Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Milloin Stubb-hypetyksen kupla puhkeaa?

"Puolueväen ulospäin näkyvä asenne on yhtä tyytyväisyyden hyrinää uudesta puheenjohtajasta. Hallitusneuvottelut luiskahtivat läpi puolihuolimattoman helposti. Media ja Stubb ovat hurmaantuneet toisistaan."

Edellä olevan arvion esitti Uuden Suomen jutussa tohtori Jukka Tarkka.

Hän sanoo myös Stubbin pelaavan, tai ainakin aluksi pelanneen upporikasta tai rutiköyhää pintaliitämällä viihteellisistä tilanteista toiseen. Olen Tarkan kanssa samaa mieltä.

"Jos Suomen talous juuttuu nykyiseen horrostilaansa, Stubbin suosio voi nopeastikin romahtaa raskaasti, vaikka meno näyttäisi kuinka hilpeältä."

"Pääministerin arkityön höystäminen rennolla stand up-poseerauksella ei välttämättä tuota pysyvää tulosta. Ei herätä luottamusta, jos kaikki näyttää sujuvan kovin löysin rantein", Tarkka toteaa.

Todellakin.

Kokoomus ja kokoomuspoliitikot ovat taitavasti hyödyntäneet sille suosiollista mediaa. Koko mennyt vuosi on ollut hallituksen lähes täydellisen epäonnistumisen peittelemistä erilaisin mediatempuin.

Ensin media hehkutti vuoron perään Virkkusen ja Stubbin eurovaaliehdokkuuksia usean viikon ajan. Siinä samalla "aina valppaalta" medialta jäi huomaamatta/paheksumatta, että tosiasiassa Stubbilla ei ollut aikomustakaan mennä europarlamenttiin. Kyse oli vain julkisuuspelistä.

Sitten alkoi puoluetoimiston käsikirjoituksen mukainen puheenjohtajapeli. Jälleen saatiin siirrettyä huomio muutaman viikon ajan muihin asioihin kuin hallituksen täydelliseen epäonnistumiseen.

Puoluekokouksen jälkeen jatkui median Stubb-hypetys. Osana sitä oli täydelliseksi kuplaksi osoittautunut "rakennepaketti".

Nyt on nähtävissä valoa tunnelin päässä. Niin toimittajille kuin muillekin on selviämässä Stubb-kulpan koostumus, joka on pääasiassa somehöpöttelyä ja selfienarsismia. Tämän maan tilanne on Kataisen-Urpilaisen hallituksen aikaansaamattomuuden jälkeen niin vakava, että kupla ennenpitkää puhkeaa.

Toivottavasti niin tapahtuu jo syksyn aikana tai viimeistään vaaleihin mennessä. Jos mahalasku on täydellinen, niin twiittaamiseen sijaan moni taputtaa käsiään ja käy äänestämässä ensi kevään eduskuntavaaleissa.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Alexius Manfelt

Reijo hyvä, voitko uskoa, että oikeastaan kaipaan jo Käteistä? Vain kuukausi kului ja hän oli huomattavasti parempi ja tehokkaampi kuin tämä Stubelo, joka twiittaa ja ottaa selfietä itsestään ja Stubista ja itsetään jne jne....

En olisi voinut ikinä kuvitella. että olen täysin samanmielinen kanssasi. Nyt en voi edes jankuttaa vastaan tai mitään muutakaan!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kokoomuksen Verkkouutisista osui tänään silmiin otsikko "Onko Suomella varaa kokoomusjohtoisten hallitusten jatkamiseen". Kukahan noin viisaasti kysyy? Kysyjäksi paljastui Mauri Pekkarinen.

Suomessa toden totta tarvitaan nyt paneutuvaa analyysiä stubbilais-vihreän politiikan rajoittuneisuudesta (esim. "kasvupaketti" on yhtä kuin Espoon metro, helvetti sentään) ja laaja-alaisemman toimintamallin sisällöstä. Siihen työhön kuuluvat myös Perussuomalaiset.

Stubbilais-wahlroos-stadigh-liliusmainen vouhkaus riittää.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/pekkarinen_...

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Pata kattilaa soimaa. Edellisissä eurovaaleissa muuan Timo Soini repi poskettoman äänisaaliin palatakseen sitten takaisin Suomen politiikkaan. Missä siinä oli äänestäjien kuluttajansuoja?

