Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"V***u mitä paskaa", sanoo ylimielinen ministeri A. Stubb

Meitä on moneen lahtöön. Yksi heistä on ministeri ja median suosikki Alexander Stubb. Tavallisen kansan silmin nähtynä miehelle on noussut juomakelvoton aine päähän, sillä kielenkäyttö on sitä luokkaa. Ainakin mies on ylimielisin ministeri mitä tiedän.

Äskettäin hän mollasi perussuomalaiset enemmän tai vähemmän hörhöiksi. Se on ministerin virassa olevalle sopimatonta ja hyvin loukkaavaa kielenkäyttöä.

Mutta muistellaanpa Stubbin aiempia lausahduksia, jotka osoittavat millä tasolla tämä kokoomuslaisten tulevaisuuden toivo liikkuu:

  • "Laillisuusperiaatteen korostaminen, globalisaation hallinta ja YK-liturgia nostattavat varmaan tunnelmaa Sadankomitean tai Maan ystävien teekutsuilla, mutta kylmässä maailmassa niillä ei ole juuri mitään käyttöä." (Turun Sanomat 16.10.2004)
  • "Olen aiemminkin todennut, että on eräänlaista älyllistä epärehellisyyttä ja järkijättöisyyttä meidän ulko- ja turvapoliittisessa toiminnassamme, että muutamat ulkopoliittiset päättäjät elävät edelleen kylmän sodan aikakaudessa. Suomen tulisi uskaltaa hankkia koalitiota suunnilleen kaikkialta, ei vain Pohjoismaista. Joskus voisimme liittoutua myös jonkun ison maan kanssa" (Hämeen Sanomat 26.2.2005)
  • "Tykkään Natosta."
  • "Koko keskustelu siitä, pitäisikö valita EU vai Nato, on omituinen. EU ja Nato ovat saman kolikon kaksi eri puolta." (Iltasanomat 14.9.2005)
  • "Suurin osa päättäjistämme tietää, että olemme Natossa 3-5 vuoden kuluttua. Tämä pitää voida sanoa ääneen." (Verkkouutiset 29.5.2004)
  • "Presidentin ja hallituksen kassakaapit ovat täynnä Suomen Nato-yhteistyötä koskevia salasanomia, mutta eduskunnalle siitä kerrotaan vain jäävuoren huippu." (Verkkouutiset 22.10.2007)
  • "Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa." (Pohjoismaiden neuvostosta)
  • "Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti." Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen 2011. (Kymen Sanomat ja Kouvolan Sanomat)

Näiden esimerkkien pohjalta itse kukin voi arvioida, kuinka osaava mies on kyseessä. Hampaat loistavat ja hymyä piisaa, mutta riittääkö järjenjuoksu?

Lisäys: Stubb unelmoi liittovaltiosta http://youtu.be/UDV32FJsHhk

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Aki Mönkkönen

EU-kultapojulla ovat realiteetit heittäneet konttorissa häränpyllyä. Kuvitelleeko raukka ulkomaalaisten äänillä pääsevänsä Euroopan salonkeihin takaisin? Voi tietysti olla, että Alexander hylkää lopullisesti Suomen ja siirtyy toiseen talliin? Ääni kynnys voipi tosin olla vhieman korkeampi siellä, en tiijä?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Olihan siinä asiaakin joukossa. "EU ja Nato ovat saman kolikon kaksi eri puolta." Tosin siten, kuin minä sen asian ilmaisisin, oletan , että näennäinen yksimielisyytenmme Stubbin kanssa päättyisi: "samaa paskaa, eri paketissa."

Reijo Tossavainen

"Ihmettelen", että media ei kiinnitä Stubbin sammakoihin juuri minkäänlaista huomiota.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Hyvä vitsi. Mistä nuo kaikki poimimasi esimerkit olivat, elleivät lehtien uutisista?

Pohjoismaiden Neuvoston tapauksesta -- joka oli noista se ainoa varsinainen sammakko -- nousi vielä lisäksi kohtalainen kohu.

