Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Impivaaraan ei pääse raitiovaunulla

Myönteisiä terveysvaikutuksia saa, kun käyttää lähiviheralueita vähintään viisi tuntia kuukaudessa tai liikkuu yli kaksi kertaa kuukaudessa luonnossa kaupungin ulkopuolella.

Luonnossa kävely vähentää lihasjännitystä, laskee verenpainetta, lisää vastustuskykyä, vähentää riskiä sairastua allergioihin ja laskee stressitasoa.

Ero elvyttävyyteen metsän hyväksi ilmenee jo 15 minuutin oleskelun jälkeen.

Elinvoimaisuus lisääntyy 15 minuutin istumista seuranneen puolen tunnin kävelyn jälkeen.

Edellä oleva on sanatarkka lainaus Vihreät puolueen Vihreä Lanka -lehdestä.

En ole vihreä. Olen perusvihreä, ja siksi asun ympärivuotisesti keskellä korpea ja järven rannalla. Käytän siis "lähiviheralueita vähintään viisi tuntia kuukaudessa tai liikun yli kaksi kertaa kuukaudessa luonnossa kaupungin ulkopuolella".

Mielestäni esim. Helsingissä Kallion kaupunginosassa asuvien vihreiden suurin ongelma on melko täydellinen vieraantuminen luonnosta. Se taas johtuu siitä, että tänne Impivaaraan ei pääse ratikalla.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Twitterin ja Facebookin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Metsässä viipyily korjaa sielun ja fysiikan. Siellä ei välttämättä tarvitse edes tehdä mitään, vaikka aina mieli tekisi.

Reijo Tossavainen

Haluan pelata varman päälle!

Siksi minulle erittäin mieluisa harrastus on metsätyöt. Perämetsää on sen verran, että joka vuosi pari-kolme taloa lämpiää hakkaamillani puilla. Lisäksi naapuri hakettaa risupuuta yhden ison kuorma-auton kontin verran per vuosi ja vie hakkeen kirkonkylään isompaan lämpökeskukseen.

Tänään on ilmastomuutoksesta johtuen niin kylmä sää, että laitoin tuvan uuniin tulet. Pehmeää lämpöä tulvii sisään!

Nyt metsään voi mennä sieneen. Korvasieniä löytyy suht´hyvin. Myöhemmin tulevat muut sieniherkut. Myös marjoja kerään vaimoni kanssa mielellämme. Ongelmana on, että niitä kertyy liian paljon! Niitä on nytkin pakastimissa noin 400 litraa, vaikka jaamme metsän satoa tuttaville aina sopivan tilaisuuden tullen.

Tervetuloa metsään virkistymään ja hyötyliikkumaan jopa enemmän kuin vihreiden ilmoittama määrä!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Nyt olen Reijon kanssa samaa mieltä. Vihreät istuvat Kallion ratikassakin kahdella penkillä.

Terveisiä Rantasalmelta, Pekka Lipposen Saparomäen kyljestä. Tänne ei pääse edes junalla. Metsää on kaatunut ja puupino kasvaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Impivaaraan ei pääse raitiovaunulla", mikä ainakin minun mielestäni on kiistaton epäkohta.

Tämä on lähijuna Impivaaraan - this is a local train to Virgin Hill... aijai kuinka se kuulostaisikin hyvältä raideliikennepalvelulta!

Reijo Tossavainen
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turussa Vihreiden johdolla puuhataan raitoliikenteen kuolleistaherättämistä. Erään uutisen mukaan yksi linja kulkisi myös Impivaaran uimahallin läheltä. :D

Ai niin: hintalappu paikallislehden mukaan oli 200 - 1000 milj.€ (arvio). :D

Reijo Tossavainen

Helsinkiin aiotaan rakentaa Pisara-rata. Ministeri Virkkunen juuri pökkäsi hanketta eteenpäin. Kustannukset noin 1.000.000.000 euroa! Siis kolme kertaa se summa, mikä tällä yhteiskunnalla on varaa laittaa koko maassa tiestön ja rautateiden rakentamiseen per vuosi.

Ville Nieminen

Ja tuota kallista ja epäkäytännöllistä raitiotietä aletaan puuhata juuri kun halvat sähköbussit ovat tulossa markkinoille. Akkutekniikka kun on viimein tekemässä uuden harppauksen:

http://www.kauppalehti.fi/auto/uutiset/uusi+ihmeak...

Ratikka kulkee vain raiteilla kun bussilla pääsee kaikkialle.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mikäpä siinä. Pitäisi vaan muistaa, että ei voida samanaikaisesti yhdistää laajamittaista pusikossa asumista ja talouskasvua, vaan pitää valita niistä toinen.

Toimituksen poiminnat