Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisten ek-ryhmälle hyvät johtohenkilöt

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän uusi johto: pj. Jari Lindström, 1. varapj. Maria Lohela ja 2. varapj. Kaj Turunen. Mielestäni valinnat osuivat hyvin kohdalleen. Kokous oli erittäin hyvähenkinen ja rakentava.

Uusi puheenjohtajisto lähtee ryhmän tuella rakentamaan eduskuntaryhmän toimintaan uutta ilmettä, uutta tekemisen meininkiä.

Jalkapallotermein ilmaistuna eduskuntaryhmämme on tähän saakka keskittynyt sumppupuolustukseen oman rangaistusalueen rajan tuntumaan. Välillä on tullut punaisia ja keltaisia kortteja. Välillä on mennyt omaan maaliin. Liian harvoin on tehty maali vastapäätä pelikenttää.

Nyt meidän tulee lähteä pelaamaan omaa peliä. Meidän pitää olla aloitteellisia ja nopeita reagoimaan erilaisiin ajankohtaisiin asioihin. Meidän pitää siirtyä keskikentälle. Liberona eli pelinrakentajana toimii ykköspuheenjohtaja vierellään varapuheenjohtajat. Koko joukkue pelaa yhtenäisesti ja rakentavasti.

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jotu,
Reijon politiikan tekotapa juontaa juurensa Keskustan ajoilta.

Onnittelut uudelle EK-johdolle. Taisi ilme siirtyä piirun verran vasemmalle.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Reijo,

Ryhmän puheenjohtajan vaihtaminen on ps:n viisaampia päätöksiä.

Oli kärsimystä katsella edellisen pj:n esiintymistä esim. tv:n keskusteluissa; eihän hän saanut edes suutaan auki. Jäi täysin alakynteen. Suullinen esitystaito on pj:lle ensiarvoisen tärkeätä.

Mikä ihmeen kuulustelu ns. myyräntyöstä nyt on menossa ? Sehän kuuluu politiikan tekoon, jos mikään. Ettei vain olisi tekopyhyyttä.

Seppo Hildén

Komppaan täysin Heikin kommenttia tuossa ylhäällä.

Ruohonen-Lernerin vaihtaminen olisi vaan pitänyt tehdä paljon aiemmin. Hänen kömpelö ulosantinsa yhdistettynä vähemmän järkeviin lausuntoihin oli kyllä niin vaivaannuttavaa katseltavaa, että voi rehellisesti sanoa, että aina kun tämä nainen avasi suunsa TV-mikrofonien edessä, niin PS:n kannatuksesta lähti aina vähintään prosentin verran pois.

Liekö Vihreät ottaa hänet takaisin riveihinsä vai viekö nyt koetun katkeran tappion jälkeen tie kolmanteen puolueeseen, jää nähtäväksi.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #44

Pirkko on tehnyt tehtävänsä, Pirkko saa mennä:(

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kansanedustaja Tossavainen, Ylen mukaan olisitte ollut tekemässä Pirkko Ruohonen-Lerneriä vastaan "myyräntyötä". Pitääkö paikkansa?

http://yle.fi/uutiset/ruohonen-lerner_lindstromin_...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Ryhmä teki demokraattisessa vaalissa erinomaisen valinnan, onnittelut sekä ryhmälle että valitulle piirimme kansanedustajalle!

Mitä tulee tuohon Ylen uutisoimaan kommenttiin, kannattaa ensin tarkistaa henkilöltä itseltään, onko sitä jotenkin irroitettu asiayhteydestään tai vääristelty.

Reijo Tossavainen

Olen ollut tyytymätön ryhmän toimintaan, ja silloin tietysti puheenjohtajalla on hyvin keskeinen rooli. Halusin muutosta.

Tosin en ole tehnyt "myyräntyötä". Ymmärrän, että entisellä puheenjohtajalla on tarvetta purkaa pettymystä jonnekin. Silti, kuten Virolainen aikoinaan sanoin, "pulinat pois".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Olen ollut tyytymätön ryhmän toimintaan,"

No, ei ole näkynyt tällä foorumilla. Kyllä niin on kehua satanut ylisanoilla höystettynä ettei mitään määrää.

Ei ollut reilu vastaus Huuskon ja kumpp. kysymykseen.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #16

Eduskuntatyötä käytännön tasolla tehdään muualla kuin täällä Tyryn kanssa "keskustelemalla".

James Hirvisaari

Aika monihan ilmoitti julkisesti jo etukäteen tukevansa Lindströmiä. Puheet "myyräntyöstä" ovat puppua ja huonoa häviämistä. Vieläpä noin selkeillä lukemilla. Itse olin ehdottanut huonon vaihtamista jo kahtena edellisenä vuonna, keskustelua on aiheesta ollut pitkin matkaa, ja tyytymättömyys oli kytenyt jo pitkään.

Ryhmän ilmapiiri varmasti paranee Lindströmin kipparoinnin myötä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onkohan sekin "myyräntyötä", kun Urpilaista ollaan kampeamassa sdp:n johdosta?
Vai onko se vain normaalia [monet vaalit hävinneen] puolueen tykönään käytävää keskustelua?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Työtä se myyräntyökin on ja kovaa työtä onkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Entinen, Pirkko Ruohonen-Lerner, oli perussuomalaisuuteensa nähden ihan hyvä, fiksu ja kyvykäs. Saa nyt sitten nähdä mitä tuleman pitää.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Entinen, Pirkko Ruohonen-Lerner, oli perussuomalaisuuteensa nähden ihan hyvä, fiksu ja kyvykäs."

Entinen, Pirkko Ruohonen-Lerner, on edelleen hyvä, fiksu ja kyvykkäämpi kuin hallituspuolueissa olevat itsensäedustajat, mukaanlukien kaikki ministerit.

James Hirvisaari

Erinomainen valinta. Ei voi muuta kuin onnitella.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No, ainakin täällä Jari Lindstöm on minusta esiintynyt useimmiten hyvin tyylikkäästi ja rakentavasti. Joten siltä osin tämä vaikuttaa hyvältä valinnalta.

Hannu Töyri

Puhutaan, että oli henkilö- ja linjavaalit ja sinä sanot "Uusi puheenjohtajisto lähtee ryhmän tuella rakentamaan eduskuntaryhmän toimintaan uutta ilmettä, uutta tekemisen meininkiä."

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Reijo Tossavainen

Jalkapallotermein ilmaistuna eduskuntaryhmämme on tähän saakka keskittynyt sumppupuolustukseen oman rangaistusalueen rajan tuntumaan. Välillä on tullut punaisia ja keltaisia kortteja. Välillä on mennyt omaan maaliin. Liian harvoin on tehty maali vastapäätä pelikenttää.

Nyt meidän tulee lähteä pelaamaan omaa peliä. Meidän pitää olla aloitteellisia ja nopeita reagoimaan erilaisiin ajankohtaisiin asioihin. Meidän pitää siirtyä keskikentälle. Liberona eli pelinrakentajana toimii ykköspuheenjohtaja vierellään varapuheenjohtajat. Koko joukkue pelaa yhtenäisesti ja rakentavasti.

Pasi Harjamäki

Kun lähtee puulaakijoukkueella liigajoukkuetta vastaan, niin tuo sumppupuolustus on käytännössä ainoa mahdollisuus, jos ei nyt voittaa, niin ainakin pitää loppulukemat jotenkin siedettävänä.

Luulenpa, että Soinilla nousee kylmä hiki pintaan, kun te lähdette pelaamaan "omaa peliä". Siinä todennäköisesti soi omissa todella rumasti.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kai te myyräntyötä tehneet ja uudet johtohenkilöt eroatte välittömästi kun tulee se mätkähdys? Ehkä jo EU-vaaleissa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuo, että kyseessä olisi olleet henkilö- eikä linjavaalit oli Ruohonen-Lernerin oma näkemys, joka osui mielestäni oikeaan. Vaikka se, mitä Petra Nyqvist tuossa alempana kirjoittaa on omalla tavallaan totta, kaipaa eduskuntaryhmämme jämäkämpää johtajaa. Ruohonen-Lerneristä minulla ei ole varsinaisesti pahaa sanottavaa, mutta turhan usein on vaikuttanut siltä, että hän on ollut ulkopuolisen paineen vietävissä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Aika erikoista, nimittäin Ruohonen-Lerner on profiloitunut uutterana, fiksuna ja asiallisena, ja on pelastanut niin monet kerrat puolueen kasvot kun joku on töpeksinyt. Olen monesti ajatellut, että hän kelpaisi varmaankin joillekin muillekin puolueille, joten hänestä kannattaisi pitää kiinni.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Huuskon linkkaamasta Ylen uutisesta lainaus:

"Ruohonen-Lerner vakuuttaa kuitenkin antavansa tukensa uudelle ryhmänjohtajalle Jari Lindströmille."

Reijo Tossavainen

Todellakin. Ryhmäkokous oli hyvähenkinen ja rakentava.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Poliittinen pakko jolla ei ole hölkäsen pöläyksen merkitystä. Vain oman tulevaisuuden varmistelua... Sympatian hakua.

Tyypillistä poliittista jargoniaa jota äänestäjät vihaavat... Poliittisesti tietoiset äänestäjät.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #18

Minulla ei ole laittaa sanaasi vastaan mitään muuta kuin nuo Ruohonen-Lernerin sanat.

Toinen teistä on ilmeisesti ainakin asianosainen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Petran ainakin muistan joskus komentoineen persujen touhuja siihen tyyliin että se on yhden miehen ja hänen hovinsa puolue.

