Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Itsenäisyys" on viihdettä ja punavihreää anarkiaa

Otsikko kertoo olennaisen. Kun katsoo ja lukee median itsenäisyyspäivän tapahtumista, niin  yhteistä on viihteellisyys: kuka mokasi milläkin tavalla ja kenellä oli paras puku.

Yllättävän vähälle jäi itse juhlapäivän perimmäinen syy, tämän maan ja kansan itsenäisyys, mahdollisuus päättää itse omista asioista. Ehkä se johtuu hyvin yksinkertaisesta syystä: tänä päivänä ei enää ymmärretä aidosti veteraanisukupolvien työn merkitystä.Ei ymmärretä sitäkään, miksi sotiemme veteraanien uhraukset ja työ ovat menneet pääosin hukkaan. Päätösvalta maamme asioista on pääosin siirtynyt muualle.

Itsekäs  "minä, minä, tässä ja nyt" asenne ja hömppäviihde ovat voimissaan.

Toinen ikävä piirre eilispäivänä oli muuta Eurooppaa, varsinkin Saksaa vaivaavan punavihreän anarkian leviäminen myös Suomeen. En vielä ole nähnyt yhdenkään median pureutuneen asiaan pintaa syvemmälle. Siis siihen, että enää ei voida puhua mielenosoituksesta, vaan väkivaltaisesta mellakoinnista.

On täysin unohdettu kertoa, mitkä tahot ovat järjettömän väkivallan takana. En ole vielä huomannut, että karvatuppo olisi työnnetty Paavo Arhinmäen, Li Anderssonin tai Dan Koivulaakson suuhun ja tivattu syistä "järkyttävään tekoon".

Oikean kokonaiskuvan muodostamisessa auttaa vierailu näillä punavihreää anarkismia suosivilla sivuilla http://takku.net/ Sivuilta on hyvin pääteltävissä, ketkä olivat homman takana, sen organisoijina. Mukaan näyttää sitten lähteneen hyvin sekalaista porukkaa, osa lienee ollut mukana humalaisen päähänpiston seurauksena.

Iltalehti: "Tampereen poliisipäällikkö Markku Luoma kuvaa Tampereen eiliseen rähinään syyllistyneitä rosvojoukoksi, jonka tarkoituksena oli päästä Tampere-talon alueelle ja uhata juhlavieraiden terveyttä ja henkeä."

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevia facebook ja twitter -nappeja)

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (125 kommenttia)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"En ole vielä huomannut, että karvatuppo olisi työnnetty Paavo Arhinmäen, Li Anderssonin tai Dan Koivulaakson suuhun ja tivattu syistä 'järkyttävään tekoon'"

Niin, onhan tässä ollut niin paljon aikaa, että olisi heidän jo omaehtoisestikin pitänyt tulla esiin.

Joku tolkku tähän nyt sentään, eiköhän noita media kerkiä haastattelemaan viimeistään tämän päivän aikana.

Reijo Tossavainen

Juuri niin. Hömppäviihde ajaa arjen todellisuuden ohi. Sen, että väkivaltaisen mellakoinnin yhteydessä on pidätetty 29 ihmistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tässä ensimmäinen julkisuuteen astellut väkivaltainen mellakoitsija, IL:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120717808074_u...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Pieleen meni;)

Hajotitko paikkoja?

- En kerinnyt tekemään mitään sellaista, kun minut tuotiin niin aikaisin tänne (poliisilaitokselle), Pete kertoo.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #58

Nylundilla on hymiöstä päätellen hauskaa.

Tyhmä Pete oli onnekas. Paljon onnekkaampi kuin esimerkiksi ne poliisin hevoset jotka saivat tuta Peten ympärillä pyörineiltä vasemmistoanarkisteilta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #81

Eipä lainkaan muuten kuin siinä suhteessa, että perussuomalaiset kokoontuivat joukolla syyttelemään vihervasemmistoa ja sitten kävi niin kuin kävi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Noinhan se on, Tossavainen. Eilen kuitenkin keskityin itse Tamperetalon juhliin. Katselin upeaa konserttia, musiikkia ja Lauri Viitaa kuunnellen, enkä tanssiaisia kaivannut. Ei Tampere olekaan mitään välisuomea. Tampere on keskisuomea.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

On hieman vaikea kertoa, kuka on mielenosoituksen takana, kun järjestäjät eivät esiinny julkisuudessa nimellään ja naamallaan. Minun silmiini näyttää siltä, että Tampereen mielenosoituksia on paheksuttu mediassa oikein kilpaa. Ilmeisesti luen sitten eri mediaa.

Reijo Tossavainen

Kyllä touhu näyttää olleen organisoitua "takkuryhmän" taholta. Jostakin syystä media ei ole halunnut tutkia syitä syviä ja nostaa taustoja esille. Ehkä sekin aika vielä tulee.

Uusi Suomikin seisoo tumput suorana ja ihmettelee. Tekoja, journalismia kehiiin! Jos 29 henkilöä pidetään, aiheutetaan loukkaantumisia ja taloudellista ilkivaltaa, niin asia ei ole mitätön.

Kun oli ns. Jyväskylän tapaus, jossa YKSI henkilö häiriköi, niin kyllä syyt ja taustat pian selvitettiin ja leimakirves heilui...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän media odota poliisin tiedotustilaisuutta, alkaa klo 11.

http://yle.fi/uutiset/

Janne Hilden

Timo Soini mukana väkivaltaiseksi muuttuneella, homovastaisella marssilla Pariisissa.
Onko Soini mediassa tuominnut kanssamielenosoittajiensa mellakoinnin ja väkivallan siellä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän media voi mennä syyttämään tuollaisesta toiminnasta ilman varmoja todisteita.
Sitä en ymmärrä mitä varten poliiseja kiusataan.
Kai ne oli lähinnä jotain kakaroita jotka kostaavat muille liian ankaran kohtelun, jonka uhreiksi ovat joutuneet.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

Tiedotustilaisuudessa poliisi kertoi yrittäneensä saada järjestäjiä selville etukäteen ja vielä perjantai-iltana paikan päällä, mutta ei kuulemma onnistunut. Minulle on aika sama, oliko osallistujien puoluekannatusjakauma kallellaan vasemmalle vai oikealle, eikä se vaikuta uutisointiin suuntaan eikä toiseen. Eikä se oikein voi vaikuttaakaan, kun ei ole mitään tietoa siitä, kumpaa puolta edustivat, vai oliko kyseessä ehkä sittenkin äärikeskustalainen nuoriso.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #29

Operaatio suunniteltiin vasemmistoanarkistien nettifoorumilla...

Mika Salminen

Mediahan se tutkii. Eikös se ole poliisin hommia. Uusi suomi seisoo siltä osin tumput suorana, että antaa persuille mahdollisuuden saada muutaman rivin mediapyrskäytykset julkisuuteen, mikä sinänsä on ikävää mediassa, joka ei suinkaan edusta uutismediaa. Usari on aika pihalle tässä persumyönteisyydessään liukunut, ikävä kyllä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

No niin, nyt voin taas suositella tekstiä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

YLE:n jatkot ovat kaikista tympeimmät, kun siellä ei ole kuin demareita monessa eri sukupolvessa puhummassa paskaa.

Reijo Tossavainen

Illan yrmein ilme oli toveri Paavo Lipposella, kun hän poistui varhaisessa vaiheessa tilaisuudesta.

Reijo Tossavainen

Poliisin kommenti: "Kyseessä ei ollut mielenosoitus, vaan rosvojoukko joka oli kokoontunut tänne häiriköimään."

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mutta kun ei taida kuitenkaan olla koko totuus asiasta.

Osoittelun ja tuomitsemisen sijaan kannattaisi miettiä sitäkin mahdollisuutta että tuollaiset pahan olon purkaukset saattavat jatkuvasti yleistyä. Kannattaisi miettiä pitäisikö tällaisia mellakkailmiöitä käsitellä syinä vai seurauksina.

Asioiden kokokuvassa nimittäin on myös niin että lukittujen ovien sisäpuolelle turvaan on myös kokoontunut eräänlainen rosvojoukko. Siellä on yhteiskunnallisesti vastuulliseen asemaan itsensä taistelleita ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan ole kyenneet kantamaan vastuuta siitä että yhteiskunnassa asiat olisivat hyvin.

Tai ei edes hyvin. Että ne olisivat edes kohtuullisella kannalla. Tai edes niin että jokin yhdistäisi meitä kaikkia. Että olisi ylipäänsä mahdollista tuntea keskinäistä kohtalonyhteyttä. -- Nyt me elämme keskellä jatkuvasti kasvavia sosiaalieroja, eivätkä nämä erot ole pelkästään taloudellisia vaan hyvinkin asenteellisia.

Niitä ovia pannaan nyt lukkoon vähän joka puolella, ja ne jotka kokevat jäävänsä ulkopuolelle ovat omia kansalaisia -- eivät mitään tänne oikeasti kuulumattomia kuokkavieraita.

Kun edessä näyttää olevan täysin vaihtoehdoton tie jossa pieni osa yhteiskunnan yläkerrosta yhä rikastuu rikastumistaan ja tosiasiallinen köyhyys alkaa langeta suuren keskiluokan osaksi -- kuinka kohta käy näiden suljettujen ovien puolin ja toisin? -- Luulenpa että pian ollaan tilanteessa jossa aika moni kansalainen alkaa miettiä kumman puolen itse valitsisi. Kumman rosvojoukon moraalituntoihin samaistuisi.

Esitin jo vuosia sitten, että perussuomalaisten pitäisi miettiä kieltäytymistä näistä linnan juhlista. Luulenpa, että tuollainen valinta voi muutaman vuoden päästä olla edessä. Kukaan ei voi palvella kahta herraa, mammonaa ja ihmistä, ihmisyyttä.

Lauri Korhonen

Kyllä kyllä. Itsensä yhteiskunnallisesti vastuulliseen asemaan itsensä taistelleita ihmisiä. Kuten Duudsonit ja muutama vaatesuunnittelija ja muu taiteilija. Mitä niitä olikaan näitten tavallisten ihmisten äänillä eduskuntaan päätyneiden tavallisten ihmisten lisäksi.

Miksi Perussuomalaisten pitäisi sulkea itsensä ulos yhteiskunnasta - mitä ja ennen kaikkea ketä se hyödyttäisi?

Jos ihmisyyteen kuuluu väkivalta sivullisia kohtaan ja toisten tai yhteisen omaisuuden rikkominen luokkasodan ja hauskanpidon nimissä - tervemenoa ihmisyys minun puolestani.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #52

"" Miksi Perussuomalaisten pitäisi sulkea itsensä ulos yhteiskunnasta - mitä ja ennen kaikkea ketä se hyödyttäisi? ""

Niin. Olen havainnut tuon saman ajatusjäsennyksen monissa mellakat tuominneissa kommenteissa. "Miksi nyt, kun mukaan on kutsuttu ennätysmäärä aivan tavallisia ihmisiä, miksi nyt pitää protestoida?" -- Moni ei tajua, miten tämäkin jäsennys vain vahvistaa ja sementoi kahtiajakavaa ajattelua.

Kyse ei kuitenkaan ole vain näistä juhlista, vaikka nämä juhlat ovatkin niin leimallinen, erityisen paljon julkisuutta saava ilmaus kahtiajakavista asenteista. Kyse on tosiaankin koko yhteiskunnasta. Ja siitä voidaan siis kysyä: kummalle puolelle niitä yhä useammin sulkeutuvia ovia aikoo Perussuomalaiset-puolue tulevaisuudessa asettua?

Yhteiskunnalliset segregaatiot ovat käynnissä. Parempiosaisten pako on kiihtymässä. Ovia lukitaan, muuallakin kuin vain siellä plyysipenkkien salissa, ja kynnykset käyvät korkeammiksi. Valinta tulee kohta jokaisen eteen: sanotko "Yes-Yes" vai selvästi: "Ei!"

Perussuomalaiset ovat jytkyn jälkeen nopeasti muuttuneet salonkikelpoisuutta tavoittelevaksi poliittisen eliitin osaksi -- he eivät siis ole ollenkaan ymmärtäneet minkälaisen varsin laajan politiikanvastaisen kansalaisprotestin edustajiksi heidät on valittu.

Perussuomalaiset ovat jopa nostattaneet omassa sisäisessä puhdistuksessaan rasistijahtia -- he ovat menneet mukaan siihen mistä presidentti Halonen heitä kaksi vuotta sitten inhottavasti nokitteli. Jo silloin olisi puolueen pitänyt kieltäytyä lähtemästä mukaan eliitin hovipropagandaan.

Ihmisyyteen kuuluu sortuminen väkivaltaan -- ja sitä pitäisi ihmisen miettiä onko se syy vai seuraus. Onko se toivon vai epätoivon, hallinnan vai hajoamisen merkki. Sitä miettimistä varten ihmisellä on aivot ja aly. Leimaaminen ja tuomitseminen ei riitä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #65

Oikkonen. Kansakunnan kahtiajakutuminen on fakta. Ajatus voidaan aivan hyvin sementoida. Tai vaikka päällystää kullalla. Miten vaan mutta asia ei siitä muuksi muutu.

