Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

EU-kriittisyys ei ole eristäytymistä. Päinvastoin!

Päätoimittaja Markku Huusko näyttää olevan tyypillinen EU- ja Nato-intoilija. Hän kommentoi Puheenvuorossa, että EU-kriittisyys on yhtä kuin eristäytyminen. Eihän siitä ole todellakaan kysymys! Sinänsä yksinkertaisen asian ymmärtäminen näyttää olevan niin Huuskolle kuin monille muillekin yllättävän vaikeaa. Joskus tosin on kysymys tarkoituksellisesta väärinymmärtämisestä.

En minä eikä Perussuomalaiset puolueena todellakaan kannata minkäänlaista eristäytymistä. Tasan päinvastoin! Näen ja näemme nimittäin asiat niin, että EU on yksi eristäytymisen muoto. Tänä päivänä ja varsinkin tulevaisuudessa maailma pitää nähdä yhtenä kokonaisuutena. Siksi kaikenlaisia blokkeja pitää välttää ja lisää päätösvaltaa pitää siirtää koko maailman kattaville organisaatiolle, erityisesti YK:lle.

Maailma on todellakin muuttunut. Ennen kirkonkylässä käyntiin meni koko päivä, joskus enemmänkin aikaa. Tänä päivänä yhden päivän aikana käydään tuhansien kilometrien päässä. Sähköinen viestintä on kutistanut etäisyydet minimiinsä. Voimme olla kuvallisessa yhteydessä milloin tahansa ja minne tahansa.

Vaikka korostamme kansainvälisyyttä, se ei saa kuitenkaan olla itsetarkoitus. Yhteistyötä on tehtävä silloin kun se on järkevää. Asioista on päätettävä aina mahdollisemman lähellä päätöksenteon kohdetta. Silloin tunnetaan olosuhteet parhaiten ja päätös voi parhaiten palvella kohdettaan.

Palaan vielä Huuskon kommenttiin. Hän ennustaa, että tulevissa vaaleissa eniten ovat esillä EU- ja Nato-myönteiset kokoomuslaiset ja kansallista päätöksentekoa ja suomalaisten etuja puolustavat perussuomalaiset. Näin varmaankin tulee olemaan.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

älkää tarjotko yhtään nykyistä enempää valtaa YK:lle,
EU:kin menossa väärään suuntaan eniten niisä asioissa joissa YK painostamalla painostaa,
sehän nykyjään maailman suurin tuomiopäivänkultti ja joka tosiaan pyrkii aktiivisesti maailmanhallitsijan rooliin, kun liian isona männöö vituks, niin tehäänpäs siitä vieläkin isompi?
spooky.

Risto Koivula

" älkää tarjotko yhtään nykyistä enempää valtaa YK:lle, "

Demokraattinen YK on sellainen, millaiseksi jäsenmaat sen tekevät. Sen voi sanoa olevan suo- rastaan hyvä ainakin erittäin pienten valtioiden kannalta, koska ne saavat tasavertaisesti oma- leimaisen äänensä kuuluville, että sitten myös niiden viiden suuren Turvallisuusneuvoston pysyväisjäsenen kannalta, joilla 90% maailman sotilaallisesta voimasta, joiden keskinäisen sotilaallisen konfliktin välttäminen on ratkaisevan tärkeää maailmanrauhalle.

" EU:kin menossa väärään suuntaan eniten niisä asioissa joissa YK painostamalla painostaa, sehän nykyjään maailman suurin tuomiopäivänkultti ja joka tosiaan pyrkii aktiivisesti maailman- hallitsijan rooliin, kun liian isona männöö vituks, niin tehäänpäs siitä vieläkin isompi? spooky. "

USA ja EU yrittävät keskittää valtaa itselleen osin siksi, että ne haluavat sitä YK:lta pois. Vaikka USA on YK:n vaikutusvaltaisin jäsen. YK ei taatusti painosta ainakaan euron suuntaan. Eikä kyllä dollarinkaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Linkkihän olisi kiva, jos johonkin viittaa.