Nyt kun ryhmä äänesti demokraattisesti uuden johdon eduskuntarymälle ja Soinin luottohenkilön pois, niin sekään ei tunnu olevan hyvä.

Jari Lindstörmistä minulla ei ole pahaa sanottavaa. Ja ihmettelen kovasti jos sinulla tai kenelläkään muullakaan on. Asiallinen ja rakentava mies tuntuu olevan.

Pirkko on aina vaikuttanut olevan vähän kireähkö ihminen jolla ei hymy ikinä näy. Vähän naivi tuo kommentti myyräntyöstä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ole hovista puhunut koskaan mitään. Soinista taas olen sanonut, että puolue henkilöityy häneen. En ole myöskään sanonut mitään, etteikö Lindström olisi hyvä tehtävään, todennut vain, että syrjäytys tuli minulle ainakin täytenä yllätyksenä, kun PRL on profiloitunut arvokkaasti. Toivoisin vähemmän sanoja suuhun laittavaa kommentointia.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #32

Nyqvist: Jospa tehdään kylmän viileästi niin, että antaa uuden johdon tehdä töitään ja osoittaa, mille uralle puolueemme jatkossa asettuu ja että onko heistä hommaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #58

Tietenkin. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, Kokkohan se tuossa fabuloi omiaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #65

P.N.: "...syrjäytys tuli minulle ainakin täytenä yllätyksenä."
Näinkin sen voisi ymmärtää: Kun toimitetaan vaalit, kyse ei ole syrjäytyksestä, vaan äänestystuloksesta.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen
Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Minusta Ruohonen-Lerner on kaiken lukemani ja näkemäni perusteella vaikuttanut pikemminkin jonkinlaiselta puolueryhmän autoritääriseltä inkvisiittorilta, jolta ei ainakaan mitään tuoreita avauksia ole tullut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Edelleen yllättää tämän kommenttiketjun arviot Ruohonen-Lerneristä: "huono", "autoritäärinen inkvisiittori", "ei hymyile" jne. Likaa tulee niskaan että soi. Onkohan ihan oikein?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #35

Kääntäen voisi kysyä, että onko väärinkään? Poliitikko on itse vastuussa julkisuuskuvastaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #38

Lähdetään nyt vaikka hihamerkkikohusta liikkeelle. Kyseessähän oli siis poliittinen farssi, jonka aiheutti tahallaan väärinymmärretyn sarkastisen parodiakirjoituksen jyrkkä tuomitseminen, mille on vaikea nähdä muita motiiveja kuin oman valta-aseman pönkittäminen puolueen sisällä tai vaihtoehtoisesti sellainen pelkuruus median paineen edessä, jota en yhdeltäkään eduskuntaryhmän puheenjohtajalta odottaisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #39

Rättiltä on unohtunut että eduskuntaryhmä oli päätöksessään täysin yksimielinen, joten se oli heidän asiansa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #42

Juu, ja sekös se vasta hupaisaa olikin. Mitä korkeammalle mennään hierarkiassa, sitä paremmin pitäisi olla tehtäviensä tasalla.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kyllä Pirkko on kelvannut muillekin puolueille. Hän on ollut sekä kokoomuspoliitikko että vihreä ennen kuin liittyi persuihin. Hän on ajautunut omiensa kanssa napit vastakkain myös aikaisemmin, joten luulisin, että "it takes two to tango" pätee myös persukauteensa.

Pirkko on asiallinen, työlleen omistautunut, ahkera ja sinnikäs, mutta olettaisin, että hänelläkin on heikkoutensa, kuten meillä kaikilla. Eikä muu persujoukko ole läpeensä pahaa...

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/henkilokuv...

Tämä oli siis Petralle viestiin 8., jossa hän mietti, että Ruohonen-Lerner varmaan kelpaisi muillekin puolueille.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kansanedustaja Tossavainen on joutunut viimeaikoina kovan tulituksen kohteeksi joka suunnasta. Häntä tulittavat omat ja vieraat.

Oli lausuntoa Suomen itsenäisyydestä joka hänen mukaansa on parhaimmillaan ollut Venäjän vallan alla. On Jaguaarikohua. Nyt myyräntyön tekijäksi syytettynä Ps:n sisäisessä tilanteessa.

Luulen, uskon, että Tossavaisen joutuminen tikkatauluksi johtuu hänen luopumisestaan kansanedustajuudesta tämän vaalikauden jälkeen. Olisihan siinä toki semmoinenkin vaatimaton välivaihe kuin vaalit pitänyt käydä.

Häntä vastaan on helppo hyökätä kun ei ole vaaraa Tossavaisen tulevista suunnitelmista, jotka varmaankaan eivät liity kovin merkittäviin tehtäviin politiikan saralla.

Reijo Tossavainen

Tyryllä mopo keulii, erityisesti tämä: "Oli lausuntoa Suomen itsenäisyydestä joka hänen mukaansa on parhaimmillaan ollut Venäjän vallan alla."

