Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Jussi Halla-aho ja Marine Le Pen ovat tervehtineet toisiaan!

Euroopan parlamenttivaaleissa puhalsivat uudet, raikkaat tuulet. Tärkein muutos oli se, että liittovaltiokehitykseen ja unioniin kriittiset suhtautuvat puolueet lisäsivät rajusti kannatustaan. Nyt niillä on merkittävä asema päätöksenteossa.

Perussuomalaisten tulevasta puolueryhmästä pidettiin kovaa meteliä ennen vaaleja. Tarkoituksena oli äärileiman lyöminen eli puolueen mustamaalaus.

Kun sitten perussuomalaiset liittyivät Britannian hallituspuolueen johtamaan konservatiivien ja reformistien ECR-ryhmään, niin jostakin syystä samaiset tahot ovat olleet hiiren hiljaa. Sitäkään ei juuri noteerata, että puolue on kolmanneksi suurin, siis jopa suurempi kuin kepulaisten ja RKP:n eu-ryhmä ALDE, vihreistä, äärivasemmistosta ja äärioikeistosta puhumattakaan.

Medialle ja muulle suvaitsevaistolle oli siis melkoinen pettymys, kun perussuomalaiset eivät menneet minkään ääriporukan kelkkaan. Ja sekin vielä, että ECR:n johdossa on islaminuskoinen!

Nyt kuitenkin Brysselistä kuuluu kummia. Jussi Halla-aho kertoo Facebookissa, että hän ja Marine Le Pen olivat tervehtineet toisiaan! Samaan aikaan demarimeppi Mia-Petra Kumpula-Natri uhkaa, että hän kamppaa Marine Le Penin.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jussi tykkää Le Penistä? Se on noissa kuvioissa hyvä, että parlamentaarikkokollegoja tervehtii asiallisesti. Poliittiselle korrektiudelle on tilaus.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Samaan aikaan demarimeppi Mia-Petra Kumpula-Natri uhkaa, että hän kamppaa Marine Le Penin."

Päättyköhän tämä uhkailu ns. kissatappeluun?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Onkos kansanedustaja muistanut tervehtiä Mari "Le" Kiviniemeä? Siinähän taisi olla jotain kitkaa vuosi sitten?

Reijo Tossavainen

Sipilä tervehtii ja keskustelee mielellään. Sen sijaan Kiviniemi ei tervehdi, vaan kävelee koppavanoloisesti ohi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos nyt Kansanedustaja Tossavainen herrasmiehenä tervehtisi ensin Kiviniemeä?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #7

Kauden alussa tervehdin. En saanut vastausta. Odotan sitä edelleen...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hieno juttu tuo Halla-ahon valinta LIBE-valiokuntaan - toivottavasti Jussi saa siellä ja muussakin edustustyössään europarlamentissa lisää kokemusta kansainvälisyydestä ja siten myös lisää suhteellisuudentajua esimerkiksi suhteessa Suomen geopoliittiseen asemaan.

Ihmisoikeus- ja kansalaisvapauskysymyksien ratkaiseminen kun vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista kansainvälisiin sopimuksiin ...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sinä Antikainen dissaat väitellyttä miestä kokemuksenpuutteesta ja suhteellisuudentajusta. Avaisitko tuota geopoliliittisen aseman ymmärtämisen ongelmaa ko henkilön osalta. Vimeine lause, mnoh ei nyt ole ainakaan väitöskirjatasoa...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

On luonnollisesti aivan eri asia tarkastella esimerkiksi maahanmuuttoa suhteessa kansalaisoikeuksiin tai laajempiin ihmisoikeuksia koskevien kansainvälisten sopimusten tulkintoihin kotimaan sisäpoliittisessa ilmastossa kuin europarlamentin kaltaisessa keskeisiä ihmisoikeussopimuksien sisältöä muotoilevassa instituutiossa.