Reijo Tossavainen

Tässä Markku Huuskon kommentti, joka on Pertti Väänäsen blogissa:

"Tällainen asetelma on syntymässä kevään 2015 eduskuntavaaleihin, kun vähän kärjistetään:

Eurooppa-suuntaus (lisää EU:ta, euro pidetään ja Natoa lähemmäs) vs. Keski-Euroopasta eristäytyvä suuntaus (Kauemmas EU:n ytimestä, Suomen markka takaisin ja Venäjää ymmärrettävä teki se mitä tahansa).

Tulee oikein kunnon eduskuntavaalit, joissa on tunnetta mukana!

Kokoomus edustaa suurista puolueista selvimmin Eurooppa-suuntausta ja perussuomalaiset ovat eristäytyvän suuntauksen päässä, joskaan ei mitenkään yksiselitteisesti. Mihin asemoituvat keskusta ja SDP?"

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kiitos alkuperäisestä. Huuskohan tuossa sitten sanookin kärjistävänsä. Ja lopuksi vieläpä ettei se tietenkään ole yksiselitteistä.

Jos vaalityötä haluaa tehdä, suosittelen paksumpaa nahkaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Jos vaalityötä haluaa tehdä..."

Bloggaaja Tossavainen on jo kauan ollut ns. rampa ankka, joka istuu eduskunnassa viimeistä kauttaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Palaan vielä Huuskon kommenttiin. Hän ennustaa, että tulevissa vaaleissa eniten ovat esillä EU- ja Nato-myönteiset kokoomuslaiset ja kansallista päätöksentekoa ja suomalaisten etuja puolustavat perussuomalaiset. Näin varmaankin tulee olemaan".

Onhan tuossa tulkinnassa eroa alkuperäiseen. Niin...entinen päätoimittaja..

Reijo Tossavainen

Entinen päätoimittaja osaa lukea niin sanotusti rivien välistä.

Turunenkin on siinä iässä, että taitaa olla jokin entinen... joten turha trollata...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mihin lokeroon mahdamme kuulua me, jotka haluamme pysyä EU:n sisällä mutta Naton ulkopuolella? (Vai olenko omalla karttalehdelläni aivan yksin?)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Huuskon kohdalla voidaan todeta vanha viisaus. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yhteisvelkavaluutan puolustamisessa ei ole mitään järkeä jonka olemme huomanneet useissa talouspoliittisissa keskusteluissa kuten myös Suomen talouden kehityksessäkin vaikkakaan euro ei ole yksistään syyllinen.

Pekka Heliste

Taloudet integroituvat eniten lähialueiden kanssa.Suomen tärkeimmt kauppakumppanit ovat Ruotsi, Saksa ja Venäjä .

Kauppasopimukset näiden kanssa ovat elintärkeitä.YK ei ole kauppajärjestö, joten sillä ei ole merkitystä tässä asiassa.

Sopimustoiminnankin pitää olla tehokasta, on järjetöntä Suomessakin pitää yllä 28 sopimusta kun yhelläkin pärjätään.Samoin, jos Suomessa pitää valmistaa tuotteita 28 tai 200 standardin mukaan niin kallista sekin on ja pienille yrityksille täysin mahdotonta.

Ja kun sopimuksiin liitytään niin Suomen painoarvo on aina pieni ellei päättäjiin satu suomalaista.Mutta aina jotain voidaan vaikuttaa.Liittojen ukopuolella Suomella on vaihtoehtoina eristäydy tai hyväksy muien päätökset.

Persut ovat näköjään hallitushimossaan kääntäneet kaikki takkinsa ja EU arvosteu on enää pikku jurinaa

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Pekka Heliste >> .. jos Suomessa pitää valmistaa tuotteita 28 tai 200 standardin mukaan niin kallista sekin on ja pienille yrityksille täysin mahdotonta.

Pienille yrityksille on täysin mahdotonta innovoida uusi tuote EU-direktiiviviidakkoa vasten. Vähin vaatimus pitäisi olla oikeus jättää direktiivit omaan arvoonsa kotimaan markkinalla. Siiihen tosin tarvitaan ero EU:sta, muuten ei rahkeet (ja halu) Suomen päättäjillä riitä.

Pekka Heliste

Kahden standardin mukaista tuotettakin on mahdotonta pikku yrityksen valmistaa.

Ja kun ensimmäinen tuotten käyttäjä kuolee onnettomuudessa tapahtuu niin joukko sääntelyn purkajia on kurkku suorana ulvomassa sääntelyä ja poliitikkojen päitä vaille

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #18

Pekka Heliste >>> Kahden standardin..

Niin on. Siksi haluaisinkin sen yhden standardin, joka riittäisi kotimarkkinalle mutta ei estäisi koko toimintaa, kuten EU-direktiivit tekevät.

Siihen toiseen standardiin hankitaan sitten rahat sen esnimmäisen myynnillä, mutta jollei ensimmäistäkään saada tehtyä ja myytyä, on peli pelattu.

Viimeinen sammuttaa valot. [teksti spreiattuna Berliinin muuriin ex-DDR:n puolelle, murretun aukon viereen vuonna 1989]

Jarno Liedes

Se että uskaltaa seisoa yksin omilla jaloillaan vaatii rohkeutta ja kokemusta. Nämä vasemmistoliberaalit itsemääräämisoikeutta halveksivat pelkäävät. Siinä siitä on kyse.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Puh.johtajanne Soini teki vihdoin sen. mitä piti, ehdotti kansanäänestystä mätävaluutta eurosta eroamiseksi. Mielestäni samalla voidaan erota myös Eu.sta, ei sieltä ole tullut, kuin toinen toistansa höperömpiä direktiivejä.

Ensi eduskuntavaalien yhteudessä saamme siis kansanäänestää Eu/eurosta eroamisesta?

Muuta keinoahan Suomen konkurssin välttämiseksi ei ole.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Oma kommenttini Huuskon kommenttiin

1) "Eurooppa-suuntaus" on peruuttamattomasti rikki. Ei saksalaisilla ole mitään mielenkiintoa alkaa maksella jatkuvia tulonsiirtoja, eikä sisäinen devalvaatio ole toimiva ratkaisu.

2) EU ja euro eivät ole sama asia. On hyvin mahdollista kannattaa esimerkiksi lisää EU:ta sekä eurosta poistumista.

3) NATO-jäsenyys tai suhtautuminen Venäjään eivät liity millään tavalla EU- tai euroasioihin. Toki jos haluaa pitää kiinni Lipposen kauden "ajattelusta" (ainakin Kimmo Sasi haikaili Verkkouutisissa Lipposen ajan EU-politiikkaa takaisin), niin eurojäsenyys on turvallisuuspoliittinen ratkaisu. Sitähän se ei ole. EU:n turvallisuuspoliittinen ulottuvuus on myös kyseenalainen.

4) Kokoomus ei tiedä, mitä se edustaa. Toistaiseksi se on keksinyt linjauksikseen sen, mitä Saksa kulloinkin on vaatinut EU- ja europolitiikassa. Naton osalta Kokoomus on todennäköisesti hyvin Nato-myönteinen.

5) Venäjänmyötäily ja Nato-jäsenyys eivät ole toistensa vastakohtia. Kaikkein vaarallisin hetki saattaa olla Ukrainan tapaan Naton odotushuone. Ei myöskään ole selviö, että Suomi hyväksyttäisiin yksimielisesti kaikkien Nato-maiden toimesta jäseneksi. Itse kannatan Nato-jäsenyyttä, mutta on jotenkin henkisesti köyhää esittää oleellinen turvallisuuspoliittinen ratkaisu valossa "Venäjän myötäilyä ja impivaaraa tai Natojäsenyys".

6) Miten EU-kritiikki tai sen toimintojen rajoittaminen (kun leikkauslistoja väsätään), tai rahapolitiikan arviointi jollain muullakin menetelmällä kuin Lipposen ajan EU-sössötyksillä on eristäytymistä?

Toimituksen poiminnat