Käyttäjän LasseForsbacka kuva
Lasse Forsbacka

EU ja Nato eivät ole toistensa poissulkevia vaihtoehtoja. Päinvastoin, Euroopan yhteinen puolustus nojaa vahvasti puolustusliitto Natoon. Suurin osa Eurooppaa kuuluu Natoon. Vain Suomi, Ruotsi, Irlanti ja Itävalta ovat jättäytyneet Naton ulkopuolelle. Nämä 'liittoutumattomakin' maat ovat Naton yhteistyökumppaneita (rauhankumppaneita) ja osallistuvat Naton sotaharjoituksiin.

EU:n yhteinen, Natosta riippumaton puolustus, on valheellista haihattelua. Yksikään Nato-maa ei tule rakentamaan Nato organisaation rinnalle toista rinnakkaista organisaatioita. Se vaikeuttaisi käytännön toimintaa ja olisi liian kallista.

Nato on EU:n puolustuksellinen ulottuvuus - "kolikon toinen puoli".

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Näki tämänkin päivän, kun Tossavainen on syvästi loukkaantunut Maan ystävien ja Sadankomitean puolesta.

Stubb muuten oli tuossa nimenomaisessa yhdessä arviossaan täysin oikeassa. Kommentti on, kuten näkyy, esitetty vuonna 2004, jolloin maamme niinsanotusta ulkopolitiikasta vastasi Tossavaisen suosikkikaksikko, presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Reijo Tossavainen

Jalonen: "...Tossavaisen suosikkikaksikko, presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja."

No, ei nyt sentään...

Arre Kougappi

Stubb on käynyt Venäjällä ylpeänä kehumassa miten paljon Suomi on hyötynyt monikulttuurisuudesta ja somalialaisesta vähemmistöstä.

Haastattelu linkin takana, valitettavasti tulkki puhuu päälle.

http://www.youtube.com/watch?v=Jo8sHKK6FmE

Suomalaisten ja suomalaisyritysten ongelmat Venäjällä ei tätä ministeriä kiinnosta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valkoiset hampaat, punaiset kumpparit ja ruma kielenkäyttö, kuka se on?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jokaisen kannattaisi miettiä ajatusleikkinä kenen politiikon haltuun antaa veronmaksajien rahat ja päätösvallan.

stubb on viimeinen politiikko jolle uskoisin omat rahavarani käyttöön. Hän oli niitä ensimmäisenä tunkemassa kreikkaan "fantastisiin sijoituksiin" koska haluaa mielistellä EU:n päättäjiä oman eu-uransa vuoksi. Kohta aletaan kirjaamaan kreikan saatavista luottotappioita. Onko se edelleen "fantastista?"

Kokoomuslaisille veronmaksajien rahat ovat vain väline oman uran edistämiseen ja suomen profiilin nostamiseksi kv. pelikentillä. Mitä veronmaksaja siitä hyötyy. EI YHTÄÄN MITÄÄN.

Myöskään vihreille tai vasemmistolaisille en uskoisi rahojani. Ne menevät kotimaisen tehottomuuden ylläpitämiseen ja umpitehottomaan kehitysapuun. Vihreä politiikka on täysin epäonnistunut saksassa ja veronmaksajat subventoivat suurilla summilla tehotonta tuulimyllyjen tai muiden älyttömyyksien pyörittämistä. Samaa tehotonta energiapolitiikaa halutaan suomeenkin veronmaksajien kiusaksi.

Keskustaan luotan osaksi, tosin väyrynen typerässä päätöksessään myöntää yllättyneille tansanialaisille lähes 40 miljoonaa tuosta vain samalla kuin täällä puhutaan miten saadaan lastensairaala rakennettua. Täydellistä typeryyttä.

Ainoa puolue johon luotan ovat perussuomalaiset. Rahat käytetään niiden hyväksi joilta ne on kerätty eikä pyritä pelastamaan maailmaa.

Moniko maa auttoi Suomea kun me oltiin pulassa talvisodassa. Lista on kovin lyhyt. Tuliko tansanialta, somalialta tai nigaragualta apua?? Ei tullut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Stubb on NATO-ajatuksissaan kuitenkin johdonmukainen eikä ole kääntänyt takkiaan kuten eräs nimeltämainitsematon perussuomalaisten ahkera blogisti.

http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/20...

