Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Arhinmäen on pyydettävä anteeksi!

Paavo Arhinmäki oli lauantaina katsomassa Norjan naisten kolmoisvoittoa naisten 30 kilometrin kilpailussa. Hän kommentoi olympiakisojen aiempina päivinä huonommin menestyneen Norjan suoritusta sanomalla, että ”jos norjalaisilla on mennyt voitelu ja lääkitys tähän saakka pieleen, niin nyt se oli kunnossa”.

Lausunto vihjaa erittäin selvästi, että ministeri epäilee norjalaisten hiihtäjien käyttävän urheilussa kiellettyjä lääkeaineita.

- Tämän jälkeen ministerille ei jää muuta mahdollisuutta kuin pyytää Norjalta anteeksi. Vihjaus on täysin epäeettinen, harkitsematon ja antaa täydellisen väärän kuvan norjalaisesta hiihdosta. Olen erittäin pettynyt, sanoo Norjan urheilun keskusjärjestön pääsihteeri Inge Andersen Ilta-Sanomissa.

Olen samaa mieltä kuin pääsihteeri Inge Andersen. Arhinmäen möläytys on samaa luokkaa, kuin hänen aiemmat surullisen kuuluisat huudot eräässä jalkapallo-ottelussa.

Erityisen asiattomaksi ja tuomittavasti Arhinmäen toiminnan tekee se, että hän on urheilusta vastaava ministeri. Arhinmäen on nyt syytä pyytää julkisesti anteeksi.

Lisäyksenä Ylen uutinen: "Suomen maajoukkue juhli pronssimitaliaan lauantaina Sotshissa. Mukana juhlissa oli myös urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.). Yle Urheilun tietojen mukaan Arhinmäki oli niin päihtynyt, että hänen käytöksensä herätti huomiota."

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin klikkaa allaolevia Facebook ja Twitter painikkeita.)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Wikipedia:

Vasemmistonuorten puheenjohtajana ollessaan Arhinmäki osallistui FC Jokereiden ottelussa poliiseille osoitettuihin herjaushuutoihin, joissa viitattiin kahden poliisin surmanneeseen Steen Christenseniin ja kuolleisiin poliiseihin.

Vuonna 2007 Suomi-Serbia jalkapallo-ottelussa Arhinmäki oli kutsunut serbialaisfaneja murhaajiksi, mistä johtuen Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johtaja Annika Lapintie päätti keskustella hänen kanssaan.[40]

Minna Eerolainen

Ministerihän Arhinmäki on, myönnetään mutta tuskin hän oli pronssiottelun hilpeissä jälkitunnelmissa ihan tälläisessä kunnossa kuitenkaan:

http://www.youtube.com/watch?v=UgNKZjHpB6Q

Että onko persuilla varaa moralisoida muiden alkonkäyttöä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Minna Eerolainen >> Että onko persuilla varaa moralisoida muiden alkonkäyttöä?

Kyllähän persut aika varakkaita ovat, muistaisin jonkun tilaston, jossa keskimääräinen persu ajaa mersulla ... vai oliko se "mieluiten ajaisi". Niin että ilmeisesti on varaa myös moralisoida myös muiden alkonkäyttöä. Alkonkäyttämättömyyttä tosin pitäisi kai moralisoida enemmän, silloin kun saattaa jäädä valmistevero maksamatta ja muutkin verot Tallinnaan.

Itse äänestin viimeksi persua, joten kelvannen referenssiksi. Viime vuonna kulutin noin 400 kiloa alkoholia puhtaaksi muutettuna. Ja olen ylpeä siitä. Maksoin vielä asiaan kuuluvat verotkin.

Mutta että urheiluministeri edustaa oikein ulkomailla suomalaisuutta käyttämällä - näin olen antanut itselleni ymmärtää - runsaasti ja sisäisesti. Voi voi. Za zdoróvye

Käyttäjän AriKukkonen kuva
Ari Kukkonen

Itseasiasa oli ihan samanlaisessa kunnossa. Eihän herra ministeri päässyt edes omaan hotelliinsa, vaan joutui yöpymään (veronmaksajien varoilla) nurkan takana olleessa hotellissa. Yksinkertaisesti siitä syystä ettei känniltään päässyt perille.

