Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Journalistiikan professori solvaa miehiä

Elina Grundström on journalistiikan vierailijaprofessori Tampereen yliopistossa. Aiemmin hän on toiminut Vihreän Langan päätoimittajana. On yllättävää, että äärifeministinä professori syyllistää miehiä tavalla, joka mielestäni on jonkinsorttista vihapuhetta. Hänen mielestä kaikkialla vaikuttaa naisiin kohdistuva salaliitto ja vaino, joka sai alkunsa Perussuomalaisten vaalivoitosta vuonna 2011.

Grundströmin mielestä Vihreitä ja Vasemmistoliittoa lukuunottamat kaikki muut puolueet ovat syyllistyneet  "perusteelliseen puhdistukseen" (!) naisten osalta. Käyn tässä blogissa läpi vain Perussuomalaisiin kohdistuvat asiattomuudet.

Grundström kirjoittaa tänään Helsingin Sanomissa: "Pe­rus­suo­ma­lai­set ei­vät lo­pul­ta pys­ty­neet sie­tä­mään edes ai­noaa nä­ky­vää nais­po­lii­tik­koaan. He erot­ti­vat erit­täin pä­te­vän Pirk­ko Ruo­ho­nen-­Ler­ne­rin edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­jan pai­kal­ta ja ni­mit­ti­vät ti­lal­le mies­puo­li­sen ri­vi­kan­sa­ne­dus­ta­jan, jon­ka ni­meä en edes muis­ta."

Ruohonen-Lerner ei ole ainoa näkyvä perussuomalainen poliitikko, sillä esim. puoluesihteeri, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja ovat naisia. Eduskunnassa Perussuomalaisilla on kaksi valiokunnan puheenjohtajaa, joista toinen on nainen.

Grundström väittää, että Ruohonen-Lerner erotettiin. Tässä asiassa Grundström suorastaan valehtelee, sillä eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään valitaan aina määräajaksi eli vuodeksi kerrallaan. Ketään ei siis erotettu, vaan kahdesta halukkaasta tehtävään valittiin tällä kertaa Jari Lindström. Jos Grundström ei tunne Lindströmiä, niin se on hänen ongelma ja häpeä. Grundströmin mielestä Ruohonen-Lerner on "erittäin pätevä". Nyt kuitenkin kävi niin, että molemmat henkilöt Grundströmiä paljon paremmin tuntevat ps-kansanedustajat olivat sitä mieltä, että Lindström oli "enemmän erittäin pätevä".

Mielestäni naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Kumpaakaan sukupuolta ei saa suosia tai syrjiä sukupuolen perusteella.

 

(Jos toivot, että myös muut lukisivat blogin tekstin, niin klikkaa allaolevia Facebook ja Twitter painikkeita.)

www.reijotossavainen.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Journalistiikan "vihreä" professori.
Edellä oleva jo kertookin, miksi ei ole riittävää tietoa asiasta, josta kirjoittaa.

Jouni Nordman

Taita olla feministeille kova paikka kun noin on hermostuneet, toisaalta tämähän kuvaa hyvin naisten käsitystä demokratiasta, sillä olihan jo PS:än vaalivoitta väärin. Eli tämähän osoittaa feministien kumpuavan kommunisteista, sillä siinä vain yksitotuus on, sekä avointa keskustelua pidetään pahimpana. Toisin ajattelijat tämän suuntauksen ajattelijat hoitavat niskalaukauksella saunan takana. Eli loppupeleissä feminismi on väkivaltainen ääriliike, joita vai on niin vähän että eivät voi mitään tehdä, kun heitä tukevat profeministitkin mielummin hamekankaita katselevat, kuin mihinkään radikaali toimintaan alkaisivat:)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

En kiellä ettenkö vuosien mittaan olisi itse tullut kirjoittaneeksi rumaa joistakuista, mutta silti:

Elina Grundströmin teksti on erittäin epäasiallinen, leimaava, aiheettomasti halveeraava. Tuollainen teksti ei ole kunniaksi Grundströmille eikä Helsingin Sanomille. Ihmettelen kuinka Grundströmin tekstejä vilisee HS:n ohella vaikka missä lehdissä, alkaen Tekniikka&Taloudesta.

