Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Halla-ahon kannatus korkeinta Lieksassa

Helsingissä Jussi Halla-ahon kannatus on aivan suorassa suhteessa maahanmuuttajien määrään: mitä enemmän maahanmuuttajia äänestysalueella on, sitä korkeampi on Halla-ahon kannatus.

Mutta sama näkyy muillakin väestön rakennetta kuvaavilla mittareilla: mitä alhaisempi tulotaso helsinkiläisalueella on, sitä korkeampi on Halla-ahon kannatus. Vastaavasti mitä korkeampi on alueen koulutustaso, sitä heikompi on Halla-ahon kannatus.

Alexander Stubbin kannatus näyttää Helsingin sisällä jakautuvan lähes päinvastoin kuin Jussi Halla-ahon. Mitä korkeammin koulutettuja ja hyvätuloisempia äänestysalueen asukkaat ovat, sitä vahvempi on Stubbin kannatus.

Lieksassa Halla-ahon kannatus oli koko maan osalta kaikkein korkein, peräti 12,09 %. Lieksassa on suhteessa koko väestöön eniten afrikkalaisperäisiä maahantulijoita. Myös väestön tulotaso on keskimääräistä huomattavasti alempi.

Olisiko tästä vedettävissä johtopäätöksiä? Olisiko maahantulijat sijoitettava jatkossa Grankullaan?

Tässä Ylen juttu aiheesta http://yle.fi/uutiset/stubb_vastaan_halla-aho_millaisilta_alueilta_aanikuninkaat_kerasivat_kannatuksensa/7289323

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Lieksassa sai ylivoimaisesti eniten ääniä maahanmuuttomyönteinen Riitta Myller, 707 ääntä. Halla-aho sai alle 400 vaikka hän kävi siellä erikseen mesoamassa. Stubb sai 120 ääntä.

Reijo Tossavainen

Myller oli Lieksassa kotikentällään. Lisäksi Lieksassa demareiden kannatus oli muistaakseni korkeinta koko maassa. Lieksassa Perussuomalaisten kannatus oli myös selvästi keskimääräistä korkeampi.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Ehkäpä ennemminkin kannattaisi satsata koulutukseen.

Matias Härkönen

Onko kouluttamattomat jotenkin väärässä?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Miten niin väärässä? Eihän tässä ollut kyseessä niinkään oikeassa tai väärässä oleminen. Tuosta edustaja Tossavaisen alustamasta artikkelista sai kyllä selkeästi sen kuvan, että korkeammin koulutetuilla asuinalueilla tulotasokin on korkeampi. Sivuvaikutuksena näkyy olevan myös se, että sen myötä myös Halla-ahon kannatus alenee. Mielestäni meidän suomalaisten pitää tavoitella kohti taloudellisesti parempaa tulevaisuutta ja siinä koulutuksesta on iso apu.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kuhasen teoria menee varmaan jotenkin näin;
Kantasuomalaiset kouluttautuvat - tienaavat rutosti rahaa - pääsevät muuttamaan pois sellaisilta alueilta, joilla asuu paljon mamuja - ei enää pienituloisia kantiksia samoilla asuinalueilla mamujen kanssa - ei enää Halla-ahon äänestäjiä - kaikki hyvin!

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #8

Onko kouluttautuminen mielestäsi rajoitettu oikeus? Nostamalla koulutettujen osuutta nostetaan myös alueen tulotasoa.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Melko selkeä johtopäätös on, että vähentämällä maahanmuuttajien määrää vähennetään Halla-ahon kannatusta. Vastaavasti lisäämällä maahanmuuttajien määrää lisätään Halla-ahon kannatusta.

Kohtaamisteoria ja käytäntö.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Uutisen perusteella kannatuksen vähenemisen voisi tosin saada aikaiseksi myös nostamalla ihmisten koulutus- ja tulotasoa.

Siinä olisi vielä se hyvä puoli, että se toimisi myös noilla muillakin paikkakunnilla, ei vain Helsingissä ja Lieksassa.

Reijo Tossavainen

Ei taitaisi toimia. Viime aikoina jäseniksi on tullut paljon koulutettuja henkilöitä, erityisesti naisia.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Lieksahan on oiva esimerkki! Satakunnassa, entisessä vahvasti demarivetoisessa maakunnassa, kokoomus oli EU-vaaleissa ykkönen. Koulutuksella ei ole tässä mitään tekemistä sillä täälläpäin korkeasti koulutettujen on huomattavasti alhaisempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Kuitenkin maahanmuuttajien määrä on täälläpäin hyvin vähäinen määrä.
Luonnollisesti demareiden kannatus Lieksassa on korkea sillä maahanmuuttajathan tuovat mukanaan huomattavan verovaroin kustannetun sosiaalityöntekijöiden joukon!
Yhteiskunnassa pitäisi tarkemmin miettiä maahanmuuton todelliset taustat. ( Sitähän juuri Halla-Aho vaatii!)
On kiva leikkiä ymmärtäjää yhteiskunnan (meidän kaikkien)verovaroilla kun tärkeintä on luoda omille joukoille uusia työpaikkoja. Eri asia ovat ne maahanmuuttajat, jotka mm. avioliiton kautta ovat tulleet Suomeen työskentelemään ja rakentamaan tätä yhteiskuntaa.
Kohdemaihin suunnattu apu on tärkeintä ja rehellisintä tukea!

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

No niin persut, ei muuta kuin lisäämään maahanmuuttoa, jos sillä noin myönteistä vaikutusta teille on.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Korrelaation maaginen voima tuottaa mahtavia ja yllättäviä ratkaisuja.

Puut liikkuvat kun tuulee. Miksi kukaan ei ole vielä keksinyt, että tuulivoimalat voisivat toimia puita liikuttelevilla moottoreilla. Tai työttömillä.

Kun kaikilla on maisterin paperit kourassa, kaikki ansaitsevat hitokseen rahaa ja maahanmuuttajien määrää voi lisätä eksponentiaalisesti ilman, että Halla-ahon kannatus lisääntyy. Itse asiassa kaikille kannattaisi varmaan suoraan myöntää maisterin paperit. Kaikki ongelmat työttömyydestä lähtien korjautunevat hetkessä. Sen sijaan Stubbin kannatus lisääntyy. Melko varmasti kaikki äänestävät Stubbia uljaassa Korrelandiassa.

Toimituksen poiminnat