Minusta Herra Ministerin ei tule haukkua Serbejä murhaajiksi, Norjalaisia dopingista ja juoda itseään arvokisoissa tuommoiseen kuntoon. Toisille moinen käytös näyttää kelpaavan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mukasuvaitsevaiselle herra Tossavaiselle ei enää riitä se, että tasvallan presidentti käy nöyristelemässä epäisänmaallisesti Venäjän presidentille, vaan nyt hän haluaa myös Arhinmäen pyytävän totuudenpuhumistaan anteeksi joltain entiseltä norjalaiselta hiihtovalmentajalta kuin häpäisten sotiemme veteraanien uhrilahjan tälle maalle!

Reijo Tossavainen

Sattui näköjään arkaan paikkaan, kun purkaus on tuota luokkaa!

Jos vassari on huolestunut isänmaallisuudesta, niin se menee lähinnä hirtehishuumorin piikkiin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Että tuollaisen käytöksen omaava häärii valtioneuvoston jäsenenä. Mitähän muualla ajatellaan?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Isänmaallinen mies ajattelee aina ensimmäisenä sitä, mitä muissa maissa meistä ajatellaan, ettei vaan pahoittaisi kenenkään mieltä pitäessään Suomen asiaa esillä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, me emme siis arvostele esimerkiksi Venäjän tai Kiinan ihmisoikeuspolitiikkaa tai muutakaan mitä noissa maissa tapahtuu? Emme hauku edes hurreja heidän suuntautumisistaan saati somaleja heidän kyvystään hoitaa asioitaan tai Ukrainan demokraattisesti valittuja valtioelimiä? Me olemme n.s. "ku*si sukassa", ihan niinkuin perus-PerSulit kuunnellessaan muezzinin rukouskutsua minareetista?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Arhinmäkikin on ryhtynyt hakkaroimaan?

Reijo Tossavainen

Yle uutiset:

"Suomen maajoukkue juhli pronssimitaliaan lauantaina Sotshissa. Mukana juhlissa oli myös urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.). Yle Urheilun tietojen mukaan Arhinmäki oli niin päihtynyt, että hänen käytöksensä herätti huomiota."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

No niinhän minä arvelinkin!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Persujen esimerkillä on nähtävästi huono vaikutus Arhinmäkeen.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

>> Minna-Maaria Lax
Juuri niin. Se näkyy siten, että Arhinmäki, ennakkopeloistaan (xenofobia?) huolimatta, uskalsi sittenkin lähteä Venäjälle. Perussuomalaiseen henkeen kannustamaan suomalaisia (siis varmaan jotenkin nationalisteja?) urheilijoita. Hyi hyi.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Lax: piti se sitten tämäkin asia lyödä läskiksi? Jos et sattumoisin muista niin media revitteli tuonne ylemmäs linkattua Hakkaraisen käyttäytymistä viikkokausia, ja Soini piti muistaakseni siitäkin asiasta puhuttelun.

Mutta antaa Arhikselle armon käydä oikeudessa, koska persuthan ne löytyi tämäkin taustalta.

Olisi joskus mukava keskustella asioista järkevästi, mutta teidän kanssanne se ei vaikuta olevan missään olosuhteissa mahdollista.

Ei se mitä sanotaan vaan kuka sanoo, MOT.

Reijo Tossavainen

Kyllä ministerin pitää olla selvinpäin urheilutilaisuudessa. Varsinkin jos on urheilusta vastaava ministeri.

Mikä on Jiri Niemisen selitys tähän?

Reijo Tossavainen

Yllä oleva video lienee innoittanut Arhinmäkeä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #17

Jospa tuo hämärä hahmo ON Arhinmäki? Sitä kai Jiri yritti viestiä...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

”jos norjalaisilla on mennyt voitelu ja lääkitys tähän saakka pieleen, niin nyt se oli kunnossa”. (Arhinmäki)

Mikä vie bloggaaja Tossavaisen ajatukset nimenomaan kiellettyihin lääkeaineisiin? Voitelu on sallittu suksien toiminnan parantamiseksi, ja lääkitys elimistön sairauksien hoitamiseen. Silti Tossavainen oikoo:

"Lausunto vihjaa erittäin selvästi, että ministeri epäilee norjalaisten hiihtäjien käyttävän urheilussa kiellettyjä lääkeaineita."

Miten niin erittäin selvästi? Miten niin epäilee? Miten niin kiellettyjä?
Troll... siis bloggaaja Tossavainen on taas ensin maalannut kauhukuvan, ja ryhtynyt sitten heittelemään tikkaa omaan piirrokseensa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arhinmäkeä haastateltiin YLE:ssä heti kun hän tuli Sohtsiin.

Hänen kansalaisjärjestötapaamiset piti koskea homoja, mutta hän olikin päättänyt olla huolissaan työntekijöiden palkoista ja neuvotellut niistä.

Ihmettelin sitä, että miksi Suomen urheiluministerin pitää sekaantua yritysten palkanmaksuun Olympialaisissa.

Joku ihmeen uho vaivaa Paavoa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jos ne oli päättäneet maksaa homoille jossain muussa kuin rublissa...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Älä ny taas viitti Tossavainen puhua hölmöjä.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

"Norjan korkein urheilujohtaja raivostui – vaatii ministeri Arhinmäeltä anteeksipyyntöä" Toi on kyllä aika noloa toimintaa ministeriltä.
http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288657861...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Vielä mitä, tämä on sitä kuuluisaa ministeritason kansainvälisten suhteiden luontia sekä kunnossapitoa.

Jos et usko niin kysy Jiri Niemiseltä.

Reijo Tossavainen

Arhinmäki on ilmoittanut, että hän ei aio pyytää anteeksi. Sanoisin, että tuollainen epäasiallinen asenne on "anteeksiantamatonta".

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Näemmä oli myös sammunut siellä pöytään. Ei kyllä ole urheiluministerille sopivaa toimintaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Urheilun tunnetuimpia tosiasioita on, että esimerkiksi Marit Björgen ja Sami Jauhojärvi käyttävät täysin sallittua astmalääkitystä. Suoritusten eroja eri matkojen välillä selittää varmasti eniten voitelu, mutta kultamitalipäivänä pitää kyllä lääkityksenkin olla kunnossa.

Arhinmäen lausunto oli hyvinkin fiksu, blogistin tekopyhä mukaloukkaantuminen vähän noloa.

Reijo Tossavainen

- Tämän jälkeen ministerille ei jää muuta mahdollisuutta kuin pyytää Norjalta anteeksi. Vihjaus on täysin epäeettinen, harkitsematon ja antaa täydellisen väärän kuvan norjalaisesta hiihdosta. Olen erittäin pettynyt, sanoo Norjan urheilun keskusjärjestön pääsihteeri Inge Andersen Ilta-Sanomissa.

Reijo Tossavainen

Urheiluun liittyy myös terveiden elämäntapojen edistäminen. Siinä ministerin tulee olla esimerkillinen. Juopottelu ei ole silloin sopivaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo mutta, katsos, Paavo on myös kulttuuriministeri.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Lienee tutustunut venäläiseen alkoholikulttuuriin ihan henkilökohtaisella tasolla...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Suomi on kyllä kieltämättä tunnettu raittiista urheilijoistaan ja poliitikoistaan, joten pöyristymiseen on ehdottomasti syytä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

OK, eli maan tapa, josta koko kulttuuri- ja urheiluelämämme johtavimman viranhaltijan varsinkaan ei tule pysytellä erossa? Selevä peli.

Toimisipa tämä logiikka yhtä sujuvasti - jopa oikealla tavoin voidellusti -, jos joku perussuomalainen nähdään humaltuneena jossain.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tossavainen kirjoitti: "Urheiluun liittyy myös terveiden elämäntapojen edistäminen."

Hihihihii, jääkiekossako? Olen ymmärtänyt, että olutjuottolat ovat oleellinen osa ja aivan ydintä jääkiekkobusineksessa. Ilman olutfirmojen sponsorointia ei taitaisi yksikään kiekkosankari vaivautua kaukaloon ja ilman oluttarjoilua jäisivät hulppeiden hallien katsomot melko tyhjiksi.

Siinä suhteessa yhden ministerin yksi känni yksissä mitalijuhlissa taitaa olla melko marginaalinen jutska, ihan Tossavaisen klapiuutisen tasoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Venäjällähän ongelmaksi osoittautui nimenomaan se, että kisapaikalla ei juomia tarjottu. Kyllähän sellaisen jälkeen suuta kuivaa tavallista enemmän. Pitää ottaa vakavana kieltolain vastaisena esimerkkinä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

No, sitten ymmärtää hyvinkin kuinka penkkiurheilijalla "suu napsaa" kisan jälkeen.