Seuraavissa eduskuntavaaleissa on äänestäjillä selkeät vaihtoehdot: Stubbin vapaamielinen ja edistyksellinen politiikka versus Soinin omaa eduskuntaryhmää kahlitseva, ahdasmielisestä katolilaisuudesta kumpuava Suomea eristävä politiikka. Vastakkain ovat siis edistys ja eristys.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Lyhyt on muisti. Edellisissä EU vaaleissa ei Timo Soini ollut edes ehdokkaana ja ääniharava oli Stubb yli 100 000 äänellä.

Siitä huolimatta, että nämä yli 100 000 kansalaista antoi äänensä Stbbille niin hän ei istunut päivääkään parlamentissa. Missä on kuluttajansuoja?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Missä on kuluttajansuoja?"

- Helpompi olisi vastata, missä se EI ole: suomalaisessa demokratiassa.

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Miten niin lyhyt muisti? Viime vaalit ovat nyt käydyt 2014 vaalit, joten edelliset olivat 2009. Niissä vaaleissa Timo Soini oli ehdolla saaden neljänneksi eniten ääniä, lähes 131000. Ko. vaaleissa Stubb ei ollut ehdolla.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Olkaamme rehellisiä. Suomessa tuskin on yhtään sellaista "ihmemiestä" tai naista, jonka toimet nostaisivat talouden suosta. Enemmänkin on kyseessä kansalliset ahkeruustalkoot ja valtiontalouden säästämistalkoot.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Niin kauan kun Suomen poliittinen kulttuuri on erittäin viihteellistynyt ja mediakeskeinen, pääministerinä tullaan näkemään Stubbin kaltaisia henkilöitä. Stubbin suosion laskettua tilalle valittaneen joku hänen hengenheimolaisensa.

Reijo Tossavainen

Tämä maa on niin syvällä suossa, että stubbilainen kiiltokuva viihteellisyys alkaa näyttää ennen pitkää suorastaan irvokkaalta.

Reijo Tossavainen

Timo Soini totesi jotenkin näin: "Stubb on kuin omiin varpaisiinsa ihastunut vauva".

Hyvä kielikuva.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kielikuva senkun paranee kunhan nähdään jyrkän jätkän varpaat, jotain semmoista lienee odotettavissa Soinin luvatessa Stubbille kovia aikoja syksymmällä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kielikuva senkun paranee kunhan nähdään jyrkän jätkän varpaat, jotain semmoista lienee odotettavissa Soinin luvatessa Stubbille kovia aikoja syksymmällä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Milloin Stubb-hypetyksen kupla puhkeaa?"

- Tulipa mieleeni vaihtoehto, että se ei puhkeakaan. Eihän Timo Soininkaan letkautus- ja sutkautuspoliittinen kupla ole puhjennut, vaan mies jatkaa sloganeidensa heittelyä vaalista ja vuodesta toiseen. Ehkä poliitikot yleisestikin ovat irtautuneet todellisuudesta henkilökohtaisen viihtymisen kehälle, irti maasta ja kansasta?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sutkautukset tulevat samasta sylttytehtaasta josta Vanhan testamentin kirjanoppineita löytyy, Porvoosta ovat peräisin sekä Stubbin sanoittaja Taru Tujunen että Soinin rytmittäjä Jukka Jusula (elleivät Matti Putkonen ja Raimo Vistbacka uskomattoman miehekkäässä kateudessaan ole Jusulaa vielä syrjäyttäneet, Soinin omaa julkista ilmaisua soveltaakseni)

Siellä pidetään myös huoli ettei sanailu ylly vakavammin loukkaamaan häntä joka istuu hallitusneuvotteluissa Hänen oikealla puolellaan ja on sieltä tuleva valitsemaan kumppaneitaan. Veikko Vennamo taisi kutsua tämän oppimista politiikan koirakouluksi.

Tapio Vehmaskoski
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös Tossavaisen ja muiden PerSuleiden pitänyt puhkaista se kupla todistamalla kuinka Stubb käytti avustajiaan rikollisesti vaalikampanjassaan? Miten "rojekti" etenee?

Toimituksen poiminnat