Jytky oli kuin musta vyö kamppailulajissa. Perusteet hallussa mutta oppiminen vasta alussa. Pitkä tie kuljettavana eikä koskaan valmis.

Ei Jytkyllä eikä kahdellakaan yhteiskuntaa korjata eikä historiaa muuksi muuteta. On järjetöntä ajatella tai odottaa toisin.

Perussuomalaiset rp on yritys vaikuttaa rakenteisiin sisältä päin. Sisältä päin vaikuttaminen onnistuu vain jos olet osa koneistoa.

Tärkeintä ei ole se miten Perussuomalaiset toimivat. Tärkeintä on vaikuttaa vähä vähältä siten että muutkin alkavat toimia toisin. Koska Perussuomalaiset.

Politiikassa ulkopuolelle jättäytyminen ei ole vaihtoehto. Toimenpiteellä olisi yhtä paljon vaikutusta kuin nukkuvien puolueella on. -Eli ei mitään. Pelkkänä eleenä tyhjääkin turhempi.

Parempi olla siellä missä sotiemme veteraanitkin on. Heidän ansiostaan juhlat voidaan ylipäätään järjestää. Ei niitä ole tarkoitettu "eliitin" kunniaksi eikä kiakkovieraitten kiusaksi.

Mikäli haluat muuttaa järjestelmän valtarakenteitten ulkopuolelta ainoa keino on . tehdä vallankumous. Jos toivot vallankumousta kannattaa kääntää katse toisaalle. Perussuomalaiset ovat valinneet politiikan vaikuttamisen keinot vallankumouksen sijaan. Parempi niin. Mielestäni.

Itsenäisyyspäivän mellakat osoittavat että kahtiajakautumista ajavat kaikkein kiihkeimmin järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan olevat ryhmittymät. Väitän että ne tahot jotka kaikkein eniten järjestäytyneen yhteiskunnan eduista nauttivat.

Kyse ei ole eliitistä eikä köyhyydestä. Ei suomalaisen yhteiskunnan rakenteista. Ei itsenäisyyspäivän juhlinnasta.

Kyse on keppihevosesta.

Joidenkin yksilöiden kohdalla omasta pahasta olosta - välinpitämättömyydestä tai alkoholismista kotona tms. Terapiasta vaivaan. Yhteinen ulkoinen mukavihollinen saa pään sisällä vellovat viholliset hetkeksi hiljaisiksi.

Jos järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan taistelevilla tahoilla ei olisi järjestäytyneen yhteiskunnan tarjoamaa suojaa niin tuo taistelu loppuisi hyvin lyhyeen. Ne raukat itse eivät sitä tietenkään ymmärrä. Purevat ruokkivaa kättä ja siinä sivussa sivullisiakin.

Moni luulee että Suomessa on asiat tällä hetkellä huonosti ja epäoikeudenmukaisesti. Minä väitän että ne ihmiset eivät tiedä huonosta taikka epäoikeudenmukaisuudesta yhtään mitään.

Ei ojakaan häviä jos sitä kaivaa syvemmäksi. Ei rikkinäisistä farkuista tule ehjää jos revit niitä lisää. Sen sijaan vain oja syvenee ja repeämät muuttuvat riekaleiksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #87

Korhonen

"" Perussuomalaiset rp on yritys vaikuttaa rakenteisiin sisältä päin. Sisältä päin vaikuttaminen onnistuu vain jos olet osa koneistoa. ""

Kansallinen kahtiajakautuminen on todellakin vuosisataisen -- miltei vuosituhantisen -- alistamishistorian seurausta, ja se on kansanpsyyken pohjalla niin syvällä ettei sitä syvemmällä sitten ole enää mitään.

Tämän kansallisen kahtiajakautumistaipumuksemme -- alistamis-alamaisasenteiden, dualistisen kaksinapaisen ajattelun, yhä jatkuvan ylimielisen ruotsalaisperäisen hallintokulttuurin -- ilmentymää ovat kaikki arvomme ja myös ne tavat joilla ajattelumme "institutionalisoi" rakenteitaan.

Aika harva meistä tosiaankaan tajuaa, ettei esimerkiksi "tavallisten" ihmisten kutsuminen itsenäisyyspäivän juhliin suinkaan pura mitään ajatusinstituutioita, vaan päinvastoin sementoi niitä. -- Aivan samoin esimerkiksi mikään "syrjäytyneille" omistettu instituutio ei suinkaan poista yhteiskunnasta syrjäytymisen ilmiötä, vaan päin vastoin kertoo vain sen vakiintumisesta.

Sadat tai tuhannet virkanimikkeet siinä hallinnossa joka luo edellytyksiä ja puitteita maahanmuuttobisnekselle -- eivät ne tosiasiassa auta muista "kulttuureista" tulevia sopeutumaan yhteiskuntaamme. Vaan aivan päinvastoin -- ne petaavat muutaman sukupolven päässä odottavaa yhteiskuntarauhan romahdusta.

Esimerkiksi politiikka on insituutio. Olen osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun noin viidenkymmenen vuoden ajan, ja sinä aikana puolueita on tullut ja mennyt. Niiden johtajat ja avainhenkilöt, niiden nimet ja ohjelmat ovat muuttuneet, eikä oikeastaan mitään siitä mikä puoli vuosisataa sitten oli totta ole enää edes olemassa. Politiikka on kuitenkin instituutio joka jatkaa, jatkaa ja jatkaa, koska se kokee itsensä -- sanojasi käyttäen -- "sisältä käsin".

En itse katso näitä asioita instituutioiden sisältä käsin, vaan nimenomaan tuon kaiken pohjalla vaikuttavan kansallisen psyykenvammamme kannalta. Terapiaa kaivaten.

Olen joissain asioissa samaa mieltä, joissain aikalailla eri mieltä kuin sinä. Minusta mikään mahdollinen tietoinen vaikutusyritys ei sellaisenaan ole sitä-eikä-tätä, vaan se saattaa vaikuttaa joko kansallista sairauttamme tervehdyttävästi -- tai sitten aivan päinvastoin.

Se mikä jonkin tietyn teon -- esimerkiksi sen jos Perussuomalaiset kieltäytyisivät osallistumasta linnan juhliin -- vaikutus on, ei mielestäni selviä missään päämäärärationaalisessa arviossa, eikä se missään nimessä selviä minkäänlaisessa käsitepyörittelyissä, joissa käsitteellisesti määriteltyjä ilmiöitä ja niiden esiintymisyhteyksiä määritellään ja verrataan toisiinsa.

Kyse on viimekädessä intuitiosta -- se on tunne siitä mikä on tervettä ja mikä annetussa tilanteessa voi vaikuttaa. Päämäärärationaalisuus ei näennäisestä pätevyydestään huolimatta ole päättelyn muotona näissä yhteyksissä pätevää.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #99

Kyse todellakin on viimekädessä intuitiosta.

Minun intuitio sanoo että kaikesta huolimatta on parempi yritää sisältä päin. Auttaa hetken - jos sitäkään. Ulkoa päin tulevat eivät hetkeäkään. Ulkoa päin tulevat hyökkäykset ovat tuomittuja epäonnistumaan. Koneisto on liian vahva - sen historia liian pitkä ja väkevä.

Olen samaa mieltä kansallisen psyykenvamman olemassaolosta. Siitä terapiasta en niin välitä. Annan historialle sille kuuluvan arvon mutta pyrin välttämään ylidramatisointia.

Itse en pidä instituutiota itsessään uhkana - sellaisen olemassaoloa. Jotta sen toiminnasta ei tulisi uhkaa täytyy yrittää tehdä siitä siedettävä. Edes siedettävä koska taivasta emme saa kuitenkaan.

(Emmehän ole yhtä mieltä edes siitä millainen se taivas olisi ollakseen taivas. Toisen taivas on toiselle helvetti.)

Kyse on loppukädessä siitä keille siitä tehdään siedettävä ja missä määrin.

Koen että instituutiota ei voi poistaa ei ainakaan ilman että korvautuisi toisella instituutiolla. Sitä voi ehkä muuttaa ja sitä voi ohjailla. Mutta ei voi poistaa. Ei ilman luonnonkatastrofia tai vastaavaa tapahtumaa joka nollaisi kaiken. Tuskin sittenkään pitkässä juoksussa.

Onnekseni olen vapaa mies itsekin.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #65

Huomaatko Oikkonen. Heti kun pääsit moittimaan Perussuomalaisia sain suosittelun tutulta hahmolta. :D

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Yritetäänpäs nyt kaikin painaa mieleemme Oikkosen viisaat sanat

ja varoitukset.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Maailmanpankin entinen ekonomisti ja professori Herman Daly totesi melko mielenkiintoisesti jossakin haastattelussa,että hän on huomannut sellaisen ongelman tilanteissa missä tuloerot ovat kasvaneet suuriksi.

"Rikkaista ja köyhistä on tullut kuin eri lajeja.Yhteiset kiinnostuksen kohteet ovat kadonneet ja siksi on vaikea muodostaa yhteisöä joka mahdollistaisi hyviä ihmissuhteita yli luokkarajojen,koska varallisuuserot ovat niin suuria."

http://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU&feature...

Mielenkiintoisesti siksi,että huomioiden lähtökohdan mistä lähtee huomioimaan asiaa on melko erikoinen minusta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jotkut taas arvelevat, että kyseessä oli äärioikeiston masinoima hulinointi.
Minä arvelen , että ratsupoliisi käytti varovaisesti tilaisuutta hyväkseen harjoitellaakseen todellisessa tilanteessa, kun kertaa tänne oli haalittu.

Lauri Korhonen

Blåfield. Jotkut arvelevat että Katainen tekee kokoomuslaista politiikkaa ja toverinsa Arhinmäki vasemmostolaista. Kaikkea voi arvella.

Entä vasemmistoanarkistit. Käyttivätkö pelkästään varovaisesti tilaisuutta hyväkseen hakatakseen hevosia?

Kettupojatko liikkeellä?

"Anarkistimielenosoittajat vahingoittivat myös kahta poliisihevosta. Aseina mellakoijilla oli katkaistuja jääkiekkomailoja, joilla olisi helpompi lyödä.

- Poliisin ratsut saivat avohaavoja mailojen lyönneistä, kerrottiin poliisin tiedotustilaisuudessa lauantaina aamupäivällä.

Kinnusen mukaan toinen hevonen sai vammoja kaulaan. Toista hevosta oli yritetty rampauttaa, kertoo Kinnunen:"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862969440...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #89

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
Minulla itselläni ei ole käsitystä ketkä yllyttivät hulinointiin ja väkikivaltaan. Hyvinkin voi olla jotkut muut tahot kuin mielenosoitusta järjestäneet.
Huomautin ystävälle joka paheksui ratsupoliisejä, että videon mukaan hevosta joka tönäisi poikaa oli säihkähtänyt ilmeisesti heiteltyä esinettä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olenko mielenilmaisija/ mielenosoittaja, jos vaikkapa rikon poliisiauton ja vihreiden puoluetoimiston ikkunat?

Ari Lotvonen

Jos rikot vihreiden puoluetoimiston ikkunat olet: Fasistirasistinatsi. eli perssuomalainen.

Reijo Tossavainen

Mielenosoitus/mielenilmaisu on rauhanomainen. Muu toiminta menee mellakoinnin ja häiriköinnin piikkiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vielä ei ole selvinnyt ketkä yllyttivät mellakointiin. Ei ole kovinkaan vaikeata yllyttää pahoinpideltyjen koulukakaroiden joukkoa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Valtamedia Yleä myöten (!) on kyllä järkyttävällä tavalla keskittynyt pukuloistoon ja marginaaliryhmän mellakointiin, kun entisaikaan tähän alentuivat vain ns. naistenlehdet (tuo nimitys muuten loukkaa julkeasti naissukupuolta leimaamalla kaikki naiset idiooteiksi). Eilisistä pippaloista media (edes Yle!) olisi voinut mieluummin keskittyä itse ohjelmaan tai juhlien tarkoitukseen. Toki itsenäisyyttä on paha juhlia epäitsenäisessä maassa, mutta suomalaista kulttuuria olisi syytä korostaa.

Mutta mellakoiden automaattinen sysääminen Arhinmäen, Koivulaakson ja Anderssonin niskaan on Tossavaiselta törkeä rimanalitus, jopa kunnianloukkaus. Samalla kirjoitus vihjaa että myös hömppä olisi jotenkin edellämainittujen kontolla niputtamalla nämä kaksi ilmiötä samaan epäisaänmaalliseen pakettiin.

Reijo Tossavainen

En nimennyt Arhinmäkeä, Anderssonia tai Koivulaaksoa henkilökohtaisesti syyllisiksi. Kuitenkin mellakoinnin organisoijina ovat heitä lähellä olevat tahot, joten heiltä olisi ollut perusteltua tiedustella asiasta. Poliisi näytti juuri puhuvan anarkisteista telkkarissa parhaillaan näkyvässä tiedotustilaisuudessa.

Arhinmäki oli mukana muutaman vuoden takaisessa vastaavassa häiriköinnissä henk.kohtaisesti. Nyt hän oli juhlijoiden joukossa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Arhinmäki oli paikan päällä kuokkavieras-tapahtumassa vuonna 2001 Kansan Uutisten toimittajana raportoimassa virkavallan mielivaltaisesta ja kuokkavieraita provosoineesta käytöksestä ja itsekin taisit olla eilen Tampereella juhlimassa kansan piikkiin...

Ikkunoiden rikkomisesta toki vastaavat ikkunoiden rikkojat itse, kuten muutkin ilkivaltaiseen rötöstelyyn syyllistyneet..

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #23

Saitko pahastikkin selkääsi kun poliisia noin syyllistät?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #25

Poliisin taktiikkaan kuuluu mielenosoittajien provosointi ja ylimitoitetut otteet - Smash Asem-tapahtuma on hyvin muistissa...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #28

Ei pidä riehua, ilman että on valmis kantamaan seuraukset...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #34

Jos esim. hevonen loukkaantuu niin miten sellaista seurausta voit kantaa?
Omalla kärsimykseelläkö pystyisit sen hyvittämään?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #25

Turhaa suukopua. Poliisin provosointi on hyvinkin usein tosiasia. Tiedän tämän, koska minulla on ollut poliisiin läheiset suhteet.

Poliisin duuni on niin tylsää, että muutamat kuumakallet järjestävät vähän lisäviihdykettä itselleen ja järjestävät uhoilullaan kollegansa leikkiin mukaan - esimiestensä käskyjen vastaisesti.

Tästä asiasta harvoin uutisoidaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #43

Aika vähissä nämä "kuumakallet" nykyisin ovat anakin tämän maan poliisivoimissa. Vaikka siitä on uutisoitukin.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Ehkä Tossavaisen olisi syytä kysyä omilta puoluetovereiltaan kuka tässä on ollut taustalla?

Persut tässä kuitenkin näyttävät mellakoineen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se, että Arhinmäki on ollut joskus jossain häiriköinnissä mukana ei liitä häntä millään tavoin tähän typerään ja väkivaltaiseenkin mellakointiin.
Minä en tiedä, eikä Tossavainenkaan, mitkä tahot yllyttivät mielenosoittajia mellokoimaan.
Poliisi selvittelee parhaillaan asiaa kuulustelemalla osallistujia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toinen puoli kolikkoa on, että virka-aateli kerjää verta nenästään vastenmielisillä keikistelyjuhlillaan. Itsenäisyys on vanhentunut tekosyy tuolle vallanpitäjien show of forcelle. Ylen porukalla oli onneksi hieman itseironiaa kuten kunnon hovinarrille kuuluukin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Päinvastoin, itsenäisyyspäivän juhlat ovat velvollisuus. Jos niistä luovuttaisiin, lähtisin ainakin minä barrikadeille.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Reijo kirjoittaa "hömppäviihteestä". Käsitin ,että se olis Reijo mielestä joidenkin vassareiden tai vihreiden keksintöä.
Oiskohan se kuitenkin markkinavoimien ja niiden takana olevien tahojen ansiota? Ketä sitten lienvätkin? Ei tunnu kuitenkaan siltä, että vassarit ja vihreät....................

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tossavainen: "tänä päivänä ei enää ymmärretä aidosti veteraanisukupolvien työn merkitystä.Ei ymmärretä sitäkään, miksi sotiemme veteraanien uhraukset ja työ ovat menneet pääosin hukkaan. Päätösvalta maamme asioista on pääosin siirtynyt muualle."

Eri mieltä. Sodassa taisteltiin diktatuuria vastaan. Kummallista väittää, että tuo olisi hukkaan mennyttä työtä, sillä sodan jälkeinen Euroopan yhdentyminen on tapahtunut demokraattisesti. Tuntemani sodan kokeneet ihmiset kannattivat EU:iin liittymistä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Toisaalta EU:n demokraattisuus häviää päivä päivältä EVMämmien ja muiden salaseurojen syövereihin, diktatuuria pukkaa siltäkin suunnalta... nyt olisi vielä mahdollisuus välttää se.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä demokratia? mikä diktatuuri? En ole huomaanut kumpaakaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Milloin Vasemmistoliitto tekee asialle jotain?

Arhinmäki istui penkillä vähän nolon näköisenä kun juhlat alkoi, oli ilmeisen tietoinen mitä ulkona tulee tapahtumaan.
Eikö tässä vaiheessa pitäis irtisanoutua näistä Anderssoneista, Koivulaaksoista ja Arhinmäkeläisistä pelastaakseen koko puolueen maineen.

Oli noloa vielä elossa olevien veteraanein puolesta, tällaista toimintaako varten he pelasti Suomen punalipulta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kiakkojunnujen mielenosoitus ei ollut Vasemmiston vastuulla, järjestäjät ovat ihan autonomisia ryhmiään...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #30

Kiakkoilevien mielenosoittajien motiivit ovatkin jalot, jos ne kerran linkittyvät vasemmistolaisiin solidaarisuusajatuksiin - 60 euroa on muuten tulottomalle työttömälle tai opiskelijalle ihan riittävän suuret sakot jostain nyrkinpuimisesta ja vahingonaiheuttajille tietenkin on luvassa vielä oikeuden määräämät vahingonkorvausmaksutkin. Näyteikkunan hinnaksi muodostuu helposti useita tuhansia euroja ja tallentavaa valvontakamerakuvaa lienee saatavissa tapahtumista tuntitolkulla todisteiksi.

Itse kokisin, että Suomessa alkaa olla sosiaalista tilausta äärioikeistolaisen nihilismin ja rasismin vastaisille mielenosoituksille - gandhilaisessa hengessä tokikin...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #35

Siis äärioikeistoa pitää vastustaa maassa jossa on sosialistihallitus, ei hyvää päivää...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #36

Niin.

Vai tarkoitatko kenties itse, että äärioikeistolaista nihilismiä ja rasismia tulee tukea, koska maan hallituksessa on sosialisteja?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #35

Jahans. Juho, vai tähän saadaankin joku mielikuvakummitus peliin mukaan.
Missä ne mielikuvakummitus äärioikeistolaiset oli?
Vai oliko tällä tarkoitus herättää sellaisetkin eloon?

Ajatteleisivat ennen kuin tekevät jotain, mihin on varaa.
Kuula takaraivossa ei ole kuin parin euron arvoinen, sillä päästäis kokonaisuudessaan halvemmalla.

