Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Stubbilaisella narsismilla peitetään ongelmat

Wikipedian mukaan narsismi tarkoittaa itserakkautta, -ihailua ja viettienergian kohdistumista omaan itseen. Stubbilaisena ilmiönä olemme saaneet sitä median myötävaikutuksella tuutin täydeltä päivästä toiseen muutaman kuukauden ajan. Viimeksi eilen Seinäjoelta.

Pahimmillaan narsismi on jopa vaikea sairaus, josta kärsivät eniten läheiset henkilöt. Parhaimmillaan se on myönteinen ilmiö. Narsismia on siis monenasteista.

Vaikuttaa siltä, että puoluesihteeri Taru Tujusen tarkassa ohjauksessa Kokoomus puolueena käyttää määrätietoisesti hyväkseen stubbilaista narsismia. Politiikasta tehdään viihdettä ja siten peitetään tämän maan ajautuminen pahaan lamaan. Voidaan puhua jopa kriisistä, sillä tilanteemme on jo etelän ongelmamaihin verrattava.

Jos todellinen tilanne olisi esillä mediassa ja keskusteluissa, niin siitä seuraisi Kokoomuksen galluplukujen romahtaminen. Nyt kokoomusjohtoisen hallituksen täydellinen epäonnistuminen halutaan peittää narsistisen viihteen avulla.

Mielestäni tällainen toiminta on tarkkaan harkittua ja siksi poikkeuksellisen edesvastuutonta. Nyt tarvittaisiin rehellistä tosiasioiden tunnustamista ja tarvittavien päätösten tekemistä.

Niin ei kuitenkaan tapahdu. Stubbin hallitus on eräänlainen toimitusministeriö, jonka ainoana tehtävänä on peitellä Kataisen-Urpilaisen hallituksen epäonnistumisia ja kiillottaa julkikuvaa tulevia vaaleja varten.

Vaaleihin on kuitenkin vielä kahdeksan kuukautta. Pidän todennäköisenä, että sitä ennen tilanne kriisiytyy vielä nykyistä pahemmin. Silloin stubbilaisuuden kupla puhkeaa.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Niko Sillanpää

Jos joku taho tekee politiikasta viihdettä ja performanssia, niin kyseeseen tulevat Stubbin pukeutumista ym. kauhistelevat tahot. Kutsuttakoon heitä leikkisästi vaikka tossavaisiksi. Nämä tahot pöyristelevät pöyristymistään somessa Stubbin loafereita ja polvihousuja, valtakunnan tärkeintä uutista ja kremlologisten perinteiden mukaista signaalia. "Toista se oli Kekkosen aikaan, jolloin miehet olivat miehiä eikä homoja(!1!) ja saarnasivat radiossa vakavalla äänellä (homoerootista lähentelevästä) N-L:n suhteesta".

Mitä perussuomalaiset sitten tarjoavat?

Sekä talouspoliittisesti, ulkopoliittisesti että arvoissa paluuta 1950-1980-aikaan.

Eli talouspolitiikassa korkeat korot ja devalvaatiosykli tai valuutan kellutus ja säännölliset spekulatiiviset hyökkäykset. Sekä tietysti vasemmistopopulistiset "solidaarisuus"verot ja ironisesti myös teekutsuliikkeen retoriikkaan kuuluva "pienyrittäjyyden" jalustalle nostaminen, onhan teillä "unohdetun kansan syvä rivit" aina huomioitavananne.

Ulkopolitiikassa paluuta itsesensuurin aikaan Neuvostoliiton (tai vastaavan venäläisimperiumin) puudeliksi, keppiä käskystä noutamaan.

Arvoissa paluuta vanhoillisprotestanttiseen körttiläisyyteen ja tiukkaan heteronormiin. Ja toisaalta oikeistopopulismiin kuuluvaan poissulkevaan kansallisaatteeseen.

