Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaiset poliittisen syrjinnän kohteena

Paavo Arhinmäen ministerikautena poliittisten nuorisojärjestöjen valtionavut jaettiin poliittisin perustein, ei toiminnallisin perustein. Kun asiaa tivattiin Arhinmäeltä, niin hän perusteli kantaansa lähinnä sillä, että perussuomalaiset nuoret ovat kriittisiä monikulttuurisuuden suhteen.

Samanlainen epäasiallinen sulle-mulle politiikka näyttää jatkuvan ministeri Pia Viitasen aikana. Niin sanotut vanhat puolueet jakavat rahat keskenään.

Touhu on suorastaan uskomatonta poliittista syrjintää, sillä samaan aikaan kokoomuksen nuorisojärjestön tavoitteena on esim. kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettaminen, kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lakipykän kumoaminen ja vähemmistövaltuutetun viran lopettaminen! Tämän rinnalla perussuomalaisten nuorten kriittisyys on hyvin lievää.

Avustuksia jaettaessa kokoomusnuorten jyrkkiä mielipiteitä ei mitenkään huomioitu. Sen sijaan perussuomalaisia syrjittiin mielipiteisiin vedoten.

Myöskään toiminnalliset erot eivät ole niin suuria, että kokoomuksen nuorille annettu yli kaksikymmenkertainen avustus olisi perusteltu. Myös muiden poliittisten nuorisojärjestöjen saamat avustukset ovat aivan eri mittaluokassa kuin perussuomalaisten nuorten.

On todella erikoista, jos asiassa ei nähdä "mitään ihmeellistä". Perussuomalaiset nuoret pitävät opetusministeriön päätöstä poliittisesti syrjivänä ja aikovat valittaa rahanjaon perusteista  korkeimpaan hallinto-oikeuteen. 

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- perussuomalaisten nuorten kriittisyys

Saisiko linkin tähän?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kaikki tuet kokonaan pois. Sillähän tästäkin ongelmasta päästään.

Reijo Tossavainen

En vastusta, päinvastoin kannatan, jos se tapahtuu tasapuolisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jospa Tossavainen lukisi Nuorisolaista avustusperusteet ja arvioisi uhriutumisen aiheita vasta sen jälkeen.

Toisaalta Tossavainen on hitusen oikeassakin. Kokoomuksen nuorisojärjestön ääliölibertanismissa on joitakin persuuntuneita elementtejä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Mutta kun ne nuorisolain avustusperusteet on juuri siksi muotoiltu noin, ettei nimenomaan persunuorten kaltaiset ja aivan erityisesti persunuoret itse tukia saisi. Tuo maininta monikulttuurisuudesta on tullut voimaan juuri 2011 tammikuussa, eli juuri ennen viime eduskuntavaaleja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On tosiaan ero moni- tai monokulttuurissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Rätt kirjoitti: "Mutta kun ne nuorisolain avustusperusteet on juuri siksi muotoiltu noin, ettei nimenomaan persunuorten kaltaiset ja aivan erityisesti persunuoret itse tukia saisi."

Minusta ne on muitoiltu kannattamaan ja tukemaan kaikkia hyviä asioita kaikkia pahoja asioita vastaan. Ja hyvä niin. Kumpa ne myös toteutuisi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #10

Myyryläinen on jonkin sortin kommari ja putinisti, joten "näkemykset" on asetettava oikeaan viitekehykseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Oliko tämä Tossavaisen purkaus joku argumentti johonkin suuntaan? Mitä se perusteli ja missä kontekstissa?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #16

""sillä samaan aikaan kokoomuksen nuorisojärjestön tavoitteena on esim. kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettaminen, kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lakipykän kumoaminen ja vähemmistövaltuutetun viran lopettamin"

Perusteleehan Opetus ja kulttuuriministeriö, että kokoomus levittää laajemmin sanomaa kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lakipykän kumoamisesta ja vähemmistövaltuutetun viran lopettamisesta

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Lisäys vielä:
Tossavainen nimittää minua kommariksi ja putinistiksi. Niin jakomielinen ihmisen persoona ei kuitenkaan pysty olemaan sillä Putin on kovan luokan kapitalisti. Tossavaisen olisikin siis hyvä päättää kumpaa hän tarkoittaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Kukkahattu ja gepardihattu
kuuluvat samaan ravintoketjuun.
Molemmilla on käsi sinun
taskussasi.”
Timo Soini

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvin ja osuvasti sanottu vanhemmalta ja kokeneelta poliitikolta :)

Tämä puheenjohtaja Timo Soinin ( ps.) toteama lienee Perussuomalaisten Nuorten periaateohjelman mottona heti ensimmäiselä sivulla. Muussa tapauksessa ministeriön johtopäätelmät puolueen nuorten toiminnan monikulttuurisuuskriittisyydestä ovat saaneet liian suuren painoarvon. Samanaikaisesti kuitenkin todetaan toiminnan vähäisyys.

