Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomi tarvitsee pätevän pääministerin

Pääministeri Alexander Stubbilta kuulimme lauantaisena aamuna "terävän" havainnon: "Maamme ongelmat johtuvat siitä, että Suomi on ollut kuusi vuotta taantumassa."


Stubbin arvio kuvaa hyvin miehen pinnallista asioihin suhtautumista.

Voi pyhä yksinkertaisuus! Kyllä Suomi ja suomalaiset ansaitsevat pääministerin, joka on perehtynyt asioihin syvällisemmin.

Stubb kehui myös Laura Rädyn ja Lasse Männistön kaikenpuolista erinomaisuutta.

Nyt meni minun silmissäni vähäinenkin Stubbin arvostus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Sarjassamme "suuren selfie-ajattelijan" havaintoja:

"Ongelma on se, että meidän talous supistuu, joka tarkoittaa että saamme vähemmän verotuloja, joka tarkoittaa että meillä on vähemmän rahaa käytettävissä".

Tästä voisi Stubbille myöntää jo tiedonjulkistamisen palkinnon.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ei mitään ihmettelimistä tämän porukan suuntaan.
Sanoihan Rätykin ettei tiedä miksi hänet valittiin ministeriksi.
Ovat hämillään, häpsingillään ja eksyksissä kuin lapsoset aikoinaan metsässä kun leikittivät lippuvarasta....kaikki on tullut niin yllätyksenä taas jälleen kerran muka, kuin orvolle ministerin salkku.

http://yle.fi/uutiset/orpolle_maa-_ja_metsatalousm...

Kaikki tulee muutenkin niin yllätyksenä hallitukselle nykyään:

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1381...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Niinpä, mutta kun kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla kaapia. Tämän twiittailevan höperön joutaisi jo heivata pihalle hallituksesta, ennenkuin enemmän munaa itseään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Stubbin ajatteluketju jatkuu varmaan siten, että taloussuhdanteet korjaavat taantuman, joten asiat korjaantuvat itsestään.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Stubelon mielestä saa tehdä virheitä, ja siitä selviää anteeksipyynnöllä. Hups nyt meni muutama miljoona hukkaan, anteeksi.
Mikä olikaan seuraava stubeloitava homma.

Ei helvetti, tuollainen "talousnero" pois pallilta samantien.

Teeppä yksityisellä puolella virhe.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On se pelottavaa, että tällainen polvihousumies on maamme vaikutusvaltaisin poliitikko. Matematiikaan opettajamme sanoi aikoinaan monille, että ei tyhmyydelle mittään voi. Mutta kyllä keskeiset virat ja tehtävät pitäisi täyttää pätevillä henkilöillä - ei vaalivankkurin vetäjillä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Miten on mahdollista Stubbin näkökulmasta, että olemme olleet 6 vuotta taantumassa?

Kokoomushan on käytännössä hallinnut maata jo keväästä 2007 alkaen, kun Aamulehden otsikkoa siteeratakseni "Vanhasen kakkoseen tulossa kokoomus, vihreät ja RKP"?

Sen lisäksi olemme olleet koko ajan EU:ssa, Eurossa sekä kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa pöydissä, joissa ääliöille maksukuitit käteen jaellaan.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Mitä voisi tehdä räksyttämisen sijaan?
Voiko maailmaa ymmärtääkin, ja miten pitkälle?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaisia johdetaan kuin lukutaidottomia RUK:n opeilla käskyttämällä. Ulkomaankauppaministeriksi nimitettiin Mikkelin nainen, koska Mikkeli on Päämajakaupunki. Vuonna 2017 itsenäisen täyttäessä 100 vuotta jokavuotisen Päämajasymposion juhlapuheen pitää Mikkelin oma poika Olli Rehn.

Tätä kirjoittaessani kuuntelen toisella korvalla Iisalmen uutta paikallisradiota Radiosandelsia. Vähän väliä mainostetaan syyskuun 4. pnä Lieksassa pidettävää "suurta, upeaa" Jatkosodan 70-vuotisjuhlaa. Alakuoululaisille järjestetään ensi lumilla Talvisotahiihtoja.

Tuntuu kuin jossakin olisi päätetty sammuttaa Suomen valot.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Liekö noita päteviä kandidaatteja perussuomalaisistakaan löytyy. Halliskin lähti Rysseliin.

Niko Sillanpää

"Suomi tarvitsee pätevän pääministerin"

Aika outo kommentti Tossavaiselta, koska kyseinen vaatimus sulkee kaikki perussuomalaiset pois.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin kuka olisi vaihtoehto? Soinin mukaan persu ei myy persettään. Mutta ukrainan soini olisi myynyt heti muutamasta maitorekasta. Sieltä ei ainakaan pätevää ja luotettavaa pääministeriä tule.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Maamme ongelmat johtuvat siitä, että maamme on kuusi vuotta ollut kokoomuksen johdossa.
Stubbia kuitenkin arvostan kuten ryssätkin. Stubb sanoo mielipiteensä suoraan. Ei meillä tänään huono pääministeri ole.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jarmo Lauros,

YYA-nöyristelyn aikana Suomessa opittiin kaikenlaisiin kiertoilmaisuihin, josta höpertelystä tuli suoranaista taidetta. Se oli semantiikan tutkijoiden ja tulkitsijoiden kulta-aikaa. Kun Johannes Virolainen kerran sanoi hallituksen muodostamiseen vaikuttaneen ns. yleiset syyt (tarkoitti Neuvostoliiton hyväntahtoista ohjausta mm. Suomen hallitusten muodostamiseen), se lause merkitsi hänen poliittisen tiensä loppua huipputasolla.

