Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Historian huonoin hallitus?

Uudella työpaikalla tehdään ennen työsuhteen alkamista työsopimus. Tällaisen teki myös Jutta Urpilainen itsensä ja äänestäjien välillä viime vaalien alla mainoksen muotoon puettuna. Nyt kun sitä lukee, niin se on lista täysin katteettomia lupauksia.

Yksi lupauksista oli 100.000 uutta työpaikkaa. Tosiasiassa Suomesta on hävinnyt 100.000 työpaikkaa.

Suomesta on hävinnyt erityisesti teollisia työpaikkoja. Lukema on peräti 150.000 tämän ja edellisen vaalikauden aikana. Siis Vanhasen, Kiviniemen ja Kataisen hallitusten aikana.

Tässä on perussyy miksi Suomen bkt on samalla tasolla kuin kymmenisen vuotta sitten. Kasvua ei siis ole ollut, ja viime vuodet olemme eläneet Suomen tasavallaan pisintä lamakautta. Ja mikä ikävintä: tunnelin päässä ei näy valon kajoakaan.

Samaan aikaan kuntien ja valtion menot ovat kasvaneet tasaista tahtia. Seurauksena on ollut valtion ja useimpien kuntien reipas velkaantuminen. Puhutaan kestävyysvajeesta eli menojen ja tulojen epätasapainosta.

Jotta emme olisi tässä tilanteessa, niin edellisten hallitusten olisi pitänyt luoda uusia työpaikkoja. Totuus on ollut tasan päinvastainen. Hallitukset ovat omilla toimillaan edesauttaneet työpaikkojen häviämistä tai siirtymistä muihin maihin.

Rikkidirektiivi on räikein esimerkki. Tämä miljardiluokan haitta saatettiin alulle ministeri Anu Vehviläisen (kesk.) toimesta. Sen aikaansaamista jatkettiin ministeri Susanna Huovisen (sdp) aikana. Lopullinen sinetti saatiin nykyisen hallituksen aikana, jolloin asiaa vauhdittivat ministeri Ville Niinistö (vihr.) ja EU:ssa meppi Satu Hassi (vihr.).

Suurin yritystoiminnan jarru on tällä hetkellä rahoitus. Moni normaalioloissa toimintakykyinen yritys on ajautunut tai on ajautumassa konkurssiin. Moni normaalioloissa laajentamiskykyinen yritys on jarrut päällä, koska rahoitus on vakava ongelma.

Rahoituksen ongelmien ratkaisussa hallitus ja hallituspuolueet ovat tumput suorina. Hallitus voisi tehdä nopeitakin ratkaisuja, jos tahtoa olisi.

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Hallituksen tärkein kotimaan uudistus tällä vaalikaudella on kunta- ja soteuudistus. Se ajaa tai on jo ajanut täysin karille.

Entä Euroopassa? Ei ole kuin huonoja uutisia...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Valtionvarainministeri Urpilainen laskee saavansa jostain rajattomasti velkaa Suomen pyörittämiseen. Tätä menoa luottoluokitus heikkenee nopeasti:

http://yle.fi/uutiset/urpilainen_empii_jalleen_saa...

Reijo Tossavainen

Luottoluokitus tulee näillä näkymin tippumaan. Päivämäärä on tämän vuoden puolella.

Mikko Saarinen

Nykyhallitus on sekava kokoelma puolueita, joita yhdistää vain persujen pelko. Siksi se tulee jatkamaan katkeraan loppuun asti.

Hallitus syyllistää yrityksiä ja yrittäjiä siitä, että ne siirtävät tuotantoaan Viroon ja Euroopan ulkopuolelle. Tosiasiassa yritykset vain pakenevat yrittäjävihamielistä ilmastoa ja yrittävät pelastaa sen mikä pelastettavissa on. Mustilla listoilla uhkailu vain pahentaa tilannetta.

Ei käy kateeksi seuraavaa hallitusta, jonka pitää tämä sotku siivota.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jotenkin älytöntä tuo velanotosta vouhkaaminen.

Miksi sitä otetaan? Siksi, että romahdusta ei tapahdu.

Jos sitä ei otettaisi, Suomi romahtaisi Romanian tasolle.

Oppositio, nykyinen tulee taatusti ottamaan lisää velkaa huolimatta siitä että persut nousisivat hallitukseen. Jos eivät ota, kannatus tipahtaa alta aikayksikön.

Suomen "kaikkien aikojen huonoin hallitus" toimii kaikkien aikojen huonoimmalla taloustilanteen ajalla.

Kepu, joka nyt on nousussa, on osallistunut hallitsemiseen enemmän kuin muut puolueet.
Älkää olko sokeita. Ei se ole sattumaa, että edellisissä vaaleissa se romahti pahemmin kuin yksikään nykyhallituksen puolueista tulee romahtamaan.

Meillä on sattumoisin myös historian surkein oppositio, joten tasapeli.