P.S. Mitä enemmän toimintaan annetaan varoja, sitä aktiivisempaa toiminta luonnollisesti on.

P.P.S. Perussuomalaisten nuorten rakentava monikulttuurisuus-kriittisyys koetaan yhteiskunnallisesti vaarallisemmaksi kuin Kokoomuksen nuorten tuhoava monikulttuurisuus-vastaisuus !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Alsio lainaa Soini/Jusulan gebardihattupuheita. Oikasti kyse on siitä, että taskuillamme heiluvat kaikenkarvaiset kapitalistit, pankkiirit ja finanssikeinottelijat hattujen väristä riippumatta. Soinit ja Jusulat puhuvat gebardihatuista jotta emme huomaisia niitä muita rahastajia jotka ovat olleet siellä jo aiemmin ja haluavat pysyä siellä.

Oikeasti meillä tavallisilla suomalaisilla on enemmän yhteisiä etuja kehitysmaiden ihmisten ja kraikkalaisten kaltaisten ihmisten kanssa kuin noiden wahlroosien sunmuiden kanssa. Jotta heidän karavaaninsa kulkua ei häirittäisi, valtaapitävä eliitti tarvitsee PerSuleita ohjaamaan räksytyksellään ihmisten huomion epäoleellisuuksin ja meidät tavalliset ihmiset riitelemään vähistä keskenämme. Siksi meillä on heidät keskuudessamme jotta meidät usutettaisi wahlroosien asemesta toistemme ja eriväristen, samankaltaisessa asemassa olevien kimppuun.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

-Anna meitille voimaa puolustaa kapitalistin rahapussia. Meinaan, jos isänmaa jättäs ne yhtä köyhäksi kuin minä olen, niin tuskin ne siittä välittäisivät senkään vertaa kun minä, ja minä en antas hänestä edes vanhoja jalkarättejäni.

(Alikersantti Lahtinen, Tuntematon sotilas)

P.S. Onko Myyryläinen fiktiivisen alikersantti Lahtisen faktinen inkarnaatio ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Toivonen vertaa minua Yrjö Lahtiseen, Linnan fiktiiviseen sankariin. Kiitos siitä, koen sen positiivisena. Itse olisin halunnut tuntea suhtautuvani "systeemiin" kuin stm Korpela: "Katto sieltä papereistas, perkele. Kyllä saatana nimi pitäs tietää kun on kerran osattu kotoo hakee" vaikka tositilanteessa suhtautuminen saattaisi lähennellä Riitaojankin tuntemuksia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet Jorma oikeassa siinä, että meillä on paljon yhteistä kehitysmaiden kanssa - onhan Suomi ollut siirtomaana 800 vuotta.

Perussuomalaiset on ainoa (ei marginaalinen) puolue, joka koittaa muuttaa mainitsemasi karavaanin suuntaa. Jarmo sinä ja kaltaisesi olette suurin este tämän suunnan muuttamiselle, eivät Perussuomalaiset.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Kankaanpää manaa tähän osamme olla osa Ruotsin rik:iä. Se on kuitenkin kaukaa haettua tässä nykymenossa. Me elämme nyt kapitalismia ja tuolloin feodalismia. Suomen valloituskin oli tuolloin 1300-luvulla feodaaliomistusten laajentamista.

Nykyisin meidän eloamme leimaa yhteiskunnan jakaantuminen luokkiin ja se on jo globaali ilmiö. Silloin eri maiden samassa asemassa olevilla ihmisillä on enemmän yhteisiä etuja toistensa kanssa kuin oman maan muihin yhteiskuntaluokkiin kuuluvien kanssa. Meillä tavallisilla omalla työllämme itsemme elättävillä on yhteiset edut toisten maiden työläisten kanssa ja kapitalisteilla omansa. Sen sijaan kapitalistille on ihan sama teettääkö se työnsä kotimaisilla vai ulkolaisilla työläisillä, hinta ratkaisee. Samaten kansainväliselle banksterille on ihan sama minkä maan veronmaksajilla hänen tuottonsa maksatetaan, tuotto ja sen kustannukset ratkaisevat.

