Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Venäläisten kiinteistökauppoja rajoitettava

EU:n ulkopuolisista maista erityisesti venäläisten omistukseensa hankkima maa- ja kiinteistöomaisuus on kasvanut Suomessa sellaisiin mittasuhteisiin, että sen vaikutukset erityisesti Itä- ja Kaakkois-Suomessa eivät nykytilanteessa ole pelkästään positiivisia.  

Kiinteistökauppoja on myös tehty usein paikoista, jotka ovat maamme turvallisuuden kannalta merkittäviä. Lisäksi kiinteistökauppoihin liittyy runsaasti myös rahanpesua. Näiden asioiden selvittäminen on vaikeaa, koska viranomaisyhteistyö venäläisten ja suomalaisten kesken on hyvin vaikeaa.

Mielestäni on epäoikeudenmukaista ja kansainvälisen vastavuoroisuusperiaatteen vastaista, että suomalaiset eivät voi ostaa tai omistaa maaomaisuutta tai muita kiinteistöjä Venäjän lähialueilta, kuten venäläiset voivat Suomesta. Suomalaisten maakaupat Venäjältä Suomen lähialueilta estää Venäjän presidentin 9.1.2011 antama ukaasi.

EU:n vaatimuksesta 1.1.2000 astui voimaan laki, joka mahdollistaa EU-maiden kansalaisten kiinteistökaupat. Suomi meni kuitenkin pidemmälle ja vapautti kiinteistökaupat myös muiden maiden kansalaisten osalta. Lieveilmiöiden johdosta kiinteistökaupat tulisi saattaa luvanvaraisiksi ETA-maiden ulkopuolisilta kansalaisilta.

Kannattaa samalla muistaa sekin, että Venäjän valtio pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa naapurimaihin. Silloin keskeisenä vaikuttamiskeinona ovat näissä maissa asuvat venäläiset.

Suomessa on tällä hetkellä lähes 70.000 venäjänkielistä maahanmuuttajaa. Heistä yli 20.000:lla on kaksoiskansalaisuus. Lisäksi yksinomaan Venäjän kansalaisia on noin 31.000.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kyostiahokas kuva
Kyösti Ahokas

Eikö olisi syytä tässä yhteydessä aloittaa neuvottelut suomalaisten jo omistamien 43000 neliökilometrin palautuksesta,jonka hallintaoikeuden Neuvostoliitto/Venäjä on väkivalloin vienyt.

Alexius Manfelt

Reijo hyvä, asia on hyvin yksinkertainen ja mutkaton. Suomalaiset eivät myy maata venäläisille. EI se mikään ongelma ole, mutta oletan monen persunkin myyneen maitaan ja kiinteistöjään veli venäläiselle? Me vain sanomme EI ja asia hoituu ilman lainsäädäntöä tai sopimusrikkomuksia.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tuossa on linkki vuodelta 2011 venäläisten maa-alueiden ostoista, pitävätkö nämä tiedot paikkansa

http://turjalainen.blogspot.fi/2011/10/venajan-maa...

Reijo Tossavainen

Venäläiset tahot ovat ostaneet runsaasti kiinteistöjä, joiden käyttötarkoituksen luonne on herättänyt ihmetystä. Niistä on ollut viime päivinä esimerkkejä eri lehdissä.

Pertti Tossavainen

REijo Hyvä. Venänäjä on kapitalistinen maa ja toimii
Osittain sen idologian mukaan.pErestroikan varjolla ns. Olikarkit varastivat lansalle kuuluvat rahat ja syntyi rikkaat ja köyhät,mutta esim. VIime vaaleissa voitti
myös duuman kommunistit jotka tasapainottavat tilannetta.
Tämän päivän uutisointi sUomessa Venäjästä ja sen monimuotoisesta kulttuurista on erittäin rasistinen 30 luvun tapainen propakandainen ja ryssävihaa lietsova: KArjala Takaisin!! HItlerin natsisaksaa ihaileva, jossa natsit ovat siviiliväestöä murhaava ameriikan naton tappokoneisto. VEnäjän avaruusteknologia on kuitenkin huippua eikä tarvitse suomen laidunmaita sotilaaliseenkaan tarkoitukseen.
NAapurimaa vEnäjä voisi työllistää koko Suomen mutta
Propaganda vEnäjää kohtaan on täysin hysteeristä valehtelua jolla alustetaan kokoomushallituksen unelmaa natojäsenyydestä pelottelemalla Venäjäuhall
a.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistanpa kun aikoinaan xenofoobikot maalailivat kauhukuvia kuinka saksalaiset tulevat ja ostavat meidän maamme ja rantamme raiskaten kotomaamme viattomat äidinkasvot ravintoloidemme seisovista pöydistä rosmottujen herkkujen voimalla. Nyt näyttävät olevan vuorossa venäläiset. Ketkähän seuraavaksi?

Toimituksen poiminnat