Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia!

Perussuomalaisena olen ehdottomasti sitä mieltä, että ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia. Se on ollut sitä jo vuosituhansien, jopa vuosimiljoonien ajan. Esimerkiksi nykyisin ilmastonmuutoksen osalta paljon esillä oleva Grönlanti oli noin tuhat vuotta sitten paljon nykyistä vehreämpi, nimensä mukaisesti vihreä maa. Myös sen jälkeen Euroopassa on koettu nykyistä viileämpiä ja lämpimämpiä ajanjaksoja.

Ilmasto on siis vaihdellut rankastikin ihmisen toimenpiteistä riippumatta.

Epäilen vahvasti niitä ehdottomia totuuksia mitä eri sorttiset ilmastonmuutosuskovaiset esittävät. Epäilen perustellusti.

Aikoinaan sanottiin, että ilmastonmuutos voidaan osoittaa todeksi 15 vuoden kuluttua. Nyt tuo aika on kulunut, eivätkä lämpömittarit ole juurikaan värähtäneet. Siksi kehiteltiin nopsaan uusi teoria lämmön sitoutumisesta meriin.

Itse arvelen, että myös auringon vaikutuksen vaihteluilla on suuri merkitys ilmaston kehittymiselle. Nyt jopa kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC ottaa tämän ilmeisen vakavasti huomioon.

Ilmastomuutos ja siitä puhuminen on saanut ehdottomuudessaan ja suvaitsemattomuudessaan muotoja, jotka tuovat mieleen taistolaiskommunistien ajat. Yhteys ei ole yllättävä, sillä monet entiset taistolaiset ovat nyt kaikkein tiukkapipoisimpia ympäristöfanaatikkoja.

Ympäristöministeri Ville Niinistö näyttää kuuluvan mainittuun fanaatikkojen porukkaan. Äskettäin hän leimasi ympäristökriittiset pölhöpopulisteiksi. Tällainen puhe on mielestäni asiatonta leimaamista ja suvaitsemattomuutta.

Ilmastonmuutoksesta keskusteltaessa ei pidä unohtaa asioiden mittasuhteita. Esimerkiksi sitä, että Kiinassa päästöt kasvavat kahdessa viikossa saman verran kuin mitä Suomen kaikki päästöt ovat vuoden aikana. Siis kahdessa viikossa kasvu Kiinassa on saman verran kuin päästöt Suomessa koko vuoden aikana.

Vaikka viemme maassamme niin sanotun ympäristötietoisuuden ja siitä johtuvat toimenpiteet äärimmäisyyksiin, niin sillä ei ole koko maapallon puitteissa juuri minkäänlaista merkitystä. Merkitystä sillä on kuitenkin suomalaisten hyvinvointiin tässä maassa. Rikkidirektiivi on siitä hyvin ikävä esimerkki.

Ei siis kannata olla sinisilmäinen. Kannattaa olla realisti.

Ilmastolaki on jälleen yksi askel eteenpäin tiellä, joka kolahtaa omaan nilkkaamme. Kuinka paljon sen vaikutuksesta ennen pitkää häviää tästä maasta työtä ja hyvinvointia, niin sitä lakia puuhanneet eivät ole halunneet summata. Tiedämme kyllä, että miksi eivät.

(Edellä oleva on tiivistelmä puheesta, jonka aion tänään käyttää eduskunnassa ilmastolain käsittelyn yhteydessä.)

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Viini kasvoi joskus Oulun korkeudella ja Grönland oli nimensä mukaisesti vihreä maa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Grönlannin muinainen vihreys on urbaani legenda:

"Grönlannin jäätikkö on vähintään 400.000-800.000 vuotta vanha. Se oli varmasti paikallaan ja kunnossa myös noin tuhat vuotta sitten, kun saarelle annettiin nimi. Mistä siis ”vihreä” on Grönlannin nimeen tullut (suom. Vihreä maa)? Wikipedia kertoo, että legendan mukaan se oli osa Erik Punaisen markkinointikikkaa, jolla oli tarkoitus houkutella lisää uudisasukkaita saarelle (jos hän olisi ollut turhamaisempi, saaren nimeksi olisi ehkä tullut Redland). Tai ehkä se on johdannos nimistä Engronelant tai Gruntland (matalien lahtien maa). Pääasia on, että vaikka jäätikkö on aina ollut olemassa, Grönlanti luultavasti oli keskiajan lämpökauden aikana hieman lämpimämpi ja osittain vihreämpi."

http://www.skepticalscience.com/translation.php?a=...