Cenita Sajaniemi

Mitä mahtaa Solidiumista löytyä, koska Stubb on sitä mieltä että siihen ei saa puuttua.
Ehtivätkö piilottaa, ennen valtion tarkastusta?

Ari Lotvonen

Jos totta puhutaan, niin Stubbelo oli siinä asiassa oikeassa. Ihan oikein sanoi sen kerhon kokoontumisesta ja jutuista - siis siitä pohjoismaiden herrojen ja rouvien kokoontumisesta - muista puheista en mene takuuseen. Siitä hänelle annan täydet pisteet. Se ei ollut ylimielisyyttä, vaan rehellinen toteamus. Mutta en silti kokoomusta enää ikinä äänestä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sitä paitsi Stubb sanoi sen kokouksen jälkeen suomalaisten osallistujien keskuudessa, ja joku turhan kultapossukerhon jäsenistä ilmeisesti halusi jatkaa kallista kokoustamista koska juorusi kommenttinsa medialle.

Aamulehti: Aika on ajanut PN:n ohi

Jälleen koolla oleva mutta parhaat aikansa jo kauan sitten elänyt Pohjoismaiden neuvosto tekisi parhaan päätöksen lakkauttamalla itsensä.

Kansainvälisten järjestöjen tyypillisimpiä ominaisuuksia on se, että ne pystyvät järjestämään itselleen tekemistä silloinkin kun sitä ei ole.

Pohjoismaiden neuvostolle on viime vuosikymmenten ajan lähinnä naureskeltu.

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194849254...

Reijo Tossavainen

Pohjoismaiden neuvoston toimintoja pitäisi päivittää. PN syrjii työssään esim. suomen kieltä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Pohjoismaiden neuvosto olisi syytä siirtää aikansa eläneenä Ö-mappiin, nykyään kun tehdään tehokkaampaa yhteistyötä monilla muilla tahoilla, kuten mm. Pohjoismainen puolustusalan yhteistyö NORDEFCO

http://www.defmin.fi/tehtavat_ja_toiminta/puolustu...

sekä Itämeri- ja arktinen yhteistyö jne.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #23

Joka tapauksessa Pohjoismaiden Neuvostosta pitäisi rakentaa nykyistä huomattavasti kevyempi ja tasa-arvoisempi organisaatio.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Mitä mieltä keventämisestä ja ulkomaisista kokouksista lienevät PS:n jäsenet, aihetta tiedustella?

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta

Jäsenet

Puheenjohtaja:
Rundgren, Simo /kesk 14.06.2011 -

Varapuheenjohtaja:
Feldt-Ranta, Maarit /sd 14.06.2011 -

Muut jäsenet:
Eerola, Juho /ps 10.06.2011 -
Eloranta, Eeva-Johanna /sd 30.06.2011 -
Gestrin, Christina /r 04.04.2007 -
Haapanen, Satu /vihr 10.06.2011 -
Heikkilä, Lauri /ps 10.06.2011 -
Hemmilä, Pertti /kok 15.02.2013 -
Kymäläinen, Suna /sd 30.06.2011 -
Louhelainen, Anne /ps 10.06.2011 -
Maijala, Eeva-Maria /kesk 30.06.2011 -
Modig, Silvia /vas 10.06.2011 -
Peltonen, Tuula /sd 03.05.2007 -
Pirttilahti, Arto /kesk 21.02.2012 -
Sasi, Kimmo /kok 18.10.2011 -
Suutari, Eero /kok 10.06.2011 -
Tolppanen, Maria /ps 10.06.2011 -
Wallinheimo, Sinuhe /kok 10.06.2011 -

