Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Stubbilta liki edesvastuuton lausunto

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb arvioi tänään puolueväelleen, että hallituksen isot ratkaisut on nyt tehty ja kokoomuksessa voidaan alkaa keskittyä seuraavien vaalien voittamiseen.

Olen suorastaan järkyttynyt! Suomi on historiansa pahimman laman kourissa, ja tilanne vain pahenee. Silloin pääministeri arvioi, että isoja ratkaisuja ei tarvita. Sen sijaan keskitytään kokoomuksen julkikuvan kiillottamiseen eli vaalien voittamiseen.

Herätkää suomalaiset! Ei tällaisella asenteella tätä maata nosteta siitä suosta, johon Kataisen-Urpilaisen ja nyt Stubbin-Rinteen hallitus ovat maamme polkeneet.

Tähän maahan tarvittaisiin pika-pikaa hätätilahallitus, joka käärisi hihat ja ryhtyisi todella tekemään töitä Suomen ja suomalaisten eteen.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tottahan pääministeri Stubb ( kok.) puhui ja kantaa lausunnostaan täyden poliittisen vastuun.

Suomen kansa arvioi sitten ensi vuoden eduskuntavaaleissa, periikö rehellisyys maan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Koska A.Tynkä ei ole kokoomuspenaalin terävimpiä kyniä, itse asiassa eräs tylsimpiä, niin mitäpä muuta voi kukaan odottaakaan. Hampaansa poika on osannut pestä, ei muuta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Timo, sinä varmaan olet penaalin terävimmästä päästä, ainakin siitä päätellen miten kirjoitelet kommenttejasi. Miten olet itse pessyt hampaasi? Ei kai vain hamaspeikko ole käynyt vieraisilla? Huonoilla hampailla ei pärjätä ulkopolitiikassa,

Olisiko aika palata ihan asialliseen tyyliin, vai haluatko, että jatketaan tätä peliä?

Oletko itse tyytyväinen kommenttisi tyyliin. Se ei anna kovinkaan suurta mahdollisuutta jatkaa asiallista keskustelua.

Miksi pitää aina etsiä joku kohta, jolla voisi loukata mahdollisimman paljon eri mieltä olevaa. Entä jos jälkeenpäin paljastuu, että on itse ollut väärässä. Normaali ihminen häpeää, aivopestu ei, niin kuin kävi kun NL romahti.

Reijo Tossavainen

On tainnu koko homma mennä tupeloinniksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hallitus ja eduskunta tulisi hajoittaa samantien ja järjestää uudet eduskuntavaalit ja siksi aikaa pitäisi koota hätätilahallitus hoitamaan maan asioita. Mutta kun nykyiset poliitikot eivät todellisuudessa aja suomen ja sen kansalaisten asioita, emme myöskään näe vastuullisia ratkaisuja!

Tämä toiminta tulee kostautumaan ja on käsittämätöntä etteivät kansalaiset ole barrikadeilla vaatimassa hallituksen ja eduskunnan eroamista. Koko vaalikauden on vain lisätty velkaa ja työttömyys on lisääntynyt hälyttäviin lukemiin, samoin lähes koko hallitus on vaihtunut kun porukalla on ollut kiire paeta vastuitaan!

Hallituksesta paenneiden ministerien tilalle on nostettu keskenkasvuisia poliittisia broilereita jotka itsekin ihmettelevät miksi ovat valikoituneet ministereiksi. Eli tunnustavat jo itsekin olevansa täysin epäpäteviä virkoihinsa! Näin ollen valtakunta ajelehtii täysin tuuliajolla, eikä kukaan tee mitään estääkseen karilleajon!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Hallitus ja eduskunta tulisi hajoittaa samantien ja järjestää uudet eduskuntavaalit

Mitä hyötyä uusista vaaleista?

Kepu 21%,kok 20%,persut 17%,demarit 15%,vas 8%,vihreät 8%,rkp 4,5%,,kristikat 4% eli samat puolueet ja sama(suurinpiirtein)kannatus,,hallituspohja vaihtuisi,mutta ei Stubb mihinkään häviäisi vaan olisi ilonanne sittenkin !

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En luottaisi noihin virallisiin galluplukuihin, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma! Mutta jo noidenkin lukujen mukaan hallituspohja vaihtuisi ja politiikka saattaisi muuttua jopa radikaalisti!

Reijo Tossavainen

Yle uutisoi näin:
"Palaset rupeavat loksahtelemaan kohdalleen. Me olemme saaneet isot päätökset tehtyä hallituksessa. Me olemme saaneet isot ratkaisut ratkaistua hallituksessa. Toki matkan varrella tulee vielä pienempiä juttuja, mutta nyt on se aika, jolloin me kokoomuksessa rupeamme fokusoitumaan siihen tehtävään, joka meillä on seuraavan kuuden ja puolen kuukauden aikana eli vaalien voittaminen, Alexander Stubb sanoi."

