Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kuka järjesti väkivaltaisen mellakan?

Yleensä media kaivaa ärhäkästi tekijät esille, jos jotakin uutisarvoista sattuu. "Jostakin syystä" median toiminta Tampereen mellakan osalta on hampaatonta. Ei ole yritettykään harjoittaa "tutkivaa journalismia" toden teolla. Kiakkovierasmellakasta löytyy netistä vaikka kuinka paljon materiaalia.

Matias Turkkila on kirjoittanut Perussuomalainen -lehteen jutun, josta saa hyvää taustatietoa. Tässä lainaus:

"Yksityiskohtana mainittakoon, että SitVas:n organisoiman Helsinki-Tampere-bussikyydin rahoittamiseksi järjestettiin 16.11 biletapahtuma, jonka ”tuotot käytetään bussikuljetukseen Kiakkovierasjuhlille”. Osallistujien joukko oli pitkä, joukossa paljon tuttuja. Kaksi nimeä pistää silmään: vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila. Molemmat miehet olivat niin huolestuneita oletetun äärioikeiston noususta Suomessa, että päättivät kirjoittaa aiheesta kirjan. Kolmanneksi tekijäksi saatiin vasemmistoliiton meppiehdokas Li Andersson. Omissa silmissä olevia malkoja on tunnetusti vaikea nähdä, mutta jos kolmikko on huolissaan väkivaltaisen ekstrimismin noususta Suomessa, niin olisiko sitoutumattoman vasemmiston yöllisistä seikkailuista heille seuraavan kirjan aiheeksi?"

Turkkilan juttu on kokonaisuudessaan luettavissa täällä http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlien-organisaattorina-vasemmistojarjesto/

Yle ja HS mielenosoittajien äänitorvena http://www.marmai.fi/uutiset/yle+ja+hs+menivat+halpaan/a2220171

Kaiken kaikkiaan lopputulos on, että mellakan taustalla on lähinnä sekalainen joukkio vasemman laidan äkkivääriä punavihreitä. Ydinjoukko tuli pääkaupunkiseudulta.

Tampereen väkivaltaisen mellakan osalta he haluavat peittää puoluepoliittiset kytkentänsä ja esiintyä "yleisvasemmistolaisina". Provokatoorisesti eräs esiintyi jopa perussuomalaisena, ja siitäkös nettipalstojen trollaajat saivat oivan aiheen!

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevia facebook ja twitter -nappeja)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (134 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Reijo, eikös se ole mukavaa, kun vasemmistolaisille nuorisojärjestöille jaettuille, sinälläään vaatimattomille tuille löytyy hyötykäyttöä mm. matkailuun kehä III ulkopuolelle?

Reijo Tossavainen

Arhinmäki jakoi poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset. Vasemmistoliiton järjestöt saivat lähes 20 kertaa enemmän kuin perussuomalaiset...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miten Vassuleiden saamat tuet liittyvät käsiteltävään asiaan? Yrittääkö Tossavainen antaa käsityksen, että he olisivat jotenkin osallisena?

Oikeasti Tossavaisen plokikirjoitukseensa lainaamassa jutussa puhutaan Helsingin yliopiston sitoutumattomasta vasemmistosta (sitvas ry): http://sitvasfi.wordpress.com/jarjesto-2/. Se edellyttää sääntöjensä 3:ssä jäseniltään puoluepoliittista sitoutumattomuutta: http://sitvasfi.wordpress.com/jarjesto-2/yhdistyks....

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö Arhinmäki perustellut nuorisojärjestöjen nyrjähtäneitä jakopäätöksiään sillä, että jäsenistön määrä ei ratkaise, vaan toiminnan laatu?
Ja laadustahan tässä annettiin näyttöä seuraavaa jakoa varten.

Reijo Tossavainen

Luultavasti seuraavan kerran rahaa jakaessaan Arhinmäki noteeraa väkivaltaisen mellakan positiivisena asiana...

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #4

Ohjeena rähinöitsijöille oli mm. seuraavaa: "...Nähdään Näsilinnankadulla puoli kuuden maissa. Kaikki ovat tervetulleita paitsi tiätty natsit ja fasistit. Toivotaan kanssa, että tulet omana itsenäsi etkä esim. puolueen tai järjestön edustajana." (Lähde: http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f...)

Eli vasemmistopuolueiden tunnukset ja sitoutumattomien vasemmistojärjestöjen (?) tunnukset jätetään kotiin ohjeen mukaan. (Murresanat kiinnittävät aina huomioni ja "tiätty"-sana tuossa viittaa siihen, että kirjoittaja voisi olla tamperelainen.)

Varmaan rasvanahkaduunareilla rupeaa tekemään tiukkaa se, äänestävätkö he enää anarkistien valtaamaa vasemmistoliittoa vai mahdollisesti jotain muuta puoluetta. Arhinmäki on onnistunut jakamaan veronmaksajien rahat puolueen kautta melko epämääräisille järjestöille, jotka näyttävät käyttävän ne mellakointiin. Tällainen ei oikein edusta työläisten kantaa siitä, miten yhteiset varat tulisi käyttää.

Kiakkovieraiden blogin esittelyssä on yksi melko silmiinpistävä kohta: http://kiakkovierasjuhlat.noblogs.org/ukk/

"K: Mistä Kiakkovierasjuhlissa on kysymys?

V: Haluamme kritisoida eduskunnan ja vuorineuvoksien pröystäilyspektaakkelia. He juhlivat kun me maksamme viulut. ..."

Eihän nämä anarkistit yleensä ole siellä veronmaksupuolella viihtyneet, vaan nimenomaan nauttivat veroeuroista. Jatkossa kertoja toteaa, että työväenliikkeen saavutuksia ollaan ajamassa alas, eli suurin huoli taitaa olla siinä, että oleskeluyhteiskuntaa ei ehkä tulevaisuudessa enää olekaan, joka mahdollistaa joutilaille tällaisen riehumisen veronmaksajien kustantamana. Se on toiminut niin kauan kuin jakajia oli vähän, mutta yhä lisääntyvä porukka syömässä samaa kakkua tarkoittaa, etteivät kaikki tule saamaan enää itseään kylläisiksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #128

Puoluetunnusten poisjättöpyyntö tarkoitti, että tilaisuus ei ollut puolueiden järjestämä. Miksi siis Gustafson syyttää siitä puoluejärjestöjä?

Eduskuntavasemmiston edustajat, niin Urpilainen kuin Arhinmäkikin olivat siellä aitojen toisella puolella eliitin pippaloissa ja mielenosoittajat ilmoittivat vastustuksensa myös heitä kohtaan. On siis jotensakin kohtuutonta, että Gustafson syyttää kritiikin kohteita kritiikin esittämisestä.

Myöskään eduskunnan ulkopuolinen puolueiksi järjestäytynyt vasemmisto eli SKP ja KTP eivät liene olleet järjestäjätahoina. Kummunistinuorten tiedotteen (http://komnl.fi/2013/12/kommunistinen-nuorisoliitt...) mukaan hekin tuomitsevat väkivallan mutta tunnistavat viestin sisällön. KTP ei liene lausunut asiasta mitään.

Olisi kohtuullista, että Gustafsonkin suuntaisi kritiikkinsä oikeisiin suuntiin. Liikaa lienee tosin vaadittu tunnistaa ne jotka kyseisen reaktion olivat omilla toiomillaan aiheuttaneet eli ahneen ja ihmisiä eriarvoistavan eliitin.

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #130

En näe kehotukselle puolue- ja järjestötunnusten poisjättämisestä muuta syytä, kuin että tällä pyrittiin ennakolta varmistamaan ettei riehujia yhdistettäisi heti vasemmistolaisiin. Näin jo jokunen kuukausi sitten ensimmäisen kerran Punk in Finland -keskustelualueen viestiketjun. Sieltä pystyi hyvin arvaamaan, että homma tulee lähtemään lapasesta, kun porukka oli innolla tulossa komposiittimailojen kanssa vähän "rillaamaan" eliittiä. Hakkasivat sitten eliitin puutteessa poliiseja ja hevosia.

Ymmärrän hyvin, ettei mikään puolue tai järjestö halua ottaa epämääräisen ja ennaltatuntemattoman, samoin ajattelevan sakin tekemisistä vastuuta. Pal...kiekko oli jo lähtenyt elokuussa lähtenyt liikkeelle ja tätä ei voitu pysäyttää. Anarkistit voidaan katsoa äärivasemmistolaisiksi ajattelutavaltaan, joten näitä sympatisoivat ovat poliittisesti samalla puolella.

Tampere-talon juhlat katsoin Yle-areenasta myöhemmin ja mielestäni kyse ei ollut mistään vuorineuvosten porsastelusta. Juhlat olivat selkeästi erilaiset kuin aiemmin ja mielestäni oikein onnistuneet. Porsastelusta tulee lähinnä mieleen erään vasemmistolaisen ammattiyhdistyksen hyllytetty mainos, jossa Oiva Lohtander esitti pääosaa.

Mielestäni Juhani Huopaisella on hyviä pointteja keskustelussa tuossa alempana. Jos vasemmistojärjestöt eivät pidä väkivallasta ja laittomuuksista, ne sanoutuvat näistä irti ja etsivät kaikki näihin syyllistyneet omasta pesästään. Sen jälkeen pidetään huoli, että nämä riemuidiootit eivät enää tule vastaaviin juhliin rähinöimään ja järjestäjät ilmoittavat itsensä poliisille etukäteen ja palkkaavat myös lain vaatimia järjestysmiehiä tapahtumiin.

