Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hesari ei toimi niinkuin lupaa

Helsingin Sanomat on julkaissut oman periaatelinjauksensa.  Se kuuluu näin:

"Helsingin Sanomat on sitoutumaton päivälehti, joka pyrkii edistämään ja vahvistamaan kansanvaltaisuutta, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja mielipiteen vapautta. Tehtäväänsä lehti toteuttaa ensisijaisesti tasapuolisen, nopean ja luotettavan uutisvälityksen avulla.

Helsingin Sanomat määrittää kantansa itsenäisesti, riippumatta poliittisista tai taloudellisista päätöksentekijöistä tai muista painostusryhmistä. Tätä riippumattomuuslinjaansa lehti seuraa myös päivittäisessä uutisvälityksessään.

Pyrkiessään puolustamaan ja vahvistamaan moniarvoisen yhteiskunnan kansanvaltaisuutta Helsingin Sanomat kiinnittää erityistä huomiota mielipiteen vapauden toteutumiseen.

Helsingin Sanomien käsityksen mukaan yhteiskunnan tasapainoinen kehitys on mahdollinen vain silloin, kun kaikkia kansalaisia palvelevan, monipuolisen tiedonvälityksen jatkuvuus on taattu.

Uutisvälityksessään Helsingin Sanomat pitää tavoitteena sellaisen kokonaiskuvan muodostumista, joka koostuu kansalaisten omaehtoisille ratkaisuille tarpeellisista tiedoista."

Edellä oleva tuli jälleen mieleeni, kun luin tänään lehden pääkirjoitussivun. Siellä oli tällä kertaa lehden suosikkipoliitikon A. Stubbin kirjoitus.

Olen pitkään seurannut lehden pääkirjoitussivun tekstejä lähes päivittäin. En ole vielä havainnut yhtään perussuomalaisten kirjoitusta. Sen sijaan suorastaan solvaavia kirjoituksia enemmän kuin tarpeeksi.

Helsingin Sanomat kyllä auliisti kertoo, mikä on lehden toimituksellinen linja. Silti se omassa toiminnassaan tekee toisin kuin näkee hyväksi. Missä on moraali?

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliitikotkaan eivät toimi vaalien jälkeen niinkuin lupaavat aina ennen vaaleja.

Reijo Tossavainen

Perussuomalaiset eivät eduskuntavaalien jälkeen kääntäneet takkiaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poikkeus vahvistaa säännön. Tässä tapauksessa teille kunniaksi.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Reijo,

älähän nyt hyvä mies mieltäsi pahoita! Onhan hesarin uutisoinnissa jotain hyvääkin nähtävissä (tosin kulmasta riippuen).

Kannatusuutisessa lehti uhrasi jopa yhden toteavan lauseen demarien kannatuksen nousulle ja persujen ohittamiselle. Aiemmin on tullut molemmille lunta tupaan sivukaupalla.

Niin, että koetetaan nyt vain olla erkkolaisen rahan puolella ;)

Toimituksen poiminnat