Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kokoomus taitaa mielikuvamarkkinoinnin median tuella

Hesari kertoi tänään kansalaisten suhtautumisesta eri puolueiden toimintaan. Kyselyn tulos ei ollut ainakaan minulle minkäänlainen yllätys.

Hallituspuolueiden suosio on laskenut selvästi viimeisten parin vuoden aikana. Samaan aikaan oppositiopuolueiden toiminnan hyväksyntä on selvästi lisääntynyt. Se toki ei ole mikään yllätys, se on "käsin kosketeltavaa" todellisuutta ilman kyselyjäkin.

Mielestäni kyselyn mielenkiintoisin asia on kokoomuksen politiikan hyväksynnässä tapahtunut muutos viime vuoden loppupuolelta tähän päivään. Suomalaisista 27 % katsoo nyt kokoomuksen onnistuneen, kun reilu puoli vuotta sitten lukema oli 23 %. Vastaavana aikana demareiden onnistumisprosentti on pysynyt alhaalla, nyt se oli 16 %.

Kataisen-Urpilaisen hallituskauden aikana tämän maan asiat ovat ajautuneet yhä pahempaan ahdinkoon. Hallitus ei ole saanut juuri mitään merkittävää aikaiseksi. Ainoa saavutus on sote-uudistus, mutta sekin syntyi vasta oppositiopuolueiden tuella ja on lopputulemaltaan täysin päinvastainen kuin mihin hallitus omin toimin pyrki.

Siis mistä suosion kasvu johtuu? Vastaan, että ainoa järkevä selitys on siinä, että kokoomus on onnistunut puolueen mielikuvamarkkinoinnissa. Ilmatilanhallinta on ollut ylivoimaista muihin puolueisiin nähden.

Muutama esimerkki: Ministeri Virkkunen asettui ehdolle EU-vaaleissa. Sen jälkeen media rummutti asiasta reilun viikon ajan. Pienen tauon jälkeen ehdolle asettui Stubb. Myönteinen rummutus oli ylitsepursuavaa parin viikon ajan. Sitten seurasi pitkän kaavan mukaisesti puheenjohtajakisa. Media oli jälleen polvet ruvella. Ikävät asiat lakaistiin näin pois kansalaisten silmistä ja mielistä.

Täytyy vastahakoisesti onnitella kokoomuksen puoluejohtoa ja erityisesti puoluesihteeri Taru Tujusta taitavasta toiminnasta. Toki kaiken teki mahdolliseksi median myötämielinen, jopa melkein kritiikitön suhtautuminen.

En ole ainoa, joka on viime aikoina huomannut tämän asian. Esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila arvosteli voimakkain sanoin mediaa yksipuolisuudesta.

Kesän jälkeen on mahdollista, että tilanne muuttuu. Näköpiirissä ei ole asioita, joilla kokoomus pääsisi alkuvuoden kaltaiseen ilmatilanhallintaan. Yhä vahvemmin joudutaan paneutumaan arjen todellisuuteen. Siihen, että tämä maa on Kataisen seitsenvuotisena ministeri- ja pääministerikautena ajettu poikkeuksellisen suureen ahdinkoon. BKT on laskenut viitisen prosenttia, maa on velkaantunut rajusti, valtion budjetti ja kauppatase ovat vahvasti alijäämäiset.

Tosiasiat kertovat, että hallitus on ollut historiallisen huono. Toivottavasti se selviää kansalaisille viimeistään eduskuntavaaleissa keväällä 2015.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Kyselyn ajankohta on kesäkuun alkupuoli, jolloin mediarummutus kävi kuumana kokoomuksen puheenjohtajavalinnan ympärillä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kokoomushallituksen apupuolueetkin ovat ottaneet oppia päähallituspuolueen menetelmistä. Vasemmistoliitto lähti hallituksesta ja SDP vaihtoi puolueen puheenjohtajan. Samaa kaavaa suunnittelevat myös kristilliset, joiden tappio häämöttää vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. RKP ratsastaa kokoomuksen siivellä ja vain vihreät harrastaa vanhanaikaisia menetelmiä kuten perussuomalaisten mollaamista.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Tämä on tätä tyypillistä tekstiä ”vihreät mollaavat”, joten onhan tätä kaiveltava, vaikkei asiaan kuuluisikaan

”Perussuomalaiset olivat vielä parisen vuotta sitten tilanteessa, jossa puolue haluttiin vaieta kuoliaaksi. Kukaan arvonsa tunteva ei halunnut koskea puolueeseen edes pitkällä tikulla. Nyt on tilanne mennyt toiseen äärimmäisyyteen. Perussuomalaiset ovat nyt tikun nokassa. Heillä on ns. ilmatilan hallinta hyvässä ja pahassa.

Reijo Tossavainen
Savitaipale”

http://www.esaimaa.fi/keskustelu/Yleinen+keskustel...

”Perussuomalaisten Pekka Korpivaara kirjoitti (Mielipide 30.4.) valheellista ja vääristeltyä totuutta Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksen päättämistä asioista.”

http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Sana-on-...

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Tämäkin on ilmeisesti sitä mollaamista, josta perussuomalaiset niin kovasti kärsivät.

”Soininvaara säesti Kettusen linjauksia
Perussuomalainen-lehti kysyi valiokunnan jäseniltä alustusten päätteeksi, onko hallituksella pelivaraa korottaa aiottua 600 miljoonan euron kasvupakettia kohti 1,9 miljardia, kuten perussuomalaiset ja äskettäin myös nykyinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) esitti.
- Moni talousoppinut on arvioinut, että voisimme investoida velaksi aika paljonkin, jos samaan aikaan tehtäisiin tasapainottavia rakenteellisia uudistuksia, kuten eläkeratkaisuja, Soininvaara totesi.”
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/perussuomalaise...

Tässä taas on paljon sellaista, jota voidaan pitää mollaamisena. Toisten nimittely ei kyllä anna oikein hyvää keskustelijoiden kyvystä keskustella asiallisesti asioista. Asioista voi olla hyvinkin erilaisia mielipiteitä, mutta näiden mielipiteiden esittäjien nimittely ei tuo siihen keskusteluun mitään sellaista, joka voisi tuoda toisten ajatteluun uutta avaruutta, näkemystä, jota ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä.

http://blogbook.fi/ottolehto/vihrean-nuornatsin-pa...

Mutta varsinaisesti en löytänyt juurikaan sellaisia kirjoituksia tai mielenilmaisuja, joissa nimeen omaan vihreät olisivat ”mollanneet” suoranaisesti ketään yksittäistä perusuomalaista tai yleensä perussuomalaisten ajatuksia. Toki, jos halutaan, että kaikki toimittajat ovat vihreitä voihan niitä kirjoituksia sitten löytyä. Mutta luulen ma, ettei sellaista ammattikuntaa löydy, jossa kaikki edustavat yhtä puoluetta tai sen kannattamia ajatuksia.

Mutta minähän en tutkiskele tai seuraa toisten facebook tai twitter piipityksiä mitä he siellä ilmoille päästelevät, joten aivan tosiasiallista tietoa ei ole.

Itse varsinaisesta aiheesta media mielikuvasta ja mediamarkkinoinnista voisi todeta. Tänä päivänä on entistä tärkeämpää osata mediamarkkinointia ja sitäkin koulutusta on varmasti kaikille saatavilla, ja jotka sen hallitsevat, pärjäävät. Toivotaan vain, että voimme muodostaa oikeanlaisia ja totuudenmukaisia mielikuvia.

Reijo Tossavainen

Tuotakoon tähän yksi esimerkki vihreiden kielenkäytöstä. Osmo Soininvaara vertasi blogissaan perussuomalaisia parasiitteihin eli loiseläimiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mitäpäs tuosta tiedotusvälineitä moittimaan, arvoisat naapuripuolueet. Oikea menettely on tietenkin hankkia kokoomus-tasoiset mediasuhteet ja -taidot, ja loppu sujuu lähes käsin koskematta.

Perussuomalaisilla työ on jo hyvällä alulla, mistä kertovat eräät heikot signaalit. Nettihuhujen mukaan on Ps-puolueen ja viestimien väliin muodostunut pari merkittävää romanssia (Turkkila-Ukkola, Sharma-Niinistö). Lisäksi Jussi Niinistö on tv-haastattelussa höynäyttänyt toimittaja Jyrki Richtin käyttämään käsitettä "takiaispuolue", joka "jytkyn" lisäksi on siis siirtymässä perussuomalaisesta sanastosta yleiskieleen.

Tujuslaiseen mediamestarointiin on perussuomalaisilla toki vielä matkaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Tosiasiat kertovat, että hallitus on ollut historiallisen huono."
------------------------------------------------------------------

Ettei asia olisi myös toisinpäin:

-> Tosiasiat kertovat, että oppositio on ollut historiallisen huono !

---------------------------
Persut tärvelivät vuoden 2011 vaalivoittonsa, eivätkä lähteneet hallitusvastuuseen aikana, jolloin huonoja asioita tapahtuu hallituksen toiminnasta ja ratkaisuista riippumatta.

Reijo Tossavainen

Kerrattakoon tuhannen kerran, että PS ei lähtenyt hallitukseen, koska Katainen ei halunnut mitenkään neuvotella kompromissia Eurooppa-politiikan osalta. Nyt voimme todeta, että syytä olisi ollut, sillä tiedämme tuon politiikan lopputuleman. Toivottavasti tulevan hallituksen ohjelma on nykyisen hallituksen politiikkaa järkevämpää.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Persut tärvelivät vuoden 2011 vaalivoittonsa, eivätkä lähteneet hallitusvastuuseen aikana, jolloin huonoja asioita tapahtuu hallituksen toiminnasta ja ratkaisuista riippumatta"

Persut tekivät ainoan oikean ja täysijärkisen päätöksen olla menemättä sellaiseen hallitukseen, joka jatkoi umpihulluja tuki ja takauspaketteja ja kaiken kukkuraksi liitti Suomen EVM:n. Nekin 1,45 miljardia olisi tarvittu kotimaassa ja piikki on auki yli 11 miljardille kahden viikon varoitusajalla ja sanktioiden uhkaamina.

Käytännössä persut on AINOA eduskuntapuolue, joka on ajanut suomalaisen veronmaksajan puolta ja agendaa, josta heille tässä julkinen KIITOS.

Toimituksen poiminnat