Näinhän ei tapahtunut Jyväskylässä, jossa kolmen suomenruotsalaisen vasemmistoaktiivin kirja julkistettiin. Siellä oli "järjestysmiehinä" anarkisteja, eli samaa porukkaa joka tuollakin oli riehumassa. Pitää olla kohtuullisen sokea, ettei näe yhteyttä näiden ryhmittymien välillä.

Mielestäni tutkiva journalismi tai poliisi saisi selvittää paremmin erityisesti yhden kirjan kirjoittajan tekemiset ja yhteydet ministeri Arhinmäkeen myös tämän Kiakkovierasjuhlan osalta. Wikipedian artikkelin keskustelusivulta on poistettu kommentti, jossa hänen sanottiin olevan tyytyväinen tästä artikkelista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n_... Jos joku edes muistaa kyseisen tapahtuman, niin siitä on saatu aikaan enemmän sisältöä mitä esimerkiksi hiihtäjä Eero Kolehmaisesta.

PS. Lisää vain rohkeasti se toinenkin s-kirjain sukunimeeni. :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Vasemmisto- eikä millään muullakaan puolueilla ole mitään erityistä syytä tai velvoitetta sanoutua irti sellaisesta johon eivät ole osallisena. Sen sijaan yhteyksien väittäjillä pitäisi olla todisteet väitteidensä tueksi tai kannattaisi olla hieman harkitsevaisempi mitä näppäimistöltään päästää.

Ehkä SAK:n mainos olisi ollut osuvampi jos siinä olisi ollut juppi golfkentän 19. reiällä. Nyt käytettiin sinällään osuvassa mainoksessa hieman vanhaa ja kliseistä kuvaa. Viestihän oli, että ne joiden pitäisi oman etunsa vuoksi äänestää, eivät sitä tee.

P.s. anteeksi kirjoitusvihneeni noiden s-kirjainten kanssa.

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #139

Ensin pitäisi osoittaa, ettei vasemmistopuolueilla tai järjestöillä ole mitään tekemistä tapahtuneen kanssa. Tapahtuman järjestäjät olisi hyvä saada kertomaan motiiveistaan, miksi yhteiskuntarauhaa pitää rikkoa puskista.

Joku näitä riehujia on rahoittanut, organisoinut tapahtumia, kuljetuksia ja esiintyjiä. Lisäksi on hankittu asianajaja pidätettyjen käyttöön ja luvattu maksaa sakot. Tällainen vaatii jo kohtuullisen rahasumman taakseen. Tähän mennessä on julkisuudessa ollut, että kokoontumisia on järjestetty samassa osoitteessa, missä sijaitsee vasemmistoliiton tilat ja kuljetuksia sekä ensiintyjiä on maksanut kaksi vasemmistolaista yhdistystä.

PS. Saat anteeksi. :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #141

Gustafsson kirjoitti: "Ensin pitäisi osoittaa, ettei vasemmistopuolueilla tai järjestöillä ole mitään tekemistä tapahtuneen kanssa."

Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan luonnollinen tai juridinen henkilö ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan. Epäilijällä on siis todistustaakka.

Gustafsson kirjoitti: "Joku näitä riehujia on rahoittanut, organisoinut tapahtumia, kuljetuksia ja esiintyjiä. "

Olisi hyvä ottaa huomioon, että järjestetty tilaisuus sujui häiriöittä. Vasta sen jälkeen Tampere-talon luona homma kärjistyi, paljolti poliisin ilmeisen tarkoitushakuisen provosoinnin aiheuttamana.

Gustafsson kirjoitti: " Tähän mennessä on julkisuudessa ollut, että kokoontumisia on järjestetty samassa osoitteessa, missä sijaitsee vasemmistoliiton tilat"

Samassa osoitteessa sijaitsee myös Kutomotyöläisten säätiö. En yhtään epäilisi vaikka harhaiset koko ikänsä kutomakoteinen ääressä olleet olisivat riehaantuneet. Tai sitten epätoivoiset glaukoomapotilaat alan hoitolaitoksesta. Oikeasti osoitteessa toimii monenmoista firmaa ja yhdistystä mutta kun Vassulitkin niin heti ...

P.s. nyt taisi olla s-kirjaimia tarpeeksi.

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #143

Jos asia näyttää siltä, se hyvin usein myös on näin. Olisin hyvin hämmästynyt, jos tuolta taustalta paljastuisi joku muu kuin tämä sama vasemmistoryhmä, joista osa oli järjestämässä Smash Asem -mielenosoitusta (kaikkihan tietävät mitä vastaan tuo oli suunnattu, joten sanoma meni silloinkin kristallinkirkkaasti perille).

Olin reilu 10 vuotta sitten suomalaisen 1960-1970 -lukujen, ainakin omissa piireissään tunnetun, vasemmistoaktiivin syntymäpäivillä. Siellä hän avautui koko juhlayleisölle opiskeluajoistaan ja kertoi vuolaasti, miten he varasivat järjestöjensä nimissä kouluja, käyttivät valtion tiloja ja laitteita (puhelimet, kirjekuoret+leimauslaitteet, painokoneet ym.) omien hommiensa tekemiseen. Näistä läheteltiin välillä laskuja, mutta mitään ei maksettu. Olivathan nämä valtion yhteisiä tuotantovälineitä, jotka "olivat kohta heidän." Vallankumousta kuitenkin puuhattiin ja suurimmalla osalla tapahtumiin osallistujista ei ollut juuri minkäänlaista käsitystä siitä, mikä oli toiminnan tarkoitus.

Johtohenkilöillä oli kuitenkin hyvin asiat näpeissään ja kun porukalle järkkäsi bileitä ja ilmaista viinaa, asiat luistivat eteenpäin, jonka jälkeen yhä enemmän saatiin henkilöitä mukaan. Hän itse oli tällöin harmaata eminenssiä, eli ei näkynyt julkisuudessa, mutta aktiivisesti suunnitteli taustalla miten asiat otetaan haltuun. Elefantti syödään pala palalta ja heillä oli selvä suunnitelma millä tavoin yhteiskuntajärjestystä horjutetaan pienin askelin kohti vallankumousta.

Bileiden aikana yksi toinenkin (en tiennyt kuka hän oli silloin, mutta nyt tiedän) henkilö avautui ja kertoi ketkä kaikki olivat toiminnassa mukana. Siellä oli jopa nykyään tunnettuja kokoomuspoliitikkoja. Kuulin myös erään nykyisen poliitikon luona järjestetyistä bileistä, joissa hänen hasiksensa poltettiin loppuun ennen kuin hän aloittaa kansanedustajana. Henkilö kertoi myös yksityiskohtia toiminnasta ja niiden organisoinnista.

Totesin tälle, että tuollainen organisointi vaatii aika paljon rahaa. Jäsenistöä kasvatettiin mm. siten, että nuorisomessuilla kaikki arvontalipukkeet "oikeuttivat" kyseisen järjestön ikuiseen jäsenyyteen (päättymispäivää tai voimassaoloaikaa ei ollut). Tällä tavoin valtiolle voitiin perustella toiminnan laajuus. Samanlaisia jäsenkortteja oli tietyillä opiskelijajärjestöillä vielä 1980-1990 -lukujen taitteessa, mutta ilmeisesti rahanjakoperusteet muuttuivat ja näissä on nykyään tietääkseni päättymispäivämäärä.

Kun kysyin paljonko rahaa tuli Neuvostoliitosta, homma loppui siihen. Hän kakisteli jotain vastaukseksi ja vaihdoimme puheenaihetta. Huomasin, että henkilö kävi myöhemmin kertomassa jotain syntymäpäiväsankarille ja osoitteli minua. Juhlat loppuivat ja lähdin kotiini. Mitään ihmeellistä ei näyttänyt olevan, mutta samalla näytti katkenneen ystävyysside tähän henkilöön. Hän ei ole halunnut pitää minuun enää tämän jälkeen mitään yhteyttä, eikä seuraaville pyöreille päiville ole tullut kutsua. Kuulin, että olin niitä ainoita jotka eivät olleet aiemmilla suurilla juhlilla mukana.

Ei olisi kannattanut, koska kiinnostuin tämän jälkeen aiheesta. Reipas valehtelu, että joitain matkoja ja viinaa olisi ollut parempi ja juttu olisi jäänyt siihen. Nyt kun olen asiaa seurannut, olen kohtuullisen vakuuttunut, että samat henkilöt ovat olleet vaikuttamassa monien nuorisoon vetoavien liikkeiden takana. Sieltä pyritään rekrytoimaan uusi sukupolvi jatkamaan kesken jäänyttä työtä ja moni näistä on sellainen, etteivät he esiinny julkisuudessa. Heillä on apunaan eräs demokraattisiksi itseään kutsuvien lakihenkilöiden yhdistys, jonka kautta saadaan turva ettei asioita pengota liikaa.

Uskon vakaasti, että Kiakkovierasjuhlat eivät olleet mikään muutaman anarkistin pidetään hauskaa -tapahtuma, vaan hyvin ja pitkään organisoidun, valtion vastaisen toiminnan jatkumo, jonka kautta pyritään koulimaan "tekijöistä" ne johtajat esiin, joille voidaan luottamuksellisesti kertoa enemmän. Tekijät ovat niitä kaljaa litkiviä hyödyllisiä idiootteja, jotka tekevät saman uudelleen, kun joku muu maksaa heidän sakkonsa. Heillä ei ole aavistustakaan siitä, missä he ovat mukana.