PerSulit eivät ole tämän karavaanin suuntaa yrittäneet muuttaa, päinvastoin. He ovat puolustaneet olemassa olevia talouden rakenteita julistamalla olevansa työväenpuolue ilman sosialismia ja ovat nimen omaan hyökänneet ay-liikettä vastaan. Eikä Soinin hallituskiimassa muutosta näy.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

En minä mitään manaa. Faktahan se on, että Suomi on ollut siirtomaa tulkinnoista riippuen 1100- tai 1200-luvulta lähtien.

Toinen kappale onkin sitten kopioitu suoraan kommunistisesta manifestista. Kaunis teoria, mutta se EI TOIMI. Eikö sitä ole kokeiltu jo riittävän monessa maassa? Kuinka monta miljoonaa ihmistä pitää vielä kuolla sosialistisissa diktatuureissa, ennenkuin uskot, että kommunismi nyt ei vaan toimi?

Kommunistithan olivat mukana Kataisenkin hallituksessa, pettäen samalla vaalilupauksensa (ja hyväksyivät nimenomaan ulkomaalaisten pankkien ja sijoittajien tukemisen suomalaisten verovaroin mitä itse kovasti kammoksut). Aika outoa syyttää Perussuomalaisia hallituksen politiikasta.

No kommunistillehan tärkeintä on byrokratian rakentaminen (ja suojatyöpaikkojen luominen puolueen jäsenille),ei työntekijän etu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Kankaanpää kirjoitti: "Kaunis teoria, mutta se EI TOIMI. Eikö sitä ole kokeiltu jo riittävän monessa maassa? "

Esittelinkö minä jotakin "kaunista teoriaa"? Omasta mielestäni analysoin nykyistä kapitalismiamme.

Kankaanpää kirjoitti: "Kommunistithan olivat mukana Kataisenkin hallituksessa, ..:"

Väärin. Kataisen hallituksessa ei ollut kommunisteja. He eivät ole edes eduskunnassa edustettuina. Vasemmaista laitaa siellä edustavat vasemmistoliittolaiset jotka ovat poistaneet ohjelmastaan viittauksetkin sosialismiin ja kommunismia siellä ei koskaan ole ollutkaan.

Kankaanpää kirjoitti: "... pettäen samalla vaalilupauksensa (ja hyväksyivät nimenomaan ulkomaalaisten pankkien ja sijoittajien tukemisen suomalaisten verovaroin mitä itse kovasti kammoksut)"

Totta, Vassulit pettivät vaalilupauksensa. Tiedoksi vielä, että en itse ole vassuli (enkä sitoutunut mihinkään muuhunkaan puolueeseen).

Kankaanpää kirjoitti: "No kommunistillehan tärkeintä on byrokratian rakentaminen (ja suojatyöpaikkojen luominen puolueen jäsenille),ei työntekijän etu."

Ehkä olisi kuitenkin hyvä lukea se edellä mainittu manifesti niin selviäisi mitä tuossa kommunistien aatteessa oikeasti tavoitellaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

No eipä Vasemmistoliitto mitenkään eroa kommunisteista. Samoja tovereitahan siellä vieläkin on. Samoja valheita eri kääreissä.

Tunnustan, että en ole lukenut Kommunistista manifestia, en myöskään Mein Kampfia, mutta tiedän molempien sisällön riittävän hyvin, jotta voin sanoa hyvällä omallatunnolla, että demokratia on paljon parempi vaihtoehto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Ehkä Kankaanpään kannattaisi lukea se manifesti. Se auttaa alkuun selvitettäessä mistä kommunismissa on kyse. Sen jälkeen voi jatkaa eteenpäin muihin marksismin perusteisiin jos haluaa asiaa itselleen syvällisemmin selvittää. Silloin ei myöskään tarvitsisi mutu-tuntumalta heitellä.

Samaten kannattaa lukea Vassuleidenkin ohjelmia ja yrittää löytää sieltä kommunismia. Minä en vassuleilta löytänyt. Sosialismi löytyy sieltä "ajatteluperinteenä" mutta konkretiaa siihen eivät ole halunneet liittää. Toisaalta siellä tunnistetaan sosialismiin kuuluva lisääntyvä demokratia ja vapaus. Siten siis Vassulitkin tunnustavat, että demokratia ja sosialismi eivät ole vaihtoehtoja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #32

Tämä nyt ei kyllä kuulu millään tavalla alkuperäiseen Tossavaisen tekstiin, mutta jatketaan nyt sitten vielä vähän.