Toisaalta muistuu mieleeni kertomus 1970-luvun kisoista kuinka katkeran häviämisen jälkeen suomalainen hiihtosankari painui sukset jalassa saunaan juomaan "korvalääkettä". No, hän onkin tosi suomalaisen miehenmalli eikä mikään vassulivässykkähipsteri.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Arhinmäki:

"- Eikö Norjalla nimenomaan ollut ongelmia voitelussa? Enkö sanonut, että heillä on ollut luiston ja astman kanssa ongelmia? Jos siitä vetää herneen nenään, niin se kuulostaa erikoiselta."

Norjalainen itse rupesi puhumaan kielletystä lääkityksestä, ei Arhinmäki. Arhinmäki puhui astman hoidosta. Siitähän puhuttiin YLE:lläkin, että astmaatikoilla esim. Björgenillä oli kisojen puolessa välissä isoja ongelmia siitepölyn takia.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Seiskan sivuiltako persulauma ammentaa sivistyksensä? Ei ole ihme, että jälki on sen näköistä kuin on!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ai, onko Arhinmäestä tullut persu! Sehän nyt uutinen on. Mistäs itse uutiset revittelet? Eikös seiskan uutisoinnit olekaan totta? Sivistystä pitäisi taas edellyttää ministeriltä. Ei ihme että jälki hallituksessa on mitä on.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #33

Lukaisin Seiskan muutama vuosi sitten. Roskalehti.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #35

"Lukaisin Seiskan muutama vuosi sitten. Roskalehti."

Ottamatta kantaa siihen, onko Seiska relevantti uutis-/tietolähde niin kovin tuttu se näyttää sinulle olevan noilla lukumäärillä.

Älä viitsi nolata enää enempää itseäsi. Tuntuu pahalta katsella.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Onko joku suomalainen penkkiurheilija sitä mieltä, että norskit eivät ole käyttäneet kiellettyjä aineita?

Norjalainen antidopingtoimikunnassa toiminut Mads Drangen on kirjoittanut aiheesta kirjankin: http://www.hs.fi/urheilu/a1389786725769

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minusta vähän alkaa tuntumaan että kohta se Paavokin antaa lausuntoja samalla painoarvolla kuin muutkin penkkiurheilijat, niin että siinä mielessä kyllä mutta vielähän se vissiin on ministeri ja kanisteri ei kun salkku.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Puoleella on lienee vaikutus. Jos jonkin toisen puolueen edustaja olisi toiminut näin niin, tämän blogin otsikko olisi ollut: Ylen ajojahti

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Tämän blogin otsikkoa mielenkiintoisempi olisi ollut tuossa mainitsemassasi tapauksessa nähdä se Ylen otsikko.

Luulempa että

"Urheiluministeri Paavo Arhinmäen käytös hämmensi Leijonien pronssijuhlissa"

olisi muuttunut melko paljon syyttävämpään suuntaan. Nyt tuo oli melko sovitteleva.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Muistaakseni persut pitivät Hakkaraisen kohdalla vastaavaa uutisointia "ajojahtina"...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Harvoin olen Arhinmäkeä sympatiseerannut, mutta nyt totean, että kyllä nykyisin ollaan herkkähipiäisiä niin meillä kuin muuallakin. Anteeksipyyntöä vaaditaan pienestä möläyksestä, jonka rivien välissä saattoi olla jonkinlainen piikki Norjalle. On siellä ennenkin doupattu.

Humalassa torkahtelu ei ole tietysti fiksua, mutta lieneekö ollut virallinen tilaisuus?

Toni Seppänen

Hyvinhän se Arhinmäki vetää, eiköhän tämän ollut kattavasti tässä Arhis tunnustettuaan sammumisensa. Se on kun harvoin pääsee poikien kanssa ulos niin sima saattaa kihahtaa nuppiin.
Mitä tohon lääkitys lausuntoon tulee niin olen ihan samaa mieltä kuin Arhis mutta olisin kuitenkin pitänyt ajatuksen omanani.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Reijo Tossavainen

Arhinmäki on Ilta-Sanomille myöntänyt juopotelleensa niin perusteellisesti, että oli nukahtanut pöydän ääreen. Nuorison esikuva?

Reijo Tossavainen

Sorvaniemen trolli poistettu. Ei liittynyt mitenkään blogin aiheeseen.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ei sitä trollaukseksi tarkoitettu. Se liittyi kommenttiisi: "Sattui näköjään arkaan paikkaan, kun purkaus on tuota luokkaa!
Jos vassari on huolestunut isänmaallisuudesta, niin se menee lähinnä hirtehishuumorin piikkiin."

Osui näköjään arkaan paikkaan sekin.

Urpo Upi Tamminen

Arhinmäki on suojeltu ministeri. Saa laukoa ihan mitä tahansa ja käyttäytyä MINISTERINÄ kuin vajaaälyinen ja porsas. Ajatella, jos Paavon tilallla olisi ollut perussuomalainen, keskustalainen jne?????

Monet samat on puolustamassa ala-arvoista ministeriä, jotka kävivät Hakkaraisen kimppuun. Tässä voi huomata, millainen moraali on tällä porukalla eli ei moraalia lainkaan kuten "suvaitsevaisella" Arhinmäellä.

Ei muuta kuin Paavon vuoro laittaa eropaperit vireille. Ei ministereinä pummeja voida pitää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Niin, ehkä Arhiksella todella elää korkeamman voiman kaitselmuksessa kulttuuri- ja urheiluministerin virassaan (vähän niin kuin Paavo Väyrynenkin on Jumalan valinta Suomen kansalle), toisin kuin perussuomalaisilla tai keskustalaisilla (siis Väyrystä lukuun ottamatta)?

Reijo Tossavainen

Arhinmäki myöntää, että matka meni kokonaisuudessaan veronmaksajien piikkiin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No sittenhän herra Tossavainen ja Arhis ovat samassa veneessä tai siis kumpankin elämää allekirjoittanut on verovaroillaan viimevuosina joutunut kustantamaa. :/

Urpo Upi Tamminen

Ala-arvoista kommentointia Niemisellä taas kerran,

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #86

Mielipide-eroja on, mutta minua ärsyttää huono suomen kielen taitonsa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hei, kuvittele inhoittavinta ikinä.

Arhimäki kertoo että on erikoista jos ei ole kännissä ja läpällä kun suurimmat suomalaiset aktiivikiekkoilijat juhlii ikimuistoista mitalia.

Miusta on ihan okei että Arhis oli kännissä.

Mutta mitä se kertoo Paavosta ja vasemmistoliitosta on ihan eri tarina.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tyry, Vuorela, vasemmiston tahtiin go-go :)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Heh, tuo Tossavaisen hölmö avaus on puhtaan puoluepoliittinen. Luulisi kansanedustajaksi asti pyrkyröineen erottavan asioita toisistaan.

Kaikki Tossavaisen avaukset, ja sinun, Mikko kommenttisi ovat puoluepoliitisesti värittyneitä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Krh-jääkäri, entäs omat kommenttisi? Yhtään värittyneitä?

Reijo Tossavainen

Illan tv-uutisissa Arhinmäki totesi, että "olisihan se ihmeellistä, jos ministeri ei juhlisi pronssimitalia".

Mitalin juhlimisessa ei todellakaan ole mitään ihmeellistä. Sen sijaan jos ministeri sammuu kuin saunalyhty, niin se on kyllä "ihmeellistä".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hanki, Reijo, elämä!
Paavo totesi sen minkä me kaikki: eilen oli norjalaisilla kaikki kohdallaan! Ei sellaista anteeksi pyytää tarvitse.

Paavo näyttää olevan isänmaallisin ministerimme. Eilisen lausuman ja käytöksen perusteella hän vaikuttaa kovin suomalaiselta, suorastaan perussellaiselta...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos urheiluministerinä olisi perussuomalainen ja sanoisi niin kuin Arhinmäki, se vissiin olisi rohkea ulostulo...

Voi näitä poliitikkoja.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Reijolta ihan hyvä blogi! Ja asiallinen.

Siksipä en ymmärräkkään eräitä kommentoijia.

Jos loukkaa vaikka olettamuksena tiettyä joukkoa (norjalaiset + lääkkeet), se on loukkaus ja Paavon pitäisi pyytää sanomistaan anteeksi norjalaisilta.