Samalla lailla näyttää toimivan myös Greenpeace. Omanin sulttaani on heidän suurin lahjoittajansa ja tällä tavoin aktivistit pidetään poissa Lähi-idän öljy- ja kaasukentiltä ja kiusa kohdistetaan "artiksen alueen rikkomattomuuden ja herkkyyden" avulla pahimpien kilpailijoiden, kuten Shellin/Gazpromin uusien öljylähteiden sabotointiin. Jotain Sini Saarelaa tuskin saataisiin mukaan sillä, että hän on lähes ilmaiseksi auttamassa Omanin sulttaania saamaan uuteen autohalliin täydellisen loistoautokokoelman. Hänen kannattajiensa mukaan Sini on nyt pelastanut Arktiksen ja öljynporaus on melkein loppunut.

---

Edelliseen perustuen, viitaten siihen järjestöön josta mainitsin sivumennen: Länsimainen oikeuskäsitys ei toimi aina. Esimerkiksi politiikko Halla-aho todettiin syylliseksi vääriä mielipiteitä täynnä olevan blogin kirjoittamiseen. Syyttäjä antoi poliisille tehtäväksi lukea koko blogi läpi ja etsiä sieltä laittomuudet. Tällaisia ei löytynyt, joten asia annettiin valtakunnansyyttäjäviraston lakimiehille tehtäväksi. Ammattilaisten avulla yksittäiset lauseet kontekstista irrottamalla laittomuuksia löytyi ja ennalta todetulle rikolliselle saatiin tuomioistuimista tuomio.

PS. Nyt oli genetiivikin on mukana, kiitos. :) Katsotaan olenko tuon avautumiseni jälkeen enää huomenna remmissä. Tuntuu tämä lähimaakin olevan turhan lähellä ja tätä luetaan varmasti sappi kiehuen tietyissä piireissä. Totuus on kuitenkin se, joka tulee lopulta ilmi. Pitää lukea tämä vielä ennen lähetystä uudestaan ja katsoa, ettei paljasta liikaa. Kannattaa tallentaa tämä, jos asia kiinnostaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #146

JepJep, me olemme Demlan ja Omanin sulttaanin saatanallisen salaliiton uhreja. He juonivat kammottavia juoniaan Näsilinnankatu 22:ssa Kutomotyöläisten tai nuorisoseuralaisten selkien takana ohjastaen sieltä taistelujoukkojaan töhrimään punaisella maalilla poliisisetien ja -tätien heppoja.

Reijo Tossavainen

On myös mielenkiintoista huomata, että väkivaltaa ihannoivat äärivasemmistolaiset ja äärivihreät alkavat pikkuhiljaa ryömiä koloistaan ulos.

On järkyttävää havaita, että he hyväksyvät omaisuuden sekopäisen rikkomisen, eläinten vahingoittamisen sekä väkivallan laillista yhteiskuntaa suojelevia poliiseja kohtaan. Heitä loukkaantui noin kymmenen ja kaksi heistä joutui jäämään sairaslomalle.

On äärimmäisen vastuutonta ihailla mellakkaa ja siihen osallistuneita. Sen sijaan on erittäin hyvä, että puolustetaan yhteiskunnan heikompiosaisia.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Kyseenalaiseksi kirjoituksessa kuitenkin jää, että miksi Perussuomalainen Verkkolehti väheksyy yhteiskunnallista eriarvoisuuden kärjistymistä ja sen sijaan, käyttää sitä aseena niitä vastaan, jotka ovat nyt herättäneet, tai ainakin pyrkineet herättämään keskustelua asiasta. Perussuomalaista retoriikkaa käyttäen; eikä tämä vasemmiston masinoima keskustelunherättely nyt ollutkin tarkoitettu juuri herättämään keskustelua?

Olisi mielenkiintoista kuulla, että mitä perussuomalainen verkkolehti olisi halunnut kertoa oman asiantuntijansa toimesta itsenäisyyspäivän mielenosoituksesta. Vaikka toisaalta – tämän kaltaiset verkkolehdissä julkaistut kirjoitukset kertovat ns. “kokototuuden”, ja poliittiset ambitiot verkkolehden takana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kummastelen Tossavaisen tapaa leimata vasemmistolaisiksi näitä mellakoijia. Molemmat vasemmistolaispuolueet istuvat hallituksessa eli ovat vallassa tällä hetkellä. Ei vasemmistolaiset puoluettaan vastaan taistele. Mellakoijat vastustivat koko poliittista eliittiä, niin Persuja, Vasemmistoliittolaisia, Kokkareita, Demareita kuin Keskustaakin.

En ole huomannut yhdenkään poliittisen ryhmän ilmaisseen hyväksyntäänsä kiakkovieraiden toiminnalle. Miksi olisikaan, olihan ryhmän toiminta kaikkia poliittisia toimijoita vastaan.

Tossavainen on huudellut, ettei Hesari olisi mellakoista kirjoittanut. Koko itsenäisyyspäiväillan seurasin Hesarin nettilehdestä Kiakkovieraiden riehunnasta kertovaa uutisointia. Uutisointi vei paljon enemmän palstatilaa ja ainakin huomiotani kuin Tossavaisen kokkarit Tampere-talolla.

Itseäni ihmetyttää, että eletään jo tiistaita eikä Tossavaisen oma lehti Valkealan Sanomat ole vieläkään edes nettilehdessä maininnut sanallakaan Tampereen tapahtumista. Mistäköhän tämä kertoo??

Reijo Tossavainen

Trolli... ei aihetta enempään kommentointiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #123

Peilin edessäkös Tossavainen lausuu?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JormaTanner kuva
Jorma Tanner

"Sen sijaan on erittäin hyvä, että puolustetaan yhteiskunnan heikompiosaisia."

Minustakun tuntuu ettei millään puolueella ole minkäänlaista halua puolustaa vammautuneita ja vanhuksia, vammautuneiden kohdalla vakuutusyhtiöt käyttävät valtaansa täysin mielivaltaisesti hyvin maksetun "asiantuntija lääkäri" joukon voimin, tehdään urakalla lausuntoja joissa on täysin totuuden vastaisia tietoja vammautuneesta ja allekirjoitetaan se Kunnia ja Omantunnon kautta ja jos lausunto ei miellytä esim. Potilasvakuutuskeskusta pyydetään pari lisää samalta lääkäriltä pienen ohjeistuksen jälkeen, näin se menee oikeus valtio Suomessa.

Meistä vaan ei enään ole mailojen heiluttajiksi.

Reijo Tossavainen

Olemme eduskunnassa "pommittaneet" asian tiimoilta mm. ministeri Risikkoa ja muita asiaan liittyviä tahoja. Viimeksi Risikko kertoi, että jotain parannuksia tähän asiaan on luvassa.

Käyttäjän JormaTanner kuva
Jorma Tanner

No Risikon pommittaminen ei varmaan enään auta niitä kaikkia jotka ovat kohdanneet vakuutuslääkäreiden mielivaltaisen kohtelun ja jopa valehtelun niin kuin minäkin, asiaan voisi saada jotain muutosta kun nämä ei totuutta puhuvat lääkärit saataisiin vastuuseen teoistaan, valan vannoneena oikeudessa satuja kertovan lääkärin saaminen edesvastuuseen ei onnistu Suomessa, syyttäjät eivät edes pysty perustelemaan uskottavasti päätöksiään.Kyseessä on valtion laillisuus valvojien suojeluksessa oleva ryhmä joka siirtää vakuutusyhtiöiden korvausvelvoitteen yhteiskunnan maksettavaksi.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #8

Tämän asian korjaamiseen ei mitenkään oppositiopoliitikoiden rahkeet riitä.

Mutta asia on erittäin korkealla perussuomalaisten tärkeysjärjestyksessä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Vakuutuslääkäreiden rooliin on luvattu muutoksia. Vihdoinkin, sillä kysymyksessä on todella mittava ongelma. Varsinkin niiden kohdalla, jotka ovat siitä joutuneet paljonkin kärsimään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kiakkovieras-tapahtuma ei ollut väkivaltainen, tapahtumaa seuranneet mellakoinnit ja poliisin ylilyönnit mielivaltaisine pidätyksineen voidaan toki nähdä selkeästi väkivaltaisena hurmoksellisena eskaloitumisena, mutta kuten todettua, itse tapahtuma oli rauhanomainen.

Poliisiväkivalta on vähän tutkittua sen arkaluontoisuuden vuoksi - poliisi pyrkii noudattamaan julkikuvasssaan lainvalvojalle soveliasta imagoa ja lisäämään kansalaisten luottamusta ammattikuntaansa kohtaan esimerkiksi yleisön suosikeiksi nousseilla televisiokanavien tosittv-tyylisillä "poliisin matkassa"-sarjoilla. Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä vuosittain poliisista itsestään tehdään jopa 400 rikosilmoitusta, joihin usein kuuluu epäily virkarikoksen tunnusmerkistön mukaisesta ylimitoitetusta voimankäytöstä.

Tällä hetkellä 2 mielenosoituksesta kiinniotettua on pidätettynä epäiltynä poliisin vastustamisesta tvs., mikä vastaa puolta prosenttia poliisiin itseensä kohdistuneista virkarikosepäilyistä...

2 vs 400 ???

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suuri kysymys kuitenkin lienee, kuka/mikä taho järjesti tämän tapahtuman suunnitelmineen? Lienee kirjoituksen teemana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Anarkistimeemeistä voi tiedustella järjestäjiä, johan noista pippaloista on tiadotettu pitkin syksyä muutenkin. Käsittääkseni järjestely"toimikunta" on ollut varsin vapaamuotoinen yhteisö...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #23

Muodollisella vapaamuotoisuudella halutaan välttää vastuuta. Ei haluta, että voitaisiin sanoa, että esim. vasemmistonuoret järjestönä olisi vastuussa väkivaltaisesta mellakasta.