Stubb siis sanoin, että "olemme saaneet isot ratkaisut ratkaistua hallituksessa". Asia on tasan päinvastoin, sillä isoista hankkeista kuntauudistus ajoi täysin karille. Sotepuolta yritetään pelastaa opposition tuella. Euroopastakaan ei ole mitään hyvää jälkipolville kerrottavaa.

Ja nyt siis kokoomus ja Stubb aikoo keskittyä tuleviin vaaleihin. Edesvastuutonta!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tossavaisen kirjoituksen merkityksellisin sana oli jo ensimmäisellä rivillä, järjestyksessä kahdeksantena: "puolueväelleen". Stubb puhui nimenomaan kokoomuslaisille puolueen puheenjohtajana. Siinä roolissa on aivan luonnollista, että tähtäin asetetaan lähestyviin vaaleihin.

Äskettäin pääministerinä Stubb lausahti mielenkiintoisesti: "Nyt ei ole varaa sössiä poliittisesti." Alexander Stubbin työssä hallituksen ja puolueen johtamiset kietoutuvat väistämättä toisiinsa, ja pelkkä vaaleihin valmistautuminen saattaa näkyä pääministerin poliittisena sössimisenä. Parasta vaalityötä olisi tietenkin Suomen kiskominen ylös taloudellisesta ja henkisestä lamasta.

Erillisiä hätätilahallituksia ei tähän maahan tarvita. Tuorein todiste on kesällä 2011 vihdoin kokoonjuostu "jokaiselle jotakin" -versio, jolla piti olla laajaa pohjaa, leveitä hartioita ja ties mitä. Alusta alkaen puuttui kuitenkin kaksi tärkeää ominaisuutta: kyky suunnitella ja toteuttaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Alusta alkaen puuttui kuitenkin kaksi tärkeää ominaisuutta: kyky suunnitella ja toteuttaa."

Tämä kuvaa A.Stubbin virkakautta varsin mainiosti.

Hänen kompetenssinsa tuntuisi riittävän pitkäkestoisten tapahtumaketjujen suunnitteluun, mutta vain ja ainoastaan kestävyysurheilussa.

Poliittinen pitkäjänteisyys tuntuu kestävän vain seuraaviin vaaleihin saakka jos aina sinnekään. Täytyy tosin ottaa huomioon rankalla kädellä tehty nuorennusleikkaus vaikuttajapuolella.

Kokoomuksessa ei kuolla vanhuudenheikkouteen ainakaan seuraavan vaalikauden aikana.

Puheessaan Stubb "nakkasi paskat" sille osalle suomalaisista, joille kokoomuksen ideologia ei ole keskeisintä hänen julistaessaan koko maailmalle kokoomuslaista I, me and myself politiikkaa.

Taru Tujusen lähtö alkaa jo näkyä kokoomusvaikuttajien puheissa ainakin siltä osin, ettei Tujusen pistämätön taju sensuroida pahimmat möläytykset enää vaikuta heidän lausumiinsa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kansanedustajan tärkein tavoite on tulla uudelleen valituksi. Toisella tilalla on oman puolueen etu. Sitten tulee maakunnan etu. Koko maan etu jää useimmiten listan ulkopuolelle.

Pääministerin ykköstavoite on oman hallituksen pitäminen kasassa hinnalla milllä hyvänsä yleisestä edusta piittaamatta - kuten nyt näkyy Stubbin lausunnnosta.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Mikä tahansa puolue menettää olemassaolon oikeutuksensa jos se alkaa ykkösasiana pohtia omaa menestystään, valtansa kasvattamista, suhteellista asemaansa muihin puolueisiin nähden. Malliesimerkki on vihreät: viime vaalien alla Mari Puoskari kehitti vihreille kaavan 15 - 15 - 15 koskien kannatusprosenttia, paikkamäärää ja jotain muuta. Tämä oli ärsyttävää: tärkeintä on oman vallan kasvu, poliittinen imperialismi.

Nyt Stubb tekee juuri samaa. Ministerivalinnat sun muut tähtää vain kokoomuksen omaan imperialismiin. Ällöttävää. Kaikki tällaiset puolueet kuolkoot pikimmiten.

Hallitus on tehnyt kaikki suuret ratkaisut - niinkö? Tarkoittaa siis että esim. eläkepolitiikasta päättivät SAK, STTK ja EK. Missä on poliittinen demokratia, kansalaiskeskustelu, tutkijakunnan osallisuus ja eläkepolitiikan vaihtoehtomallit? Stubbilta puuttuu totaalisesti poliittisen järjestelmän oikeellisuuden taju ja ymmärrys siitä mitä asioiden hoito kansalaisten kannalta nähtynä on. Tällaista narsistia Suomi ei pääministerinä tarvitse.

Reijo Tossavainen

Juhani kirjoittaa täyttä asiaa.

Toimituksen poiminnat