Reijo Tossavainen

Gröhn: "...jäätikkö on aina ollut olemassa".

Ei nyt aina. Maapallon todella pitkässä historiassa on ollut hyvin erilaisia ajanjaksoja.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Niin ja sitten? Oletko kreationisti, joka ei usko ajoituksiin?

Kirjoituksesi on täysin harhainen. Otin vain yhden esimerkin.

Kun poliitikot ovat noin höplättävissä, tulee vain mieleen ...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Näin maallikkona sanoisin että synesteetikkoa voi pitää harhaisena.

Markus Lehtipuu

Oliskohan muitakin teorioita, ajatusmalleja ja mahdollisuuksia kuin "kreationismi"?

Jos joku ei usko niinkuin "minä", se ei oikeuta nimittelyyn tai leimaamiseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kuinka paljon on paljon (paljon nykyistä vehreämpi)? Jos ikäänkuin kysyt Gröhniltä kuinka kauan on aina.
Terveisin Nätti Masa

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Sitä mietin itsekin. En ole koskaan olettanut, että Grönlanti olisi ollut ihmisten aikaan kokonaan jäästä vapaa vaan nimenomaan nykyistä vehreämpi aivan etelässä.

Grönlannin ensimmäiset pohjanmiehet näyttävät syöneen 80 prosenttisesti maataloustuotteita: http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Settlement

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #26

Etelägrönlannin 2km paksuisesta mannerjäästä on suunnilleen kaikki muodostunut viimeisen 8 000 vuoden aikana, tuhat vuotta sitten jäätä oli vähintään satoja metrejä nykyistä vähemmän ja siten mannerjääraja nykyistä syvemmällä sisämaassa, pikkujääkauden aikana jäätä oli nykyistä enemmän ja
nyt kun on vuorossa 1 000 vuotisen syklin moderni lämmin kausi niin taas jää hieman hupenee, vaan pitkässä juoksussa kumminkin lisääntyy
holoseenin optimi meni jo.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Vaaditaan todellakin Tossavaista siihen, että ensin sanotaan "Ilmastomuutos ja siitä puhuminen on saanut ehdottomuudessaan ja suvaitsemattomuudessaan muotoja, jotka tuovat mieleen taistolaiskommunistien ajat" ja sitten heti kahden lauseen päästä valitetaan "Äskettäin hän leimasi ympäristökriittiset pölhöpopulisteiksi. Tällainen puhe on mielestäni asiatonta leimaamista ja suvaitsemattomuutta".

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen kirjoittaa:

Epäilen vahvasti
Epälen perustellusti
Itse arvelen
Taistolaiskommunistien ajat
Monet entiset taistolaiset
Ville Niinistö
Äärimmäisyyksiin
realisti
TIEDÄMME KYLLÄ, ETTÄ MIKSI EIVÄT

(Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuota samaa minäkin Tossavaisen vuodatusta (tai esiintymistä) lukieassani mietin. Mitä sanottavaa hänellä oli varsinaisesti lakiesityksestä? Erilaisia mielikuvia kyllä oli enemmän kuin Jehovan todistajilla.

Harri Mulari

Oletko sinä Reijo ympäristökriittinen? Tämä on minulle kyllä täysin uusi termi. Mitä tuo edes tarkoittaa? Ville Niinistö ei tuota ilmaisua kyllä ole käyttänyt. Onko kyseessä ns. freudilainen lipsahdus?

Tuo Kiina-korttikin on niin kulunut. Euroopan Uniona meillä on merkittävää vaikutusvaltaa. Tämän tossavaiset siis kieltävät ja esittävät, että mitä pienempi yksikkö, niin sitä vähemmän merkitystä saati vastuuta yhteisistä laitumista. Lopputulemana tossavaiston ajattelu huipentuu siis siihen, että kukin yksilö tehköön mitä huvittaa muista ja ympäristöstä piittaamatta, koska maailmassa on 7 miljardia ihmistä ja "mun vääntämät tortut ei vastaa edes hevon sontaa."

Onneksi Tossavaisen puolueen MEPit edes tässä ihmisperäisen ilmastonmuutoksen tunnustavina henkilöinä toimivat järjen äänenä puoluejohtajaanne ja tossavaisia vastaan.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ennen kuin teillä Vihreillä on uskottava ohjelma esimerkiksi Nigerian väestöräjähdyksen (YK: sadassa vuodessa väkimäärä nousee lähemmä miljardia) hillitsemiseen, ei teidän juttujanne asioiden suuruussuhteista ja tärkeysjärjestyksistä kannata kenenkään kuunnella.

Harri Mulari

Öö anteeksi siis mitä? Vihreät ovat Suomen ja Euroopan tasolla olleet sitä mieltä, että kehitysyhteistyöhön esimerkiksi lasten ja naisten koulutuksen muodossa kannattaa panostaa. Tällä on merkittävä vaikutus väestönkasvun hillitsemisessä.

Onko Hyötyniemellä asiaan jotain sanottavaa vai ihanko tossavaiston perinteen hengessä nostat itsekkyyden korkeimmaksi arvoksi lopunaikoja odotellessa?

En tässä nyt kuvittele edes pystyväni tarjoamaan pohjoiskarjalaisen vihreän paikallisyhdistyksen jäsenenä patenttiratkaisua kaikkiin polttaviin ympäristökysymyksiin. Kyllähän me vihreät toki tossavaiston mielestä ollaan yli-ihmisiä vaikutusvallan optimoinnin suhteen. Yksi 70-luvun taistolainen saa liikkeenne mukaan koko Euroopan polvilleen

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #14

Mutta kun sikäläiset päättäjät sanovat, että väkimäärä merkitsee voimaa ...

Kysyin uskottavaa strategiaa. Ilman väestömäärän hillintää ilmastopiperrys on peanuts.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #20

Etsin nopeasti uutisia niin Nigerian presidentti on aktiivisesti ajanut väestönkasvun hillitsemistä.

Ongelma vaan on nimenomaan uskonnollinen perinne maassa, sekä muslimit että kristityt, jotka vastustavat ehkäisyä. Se on muuten se Timo Soinin uskonto, joka kieltää ehkäisyn ja on näin ollen merkittävässä roolissa Nigerian väestönkasvussa, jota ne sikäläiset päättäjät siis haluavat hillitä.

Nigerian väestönkasvu on kuitenkin täyttä lillukanvarsiin takertumista kun puhutaan ilmastonmuutoksen torjunnasta. Mutta tässäkin siis Vihreillä on selvä strategia millä tuotakin väestönkasvua hillitään, eli kehitysapu, koulutus, naisten aseman parantaminen jne..

Mikä se sinun "uskottava strategia" on? Kuulopuheiden levittäminen totena ja tietämättömyydellä ylpeily?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #21

Uskottava strategia autuaan rauhantilan ja kestävän väestötason saavuttamiseksi?

Sama kuin Lähi-Idässä: täydellinen uutissulku pariksi vuodeksi, hakekoon tasapainon Raamatun/Koraanin opein (lue Vanhaa Testamenttia). Se perinteinen ratkaisu siis kun nykyaika ei maistu.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #23

Ei tuo ole mikään strategia, tuo on pelkkää käsittämätöntä hurupuhetta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #27

Kun ei halaa maailmaa, kun ei viisastele siitä mitä muiden pitäisi tehdä, kun hoitaa vain omat asiansa kuntoon ... miksi se ei riitä. Etkö voi hyväksyä sitä, ettet ole kaikkivaltias?

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #30

Eikös tuo ole juuri sitä fantasista unelmahöttöä, ei mikään "uskottava strategia"?

