Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Brysselin "kepu" toimii päinvastoin kuin Suomen kepu

Keskusta ja RKP kuuluvat Euroopan unionin parlamentissa liberaalien Alde-ryhmään. Tilanne on hassu, jopa tragikoominen, sillä Alde on EU-parlamentin puolueryhmistä kaikkein kiivain maataloustukien vastustaja ja kaikkein kiivain liittovaltion kannattaja. Tosin vaaliohjelmia on hieman siloiteltu aikaisemmista, mutta käytännön tasolla Alde-puolueen politiikka ei ole muuttunut.

Entä Suomen kepun toiminta? Se on kahdella katiskalla pyytämistä, kuten Timo Soini kuvaavasti totesi. Toisaalla ovat liittovaltiokepulaiset ja toisaalla väyrysläiset.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Väyrystä hänen EU-kriittisyyden vuoksi äänestäneet antavat todellisuudessa äänensä maatalouden vastustajille ja liittovaltion kannattajille. Eihän siinä ole mitään järkeä. Äänestäjän kannalta se on itsensä pettämistä. Vältä sitä!

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebook ja Twitter näppäimiä.)

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mitä vikaa on kahdella katiskalla pyytämisessä, jos on luvat kunnossa? Ei Se ole sama juttu ja kielikuva kuin kaksilla rattailla ajaminen.

Persuillakin on sekä Suomen Nato-jäsenyyden kannattajia että jyrkkiä vastustajia, kuten edustaja Tossavainen. (ei ehdolla). Tämä liittyy eurovaalien asiaan, koska EU-jäsenyys on ollut Suomelle keskeisesti ulkopoliittinen valinta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tossavainenhan on siinä mielessä monilahjakkuus, että hän on ehtinyt olemaan sekä NATOn puolesta että sitä vastaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No jo ottaa töihin meno lujille. Aamulla Hitlerin kanssa ruotsinkielen kimppuun ja nyt leimaat mahdollisesti Väyrystä äänestävät järjettömiksi. Mahotonta hommaa. Pieksä sitä mediaa ja toisia puolueita, mutta jätä hyvä mies äänestäjien järjettömiksi arviointi sikseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olihan täällä jokunen aika sitten joku halla-aholainen, joka ihan suoraan totesi, että suurin osa ihmisistä on tyhmiä. Tyhmälläkin lienee jonkinlainen järki, joten järjettömät ovat sitten vielä oma luokkansa.

Reijo Tossavainen

Onneksi on näitä järkeviä ja erehtymättömiä, kuten Juho Joensuu. Muutoin olisimme hukassa...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #11
Mikko Saarinen

Katiskavertaus on siinä mielessä oiva, että kepu saa tällä menetelmällä kerättyä sekä federalistien, että antifederalistien äänet omiin katiskoihinsa. Kun saalis on saatu, niin se voidaan kaataa samaan sumppuun (ALDE).

Reijo Tossavainen
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan tuo silkkaa äänestäjille valehtelemista jos tehdään toisin kuin luvataan. Samaa teki vasemmisto tukipakettien suhteen.

Reijo Tossavainen

Arhinmäen puheet vaalien alla olivat aivan muuta kuin teot vaalien jälkeen

http://youtu.be/M4i0NRqTs08

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Sen Kepukatiskan malli löytyy muuten täältä.
Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

http://www.katiska.fi/files/nettikatiska2__640x480...

Toimituksen poiminnat