Puhemies Heinäluoma toimi asiattomasti perussuomalaisia kohtaan

Eduskuntavaalit lähestyvät, ja se on helposti aistittavissa täällä eduskunnassakin. Erityisen hermona ovat demarit, sillä kaiken kohelluksen jälkeen gallupit näyttävät historiallisen alhaisia lukuja.

Saman hermoilun piikkiin lienee laitettavissa puhemies Eero Heinäluoman toiminta eduskunnan eilisellä kyselytunnilla. Tuolloin perussuomalaisten Kimmo Kivelä kysyi venäläisten kiinteistökaupoista. Heinäluoma kuitenkin torppasi kysymyksen kokonaan vedoten siihen, että oikeusministeri ei ollut paikalla.

Mielestäni puhemies toimi tavalla, jota ei voida hyväksyä. Kyllä hän varmaan ymmärsi, että paikalla ollut varapääministeri Antti Rinne olisi voinut vastata ensimmäiseen kysymykseen. Hän varmasti tiesi, että totuttuun tapaan jatkokysymykset ovat sellaisia, että niihin vastaavat eri ministerit.

Puhemies Heinäluoma saa kysymykset tietoonsa ennen täysistunnon alkua. Jos hän olisi toiminut korrektisti, hän olisi voinut ilmoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmälle, että hän ei hyväksy kysymystä. Sen jälkeen olisi voitu kysyä jostakin muusta aiheesta.

Toiminta oli niin selvää poliitikointia, että sitä ei pitäisi tapahtua puhemiehen korokkeella istuttaessa. Jos Heinäluoma haluaa arvostella ja syrjiä perussuomalaisia, niin oikea paikka sellaiseen on esimerkiksi Hakaniemen tori.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen,
ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu