Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Puhemies Heinäluoma toimi asiattomasti perussuomalaisia kohtaan

Eduskuntavaalit lähestyvät, ja se on helposti aistittavissa täällä eduskunnassakin. Erityisen hermona ovat demarit, sillä kaiken kohelluksen jälkeen gallupit näyttävät historiallisen alhaisia lukuja.

Saman hermoilun piikkiin lienee laitettavissa puhemies Eero Heinäluoman toiminta eduskunnan eilisellä kyselytunnilla. Tuolloin perussuomalaisten Kimmo Kivelä kysyi venäläisten kiinteistökaupoista. Heinäluoma kuitenkin torppasi kysymyksen kokonaan vedoten siihen, että oikeusministeri ei ollut paikalla.

Mielestäni puhemies toimi tavalla, jota ei voida hyväksyä. Kyllä hän varmaan ymmärsi, että paikalla ollut varapääministeri Antti Rinne olisi voinut vastata ensimmäiseen kysymykseen. Hän varmasti tiesi, että totuttuun tapaan jatkokysymykset ovat sellaisia, että niihin vastaavat eri ministerit.

Puhemies Heinäluoma saa kysymykset tietoonsa ennen täysistunnon alkua. Jos hän olisi toiminut korrektisti, hän olisi voinut ilmoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmälle, että hän ei hyväksy kysymystä. Sen jälkeen olisi voitu kysyä jostakin muusta aiheesta.

Toiminta oli niin selvää poliitikointia, että sitä ei pitäisi tapahtua puhemiehen korokkeella istuttaessa. Jos Heinäluoma haluaa arvostella ja syrjiä perussuomalaisia, niin oikea paikka sellaiseen on esimerkiksi Hakaniemen tori.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä vaan, merkille panin ja arvaas miten tympäännyin entistä enemmän demareihin. Lieneekö moista tapahtunut aiemmin eduskunnan historiassa?

Mutta pääsihän perussuomalaisetkin kuitenkin tekemään hyviä kysymyksiä. Ainakin Soini, Turunen, Oinonen ja Ruohonen-Lerner. Soini taisi päästä kahteenkin kertaan.

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johto aikoo keskustella Heinäluoman kanssa asiasta "nokatusten". Pelisääntöjen pitää olla tasapuoliset.

Käyttäjän PauliRuotsalainen kuva
Pauli Ruotsalainen

Itse paikallaolleena totesin, että Heinäloma olisi joutunut ikääkuin antamaan periksi Kimmon jatkokysymyksille, jotka olisivat olleet varsin kiusallisia eduskunnan käsittelyyn. Melkoinen näytelmä käytiin uuden ympäristöministerin ja Niinistön välillä .Eikö eduskuntaa kiinnosta enää tämä suomen kurja tila. Soiden suojelu luulisi olevan itsestään selvä, joka tapahtuu yhteisesti sovitulla säänöillä. Sensijaan maan ns. kurjalisto ei pääse nauttimaan edes jokapäiväisestä hyvin voinnista,vaan sinittelee elämän ja kuoleman rajamailla taloudellisesti ja henkisesti

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Todella sivistymätöntä käytöstä ja sentään puhemieheltä! Ihmettelinkin siksi, että onhan aikaisemminkin esitetty kysymyksiä joissa asioista vastaava ministeri ei ole ollut paikalla ja niihin on vastattu sitten tavalla tai toisella muitten ministerien taholta!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Heinäluoma tiesi , ettei Rinne osaa vastata oikeastaan mihinkään kysymykseen, joten yritti minimoida vahingon vaikutuksen. Mitä luulette sellaisen ministerin, joka toteaa reportterille, ettei luottoluokituksen aleneminen juuri vaikuta Suomeen mllään tavalla? Tyhmin lausunto tämän vuoden aikana. Varsinainen pilkkionkiRinne.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tällaistahan tämä peli on Perussuomalaisia vastaan ollut jo vuosikausia!

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Puhemiehen pitäisi olla ns."kaiken yläpuolella" - puolueettomasti - olkoot vaikka ministeriä/ministereitä ei olisi lainkaan paikalla...sitten lähisellainen kyllä löytyy tarvittaessa.

Todella rimanalitus Heinäluomalta,vaikka itse vaatii paljon puhuttua avoimuutta käsiteltäviin asioihin,jotenkin " AY.jyrämäinen toiminta ",ei puhemies saisi " tikka tolpan päässä ". Tiettyjä piirteitä hänessä on miten toimessaan hän esiintyy - aikaajoin !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miksi kysyä jos oikea vastaaja ei ole paikalla? PerSuleilla taitaa yleisemminkin olla tapana kysellä kaipaamatta vastauksia. Silloinhan jää enemmän tilaa populismille ja uhriutumiselle.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jormalilla ei sitten ollut mitään sanottavaa itse asiasta. Ehkä ensi kerralla voit päästää itsesi vähemmällä ja lähettää sinua tuuraamaan papukaijan toistelemaan sanoja populismi ja uhriutuminen. -Kunhan muistat olla valitsematta liian älykästä papukaijaa. Sitä alkaa pian nolottaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikä kohta kommentistani ei osunut Tossavaisen aloittamaan asiaan?