Toisekseen on käytäntö, että kansanedustajan (ja ministerin) tulee käyttäytyä arvolleen sopivasti myös Eduskunnan ulkopuolella.

Pöytään sammuminen ei sitä ole.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Höpöhöpö!
Paavo totesi kaiken osuneen kohdalleen. Emmekö kaikki ole samaa mieltä?
Kunnia onnistujille!

Ministerin pöytään sammuminen on todistettu? Jos on, kai Paavon on anteeksi pyydettävä. Mutta keneltä?

Suuresti kunnioittamani presidentti Kekkonen taisi sammua muutaman kerran hänkin. Ei sitä anteeksi pyydelty. Taisiko kukaan vaatiakaan?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kai, Paavo on sen todistanut (myöntänyt) täällä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128865791045...

Ja anteeksi olisi pyydettävä norjalaisilta lausuntoaan voitelun ja lääkityksen osumisesta kohdalleen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Paavo onkin näemmä suoraselkäisempi kuin olisin uskonutkaan. Poliitikoksi ehkä liiankin rehellinen...

Mitä tuosta lausunnosta pitäisi pahoitella? Norjalaisten voitelu ja lääkityshän osui kohdalleen! Ei kai sitä kukaan valheeksi ole väittänyt tai edes pyrkinyt sellaiseksi osoittamaan. Samoissa kisoissa viesteissähän Norja ei pärjännyt, kun nuhaisen joukkueen lääkitys ei ollut onnistunut. Naisten kolmellakympillä meni kaikki sen sijaan täysin putkeen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Kisan voittanut Marit Björgen, kuten myös kakkoseksi sivakoinut Johaug kärsivät astmasta. Ilman hyvää lääkitystä astmaatikkojen pärjääminen terveiden kanssakilpailijoiden joukossa olisi vaikeaa, teoriassakin mahdotonta. Kunnia näille sairaille ja norjalaiselle urheilulääketieteelle. Niiden molempien ansiota on, että he sairaudestaan huolimatta pystyvät pärjäämään!

Reijo Tossavainen

Alle linkitetyssä Verkkouutisten jutun valokuvassa Arhinmäen vieressä ilmeisesti istuu ministerin avustaja Saramo. Mihin häntä tarvittiin matkalla? Kantamiseen?

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/tossavainen...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Arvoisa kansanedustaja Tossavainen, näyttää kovasti siltä, että syyllistyt samaan kuin Arhinmäki: näytön puutteessa vihjailuun ja spekulointiin. Onko siis oma käytöksesi meidän edustajallemme sopivaa?

Minna Eerolainen

Mä kuvittelin että ministereillä on useastikin avustajat mukanaan, olin kai väärässä.

Reijo Tossavainen

Avustajat ovat silloin mukana, kun siihen on erityistä tarvetta...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #58

Kun on erityistä tarvetta, niin mukana on erityisavustaja. :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eikö Saramo täällä kehunut Arhinmäen boikotoivan Sotshia? En ymmärrä.

Reijo Tossavainen

Vassarit puhuvat/kirjoittavat yhtä ja tekevät toista. Ennen vaaleja ja vaalien jälkeen sekä vaalien välillä...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No ei, puhe oli kisojen avajaisista. Lisäksi spekuloitiin Valko-Venäjän MM-kisoilla.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Olihan siihen tarvetta jos juoppo pitää saada Suomeenkin ,jottei jää sille tielleen..vielä veronmaksajien rahoilla bailaamaan.
Toivottavasti ei ole jälkikasvua ettei tule vielä lastensuojeluilmoitus perässä ja huostaanotto,kuten tavalliselle Suomalaiselle perheen isälle yhdestä saunaoluesta.
Ei mitään oikeutta juopotella ministereillä kuten ei muillakaan,niin kauan kun ei sitä suvaita muiltakaan ihmisiltä.
Kaiken lisäksi vielä OLympialaisissa!Joita seuraa lapset ja nuoret sekä lehdistä että TV:STÄ!
Ettei vaan olisi ongelmia alkoholin kanssa...Ainakin merkit ovat sellaisia jos sosiaaliviranomaisen silmin katselee.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansanedustaja Tossavainen häpäisi itsensä taas kerran jukisesti. Kukaan ei ole jaksanut laskea kuinka mones kerta tämä oli. Sikäli on oikein ryhdikästä olla lähtemättä enää ehdolle. Kiitos siitä.

Urpo Upi Tamminen

Outoa logiikkaa, mutta ehkä Börje toimii Arhinmäen tavoin "sivistyneesti" ja sammuu sinne sun tänne "arvokkaasti". Tosin Arhinmäen pelle pitäisi edustaa ministerintehtäviä eikä spurgun ja rakkikoiran käyttäytymismallia vieläpä noin "suvaitsevaisena" henkilönä.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jahas, Reijo Tossavainen on siis häpäisyt itsensä, kun ei ole päässyt ministeriksi ja lähtenyt Olympialaiasiin juopottelemaan, vaaan tyytynyt vain katselemaan kisoja televisiosta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mikä helkkarin orjailijalauma täällä on koolla. Oikeinko olette tosissanne sitä mieltä, että tämä on kaikki ollut ministerille täysin sopivaa käytöstä? Jos luottamusasemassa oleva, Suomea edustava, kovapalkkainen poliitikko katsoo tämän olevan sen, mitä hänen asemansa ja työtehtävänsä edellyttävät, niin päätätte, että sen voi kuitata sillä, että "pojat on poikia".

Minkä takia te olette niin hurjan ihastuneita siihen, että isokenkäiset pojankolpit kuseskelevat teidän naamallenne, että oikein pitää ryhtyä puolustuksen puheenvuoroa pitämään? En minä ole teitä ennenkään ymmärtänyt, enkä ymmärrä nytkään. Mitä pitää päättäjien tehdä, että te lopulta sanoisitte, että nyt saa riittää? Massamurha Helsingin torilla televisiokameroiden edessä, vai tarvittaisiinko jotain vähän radikaalimpaa?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Voi nyt saatana mitä kaksinaismoralismia. Monestiko Tossavainen ja koko muu persukuoro on itkenyt katkerasti vääryyttä, kun heiltä on vaadittu samanlaisia anteeksipyyntöjä? Nyt Tossavainen oikein kunnon opportunistina vaatii vielä anteeksipyyntöä poliittiselta vastustajaltaan TOISEN MAAN puolesta?

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat tuhonneet suomalaisen keskustelukulttuurin populismillaan ja kaksinaismoralismillaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Voi nyt saatana mitä ulinaa. Tässä vaaditaan ministeritason, siis MINISTERItason henkilöltä samaa, mitä on aiemmin tavattu vaatia rivikansanedustajiltakin. Samat säännöt kaikille.

Nyt sinäkin siellä: valoja tauluun.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Samat sänöt kaikille juu. Ihmettelenkin miksi Tossavainen ei vaadi samoja sääntöjä kaikille, vaan itkee ensin oman puolueensa jäsenten kohtelusta ja sitten itkee muiden puolueiden edustajien tekemisistä samanlaisissa keisseissä. Johdonmukaista olisi olla märisemättä jokaisesta pienimmästäkin jutusta, josta voi saada poliittisia irtopisteitä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tuota ryyppäämistä omituisempana pidän sitä, että Arhinmäki kertoi ennen kisoja, ettei ei hyväksy Sotshin olympialaisia suurten ympäristöongelmien sekä Venäjän ihmisoikeustilanteen vuoksi. Ymmärrän varsin hyvin sen, että hän on tuota mieltä, mutta miksi hän sitten sinne kuitenkin lähti?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kukaan ei tosiaan huomaa mainitsemaasi seikka. Sama tulee tapahtumaan Valko-Venäjän tapauksessa, voisin lyödä vetoa. Samalla tavalla kuikuilee VIP-katsomossa, mutta kannattaa jättää se 5000 E:n Tag-Hoyer kotiin uuninpankolle brändin mukaan ja ehkäpä puolikas antabuskin vähän jarruttelisi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jussi Saramo lupasi joku viikko sitten blogissaan, ettei Arhinmäki lähde Valko-Venäjälle. Aika kevyttä kamaa ovat, jos kuitenkin lähtevät.

Jere Partanen

"mutta miksi hän sitten sinne kuitenkin lähti?"

Ryyppäämään?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Arhinmäki totesi vaan sen mistä ureilua seuraava kansa on muutekin puhunut, epäillyksen "lääkityksen" epäonnistumisesta joka aiheutti norjalaisten surkean menestyksen mm. viesteissä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ettei vaan olisi alkoholiongelmaa ,HUOLI nyt nousee.Tuntuu olevan niin yleistä siellä Arkadianmäen porukoissa sekin tauti.Perheellinen ihminen kaatokännissä..Ja JULKISESTI.Eikös se ole Suomessa nollatoleranssi perheelliselle jos meinaa lapsensa pitää..Ja työnsä.
Ministeri,kanisteri.Juomari,tuomari.

Ei tarvitse Suomen kansan ainakaan itseään enää ruoskia mistään,huom.mistään tekemisistään.Aivan samat oikeudet ovat siis jokaisella ihmisellä.Niin kauan kun Ministerit,edustajat jne.tekevät mitä lystäävät se sama sääntö pätee myös rivikansalaiseen.

Turha enää suutaan soittaa ja arvostella yhtäkään kansalaista tässä maassa.He eivät sentään häpäise kuin itsensä.Pysyköön sossut ja muut kyylät omilla tonteillaan hekin,KIELTOLAKEINEEN.Kyllä tämä juoppojen malli annetaan ihan muualta kuin ihmisten keskeltä.

Kyllä ne lapsetkin lehtiä lukevat ja tajuavat jos ministeritason tyypit sammuilevat ja lyövät päätänsä milloin kukkaruukkuun milloin pöydän kulmaan.Tai kompuroivat jalkoihinsa ja ajelevat kännissä.

Pentti Järvi

Niin, olikos se piäminister joka tappeli kukkuruukun kanssa kotipihallaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin pisti painiksi.Vaan ei passaa rivikansalaisenkaan edes saunaolutta nautiskella,jotta ei joudu alkoholisti parantolaan.
Ai,ai kun venäjän vodka maistui,ei saa Suomipoika viron tuliaisiaan moisesti mainostaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onhan tiedossa, että kisan voittanut Marit Björgen on astmaatikko. Ilman hyvää lääkitystä astmaatikon olisi vaikea pärjätä terveille kanssakilpailijoille. Johaug, kisan kakkonen, on käsittääkseni kärsinyt infektioastmasta ainakin vielä kaksi vuotta sitten.

Norjalaisen urheilulääketieteen suuria saavutuksia on, että nämä vaikeaa hengityselinsairautta potevat urheilijaneitokaiset pystyvät ylipäätään kilpailemaan. Vielä hämmästyttävämpää on se, että he menestymään kansainvälisissä kilpailuissa. Ei ministerin tarvitse anteeksipyytää, että tuo esiin tunnetun tosiasian. Hattua pitää norjalaisille nostaa meidän muidenkin.

Reijo Tossavainen

Arvelen, että lähes 100 % suomalaisista on sitä mieltä, että urheilijat olisivat menestyneet vähintään yhtä hyvin ilman Arhinmäen "kannustusta".

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Miniteri Arhinmäki on selkeää valtiomiesainesta.

Kyseessä oli tarkkaan harkittu puoluepoliittinen manifesti: On aika saada takaisin perinteisen vasemmistolaisen kannattajakunnan luottamus ja äänet.

Reijo Tossavainen

Arhinmäki on paitsi urheiluministeri myös kulttuuriministeri. Siksi kysyn, että edistikö Arhinmäki sammumisellaan urheilun ohella myös juomakulttuuriamme?

Toni Seppänen

Arhis oli Maassa maan tavalla.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Arhinmäki on välittömästi vaihdettava johonkin paremman viinapään omaavaan edustajaan, niin vältytään tällaisilta sammumiskohuilta...löytyiskö persujen riveistä joku, joka kykenee tarvittaessa pidempäänkin ajanjaksoon venäläistä vieraanvaraisuutta?

Minna Eerolainen

Okei, en tajunnut Arhinmäen kumaran astetta..ihan Teuvon tyyliinhän Arhinmäen illanvietto sujui, kolme leijonapelaajaa kantoi paikalta. Hakkaraisen kuljettamiseen tarvittiin legendaarisessa videossa vain kaksi miestä. Onkohän heillä huomattavakin kokoero:D

Toimituksen poiminnat