Älä myöskään käännä tätä minun henkilööni.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #39

"Älä myöskään käännä tätä minun henkilööni"

Kun kulissinne kaatuvat, pidän teitä jokaista henkilökohtaisesti vastuullisena. Teillä on ollut tarjolla aivan riitävästi tietoa johtopäätösten tekemiseen.

Tapani Lahnakoski

Jaahas, onko Kiina-kortin heiluttelu vihreiden yksinoikeus? Mm. Oras Tynkkynen väitti:

"Kiina aikoo asettaa ensimmäistä kertaa kiinteät tavoitteet päästöjen rajoittamiseksi. Maa myös ottaa käyttöön valtakunnallisen päästökaupan vuodesta 2016 alkaen."

Tämä lyttyyn naurettu "uutinen" elää enää vihreiden fantsioissa. Vihreät käyttävät monesti muutenkin Kiinaa esimerkkinä, kun se on rakentanut muutaman tuulimyllyn, perustellakseen loppujenkin teollisten työpaikkojen karkottamistaan ihanaan Kiinaan, jossa on helppo hengittää, ainakin ilmansaasteita.

Lopputulemana Mularin ajattelu menee niin, että vihreät saavat puhua mitä soopaa tahansa, mutta totuutta ei saa sanoa, jos se on vihreiden agendan vastainen.

Käyttäjän KalleMaurola kuva
Kalle Maurola

"Euroopan Uniona meillä on merkittävää vaikutusvaltaa. "
Miten tämä vaikutusvalta on näkynyt esimerkiksi Kiinan ympäristöpolitiikassa?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Täysin siitä riippumatta, ovatko ilmastotutkijat oikeassa vai eivät, niin poliitikkojen ei pidä kuvitella olevansa heitä pätevämpiä sanomaan asiasta yhtään mitään.

Siitä, että tiedettä aletaan ohjaamaan poliittisesti, ei yleensä seuraa mitään hyvää. Päinvastoin, tieteen pitäisi voida toimia lähes ilman parlamentaarista ohjausta.

Jos Tossavaista tieteen puolella johonkin tarvitaan, niin se voisi olla tieteen toimintaedellytysten turvaaminen mm. budjettirahoituksen avulla.

Markus Lehtipuu

"Ilmaston lämpeneminen" on ennuste, vähän kuin "maailmanloppu 2012" tai happosateet tai "ihmisen siirtokunnat kuussa" tai "Vuonna 2000".

Ennusteihin tulee suhtautua kuten aina: hymähdellen, naureskellen ja ehkäpä painaen ne tarkasti muistiin, tulevaisuutta varten.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Mittautulos ei ole ennuste. Eikä esim. ENSO.

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Ihmisen aiheuttamien co2-päästöjen ilmastoa lämmittävä vaikutus on tietokonepeliin tarkoitushakuisesti syötetyn datan aiheuttama harha. Matemaattiset mallit mukamas kertovat totuuden. Fysiikassa ja oikeassa elämässä matemaattinen malli on totta vasta kun se ennustaa ilmiöt oikein. Näillä näkymin IPCC:n mallit eivät osaa ennustaa ilmaston kehitystä.

Riittävän pätevä fyysikkojen ja matemaatikkojen porukka voi todistaa, että ei edes teoriassa ole mahdollista ennustaa maapallon ilmastoa. Se kun on samalla tavalla kaoottinen systeemi kuin lyhyen ajan sääennustukset. Jos jotain ei voi ennustaa edes teoriassa, sitä ei voi kahta varmemmin ennustaa reaalimaalimassa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Eivät skenaariot ole ennusteita. Tämän mennessä IPPC:n skenaariot ovat olleet liaan konservatiivisia.

Vertaus tietokonepeleihin on lapsellinen. Taustalla on fysiikka. Ja malleja parannetaan koko ajan. Niitä on useita kymmeniä. Mitään yleismallia ei ole.

