Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Putinin puolue ja Kokoomus ovat veljespuolueita. Haloo!

Eri puolueilla on sisar- eli veljespuolueita ulkomailla. Kokoomuksella sellaisia ovat mm. Yhtenäinen Venäjä puolue Venäjällä eli Putinin valtaklikin puolue. Kokoomuksen kanssa yhtä pataa on myös Berlusconin puolue Italiassa. Kukaan mukasuvaitsevassa ja mukasivistyneessä mediassa eikä muuallakaan ei ole löytänyt asiassa mitään huomautettavaa tai paheksuttavaa.

Perussuomalaiset lähti EU-tason yhteistyöhön Britannian hallituspuolueen, konservatiivien kanssa. Yhteistyötä yritettiin kampittaa Kokoomuksen taholta monilla eri keinoilla. Ja mikä paheksuttavaa, ne keinot löytyivät ns. likaisten temppujen osastolta.

Perussuomalaisia on yritetty perusteettomasti yhdistää milloin mihinkin enemmän tai vähemmän rasistiseen tai äärioikeistolaiseen puolueeseen. Näin toimien on haluttu luoda puolueesta väärä kuva ihmisten silmissä ja mielissä. Tavoitteena on siis ollut kilpailen puolueen ja sen kannattajien vahingoittaminen.

Pidän tällaista toimintaa moraalisesti hyvin arveluttavana. Varsinkin siitä syystä, että samaan aikaan kun Perussuomalaisia mollataan yhdellä kädellä niin toinen käsi veljeilee Putinin ja Berlusconin kaltaisten antisankareiden kanssa.

Sarkasmiin sortuen kysyn, että johtuuko veljespuolueiden välisistä hyvistä suhteista vai mistä, että pääministeri Stubbia näyttää enemmän kiinnostavan narsistinen oman imagon pönkittäminen Putinin tapaan, kuin Itä-Ukrainan tapahtumien tuomitseminen ja osanoton ilmaiseminen barbaarisen teon uhreille.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Alexius Manfelt

Reijo, itse ainakin olen toitottanut ja todennut, että persujen valinta oli paras mahdollinen. Ja ryhmän dynamiikka on osoittanut mielenkiintoisia piirteitä, siis positiivisessa mielessä. Vieläkin omaksuisitte Cameron ajatukset yhdenvertaisesta liitosta myös homoille, niin teitä voisi jopa ajatella äänestävänsä.

Tuo Putinin yhteys Stubeloon on varmasti jokaisen sivistyneen tiedossa. Hehän ovat kuin kaksi marjaa, siis Stubeelo ja Putelo, molemmat korostavat urheilullisuuttaan tosi narsistimaisella tavalla.

Reijo Tossavainen

Jos myös Putin ottaisi selfie-kuvia, niin herrat olisivat kuin kaksi marjaa...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Halloo, Suomen duunarit. Persut tekevät yhteistyötä EU-parlamentissa Margaret Thatchrin, tuo kaikkien duunarien kyykyttäjän äidin, puolueen kanssa. Ovat menneet todellisen brittiläisen yläluokan kanssa marjaan.

Jukka Mäkinen

Se puolue kyllä antoi Maggielle lopuksi kenkää.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kannattaako nyt tässä Ukrainan kriisissä ruveta revittelemään sisäpolitiikkaa, kun Suomen ja EU:n tulisi esiintyä yhtenäisenä lännen rintamassa ? Kenenkähän etu se on, jos nyt Ukrainan asiassa lyödään kiiloja puolueiden ja EU -maiden väliin ?

Eiköhän sitä muistakin aiheista voida keksiä eriäviä näkökulmia ja sisäpoliittista keskustelua.

Hieman voisi käyttää kansallista pelisilmää näissä asioissa. Eikös kuitenkin viimekädessä Suomen kansallinen etu ole meidän kaikkien etu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Kenenkähän etu se on, jos nyt Ukrainan asiassa lyödään kiiloja puolueiden ja EU -maiden väliin ? "

Tällä kertaa näin mutta kenenkähän etu se oli että kokoomus yritti syöttää paskaa eu-parlamenttiin ryhmävalintojen yhteydessä. Ei siinä ainakaan Suomen kansallista etua ja demokraattista päätöksentekoa edistetty.
Ihan aiheellista on joskus muistuttaa näitä valtaherroja aikaisemmista tekemisistään koska nehän eivät jätä muistuttamatta kuten nyt tässäkin tapauksessa kuinka yhteisessä veneessä ollaan mutta vain silloin kuin kokkareille ja demareille sopii.

Jukka Mäkinen

"Eikös kuitenkin viimekädessä Suomen kansallinen etu ole meidän kaikkien etu."

Kyse onkin siitä MIKÄ on Suomen kansallinen etu. Monen mielestä se on pysytellä mahdollisimman kaukana konkurssiin menevästä EU'sta.

Sinänsä kyllä huvittavaa että kun kokoomus jää kiinni housut kintuissa, niin sitten pitäisi "kansallisen edun" nimissä hyssytellä asia hiljaiseksi. Eikö edes hävetä tuollainen tekopyhyys, samaan aikaan kun puolue on myynyt Suomen itsenäisyyden liittämällä ennen itsenäisen maan liittovaltion osavaltioksi. Perustuslakia muuttamalla.

Aina kokoomuksen ja kokoomuslaisen presidentin ohi kulkiessa pitäisi laskea siniristilippu puolitankoon.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tossavainen tuo esille ikäviä tosiasioita. Se on ikävää. Ei ole kohta kenelläkään kivaa.

Erkki Joonala

Ei, ei tule olemaan kivaa, sen takaavat luottomiehemme Käteinen ja Stubbido.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olet siis sitä mieltä, että mikäli Kokoomus käyttää likaisia temppuja niin sama on sallittua, ellei suorastaan välttämätöntä, myös perussuomalaisille. No, eihän tuo mikään yllätys ollut. Ja sopiva henkilö tämän likaisten temppujen osaston johtoon on tietenkin sellainen, joka on jo ansainnut riittävästi kansanedustajana ja lopettaa tähän kauteen. Voi huoletta paskoa nurkkiin, kun ei tarvitse itse jäädä taloon asumaan.

Verikosto elää ja voi hyvin.

Reijo Tossavainen

Juhon mopo keulii tällä kertaa tavallista enemmän. Teksti on niin asiatonta, että ei kaipaa enempää kommentointia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Käännynnäinen tosikko on lähes kamalinta, mitä tiedän. Kun siihen lisätään ylileveä itsensä korostaminen, se on lähes absurdia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä kyllä pitäisin perussuomalaisia Putinin veljespuolueena. Niitä yhdistää monet asiat, mm. voimakas kansallistunto ja voimakas EU- vastaisuus, suorastaan EU- viha, molempia puolueita ohjataan autoritäärisesti, ne ovat yhden miehen puolueita.

Molemmat puolueet ovat siis EU- vihapuolueita, ne sopivat yhteen kuin kaksi marjaa.

Ne puolueet eivät vain voi yhdistyä siitä syystä että olisi hyvin vaikea päättää kummasta tehtäisiin puolueen elinikäinen johtaja, Putinistako, vai Soinista?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund
Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kyllä pahalta tuntuu kun SDP:n kannatus laskee kuin kissan häntä. Kannattaa seurustella meidän tavallisten arjen työläisten kanssa ja jättää keskenään kinastelevat kanssaihmiset omaan arvoonsa. Niitä kun meillä päin löytyy enemmän muista puolueista ( myös SDP:stä ) kuin meistä perussuomalaisista.
Vaikka vanhempani eivät olleet innostuneet puoluepolitiikasta ennen SMP:tä niin kasvatukseni sain äidiltäni, joka kasvatti meidät tasa-arvoon ( mm. niin pojat kuin tyttäretkin lypsivät ja tekivät maatalon töitä). Suurena ihanteena hänellä oli presidentti Koivisto.
Hyvä ettei ole näkemässä tätä sosiaalista alennustilaa mitä hallitus edustaa! Perussuomalaiset ovat ainoa rehellinen suomalainen vaihtoehto ilman vanhentuneita ismejä!!!!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kasvottomalla Granlundilla voisi olla oikeasti sanottavaa. Mutta kaikki sanominen on linjassa persut sitä, persut tätä ja persut tuota vaikka ei pitänyt.

Demari?

Mutta varsinaiseen asiaan: Lipponen kävi ameriikoissa, demokraatteja tapaamassa. Kokoomus käynyt moikkaamassa republikaaneja. Suomessa sanotaan että demarit on ameriikan demokraatteja ja kokoomuslaisET republikaaneja... kokoomusnouret oli aika lämpimänä jopa tea partyä kohtaan, joka on, no->GOOGLE TEA PARTY

Vaan amerikan "demokraattipuolue" mahtuu monta askelta kokoomuksesta oikealle, jos Suomeen verrataan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tottahan se on että kokoomus on putinistien veljespuolue. Siksi onkin omituista että miestä ja hänen hallintoaan sinnikkäästi pidetään kommunisteina - kun näitä keskustelupalstoja lukee. Emme enää elä 1970-luvulla Neuvostoliiton katveessa, kuten suuri osa keskustelijoista nähtävästi kuvittelee.

Putin ja Yhtenäinen Venäjä edustavat poliittista oikeistoa, mikä on erittäin hyvä muistaa. Suomalaistenkin oikeistolaisten.

Risto Koivula

Nykyiseen Kokoomukseen verrattuna lähes kuka tahansa vaikuttaa "kommunistilta".

Risto Koivula

Ihan hyvä, että Kokoomus ei pääse hämäämään olemattomilla konservatiivi-, eikä sitä kautta mukamas Obama-yhteyksillä.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/britann...

Kokoomus on Mitt Romneyn ja Sarah Palinin sisarpuolue...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/01/kuka-pr...

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Lyhennys KOK sopii parhaiten seuraavaan:
Kaikki omaan kassiin.

Toimituksen poiminnat