Olen todennut, että joissakin asioissa meillä oli autonomian aikana enemmän päätösvaltaa omiin asioihin kuin nyt. Se on aivan eri asia kuin mitä Tyry valheellisesti väittää...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Saattoi tosiaankin olla nyanssivirhe. Siitä anteeksipyyntö, mutta itse asiaan liittyvä pointti ei ole valehtelua.

Luemma rivienvälejäkin, paitsi ne, joille se on kiusallista.

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

"autonomian aikana enemmän päätösvaltaa omiin asioihin "
Mainitse nyt edes yksi asia, jossa meillä oli enemmän päätösvaltaa vuosina 1809-1917 kuin nyt.
Suomi pakastettiin 50 vuodeksi kun valtiopäiviä ei kutsuttu koolle. Ja 1899 alkaen meni loputkin päätösvallasta.
PS.
Poikamme ovat Islannissa. Missä on sotilaspassisi?

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela Vastaus kommenttiin #40

Varmasti olen enemmän lukenut historiaa kuin useimmat. Päätösvallasta vielä. Vuonna 1903 isoisäni vangittiin Bobrikovin toimesta kun yritti pitää sitä päätösvaltaa sotaväestä täällä Suomessa.
Eli et sitten sitä ainoatakaan asiaa löytänyt. Mutta löysät heitothan eivät mitään maksa.
Ps. Miten se Islannin ilmavalvonta jaksaa sieltä persuryhmästä katsottuna?

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela Vastaus kommenttiin #40

No pitihän tuo Tossavaisen linkki lukea. Sehän on aivan roskaa. Vai ei venäläiset voineet puuttua Suomen asioihin kun asiat esiteltiin suoraan keisarille?
Kerrankin kerättiin jalkapelissä 500 000 nimeä adressiin, joka piti viedä suoraan keisarille. Nikolai Viimeinen ei ottanut sitä vastaan mutta sanoi ettei ole vihainenkaan.
Jos lukisit muutakin kuin persujen puolueohjelmaa, esim. Moskovski Vedomostia 1800-luvulla, niin huomaisit että panslavismi voi hyvin ja yritti kampittaa Suomea, onnistuenkin sitten 1899. Purishkevits: "Finis Finlandiae" kuvaa oloja paremmin kuin Tossavainen.

Ja "venäläisiin suhtauduttiin samalla tavalla kuin muihinkin ulkomaalaisiin".Varmaan suhtauduttiin vieläkin tylymmin mutta esim. kun Viipurin hovioikeus ei antanut myyntilupaa laukkuryssille niin keisari erotti koko hovioikeuden.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #48

Toki pitkään aikaan sisältyy monenlaisia aikoja. Toimela "muistaa" vain pahimmat ajat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Valtiontaloudessa piti kaiken olla hyvin kun Välimeren-maille oli kääräisty tukipaketit. Myöhemmin paljastui, että päätelmä oli ollut hätäinen, mutta onneksi "nyt" kaikki oli kunnossa. Vuosi eteenpäin, ja vaikeuksien todettiin jatkuneen, mutta "nyt" ongelmat olisivat lopultakin jääneet taakse. Ja niin edelleen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pyrähteli uutuuttaan kuin varpusparvi, mutta sitten toimintatavat vakiintuivat ja ryhmä yhtenäistyi. Hakkarainen, Halla-aho ja Hirvisaari aiheuttivat sittemmin tiettyä hämminkiä, mutta korjaavien toimenpiteiden jälkeen Perussuomalaiset pelasivat yhteen paremmin kuin mikään muu parlamenttiryhmä. Tänään uudistettiin johtajisto, koska kyllähän ryhmässä kieltämättä oli ollut tiettyjä ongelmia. Onneksi nyt pöytä on puhdas, organisaatio kunnossa ja oikeat henkilöt oikeilla paikoilla. Muut eduskuntapuolueet katselkoot kateellisina!

Ehkä on vain inhimillistä, että sen minkä eilen todettiin olevan hyvin, myönnetään tänään sittenkin tarvinneen parantelua. Ja väite, jonka mukaan "nyt kaikki on kunnossa" saattaa todellakin pitää kutinsa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja väite, jonka mukaan "nyt kaikki on kunnossa" saattaa todellakin pitää kutinsa."

Miten on asiat niiden perussuomalaisten tavoitteiden osalta, joita äänestäjille luvattiin hoitaa? Onko ne nyt hoidettu ja kunnossa?

Minun mielestäni mitään ei ole tehty. Onko kaikki siis kunnossa?

No, onhan joistain periaatteista sentään luovuttu, esimerkiksi on luovuttu tahtomasta eroa EU:sta ja eurosta, vaikka vaalikamppanjassa uhottiin urhoollista taistelua?