Varajäsenet:
Filatov, Tarja /sd 15.02.2013 -
Jalonen, Ari /ps 10.06.2011 -
Kalmari, Anne /kesk 30.06.2011 -
Karimäki, Johanna /vihr 10.06.2011 -
Kopra, Jukka /kok 30.06.2011 -
Kärnä, Jukka /sd 30.06.2011 -
Mäntymaa, Markku /kok 30.06.2011 -
Ojala-Niemelä, Johanna /sd 10.06.2011 -
Ruohonen-Lerner, Pirkko /ps 10.06.2011 -
Saarikko, Annika /kesk 10.06.2011 -
Saarinen, Matti /sd 21.02.2012 -
Sankelo, Janne /kok 15.02.2013 -
Savola, Mikko /kesk 10.06.2011 -
Tiainen, Eila /vas 30.06.2011 -
Turunen, Kaj /ps 10.06.2011 -
Urpalainen, Anu /kok 15.02.2013 -
Östman, Peter /kd 30.06.2011 -

Virkamiehet
Herranen, Mari, kansainvälisten asiain neuvos
valtuuskunnan sihteeri
GSM: 050 574 1400, Puh: (09) 432 3502
Sähköposti: mari.herranen@eduskunta.fi

Hed, Niina, toimistosihteeri
Puh: (09) 432 3528
Sähköposti: niina.hed@eduskunta.fi

Kupias, Leea, osastosihteeri
Puh: (09) 432 3527
Sähköposti: leea.kupias@eduskunta.fi

Laaksonen, Mika, kansainvälisten asiain sihteeri
GSM: 050 574 1207, Puh: (09) 432 3524
Sähköposti: mika.laaksonen@eduskunta.fi

Mairue, Sirpa, osastosihteeri
Puh: (09) 432 3533
Sähköposti: sirpa.mairue@eduskunta.fi

Moisander, Paula, kansainvälisten asiain sihteeri
GSM: 050 551 4323, Puh: (09) 432 3503
Sähköposti: paula.moisander@eduskunta.fi

Salo, Kari, kansainvälisten asiain neuvos
GSM: 050 552 1150, Puh: (09) 432 3511
Sähköposti: kari.salo@eduskunta.fi

Tallqvist, Kristiina, tiedotusavustaja
Puh: (09) 432 3523
Sähköposti: kristiina.tallqvist@eduskunta.fi

Vuosio, Teemu, kansainvälisten asiain sihteeri
GSM: 040 567 7916, Puh: (09) 432 3556
Sähköposti: teemu.vuosio@eduskunta.fi

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/kvtoimielimet...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #25

Otan asian lähempään tarkasteluun työmaalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubb on kaikkea, mitä persu ei ole: menestynyt, yhteistyökykyinen ja kielitaitoinen. Ilmankos tunteet käyvät kuumina.

Reijo Tossavainen

Ja ylimielinen asenteiltaan kuin Snellman.

Leif Käyhkö

Kyllä tuo Stubbin toiminta ja hänen olemuksensa viestii siitä, että hän luulee olevansa tavallisen kansalainen yläpuolella.
Toivon, että hänetkin jollakin tavalla palautetaan maanpinnalle.

Reijolle kysymys: Kuulun PS-nuoriin ja mielestäni omaan perussuomalaisten arvot ja aatteet. Olen pohtinut, että onko suomella vieläkin tai lähitulevaisuudessa vara jäädä puolustusliittojen ulkopuolelle? Olen aika varovainen naton suhteen, mutta tilanteen tullen (siis konfliktin) tästä voisi kyllä olla pienelle suomelle apua, yhtään vähättelemättä omien joukkojemme puolustus kykyä. Entä pohjoismainen puolustus yhteistyö, joka taitaisi jäädä suomen ja ruotsin väliseksi,(norja ja tanska nato maita) mutta olisiko tämmöinen liitto ja syvempi yhteistyö tarpeeksi tehokas ja uskottava?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jos ja kun Stubb poistuu suomalaisesta politiikasta, niin taso nousee huomattavasti.
Jos hän menee mihin muualle tahansa, niin taso siellä laskee räjähdysmäisesti.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jos ja kun Stubb poistuu suomalaisesta politiikasta, niin taso nousee huomattavasti.
Jos hän menee mihin muualle tahansa, niin taso siellä laskee räjähdysmäisesti.

Toimituksen poiminnat