Jos vasemmistonuoret järjestönä olisi suoraan järjestäjänä, niin silloin esim. Arhinmäki ei voisi suosia rahanjaossa omaa porukkaansa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #29

Nuorisojärjestötukien jaossa Perusnuoret voivat parantaa oleellisesti tilannettaan aktivoitumalla rasismin ja syrjinnänvastaisesti - se ei kovinkaan vaikeaa edes ole, sillä no hate speech-verkosto on jo valmiina ja siihen hankkeistumalla saa näkyvyyttä.

Rasismin ja syrjinnänvastaisuuden puuttuminen oli käsittääkseni oleellisin Perusnuorten tukimäärää alentava kohta...

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #39

Oliko tukihakuohjeissa mainittuna tällaiseen verkostoon liittymisen tukea lisäävä vaikutus? Jos oli, niin onko perustuslain mukaista vaatia liittymistä tiettyyn järjestöön saadakseen suuremman tukisumman? Jos ei ollut ja jakoperuste oli tämä, kyseessä on mielivaltainen päätös, joka saattaa myös olla laiton.

Sinänsä hyvää tarkoittavaan järjestöön sitoutuminen ei eroa mitenkään siitä, että kyseessä olisi toisentyyppinen järjestö. Esimerkki ehkä avaa ehkä paremmin mistä on kysymys, jos ministeri olisi perustanut rahanjaon siihen, onko järjestö lähellä vapaamuurareita vai ei.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #132

Nuorisolain 10§:ssä sanotaan: "Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen ja niiden piirijärjestöjen avustukset myönnetään tulosperusteisesti. Tulosperusteita ovat toiminnan laatu, laajuus ja taloudellisuus. Avustusta myönnettäessä otetaan lisäksi huomioon toiminnan ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys sekä avustuksen tarve." Lisäksi nuorisolain tarkoituksena (1§) korostetaan, että "(Tämän) lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen." Avustusten myöntämisestä tarkemmin asetuksessa: http://www.edilex.fi/lainsaadanto/aiempi/19950410

Mikä valtakunnallinen järjestö tältä listalta on saanut Gustafsonin pelkäämää tukea: http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Nuor...?

Reijo Tossavainen

Väkivalta oli etukäteen päätettyä, täysin harkittua. Siksi sen hyväksyminen on täysin edesvastuutonta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kuka puhuu väkivallan hyväksymisestä?

Väkivalta ei kuulunut mielenosoitukseen, joten millä lihaksilla väität että nimenomaan se väkivalta olisi ollut harkittua? Saattoihan joku yksittäinen henkilö tai seurue sellaista harkitakin, samoin varmasti poliisi, mutta itse mielenosoitukseen väkivalta ei kuulunut, vaikka yksittäiset örveltäjät (ja poliisit) sitä sen siivellä harjoittivatkin.

Edelleen peräänkuulutan mielenosoituksen sanomaa, joka näillä ylilyöntipaheksunnoilla pyritään järjestään häivyttämään. Luulisi että persuilla olisi kiinnostusta mielenosoituksen sisältöön, sillä samankaltaisia asioita hekin ajavat.

Jos nyt vain suostuvat näkemään asian paheksumisensa yli.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä, poliisi ennakoi strategisesti kaikissa työtehtävissään mahdollisen väkivallan esiintymismahdollisuuden ja käyttää voimakeinoja yleensä harkitusti - ylimitoitettu voimankäyttö ja virka-aseman suojissa tapahtuva kansalaisten oikeuksien polkeminen on silti yllättävänkin yleistä.

Anarkistien tapahtuma oli täysin laillinen ja hyvässä hengessä toteutettu, järjestäjätaho ei ole yllyttänyt ketään väkivaltaan avointen keskustelujen perusteella - jäkis on reilu peli reiluilla säännöillä, vain kiakollista pelaajaa saa taklata!

Otto Gustafsson Vastaus kommenttiin #31

"Anarkistien tapahtuma oli täysin laillinen ja hyvässä hengessä toteutettu, järjestäjätaho ei ole yllyttänyt ketään väkivaltaan avointen keskustelujen perusteella..."

Ei se laillinen ollut, kun ilmoitusta poliisille ei oltu tehty: http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/0/ECAA618F0...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Älä aikuinen mies jaksa valehdella, kyseessä oli organisoitu ja alusta asti väkivaltaiseksi suunniteltu mellakka.

Kiinniotettujen lisäksi tutkinnassa ja syytettä odottamassa on varmasti muitakin (tai ovat jo sakkonsa saaneet), poliisin kun ei ole tapana pitää ihmisiä pitkään pidätettyinä tai ottaa kiinni tilanteen jälkeen...

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Mielestäni sinulla on kansalaisvelvollisuus kertoa varman lähteesi tiedot Pirkanmaan poliisille. Heillä ei ole mitään tietoa tuollaisesta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #18

Vähintään joka toinen poliisi on lukutaitoinen, joten osaavat varmasti lukea nettifoorumia itsekkin, linkki on toki poliisin tiedossa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Totta kait tapahtumilla on aina järjestäjänsä, ja tässä Kiakkovieras-tapahtumassa järjestävä taho oli löyhästi verkostoitunut yhteisö. Johan tuosta oli tarinaa lehdistössäkin pitkin syksyä.

Poliisiväkivallasta ja poliisin mielivallasta saa tietoa Wikistä :

http://fi.wikipedia.org/wiki/Poliisiv%C3%A4kivalta

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Rikosilmoituksen tekeminen ei maksa mitään. Se on yksi tapa kiusata ketä tahansa, ja tehokas konsti viranomaisen toiminnan jarruttelemiseen. On hämmästyttävää, että niitä rikosilmoituksia on noinkin vähän.

Siitä sitten tekemään rikosilmoitusta "poliisien ylilyönneistä" ja "mielivaltaisista pidätyksistä". Antikaisen kommentti on sisältököyhä ja epälooginen. Jostain syystä itsenäisyyspäivän jälkeen tämä on ollut melko yleistä vasemmalla.

Onko se jumala auta niin vaikeaa sanoa suoraan, että väkivalta ja vandalismi ovat väärin, rosvot kiinni ja leikitään kaikki toistemme kanssa? Vai onko vain tarkoitus vähätellä ja kiistää mitään ongelmaa olleen?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miksi vähättelet poliisin virkarikoksia, onko sinulla kenties poliisissa sukulaisia tvs. lojaalisuussiteitä?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #38

Miksi syyllistät poliisia mellakoitsijoiden teoista?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #40

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194859323231/arti...

Aiheesta tietenkin.

Humalassa riehuminen mielenosoituksien yhteydessä on toki järjestyslain ja yleisen käsityksen mukaan kriminalisoitua rikoksentekemistä ja lainkuuliaisena kansalaisena en pidä sellaista kansalaistottelemattomuuden piiriin kuuluvanakaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #38

Juho.
Mikä on poliisin tehtävä?

Minusta se on yhteiskunnan ja yksityisomistusten suojeleminen.
Ja niille siihen tehtävään täytyy olla kaikki keinot sallittuja.

Ei ollu mistään pelistä kyse, poliisi tuskin olis osallistunu koko juttuun, jos omaisuuksiin ei oltais koskettu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #41

Toki, ja vahinkoihin syyllistyneet tulevat saamaan asianmukaiset rangaistuksensa sekä vahingonkorvausvaatimukset - riippumatta ovatko he "perus-petejä" vai muita anarkomarkoja.

Poliisin voimankäyttöön voi silti aina suhtautua kriittisesti, kaikkien keinojen salliminen johtaa vähintään mielivaltaan ja pahimmillaan yövartija-tyyppiseen valtiomalliin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #54

Oisko poliisin pitäny seistä vain sivussa?

Saattoivat estää toimillaan jopa jonku suuremman vahinkon, joka helposti syntyy kun mielipuolet hakkaa kaikkea mikä vain eteen tulee.

Ajatteles jos raivopää lyö mailallaan jotain niskaan, vahingossa tai tahallaan.
Ei sitä vahinkoa missään oikeudessa kovata.

Tilaisuuden järjestäjillä pitää olla myös tähän vastuu, niin että ymmärtävät mitä alullepano voi jatkossa merkitä.
Ja tätä ne ei ottaneet huomioon nyt, tai sitten ottivat ja tiesivät kuinka humalaiset käyttäytyy.
Sillä tyhmyys tiivistyy porukassa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #38

Älä laita sanoja suuhuni tai ajatuksia päähäni - sinun taitosi eivät siihen riitä ja saatan suuttua. Kun suutun, argumentoin ihmisen kumoon. Sinulle tulisi siitä paha mieli.

a) en vähätellyt poliisin virkarikoksia
b) rikosilmoitus ei ole sama asia kuin virkarikos
c) vaikka koko sukuni olisi poliiseja, ei se olisi yksinään mikään kelvollinen vasta-argumentti kommenttiini
d) rikosilmoituksen teko häirintämielessä on yleistietoa eikä taatusti ole uutinen sinulle

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #44

Relaa vähän. Yksisilmäisyydessä on voimaa, mutta sinä et kyllä sovi tähän rosvot kiinni-klubiin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #46

Oliko jotain kommentoitavaa niihin havaintoihin, mitä Antikaisen kommenteista kirjoitin, vai tulitko muuten vain avautumaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #48

Tulin muuten vain avautumaan. Antikainen on kujalla eikä tiedä, että meissä kaikissa asuu pieni kyttä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #50

Kyllä minäkin vakoilen naapuriani...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #50

Varsinainen "toivelistani" asian tiimoilta oli eilen esillä:

1) Kiakkovieras-reissun järjestäjät ja tilaisuutta promotoineet ja fasilitoineet tahot sanoutuisivat 100% irti vandalismista, viranomaisen vastustamisesta jne.

2) Tarjoaisivat kaiken mahdollisen avun ja työpanoksensa sen eteen, että ne, joilla asiat lähtevät lapasesta, saataisiin edesvastuuseen

3) Jatkossa ne tahot, joilla on ongelmia pitää asioita lapasessa, olisivat persona non grata kuvatunlaisissa reissuissa ja tapahtumissa (nollatoleranssi siis).

4) Yhteiskunnalta tulevan rahoituksen ehdoksi laitettaisiin sitoumus siihen, että jäsenet ja tapahtumat pysyvät lapasessa.

Oma inhorealistinen veikkaukseni on, että Vasemmalla elää ajatus (ja joillakin Vihreillä ref Greenpeace), että tietty kansalaistottelemattomuus ja rikollisuus on "parempaa" ja "ymmärrettävämpää" kuin jokin toinen. Varmasti näin on, mutta inhimillinen äly ei riitä tuon epäsymmetrisen moraalikoodiston ratkaisemiseen. Siksi parempi, että kaikki tahot hyväksyvät ja myös pysyvät samoissa säännöissä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #55

Tuo on sinun henkilökohtainen toivelista, mitä me emme tietenkään tule ottamaan missään mielessä vakavasti - kansalaistottelemattomuus on kasvava vaikuttamiskeino.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #57

Miksi ette "tietenkään ota missään mielessä vakavasti"? Ketkä "te"? Vasemmistoliittoko? Tarkoitatko, että "te" haluatte jatkossakin säilyttää oikeuden (erivapauden siis) kansalaistottelemattomuuteen, ml. väkivaltaan ja ilkivaltaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #63

Kansalaistottelemattomuuteen ei kuulu vahingonteot tai väkivalta, siinä luonteenomaista on rauhanomaisuus.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #46

Lyhyt viittaus vielä Snellmanille. Mistä sait käsityksen, että olen "rosvot kiinni"-klubissa?
http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155825-kiak...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #44

Kuulepa talous"nero" - kiakkovierastapahtuma ja sen jälkeiseen mielenosoitukseen liittyneet mellakat ovat aivan eri asiansa ja niiden yhdistäminen blogistin lailla nyt vasemmistoon yleistävässä merkityksessä on mielestäni tahallista sananvapauden väärinkäyttöä. Minulla vasemmistolaisena ei ole mitään syytä paheksua juuri tätä mellakkaa ikään kuin omieni aikaansaannoksena, toki humalassa riehuminen yleisellä paikalla on mielestäni jo sinänsä tuomittavaa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194859323231/arti...

Akuutisti poliisin virkarikosepäilyille ja niiden yleisyydelle on katetta, ja tapauskohtaisesti virkarikosepäilyjen ja tuomioiden osalta Suomen poliisia ei voi pitää täysin puhtaana.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #52

En ole talousnero, siivoa suusi. Sitten asiaan: löysä argumentointisi jatkuu, etkä halua tai pysty vastaamaan argumentteihini.

1) Ei ollut mielenosoitus - ei ollut lupaa eikä järjestäjää, joten kutsun sitä Tapahtumaksi, en mielenosoitukseksi. (ref http://yle.fi/uutiset/poliisi_kiakkoviaras-tapahtu...)

2) Ymmärrän oikein hyvin, että Tapahtuma ja Mellakointi ovat kaksi erillistä asiaa. On kuitenkin ilmeisen kiistatonta, että sekä Tapahtumaan että Mellakointiin osallistui samoja henkilöitä. Luulisin, että Tapahtuman taustavoimilla olisi loistava paikka sanoutua irti ja toimia yhteistyössä oma-aloitteisesti, että Mellakointiin osallistuneiden tekemiset saataisiin selvitettyä ja siten Tapahtuman maine puhdistettua.

3) Jos sinulla "ei ole mitään syytä vasemmistolaisena paheksua juuri tätä Mellakkaa", mielestäni arvomaailmasi ja kaksinaismoralismisi ovat erityisen outoja. Yleensä tapana on pitää ns. oma pesä puhtaana ja sitten huudella vieraisiin pöytiin.

4) Tiedän oikein hyvin, että poliisitoimi ei ole sen puhtaampaa kuin mikään muukaan. Vaikka olen liberaali ja talousasioihin keskittyvä, olen poliittisesti enemmän vasemmalle kallellaan, luonteeltani punkkari ja establishmentin epäilijä. Myös omakohtaista kokemusta poliisin mielivallasta on. Loukkaannuin syystäkin, kun mielestäni aiheelliseen kritiikkiini vastasit epäilemällä tarkoitusperiäni ja sidoksiani. Sitä et anteeksi saa ennenkuin sanot sori, kuten aikuisilla tapana on. Minä vain pelkään, että poliittisista syistä (PS) ja ihan yleisen elämänkokemuksen valossa se on liian vaikeaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #61

Mielenosoitus on mielenosoitus, kun ryhmä tai jopa yksittäinen henkilö osoittaa julkisesti mieltään - mielenosoituksen laillisuus on aina sitten erikseen tarkasteltava seikkansa, mielenosoitusilmoituksen kun voi tehdä jälkikäteenkin.

Irtisanoutuminen tai -sanoutumattomuus mellakoinnista ja niissä yhteydessä sattuneesta väkivaltaisuuksista ja vahingonteoista on tietysti järjestäjätahon velvollisuus - spontaaniin mielenilmaisuus johtaneessa tilanteessa tällaista järjestäjätahoa ei kuitenkaan voida osoittaa. Kiakkovieras-tapahtuman järjestäjät, jos sellaiset voidaan yksilöidä, eivät myöskään ilman muuta vastaa tapahtuman jälkeen järjestyksen valvonnasta tai osallistujien tekemisistä toisella puolen kaupunkia.
Vrt. Kalpan otteluiden järjestyksenvalvojat tai edes Kalpan organisaatio ei ole vastuussa, jos HIFK:n kannattajat remuavat ottelun jälkeen Kuopion Pitkälahden ABC-asemalla...

Vasemmistolaisena en paheksu Kiakkovieras-tapahtumaa, ja pidän kovin valitettavana, että tapahtuman jälkeiset spontaanit mielenilmaisut johtivat poliisin provosoitumiseen ja sekavaan, useita yksittäisiä väkivaltaisuuksia sisältäneeseen mellakkaan.

Minulla ei mielestäni ole mitään syytä tämän kommenttiketjun sisältöön viittaavasti pyydellä anteeksi, lukemalla auki kommentin nro 9 ja siihen annetut vastaukset huomaa ulkopuolinen lukija välittömästi suhtautumiseni väkivaltaan ja vandalismiin ei-vähyksyväksi ja -kiistävästi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #67

Antikainen pitää valitettavana, että mielenosoituksen rääppiäiset johtivat poliisin provosoitumiseen ja mellakkaan. Minusta provosoitumista ja provosoimista tapahtui puolin ja toisin. Ensimmäisinä provosoijina olivat pönötysjuhlat Tampere-talolle järjestäneet.

Poliisin provosoituminen on sikäli käsittämätöntä, että heidän tulisi olla koulutettuja tuollaiseen ja siten pystyä olemaan provosoitumatta vaikka provosoidaan. Minulla on omat epäilykseni, että he halusivatkin provosoitua ja jopa hakivat sitä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #68

Tampere-talon juhlien ja Kiakkovieras-tapahtuman lokaali ja ajallinen läheisyys ovat suorassa syy-seuraus-suhteessa.

Suomessa onneksi sentään väkivaltaisiksi yltyviä kahinoita on harvakseltaan, ja poliisin täytyy käyttää kaikki mahdolliset tilanteet opetustarkoituksessa hyödykseen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #67

Ei huvita vääntää kanssasi, koska a) se ei johda mihinkään b) et koe tarpeelliseksi pahoitella ihan normikohteliaasti heittoasi sidoksistani.

Korjaan nyt kuitenkin yhden paikkansapitämättömyyden tekstistäsi, ja toivotan onnea ja menestystä kansalaistottelemattomuuden tiellä.

"Ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta on tehtävä suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista. Myöhemminkin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle. "
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/0/ECAA618F0...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #70

Kyllä, mielenosoitus on silti mielenosoitus riippumatta sen laillisuudesta. Ja spontaaniin luvattomaan mielenosoitukseen on erittäin vaikea osoittaa selkeää yksittäistä syyllistä, Tampereen mellakka koostui lukuisista yksittäisistä häiriköistä, joiden keskinäiset sidokset olivat varsin heikot.

En edelleenkään näe syytä pyydellä anteeksi kommenttini (38) vuoksi, koska semanttisesti se on ainoastaan vastine kommentille (30) - molemmissa sisällön varsinaisen osan muodostaa vastakeskustelijan ajatusmaailman jyrkkä pelkistäminen.

"Onko se jumala auta niin vaikeaa sanoa suoraan, että väkivalta ja vandalismi ovat väärin, rosvot kiinni ja leikitään kaikki toistemme kanssa? Vai onko vain tarkoitus vähätellä ja kiistää mitään ongelmaa olleen?"