Grundströmin teksti on täynnä arvottavia sanontoja joista voi olla täysin eri mieltä. Jutta Urpilainen on "pankkikriisin tulimeressä pätevöitynyt valtiovarainministeri". Entä jos Urpilainen on Euroopan sisäpiireissä juostessaan menettänyt kykynsä nähdä kysymykset toisin, jankuttaa yhtä ja samaa (vertaa Henna Virkkunen), kaventaa näkökenttää, on ajattelun uudistumisen, toisinnäkemisen ja yhteiskunnallisen keskustelun esteenä?

Grundströmin mukaan
- naisministerit ovat valovoimaisia
- miespiirit ovat konservatiivisia
- miesäänestäjät arvokonservatiivisia
- pukumiesten rivi
- politiikassa vähän aikaa olleita miehiä joiden osaaminen on arvoitus (kuuluuko Ville Niinistö heihin)
- miespoliitikkojen jäsentymätön uskottavuus syntyy harmaasta puvusta ja miehille ominaisesta hitaasta puheesta ja matalasta äänestä
- tällainen ei vastaa äänestäjien toiveita
- hyvin pieni, konservatiivinen ja ikääntynyt puolueaktiivien joukko

Eikö jo perustuslakikin kiellä arvottamasta ihmisiä henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella (matala ääni, hidas puhe). Elina Grundströmillä lienee erioikeus arvottaa ihmisiä mielin määrin.

Sanalla sanoen: ala-arvoista.

Ja tuollaisia kolumneja Helsingin Sanomat kehtaa julkaista. Kehuu olevansa journalistinen laatulehti.

Tuollaisia arvottajia Tampereen yliopisto valitsee määräaikaisiksi journalistiikan professoreiksi. Menee arvovalta yliopistolta ja medialta.

Antti Jokinen

Grundström kirjoittaa:

"On vaikea ymmärtää, miksi monet demarit haluavat vaihtaa pankkikriisin tulimeressä pätevöityneen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen Antti Rinteeseen..."

Voiko jonkun mielestä Urpilainen olla pätevöitynyt hoitamaan pankkikriisiä? Jos on tuota mieltä niin koko lopputekstinkin täytyy olla täysin huuhaata.

Martti Laines

"On yllättävää, että äärifeministinä professori syyllistää miehiä tavalla, joka mielestäni on jonkinsorttista vihapuhetta"

Päinvastoin - siinä ei ole mitään yllättävää.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Helsinkiläiseliitti palkitsi Grundströmin jokunen vuosi sitten jostain, liekö ollut jokin kirja. Ihme kun asialla (siis palkitsijana) ei ollut Tiedetoimittajain liitto, vai oliko sittenkin.

Sisäpiirit jauhaa: palkinto sulle, palkinto mulle. Muuta kansa pannaan halvalla.

Alexius Manfelt

Reijo hyvä, kirjoitat: "Eduskunnassa Perussuomalaisilla on kaksi valiokunnan puheenjohtajaa, joista toinen on nainen."

Kumpi siis on nainen, ulkoasianvalikokunnan puheenjohtaja vai puolustusvaliokunnan puheenjohtaja? Minulla on tietty oma epäilykeni, mutta pitäisi saada asiaan varmistus.

Tosin homoin kansanedustaja koko eduskunnassa lineen se, jonka sisältä on vain toppausta. Eihän kukaan hetero edes moista voisi kuvitellakaan tekevänsä!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila, eikö vaan?

Mutta eikö noita valiokuntia tule sitten jo kolme??

Tossavainen täsmentänee?