Mikko Saarinen

Mieletäni meillä on paras oppositio kautta aikain. Nykymenolla Kataisen hallitus tulee saamaan kaikkien aikojen eniten välikysymyksiä. Oppositio on myös ehdottanut vaihtoehtobudjetteja ja ratkaisivaihtoehtoja sote- ja kuntauudistukseen, mutta ne ovat menneet kuuroille korville. Hallituksen joukkopako Brysseliin ja hallituspuolueiden kannatuksen romahdus kertoo siitä, että opposition viesti on menossa perille äänestäjille.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Harmi vain, etteivät ole saanneet hallitusta nurin.

Johannes Kytö

Suomessa on myös historian huonoin oppositio. Yhdessä ei tehdä juuri mitään ja suurimman oppositiopuolueen rivit rakoilevat heti kun media ärähtää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli toteutettaisiin kepun maakunta tai persujen piirikuntamallia kuntien monot sen kun lisäntyisi, nykyinen kuntien organiosaatio säilyisi ja sen yläpuolelle luotaisiin uusi, virkamiehineen kaikkineen. Se, että kunnat ovat ahdinkossa ei ole pelkästään valtion niille määräämien tehtävien lisäyksestä vaan kepun haluttomuudesta puuttua kuntarakenteeseen jonka hallinto syö varoja jotka tarvittaisiin mm. vanhustenhoitoon. Eilen A-studiossa kysytiin miksi Ruotsilla menee paremmin kuin Suomella, valuuttojen erilaisuudesta ei sanakaan, miksi siksi, että perusongelmat Suomessa ovat muualla kun eurossa. Tossavaiselle tiedoksi, työpaikat luo yritykset, ei hallitus tai eduskunta. Ellei maailmalla ole kysyntää suomalaisille vientituotteille ei uusia työpaikkoja synny ja tällä hetkellä sitä ei tunnu olevan.

Johannes Kytö

Jos suomalainen vientituote olisi halvempaa kuin tällä hetkellä on mahdollista, niin sitä kysyntää riittäisi. Työpaikkoja on myös kovin paha yritysten luoda kun hallitus on se joka olosuhteet mahdollistaa ja ne eivät verotuksen ja vahvan euron takia kovin kummoiset tällä hetkellä ole.

Mikko Saarinen

Jos joku on uusia hallintohimmeleitä rakentamassa sote-esityksessään, niin se on hallitus. Kepun ja perussuomalaisten ehdotuksessa ei perusteta uusia himmeleitä, vaan uudistus perustuisi jo olemassaoleviin sairaanhoitopiireihin ja niiden kuntayhtymiin. Tosin Katainen meni lakkauttamaan sairaanhoitopiirit ennenkuin uudesta mallista oli mitään hajuakaan ja ennekuin oli käsitystä siitä, miten kuntayhtymien varallisuus olisi mahdollista ostaa pois ja millä rahalla!

Reijo Tossavainen

Tällä kertaa Granlund puhuu poikkeuksellisen paljon "puppua". Ei ole valitettavasti juuri nyt aikaa oikoa virheellisiä näkemyksiä.

Reijo Tossavainen

Yle uutiset kertoo, että Jungner on nimetty demareiden eu-vaaliehdokkaaksi. Samalla mainitaan, että Jungner on demareiden tunnetuin ehdokas.

Ei ole kovin hääppöistä demaritouhu tällä hetkellä. Antti Rinteen arvio 10 % kannatuksesta on lähempänä kuin demarijohto arvaakaan...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ihan oikeasti joku Jungneria äänestäisi? Demareilla menee vieläkin huonommin kuin kuvittelinkaan, kun eivät parempia tunnettuja naamoja löytäneet. En vieläkään kykene tajuamaan, mitä demarit ajattelivat pistäessään Lipposen presidenttiehdokaakseen.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Tossavainen pääministeriksi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tossavainen on säästäväinen mies, käyttää julkisia kulkuneuvojakin:

Myös Tikkurilan ja Helsingin välin kuljen junalla. Se on omaa autoa nopeampi ja edullisempi.

http://www.seiska.fi/contents/Tah-Kansanedustaja-t...

Reijo Tossavainen

Nylundin kommentti ei liity mitenkään blogin aiheeseen. Olen useita kertoja pyytänyt, että hän toimisi US:n ohjeiden mukaisesti.

Trollaaminen loppui tähän.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #17

Jaha, taasko uusi bannattu epäreiluista syistä?

Minä sanon nyt suoraan! Sinulla kansanedustaja Reijo Tossavainen on peiliin tuijottamisen paikka.

Itse trollaat asiaan liittymättömillä kommenteilla muiden avauksissa.
Yritä oppia trollaamisen merkitys jollaisena se käsitetään.

Surullista mutta totta. Asia on niin, että tekstillisesti keskusteluun kykenemättömät pakenevat keskustelua naama, naamaakin vastaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä Terijoen hallitus on vielä kisassa mukana, mutta toisaalta kausi ei ole vielä ohi.

Toimituksen poiminnat