En puhunut mistään mutu-tuntumasta. Sanoinhan tietäväni kyllä kyseisen teoksen sisällön riittävän hyvin, jotta voin sanoa, ettei kommunismi voi koskaan toimia rauhan aikana. Sosialismi tarvitsee aina vihollisen jota vastaan taistella. Se, että valtio omistaa tuotantolaitokset ja kansalaiset antavat "yhdenvertaisen" työpanoksen ei tule olemaan koskaan toimiva ratkaisu. Miksi tehdä mitään, jos ahkeruudesta ja lahjakkuudesta ei palkita mitenkään, eikä ole olemassa mitään ulkoista uhkaa minkä torjumiseksi olisi valmis tekemään enemmän? Mikä muu kuin pakko sosialismissa motivoisi ihmisiä? On sulaa hulluutta puhua vapaudesta ja sosialismista samassa lauseessa.

Älä kuitenkaan ymmärrä väärin. Sosialismissa on tiettyyn pisteeseen asti hyviäkin puolia. Heikompiosaisista ja -lahjaisista tulee huolehtia, jne. Kuitenkin kun saavutetaan piste, jossa on helpompi olla elätettävä, kuin elättäjä, sosialismismi kääntyy itseään (valtiota) vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Kankaanpää kirjoitti: " Sanoinhan tietäväni kyllä kyseisen teoksen sisällön riittävän hyvin, jotta voin sanoa ..." ja "Se, että valtio omistaa tuotantolaitokset ..." sekä "... sosialismismi kääntyy itseään (valtiota) vastaan."

Niin, mikähän on Kankaanpään mielestä riittävästi? Itse en löytänyt noista kannanotoista mitään mikä saisi tukea mistään sosialismin teoreettisesta sisällöstä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Jaa. Kerro nyt sitten eksperttinä, että millainen se toimiva sosialistinen ihmemaa oikein on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Jos se niin helppo olisi toteuttaa niin eiköhän se olisi jo saatu aikaan?

Oleellista siinä kuitenkin olisi tuotantovälineiden oleminen niiden hallussa jotka niitä käyttävät ilman nykyisenkaltaista "palkkaorjuus" suhdetta. Toisaalta siihen liittyy myös nykyistä laajempi, myös talouden kattava demokratia.

Noin yleisellä tasolla sitä voisi kuvailla Marxin sanoin seuraavasti: sosialismissa kaikki kykyjensä mukaan ja kaikille panoksensa mukaan erotuksena kommunismista jossa kaikki panoksensa mukaan ja kaikille tarpeidensa mukaan.

Käytännön yksityiskohtia sosialismista kukaan ei kuitenkaan ole kuvaillut kuin utopioina. Oleellista onkin, että yhteiskuntamallien jatkumossa sille on teorian mukaan asetettu paikkansa kapitalismin seuraajana. Lopullisen konkreettisen mallinsa se saa historiallisessa kehityksessä, ihan niinkuin kapitalisminkin käytännöt ovat muodostuneet yleisistä yksityisen taloudellisen toiminnan vapausihanteista ilman, että kenelläkään on ollut etukäteen konkreettista mallia.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #32

Vanhat roomalaiset sanoivat:"VESTIGIA TERRENT". Pätee yhtä hyvin kaikkiin hirviödiktatuureihin. Kommunistisen manifestin olen lukenut ja todennut sen olevan niin sekavaa liirumlaarumia, että sen perusteella voi tehdä mitä tahansa.
Niin, jäljet peloittavat, ja Ukrainassa ne jäljet jatkavat vieläkin tappamista!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Kovala lainaa muinaisia latinalaisia. Mutta onko hän tarkistanut löytämäkseen mainitsemansa jäljet? Ovatko ne ihan oikeasti sosialismin tai kommunismin vai ihan jonkun muun? Tarkoittaako Kovala, että Ukrainassakin Svobodat ja Oikeat rintamat sekä Kiovassa vallankaapannut ja sisällissodan aloittanut ahllinto iolisivat kommunisteja?