Reijo (ja Timo ja Paavo ja Vladimir jne.), ongelmana "ajattelussanne" vain on, että maailma (onneksi) muuttui tässä välillä. Ei ole enää 50-luku tai 80-lukukaan sen puoliin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Keittiöpsykologi taas vauhdissa. En yhtään ihmettele, että Suomessa esiintyy niin paljon masennusta kun iloiset elämästään nauttivat ihmiset diagnosoidaan narsisteiksi. Tässä maassa kun ei nähtävästi saa olla positiivinen.

Reijo Tossavainen

Positiivisuus ja narsismi ovat täysin eri asioita.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Näin Se juurikin on siksi minua ärsyttääkin suunnattomasti narsismi-sanan ryöstöviljely. Osaatko haastaa Stubbia ollenkaan poliittisesti vai jatkatko vain tällä lällättelylinjalla?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

Eikö Stubb haasta itseänsä poliittisesti?
"Tämä ei ole euron kriisi!"
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Stubb+Eurokr...

Tässä sitten muutamia haasteita aiheesta "meillä on euron kriisi":
http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=kanniainen%2...

Missä ovat Stubbin "haastavat" kirjoitukset euron kriisistä? Ei niitä taida löytyä kovin helposti, koska "tämä ei ole euron kriisi". :D

P.S.
"Jos talouskriisissä olisi sata askelta, sanoisin että niistä 65 on jo takana."
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/Sivut/s...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Suomessa on mielestäni demokratiavaje, josta puhuin jo viime eduskuntavaalien alla. Tilanne on edelleen pahentunut nykyhallituksen aikana. Onko perustuslaissa määritelty, että pääministeri valitaan suurimmasta puolueesta? Nykyinen Stubidokin tuli valittua kokoomuksen puoluekokouksessa.

Tilanteen ollessa tämä puolueet keskittyvät suurimman puolueen aseman saavuttamiseen ja asialinjat jäävät pinnallisiksi. Kokoomus alkaa käyttää putinilaista ääntenkalastelua ja sosdemit vanhaa verorahojen jakelua mahdollisille äänestäjäryhmille( vaikkapa velalla jos ei muuten riitä)!

Reijo Tossavainen

Kokoomuksen puoluetoimistossa ja mainostoimistossa mietitään tulevia kuvioita. Veikkaan, että vaalien lähestyessä on helppo löytää syntipukki maan ongelmille. Se on Venäjän pakotteet.

Niko Sillanpää

Jos ne pysyvät nykyisinä maito- ja juustopakotteina, eipä taida kokonaistalouteen juuri näkyvää vaikutusta olla.

Mikäs se Tossavaisen mukaan maan talouden suurin ongelma sitten on? D-vitamiinin puute? Onko kilpailukyky malli Tossavainen == devalvaatio?

Reijo Tossavainen

Sillanpää näyttää olevan omien ennakkoasenteidensa vanki.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

Mikä perustalousviisaiden valuuttaliitosta poistumisen ideana sitten on, jollei devalvaatio, devalvaatio ja devalvaatio?

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #19

Olen ymmärtänyt, että se olisi kelluva valuutta, mikä hakisi oikean arvonsa markkinoilta koko ajan. Mutta varmaan joku perussuomalainen tietää paremmin.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #20

Ruotsissa oma raha ja viimeisten 10 vuoden aikana Suomea selvästi parempi talouskehitys. Kiitos lähinnä oman rahan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Eli siis devalvaatio, devalvaatio ja devalvaatio, vai arvelitko oman rahan vain mystisellä olemassaolollaan vaikuttavan.

Ruotsissa ei osunut ITC-sektorin ja perusteollisuuden voimakasta rakennemuutosta globaalin laman kanssa samanaikaisesti, kuten Suomessa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #23

Ja juuri sen takia olisikin hyvä jos valuutta joustaisi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

No Suomen valuuttahan kelluu tälläkin hetkellä. Ja korkotaso on ennätyksellisen matala. Korkopreemiot yrityksille tosin korkeita.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #25

Mutta euro arvo on liian kova Suomelle.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

Tai työvoiman hinta liian korkea pääkilpailijamaihin nähden, vaikka Saksa.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #27

Siinäkin olisi varmaan korjaamista. Olisi varmaan vaan melkoinen poliittinen itsemurha poliitikolle alkaa ehdottaa vaikka 25% palkan-alennuksia. Mutta, jos se valuutta edes joustaisi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #28

Kyllä se kelluva valuutta voi myös laskea ostovoimaa ja nostaa hintoja paljon enemmän kuin tuo 25%.
Toki joku sitten taas kääräisee saman summan eli yhdeltä ryhmältä siirretään rahaa toisen ryhmän taskuun.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hmmm. Joskus ehkä kannattaisi miettiä kahdesti ennen kuin alkaa muita kovin tarkasti analysoimaan. Äkkiä tulee mieleen ainakin kolme, jotka ovat Tossavaista paljon lähempänä kuin Stubb. Kannattaisi selvittää, suhtautuuko sairaalloinen narsisti itseensä kohdistuvaan peilin huonoon asetteluun huumorilla.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Uusi yritys!

Alexsander STubb valittiin EU-vaaleissa ( kokoomuksen 8% ääniosuudella kaikista äänioikeutetuista) EU-parlamenttiin ei pääministeriksi.
Suomeen on pesiytynyt "lumedemokratia", jota suurimman puolueen nimissä ylläpidetään!
Kannan huolta peruskoulutuksesta, jossa historian ja yhteiskuntaopin opetuksen pitäisi olla tärkein aine välineaineiden jälkeen.
(Jo oppikouluaikoinani koulussamme oli kokeiluna yhteiskuntaopin opetus. Menestymiseni siinä jätti mm. kiinnostukseni politiikkaan)

Perheellisillä on senverran arkityötä, että kaikilla ei ajan puolesta ole mahdollisuutta eikä kaikilla edes kiinnostusta tapahtumien taustojen selvittämiseen. Tällöin Putinin harjoittama kansansuosion kalastelun menetelmätkin sopivat hyvin Suomenkin maaperälle, joita Stubidokin käyttää !

Reijo Tossavainen

Analyytikot kehottavat tällä hetkellä myymään Suomen 10 vuoden velkakirjat ja ostamaan Saksan ja Belgian vastaavia. Suomen luottoluokituksen odotetaan tipahtavan.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Niin, ja Tossavainen on ennustanut hallituksen eroa syksystä 2011 alkaen, 12 vuodenajan mittaisen ajanjakson. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, ellei mahdotonta?

Reijo Tossavainen

Kataisen hallituksen ministereistä yli puolet on lähtenyt lätkimään. Myös pääministeri ja käytännössä samalla hallitus on vaihtunut.

Ennusteeni on toteutunut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

"Ennusteeni on toteutunut."

Niinhän ne aina :D

Narsistit uskovat aina olevansa oikeassa tai selittelevät ainakin itselleen parhain päin... Kyökkipsykologia voi iskeä itseäänkin päin näköä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ja perussuomalaiset narsistit tuottavat Suomeen lisää ongelmia....

Reijo Tossavainen

Maikkarin jutussa oli tällainen yleisökommentti:

"Uutiset ovat täynnä todella huolestuttavia aiheita niin kotoa kuin maailmaltakin, mutta Alex 4 v leikkii Duudsonien kanssa vailla huolen häivää. Nyt tarvittaisiin valtiomiestä, eikä Sirkuspelle Hermannin reinkarnaatiota."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/stubbi...

Juha Hämäläinen

Tämä viesti Stubbille oli Usarille liikaa!

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/08/12/anony...

Ehkä tämäkin viesti katoaa kohta ?

Toimituksen poiminnat