Hallituksen pakkopäätös demokratian irvikuva

Kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) johtama hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmä on tänään hyväksynyt kiistellyn lakiluonnoksen isojen kaupunkien pakkoliitospykälästä.

Päätös on järkyttävä demokratian irvikuva esimerkiksi kansanäänestyksen osalta.  Jos vaikkapa pienen liitoskunnan kaikki asukkaat vastustavat kuntaliitosta, niin sillä ei ole merkitystä jos isomman kunnan asukkaiden lievä enemmistö on liitoksen kannalla. Lopputulos on siis keskuskaupungin ja siihen liitettävän kunnan/kaupungin äänestysten yhteenlaskettu tulos.

Rautalankaesimerkki menettelyn järjettömyydestä: Jos vaikkapa Venäjä esittäisi, että Suomi liitettäisiin Venäjään. Kansanäänestyksessä kaikki suomalaiset olisivat liitosta vastaan. Venäjällä taas lievä enemmistö olisi liitoksen kannalla. Lopputulema olisi, että Suomi liitettäisiin Venäjään….

Onko tällainen demokratiaa? Ei todellakaan!

Toisaalta olen myös ”tyytyväinen” ministeriryhmän päätökseen. Olen nimittäin täysin varma, että tämä tulee olemaan tulevissa eduskuntavaaleissa keskeinen kysymys. Ja se tulee vaikuttamaan erittäin merkittävästi myös vaalien kokonaistulokseen. Tätä päätöstä hallituspuolueet tulevat vielä katkerasti katumaan.

Tässä ministeriön tiedote aiheesta http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20140117Valtio/name.jsp

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen,
ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu