Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Bordellit ja eläimiin sekaantuminen hyväksyttäviksi?

Päivän uutinen kertoo, että "sosialidemokraattiset opiskelija-aktivistit haluavat parantaa seksityöläisten asemaa laillistamalla prostituution". Siis bordelli joka paikkakunnalle, ja isoimmille kaksi tai useampi.

Demarit eivät mene yhtä pitkälle kuin Vihreät. Heidän nuorisojärjestön johtohenkilö ehdotti parisen vuotta sitten, että eläimiin sekaantuminen pitäisi hyväksyä tai että siitä pitäisi ainakin keskustella. Siis...?

Nämä eivät ole mätäkuun juttuja.

Nämä uutisvirrasta poimitut asiat kertovat erilaisista arvomaailmoista. Toivottavasti nämäkin kaksi asiaa ovat muokkaamassa mahdollisimman monen näkemyksiä eri puolueiden suhteen.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat tämän blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Demariopiskelijat ovat siis viiden vuoden jälkeen tulossa viimeinkin samoille linjoille kuin Tossavaisen eräät omat puoluetoverit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Perussuomalaisten naisjärjestön toinen varapuheenjohtaja Tuula Kuusinen haluaisi Suomeen lain, joka sallisi bordellit. Miksi Tossavainen ei kuuntele naisjärjestönsä edustajaa, vaan huutelee jatkuvasti vieraisiin pöytiin.

Onko toisten huoraaminen tuskallisempaa, kuin oma huoraaminen?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä tämä on vain alkusoittoa. Huono gallup-tulos puoluekannatuksessa saattaa innoittaa uudenlaisiin irtiottoihin, joihin pj. Rinteeltäkin - halusipa hän tai ei - pian pyydetään median tapaan "kommenttia tai tuomitsemista". :D

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Useissa euroopan maissa bordellit ovat laillisia ja kun kerran olemme euroopan unionissa ja valtapuolueiden mukaan jopa EU:n ytimessä, pitäisi meidänkin maassamme sallia bordellit.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kauheesti eka vastustetaan kun Suomen päätäntävalta on siirtynyt EU:lle. Sitten niissä asioissa missä olisi vielä mahdollisuus valita itse argumentoidaan sitten, että kyllä meidänkin täytyy kerran muuallakin EU:ssa.
En ymmärrä..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Et siis ymmärrä että EU:n vastustajanakin voi kannattaa niitä asioita jotka katsoo muissa Euroopan maissa olevan paremmin kuin meillä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eläimiin sekaantuminen ei ole Suomessa laitonta, paitsi, jos sitä pidetään eläinrääkkäyksenä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistelen joskus rajana olleen, että omassa navetassa sai käydä mutta naapurin lampaat ja lehmät piti jättää rauhaan. Liekö laki ja menneekö sen tulkinta vieläkin noin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsi kriminalisoi seksin eläimen kanssa tämän vuoden alusta. Mutta.ruotsalaiset ovatkin vain mukasuvaitsevaisia. Tutkimuksissa on todettu että noin 1 % ihmisistä harjoittaisi seksiä eläimen kanssa mies ieluummin, kuin ihmisen. Vaiettu seksuaalivähemmistö.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"...sosialidemokraattiset opiskelija-aktivistit..."

- Oho! Ne molemmatko?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tossavainen ei muista enää opiskeluvuosiaan. Jo silloin Helsinkiin toivottiin bordellia, työnimenä Auran panimo. Ikävä, että turkulaiset olivat jo varanneet nimen...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Indonesialainen mies ja lehmä määrättiin naimisiin: Lehmä vietteli minut!

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883386679...

Otto Lehto (Vihreät, Hki) kirjoittaa Uuden Suomen tätä aihetta käsittelevissä
kommenteissa seuraavaa:

"Eläimiin sekaantuminen on marginaalinen asia, mutta niissä tapauksissa kun sitä tapahtuu, niin täytyy erottaa sellaiset tapaukset, joissa eläin ei ole kärsinyt, niistä, joissa eläin on kärsinyt. Jos on, niin kyse on toki eläinrääkkäyksestä."

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kaiken lisäksi Hanna ei Ajankohtaisessa kakkosessa edes esittänyt bordelleja, vaan seksityön täydellistä dekriminalisointia. Sitä tulisi siis käsitellä samanlaisena työlainsäädännön alaisena asiana kuin muutakin työtä.

Voi vain kuvitella, miten paljon enemmän parittajat ja ihmiskauppiaat pelkäisivät SAK:ta ja sen juristeja kuin resurssipulan kourissa kamppailevaa poliisia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tossavainen ei suoraan sano, enkä minäkään hänen puolestaan kun en tykkää laittaa toiselle sanoja suuhun, ja siksi kysyn.

Että onko esitys bordelleista nyt sitten Tossavaisen mielestä hyvä vai huono asia? Ja miksi?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Nykyisen lain mukaan seksiä saa myydä, jos on yksityisyittäjä, jolla on veroasiat ja muut kondiksessa. Demarit ja muutki aiheesta keskustelleet ovat vastustaneet sekin myynnin kriminalisointia, eli he haluavat säilyttää status quon.
Bordelleja katukuvaan ei ilmestyisi, koska parittaminen on laitonta, eikä sen laillistamista ole ehdotettu.

Perehdy ennenkuin otat kantaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tai siis niin, kukaan ei välttämättä halua säilyttää status quoa seksin myyntiin/ostamiseen liittyen, koska nykyinen järjestelmä on vähintäänkin sekava. Seksiä saa myydä, muttei ostaa. Tietenkin kaikki haluaa tähän tilanteeseen jotain järkeä, seksin myyjät ammattiliittoihin ja suojatumman aseman heille. Kukaan taas (paitsi ilmeisesti perussuomalaiset Jalosen linkkien mukaan) ei halua laillistaa bordelleja eli parittamista.

Jukka Mäkinen

Bordelli ja parittaminen ovat kyllä ihan eri asioita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun yhdistää näin kaksi erillistä asiaa, bordellit ja eläimiin sekaantumisen, ja nostattaa kollektiivista käymistilaa niiden moraalisessa tuomisessa, niin tuo epäsuorasti ilmi oman homofobisuutensa.

Hannu Tanskanen

(kirjoittaja poistanut kommentin)

Hannu Tanskanen
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikähän tässä lienee Tossavaisen kanta? Hän odottelee tälläisten muokkaavan ihmisten kantoja mutta mihin suuntaan? Tossavaisen kannattamaan vai vastustamaan?

Vai onko tämä taas niitä Tossavaisen tussahduksia jotka lässähtävät kuin jutut saunapuudirektiiveistä ja Stubbin kormuuttaminen avustajien käytöstä vaalikampanjassa sekä niin, niin monet muut?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näistä teemoista voinee löytyä verkosta demareille monenlaista videota some-henkisessä vaalityössä levitettäväksi.

Some on nyt "hottia". Paavo "Åbon tohtori" Väyrynen on pestannut kuusi(6) some-kykyistä avustajaa viemään hänet kevään hallitusneuvotteluihin. Hänelle myönnettiin alan palkinto videoiden esimerkillisestä käytöstä EU-vaalityössä, Timo Soinikin mainitsee sanan "some" yhä useammin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kieltolaki ei tässäkään asiassa tuo toivottua ratkaisua.
Miksi seksiä ei saisi kaupata?
Miksi seksiä ei saisi osaa?

Nykyhärjestelmä tukee taas kerran järjestäytynyttä rikollisuutta.

Toimituksen poiminnat