Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kokoomukselle raju tappio, ruotsidemokraateille suurvoitto

Ruotsin parlamenttivaaleissa kävi kuten oli odotettu. Silti media ja muu "suvaitsevaisto" lukee vaalitulosta tarkoitushakuisesti. Hehkutetaan demareiden voittoa, vaikka tulos on vain karvan verran parempi kuin viime kerralla, jolloin tulos oli kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Paikkoja valtiopäiville irtosi 113 eli vain yksi enemmän kuin edelliskerralla.

Kokoomuksen vaalitappiota aivan oikein korostetaan, mutta samaan aikaan ruotsidemokraattien suurvoittoa vähätellään.

Perussuomalaisia yritetään leimata kaikin mahdollisin keinoin, siksi ruotsidemokraatitkin usein yhdistetään perussuomalaisiin. Tosiasiassa puolueilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Minkäänlaista yhteistyötä ei ole ollut.

Kun perussuomalaiset aikoinaan ottivat jytkyvoiton, niin sen jälkeen "suvaitsevaisto" ilmoitti muuttavansa Suomesta pois. Miten käynee nyt Ruotsissa? Muuttaako "suvaitsevaisto" nyt Suomeen? Pitänee mennä aamulla satamaan tarkistamaan asia...

Ruotsissa kilpailevat puolueet torjuvat yhteistyön ruotsidemokraattien kanssa. Silti puolue ei jää vaille vaikutusvaltaa. Neljän vuoden kuluttua puolue ottaisi vieläkin suuremman voiton, elleivät muut puolueet tarkista näkemyksiään ruotsidemokraateille tärkeissä asioissa.

Ennakkoarvioista poiketen sukupuolirasistinen äärifeministinen puolue jäi ilman paikkoja. Hyvä niin.

 

Puoluekohtaiset ääniosuudet/paikkamäärä valtiopäivillä:

sosiaalidemokraatit 31,2 % (edellisvaaleissa 30,7 %) / 113 (+1)

kokoomus 23,2 (30,1) / 84 (-23)

ruotsidemokraatit 12,9 (5,7) / 49 (+29)

ympäristöpuolue 6,8 (7,3) / 24 (-1)

keskusta 6,1 (6,6) / 22 (-1)

vasemmistopuolue 5,7 (5,6) / 21 (+2)

kansanpuolue 5,4 (7,1) / 19 (-5)

kristillisdemokraatit 4,6 (5,6) / 17 (-2)

feministinen aloite 3,1 (0) / 0 (0)

muut 0,9 (1,4) / 0 (0)

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Pekka Heliste

Ruotsista muutetaan Tanskaan, Saksaan, USAaan.Vain juopot muuttavat Suomeen

Hannu Töyri

Aikoinaan tuli tutuksi käsite Slussenin sissit, he olivat suomalaisia alkoholisteja jotka muutivat ruotsiin paremman sosiaaliturvan perässä ja jos äidinkieli oli vielä ruåtsi niin sen helponpaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Reinfeldtille mahtaa olla pettymys - Ruotsin hallitushan on hoitanut taloutta hyvin, kuten kokoomuksen kuuluisikin. Ainoastaan yhtä osa-aluetta ei olla hoidettu hyvin, jokainen varmaan arvaa mitä, eli maahanmuuttoa. Äänet valuivat M:ltä SD:lle.

Pystyykö Reinfeldt myöntämään, että hallitus on tyrinyt maahanmuuttopolitiikassa?

Äänestivätkö ihmiset väärin?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ei siinä Reinfeldin maahanmuuttopolitiikassa mitään vikaa ollut. Punavihreä blokki tulee maahanmuuton kaksinkertaistamaan ja joutuu nostamaan reilusti veroja maksaakseen siitä aiheutuvat kustannukset.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Punavihreä blokki tulee maahanmuuton kaksinkertaistamaan ja joutuu nostamaan reilusti veroja maksaakseen siitä aiheutuvat kustannukset."

Totta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hyvät meille, paine helpottuu ja junat tulee edelleen myöhästelemään Ruotsissa. Rosenbergin maailma helpottuu ja DDR-stigma väistyy.

Reijo Tossavainen

Ylen toimittaja aamu-tv:ssä: "Ruotsidemokraatit on perussuomalaisia rasistisempi puolue." Toimittajan mielestä PS on siis rasistinen puolue...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Näin toimittaja tuntui tosiaan ajattelevan...

Hannu Töyri

Toisaalta uutisissa toimittaja käytti asiallista kieltä ja mainitsi SD:n haluavan vähentää maahanmuuttoa ja mainitsi mm. Ruotsissa viime aikoina käydyn keskutelun maahanmuuton haitoista, kuten on tapahtunutkin.

Tuo aamu-tv:n toimittaja oli täysin rasistisilla linjoilla, koska perusuomalaisten leimaaminen rasiteiksi on herjaamista, kiusaamista ja leimaamista, jonka taustalla on useimiten viha ja tarkoituksellinen mustamaalaaminen ja asenteellisuus.

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Ruotsidemokraattien nousu on siinäkin mielessä positiivinen asia, ja heidän "jytkynsä" osoittaa sen, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa ollaan epäonnistuttu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mielestäni se osoittaa myös sen, että jotkut ruotsalaiset äänestävät porukkaa, jonka poliitikkoryhmä rymyää kaupungilla humalassa rautaputki kädessä haukkuen maahanmuuttajia ja pilkkaamalla ruotsalaisia naisia huoriksi. Tämän poliitikot tietenkin kielsivät jyrkästi, kunnes asiasta julkaistiin videotallenne.

En näe tuota kovin positiivisena ilmiönä tai porukkana.

Reijo Tossavainen

Yksittäisten tapausten perusteella ei voi leimata jotakin puoluetta tai muuta kansanryhmää.

Ruotsidemokraatteja yritettiin ennen vaaleja leimata todella rankasti. Erityisesti iltapäivälehti Expressen keskittyi siihen. Leimaaminen meni överiksi ja se kääntyi ruotsidemokraateille eduksi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #13

Puolue = kansanryhmä & geneettinen erityispiirre? XD

Niko Sillanpää

Miksi Petra annat väärän todistuksen tapahtumien kulusta? Kyseisessä lauantaianniskeluravintolayön päänaukomisepisodissa aloitteellinen osapuoli oli B-julkkis Soral Ismail ja hänen entouragensa. Kyseisen kännykkävideon filmasi muuten Ekerothin ja kumpp. seuralainen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #20

Pääasiallisen videomateriaalin filmasi ihan Ekeroth itse, mikä osoittautui virheeksi, sillä nämä kolme poliitikkoa kielsivät jyrkästi haukkuneensa ketään fittaksi, blatteksi, blatteloveriksi ja lilla horaksi, tönineensä, puhumattakaan hankkimistaan rautaputkista joilla he aseistautuivat. Olen nähnyt koko materiaalin ja se osoittaa räikeän käytöksen todeksi. Ja sitä seurasikin eroamiset tehtävistä myöhemmän valehtelukimaran jälkeen. Sellaisia rehtejä ruotsalaisia.

Ehkä SD on ottanut opikseen tuosta, sopii toivoa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #28

Tapahtuma filmattiin Ekerothin kännykällä, mutta filmaaja oli kolmas henkilö, jonka nimeä en nyt saa päähäni. Ensimmäinen Expressenin julkaisema versio oli sopivan tarkoituksenmukaisesti leikattu, sittemmin myös koko video julkaistiin. Ekeroth ei eronnut mihinkään, oli toisin tauolla luottamustehtävistään mediakäsittelyn ajan, ja uudisti eilenkin kansanedustajan mandaattinsa. Humalassa rähjännyt Almqvist sen sijaan erosi itse asiassa jopa kansanedustajuudestaan ja muutti muistaakseni Unkariin. Tosiaan paikalle sattui puolustamaan Ismailin porukkaa joku ulkopuolinen nainen, jota Almqvist nimitteli "pikkuhuoraksi". Aseen hankkimista tuossa tilanteessa arvioitaessa tulee huomioitavaksi Ismailin kytkennät OG:hen.

Mutta mitä tällä vuonna 2010 tapahtuneella ja vuonna 2012 käsitellyllä lauantaiyön ravintolaepisodilla on tekemistä vuoden 2014 vaalien kanssa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #34

Huoraksi haukuttiin naista joka tuli kysymään, miksi kolme miestä uhittelee tilanteesta ulkopuolista miestä, siis eräs humalainen mies joka ei liittynyt Ismaelin porukkaan mitenkään. Nainen kyseli, että miksi yritätte lyödä ja käytte kolme yhtä vastaan ettekä mies miestä vastaan kuin mies. Tästä miehet eivät pitäneet ja alkoivat huoritella. Ilmeisesti ymmärrät ruotsia ja voit tarkistaa asian itse.