Onko edes maahanmuuttoasiassa edistytty maahanmuuttokriitikoiden lupausten mukaisesti?

Päinvastoin, maahanmuuttokritiikki on puolueessa sensuroitu ja hiljennetty.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Aika mallikkaasti tavoitteissa edetään. Olosuhteisiin nähden todella hyvin. Talouskriisituntemus on lisääntynyt, sekä hallituksen määrätietoiset virheliikkeet on tuotu esille ja siellä päin onkin alkanut askelmerkkien tarkistaminen.

Perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet kannatustaan, mikä kielii siitä, että puolue on yleisesti hyväksytty - tai ehkä joidenkin mielestä se on ollut pakko vaan hyväksyä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo puhuisi sen puolesta, että oppositiostakin voi monin keinoin vaikuttaa. :D

Pasi Harjamäki

Persujen kannatus on suunnilleen samalla tasolla kuin eduskuntavaaleissa. Eihän tuo ole oppositiossa mikään saavutus, päinvastoin. Oppositiossa kannatus yleensä nousee, kuten on Keskustan kannatus on tehnyt.

Mitä tuolla "yleisesti hyväksytty" tarkoitat? Samat naamat kannattaa Perussuomalaisia, kuin eduskuntavaaleissakin. Neljä vuotta hallitusvastuussa näyttää vasta Perussuomalaisten tuodelliset karvat ja punnitsee kannatuksen.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Maahanmuutto senkun lisääntyy perussuomalaisten vaalilupauksista huolimatta. Pääjehu itse ei ole tehnyt mitään, ja nyt aikoo muuttaa vain isomman tilipussin perään.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Jytky lopetti vanhojen puolueiden älyttömät haaveilut saada Suomeen miljoona humanitaarista maahanmuuttajaa muutamassa vuodessa.

Käyttäjän lasseneponen kuva
Lasse Neponen

Vaalikevättä ajatellen uudet tv-kasvot ainakin lisäävät näkyvyyttä:
http://www.hs.fi/politiikka/Perussuomalaisten+uusi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt on hyvät valinnat kun kilpailevan puolueen mies Hirvisaari kiirehti niitä kehumaan ; )

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ainakin teollisuus- ja omistajapolitiikassa Lindström on ollut asiallinen, kriittinen ja aktiivinen kirjoittaja. Toivottavasti Perussuomalaiset jatkossa käsittelevät näitä kysymyksiä ja vaihtoehtoja aiempaa näkyvämmin ja avoimemmin.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Niitä savupiipputeollisuuden perään huutelijoita. Ei ole huomannut maaiman muutosta eikä varsinkaan tuotannollisia muutoksia. Työmiestä ei tässä keskustelussa ole vielä esiin vedetty. Onko hänkin myyrä?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Entistä paperimiestä leimallisempaa perusduunaria saa hakemalla hakea. Toivottavasti Lindström ottaa asiakseen suomalaisen työväen asian entistä voimallisemman ajamisen, siinä missä Ruohonen-Lerner on minulle näyttäytynyt lähinnä kurinpitäjän roolissa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Eipä ole käynyt kateeksi Ruohonen-Lernerin hommia tähän asti. Sen porukan kurissapitäminen on varmasti syönyt sisua.

Aluksi häntä saattaa harmittaa, kun muutama vanha setä nyt veti maton alta, mutta viimeistään seuraavan kohun aikana Ruohonen-Lerner varmasti huomaa, että on mukava kerrankin levätä ja antaa muiden hoitaa asiat.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Libero = alin liikkuva puolustaja, ei siis pelinrakentaja. Pelinrakentaja on Amerikkalaisessa jalkapallossa ja nimitykseltään Quarteback. Mutta hyvä tulos silti PS. Kannatan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen on "tiheällä kammalla" etsinyt merkkejä milloin minkäänkin muun puoluen sisäisistä ristiriidoista ja merkkejä hajoamisesta. Mites nyt suu pannaan, kun ainoana puolueena persut antoivat epäluottamuksen entiselle "ryhmyrille" Soini kärsi tappion, onko persut hajoamassa, onko persujen tie SMP:n tie, no puolueen varat ovat Soinin peukalon alla, joten säätiöinnin merkitys avautuu näin uuteen valoon. Soini voi todeta "puolueen voitte viedä, mutta rahat ovat minun"

Reijo Tossavainen

Granlundin kommentti on esimerkki siitä, kun aivan tarkoituksella annetaan mopon keulia. Olkoon silti esimerkkinä omasta lajityypistään...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, noudatan kommentissani vain sitä "lajityyppiä" mikä on Tossavaisen tavaramerkki, kun hän kohdistaa arvioita muiden puolueiden sisäisiin tilanteisiin. Onko niin, että vain Tossavaisella ja persuilla on oikeus tehdä arvio muista puolueista, mutta muilla ei persuista.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siinäpä taisi mennä Ruohonen-Lernerin - edes jonkinlainen mahdollisuus Mepiksi. Toteutuiko "muutamien" tavoite?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Noh, onhan se hirveää että persujen johdossa tapahtuu Soinin "valtaa rajoittavia" muutoksia ja täten persut varmaan jakautuu kuten SMP kun Soini ei enää konnalaumaansa pidä kasassa.

