Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Helsinkiin punavihreille ikioma hiekkalaatikko

"Miksi arvoliberaalien on niin vaikea ymmärtää perussuomalaisia ja muita arvokonservatiiveja? Yksi syy voi olla se, ettei heidän tarvitse ymmärtää. Kun on muiden samanmielisten ympäröimä, eri tavalla ajattelevia ei kohtaa eikä heitä tarvitse ymmärtää. Kykenemättömyyttä ymmärtää pidetään omien joukossa suoranaisena hyveenä. Useimmat ihmiset ovat ympäröineet itsensä sekä arkielämässään että sosiaalisessa mediassa kaltaisillaan.

Perussuomalaisten vastustajat rakastavat myyttiään Impivaarasta, ulkomaailmasta mitään tietämättömien junttien ahdistavan samanmielisistä yhteisöistä, joita heidän mielikuvituksessaan on Suomen maaseutu täynnä.

Kunnallisvaaleissa 2012 punavihreät – vasemmistoliitto, vihreät sekä pienet äärivasemmistoryhmittymät – saivat yhteensä yli 50 prosenttia äänistä lähes jokaisella äänestysalueella muutaman neliökilometrin alueella Pitkältäsillalta Käpylän asemalle. Tähän punavihreään kuplaan kuuluvat muun muassa Kallio, Alppila, Vallila, Sörnäinen, Kumpula ja Käpylä.

Kumpulassa ja Vallilassa jo demari on äärioikeistolainen.

Eurovaaleissa Kumpulan ja Vallilan äänestysalueilla punavihreiden ääniosuus oli noin 60 prosenttia. Vallilassa perussuomalaiset jäivät 6,8 prosenttiin, ja muut arvokonservatiivisiksi luonnehdittavat puolueet menestyivät vielä huonommin. Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja keskusta saivat Vallilassa yhteensä 12,1 prosenttia äänistä.

Elämäntapa tässä punavihreässä kuplassa poikkeaa monessa suhteessa elämästä muualla Suomessa. Kuplan sisäpuolelta katsottuna suomalaista yhtenäiskulttuuria ei ole olemassa, koska oma elämäntapa on niin erilainen kuin kuplan ulkopuolella. Kuplan sisäpuolinen ei kuitenkaan huomaa, että muu Suomi on maakunnallisista eroistaan huolimatta arvomaailmaltaan ja elämäntavoiltaan edelleen enemmän tai vähemmän yhtenäiskulttuuri.

Ranneliike.net-sivusto listaa Suomesta 15 homobaaria. Niistä kymmenen sijaitsee Helsingissä, joista puolet kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta."

Edellä oleva on lainausta Marko Hamilon kirjoituksesta, joka julkaistiin Perussuomalainen lehdessä. http://uutiset.perussuomalaiset.fi/helsingissa-kalliossa-muhii-punavihrea-kupla/

Nykymaailmassa puhutaan paljon segregaatiosta, eli siitä, että samankaltaiset hakeutuvat asumaan toisten samankaltaisten luokse. Tämä ilmiö on tuttu eri kansallisuuksien osalta, mutta myös muut yhteiset nimittäjät vetävät toisia samankaltaisia puoleensa.

Olisi mielenkiintoista mennä punavihreän keskittymän osalta vielä pidemmälle kuin mitä nyt on. Esimerkiksi näin:

Punavihreän yhteiskunnan kokeilualueella voitaisiin kieltää autoilu ja siirtyä käyttämään pelkästään polkupyöriä ja raitsikoita. Puistot voitaisiin ennallistaa luonnontilaisiksi metsiksi liito-oravia varten. Takapihoilla ja parvekkeilla viljeltäisiin luonnonmukaisesti hamppua ja muita tarpeellisia hyödykkeitä. Vesiklosetin sijaan pihan perällä olisivat puuceet. Vaatteet hankittaisiin yhteiseltä kirpputorilta. Asuttaisiin kommuuneissa. Hyysättäisiin maahantulijoita. Syötäisiin vain kasvisruokaa. Tuulimyllysähköä saisi pistorasiasta. Rahaa voisi repiä pankin seinästä.

Ja kaikilla olisi niinku sillee ihkuihanaa.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomien punavihreä toimitus halusi tänään kumota Perussuomalainen lehden jutun, koska se oli Hesarin mielestä "poliittisesti tarkoitushakuinen".

Ilmeisesti vähemmän tarkoitushakuisesti punavihreän toimituksen edustajat todistivat toisin. Se tapahtui niin, että oli haastateltu esim. neljää satunnaisesti valittua henkilöä. Heille tehtiin samat kysymykset, ja tästä otannasta vedettiin johtopäätökset.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ihan niin kuin mukasuvaitsematon herra Tossavainen ois kateellinen punavihreille hipstereille, jotka ajelevat fiksipyörillään pitkin Kalliota paksusankaiset silmälasinsangat päässään? Ettet haluaisi itse käydä lounaalla Siltasessa ja juoda espressoa Rytmissä näppäillen samalla mäkpuuk airia, kun kerta jaxat toistella yhtä keskinkertaisesti kirjoitettua juttua kesken kauneimman suomalaiskansallisen kesäpäivän etkä ole rannalla tai mökillä ottamassa arskaa ja lämittämässä savusaunaa? :'D

Ite ainakin lähen nyt Pispalaan ja Rajaportin saunalle mieluummin kuin olen kateellinen Helsingin hipstereille. -->

Reijo Tossavainen

Olen juuri nyt rannalla, lämmitän savusaunaa, juon Juhla-Mokkaa ja syön kunnon pihviä. Aamupäivällä tein tapani mukaisesti "oikeita töitä". Tein silloin polttopuita, koska perusvihreänä lämmitän taloni ja muitakin kiinteistöjä puulla. Enkä ole kenellekään kateellinen. Siis ilmeisen keskinkertainen päivä...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen ei siis tänään tehnyt mitään ampuma-aseisiin liittyvää. Vaikuttaa arveluttavan punavihreältä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #9

Moottorisahaa käytin tänään. Se on liki yhtä vaarallinen kuin tussari.

Reijo Tossavainen

Täällä "Impivaarassa" on toisin kuin Kallion seuduilla. Omassa kotikunnassani Savitaipaleella Etelä-Karjalassa en tunne yhtään vihreää. Yhden vasemmistoliittolaisen tunsin, mutta hän muutti kaupunkiin.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Eli toisin sanoen... elät kuplassa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Huomaa, ettei Herra Reijo ole Berkassa paljolti liikuskellut.

Reijo Tossavainen

Olen huomannut, että herra Reijo on liikuskellut harvinaisen paljon niin kotomaassa kuin maailmallakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihmettelen miksi perussuomalaiset asettavat suomalaiset vastakkain. Ja hyökkää kaupunginosaa vastaan ja tuomitsee sielä asuvat. Huonoa politiikkaa, eipä niitä arvoja ole ainakaan toisten kunnioittamiseen näkynyt!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä olenkin aina ihmetellyt näiden maalaisten tarpeesta kritisoida tavallista kaupunkielämää viettäviä ihmisiä ja auta armias jos vielä viihtyvät kaupungissa, onhan se ihan kauheaa.

Itse en ole ikinä arvostellut ihmisiä jotka tykkäävät asua maaseudun rauhassa.

Reijo Tossavainen

Minä puolestani olen ihmetellyt punavihreiden tarvetta rajoittaa maaseudulla asumista.

Mielestäni sekä kaupunki että maaseutu voivat olla hyviä asuinympäristöjä.

Itse asun ympärivuotisesti erään järven rannalla erämaan keskellä, koska minulle luonto on ihan oikeasti tärkeä asia. Olen perusvihreä!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #12

Jaa en tunne lähemmin punavihreitä joten en osaa sanoa rajoittamisen tarpeista mitään. Mun puolestani ihminen saa asua siellä missä tykkää ja viihtyy parhaiten.
Itselleni on kätevintä asua kaupungissa, varsinkin terveyden menettämisen jälkeen on tuntunut helpommalta asua lähellä palveluita, kävelymatkan päässä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kalliossa ymmärretään perussuomalaista politiikkaa aivan erityisen hyvin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Persujen homokiinnostus alkaa olla jo epäilyttävää...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"samankaltaiset hakeutuvat asumaan toisten samankaltaisten luokse" Jep, änkyrät sinne missä maahanmuuttajia on alle prosentti kuntalaisista. Hyvähän se on selittää jotain palavista ghettoista kun on nähnyt maahanmuuttjia vain telkkarissa.

Toimituksen poiminnat