Tällä on tekemistä sen kanssa, millaista väkeä SD nostaa kärkitehtäviinsä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #37

"Tällä on tekemistä sen kanssa, millaista väkeä SD nostaa kärkitehtäviinsä."

Ihan kuin meidän kotoinen vasemmistoliitto ja niitten SA...eikun antifa katuterrorijärjestö.

Minna Eerolainen

Kyllähän perussuomalaiset kalpenee SD:n meriitteihin verrattuna, ei voi mitään. Eikös SD:n edeltäjäpuolueessa vaikuttanut 1985 mies joka oli ollut Heinrich Himmlerin alaisena natsi-Saksassa.Kannattaa tälläiset seikat pitää mielessä ennenkuin syytetään SD puolueen demonisoinnista. Itselleni oli suurempi pettymys ettei Fi päässyt parlamenttiin, no ensi kerralla sitten:)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #44

Eikös Himmler ollut suomalaisen hierojan alla puristeltavana, haettaisiinko jotakin Paavin valintaan liittyvää salaliittoa tai jotakin jännää?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ole huomannut demareiden voiton hehkutusta. Esimerkiksi Yle uutisoi: Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit suurin voittaja – pääministerin paikka demareille

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttovastainen_ruotsi...

Helsingin Sanomat: Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit yli kaksinkertaisti kannatuksensa
Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt jättää tänään eronpyyntönsä

Reijo Tossavainen

Demarihehkutusta oli lähinnä ennen vaaleja. Nyt vähätellään vaalitulosta...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllähän tuo on karmea tulos Ruotsin kannalta. Toimivan hallituksen rakentaminen ei ole helppoa.

Minna Eerolainen

No, ihan miten kansanedustaja Tossavainen haluaa.Ei kai kukaan ole vähätellyt vaalitulosta, suuntaan eikä toiseen. Se oli vain aika odotettavissa, mitä nyt Sverigedemokraattien menestys ylitti odotukset, Ruotsin kansan enemmistölle käsittääkseni negatiivisella tavalla.

Kai Reijo parlamentaarikkona ymmärrät että menestykseen ei puolue voi jäädä loputtomasti lillumaan vaan pitää kääriä hihat ja ryhtyä töihin ja nythän hallitusneuvotteluista on tulossa aika kimurantit. Kyllähän te perussuomalaisissa saatte tietenkin ihan vapaasti ihastella ja hehkuttaa naapureiden natsipuolueen menestystä, tuleeko lisää natsitervehdyksiä eduskunnan lehtereiltä asian kunniaksi?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

0,6 % voitto, vasemmistopuolueella samaa luokkaa, hieno voitto

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sikäläisissä vaalivalvojaisissa vasemmisto räyhäsi yhteen ääneen kameralle keskisormet ojossa: krossa rasismen! Ruotsidemokraattien Åkesson sen sijaan esiintyi maltillisesti. Menin hieman huolestuneena nukkumaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Reijo Tossavainen,
sanot, ettei Perussuomalaisilla ole Ruotsidemokraattien mitään tekemistä. Silti juhlit heidän voittoaan ja vähättelet hallitusmuodostajan saamaa vaalivoittoa. Kuitenkin demarien voitto varmistaa sen, että se nousee pääministeripuolueeksi. Ruotsalaisessa demokratiassa hallitus joutuu opposition kanssa usein neuvottelemaan asioista. Suomenn kaltaisia irvokkaita enemmistöhallituksia siellä ei harrasteta.

Ruotsidemokraatit voittivat. Voidaan aiheellisesti kysyä, kuten Virolainen aikoinaan Kokoomuksen Holkerilta: "Mitä te meinaatte vaalivoitollanne tehdä?" Kuten Kokoomus Kekkosen aikaan, ruotsidemokraatit on hylkiöpuolue, jota ei oteta huomioon hallitusta muodostettaessa. Niiden mielipidettä ei asioiden valmistelussa kysytä. Vaalien suurin häviäjä, maltillinen Kokoomuskin on demareille mieluisampi yhteistyökumppani. Ruotsidemokraatit voivat räksyttää kaikesta vastaan. Ihan kuin Perussuomalaiset nykysuomessa.

Ruotsidemokraatit ovat rasistinen puolue. Perussuomalaiset yrittävät kyllä rasistisen puolueen leimasta irrottautua hallitustavoitteineen. Piilorasismi on kuitenkin avointa rasismia pahempi vitsaus.

