Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Rädyn moraalittomuus kokoomuslaista minä-minä itsekkyyttä

Kokoomus on viimeisen vuoden ajan kiillottanut julkikuvaansa peittääkseen Kataisen hallituksen täydellistä epäonnistumista. Kiillotus ja huomion kääntäminen muualle on onnistunut liiankin hyvin, mutta jossakin vaiheessa kupla aina puhkeaa. Niin on nytkin käymässä.

Kevan hallituksen pj. Laura Räty (kok) sanoi Merja Ailus -kohun aikoihin näin: "Näiden viimeaikaisten tapahtumien ja toimitusjohtajan kanssa käymieni keskustelujen perusteella totean, että toimitusjohtajalla ei ole sellaista arvostelukykyä, jota julkisen eläkelaitoksen johtajalta itse edellytän. Siksi joudun ikäväkseni toteamaan, että näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta toimitusjohtaja ei nauti minun henkilökohtaista luottamusta."

Ailus menetteli juridisesti oikein. Hän käytti "luontaisetuja" Kevan hallituksen hyväksymällä tavalla. Niin sanottu yleinen mielipide eli kansakunnan moraali oli kuitenkin toista mieltä. Se ei hyväksynyt kohtuuttomaksi katsomiaan etuuksia. Ailus joutui lopulta eroamaan.

Myös Laura Räty on mitä ilmeisemmin toiminut laillisesti. Sen lääkärifirman "verosuunnitteluun" erikoistuneet juristit lienevät hyvin varmistaneet. Kyse on siis muusta, kyse on Ailuksen tapaan moraalista. Siitä mikä on yleisen näkemyksen mukaan hyväksyttävää ja mikä ei.

Ailuksen ja Rädyn tapaukset ovat toisiinsa rinnastettavat. Rädyn tapaus on kuitenkin moraalisesti "painavampi", sillä hän oli erottamassa Ailusta.

Mielestäni Rädyn eroamiselle on vähintään yhtä painavat perusteet kuin Ailuksen eroamiselle. Rädyn pitäisi siis ymmärtää erota. En siihen kuitenkaan usko, sillä eron myötä Kokoomuksen iloiseen selfie-ilmeeseen tulisi ikävä särö.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Tässäpä pohdittavaa kaikille ahnetta Laura Rätyä äänestäneille. Seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa kahdeksan kuukautta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Porvoolainen puoluesihteri Taru Tujunen esitteli Alexander Stubbille uudet ministerinimet, ml. Laura Rädyn.

Toisaalta jos porvoolaisen syntyperäinen tuotemerkki olisi Satu Tajunen, niin eikö voisi kuvitellakin hänen tietään ohjattavan kohti jonkun puolueen rautanyrkkiyttä valtakunnan politiikan vielä EU-ajallakin pohjautuessa Vanhan testamentin arvopohjaan?

Meinaan Vanhan testamentin arvopohjalla ihmisen kohtalon olleen aika pitkälle ennaltamäärätyn, niinpä jos sait nimeksi esim. Pönkkö ja luulit kelpaavasi ns. ajattelijaksi, niin sille sanottiin puuhevostenkin nauravan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onko mukasuvaitsematon herra Tossvainen alkanut kommunistiksi kun vainoaa rehellistä yksityisyrittäjää, joka edes jollain tavalla yrittää varmistaa sen, että työnteosta jäisi jotain käteen, eikä valtio sosialisoisi veroina ihan kaikkea! :o

Reijo Tossavainen

Toveri Niemiseltä kokoomuslainen kannanotto.

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Voi tuttipullo ja hiekkalaatikko että työstä pitäisi jäädä jotain käteen kun samalla yli 100 000 Suomalaista pakotetaan karenssin uhalla ilmaisiin töihin rädynkin alle kunnassa ennen. Mistä näitä riittää!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Puolueen moraalittomuus on vielä tuomittavampaa kun se tehdään veronmaksajien rahoilla. Se on puolueen kanta ja jokaisen puolueen kannattajan moraalikäsityksen mittari.

Timo Soini ja Raimo Vistbacka ovat junailleet liiketoimen, jolla 2,7 miljoonaa euroa veronmaksajien selkänahasta nyhdettyjä puoluetukirahoja siirretii heidän kontrolloimalleen säätiölle.

Menettelyssä ei ole mitään laitonta, mutta se muistuttaa ikävällä tavalla niitä hyvävelikähmintöjä, joista on tullut maan tapa varsinkin vanhoissa puolueissa ja joita perussuomalaiset ovat sanoneet vastustavansa.

Vuoden 2011 toukokuusta lähtien Perussuomalaiset on saanut yhteiskunnalta avustusta n. 550 000 € kuukaudessa (puoluetuki + tiedotustuki). Vuodessa tämä summa on 6 630 000 €.

