Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Keskusta yrittää hämätä äänestäjiä

Istun Mirja Vehkaperän kanssa neljänä päivänä viikossa saman pöydän ympärillä eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Mielestäni Mirja on keskustalainen siitä paremmasta päästä. Nyt kuitenkin vaalien läheisyys saa myös Mirjan mopon keulimaan.

Mirja Vehkaperä syyttää perussuomalaisia, että me emme tiedä mihin ryhmään menemme. Olemme kertoneet mielestäni riittävän selkokielisesti, että tulemme muodostamaan maltillisten eurokriittisten kanssa oman parlamenttiryhmän. Ensin äänestäjät kertovat, minkälainen europarlamentin tuleva koostumus on. Vasta sen jälkeen ryhmän muodostaminen on mahdollista.

Vehkaperä kehuu keskustan vaaliohjelmaa. Ei siinä mitään, jokainen saa omaansa kehua. Sinä Mirja, minä, ja kaikki muutkin tiedämme, että keskustan europarlamentaarikot ovat hyvin pieni osa Alden ryhmästä, joka on kaikkein liittovaltiomyönteisiin ja maaseutuvastaisin. Silloin on lähes yks´lysti, mitä keskustan eu-vaaliohjelmassa lukee. Alde on Alde, ja Suomen keskusta ei sitä voi muuksi muuttaa... Ei ainakaan Väyrynen, joka valituksi tultuaan olisi mahdollisimman väärässä seurassa.

Ymmärrän, että kyse on vaaliretoriikasta. Viikon kuluttua voimme palata normaaliin tilanteeseen.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Keskusta on selvästi ottanut oppia perussuomalaisilta vuoden 2011 vaalitappion jälkeen haastaakseen perussuomalaiset sen omilla aseilla.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Junger aloitti perussuomalaisten "vainoamisen" eduskuntavaalien jytkyn jälkeen. Se ei tuottanut tulosta vaan SDP:n kannatus on laskenut kuin kissan häntä.
Nyt EU-vaalien alla perussuomalaisia pelätään eikä tahdo löytyä ehdokasta varsinkaan keskustasta ja vihreistä, joka ei joka käänteessä haukkuisi perussuomalaisia vaikka pääasian pitäisi olla oman linjan kauppaaminen!
Ei hätää! Meillä suomalaisilla on onneksi aina tapana mennä sen haukutun puolelle! Jäätteenmäkikin voi kiittää EU-parlamentti paikastaan Lipposta! Näissä vaaleissa Jäätteenmäen epävarmuus oman paikan säilyttämisestä ajaa näihin Lipposmaisiin konsteihin! Väyrynen ei niihin lankea. Hänellä on oma taktiikkansa!

Toimituksen poiminnat