Toisaalta meillä nyt on voimassa kapitalistinen maailmanjärjestys. Millaiset ovatkaan sen jäljet aina Englannin sisällissodasta 1600-luvun puolestavälistä Ranskan suuren vallankumouksen ja USAn sisällissodan kautta Maailmansotiin ja kaikkiin muihin hirveyksiin joissa ansaintamahdollisuuksia on jaettu uudelleen?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Persu-,samoin kun kokoomusnuorten suhtautuminen monikultturisuuteen ei ole kriittinen vaan peräti kielteinen, ja rikkoo erästä nuorisolain keskeistä kohtaa. Monikulttuurisuus on Suomessa, on ollut koko itsenäisyytemme ajan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Perussuomalaiset itkevät, kun eivät onnistuneet imemään verorahoja yhtä paljon kuin muut poliittiset luteet. Kun valtion kassan kuppaamista aloitetaan harjoitella jo nuorisojärjestöissä, niin vanhempina poliitikkoina se osataan tehdä jo oikein kunnolla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Siis epäasiallisesta kohtelusta ei saa puhua? Ollaan vääryyksistä hiljaa, niinkuin kuin kunnon vero-orjan kuuluukin olla? Juhani ihan oikeasti mieti nyt vähän.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikö pikemminkin poliittisille nuorisojärjestöille pitäisi määrätä haittavero.

Reijo Tossavainen

Jos laitetaan haittavero, niin senkin pitäisi olla tasapuolinen...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voitaisiin mitata nuorisojärjestön levittämää A4-saastetta ja myös mahdollisia melu- ja hajuhaittoja toritapauhtumien yhteydessä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Puolueiden toiminta, myös se broilerituotanto, tulisi rahoittaa jäsenmaksuilla, eikä verovaroin. Jäsenmaksukatto voisi olla 10 €. Eli nykyisten maksavien jäsenten määrä tarkoittaisi koko potiksi maksimissaan n. 3 000 000 €. Näin nähtäisiin puolueiden oikea painoarvo kansanvallassamme, jota bankstereiden annetaan pyörittää.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kertokaas nyt tyhmällekin, missä kohtaa Suomen laissa yhdenvertaisuusperiaate kumotaan sillä syyllä, että monikulttuurisuus on luovuttamaton arvo ja viimeinen totuus?

Mielestäni se on mielipide siinä, missä vaikkapa sekin, että makkaraa pitää syödä sinapin kanssa. Ei painoarvoltaan yhtään sen suurempi, eikä vähäisempi. Makuasioita kumpikin.

Tällä hetkellähän kyllä Suomessa on vallassa pieni kovaääninen vähemmistö, jolle oma mielipide on aina se korkein auktoriteetti ja perustotuus, jonka vastaisia mielipiteitä ei saa jättää rankaisematta. Tämän vähemmistön toiminnasta vain ei jostain syytä tule esittää mitään kritiikkiä, vaikka se usein rikkoo kansalaisten tasavertaisuutta, sananvapautta, ja äärimmillään myös Suomen lakeja vastaan.

Näistä asioista ei myöskaan voida käydä asiakeskustelua, koska kritiikin esittäjät ovat rasisteja, fasisteja, Impivaaralaisia taantumuksellisia, suvaitsemattomia jne. jotka nillittävät, uhriuruvat, ja jäävät ksenofobiansa ja ties minkä vangiksi.

Mutta hei te pieni vähemmistö, kyllähän ainakin minä teitä ymmärrän ja tunnen myötätuntoa. Tuo strategia kun on se ainoa, millä te koskaan pystytte uskottelemaan edes itsellenne, että olette pärjänneet väittelyssä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ehdottomasti tuet pois. Mutta onhan tämä härskiä että "vanhat" perinteikkäät puolueet jakavat keksipurkista toisilleen, varmaan siksi että mikälie toimikunta on miehitetty puoluekirjavirkamiehillä. Kun siellä ei persuvirkamiehiä ole, niin nousukkaalle ei haluta tukea myöntää ja perusteet sitten keksitään sopiviksi.

Onhan persunuoret kuitenkin maltillinen järjestö kokoomusnuoriin verrattuna.

Eli kokoomusnuoret saa koska ovat iso järjestö ja monikulttuurisuuden vastaisuus leviää täten laajemmalle, mutta persunuoret eivät saa koska... ööh?

Suomalaista korruptiota.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Esimerkiksi Stanfordin yliopiston filosofinen sanakirja, Stanford Encyclopedia of Philosophy, on ilmaiseksi ja helposti kaikkien luettavissa (englanniksi) myös kohdassa ”Monikulttuurisuus – Multiculturalism”:

http://plato.stanford.edu/entries/multiculturalism/.