Reijo Tossavainen

Ei minulla ole tarvetta juhlia ruotsidemokraattien voittoa. Halusin vain tuoda esille tosiasiat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Niin. 13 % kannatuksella ei voi olettaa voittaneensa ja ryhtyä vaatimaan hallituspaikkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Samalla lailla kuin Perussuomalaisilla ei ole mitään tekemistä ruotsidemokraattien kanssa, ei myöskään suomen demareilla ole mitäään tekemistä ruotsin demareiden kanssa. Ruotsissahan demarit ajavat aivan eri politiikkaa kuin suomessa suomen demarit!

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Tuosta vähemmistö hallitus systeemistä en oikein innostu mutta tuntuisi järkevältä että puolueet alkaisivat hiljalleen siirtymään siihen ajatukseen että ne liittoutumat rakennettaisiin jo ennen vaaleja.
Äänestysprosentit voisivat meinaan nousta kun ihmiset tietäsivät minkä puolesta äänestävät.
Ruotsidemokraattien kohdalla heidän nousustaan saa syyttää enemmän vasenta laitaa kuin heidän mielipiteidensä järkevyyttä. Ruotsissa kun on kumminkin potkittu sitä porukkaa kuin vierasta sikaa välillä ysstä välillä ei. Sama ilmiöhän nähty Suomessa kun huudetaan että viinaa ei saa juoda niin Suomi poika juo sen tuplana piilossa.
Ainut keino pysäyttää nämä rasistiset kansannousut on ottaa asiat esille, tunnustaa todelliset ongelmat ja miettiä porukalla miten ne selvitetään.
Nykyisellä ajatuskaavalla vain lisätään rahaa eri tahoille ja ei uskalleta tarttua kovalla kädellä mahdollisiin ongelmiin kun pelätään vastapuolen saavan panoksia. Ongelmaksi tulee että ne vastapuolen heitot jää leijumaan urbaaneiksi legendoiksi kunnes niistä tulee salattuja totuuksia.
Jos niitä ei oteta kunnolla käsittelyyn niin voimme odottaa että askel askeleelta väitteet kovenee Suomessakin ja molemmat laidat etääntyvät toisistaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miten mielestäsi nämä rasistiset heitot tulisi käsitellä? Olisiko Espoon sosiaalitoimiston pitänyt selvittää, kuinka monella espoolaisella maahanmuuttajaperheellä on uudet lastenvaunut ja kuinka monella käytetyt? Kuinka monen uusia lastenvaunuja työntävän maahanmuuttajan lastenvaunut on hankittu harkinnanvaraisella toimeentulotuella?

Näitä rasistisia heittoja tehdään tietäen, ettei virastot, jotka asioista vastaavat voi niitä oikeasti selvittää. Kyse on mielikuvamainonnasta.

Mielikuvamainonnassa kyse on siitä, että nostetaan esiin asia, tässä tilanteessa epäkohta. Epäkohta voi olla oikea tai oikealta kuulostava. Vastaanottajan, tässä tilanteessa äänestäjän, tehtävänä on täyttää puuttuvat kohdat. Tässä tilanteessa täytettävänä kohtana on, että heiton tehnyt Kokoomuksen ehdokas tulisi poistamaan epäkohdan. Ehdokas ei koskaan sellaista ole luvannut eikä siis lupaustaan tule rikkomaan, vaikkei valituksi tullessaan mitään asian osalta tekisikään.

Samalla tavalla toimivat Perussuomalaisten rasistiset yleistykset eri kansanryhmien osuudesta erilaisiin rikoksiin: nostetaan esiin "ongelmia", mutta aikomuksena ei ole tehdä niille yhtään mitään. Olisi todella ikävää Perussuomalaiten politiikalle, jos sen politiikan seurauksena alettaisiin esimerkiksi maastakarkoituksia hoitamaan systemaattisesti. Maastakarkoitukset ja karkotettujen inhimilliset kärsimykset nousisivat valtakunnallisiksi uutisiksi tai tosi-tv:n viikottaiseksi ohjelmanumeroksi.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Lastenvaunu keissi taisi olla Kokoomus edustajan ulostulo mutta vastaavan henkilön ilmoitus miten asia hoidetaan vaikka ei aluksi tuntunut tietävän edes itsekkään tuota 200 euron politiikkaa. Itse olen tosin miettinyt onko mahdollista hakea jokaiselle lapselle erikseen tuota rahaa. Sen jälkeen alkoi se mielenkiintoisin vaihe eli moskan heittäminen. Tuosta on puhuttu jo niin kauan eri foorumeilla että parempi oli että joku nosti asian tapetille niin tuli järkevä vastauskin. Siitä pointsit Kaumalle. Harva kumminkaan lukee muuta kuin otsikot. Mielenkiintoista oli seurata kun alkoi kilpailu kuka potkii parhaiten sen jälkeen. Tuon huutelu politiikan kun saisi raakattua pois niin ei tarvitsisi miettiä ketkä ovat pahempia: Maahanmuuton vastustajat vai suvaitsevaiset.