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Luonnontieteessä on oleellista todeta milloin sen ennusteisiin voidaan luottaa ja milloin ei. On hyvin tavallista ettei voida ennustaa juuri mitään. Kaoottiset syteemit ovat juuri tällaisia ja tähän kategoriaan kuuluvat ilmastomallit. Yksinkertaiset mallit eivät ehkä ole kaoottisia, mutta ne ovat lähtökohtaisesti etäällä todellisuudetsta. Kaiken mahdollisen huomioonottavat ovat väkisin monimutkaisia ja johtavat sen mukana kaoottisiin lopputuloksiin.

Ilmiselvästi näyttää siltä ettei CO2 pitoisuuden nousu viimeisen 15 vuoden aikana ole nostanut maapallon keskilämpötilaa,

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #22

Ilmastomalleilla ei ole mitään tekemistä kaoottisuuden kanssa.

Säämalleilla on siinä suhteessa, ettei tarkkoja alkuarvoja ole eikä tarkkaan voida laskea, mutta siinäkin kyse enemmänkin metaforasta.

Ilmakehän lämpötila ei ole noussut, koska enemmän energiaa on siirtynyt meriin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #24

Mutta ilmastomalleilla ei ole mitään tekemistä myöskään synesteettisyyden kanssa.

Mikä on oma asiantuntemuksesi ilmastoasiassa?

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #24

Pilvisyyttä ja alailmakehän suhteellista kosteutta on nyt sanottu syylliseksi lämpötilan muutoksiin. Gröhn on tosin varmastikin tästä jo kuullut:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/04/vedenk...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #29

Tutkimuksesta tehdyistä esityksistä olen ymmärtänyt, että tutkimus jättää avoimeksi, miksi pilvet ja kosteus muuttuvat. Olennaista siinä näyttäisi olevan, että se osaa ennustaa. Korrelaatiosi USA:n itsemurhista ja tiedemenoista ei ole verrannollinen, koska ovat niiden yhteys on huomattavasti epävarmempi. Pilvet ja kosteus taas liittyvät hyvinkin tiiviisti ilmaston lämpötilaan.

Kauppinen et al. esittää ennustemallin, joka toimii ja sinä annat ymmärtää, että mallit jotka eivät ennusta oikein, ovat parempia. Perustelet väitettäsi sillä, että kaksi asiaa voi kehittyä samoin, vaikkei niillä ole mitään tekemistä keskenään. Niinpä toimimattomat mallit ovatkin toimivia ja toimiva malli ei?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #33

Kauppisen malli ei ole mikään ennustemalli, koska se keskittyy vain yhteen tekijään.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #34

Välttelet asian ydintä. Sen sijaan kikkailet sanoilla. Se viittaa periaatteelliseen vastustamiseen, eikä puolueettomaan asenteeseen.

Kauppisen kaava ennustaa hyvin lämpötilaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #36

Olisit lukenut blogini. Kun ilmasto lämpenee haihtuminen lisääntyy ja lämpimämpi ilma pystyy pitämään sisällään enemmän kosteutta. PERUSKOULUN FYSIIKKAA!
Lue myös tämä
http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128175-vuosi...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #37

Luin kirjoituksesi, mutta siitä ei ole kyse. Kierrät edelleen ydintä. Tunnut kiistävän Kauppisen kaavan kyvyn ennustaa lämpötilaa. Siitä taas jää vaikutelma, että huonommat mallit ovat mielestäsi parempia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #40

Kun kosteus seuraa lämpötilaa iohan fysiikan lakien mukaan on kyse triviaalista korrelaatiosta, ei ennusteesta. Kauppinen väittää, että lämpötila seuraa kosteutta. Lapsellista. Peruskouluon fysiikkaa, jolla ei mitään tekemistä tutkimuksen kanssa. Eikä tuollaista mikään arvottelu lehti julkaisisi.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #36