Aikaisemmin, ja myös kommentissa (9), käy ilmi paheksuva suhtautumiseni väkivaltaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #61

Tuota talousnero-heittoani tosin paheksun itsekin, epätyypillisesti sorruin siinä asiattomaan henkilöönmenevyyteen. Anteeksi vain.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #61

"En ole talousnero, siivoa suusi"

Koska "talousneroksi" kutsumisesta on tullut haukkumista?? Kaikkihan me siihen pyritään omassakin taloudenpidossa:)
Katson maikkarin uutisia, liikuttavaa tuo huolenpito Kiakkoväen kurmottamista hevosista..toivottavasti yhtä aktiivisesti tiedotetaan miten sen poliisin kiroten hevosella kumoon ajaman kuorotytön polvi paranee:(

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #114

Älä urpoile, Minna - ymmärsit aivan varmasti, että sävy ei ollut ystävällinen. Aiempaa sananvaihtoamme voi vilkaista tästä: http://buimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155380-%C... Eerolainen on edelleen sitä mieltä, että tarkoitus pyhittää keinot. Mielestäni on hubrista kuvitella, että omat käsitykset ovat niin erinomaisia, että voi operoida eri säännöillä kuin muut.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Hyvää poliisityötä perussuomalaisilta!

Kannattaisiko kertoa varmoista löydöistänne Pirkanmaan poliisille, heillä ei ole mitään tietoa tuollaisesta:

"- Meillä ei ole tiedossa tahoa joka olisi organisoinut tätä, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista kertoo." (Iltalehti tänään)

Käyttäjän JormaTanner kuva
Jorma Tanner

Itselläni on ainakin osunut kohdalle rikospoliisista todella ammattitaitoista ja työhön paneutuvaa väkeä, tutkivat epäillyn väärän valan oikeusistuimessa ja veivät asian syyttäjälle, vaan kun kyseessä oli hyvätuloinen tutkimustyötä tekevä vakuutusyhtiön palkkaama lääkäri niin syytettä ei tullut, kumosin syyttäjän perustelut täysin oikeuden äänitteillä ja asiakirjoilla vaan päätös ei muuttunut, kas kun Suomessa ei ole viellä ikinä tuomittu lääkäriä vääristä lausumista oikeudessa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

"Tampereen mielenosoituksen järjestelyihin osallistui ainakin Kommunistisen nuorisoliikkeen sekä Sitoutumattoman vasemmiston jäseniä."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128863014541...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Järjestetty mielenosoitus tapahtui Keskustorilla. Tamperetalo on kosken toisella puolella, varmaankin kahden kilometrin päässä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #36

So? Taru voi varmaan yrittää auttaa, koska näki kommentissasi jotain, mitä minä en nähnyt tai ymmärtänyt.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Joo, siihen osallistui ainakin Kommunistisen nuorisoliikkeen sekä Sitoutumattoman vasemmiston jäseniä, samoin kuin Perussuomalaisten kannattajia, mutta en siitä huolimatta tai sen takia näe syytä paasata blogeissa "punavihreästä anarkiasta".

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Säälittävän yksinkertaistavaa tekstiä. Missä asia? Vai joko poliitikotkin alistuvat siihen että henkilöt sivuuttavat asiasisällöt?

Edelleenkin kehotan lukemaan ainoan kunnon analyysin tapahtuneesta:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nyt on kulunut lauantai ja sunnuntai. Pitäisikö median esittää väliaikatietoja siitä mitä viikonlopun aikana on saatu selville?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sitvas ry on järjestänyt bileet järjestääkseen kuljetuksia mielenosoitukseen. Todistaako se kuljetuksen järjestäjän mielenosoituksen järjestäjäksi? Minusta ne ovat todennäköisesti kaksi eri asiaa. Tosin kuljetuksien järjesteleminen toki osoittaa ainakin myötämieltä tapahtumaa kohtaan mutta ei todista mitään järjestysvastuusta itse tapahtumaan tai sen jälkeisiin.

Samalla PerSu-logiikalla tasavallan presidentti yhdessä taksikuskien kanssa olisi vastuussa taannoisista Hakkaraisen toilailuista linnanjuhlien jatkoilla kun kerran järjesti alkuperäisen tapahtuman. Itse en kuitenkaan presidentille tai taksikuskeille sellaista vastuuta sälyttäisi enkä johdonmukaisuuteen pyrkien myöskään muille tilaisuuksien järjestäjille vastuuta tapahtuman jälkeisistä.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Vaikuttaa siltä, että vasurinuoret olivat järjestämässä mielenosoitusta, ainakin osaltaan. Tiedä häntä ketä muita oli mukana. En osoittele mitään puoluetta, mutta onkohan niin, että joku taho yritti laittaa väkivallan mielenosoituksen järjestäjien piikkiin?

Reijo Tossavainen

Kylä poliisi ajanmittaan selvittää tapahtuman yksityiskohdat henkilötasolla. Vie aikaa esim. käydä kaikki nettimerkinnät läpi. Sieltä näkyy kuka on kirjoitellut/ehdottanut ja tehnyt mitäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkäpä sitten Tossavainenkin rauhottuu ja odottaa selvitysten tuloksia eikä harjoita omankädenoikeutta tuomitsemalla omien ennakkoluulojensa perusteella.

Reijo Tossavainen

Nyt tiedetään, mitkä porukat ovat väkivaltaisen mellakan takana. Henkilötasolla asiat selviävät poliisin toimesta sitten aikanaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Tossavainen, mitkä näistä osallistuneiksi esitetyistä ovat punavihreitä, IS:

- Kommunistisen nuorisoliikkeen sekä Sitoutumattoman vasemmiston jäseniä.

- Pääjärjestäjät ovat olleet anarkisteja

Vai eikö punavihreitä vielä ole löydetty, kuten IS otsikoi: Tampereen mellakoiden päätekijät yhä kateissa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128863014541...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #47

Seija, löytyisikö Kokoomuksen Verkkouutiset kirjoituksesta vastaus esittämääsi kysymykseen "..mitkä näistä osallistuneiksi esitetyistä ovat punavihreitä".

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sitvas%20tampe...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Sirpa, ok.: Sitoutumaton vasemmisto (Sitvas) on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan punavihreä riippumaton opiskelijajärjestö, joka on edustajistovaaleissa ollut vaalirenkaissa vihreiden kanssa.

Ts. vasemmistolainen, joka on ollut vaalirenkaassa tms. yhteistyössä vihreiden kanssa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #89

SitVas on siis tuon mukaan punavihreä yliopiston riippumaton opiskelijajärjestö.

SitVas on antanut tukeaan tapahtumalle; http://sitvasfi.wordpress.com/2013/11/11/dosa-kiak...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93

Tässä tapauksessa on, mutta yleisesti ottaen pitäisi nimetä kohde tai henkilöt, joista on kyse ennen kuin voi käyttää nimitystä punavihreät. Esimerkiksi:

Jussi-gaalassa punavihreä ylilyönti

Punavihreällä medialla/toimittajilla/mukasivistyneistöllä/mukasuvaitsevaistolla on nyt pallo hukassa toden teolla.

- Mitä sisältää esim. punavihreä media? Koko medianko, vai osan siitä jättäen luettelematta mitkä median edustajat, vai mutu-tuntumalla osan siitä. Ja jos vain osan niin sekin pitäisi mainita, muussa tapauksessa jää kuva että koko media on punavihreää, PS:n julkaisuja myöden.

http://www.reijotossavainen.net/blogi/2012/01/31/399

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #97

Heh Seija, ei nyt mennä kuitenkaan poliisien tehtäviä suorittamaan. Toivottavasti ei kukaan muukaan.

Minun puolesta voi olla vaikka mitä väriä liikenteessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #99

Sirpa, nyt en osaa seurata ajatuksesi kulkua, joten sopinee etten vastaa - ellet välttämättä halua selventää:)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #102

"..mutta yleisesti ottaen pitäisi nimetä kohde tai henkilöt, joista on kyse ennen kuin voi käyttää nimitystä punavihreät." Tuohon yritin vastata. En ole aiemmissakaan kommenteissani millään tavoin muutoin yhdistänyt SitVas`ia (mediakirjoitusten mukaan SitVas yhdistykseen kuuluu niin vasemmiston kuin Vihreiden aatesuunnan opiskelijoita)kuin siten että heidän toimestaan oli rahoitettu niitä kuljetuksia Tampereelle ja paluukuljetus. Muu onkin sitten poliisin asiaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103

No se yleisesti ottaen viittasi vain kommenttini jatkoon, minkä luulin käyneen selväksi, mutta sopinee että unohdetaan ainakin toistaiseksi koko juttu:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Tossavainen et al eivät ole esittäneet uskottavasti todisteita yhdenkään "porukan" osallisuudesta väkivaltaan, ellei Tossavainen tarkoita poliiseja hevosineen.

Toisella puolella aitaa näytti olevan joukko mielarin rääppiäisiä viettäviä ihmisiä jotka menivät yhtenä joukkona Tampere-talolle jatkamaan mielensä osoittamista. Sen jälkeen touhu on kaikissa näkemissäni filmeissä ollut yksittäisten ihmisten erilaisia tekoja, aidan rynkyttämisestä, huutamisesta ja paukkupommeista valvontakameran ja ikkunan rikkomiseen.

Järjestäytynyt mellakoitsijajoukko olisi mennyt kaadetun aidan yli että heilahtaa ja ikkunat olisivat särkyneet Tampere-talosta. Mutta tämä hajanainen ihmisjoukko tyytyi pitämään ääntä ja meteliä. Olisi hyvä säilyttää edes jonkinlainen suhteellisuuden taju.