"Voi niitä aikoja..." Silloin jokainen arvostettavaksi haluava poliitikko tarvitsi henkilökohtaisen kotiryssän. Jokunen rassukka joutui liian lipevästä toiminnasta vahingossa jopa oikeuteen ja lievästi tuomittiin. Suoranainen koreapuheinen valehteleminen oli maan vallitseva tapa. Se meni ns. kansan tajuntaan niin syvästi, ettei se sieltä äkkiä lähde. Se tapa meni myös maaailman valtioiden johdon tajuntaan niin, että se on siellä vieläkin: Suomea epäillään edelleen Neuvostoliiton ja nykyään Putinin Venäjän puolestapuhujaksi. Pientä horjuntaa taitaa ilmetä, kiitos presidentin, ulkoministerin ja nyt myös pääministrin selkeän ihmisarvoa ja kansojen itsenäisyyttä korostavan linjan.

Suomessa vanhojen vapisijoiden lisäksi tietämättömät nuoret, ennenaikojaan vanhuudenheikoiksi tulleet horiskot eivät halua kuulla eivätkä ymmärrä rehellistä puhetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"YYA-nöyristelyn aikana Suomessa opittiin kaikenlaisiin kiertoilmaisuihin, josta höpertelystä tuli suoranaista taidetta."

Tuo oli Neuvostoliiton ja suomalaisten kommunistien aikaa eikä sitä voi verrata Suomen suhteisiin nykyiseen Venäjään joka on samanlainen kapitalismiyhteiskunta kuin länsimaatkin (myös EU), eli pieni pääomaluokka vetää rahat itselleen. Tällä vääristelyllä (Venäjä=Neuvostoliitto=Stalin) natointoilijat vain vetävät mattoa altaan.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jarmo Makkonen,

riistokapitalistinen Venäjä, jossa pienituloinen presidentti on ainakin Venäjän rikkaimpia miehiä, ellei koko pallon, on kokonaan erilainen kuin demokratian, median ja kansalaisyhteiskunnan vahtimat länsimaat. Venäjällä ei kansalaisyhteiskuntaa ole ja media on KGB-mies Putinin ja hänen valtaa pitävän KGB-kaartinsa fasistisen (ks. fasismin määritelmiä) rautasaappaan alla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"riistokapitalistinen Venäjä"

Mitä eroa näet "riistokapitalistien" kuppaamassa Suomessa verrattuna saman ilmiöön Venäjällä?

"Entinen liikenneministeri Kimmo Sasi (kok) kehuu yhä valtion 2003 tekemää kauppaa, jossa se sai katsastusyhtiönsä osakkeista 59 miljoonaa euroa. Vain kolme vuotta myöhemmin samat osakkeet myytiin eteenpäin sadoilla miljoonilla euroilla ja valtion leivistä yksityiseen kelkkaan lähteneet viisi johtajaa tienasivat vuonna 2006 yhteensä yli 44 miljoonaa euroa."

Näitä Suomen valtion kuppauksia on tuhansia kuten Venäjälläkin.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Mihin muuhunkaan yksikään hallitus tarvitsee RKP:tä kuin rahoitukseen?
Seuraavien vaalien jälkeen kaikki "takiais" puolueet pois hallituksesta, sillä heillä ei ole mitään annettavaa, ainoastaan otettavaa oman edun tavoitteluun.
Nykyinen hallitus on demokratian irvikuva joka ajattelee ainoastaan ja vain omaa ja puolueensa etua tulevia eduskuntavaaleja varten.
Seuraavan hallituksen kokoonpano vaalituloksesta riippuen pitäisi olla nykyisen kannatuksen mukaan Keskusta, Perussuomalaiset ja tarvittaessa heidän valitsemansa muu puolue.
Kokoomus on osoittanut pätemättömyytensä,oman edun tavoittelun ja ahneutensa. Kokoomusta ei tarvita nyt näytettyjen tekojen perusteella useamman vuoden ajalta päättämään valtakunnan asioista. Päinvastoin,oppositioon opiskelemaan demokratiaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olen lähes samaa mieltä kuin Pekka Pulkkinen.

Ensinnäkin uudet vaalit tulee järjestää mitä pikimmin. Demareille tulee turpiin, mutta mitä sen tuloa pitkittämään. Uusi hallitus koostuu puolueista: keskusta, perussuomalaiset, rkp, vasemmistoliitto, ktp ja skp. Kaikki nuo ovat riittävän vallanahneita ja osaavia.

Reijo Tossavainen

Vielä äsken Stubb ilmoitti, että EU:lta ei tule Venäjälle lisäpakotteita ja lisätukea mm. Suomen maataloudelle. Stubbista huolimatta pakotteita ja tukea tulee. Hyvä niin!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Stubb ainakin puhuu hyvin suoraan ja kumartelematta. Kyllä siitä pisteet täytyy antaa. Näihin normi politiikoihin verrattuna se on uutta suomessa. Jos vertaa nyt vaikka Soiniin, niin siitä ei selvää sanaa, muutamaa letkautusta lukuunottamatta saa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Nyt meni minun silmissäni vähäinenkin Stubbin arvostus."

Kenellä normaalijärkisellä sitä arvostusta on ylipäätään ollutkaan?

Minulle ei ainakaan riitä se, että yksilö harrastaa jotain urheilua ja osaa pestä hampaansa, osoittamaan minkäänlaista kyvykkyyttä missään muussa asiassa.

Hänen pätkäpääministeripestinsä on osoittanut, ettei pelkät valkoiset hampaat riitä, koska niiden takana aivokopassa on vain Eurostoliitto ja Nato.

Toimituksen poiminnat