Ei Grohnin kanssa kannata yrittää käydä järkevää keskustelua. Hän nimittää hömppäsaiteiksi kaikkia muita paitsi omia kirjoituksiaan ja Skeptical Science- sivustoa, mikä sitä todellakin on. Sen pitäjäthän ne keksivät tämän ilmastotieteilijöiden 97%:n konsensuksenkin RAHI-menetelmällä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, ei muuta voi sanoan kuin, persut ovat vähän yksinkertaisia.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Tämä väite Gröönlannin entisestä vehreydestä tulee aina tietyin väliajoin esille, itseasiassa paikallisten tarinoiden mukaan nimen paikalle antoi norjalais-islantilainen Gröönlantiin maanpakoon lähetetty tappaja, joka nimesi paikan Grönland (vihreä maa) toivossa, että saisi saarelle seuraa. Nimi ei kumminkaan ole lähtöisin Gröönlannin vehreästä menneisyydestä. Ilmastonmuutosteorialla on paljon tutkimustuloksia sitä vastaan ja ilmastojen kehityksessä on omat tieteelliset epätarkkuutensa, jos katsotaan menneisyyteen, en itse halua tämän enempää ottaa kantaa, koska en ole biologi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Joo, en jaksanut lukaista ketjua, kun väittelyt aiheesta ovat niiiin väsyneitä, mutta silmäillessä sitä huomasin, että tämä nimi asia oli kerrankin korjattu, hyvä.

Tapani Lahnakoski

Onkos joku Väittänyt, että koko Gröönlanti oli asuttu? Lämpimämpää kuitenkin kuin nyt.

Entä lähdekritiikki? Vai oikein maanpakoon lähetetty tappaja pystyi houkuttelemaan miellyttävään seuraansa hyväuskoisia hölmöjä! Oliko hänellä internetti, vai miten hän mahtoi toimia?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla, mitkä ovat Tossavaisen perustelut sille, että lämpö ei olisi voinut mennä meriin? Mitkä ovat kyseisen teorian epäkohdat? Ja onko Tossavaisella jotain korvaavaa teoriaa jolla viimeisen vuosisadan lämpeneminen voidaan selittää?

Ehkä poliitikkojen ei olisi syytä lähteä määrittelemään, mitä mieltä tutkijoiden kuuluisi olla.

Erkki Joonala

Mikäs tämä IPCC:n esittämä uusi fysikaalinen mekanismi sitten on, joka pumppaa lämmenneen pintaveden valtamerten syvyyksiin? Kas kun lämmin vesi pyrkii nousemaan pinnalle itsestään, ellei sen liikkumista rajoita mikään. Tämä fysiikan perusasia minulle opetettiin jo peruskoulussa.

Koska sinä väität, että tällainen ainutkertainen (lämmin vesi uponnut valtamerten pohjaan ja meinaa vielä pysyäkin siellä kunnes poistumislupa on annettu IPPC:n toimesta) asia on tapahtunut, sinun tai kaveriesi on nyt esitettävä miten tämä on voinut tapahtua. Mikään fysiikan tuntema mekanismi kun ei tällaista ilmiötä tunne.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Taisivat lämmön johtuminen ja merivirrat taisivat jäädä oppimatta.

Etsi laiskanläksynä ENSO.
Ja toisena etsi montako kertaa veden ominaislämpökapasiteetti ja ilman vastaavaa suurempi.

Erkki Joonala Vastaus kommenttiin #50

Missäpäin maailmassa on ylhäältä alas kulkevia merivirtoja, ja miten lämmin vesi onnistuu pysähtymään sinne pohjaan?

Mikä ihme lasikatto pitää sen ylöspäin pyrkivän lämpimän veden pohjassa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #51

Etkö osannut googlata ENSOa? voi voi...

Oletko pelkästään suomenkielisen hömpän varassa?

Erkki Joonala Vastaus kommenttiin #52

Yksi hömppä kysyy toiselta... Sinä et ilmeisestikään itse tiedä sen kummemmin, mistä siinä on kysymys. Jos tietäisit et ohittaisi kysymyksiäni käskemällä minun lähteä hakemaan härkien häntähihnoja kellarista.

Mutta... tarttee lähteä töihin. Jotta sinunkin eläkkeesi saadaan maksettua, Lauri. Jatketaan illemmalla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #53

IPPC:n kritisointi vaillinaisin peruskoulun tiedoin on vähintäänkin lapsellista. Mutta niin perussuomalaista...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #56

Gröhnillä on asennevamma, ylimielisyys. Se on yleinen vihreillä ja muilla samansorttisilla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #59

Tuon vaillinaisilla peruskoulun tiedoilla kumotaan laajan tutkijayhteisön empiiriset ja fysiikkaan perustuvat näkemykset jopa puoluejohdon tasolla arrogantti asennevamma on kyllä siellä suunnassa.