Jytkyn jälkeen tapahtui mielenkiintoinen liiketoimi, jossa Perussuomalaiset lainasi Perussuomalaisten tukisäätiölle 1,7 miljoonaa euroa. Säätiö osti näillä lainarahoilla Yrjönkadulta Helsingistä 450 neliön toimistokiinteistön 1,46 miljoonalla eurolla. Lisäksi remontti maksoi noin miljoona euroa ja kalusteet noin 200 000 euroa. Remontin maksoi puolue.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Jytkyn jälkeen tapahtui mielenkiintoinen liiketoimi, jossa Perussuomalaiset lainasi Perussuomalaisten tukisäätiölle 1,7 miljoonaa euroa. Säätiö osti näillä lainarahoilla Yrjönkadulta Helsingistä 450 neliön toimistokiinteistön 1,46 miljoonalla eurolla. Lisäksi remontti maksoi noin miljoona euroa ja kalusteet noin 200 000 euroa. Remontin maksoi puolue."

Ihan mielenkiintoista, mutta kerro RKP:tä ja muita puolueita lähellä olevista säätiöistä. Kuka omistaa Hakaniemessä olevat kiinteistöt ?

Kuka on aikoinaan maksanut puoluetuet, joilla mediaa hallitaan.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

"Kokoomuslaisen ideologian perusyksikkö; jos näin voidaan sanoa; on aina minä eikä varmasti koskaan me."

Reijo Tossavainen

Facebookin puolella kokoomuslainen kansanedustaja puolustaa Rätyä sillä perusteella, että näin moni muukin on tehnyt.

Saman logiikan mukaan minä jäätyäni kiinni ylinopeudesta, voisin perustella ylinopeuttani sillä, että monet muutkin tekevät niin...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ei pidä paikkaansa. Ylinopeus on liikennerikkomus josta seuraa huomautus, rikesakko tai ajo-oikeuden menettäminen määräajaksi.

Rangaistuksen välttämiseksi ei auta vetoaminen siihen, että muutkin ajavat ylinopeutta. Se osoittaa typeryyttä ja olisi hyvä syy korottaa rikesakko päiväsakoksi.

Lain noudattaminen tai toimimalla lakia noudattaen ei ole rikos.

Edellyttäisi edes kansanedustajan erottavan nämä eri asiaksi. Kumpaakin lakia Tossavainen on kaiketi ollut laatimassa ?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Räty on toiminut toistamiseen tyhmästi, voi myös sanoa moraalittomasti. Eikä asia ole tippaakaan selittelystä muuksi muuttunut.

Mutta mikä Sinä, itsekkyyden huippu, olet yleistäen leimaamaan kaikki kokoomuslaiset.

En sillä kirjoita, että olisin loukkaatunut. Ei maksa vaivaa loukkaantua sinunlaiseesi.

Reijo Tossavainen

Ministerivala: "Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi."

Korostan, että edellä vannotaan toimia oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Tosi on. Niinpä onkin mielenkiintoista nähdä, johtaako Rädyn esiintyminen luottamuspulaan. Toisaalta rikostahan hän ei liene tehnyt, lakia rikkonut.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Koko kokoomuksen täytyy erota.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Ei Kokoomus eroa vaikka syitä olisi yllin kyllin, joten se pitää erottaa, jos ei muuten onnistu niin seuraavissa vaaleissa.

Markku Vähätalo

Ei kai nyt sentään Suomessa kenenkään tarvitse erota...

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

8 kuukautta on hyvä aika unohtaa kaik. Mennää sit yhes kokoomusta äänestää! Stub.... Twitteri on parasta! sydän!!!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ei Rätyä voi erottaa. Ei hän myöskään itse eroa. Hän on toiminut kuten kunnon kokoomuslainen vain voi. Eihän sitä nyt kukaan millään rupea maksamaan mitään veroja tai muita maksuja, jos niistä pääsee eroon aivan kokoomuslaisen laillisesti.

Siis liity kokoomukseen ja sinulle neuvotaan, miten et enää maksa veroja!

Räty kyllä ymmärtää aivan hyvin myös köyhemmän kansanosan tilan. Kuuluuhan hän työväenpuolue kokoomukseen. Kyllä lääkäri Räty osaa erittäin ja poikkeuksellisen hyvin terveydenhoidon ja sosiaaliturvan uudistuksen. Sen hän on jo ilmaissut. Tärkein uudistuksen tavoite on, että yksityiset toimijat saavat mahdollisimman paljon tuloja ja maksavat mahdollisimman vähän veroja. Tämä on selkeä ja selvä kokoomuksen linjaus, jota ministeri Räty vie tarmokkaasti eteenpäin. Antakaamme hänelle työrauha ja kaikki mahdollinen tukemme.

Eerikki Perälähde

No kokoomuslaisethan ne verot oikeasti tässä maassa maksaa. Eli keski- ja hyvätuloiset siis. Kolme alinta tuloluokkaa (n. 50% kansasta) maksaa yhdessä vähemmän veroja kuin ylin tuloluokka (10% kansasta)

Joku harva saattaa vähän harrastaa verosuunnittelua, mutta niinpä pienituloisetkin kiertävät veroja hakemalla viinat ja tupakat Virosta.

Käyttäjän JyrkiKaarttinen kuva
Jyrki Kaarttinen

Hyvä kommentti,

eiköhän kansalaisille ole jo selvinnyt minkälainen nainen lääkäriministeri L. Räty on toiminnan moraalilta ja etiikalta.
Hän oli moralistina suureen ääneen tuomitsemassa Ailuksen toimet, mutta tuon oman moraalin kohdalla on ollut vähän niin ja näin.
Ministerinä hän ei tiennyt vähimmäispalkkaa, koska hän on kiinnostunut omankin näkemyksensä mukaan lähinnä omista ansioistaan.
Toivoa sopii, että Suomen kansa muistaisi nyt vaaleissa, että omaan pussiin pelaavaa egoisti Rätyä ei pidä Arkadianmäelle valita.
Parempi on, että Räty jatkaa hyvätuloisten tutkimista yksityisellä lääkäriasemalla, niin köyhien, vähävaraisten ja ruokajonossa seisovien ei tarvitsisi ainakaan hänen toimiensa seurauksena kurjistua lisää.
Mitenkähän sitä on meillä bruukattu sanoa, että ahneudella on p-nen loppu!

Sari Niemeläinen

Eräs kommentoija (en nyt tähän laita kuka ja missä, hän laittakoon itse tänne jos haluaa) otti esiin tärkeän kysymyksen:

Minua taas ihmetyttää 'se' mistä Rädyn asiassa ei 'vielä' puhuta. Omien sanojensa mukaan Räty sai työsuhdeautoetua ja parkkeerasi palkkojaan holdingyhtiöönsä vuosina 2007-2011, ollessaan samaan aikaan äitiyslomalla (lapset synt. -08 ja -11). Kysymys kuuluu: nostiko Räty äitiyspäivärahaa samaan aikaan kun oli töissä ja siirsi palkkansa holdingyhtiöönsä? Siltähän tämä nimittäin vaikuttaa. Odotan, että Räty selventää tämän todella tarkoin eli milloin hän on nostanut päivärahaa ja milloin ollut töissä, sillä Suomessa on viime vuosina korostetusti painotettu, ettemme hyväksy minkäänlaista päivärahatukien väärinkäytöksiä ... Hän ei selvästikään halua selventää tätä asiaa mutta eihän tosiseikat mihinkään katoa ... odottelen ...

Eli tarkennan vielä: KELA: "Voit työskennellä äitiysvapaasi aikana ja saada Kelasta äitiysrahaa, mutta työskentelypäiviltäsi äitiysraha maksetaan vähimmäismääräisenä (23,92 e/pv). Muilta päiviltä saat täysimääräisen äitiysrahan. Työskentely sunnuntaisin ei vaikuta äitiysrahaasi, sillä äitiysrahaa maksetaan vain arkipäiviltä."

Jos Räty siis työskenteli arkipäivisin (ma-la) sairaalassa samaan aikaan äitiyslomansa aikana, niin hänellä tulisi olla näitä 23,92 euron minimimaksupäiviä. Onko?! Rädyn on itse tullut tehdä Kelalle asiasta ilmoitus ... Onkohan tehnyt?

Sari Niemeläinen

Autoedusta samaiselta kommentoijalta vielä tarkennus:

PS. Ai niin, vielä sellainen asia tuli mieleen, että miten Rädyn työsuhdeauto 'luontaisetuna' vaikuttaa äitiyspäivärahaan:

Jos olen ymmärtänyt oiken, niin Räty valmistui lääkäriksi -06 ja työskenteli 2007-2011 omaan holdingyhtiönsä piikkiin, josta myös sai työsuhdeauton. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Rädyn työnantaja (oma yritys) on maksanut Rädylle ensimmäisen äitiysloman alettua (-08) tietyn ajan palkkaa, jona aikana Kela on korvannut työnantajalle (Rädyn firma) äitiysrahat ja jatkanut äitiysrahan / vanhempainrahan maksamista säännösten mukaisesti myös seuraavan lapsen synnyttyä -10.

Kela kuitenkin ymmärtää kaikki luontaisedut palkkatuloksi. Myös autoetu on luontaisetu. Niinpä Rädyn olisi tullut hakea Kelalta muutosta 08-11 myönnettyyn vanhempainrahaan mikäli hän ei ollut etukäteen ilmoittanut Kelalle saavansa äitiysloman aikana myös palkkatuloa (=autoedun arvo/kk).

Autoetu on jokatapauksessa ollut käytössä Rädyllä reaaliaikaisena palkkatulona. Siitä saatua palkkatuloa Räty ei ole voinut parkkeerata holdingyhtiöönsä. Käytännössä tämä tarkoitaa sitä, että Rädylle maksettavan vanhempainrahan määrää olisi tullut pienentää autoedun arvon perusteella.

Tältä osin kysymys kuuluu: onko Räty ilmoittanut Kelalle ja verottajalle työskentelyvuosinaan / äitiyspäivärahaaikoinaan saamansa autoedun?

En ole kuullut hänen kommentoineen, että kaikki asianmukaiset viranomaisilmoitukset saatujen sosiaalietuuksien tiimoilta olisi tehty?!

Toimituksen poiminnat