalaus - jos kaikki se osoittautuukin valheeksi. Jos ne toteaakin että eihän tämä kaveri ole ollenkaan sellainen mitä on annettu ymmärtää. Särkyykö vaivalla luotu illuusio?

Väliaika. Keskustelun lomassa tarjolla kahvia ja pullaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Yhdyn täysin viimeiseen kappaleeseen. Orkesteriharjoituksissa oli tänä iltana myös pullakahvit Astor Piazzollan musiikin lomassa. Mekin soitamme ja kommunikoimme ilman välikäsiä ja pääsemme tulkinnastakin yhteiseen lopputulokseen ;-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

Hautala kutsui GP:n iskun jälkeen Arctia Shippingin johtoa yhteisille kahveille aktivistien kanssa... pullan sijasta tarjolla oli varmaan nuhdesaarnoja ja alfalfa-ituja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On käsittämätöntä pelätä, että suomalainen parlamentarismi ei kestäisi yhtä Satu Hassia ( vihr.) ministerinä.

Ministeri voidaan aina erottaa, mikäli hän ei toimi isänmaan parhaaksi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Jaetaan Se ministeriposti ja otetaan ottopersu hallitukseen. Jari Lindström (ps) olisi sopiva omistajaohjauksesta vastaavaksi vaan ei kehitysyhteistyöministeriksi.

Harri Rautiainen

Ulkoministeriö ei kaipaa kolmatta ministeriä. Hautalan tehtävät voidaan jakaa nykyisille ministereille.

Esim. kehitysyhteistyö Tuomiojalle ja omistajaohjaus Vapaavuorelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo omistajaohjauksesta vastaava ministerihän on milloin minkäkin ministeriön johdossa. Kun Häkämies vastasi omistajaohjauksesta, niin hän oli silloin puolustusministeri. Toisin sanoen Hautalan tilalle tulevan ministerin ei todellakaan tarvitsisi ottaa sitä kakkua itselleen.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Hassi olisi kuin kettu kanatarhan vahtina, toki päti Hautalaankin.

Hänhän otti asiasta ensin täyden kunnian, mutta jyrkän kritisoinnin seuraksena pesikin kätensä rikkidirektiivivastuustaan sillä,
ettei Suomi ottanut asiaan kantaa ajoissa,

toki se olisikin ollut hankalaa koska Hassi ei hoitanut raportöörin velvollisuuksiaan, eli tiedottanut asiasta Suomeen riittävästi/riittävän ajoissa.

Minun mielestäni olisi syytä tarkistaa onko tällainen toimintatapa luottamustehtäviin soveliasta, välttämättä edes laillista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos ja kun omistajaohjausministeri on Vihreistä, hän tekee myös vihreää politiikkaa, vai pitäisikö vihreän ministerin tehdä perussuomalaista politiikkaa?

Pulinat pois ja piste.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ministerin tehtävänä on hallitusohjelman mukaisen ja hallituksessa sovitun politiikan toimeenpaneminen. Hallitus on (kauniisti sanottuna) joukkue, jossa pelaajien täytyy pelata heille uskotun roolin mukaisesti. Sellaisten pelaajien, jotka kuvittelevat voivansa pelata miten huvittaa, paikka ei ole hallituksessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen,onko soveliasta se, että protestitanttisessa maassa millainen Suomi on ministerinä istuisi Soini joka on Vatikaanin ja paavin etäispääte ja jonka arvot ovat ristiriidassa suomalaisten enemmistön kanssa.

Reijo Tossavainen

Jos Granlundin logiikka olisi järjellistä, niin samaan tapaan voisi kysyä, ovatko kirkkoon kuulumattomat soveliaita. Heitäkin on hallituksessa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Kukas olisi Tossavaisen suosikki uudeksi ministeriksi?

Reijo Tossavainen

Haavistolla on eniten kokemusta/asiantuntemusta kehitysyhteistyöstä. Usein jopa keskivertovihreää realistisempia näkemyksiä.

Ongelmana Haavistolla kuten muillakin esillä olleilla nimillä on yrityselämän heikko tuntemus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei sanaakaan STX:stä, olen pettynyt herra Reijo.

Reijo Tossavainen

Eikö Tarulla ollutkaan asiaa? Silti piti poiketa vinoilemaan... Voi sinua ressukkaa.

Toni Selkälä

Tätä on hauska kyllä seurata. Kun muut puolueet puuttuvat Perussuomalaisten nimityksiin, kyse on kiusaamisesta. Kun Perussuomalaiset puuttuvat muiden puolueiden nimityksiin, kyse on ... no, en tiedä mistä. Varmaankin jostain ylevästä ja rationaalisesta. Mutta ehkäpä on turha sitten räksyttää kun muut toimivat samoin kuin itse. Jotta niin.

