Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Hesarin leimakirves heilahti: puolet suomalaisista sairastaa russofobiaa

Kyllä minä jälleen mieleni pahoitin, kun luin tänään Helsingin Sanomien pääkirjoituksen! Otsikkoon oli präntätty, että "russofobinen tonttialoite". Hesarin pääkirjoitustoimituksen norsunluutornissa lienee hykerrelty, kun näin onnistuneesti leimattiin noin puolet suomalaisista ja noin puolet kansanedustajista. 

Toisin sanoin ilmaistuna vain toinen puoli suomalaisista ja kansanedustajista on yhtä terveitä, suvaitsevaisia ja sivistyneitä kuin Hesarin pääkirjoituksen kyhääjä.

Kaikessa viisaudessaan Hesari väittää, että "venäläisten hyväksi on sanottava, että ilman heidän rahojaan koko Kaakkois-Suomi oli huomattavasti kurjemmassa tilassa kuin nyt". Tämä väite ja koko juttu on täysin perusteita vailla oleva. Täyttä potaskaa!

Kiinteistökauppoja olisi tehty ilman venäläisiäkin. Eivät kiinteistöt olisi jääneet ilman ostajia. Tosin moni suomalainen on nyt jäänyt, kun venäläinen ostaja on tullut setelitukon kanssa ja ostanut ylihintaan. Usein tavoitteena on ollut vain siirtää epämääräisesti hankitut rahat turvallisesti rajan toiselle puolelle pahan päivän varalle.

On myös puhuttu venäläisten yritystoiminnasta. Todellakin, monia yrityksiä erityisesti matkailualalta on täällä Kaakkois-Suomessa siirtynyt venäläisten omistukseen. Lähes kaikki hankinnat ovat epäonnistuneet. Liian monet kiinteistöt ovat nyt rappeutumassa tai jo rappeutuneet käyttökelvottomiksi.

Kotikuntani alueelta eräältä kylältä venäläisille myytiin 13 tonttia. Vain yksi heistä on hoitanut erilaiset vastuunsa kuten kuuluu. Kaikkien muiden kanssa on ollut erilaisia ongelmia.

Kielteisiä esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Jos Hesarin pääkirjoitustoimittaja ei niitä halua nähdä, niin sille minä en voi mitään. Lisäksi toisten leimaaminen russofobiasta kärsiviksi on ala-arvoista.

Tämän laulun haluan "omistaa" erityisesti Hesarin pääkirjoitustoimittajalle: http://youtu.be/_y6T1ztkXPQ

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Katsokaamme uutista toisesta suunnasta niin huomamme, että puolet suomalaisista on vielä terveitä!

PS. Joko löysitte aikaa tutkia edellistä kysymystäni ? Vai oletteko mukana salailussa ?

Reijo Tossavainen

En salaile. Totean, että Hämäläisellä on suurinpiirtein samanlaiset mahdollisuudet selvittää erilaisia asioita kuin minullakin. Ehkä hänellä on enemmän aikaa siihen.

Juha Hämäläinen

Asia harvinaisen epäselvä. Kiitos tästäkin. Jatkakaa huutamista!

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Hesari on menettänyt takavuosien "uskottavuutensa". Alkaa olla iltapäivälehtien tasoa; revitään otsikoita ja toivotaan parasta? Epätoivoiset yritykset saada nuoret lukijoiksi (tilaajiksi), on samalla karkottanut ns. vanhat. Viher-vasemmistolainen toimitus ajaa ja on ajanut lehden "kurjistumisen" tielle. YT:t jatkuvat?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Russofobia ei ole psyyken sairaustila vaan normaalin ajattelevan Suomen kansanlaisen terve reaktio vallitsevaan isänmaamme ei-sotilaalliseen valtaamiseen, jota toteuttavat venäläiset suomalaisten hyödyllisten idioottien tukemina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toivonen kirjoittaa tonttikauppojen yhteydessä maan valloittamisesta. Tuossa alkuviikosta vielä jotenkin järjissään oleva kapiainen ihmetteli josko kukaan valloittamista hamuama käy ensin ostamassa haluamansa maa-alueet. Tuskin edes vakoilukohteitaan vaan heillä on keinonsa selvittää haluamansa asiat ihan ilman maan ostamistakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

- Epäillä tuota soppii.