(( Voisiko Pirkko Mattila ollakin Grundströmin tarkoittamia valovoimaisia poliitikkoja?? ))

Reijo Tossavainen

On kolme valiokuntaa. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ei helvetti tätä vanhojen ukonrähjien esiintymistä sorrettuina uhreina. Tossavaisella on niin kiire valittaa sorrosta, ettei edes ehdi kolumnia lukea kunnolla. Blogissaan Tossavainen toteaa seuraavaa:

"Grundströmin mielestä Vihreitä ja Vasemmistoliittoa lukuunottamat kaikki muut puolueet ovat syyllistyneet..."

Pistetään siihen stoppi. Tossavainen hei, siellä Grundströmin kolumnissa on mainittu Vihreät _yhtenä esimerkkinä_:

"Vihreissä kannettiin huolta siitä, että näkyvien politiikkojen lisäksi enemmistö puolueen äänestäjistäkin oli naisia. Puolue halusi tietoisesti nostaa esiin miehiä ja vaihtoi puheenjohtajan ja lopulta toisenkin ministerin tilalle miehen."

Ottaako nyt päähän? Toivottavasti.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"Vanha ukonrähjä" - veikeätä on kieli.

Tuosta tulee mieleen kertomus eduskunnan valiokunnan virallisessa kokouksessa käydystä keskustelusta. Valiokunnan naisjäsen oli sanonut valiokunnan miesjäsentä tarkoittaen: "mehän ei teitä vanhoja ukonkeppanoita kuunnella".

Ukonkeppanaksi kutsunut sattui olemaan Elina Grundströmin puoluetoveri. Näin kohteliasta ja valovoimaista käyttäytymistä eduskunnassa.

* * *

Jussi Jaloselle: tuskin tässä sorrettuja uhreja ollaan, tuskin rähjiäkään. Mutta sen verran on itsetuntoa että ylileimaavaa ja yleistävää solvailua ei tarvitse sietää. (Ja jos minua persuksi luulet, niin taas erehdyt.)

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto

Huolestuttavampi vaihtoehto on se, että kansanedustaja Tossavainen on kyllä lukenut koko kolumnin mutta ei ymmärrä lukemaansa. Ehkäpä hänen ja monen tähän ketjuun kirjoittaneen kannattaisi opetella tai kerrata, mitä tarkoitetaan kolumnilla. Se on mielipidekirjoitus, johon ihan luvallisesti kuuluvat kärjistykset. Kolumnityyliin sopii oivallisesti se, että kirjoitetaan perussuomalaisten erottaneen eduskuntaryhmänsä puheenjohtajan. Niinhän käytännössä tapahtui. Uutisessa vastaava ilmaisu ei toki olisi asiallinen.

Kehityskulkujen ja yhtäläisyyksien hahmottaminen ei todellakaan tarkoita, että kirjoittaja olettaisi taustalla vaikuttavan jonkin salaliiton. Politiikassa ja kulttuurissa kun on monenlaisia trendejä: nyt nostavat profiiliaan äijät ja ay-jäärät. Ei sellaisen toteaminen ole vihapuhetta tai solvausta. Tietysti kansanedustaja saa antaa sanoille omia merkityksiään, mutta silloin olisi hyvä määritellä nämä ikiomat tai perussuomalaiset merkitykset. Viestintä olisi tarkempaa.

Reijo Tossavainen

Lainaan tähän Jussi Halla-ahon kommentin samasta aiheesta: "Jutun sisältö on, että nainen ei voi olla huono johtaja, ja vaikka voisikin, häntä ei pidä vaihtaa, koska hän on nainen."

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto Vastaus kommenttiin #17

Jatketaan halla-aholaista logiikka, niin päästään jännän äärelle: Viime vuosina tapahtunut naisten syrjäyttäminen politiikan johtopaikoilta ei siis perustu imagosyihin tai sukupuolten valta-taisteluun, kuten Grundström väittää. Halla-ahon sitaatista voi päätellä, että naiset ovat vain olleet huonoja johtajia. Tämähän ei tietenkään voi tarkoittaa Ruohonen-Lerneriä, joka kansanedustaja Tossavaisen vitsikästä uudiskieltä mukaillen oli Lindströmiin verrattuna "vähemmän erittäin pätevä", ei siis huono laisinkaan.

Toimituksen poiminnat