Vihreät tekevät päätöksensä miten tekevät, ja vaikka tehtävään valittaisiin Kylän-Olli Pöhlökoskelta niin asia ei kuuluisi Perussuomalaiselle kansanedustajalle. Tämä on toki oikeutettu esittämään epäluottamuksensa mokomalle Pöhkö-Ollille, mutta jollei Eduskunnan enemmistö epäluottamuksen taakse taivu niin siihenpä se sitten jää. Sellaista se demokratia on.

Reijo Tossavainen

Vihreät tekevät valinnan, perussuomalaiset eivät ota osaa päätöksentekoon. Pääministeri ja muut hallituspuolueet voivat sitten pistää kampoihin jos haluavat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, kirkkoon kuulumattomat oat vapaat ohjeistuksista mitä esim. Vatikaani harrastaa. Kirkkoon kuulumattomat voivat olla myös uskovaisia, tunnen muutamia. Ministereiltä vaaditaan selvityksiä taloudellisista kytköksistä. Minun logiigan mukaan on aivan sama jos Soinia ohjaa katollinen uskonto kuin jonkun ministerin riippuvuus jostain yrityksestä. Soini on esim. ilmaissut suhteensa aborttiin ja ehkäisyyn liittyvän hänen orjalliseen suhteensa katollisuuteen. En voi millään hyväksyä, että joku kirkollinen taho määrää Suomen lainsäädästöstä päättävää kansanedustajaa. Lainsäädäntötyö on eduskunnan tärkein tehtävä.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Olkoonkin Satu Hassista ja hänen näkemyksistään mitä mieltä tahansa, hän on asioista ja faktoista perillä, päin vastoin kuin esimerkiksi ”mediakriittinen” blogisti Reijo Tossavainen, joka esimerkiksi syyskuun alussa tuohtui valtavasti saunapuiden myyntikiellosta lähteenään iltapäivälehtien lööpit. Tässä Tossavaisen kirjoitus:

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Oikeasti kuitenkin kyseinen jutska (muun muassa inhan Twitterissä Satu Hassin kertoman tosiasian pohjalta) oli kuitenkin seuraavalla tavalla:

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/saunaklapikielto...

Valitsin lähteeksi myös Kauppalehden, koska sitä tuskin kukaan punavihreäksi mediaksi pääsee syyttämään.

Siinä toimittaja kirjoittaa seuraavasti aihepiiristä:

”Esitys nimittäin koskee laitoksia, joiden sähköteho on yli yhden megawatin tai lämpöteho yli 2,5 megawattia. Siis teollisia laitoksia, ei Korhosen kotikiuasta. Eikä esitys olisi kieltämässä puun polttamista näissäkään laitoksissa: kyse on siitä, että raaka-aineen alkuperän tuotannon kestävyys on osoitettava, tai laitoksen tuotantoa ei voida lukea mukaan Suomen nollapäästöiseen uusiutuvan energian tuotantoon.”

Vielä samasta uutisesta esiin nouseva linkki varsinaiseen asiaa koskevaan dokumenttiin:

http://www.endseurope.com/docs/130819a.pdf

Ja tässä vielä pääpiru Satu Hassin näkemys asiasta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62245-saunapuiden-...

Muun muassa tämän jälkeen kannattaa pohtia sitä, että luottaako Tossavaisen vai Hassin osaamiseen.

PS. En oo vihreä, en oo koskaan äänestänyt Hassia (enkä äänestä)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... kannattaa pohtia sitä, että luottaako Tossavaisen vai Hassin osaamiseen"

Juu kyllä Hassi asiat hallitsee, ihan pelottaa ajatus että hän pääsisi osaamistaan käyttämään.

Reijo Tossavainen

Asian käsittely on vasta alkutekijöissään. Joskus myöhemmin tiedämme, mikä oli lopputulos.

Puhuin/kirjoitin, että EU aikoo kieltää. En missään vaiheessa sanonut, että EU on päättänyt.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Satu Hassi tiesi miten edellä käsitelty asia on ja oli perehtynyt niihin perinpohjaisesti, sinä räväytit oman tekstisi iltapäivälehden lööpin perusteella. Itse kukin voi tämänkin jälkeen miettiä, millainen politiikka on järkevää ja kenen haluaa asioistansa päättävän.

Käyttäjän hannuoskala kuva
Hannu Oskala

Ja nyt ollaa asioiden ytimessä!

Parahin Reijo Tossavainen. Kykenettekö te myöntämään olleenne väärässä? Kysyin tätä samaa aikanaan jo kiuasblogin kommenteissa.

Oma virheellinen tieto on ikävää myöntää. Tiedän sen kokemuksesta. Ärsyttää, hävettää ja nolottaa. Eniten ottaa aivoon se, että on pakko tunnustaa "vastapuolen" olleen oikeassa.

