Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Venäläiset ovat asiakkaita ja naapureita

Eteläkarjalaisena olen samaa mieltä kuin kirjailija Jari Tervo: "Venäläiset eivät ole enää meidän vihollisiamme, mutta rohkeata olisi väittää heitä historian pitkän varjon vuoksi meidän ystäviksemme. He ovat asiakkaita."

Tämä ajattelu näyttää olevan yleisempää Etelä-Karjalassa kuin muualla Suomessa. Etelä-Karjalan asukkaista lähes 90 % vastustaa venäläisten viisumivapautta, kun koko maassa lukema on noin 50 prosentin luokkaa.

Etelä-Karjalassa jos missä venäläiset ovat tärkeitä asiakkaita ja varsinkin näinä aikoina. Kauppojen kassat kilisevät ja kahisevat rupla-asiakkaiden vuoksi. Hyvä niin.

Silti meidän kannattaa muistaa historian opetukset. Venäjän ja venäläisten kanssa on pidettävä hyvät välit, mutta silti omia kansallisia etuja puolustaen.

Valitettavasti aina näin ei ole ollut.

Nyt on ajankohtainen asia venäläisten kiinteistökaupat. Naapurimme saavat vapaasti ostaa meidän kansallista omaisuuttamme. Esim. Ruokolahdella Etelä-Karjalassa jopa kolmannes kiinteistökaupoista on venäläisten tekemiä.

Suurin osa eteläkarjalaisisa vastustaa venäläisten kiinteistökauppoja, koska suomalaisilla ei ole samaa oikeutta venäläisten valloittamilla alueilla, ja koska kauppoihin liittyy hyvin usein rahapesua. Lisäksi emme halua kotiseutumme venäläistyvän yhtään enempää.

Tällä hetkellä Suomen laki tekee paikkakunnasta kaksikielisen, jos siellä on kielivähemmistöön kuuluvia vähintään 3000 henkilöä. Laki koskee suomen- ja ruotsinkielisiä, mutta maassamme asuvat venäläiset ovat valmiit vaatimaan samoja oikeuksia. Näin kertoi Suomen venäläisyhdistysten puheenjohtaja eräässä tilaisuudessa. Suomessa on kolme kaupunkia, joissa tuon rajan ylittyminen on lähellä: Imatra, Lappeenranta ja Kotka.

Eduskunnassa jätettiin joulun alla lakialoite, jonka allekirjoitti 101 kansanedustajaa. Aloitteessa halutaan rajoittaa venäläisten ja muiden ETA-alueen ulkopuolisten maiden asukkaiden oikeutta ostaa suomalaisten kiinteistöjä. Lakialoitteen allekirjoitti kaikki perussuomalaisten kansanedustajat, noin puolet keskustan ja noin kolmannes demareiden ja kokoomuksen kansanedustajista.

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Venäjän nykyinen ulkopolitiikka lähtee siitä, että "maa puolustaa ulkomailla ja erityisesti naapurimaissa asuvien venäläisten etuja". Suomeksi sanottuna se tarkoittaa, että tarvittaessa Venäjä on valmis käyttämään naapurimaissa asuvia venäläisiä omien valtapyrkimystensä pönkittämiseen. Esimerkkinä olkoon ns. patsaskiista Virossa.

Reijo Tossavainen

Erittäin vastenmielinen ilmiö on erään Suomen kansalaisen toiminta Venäjällä. Hän kaikin keinoin mustamaalaa Suomea ja suomalaisia syöttämällä venäläiseen mediaan harhaanjohtavia tietoja. Niitä Venäjän virallista politiikkaa tukeva media mielellään levittelee. Pyrkimyksenä on vain ja ainoastaan vastakkainasettelun lisääminen.

vesa virtanen

eiköhän samaa tee yksi toinenkin suomen kansalainen: -

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_vapaan_maai...

Realistisia lausuntoja

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, pian samaa laulua lauletaan Suomessa yleisemminkin. Merkit siitä ovat jo näkyvissä. Venäläisessä blogisfäärissä on pitkin syksyä näkynyt kiittäviä mainintoja eräiden yksittäisten perussuomalaisten kansanedustajien realistisista ulkopoliittisista näkemyksistä. Joulukuun 12. vuorossa oli kansanedustaja Reijo Tossavainen, jonka kerrottiin todistelleen, kuinka Venäjän imperiumissa Suomi oli paljon itsenäisempi kuin Euroopan unionissa.

Reijo Tossavainen

Vesa Virtanen on nimimerkkitrolli, jolle poikkeuksellisesti kommentoin:

En ollenkaan ihannoi tsaarin aikaa, joka varsinkin ns. sortovuosien aikana oli tosi huonoa aikaa. En ihannoi myöskään nykyistä EU-aikaa.

Tosiasia kuitenkin on, että tietyissä asioissa tsaarin aikana meillä oli enemmän päätösvaltaa omiin asioihimme kuin nyt. http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Reijo Tossavainen

"Desanttidosentti" on parhaansa mukaan lietsonut myös ns. lapsikiistoja ja levittänyt niiden avulla erittäin ikävää kuvaa Suomesta ja suomalaisista venäläisille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Ja hyödyntänyt kaiken mitä on kirjoitettu sekä lausuttu, mutta missähän yhteydessä em. linkistä tämä on esitetty?:

"kansanedustaja Juho Eerola on esittänyt puolustusliittoa Venäjän kanssa."

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #20

Nylynd tekee juuri sitä mitä desanttidosentti toivoo myös muiden tekevän: levittää perättömiä tietoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Hain siitä lehtiuutista, mutta täällä on kirjoituksen lopussa / fb. Sama Juho Eerola (ps) vai ei?:

http://vallanvahtikoira.blogspot.fi/2012/10/peruss...