Sekä, että kysyin miksi kysyä jos vastaaja ei ole paikalla? Vai sekö, että kerta toisensa jälkeen PerSulit uhriuttavat itseään täälläisillä asioilla? Vai olisiko se, että Tossavainen kokee tarpeellisiseksi yrittää keittää populististista huttua jälleen kerran asiasta jossa siihen ei ole aineksia?

Vai tarkoittaako Kalliojärvi, että asiaan menemistä on vain älämölöön mukaan lähteminen ja samanmielisenä sitä ruokkia?

Minusta Tossavaisen yritys tehdä tästä Heinäluoman asiallisesta puheenjohtamisesta PerSuleiden sorsimista on populististista uhriuttamista josta PerSulit ovat jo monasti aiemmin tulleet tutuiksi. Papukaijamaisia toistajia ovat silloin nämä persulit itse eikä se joka tuo esiin tuon toistamisen.

Toisaalta voisi myös kysyä olisiko Kalliojärvellä papukaijajuttujen asemesta asiaan meneviä argumentteja perustelujeni kumoamiseen.

Reijo Tossavainen

Oikeusministerin ohella kysymykseen vastauksen olisi omalta tontiltaan nähtynä antaa myös ulkoministeri, joka oli paikalla.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Harmituksen vastaamattoman kysymyksen johdosta ymmärtää hyvin, mutta kärsivällisyys on hyve. Jos haluaa hyvän vastauksen, kannattaa kysyä asianomaiselta ministeriltä. Hyvää vastausta kai haettiin?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taasko perussuomalaisia ja mukasuvaitsematonta herra Tossavaista sorsitaan? Teillä on kuva skaba yhdessä vihreiden kanssa kummat ennättää esittää martyyriä enemmän ennen eduskuntavaaleja. :'(

Jorma Lehmonen

Voi pyhä jysäys sentään !

Eikö sinullakaan ole muuta murehtimista kuin mitättömät kiinteistökaupat.
Koko Suomen talous on perseellään ja konkurssi odottaa niin Te reppanat siellä murehditte moisia turhuuksia.

Keskittyisitte nyt joko kaatamaan hallituksen tai sitten hoitamaan oikeita asioita että vältyttäisiin taas kerran konkurssilta mutta tuntuu olevan paljon mukavampi puuhastella toissijaisten asioiden parissa.

Vaahtoatte siellä vain Venäjästä, Natosta, Ukrainasta, homoista, viinasta ja kaikesta muusta jotta itse pääasia unohtuisi elikkä se miten täällä tullaan toimeen. Toimikaa oikeitten asioitten parissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja tältä se näytti kotikatsomosta. Edustaja Kivelä sai kyselytunnin ensimmäisen puheenvuoron, kysyi venäläisten maakaupoista. Puhemies totesi, ettei ao. ministeri ole paikalla ja käänsi katseen hallituksen suuntaan, yhtään kättä ei noussut, kukaan paikalla ollut ministeri ei halunnut astua oikeusministerin tontille . Iltalehdessä puhemien Heinäluoma ihmettelee Tossavaisen purkausta ja kertoo, että eduskuntaryhmät saavat hyvissä ajoin tietää ketkä ministereistä on paikalla ja ketkä poissa, hän toteaa myös, ettei varapääministerillä ole tapana vastata toisten puolesta. Heinäluoma ihmettelee myös eikö kolmen vuoden aikana ole vielä opittu miten kyselytunnilla toimitaan. Kysymys kuuluukin, onko edustaja Kivelä niin kovakalloinen ettei oppi mene perille vai oliko tietoin valinta, että kysymys esitetään ministerille joka on poissa eikä näinollen vastausta voi saada, mutta saataisiin kenties "marttyyri pisteitä" osoittamalla puhemiehen syrjivän persuita, ainakin osalle kommentoijalle se näköjään osui ja upposi. Mikäli toiminta oli tietoista niin lapsellista se oli, perin lapsellista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olettaisi kuitenkin että pääministerin 'varamiehenä' paikalla ollut Rinne olisi antanut hallituksen puolesta edes jonkinmoisen vastauksen. Vaikkapa ettei tiedä ryhtyykö tämä hallitus toimiin kyseisessä asiassa, kun siitä ei ole keskusteltu. Nyt kyllä jäi sellainen kuva ettei tämä hallitus tiedä mitään, eikä vastaa mistään.

Toimituksen poiminnat