Oon unohtanu laittaa sen hymiön perään. Tässä niihin kaikkiin. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #37

Äärioikeistolaisuus (arvokonservatismi) tulee kyllä riittävän näkyvästi esiin näin somen aikakaudella, ei sitä tarvitse erikseen herätellä---

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #48

Sosialismi tulee sanasta socialis = yhteisöllisyys, joten antisosialismi on yhteisöllisyyttömyyttä :)

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #64

Muistaakseni sana sosialismi juontaa juurensa latinankieliseen ilmaukseen - vai olisiko ollut muinaiskreikkaa. Joka tapauksessa jonnekin historiaan ja tarkoitti alunperin järjenköyhyyttä.

Muistankohan oikein?

Ari Lotvonen Vastaus kommenttiin #92
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #92

Asian voi tarkistaa sanakirjasta...

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #95

Kiitos tarkistin. Siinähän tuo luki...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #92

Wettenhovi-Aspan mukaan kaikki kielet juontuvat suomenkielestä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #64

Juho.
Sun huumori tai joku sanoo "sarkasmi" on paljastettu..

Ne joille ei herne nenään sovi, ja silti yrittävät, käy tässä jutussa kalpaten.

Tukehtuvat omaan tiukkuuteen.

Ja, se hymynaama :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Hyvinkin mahdollista että asialla oli joku äärioikeistoklikki.
Minä en tiedä. Poliisi tutkii parhaillaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #106

Margareta, Kaustinen Perussuomalaisin kunta.
Ei täällä Suomenliput pala.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #131

Tapani:
Ei ole presidentin vastaanottoakaan.
Ja ketä vastaan ne persut osoittaisivat mieltään muutenkaan jos päättäjätkin on persuja.
Sitäpaitsi en ole tehnyt mitään olettamuksia väkivaltaisesti käyttäytyneiden puoluesidonnaisuuksista. Mutta luulisin että, suurella osalla ei ole mitään selkiintynyttä puoluekantaa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Varmaa on, että eilinen mellakointi Tampereella oli äärivasemmiston ja vihreiden masinoima. Suomen lippujen repiminen ja polttaminen, sekä kirkon ja pankin ikkunoiden rikkominen edustavat poliittisen nihilismin väkivaltaperinnettä, joka on vihervasemmiston ideologian ydin.

Yhtä varmaa on, että mellakka painetaan villaisella.

Mellakan johtajien "pelisilmää" osoittaa, että Tampereella mellakan teemaksi oli valittu jääkiekko ja anarkistit käyttivät astaloina jääkiekkomailoja.
Teema oli hyvä oivallus; onhan Tampere tunnettu jääkiekkokaupunki ja jääkiekko lajina profiloitunut laillistetuksi väkivallaksi.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio
Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Kimmo Sainio

"saivat persut joukolla mukaan"

Yksittäisen huligaanin väite, että hän on perussuomalainen, ei merkitse, että persut olivat joukolla mukana.

YLE haastatteli ennen mellakointia henkilöä, joka kätkeytyi naamion taakse. Haastateltu kertoi, että rosvojoukon tavoitteena on kumota nykyinen yhteiskuntajärjestelmä. Tuollainen tavoite kuuluu perinteisesti äärivasemmiston päämääriin.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #78

Antero Manninen

"Varmaa on, että eilinen mellakointi Tampereella oli äärivasemmiston ja vihreiden masinoima. "

Väittesi on perätön.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #88

Toivonkin Sainio, että eri mieltä ollessamme olemme omin kasvoin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se nyt ei ole ollenkaan varma!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120717808069_u...

Kassokaapas kuinka suunnitelmallista.

Tihonov istu itse teatterissa.
Mutta Larionov, Mihailov ja Harlamov teki likaisen työn.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

"Suoraan saunan taa". Nyt Pollarilla keittää yli äyräitten. Näyttää Pollari olevan kiekkajunnujen hengenheimolaisia. Tosin vastaikkaisella puolella? Minullakin virtaa punaveri. Dna Faijan perintöä. Tappaisitko minutkin tavattaessa?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Pouta, Kasvi, Skyttä jne.. On sukunimiä jotka on viitteitä ammattiin.
Valkoinen ei oikein viittaa punaverisyyteen, eli täytyy olla desantista kyse, mutta kumman puolen?

Vaikea valinta.

:)

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Pollari näyttää ennemminkin olleen samalla puolella? Ainakin Pete näytti olleen persujen joukoissa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Naamat julki, niinhän tänään muidenkin pidätettyjen kasvokuvat julkaistaan. Ei sitten tarvitse mietiskellä, ovatko vasemmalta taikka oikealta. Maalaisliitolaisia kenties.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minä ainakin olen laskuista pois, mulla on alibi.
Olin iltavuorossa tienaamassa juuri näitä pippaloita Tamperetalon juhlintaa varen.
Jotka TV.n välityksellä oli parhaat mitä oon ennen nähäny.

Sossujuontajat eivät päässeet pilaamaan sitä. :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Täältä saattaa löytyä taustaporukkaakin:

http://takku.net/

Lauri Korhonen

IL: Iltalehden tietojen mukaan osalla kiinniotetuista on kytköksiä Tampereella Näsilinnankatu 22:een, jossa sijaitsevat muun muassa Tampereen vasemmistonuorten ja vasemmistoliiton toimistot.

Hämeen ja Tampereen vasemmistonuorten puheenjohtaja Visa Savolainen sanoo, ettei paikallisella nuorisojärjestöllä ole kytköksiä mellakointiin.

- Joitakin meikäläisiä saattoi olla mukana - mutta yksityisinä henkilöinä. Tiesimme, että tällaista suunitellaan, mutta kyllähän siitä netissä puhuttiin pitkin viikkoa, Savolainen sanoi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120717808100_u...

Pekka Tykkyläinen

Kuka kirjoittaisi Äärivasemmisto Suomessa kirjan? Olisi varmaan syytä tutkia kuka tämänkin Tampereen riehumisen todellisena taustapiruna on? Vasemmistolainen ja sosialistinen aate on jo itsessään niin ihmisluonnon vastainen, ettei sitä ole pystytty eikä koskaan tulla pystymäänkään ylläpitämään missään yhteiskunnassa ilman totalitaarista väkivaltakoneistoa. Pelottavintahan tässä on se, että Suomessa on kaksi hallituspuoluetta, jotka hiljaisesti hyväksyvät tämänkin Tampereen mellakan, joka oli selkeä kapina laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä en ole aikoihin huomannut mitään sosialistista aatetta Suomessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tyttäreni joka asuu ja opiskelee Tampereela ja on demarinuorten piirin puh.joht. soitti ja kertoi, ettei millään polittisella nuorsojärjestöllä ole tekemistä mellakan kanssa. Tyttären kertoi olleensa koiransa kanssa ulkona, tilanne oli pelottava, joukossa perheitä lapsiensa kanssa liikkeellä. Toisin kun nyt vätetään, kyllä poliittiset nuorisojärjestöt, vasureista kokoomukseen, toimivat vastuullisesti. Poliisin tiedotteen mukaan kyse ei ollut pelkästään tamperelaisista nuorista vaan paljon oli muualta tulleita joiden tarkoitus oli pelkästään hulinoida.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kumma juttu, että vasemmistonuorten piirin johto taas tiesi etukäteen että levottomuuksia tulee, tunnustivat sen itsekkin lehdistölle... Uskoisiko ettei tieto kulje?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tulevasta tiesivät niin poliisit kuin muutkin jotka olivat edes hieman hereillä.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Tiesiköhän persujen johto omiensa osallistumisesta ennakkoon ja mitäköhän tekivät sen eteen?