Ilkka Luoma

Venäläiset turistit elättävät jo puolittain koko Itä-Suomea! [hiukan karrikoiden]

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157733-...

Reijo Tossavainen

Kyllä tuo sana "hiukan" on turhan lievä ilmaisu.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Aina kun Venäjä keksii uuden rajoitteen mihin tahansa, niin Suomen tulee vastavuoroisesti tehdä samoin, eli rajoittaa venäläisten oikeuksia Suomessa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Alla Nina Fromin mainio blogi. Ihmettelen, että kaikki puoluekannoista riippumatta tuntuvat luikkivan piiloon kun joku uskaltaa ehdottaa "hihojen käärimistä". Tähän on tultu "holhouspuheenvuorossakin".

http://ninafrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157657-mi...

Pekka Iiskonmaki

Tai sitten:

Kansalaiset eivät ole enää nomeklatuuran vihollisia, mutta rohkeata olisi väittää heitä historian pitkän varjon vuoksi meidän ystäviksemme. He ovat veronmaksajia.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Nyt on ajankohtainen asia venäläisten kiinteistökaupat. Naapurimme saavat vapaasti ostaa meidän kansallista omaisuuttamme. Esim. Ruokolahdella Etelä-Karjalassa jopa kolmannes kiinteistökaupoista on venäläisten tekemiä.

Suurin osa eteläkarjalaisisa vastustaa venäläisten kiinteistökauppoja, koska suomalaisilla ei ole samaa oikeutta venäläisten valloittamilla alueilla, ja koska kauppoihin liittyy hyvin usein rahapesua. Lisäksi emme halua kotiseutumme venäläistyvän yhtään enempää."
Huoli on siinä mielessä turha, että ostettu maa on täällä Suomessa. Jos kuvitellaan, että kriisitilanteessa sillä olisi joku merkitys kuka sen maan paperilla omistaa, niin se on mielestäni turhaa. Kun nyt sitä yhteistyötä kuulututetaan joka asiassa, niin miksi ei tämäkin voisi sitä olla. Se on toki epäkohta, että emme vastaavasti saa ostaa maata Venäjältä tiettyjen etäisyyksien päästä rajaa, mutta onhan siellä ostettavaa vielä yllin kyllin.

Pekka Iiskonmaki

#7
Kari. Kauppa on kauppaa ja politiikka skeidaa.

Tehdään me vaan kauppaa. Politiikalla Venäjä lyö lähes aina itseään kirveellä jalkaan.

Aivan kuten Mauno Koivisto Suomessa. Ei kelvannut Karjala takaisin. Silloin on turha ruikuttaa, kun piimä on lattialla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ihmettelen sitä, että viisumivapautta vastustetaan. Ikään kuin ylimääräisen vaivan, byrokratian ja rahanmenon vähentäminen merkitsisi vapaata liikkumista rajojen yli á la Schengen.

Ei se sitä merkitse. Varsinkin nykyaikaiset passit ajavat saman asian kuin viisumit, mutta paljon vähemmällä vaivalla.

Onko ajattelun taustalla vain kiusanteko?

Reijo Tossavainen

Mikäli viisumivapaus joskus toteutuu, niin sen jälkeen rajalle pitää palkata runsaasti uutta väkeä. Se tarkistustyö mikä nyt tehdään viisumia myönnettäessä siirtyisi passintarkastuksen yhteyteen.

Todettakoon, että päätösvalta viisumivapaudesta on Euroopan Unionilla, ei Suomella.

Pekka Iiskonmaki

Harvoin Markin kanssa samaa mieltä. Nyt tuli bingo.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tällä menolla Venäjä alkaa tulevaisuudesa vaatia Suomen itärajan siirtämistä ns. Turun rauhan mukaiseksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_rauha

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Voisi käyttää kriisitilanteessa tekosyynä/oikeutuksena hyökätä.

(Eikö muka?)

Pekka Iiskonmaki

#13
Ei ala. Viimeinen heidän hylätty tarjous oli Karjalan palautus makkaralla ja juustolla.

Eikö Pertti lue ruotsalaisia lehtiä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikö venäläiset osta paraikaa Etelä-Karjalaa ruplilla?

Pekka Iiskonmaki

#15
Venäläinen ei ole Venäjä. Minä tunnen useita venäläisiä ja ne on ihan mukavaa porukkaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #24

Ei olekaan, mutta Moskovan Kremlissä mikään ei muutu. Joten venäläisten omistukset Suomessa kuuluvat tiukan paikan tullen Venäjän valtiolle.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

#25
Miten aina fixuja kirjoitellut Pertti on nyt hakoteillä ja angstin vallassa? Ei Venäjällä ole ongelmia Euroopassa. Kyllä on siellä auringon nousun päässä.

Maakaupat ovat maakauppoja ja Puolustusvoimien toimenkuvaan kuuluu valtiorajat.

Tosin se edellyttää, että niille ohjataan siihen tarkoitukseen riittävästi varoja.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tonttikaupat on investointeja Suomeen. Vastavuoroisuus suomalaisilta on evätty, mutta sehän on Suomen kansantaloudelle pelkkää plussaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Pitäisin vuokrausta/käyttöoikeuden myyntiä parempana Suomen kannalta. Sekin olisi investointia Suomeen.

Reijo Tossavainen

Venäläiset ovat hankkineet omistukseensa merkittävästi sotilaskohteiden lähellä olevia alueita. Ymmärtääkseni puolustusvoimat on hyvin selvillä tilanteesta ja seuraa asiaa. Asiasta ei ole "nostettu metakkaa", koska kriisitilanteissa alueet on helppo ottaa valvontaan.

Toimituksen poiminnat