Toisaalta onhan se nyt hirveää että hyvää ja toimeliasta naista ja Soinin luottohenkilöä kammettiin eduskuntaryhmän johdosta jo toista vuotta putkeen eli naisia sorretaan taas, saakelin sovinistit.

Haloo pahvit.

Aikuisten oikeasti ennen (eduskuntaan) valintaansa työtön ja uudelleenkouluttautunut paperimies (pitkäaikainen luottamusmies) on demareille kamalin mahdollinen TYÖVÄEN hahmo persujen eduskuntaryhmän johtoon. Siellä työväenpuolueen (SDP) ryhmän johdossa debattia käy ikuinen ylioppilas ja demareideiden puolueakatemian GMO "työväenedustaja" jolle rehellinen työ on jäänyt vähille eli Backmanin Jone.

Ne jotka vihaa persuja vihaa niitä aina. Mutta kyllähän Lindström on ihan selkeästi hyvä mies! Sekös vituttaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... uudelleenkouluttautunut paperimies on demareille kamalin mahdollinen TYÖVÄEN hahmo..."

Erinomainen pointti. Eivät Perussuomalaiset Lindströmiä vahingossa valinneet. Koska kaikkea ei kuitenkaan voi saada, joutui ryhmä samalla ottamaan lisäaskeleen kohti äijäpuolueen ilmiasua. Maria Lohela on puheenjohtajiston välttämätön kiintiömimmi.

PS. Mikko on vissiin niitä Lappeen Kokkoja, joten en (joensuulaistaustaisena) ole täällä sukulaispoikia kehumassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On suorastaan yllättävää lukea näitä persujen kaunaisia, katkeria ja vahingoniloisia kirjoituksia entisestä ryhmyristään, kun taas muiden kun persujen arviot tästä samasta henkilöstä ovat pääasiassa olleet myönteisiä.

Mahtaako tämä kertoa jotain perussuomalaisten ryhmähengestä. Onko tämä puolue, jota yhdistää puheenjohtajansa persoona, oikeastaan mitään muuta yhteistä kuin hallituksen ja "vanhojen puolueiden" vastustaminen. Pääasia ja kaiken toiminnan tarkoitus on vanhan vallan horjuttaminen tai sen syrjäyttäminen.

Mutta onko tämän Suomen "vanhan" vallan vastaisen koaliton yhtenäisyys itseasiassa samaa luokkaa kun Syyrian tai Ukrainan valtaa vastustavan opposition yhtenäisyys? Eli mitään yhtenäisyyttä ei itseasiassa ole olemassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin tai näin, aina persu väärinpäin :)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Katkeruus ja vahingonilo taitaa olla yksin Vihavaisen mielikuvituksessa. Mutta sehän nyt ei varsinaisesti edes yllätä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Myllyniemi, vallasta siellä on kysymys, ei kannattaisi olla niin sinisilmäinen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #70

Olenko väittänyt toisin?

Minulla ei ole mitään Ruohonen-Lerneriä vastaan, päinvastoin. Ja arvelisin, että ihan samaa ajattelee moni perussuomalainen, ja jopa puolueen ulkopuolinen henkilö.

Tarkoitin Vihavaisen katkeruudella sitä, että häntä todella jurppii nykyinen eduskuntaryhmän pj., ilmeisesti siksi, että nyt sitten katseet kääntyvät SDP:n suuntaan. Vastataanko sieltäkin duunarihengessä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kyllähän Ruohonen-Lerner on asiallinen nainen. Ja varmasti myös puhdistanut persujen kasvoja pahimpien töppäilyjen aikaan.

Mutta aika muuttuu. Ja persut sen mukana. Mielestäni nyt valittu puheenjohtajisto on entistä parempi.

Vaikka se kaventaneekin Soinin sananvaltaa, kyllä tuolla paikalla pitää olla "vireä" ja suunsa auki saava(t) henkilö(t).

Mielestäni oikea ja demokraattinen valinta. Eli puolustusta ylemmäs - Tossavaisen sanoin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Lindströmin Jari vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Onnea hänelle!

Pirkon olisin toivonut säilyttävän "coolin" tyylinsä loppuun asti ja olleen hiljaa. Huonon häviäjän merkki ja taas kerran persut tuovat likapyykkiään julkisuuteen. Kyllähän taustalobbaus politiikkaan kuuluu.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Taitaa riippua vähän siitä, miten se taustalobbaus on tehty.