Itse en usko että Timo Soinia voidaan suoraa syyttää mistään, Tamperelaisen Peten (Iltasanomat.fi tänään) vaikuttimet tuntuvat olleen melko epäpoliittiset.

Toisaalta voidaan kysyä mikä saa ihmiset polttamaan vaikka SUomen lippuja ellei esikuviensa itsenäisyyden väheksyntä?

Ehkä perussuomalaisten kannattaisi kysyä omiltaan heidän vaikuttimistaan osallistua anarkistisiin toimiin?

En usko että kukaan vastuullinen ihminen haluaa enää nähdä vastaavaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vasureita tässä on aivan selvästi ollut mukana. Tässä pieni viite siihen suuntaan:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64716-vasemmistonu...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainen jo lainasikin #12 poliisin kommenttia, että rosvojoukko oli kokoontunut häiriköimään.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

…ja otsikossaan puhuu punavihreästä anarkiasta.

Pitäisikö puhua ennemmin perussuomalaisesta anarkiasta?

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Ehkä anarkistiset puheet SUomen itsenäisydestä ovat johtaneet persut anarkistisiin tekoihin?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Mies on löytänyt copy-pasten käytön, riittäisikö yksi linkki per kommenttiosio... ei varmaankaan.

Reijo Tossavainen

Sainio on linkittänyt saman asian tähän blogiin jo viisi kertaa. En tiedä, onko kyseessä provokaatio vai mikä kyseisen rähinöitsijän osalta. Asia pitäisi tarkistaa. Samalla voisi tarkistaa tarkemmin koko joukon koostumista. Ehkäpä Sainio sen tekee. Saataisin kuva todellisuudesta.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Myönnän että ammuin yli. Oli mielestäni koomista lukea useitakin blogeja, nimenomaan persujen blogeja, joissa otsikkotasolla mollattiin punavihreitä ja huomata että todellisuudessa näiden anarkistien joukoissa oli myös perussuomalaisia mukana (tai ainakin heidän kannattajikseen tunnustautuneita).

Onko fiksua käyttää tällaista tapahtumaa oman poliittisen agendan ajamiseen?

Todellisuudessa en usko että kyseessä on mihinkään puolueeseen tiukasti sitoutuneita henkilöitä, kyseessä on todennäköisesti turhautuneita nuoria jotka kännipäissään menivät tekemään tyhmyyksiään. Mutta minä en olekaan tuulettanut "punavihreillä anarkisteilla" tms.

Kumpi on mielestäsi tehnyt provokaation, minä vai sinä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olisi tosiaan kiinnostavaa tietää miten Tossavainen "korjaa" uutisensa kun rähinöitsijöillä näyttääkin olevan enemmän yhteyttä hänen puolueeseensa kuin vaikkapa vihreisiin. Sama pätee noihin muihinkin pyhää vihaa uhkuneisiin perussuomalaisiin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Käyttäjän RistoMykknen kuva
Risto Mykkänen

"Pete kertoo olevansa perussuomalainen." nyt Soinin pitää heti tuomita nämä teot... http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971199...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei ole ensimmäinen kerta kun Tossavainen ei ole ns. "kartalla" ja hänen virheellistä sanomaansa muut persut toistavat papukaijan lailla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Sellaista on poliittinen populismi.

Reijo Tossavainen

Iltalehti: "Tampereen poliisipäällikkö Markku Luoma kuvaa Tampereen eiliseen rähinään syyllistyneitä rosvojoukoksi, jonka tarkoituksena oli päästä Tampere-talon alueelle ja uhata juhlavieraiden terveyttä ja henkeä."

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tämä kommentti kumoaa blogin otsikon.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Toivoisi Tossavaisen ottavan kantaa siihen, että nähtävästi ainoa tässä tapahtumassa puoluekantansa ilmoittanut (ainakin toistaiseksi omien vääjäämättä rajoitteisten havaintojeni mukaan) henkilö on perussuomalainen.

Ja ei, en väitä sinun, Timo Soinin tai perussuomalaisten puolueena olevan vastuussa tapahtuneessa tai kannattavan Tampereella harrastettua menettelyä. Itse ainakin vasemmistoliittolaisena (joka töissään joutuu ajoittain rajoittamaan ihmisten toimintaa ihan fyysisin toimenpitein) pidän tällaista Tampereen räyhäämistä maailman eniten syvältä olevalta hommalta. Ja Paavo Arhinmäki näyttää ottavan jokseenkin selkeän kannan tätä meininkiä vastaan toteamalla sen humalaisen nurosion räyhäämiseksi:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862971461...

Reijo Tossavainen

Ylle linkitetystä Ilta-Sanomien jutusta lainaus: "Mielenosoittamisen on tapahduttava niin, ettei kenenkään fyysistä koskemattomuutta loukata. Silloin jos menee riehumiseksi, silloin asia unohtuu. Näin kävi aikoinaan kuokkavierasjuhlien kanssa. Sitten kun se meni riehumiseksi, silloin ei puhuttu enää asioista, Arhinmäki viittaa aikoinaan järjestämäänsä tapahtumaan, joka on sittemmin tunnettu Linnan juhlien kuokkavieras –mielenosoituksena."

Arhinmäki oli siis aikoinaan järjestämässä edellistä samantapaista hulinointia. Nyt hän "ei ollut tietoinen(!)" eilisestä mellakasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suuri osa oli nuorisoa, jolla välttämättä ei mitään puoluekanta ole ollenkaan.

Reijo Tossavainen

En tiedä, että onko tämän yksittäisen henkilön osalta kyseessä provokaatio. Sen perusteella ei saa muodostaa kokonaiskuvaa kuten nyt monet niin mielellään tässä blogissa tekevät.