Toisinaan tosiasioiden tunnustaminen on kuitenkin, Paasikiveä lainaten, kaiken viisauden alku.

Tämä tapaus on nyt äärimmäisen selvä. Kiuas-keississä te, kansanedustaja Tossavainen, olitte väärässä. Kirjoititte bloginne virheellisen lähteen ja ennakkoluulojen perusteella.

Nyt voisi olla ihan hyvä hetki tunnustaa tosiasiat.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #24

Mitenkäs se meni Oskalalta Hautala-juttu?

Mitä tulee koivuhalkoihin, niin kerroin, että iltapäivälehti kertoi niin.
Totesin myös, että niin aiotaan tehdä.

Jos Oskala tai kuka tahansa lainaa lehtitietoa, niin hänellä ei ole käytännössä mahdollistuutta tarkistaa.

Aika sitten näyttää mikä on lopputulema.

Käyttäjän hannuoskala kuva
Hannu Oskala Vastaus kommenttiin #27

Tossavainen olisi toki voinut tarkistaa väitteen todenperäisyyden myös aika monesta muusta lähteestä kuin vain yhdestä uutisesta. Tätä kutsutaan journalismiksi ja "blogeja" toisinaan kansalaisjournalismiksi. Vanhana päätoimittajana varmasti tunnet käsitteen.

Olen toivonut sinulta jo aikaisemmin että hyvän journalistisen tavan mukaisesti julkaisisit myös oikaisuja kun tietosi havaitaan myöhemmin puuttellisiksi tai virheellisiksi.

Eipä ole näkynyt.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Eihän tämä kiuaskeissi tosiaan sinällään tämän kirjoituksen aihepiiriin liity, joka on kaiketi Hassin soveliaisuus ministerin pestiin.

Siitä olen sitä mieltä, että tästä päättävät vihreät, jotka voivat halutessaan nimittää tehtävään vaikka minut täysi-ikäisenä ja täysivaltaisena Suomen kansalaisena, kohtuullisen lainkuuliaisenakin sellaisena, eikä se pätkääkään Tossavaiselle kuulu. Näin tosin ei käy :) Sinällään itse toivon, että ote omistajaohjauksesta tiukentuisi huomattavasti duunarin etua kaikessa valvovaksi. Siinä oli Hautalan erittäin iso ongelma, ei niinkään tämä eroon johtanut kehitys.

Mutta Tossavaisen jutut kannattaa kyseenalaistaa kautta rintaman. Mies lukaisee jostain lehtijutun, lukaista päräyttää sinällään keskivertonasevan populistista tekstiä ja haukuu lopuksi vihreät ja vasemmistoliiton. Vanhana lehtimiehenä Tossavainen muistaa eritoten hyvin lehtialan legendan "faktojen tarkastaminen on pilannut monta hyvää juttua" ja elää sen mukaan.

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten taholta on useissa tilanteissa, myös eduskunnassa, tiukattu Hautalalta toimia irtisanomistilanteissa. Hautala on silloin muun hallituksen tavoin levitellyt käsiään ja sanonut, että hän "ei voi puuttua tällaisiin asioihin".

Sitten tuli poikkeus sääntöön: Greenpeace. Silloin oli ns. "oma lehmä ojassa".

Viittaan myös edelliseen kommenttiini.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Täällä ilmeisesti vihertävät ihmiset puhuvat jostain haloista kun on kyse heidän aatemailmansa mahdollisesta tulevasta ministeristä.
Ehkä tähän asiaan keskittymiseen löytyisi ohjetta oheisesta linkistä:
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/tagi/kalle-erkk...

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Niin,

halkojen kautta esiin tuleva pointti on muun muassa se, että Hassi on kiistatta asiansa osaava ja faktansa tunteva ihminen, kaikki poliittiset päätöksentekijät eivät sitä ole, vaan pohjaavat vakavamielisiksi tarkoitetut kirjoituksensa iltapäivälehtien lööppeihin tai joskus jopa suoranaisiin aprillipiloihin. Tästäkin löytyy tarvittaessa näyte.

Lauri Korhonen

YLE: Hassi ei haluaisi edistää öljynporausta Jäämerellä

"Esimerkiksi onko hyväksyttävää, että suomalaisella tekniikalla edistetään öljynporausta Jäämerellä? En haluaisi, että näin tehtäisiin."
-- Satu Hassi

YLE 11.10.2013 klo 14:54 | päivitetty 12.10.2013 klo 14:36

http://yle.fi/uutiset/hassi_onko_todella_niin_etta...

IL: Hassi kertoi, ettei hänellä ole "sisäpiiritietoa" Arctia Shippingin tilanteesta tai Hautalan erosta. Hänen käsityksensä mukaan taustalla on isompi näkemysero siitä, miten Arctia Shippingin pitäisi liiketoiminnassaan suuntautua.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201310120164840_uu...

Toimituksen poiminnat