( Tuntematon sotilas, Väinö Linna ) )

Reijo Tossavainen

Ennen vuotta 2000 oli voimassa suurinpiirtein samanlainen laki kuin mihin nyt pyritään. Ei silloin Hesari puhunut mistään russofobiasta...

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Minä kyllä tiedän mistä nyt tässä kohtaa pitäisi puhua. Mailman loppua varmaa joku käsittelee eri blogissa.
Siis onko oikein että venäläiset ostavat suomesta maata, mutta suomalaiset eivät voi ostaa venäjältä. Minun mielestäni ei ole oikein. Eikä se ole mitään fobiaa vaan epäkohta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kokoomuslaisten on turha puhua venäläisfoobikoista.Itse aloittivat stubb ja katainen jo 2010 venäjän haukkumiset ja mustamaalaamisen.Ettei vaan ollut sovittu sekin eun ytimissä.EUn määräyksestä Suomi omaksi vahingokseen on hoitamatta kauppasuhteitaan.USA maa joka elää sodista yhtenä aivopesemässä ihmisiä venäjä vastaisuuteen.Eikös se ole hesarikin kokoomuksen käsissä,kuten valtaosa mediasta.

Ensin yllytetään aivottomia venäjä vastaisuuteen kun poltiikot tarvitsevat omiin tarkoituksiinsa ihmisten venäjä vihaa,takki kääntyy taas kun hyötyä haetaan omiin tarkoituksiin.Vieraan vallan alla oleva Suomi ei ole edes itsenäinen valtiokaan on turha puhua mitään kun itse on jäsenenä kommuunissa,ilman päätösvaltaa määrätä omista asioistaan.Sama kun kotiisi tulisi joku isännöimään,kuten on jo käynytkin.Ei ole enää neuvostoliittoa vaan on pakkoliitos eurostoliitto.Erilaiset valtiot pakotetaan yhteen erilaisinen kulttuureineen,rahat katoavat molokin kitaan ja eliitti voi lihavasti saman aikaan kansalaiset näkevät nälkää.Eli kommunismia parhaimillaan.Korruptio rehottaa ja MAFIA rahoittaa omia touhujaan eu rahoilla.Ihmiset vaiennettaan hiljaisiksi.

Suomessa onkin lakeja lain päällä ja ihmisten elämää säätelevät viranomaiset ja huostahaukat jo lapsesta asti.Jopa mielipiteestä häkki heilahtaa.Suomi onkin saanut EIO:lta eniten tuomioita ja huomautuksia kuin pohjoismaat yhteensä,enemmän jopa kuin venäjä verrattuna ihmisten määrään.Suomessa se vasta onkin pelottelun ja uhkailun kulttuuri.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Onko russofobia jotenkin epätervettä, epäsuvaitsevaista ja epäsivistynyttä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös fobioilla tarkoiteta aina sairaalloista pelkoja? Sellaisia kuin anakrofobia tai klaustrofobia t.m.s. Sairausluokituksessa ne kuuluvat ryhmään F40 Pelko-oireiset ahdistuneisuushäiriöt.

Suvaitsemattomuuteen se saattaa johtaa jos sairastunut alkaa epäterveissä pelkotiloissaan torjua kuvitteellisen pelkonsa kuvitteellisia aiheuttajia todellisesta ympäristöstään.

Sivistymättömäksi se saattaa myös kääntyä jos kuvitteellisen pelkojen aiheuttajia aletaan torjua sivistymättömin puhein tai keinoin. Jos taas ajoissa hakeutuu kunnolliseen hoitoon niin saattaa välttää suvaitsemattomat ja sivistymättömät sekä tervehtyä epäterveesti.

Toimituksen poiminnat