Oikean kokonaiskuvan muodostamisessa auttaa vierailu näillä punavihreää anarkismia uhkuvilla sivuilla http://takku.net
Sivuilta on hyvin pääteltävissä, ketkä olivat homman takana, sen organisoijina. Mukaan näyttää sitten lähteneen hyvin sekalaista porukkaa, osa lienee ollut mukana humalaisen päähänpiston seurauksena.

Reijo Tossavainen

Ilkka Partanen kirjoitti samasta aiheesta hyvän blogin tänne Usariin:
http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155710-kiak...

Reijo Tossavainen

Iltasanomat: "- Kyseessä oli selkeästi johdettu organisoitu rikollisryhmä, luonnehtii rikoskomisario Jari Kinnunen.

- Varsinaisia järjestäjähenkilöitä ei ole vielä saatu selville. Mellakkakutsu oli lähetetty internetin sosiaalisen median kautta. Pääasiassa se on ollut anarkistiporukkaa.

Kinnusen mukaan osa kiinniotetuista on "poliisin tuttuja". Hän ei osaa vielä kertoa, millaisiin rikoksiin nämä ovat aiemmin syyllistyneet."

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Eduskunnastamme, teistä Tossavainen, paljon on kiinni. Jos edustajamme sallii julkisilla paikoilla naamioitumisen niin turha minun on rutista.
Aivan samoin, ei olisi harmaata työvoimaaa, jos kansanedustajamme ei sitä sallisi. Onko oma poikanne riehumassa taikka sukulaisenne verottomilla rakennusmarkkinoilla?

Jos syytän hahallitusta taikka eduskuntaa, ei kukaan ole vastuussa. Minä väärinkäytöksistä syytän nyt teitä, Tossavainen, kansanedustajana kun ette mitään saa aikaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siihen organisoituun rikollisryhmään en välttämättä usko. Varsinkin kun järjestähenkilöitä ei ole vielä saatu selville niin komisario Kinnusen lausunto kuulosttaa aika yliampuavalta.
Väitätkö Tossavainen, että vihervasemmistoksi nimittämäsi porukka on organisoitu rikollisryhmä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On jokseenkn turhaa etsiä tästä Tampereen tapauksesta jotain yhteiskunnallisesti syvempää mitä siinä itseasiassa ei ole. Euroopassa, myös Ruotsissa vastaavia on nähty, oli vain ajan kysymys koska tämä muoti-ilmiö saavuttaa Suomen. On varsin helppoa somen kautta saada arkipäivän harmauteen kyllästyneitä nuoria liikkeelle viinan voimalla. Valtaosa suomalasista nuorista on kunnollisia, hyväkäytöksiä, elämässään eteenpäin pyrkiviä.

Reijo Tossavainen

HS-Pravda tiesi tänään kertoa mm. sen, että Miina-Maria Ayalan läpinäkyvä mekko oli illan uskaliaimpia. Eli nyt tiedämme tärkeän asian!

Sen sijaan lehti ei tiennyt kertoa, että mellakan seurauksena 28 henkilöä pidätettiin. Eikä sitäkään, mikä taho oli mellakan takana.

"Tutkiva" journalismi olisi ollut helppoa: http://takku.net/
Vaikeus oli siinä, että ei ollut tahtoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onkohan Tossavainen nyt nukkunut koko päivän?
http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisi+Mielenosoittajat+...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sen mekon huomasi minun lisäksi moni muukin telkkarista.
Aamulehti kertoi pidätyksistäkin. Ja jossain aikaisemmassa kommentissa lainasit poliisin lausuntoa jossa ilmoitettiin että mellakan järjestäjät ei ole vielä selvillä.
Tutkiva journalisti ei ilmoita johtopäätöksiään, ennen kuin on selvittänyt ne.

Käyttäjän RistoMykknen kuva
Risto Mykkänen

Tossavainen kun toimii tuomarina ja syyttäjänä, valikoiduin faktoin, on tulos surkea, nostatetaaan kohua, oli asia mikä tahansa, jos anarkistien touhu on lapsellista, niin on tämäkin, luulisi kansanedustajalla olevan tärkeämpääkin tekemistä, tällä propagandallako parannetaan maailmaa...tätä on nettidemokratia ja -oikeuslaitos, vähän samaa touhua kuin villissä lännessä..

Reijo Tossavainen

Mykkäsen puoluekanta näyttää olevan vasemmistoliitto. Jos kerran anarkistien touhu on lapsellista, niin pistäkää lapsenne ojennukseen.

Mika Salminen

Tossavainen, niin kuin mikä on pointtinne tässä vuodatuksessa. Tämä on aivan yhtä köyhää kuin aiemmatkin tekeleenne. Kenestä olette huolissanne?

Juhani Kuuppa

"Otsikko kertoo olennaisen. Kun katsoo ja lukee median itsenäisyyspäivän tapahtumista, niin yhteistä on viihteellisyys: kuka mokasi milläkin tavalla ja kenellä oli paras puku."

Taidat olla sokea jos et osaa lukea uutisotsikoita.

"Ei ymmärretä sitäkään, miksi sotiemme veteraanien uhraukset ja työ ovat menneet pääosin hukkaan."

Veteraani kortti heitetty, 0/5 äikän sensorilta.

"Toinen ikävä piirre eilispäivänä oli muuta Eurooppaa, varsinkin Saksaa vaivaavan punavihreän anarkian leviäminen myös Suomeen. "

Ensin puhut Suomen itsenäisyydestä EU:n ynm. suhteen, sitten tuot tämän esille, eikös nämä olleet EU vastaisia mielenosoittajia?

"On täysin unohdettu kertoa, mitkä tahot ovat järjettömän väkivallan takana. En ole vielä huomannut, että karvatuppo olisi työnnetty Paavo Arhinmäen, Li Anderssonin tai Dan Koivulaakson suuhun ja tivattu syistä "järkyttävään tekoon"."

Lähdetään kysymään Timo Soinilta uusnatsi kerhoilta ja puukotuksilta, koska Timo Soinihan johtaa näitä juttuja samalla tavalla kuin Koivulaakso anarkisteja, mutta ainiin eihän oman puolueen niskaan voi kusta eihän se käy.

Kakka ploki, en voi uskoa että iltasanomien tyhmät kommentoijat on päässyt oikeasti kansanedustus tasolle -1.
Kyllä Suomen eduskunta on tyhmää ja täynnä bb julkkuja, tilt juontajia, lande paukkuja, hippejä kaduilta ja joku oikeasti ottaa nää mielipiteet vakavasti? Yhtä roska sakkia, vähän kuin äänestäis bb taloon.

Reijo Tossavainen

Olipa harvinaisen köykäinen kommentti...

Toimituksen poiminnat