Reijo Tossavainen

Sanottiin, että 15 vuoden kuluttua ilmaston lämpeneminen näkyy tilastoissa. Niin ei käynyt. Nyt sanotaan, että lämpö sitoutuu meriin.

Tämä kuvaa mielestäni hyvin sitä, että varmana totuutena pidetyt asiat voivat heittää täydellisen kuperkeikan.

Tunnetusti ennustaminen, ja varsinkin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Siksi myös ympäristön tulevaa kehitystä koskeviin ennusteisiin suhtaudun varauksella.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lämpöenergiasta on aina suurin osa sitoutunut meriin:

http://www.pinterest.com/pin/193021534002668885/

Sinulle ilmeisesti El Nino/La Nina jaksot vieraita. Nyt tavallista pitempi jakso:

http://www.pinterest.com/pin/193021534002668873/

Ei pitäisi lähteä soitelleen olkiukkojen kanssa sotimaan, kun perusasiat hakusessa...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Lauri,

Kuvaaja merien lämpömäärästä on mielenkiintoinen.
Perustuuko kuvaaja mitattuun dataan vai simulointeihin?

Jos perustuu mitattuun dataan, millä metodilla mittaustulokset on hankittu?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Vaillinaisiin peruskoulutietoihin tukeutuvia näyttää olevan muuallakin.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/56456.stm

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Friday, February 13, 1998 Published at 19:25 GMT

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Niin. Onko tuossa jokin ongelma?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #60

16 vuotta vanha lehtiuutinen astronomien jne. yleiskokouksesta. Miksi linkkasit?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Osoittaa sen, että auringon osuudesta maan keskilämpötilaan on esitetty ajatuksia aikaisemminkin. Kyse ei ole uudesta ideasta.

Mikä on Laurin oma mielipide: Onko auringon säteilyintensiteetin vaihtelulla vaikutusta maan alailmakehän keskilämpötilaan?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hohhoijaa. Kasvihuoneilmiön voimistuminenhan tarkoittaa sitä, että lisääntyneen hiilidioksidin vuoksi yhä suurempi osa auringon energiasta jää maapallolle.

Toisekseen viime vuosikymmenet auringon maahan tuleva säteily on ollut alamaissa, mutta ilmasto lämmennyt:

http://www.pinterest.com/pin/193021534004288030/

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Lauri, tuossa alla yritin tiedustella, onko sinulla mahdollisesti numerotietoa maan eri komponenttien keskimääräisistä lämpökapasiteetteistä. Arvelin, että tietoa löytyisi, sillä viittasit #19 kommentissa kymmeniin simulointimalleihin. Mallit varmuudella ottavat huomioon lämpökapasiteetit, joten ne on oltava tiedossa.

Mallit ottanevat huomioon myös maan ytimen lämpötilan. Millaista histogrammia on simuloinneissa käytetty? Onko Pinterestissä tarjolla käppyrää?

Osaatko sanoa, miksi simulointimalleja on kymmeniä? Eikö yksi riittäisi? Jos kaikki kymmenen erilaista simulointimallia antavat saman vastauksen, eikö se ole hiukan omituista?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kiitän Lauri vastauksestasi (#64). Tämä on lie tulkittavissa, että mielestäsi ei vaikutusta, tai vaikutus on pientä verrattuna hiilidioksidin rooliin.

Kiintoisaa.

Onko sinulla suositella linkkia arvioihin maapallon ilmakehän, merien, kiinteän kivikuoren ja sulan ytimen lämpökapasiteeteistä?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kannattaa ilmastohörhöjen katsoa Zeitgeist, vaikka tuolta:

http://www.youtube.com/watch?v=i-QHvtM-PLI

Samanlaista rahantekoa kuin mamu-bussines, eli suhtaudun kriittisesti myös ilmastonmuutos-kauhuskenaarioon =)

Toimituksen poiminnat