Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Demarit jyräsivät Kymäläisen

Viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet, että venäläisten kiinteistökauppojen jonkinlainen rajoittaminen olisi perusteltua. Samaa mieltä ei ollut kuitenkaan eduskunnan lakivaliokunta, sillä äänin 12-5 se tyrmäsi asiaa koskeneen aloitteen käsittelyn.

 

Lakialoitteen käsittelyä kannattivat perussuomalaisten kaikki kolme valiokunnan jäsentä: Kaj Turunen, Arja Juvonen ja Mika Niikko. Lisäksi Ari Torniainen (kesk.) ja Suna Kymäläinen (sdp) kannattivat aloitteen käsittelyä.

 

Asian käsittely sai mielestäni aivan asiattomia käänteistä. Esimerkiksi demariryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on jopa uhkaillen painostanut ryhmänsä kansanedustajia aloitetta vastaan.

 

Ihmettelen suuresti, miksi lakialoitteen vastustajat eivät ole heränneet arjen todellisuuteen. Sinisilmäinen suhtautuminen ei nyt auta. Nykyisiä ja erityisesti tulevia venäläisten kiinteistökauppoihin ja venäläistymiseen ongelmia ei voida kokonaan torjua. Niiden vaikutusta voitaisiin osin ehkäistä ennalta toimien.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Alexius Manfelt

Reijo hyvä, olen jo kertonut helpomman ja halvemman ratkaisun. Suomalaiset eivät vaan rahankiilto silmissään myyt maitaan ja talojaan venäläisille. Ei siinä tarvita kuin hivenen isänmaallisuutta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Reijo,

ei kanttisi vaan tälläkään kerralla kestänyt kertoa koko totuutta; jätit kertomatta, että lakialoite oli Suna Kymäläisen (sd) tekemä, ei persujen; jonka kuvan halusit antaa.

Sitä kutsutaan älylliseksi epärehellisyydeksi ja karkkinäpistykseksi. Tosin ei mitään uutta poliikoille.

Reijo Tossavainen

Suna oli aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, jotta myös demareita saataisiin aloitteen allekirjoittajiksi. Heitä oli lopulta puolen tusinaa. Perussuomalaisista muistaakseni allekirjoittajia oli 36.

Santalan syytös on siis huti.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Reijo hyvä,

puhuin vain blogistasi. En löydä siitä aloitteen tekijää.

Mutta eihän se ole messun arvoinen; myönnetään.

Janne Suuronen

Ymmärsinkö oikein, että demareiden lisäksi myös Kokoomuslaiset vastustivat aloitteen ottamista käsittelyyn ?

Nyt olisi tarpeen kuulla, että kuinka vastustajat asiaansa perustelevat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Yksi peruste on tämä: jos suomalainen ostaja tarjoaa kiinteistöstä sata tonnia, mutta venäläisostaja nokittaa kahteensataan tuhanteen, ei valtio saa kieltää myyjää tekemästä hyviä kauppoja. Ja toden totta: sehän se vasta kansalaisen holhoamista olisikin!

Ilkka Huotari

Suomen valtiolla tai Suomen kansalaisilla pitäisi olla maahan etuoikeus - eli maan myymiseen pitäisi siis olla sanansa sanottavana valtiolla tai kansalaisilla. Valtiolla tietenkin onkin jos se niin haluaa. Myös kansalaisia pitäisi kuulla asiassa.

Näin se menee, koska kyse on lopulta yhteisestä (valtion) omaisuudesta - valtio lopulta omistaa ne alueet (lakiensa puitteissa).

Raha on siis huono perustelu koska hyödyke ei ole samalla tavalla yksityisessä omistuksessa kuin vaikka auto.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toisaalta aika monella on kokemuksia valtion holhoamisesta ns. pakkolunastusten kautta, olipa kyse tien teosta tai luontoarvoista jne. :D

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #11

Ajatteles Seppo: jos valtio maksaisikin tielinjoista ja rautatien pohjista kuin ryssä rantatontista, ei pakkolunastuksia tarvittaisi!