Euroopan parlamentissa tehdyillä päätöksillä on siis laajemmat vaikutukset ja konkreettinen vastuu päättäjillä suurempi - Suomessahan poliitikon tarvitsee vain soveltaa paikalliseen käytäntöön valtion puolesta allekirjoitettuja ja ratifioituja kv.sopimuksia ...

Suomen geopoliittinen asema on se, että tänne ei ole liiemmin tulijoita, vaikka maksettaisiin. Nettomääräinen maahanmuutto on varsin maltillista. Halla-aholta on toisaalta tullut julkisuuteen ainakin jonkin verran maahanmuuttokriittistä mielipidekirjoittelua ja joissain yhteydessä hän on itsekin asemoitunut suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kärkikriitikoksi - todellinen tilanne ei kuitenkaan mielestäni täysin vastaa tätä arvostelua. Tarpeettoman kärkevä kritiikki osoittaa siis mielestäni lievää suhteellisuudentajun puutetta.

Itse uskon, että Halla-aho sulautuu nopeasti europarlamentin "virkamiesmäiseen" ja konsensushenkiseen joukkoon ja kriittinen asenne monella tavalla muovautuu vaihtoehtoja sallivammaksi.

Suuriin saappaisiin astuminen on aina myös kasvun paikka.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mikä julkkisten perässä juoksemisen tarve teillä perussuomalaisilla on. Oletteko jotenkin huonompia, jos ette ole päässeet kättelemään parempaa väkeä? Soini raportoi jokaisen parin minuutin tapaamisen paavin kanssa tai kutsun Fox-kanavan hartaustilausuuteen. Ja nyt siirrytään sitten jo tunnettujen henkilöiden kättelyynkin.

Sen sijaan uutisointia Olli Rehnin valinnasta parlamentin varapuheenjohtajaksi pyritte vähättelemään parhaan taidon mukaan. Vaikka siinä oli kyseessä ensimmäinen kerta, kun suomalainen valittiin puheenjohtajistoon.

Reijo Tossavainen

Asenteista päätellen Joensuu kuuluu omasta mielestään ns. parempaan väkeen. Sen mielikuvan hänelle toki sallin...

Rehn on yksi neljästätoista varapuheenjohtajasta. Ei sen enempää eikä vähempää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika hyvä veto, kieltämättä. Olenhan minä kerran eläissäni kätellyt ihan saksalaisen yrityksen omistajasuvun johtomiestäkin. Pappa tuli tehtaalle tapaamaan kaveriani ja minua ihan perskohtaisesti, kun järjestelmä oli hyväksytty käyttöön ja olimme keräilemässä kamojamme lähteäksemme ajelemaan kohti lentokenttä ja kotia.

Papalla oli varmaan jo 80 lasissa ja vähän ylikin mutta joka päivä hän kävi lounaalla samassa ruokalassa työläistensä kanssa. No, joka tapauksessa, tuli tapaamaan ja toivottamaan hyvää kotimatkaa. Lähtösanoiksi totesi 'Hope, we don't see you here anymore'.

Muutoin olen samaa mieltä kuin eräs tuttuni. Hän totesi, että jos kertausharjoituksissa saa valita, onko upseerien vai miehistön parissa, niin miehistön parissa on paljon hauskempaa. Vähän toisin kuin Soini, joka viihtyy siellä tyylikkäiden diplomaattien parissa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #14

Joensuulle ja muillekin:

Soini ja perussuomalaiset viihtyvät hyvin "tavallisten" kansalaisten parissa. Eri puolueista PS:n porukka on eniten toreilla.

Aikoinaan kerroin pojalleni, että olin kätellyt pääministeri Lipposta. Hän murahti kulmiensa alta, että "mene heti pesämään kätesi".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #15

Etkös huomaa mitään kummallista siinä, että raportoit siitä, että Halla-aho ja Le Pen ovat tervehtineet toisiaan? ...

JK. No, voin kyllä ihmetellä itseänikin. Mitä helvettiä edes kiinnitin asiaan huomiota?

Toimituksen poiminnat