Kun pitää mielessä, millaista kamaa kansanedustaja Tossavainen päästää näppäimistöltään täällä ihan julkisesti ottaessaan ilmatilaa haltuun, niin voi arvata, mitä hän on ollut valmis puhumaan ihmisten selän takana.

Huomio kiinnittyi päivän uutisten haastattelussa siihen, että Ruohonen-Lerner ei suinkaan ollut katkera Lindströmille, mutta sen sijaan hän tuntui nimeävän Tossavaisen heti ensimmäisenä päämyyräksi. Siihen lienee syynsä.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

En kyllä ymmärrä, miten puolueen ryhmänjohtajavaalissa voi tehdä myyräntyötä. Myyräntyö kun voi onnistua vain, jos kansanedustajalla ei ole omakohtaista tietoa ehdolla olevista henkilöistä.

Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja vastasi hienosti kysymykseen myyräntyöstä. Joillekin persuvainojille oli varmasti suuri pettymys, ettei valittu heti ensi töikseen potkaissut itseään nilkkaan, vaan totesi hävinneen purkaneen pettymystään.

Tässä keskustelussa ensimmäinen myyrä näkyi olevan Huusko, joka yritti provosoida repivän otsikon Tossavaisesta. Hyvänä kakkosena tuli Tod.orgin Jussi Jalonen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En missään tapauksessa haluaisi puolustella Tossavaista, mutta luin syksyllä jutun Suomen Kuvalehdestä Ruohonen-Lerneristä ja häntä pidetään kunnallispolitiikassa lähes yhteistyökyvyttömänä poliitikkona, joka näkee väärinkäytöksiä ja salaliittoja ympärillään ja epäilee kaikkien motiiveja. Tuo artikkeli lävähti heti mieleeni, kun kuuntelin pirkon purkausta myyräntyöstä.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/henkilokuv...

Minusta edelleenkin politiikkaan kuuluu puoluejohdon haastaminen vaaleissa, luottamuksen mittaus, voitot ja häviöt ja se taustalobbaus kaikenkarvaisella tavalla. Politiikkaan kuuluu myös puolueen edun nostaminen oman edun edelle eli jos luottamusäänestyksessä häviää, pitää mölyt mahassa.

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Oliosiko arjalaissuomalaiset löytäneet saksanmaalta jonkun Göbbelsin jälkeläisen hoitamaan hommia. Tosin ei ne omat arjalaisetkaan paljoa alkuperäiselle Göbbelle häviä.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Kuka sanoi ensiksi sanan myyräntyö? Ylen toimittaja vai Ruohonen-Lerner?

http://yle.fi/uutiset/ruohonen-lerner_lindstromin_...

Ettei taas ollut kyse Ylen temppujournalismista?

Reijo Tossavainen

Sana myyräntyö tuli toimittajien taholta. Pirkko otti sanan spontaanisti käyttöönsä, kun sitä tivattiin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kun kysyttiin, hän vastasi, kyllä!

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #76

Tässä tapauksessa johdattelu oli samankaltainen kuin aikoinaan toimittajalla, joka kysyi haastateltavalta: "Oletteko tänään lyöneet vaimoanne?" Jos vastaus oli ehdottoman kielteinen, niin silti kysyjä löi leiman/epäilyksen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaikki kunnia Linstömille, ay-aktiiville. Mutta, kun hän julistaa mahdollisuutta nopeisiin ja joustavin muutoksiin, hän kuitenkin edustaa toimi-alaa joka ei osannut lukea ajan merkkejä, ei paperiliitto, eikä varsinkaat työnantajat. Mikäli Linström kuvittelee, että Suomen vientitellisuuden ongelmat ratkeavat paluussa menneisyyteen, markka-aikaan ja devalvaatioihin, hän myös elää siinä, menneisyydessä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, etkö ymmärrä, siirrät vastuuta muille, selityksen maku ja vahvaana.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

En ymmärrä näitä katkeria kommentteja.
Ei mikään valinta, edes poliittinen, voi olla ikuinen.

markku palonen

Kun on tehnyt väärän valinnan ja saanut siitä tutaa, kuinka EU toimii,kannattaa käydä niiden kimppuun, jotka oikeassa ovat olleet, kun eivät kannattaneet EU:iin liittymistä,sillä se hoivaa kuitenkin omaa mielipidettä EU:sta.

Väärin valittu,Perussuomalaiset eivät ottaneet vastuuta, kun eivät kääntäneet takkejaan.Mutta eivät kääntäneet mielipiteitäänkään koska kunnioittivat äänestäjiään.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Perussuomalaiset eivät ottaneet vastuuta, kun eivät kääntäneet takkejaan.Mutta eivät kääntäneet mielipiteitäänkään koska kunnioittivat äänestäjiään."

Tässä on se ratkaiseva ero persujen ja hallituspuolueiden välillä. Persujen äänestäjä sai haluamaansa politiikkaa, eli EI tuki ja takauskaketeille ja EVM:lle, hallitupuolueiden äänestäjiä kustiin silmille, koska kokkarit, demarit, rkp, virheet krisut ja vassarit jatkoivat idioottimaista tuki ja takauspolitiikkaa, johon kansalaiset halusivat muutosta.

Vain persujen kannattajilla toteutui äänestäjän kuluttajansuoja muut puolueet pettivät joko enemmän tai vähemmän. Siksi meillä on tämä mätätilahallitus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Persujen äänestäjä sai haluamaansa politiikkaa."

Miten se persuäänestäjän haluama politiikka käytännössä realisoitui?

Tyhjänä huuteluna eduskunnan lehtereillä ja US:n blogeissa?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kts. kommenttisi #26 ja siihen saadut vastaukset.

markku palonen

Tyhjä huutelu alkoi silloin,kun viisaat liittyi EU:n riveihin.On aivan sama ,jos huuto kasvaa kun maksatte Kreikan tai Espanjan ja Portugalin velkoja velkoja .katso maan omistamaa kultamäärä ja sitten Suomen omistamaa.

Portugali 380 tonnia kultaa
Espanja 281 tonnia kultaa
Kreikka 111 tonnia kultaa

Suomi 49 tonnia kultaa

Huuda sinä Arto vain, että minä olen tyhmä,mutta lähetä minulle 50000 euroa, niin maksan sen sinulle 300 vuoden päästä ilman korkoa jos sukuni on elossa ja sen arvo on kolmen ruohonkorren verran jos ruoho kasvaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Huuda sinä Arto vain, että minä olen tyhmä,mutta lähetä minulle 50000 euroa, niin maksan sen sinulle 300 vuoden päästä ilman korkoa jos sukuni on elossa ja sen arvo on kolmen ruohonkorren verran jos ruoho kasvaa."

Jos minulla olisi noin paljon rahaa, en antaisi sitä sinulle, koska sinun talutesi romahtamisella ei olisi ketjureaktiona vaikutusta minun talouteeni.

Mutta jos sinun taloutesi romahdus tosiasiassa uhkaisi romuttaa sadan muun ihmisen talouden ja minä olisin yksi niistä sadasta, niin suostuisin toki ilomielin osallistumaan niiden sadan muun kanssa sinun taloutesi pelastamiseen. Jos pelastamisoperaatio maksaisi se 50 000. niin minun osuudekseni siitä tulisi 500. Sen pystyisin jotenkin maksamaan, vaikka tiukkaa se tekisikin.

-------------
Mites on nuo mainitsemasi kultamäärät henkeä kohti laskettuna?

Portugali 380 tonnia kultaa, 11 milj. 36g per lärvi
Espanja 281 tonnia kultaa, 47 milj. 6g per lärvi
Kreikka 111 tonnia kultaa, 11 milj. 10g per lärvi

Suomi 49 tonnia kultaa, 5,5 milj. 9g per lärvi

Kaipa näillä kansoilla muutakin kansallisomaisuutta on???

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

PS on ottanut harppauksen eteenpäin, tosiaankin sumppupuolustuksesta ja syyllisten etsimisestä. Äänestyspäätös vaikuttaa laaja-alaisesti Suomen poliittiseen kenttään: Soinin valta-asemaan, SDP:n puheenjohtajataistoon, tuleviin hallitus- ja valta-asemiin. Jo oli aika uudistaa linjaa. Hyvin kun asiansa ja puheensa hoitaa, voi jari olla kohta jo kymppipaikan poliitikko, talouspoliittinen strategi.

markku palonen

En usko,että kaikki kääntyy enään hyväksi,tai jos sittenkin, kaikki velat nollataan ja oravannahat tasataa(rahat).Lähdetään nollista tekemään työtä ja valitaan kumppanit,minä valitsen kumppanikseni Suomalaisen työmiehen(naisen) ja sen rinnaalle Suomalaisen koulutetun henkilön.Asuinpaikaksi valitsen Suomen,enkä halua rengikseni vierasmaalaista, vaan pohjoisiin oloihin tottuneen henkilön.

Suomessa olen ihmetellyt,miten Suomalainen kumartaa ulkomaista ihmistä joka tänne tulee,onko kysymyksessä mahdollisesti karu luonto joka vaatii aina asuttaa kulkijaa, joka kylmissään saapuu pirttiin ,eikö nykyaika näe pirttiin tulijan aikeet,viedä eineet tai ottaa varat.Meillä on erillainen kulttuuria verrattuna etelänkulttuuriin,jossa ulos jäätyään ei ole hengenvaaraa,mutta sisäänn päästyään on myös vieraan kultuurin toisin toiminnan vaara.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Myyräntyö - ja miten se tehtiin :)

http://suomenkuvalehti.fi/sharma/myyrantyo-ja-mite...

Velikultia nuo toimittajat.

Toimituksen poiminnat