Reijo Tossavainen

Janne: Kaikki kokoomuslaiset valiokunnan jäsenet olivat vastaan. Epävirallinen tieto kertoo, että asiasta oli tehty eduskuntaryhmässä ryhmäpäätös!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Oli täysin perusteetonta ja suurvallan brutaalia voiman näyttöä, että jatkosodan jälkeen itänaapuri omi nk.saksalaissaatavat itselleen: Saksan valtion ja yksityisten saksalaisten omaisuuden Suomessa!? Osa saatavista kuitattiin alueluovutuksena Lapissa ja sotakorvaustavarana. Sovitun sotatakorvauksen päälle!?

Tuolloinhan Neuvostoliiton haltuun tuli kiinteistöjä, rahavaroja, osakkeita, yrityksiä ja maa-alueita miljardien sen aikaisten markkojen arvosta.

Nyt sitten Venäjän valtiolla on täällä joitakin maa-alueita omistuksessaan, onko Suomen valtiolla Venäjällä? On, pakkoluovutetut alueemme, poislukien yksityisten maat.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kokoommuksen ja demarien isänmaallisuus on sitä että
venäläisille myydään kaikki mitä he vaan haluavat ostaa.
Heillä on ilmeisesti paljon yrityksiä, maata ja mantuja myytäväksi.
Eipä nämä "myyntimiehet" ole vielä saaneet myytyä venäläisille niitä
lakkautettuja varuskuntia,jotka vielä ovat myymättä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Vihreä ympäristöministeri Satu Hassi kirjoitutti lain, jonka mukaan kaikki saavat ostaa Suomesta myös kiinteää omaisuutta ilman vastavuoroisuutta suomalaisille. Tämä oli taivaan stalinistinen lahja suoraan venäläisille.

Venäläiset ovat voineet hankkia Suomesta kiinteää omaisuutta siinä määrin kuin rahavarat antavat mahdollisuuden. Ja siellähän rahaa riittää tärkeisiin hankintoihin. Suomalaisilla ei ole ollut lupaa ostaa esimerkiksi omia sukujensa tilojen osia Karjalan kannakselta tai muualtakaan Venäjältä. Vastakauppoja ei ole, kuten Satu Hassi halusikin.

Venäläiset ovat todella käyttäneet hyväkseen Satu Hassin tarjoamaa mahdollisuutta. Julkisuudessa on ollut jonkin verran tietoja aivan uskomattomista maakaupoista, jotka sattuvat sijaitsemaan aivan puolustusvoimien hyvin tärkeiden kohteiden lähellä.

Toinen asia on ns. saksalaisomaisuus. Sodan jälkeen Suomen piti luovuttaa kaikki eli siis todella kaikki saksalaisten omaisuus Neuvostoliitolle. Näin tehtiin viimeisen päälle. Suomi luovutti Neuvostoliitolle myös saksalaisen kanssa avioliittoon menneen henkilön omaisuuden. Osa näistä Neuvostoliitolle annetuista omaisuuseristä on nykyään Venäjän omistuksessa kuten esimerkiksi kaksi maa-aluetta Ahvenanmaalla.

Valtaosan saamisistaan Neuvostoliitto antoi eri tavoin suomalaisille kommunisteille. He ryhtyivät sitten keinottelemaan kuin kapitalistit ikään ja menettivät lähes kaiken. Kapitalistinen osaaminen puuttui.

Kirpaisihan se, kun meni Koiton talo, Capitolin talo, Kulttuuritalo ja ties mitä lisäksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisi ehkä myös syytä huomata ja mainita, että yleensä lakialoitteet joissa on alle sata allekirjoittajaa, eivät etene. Se taisi olla päälimmäinen peruste pysäyttää tämäkin aloite.

Toisaalta en ole huomannut yleisestä älämölöstä huolimatta yhtään konkreettista syytä miksi halukkaat eivät saisi myydä halukkaille ostajille molemmille osapuolille sopivalla hinnalla.

Armeijakin lienee mieltä, että jos jollakulla on joitakin aikeita jonkinlaisiin salaisiin vakoiluoperaatioihin tai aikeita valloitukseen niin he harvemmin sitä varten ostamalla maata hankkivat. Ajatuskin sellaisesta vaikuttaa pikemminkin hilpeältä.

Toimituksen poiminnat