Aki Häkkilä Vastaus kommenttiin #51

Ehdotan, että ensi vuonna, jos ei ole parempaa tekemistä itsenäisyyspäivänä, käyt kurkkaamassa silloisten juhlien nurkalla minkä poliittisen suuntauksen porukka siellä rähjää. Samaa punnerrusta mellakkapoliisia vastaan se on ollut aiemminkin. "Kiakko"-teeman ideanahan on vaan saada innokkaimmille veruke laittaa lätkäsuojat halutessaan päälle ja maila käteen, niin on jotain joka suojaa pampulta ja jotain jolla lyödä.

Turvallinen, mutta veronmaksajalle aika kallis rähinäharrastus sitä kaipaaville yksilöille. Mellakkapoliisi ei kuitenkaan hajota joukkoa väkivalloin Suomessa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Reijo. Pitäisikö Suomeen viimein saada sellainen perusputinistinen huliganismilaki, jolla nämä mellakoijat saisi seitsemäksi vuodeksi pois kaduilta? Voisi presidentti sitten ihan itse päättää miten pitkää kakkua juhlien pilaajille annetaan.

Reijo Tossavainen

Uimonen oli nyt kommentissaan hänelle tyypillisellä tasolla...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sittenpähän keskustelette silmäkkäin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainen: pyytäisin vastausta kommenttiini #47, punavihreät on mainittu tämänkin blogin leipätekstissä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #60

Nylynd sortui viikonvaihteessa trollin rooliin. Ei nyt innosta enempi kommentointi...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #74

Tossavainen, esimerkkejä ko. trollin roolista? Rooliin tarvitaan useampia.

Ja vaikka kommentointi ei juuri nyt innostaisikaan niin määritelmä leipätekstissäkin mainitusta punavihreistä sitten seuraavan kommentoinnin yhteydessä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Uimosen kysymys on ihan aiheellinen. Me olemme niin herkkiä puolustamaan mielenosoituksia Moskovassa, Kievissä, Minskissä jamitäniitä onkaan. Kun samaa tapahtuu kotonurkilla, mielenosoittajat muuttuvatkin rettelöitsijöiksi. Sen sijaan hallintorakennusten valtaajat Kievissä taistelevat vapauden puolesta ja heitä pamputtavat poliisit ovat totalitarismin käsikassaroita. Me paheksumme kun venäläiset nimittävät väkisin merellä porauslautalle pyrkijöitä merirosvoiksi mutta emme hämmästy ollenkaan kun täkäläinen poliisi nimittää täkäläisiä mielenosoittajia rosvojoukoksi.

Toisaalta Putin taisi sanoa jotain hyvin lievän kohtelun puolesta niin Pussy Riotin kuin Greenpeacenkin osalta, mutta peijakkaat oikeusviranomaiset eivät näytä kuuntelevan.

Reijo Tossavainen

Muistaakseni Myyryläinen on "entisiä" taistolaisia, joten demokratian puolesta huolestuminen on jokseenkin "ulkokultaista".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Tulihan se taistolaiskortti tähänkin peliin.

Tossavaisen ja kenenkään muunkaan on kovin vaikeaa analysoida onnistuneesti ketään "ulkokultaiseksi" henkilökohtaisesti tuntematta toisen henkilöhistoriaa ja -nykyisyyttä.

Joku minua herkkähipiäisempi voisi jopa loukkaantua tuollaisesta kansanedustajan käytöksestä. Kansanedustajilta edellytetään eduskunnassa vakaata ja arvokasta käytöstä sekä olla loukkaamatta toista henkilöä (Perustusl. 31§). Olisi toivottavaa, että kansanedustajat pysyttelisivät siinä myös eduskuntatalon ulkopuolella.

Oma nahkani on sen verran parkkiintunut, että Tossavaisen letkautukset eivät tehoa mutta jos hänen sietäisi olla varovaisempi sillä joskus saattaa osua herkempään sieluun ja silloin Tossavainen profiloituu samaan sakkiin koulu- ja työpaikkakiusaajien kanssa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #78

Minulle nykyisenkaltainen vasemmistolaisuus on hyvin vierasta, ja taistolaisuudesta en tiedä muuta kuin satunnaiset historian lukemiset - ja sen, että se tuntuu olevan edelleen arka paikka monille. Se on tietenkin aina hyvä merkki jostain mielenkiintoisesta.

Koska Myyryläinen loukkannuit Tossavaisen kommentista (joka ei ystävällinen ollut, mutta olisiko pitänyt?), niin kysytään sitten ihan suoraan:

Olitko vai etkö ollut taistolainen?

Oletko vieläkin ns. taistolainen tai jotain sinne päin?

Onko mielestäsi taistolaisilla aiemmin ja nykyään suhde demokratiaan ja todellisuuteen hyvällä?

Onko niin, että jos kokee jotain vääryydeeksi, sitä ei saa sanoa ääneen, koska se olisi hyvien tapojen vastaista?

Minä vähän autan alkuun: minusta taistolaisuus on vahva indikaatio heikosta analyysin teosta ja todellisuudentajusta. Se on myös vahva indikaatio taipumuksesta pyrkiä hämärtämään ja peittämään heikkoa analyysia ja todellisuudentajua retoriikan keinoin. Se oli myös äänekkään tuen antamista julmalle yhteiskuntajärjestelmälle, joka oli vastaan niitä arvoja, joita länsimaissa jo silloin ja etenkin nykyään on.

Ei ihme, jos Tossavaisen tekstistä loukkaannuit. Ehkä on syytäkin loukkaantua. Mutta, Simo Salmista lainatakseni, mitäs sitten?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #144

Ensinnäkin en itse loukkaantunut sillä olen saanut kuulla tuota ihan riittämiin parkkiintuakseni. Totesin kuitenkin kaksi asiaa: 1) minua herkempi olisi saattanut loukkaantua ja 2) taistolaiseksi leimaaminen ei ole argumentti keskusteluun muulloin kuin keskusteltaessa jonkun henkilöhistoriasta.

Vastaan Huopaisen henkilökohtaiseen kysymykseen heti sen jälkeen kun hän esittää miten se liittyy käsiteltävänä olevaan asiaan ja miten sen tietäminen auttaa häntä paremmin ymmärtämään argumentointiani. Ja jatkan sen jälkeen kysymällä Huopaiselta joko hän on lakannut hakkaamasta vaimoaan.

Tunnen joitakin aikoinaan taistolaiseksi tunnustautuneita. Osa heistä tunnustaa maailmankäsityksensä olevan perusteiltaan edelleenkin samanlainen kuin ennenkin ja osa on n.s. takinkääntäjiä. Kaikki he n.s. taistolaisaikoinaan käsittivät demokratian kuuluvan oleellisena osana sosialismiin, olevan itse asiassa yksi sosialismin edellytyksiä. Olen itse marksilaiseen teoriaan perehdyttyäni samaa mieltä.

Samuli Mikkola

Ainakin "kiakkovieraat" saivat parisadan anarkistin joukolla enemmän aikaan kuin Perussuomalaiset "Jytkyllään" pari vuotta sitten, joka on jäänyt pelkäksi tyhjäksi uhoamiseksi.

Reijo Tossavainen

Pitää paikkansa. Perussuomalaiset eivät ole syyllistyneet lainvastaiseen mellakointiin. Päinvastoin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuolla logiikalla Perussuomalaiset ovat kyllä sitten useasti syyllistyneet esimerkiksi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Yhtä vähän taitaa vasemmistopuolueidemme jäsenet olla syypäitä.

Reijo Tossavainen

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin antaa ajattelemisen aihetta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128863029674...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuullemme aikanaan ajattelun tulokset?

Paitsi jos vieläkin tuntuu siltä kuin kommentissanne #74: Ei nyt innosta enempi kommentointi...

niin lienee tulossa bloggaustauko?

Käyttäjän KristaRantanen kuva
Krista Rantanen

Vaikka siellä mellakoissa oli punavihreitä vasemmistoliittoon kuuluvia ihmisiä, ei heitä saisi leimata anarkisteiksi. Suurin osa mielenosoittajista on rauhanomaisia. Rauhanomaiset ja anarkistit mahtuvat samaan mielenosoitukseen. Kaikki ei aina usko rauhan omaiseen vaikuttamiseen. Jos mielipiteenilmaisun vapauteen poliisi puuttuu, syntyy helposti mellakka. Media ei kauheasti käsittele puolueettomasti tätä ilmiötä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tässä menee nyt vähän ns. "puurot ja vellit" sekaisin. Tietääksen paikalla oli paljon niitä jotka halusivat osoittaa rauhallsesti mieltä eriarvoistumista vastaan. Hyvältä asialta huomion vei kuitenkin he, joiden tarkoitus oli ainoastaan pistää ranttaliksi. Yleisesti voisi sanoa "kun järki loppuu otetaan voima käyttöön" Toisaalta, on näitä yhteenottoja ennenkin ollut mm. Shaahin verailu -70, eikä silloin käsitettä "vihervasureista" ollut tietoakaan. Koko asia tuntuu saaneen kohtuuttomat mittasuhteet.

Reijo Tossavainen

Media noteerasi ns. Jyväskylän tapauksen paljon laajemmin kuin äskeisen mellakan. Silloin yksi sekopää uhkaili vassareita.

Nyt asialla oli parisataa henkilöä. Ainakin kymmenen poliisia loukkaantui, useita hevosia vahingoitettiin ja omaisuutta tärveltiin ehkäpä noin 100.000 euron edestä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainen: Vesa-Matti Loiri ja Simo Salminen vain näyttelivät poliiseja Spede-Showssa.