Mutta nykypäivää taitaa olla että kukaan ei jaksa lukea mitään mikä on pidempi kuin twiitti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

""suvaitsevaisto" ilmoitti muuttavansa Suomesta pois."

Ja maasta taisi muuttaa vain "suvaitsevainen" Björn Wahlroos...

Reijo Tossavainen

Ruotsalainen iltapäivälehti leimaa ruotsidemokraattien kannattajat eli 13 prosenttia ruotsalaisista fasisteiksi ja natseiksi pääkirjoituksessaan. Vastakkainasettelu ei tiedä hyvää...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Uskooko mukasuvaitsevamaton herra Tossvainen iltapäivälehtien juttuihin tai siis käyttääkö kansanedustaja tietolähteenään Seiskaa? :o

Minna Eerolainen

http://www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-na...

Tuosta voi kansanedustaja Tossavainen hieman selvittää mihin nämä perustuvat nämä natsipuolueeksi kutsumiset. Asialla Ruotsin johtava natsitutkija, tietenkin väärin jo lähtökohtaisesti tutkittu mutta todennettavia tosiasioita kuitenkin.

Reijo Tossavainen

Varmuuden vuoksi totean, että en kannata ruotsidemokraatteja. Sen sijaan kannatan demokratiaa ja sananvapautta.

Niko Sillanpää

Herää kysymys, että miksi et? Heidän ohjelmansa on lähes identtinen Ps-puolueen kanssa lukuunottamatta sitä, että siinä missä Ps lopettaisi kehitysavun kollektiivisena velvollisuutena, SD on valmis nostamaan sitä 50%:lla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ruotsin vaaleissa voittivat sosialidemokraatit. He ovat suurin puolue. Toiseksi tuli sikäläinen kokoomus eli Moderata samlingspartiet eli Moderaterna. He ovat toiseksi suurin puolue. Sverige Demokraterna tuli "vasta" kolmanneksi.

Niko Sillanpää

Aika kitkerältä tämä "voitto" mahtaa maistua Löfvenin suussa.

Äänillä mitattuna M hävisi ja SD voitti. Jonkinlaisena voittajana voitaneen pitää FI:täkin, vaikka eivät äänikynnyksen yli päässeetkään.

Jouni Nordman

Tilastollisesti FI menestys luo uskoa, että hulluja naisia ei ole yhteiskunnassa ton enempää.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #36

joo, mahtuu virhemarginaaliin

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Malmössä vuokranantaja KFUM yritti lopettaa ruotsidemokraattien vaalivalvojaiset sammuttamalla valot ja huudattamalla palohälytintä. Eivät kuulemma olleet tienneet, kenelle olivat vuokraamassa tiloja.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19533687.ab

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

NMKY:n tiloissa poliittiset tilaisuudet ovat kielletty, mutta SD oli keksinyt jonkun muunnellun totuuden. Siitä vuokranantaja kimpaantui.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Näyttää siltä että kupla on lähellä kaktusta myös meillä.
Ja hyvä niin, mutta turhan kauan se vei.
https://www.youtube.com/watch?v=qH1UE4CUa14

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ristiriitaista on tämä herra Tossavaisen reaktio. Toisaalta on niin hienoa että ruotsalaiset saivat oman jytkynsä, ja toisella kädellä irtisanoudutaan sverigedemokraateista kaikin keinoin.

Koita nyt jo päättää...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Täytyy toivoa et Suomessa käy samalla tavoin ensi keväänä: liberaali ja konservatiivinen oikeisto syövät toisiaan, jotta maahan saataisiin vasemmistohallitus ja jälleen talouskasvua seitsemän laihan vuoden jälkeen. :)

Jukka Mäkinen

Parasta Ruotsin vaalituloksissa oli että kävi ilmi miten marginaalista feminismin kannatus on hirveästä hypetyksestä jä käsittämättömän suuresta vallasta huolimatta.

Toimituksen poiminnat