Reijo Tossavainen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #91

Olkaa hyvä, ilmeisesti poisti väärinkäsityksen.

Käyttäjän KalleVirtanen11 kuva
Kalle Virtanen

Miksi persut eivät syytä tapahtumista maahanmuuttajia ? Kaikki muut tyypilliset sylkykupit (hipit, punavihreät, työttömät, sosiaalipummit ja anarkistit) syyllistetään, mutta ei mamuja. Kaikkihan tietävät maalaisjärjellä, että mamut ovat syypäitä IHAN kaikkeen. Alkaako linja lipsumaan ja on alettu hyysäämään ja paapomaan ?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koko ajan tämä kaksilla korteilla pelaaminen on ollut ilmeistä.

Reijo Tossavainen

Kopra Ylen uutisissa: Vasemmistoliiton otettava vastuu Tampereen mellakoista

Kokoomuksen kansanedustajan Jukka Kopran mukaan Paavo Arhinmäen on erottava ministerin paikalta, mikäli vaikutelma Vasemmistoliiton osallisuudesta itsenäisyyspäivän mellakointiin osoittautuu todeksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Osallistun uutisantiin - kiakkovieras tapahtuman jälkipyykkiä lienee runsain mitoin odotettavissa:

Eranti kiistää osuutensa Kiakkovieras-järjestelyihin

Myös Sitvas-ryhmä on irtisanoutunut Kiakkovierasjuhlien järjestelyistä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194859414241/arti...

Reijo Tossavainen

"PunkinFinland.fi-sivustolla elokuussa julkaistu Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokouksen osoite viittaa siihen, että Vasemmistoliitto ei ole kertonut julkisuuteen vielä aivan kaikkea itsenäisyyspäivän riehumisen taustoista. Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokous kutsuttiin koolle Näsilinnankatu 22:een. Samassa osoitteessa sijaitsevat Tampereen vasemmistonuorten ja vasemmistoliiton toimistot.

Tampereen vasemmistonuorten puheenjohtaja Visa Savolainen on aikaisemmin todennut IL:lle, ettei paikallisella nuorisojärjestöllä ole kytköksiä mellakointiin."

Lisää asiasta www.perussuomalaiset.fi

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Miksi olet liittänyt tähän tekstiin asiasanaksi Vihreät? Vihreät isolla alkukirjaimella kirjoitettuna tarkoittaa Vihreää liittoa. Kokoontuuko Vihreät kyseisessä osoitteessa? Ovatko mielestäsi esimerkiksi SitVas ja KomNL Vihreiden organisaatioita vai onko sinulla jotain erityistä salaista tietoa Vihreän Liiton tai sen jäsenjärjestöjen osallisuudesta? Jos on, voit varmaan paljastaa ne tässä.

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Vihreät on liitetty Tampereen häiriköintiin sen vuoksi, koska Reijo pitää heitä jo valmiiksi huligaaneina. Näytöllä ei ole niinkään suurta merkitystä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #111

Sini Saarelaa ei voi syyttää kun hän on vielä Venäjällä.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Eikö Tossavainen tosiaan edes lukenut sitä Iltalehden uutista joka tuollakin linkitetään? Siitä käy hyvin ilmi että kyseisessä osoitteessa toimii monenlaisia järjestöjä.

Persujen sonnanheitto alkaa saavuttaa yhä hillittömämpiä ja hillittömämpiä tasoja. Mitähän seuraavaksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavaisen yleistykset toimivat tarkoitukseen sopivasti: kun Pete ei ole Tampereen perussuomalaisten jäsen niin Pete ei ole perussuomalaisten jäsen, muihin puolueisiin mahdollisesti kuuluvien kohdalla toivoisi samanlaista tulkinnanvaraa:

Pete ilmoitti haastattelussa olevansa perussuomalainen, mutta Tampereen piirin piirisihteeri Terhi Kiemungin mukaan mies ei kuulu Tampereen jäseniin:

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/pete-ei-kuulu-t...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös siellä ollut mm. Suomen Rauhanpuolustajain Piirijärjestö, kutomatyölästen säätiö ja Pirkanmaan lasten tuki. Mikähän näistä mahtaa olla kiakkovieras- hulinoinnin takana, vai mahtoivatko toimia yhteistuumin.

Laittaisin rahani kuitenkin kutomatyöläisten säätiön puolesta, epäilyttävää toimintaa kaikki tyynni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tossavaisella näyttää menevän yksityishenkilöt ja järjestöt sekaisin silloin kun hän yrittää lyödä poliittisia vastustajiaan. Sen sijaan kun PerSuli törmäilee niin silloin yksilöt törmäilee. Jos Tossavainen olisi johdonmukainen niin hänen pitäisi tunnustaa olleensa kännissä hölmöilemässä aina kun Hakkarainenkin on. Mutta ei, hän vaatii järjestön vastuuta muilta ja vain silloin kun hänelle iselleen sopii.

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Mitä tapahtui? Tampereella järjestettiin mielenosoitus, jossa joiltakin lähti homma ns. lapasesta. Ylivoimainen osa mielenosoittajista EI kuitenkaan hakannut ikkunoita rikki tai lyönyt poliiseja tai heidän hevosiaan. Mielenosoittaminen on jopa suotavaa, mutta väkivalta tulisi aina tuomita riippumatta motiiveista tai tekijöiden mahdollisista poliittisista antibitioista.

Mitä mieltä olette: pitäisikö esimerkiksi kaikkien jalkapallofanien kantaa vastuu huligaanien väkivallanteoista? Mielestäni ei pitäisi. Itse tuomitsen kaiken väkivallan ja toisten omaisuuden tuhoamisen, mutta hieman on alkanut jo tökkiä tämä puolueiden sotkeminen yksilöiden rikoksiin. Jyväskylän puukotuksesta syytettiin Perussuomalaisia ja nyt mielenosoituksen ohessa tapahtuneesta idiotismista vaaditaan Vasemmistoliittoa tilille. Molemmat puolueet kaivavat hautaansa syyttelemällä toisiaan.

Tosiasia on kuitenkin se, että kaikki nuo riehujat kuuluvat lähinnä yhteen joukkoon: väkivaltaisiin idiootteihin, jotka ovat tipahtaneet yhteiskunnan kelkasta eivätkä löydä väylää "ilmaista" pahaa oloaan. He tuskin käyvät edes äänestämässä. Voisitteko nyt yhteistuumin tunnustaa, että väkivallanteot johtuvat koko yhteiskunnan rapautumisesta, ei mistään syvällisestä poliittisesta viestistä. Uskallan lyödä melkein vetoa, että nuo mellakoijat ja puukottelijat ovat täysin pihalla politiikasta tai Vasemmistoliiton tai Perussuomalaisten palopuheista. Ja miksi Arhinmäen tulisi erota mielenosoituksen vuoksi, sillä hänhän oli itse yksi sen kohteista osallistuessaan itsenäisyyspäivän juhliin. Silloin, jos Arhinmäki olisi suunnitellut väkivallan käytön, hänen pitäisi tietenkin erota, mutta lienee aika äärimmäisen epätodennäköistä, että näin olisi käynyt.

Ja ihan tiedoksi: en tule äänestämään kumpaakaan puoluetta ensi vaaleissa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Nyt on sitten saatu muutama nimeä vasemmalta, mutta missä Tossavainen sitä vihreää näkee?

Tämä on ihan älytöntä: ensin syytetään ihan sokkona ilman mitään perusteita ja nyt kun se osittain on osoittautunut oikeaksi, rehvastellaan kuin.. no, en tiedä minä tai missä. Mutta rehvastellaan ja jatketaan perusteetonta osoittelua.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei vastausta, mutta ei siinä mitään yllättävää.

Tossavaisella on jo pitkään ollut tapana syytellä summittaisesti määriteltyjä tahoja, joita hän kysyttäessä suostu tarkentamaan tai kuten tässä tapauksessa, edes perustelemaan syyttelyään.

Ilmeisesti tarkoituksena on saada tarpeeksi moni haksahtamaan näiden tahojen syyllisyydestä. Kun sitten kohdekin on tarpeeksi hämärästi osoitettu, saadaan mahdollisimman laaja joukko vastustajia epäilyksenalaiseksi.

Käsittämätöntä öykkäröintiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yhteenveto:
Jälleen kerran PerSut ovat osoittaneet uskollisuutensa ja hyödyllisyytensä vallanpitäjille. Tässäkin asiassa eli eliitin ahneuden arvostelussa he ovat unohtaneet oman viestinsä yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuudesta ja vallanpitäjien ahneudesta hyökkäämällä samankaltaista viestiä tuovien kimppuun. Samalla he ovat tehneet kaikkensa jotta keskustelu ei vain vahingossakaan kääntyisi kiakkoviaraiden viestin sisältöön. Tärkeäähän PerSujen toimeksiantajille on suunnata kritiikki viestin tuojiin ja kompromentoida heidät. Tässä PerSut ovat toimineet uskollisena apurina valtaapitävälle eliitille. Samalla he toki ovat tulleet paljastaneeksi oman karvansa ja puolensa. He ovat väkivaltaisesti valtaa hallussaan pitävän eliitin puolella.

Reijo Tossavainen

Varsinkin viimeinen virke kertoo kommentoijan taistolaisista juurista. Ne ovat vielä voimissaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ja mitenköhän Tossavaisen heitto ottaa kantaa itse asiaan? Siitä hänellä ei liene mitään sanottavaa?

Toimituksen poiminnat