Ensin tulee määritelmä: Monikulttuurisuus/ Multiculturalism on poliittisen filosofian suuntaus, joka käsittelee sitä, miten yhteiskunnassa tulisi käsitellä kulttuurista ja uskonnollista moninaisuutta. Suuntauksen mukaan tässä tarvitaan ryhmäkohtaisia oikeuksia.

”Multiculturalism is a body of thought in political philosophy about the proper way to respond to cultural and religious diversity. Mere toleration of group differences is said to fall short of treating members of minority groups as equal citizens; recognition and positive accommodation of group differences are required through “group-differentiated rights,” a term coined by Will Kymlicka (1995). -- In the latter respect, multiculturalism is closely allied with nationalism.” (Stanford Encyclopedia of Philosophy, 2010.)

Sitten tulee kuvailua sekä monikulttuurisuuden oikeutusperusteita, Justifications for multiculturalism, kohdat 2.1 – 2.3.

Sitten tulee monikulttuurisuuden kritiikkiä, Critique of multiculturalism, kohdat 3.1. – 3.5.

Tässä koosteessa viimeinen kritiikki 3.5 koskee sisäisiä vähemmistöjä. Ryhmäoikeuksien suojelu saattaa pahentaa eriarvoisuutta ryhmien sisällä. Monet kaikista alistavimmista ryhmäsäännöksistä liittyvät sukupuoleen ja seksuaalisuuteen, minkä vuoksi monet feministiset kriitikot ovat korostaneet feminismin ja monikulttuurisuuden välisiä jänneitä.

”3.5 Problem of vulnerable “internal minorities”

A final objection (and one that has received the most attention in recent scholarly debates about multiculturalism) argues that extending protections to minority groups may come at the price of reinforcing oppression of vulnerable members of those groups—what some have called the problem of “internal minorities” or “minorities within minorities” (Green 1994, Eisenberg and Spinner-Halev 2005). Multicultural theorists have focused on inequalities between groups in arguing for special protections for minority groups, but group-based protections can exacerbate inequalities within minority groups. -- Vulnerable subgroups within minority groups include religious dissenters, sexual minorities, women, and children. --

Some of the most oppressive group norms and practices revolve around issues of gender and sexuality, and many feminist critics have highlighted the tensions between multiculturalism and feminism (Okin 1999, Shachar 2000).”

Nyt sitten Suomessa joku virkamies, joka ei tunne eikä lue (näitäkään) keskusteluja edes sanakirjan tasolla, julistaa kaiken monikulttuurisuuden kritiikin, kuten kohdat 3.1 -3.5 yllä, Suomessa ”lain arvoperustan” vastaiseksi ja siten laittomaksi

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Poliittisten nuorisojärjestöjen tukimalli on ongelmallinen. Summat ovat kuitenkin olleet samanlaisia ennen Arhinmäkeä ja varsin ilmiselvästi ovat nyt Arhinmäen jälkeenkin, joten se, että Tossavainen nyt mainitsee tässä eritoten Arhinmäen kertoo lähinnä poliittisesta pakkomielteestä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Pakko linkata vihreän sosiaaliliberaali Oton hyvä kirjoitus tästä asiasta:
http://blogbook.fi/ottolehto/puoluetuki-ja-perussu...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Teoria :

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

"Toinen tehokas kohde on tuki kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyölle. Kansalaisjärjestöt tekevät arvokasta työtä usein hyvin kustannustehokkaasti. Ne toimivat siellä, missä apua tarvitaan, ja pystyvät hyvin seuraamaan ja raportoimaan käytettyjen rahojen käytöstä ja tehokkuudesta.
...

"

ja käytäntö:

" Kuvaus olisi ollut tietysti lähinnä symbolinen ele, mutta meidän mielestämme tässäkin pitää suoraselkäisesti seistä puolueen arvojen takana. Emme voi olla mukana keräyksessä, jonka tuotot menevät ulkomaille vaikka kotimaassakin on autettavia."

http://yle.fi/uutiset/kemin_perussuomalaiset_kielt...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mutta mitäs mieltä sinä Juho olet tuosta Perussuomalaisten törkeästä syrjimisestä, noin tasa-arvon ja demokratian miehenä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kokoomuksen nuorisojärjestön kannaottoihin verraten Perusnuorten ohjelma on toki sofistukoituneempi ja jopa maltillinen, joten valitus KHO:lle lienee aiheellinen. Tässä suhteessa syrjintäepäily on ilmeinen...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Näin ajattelinkin. Jotenkin tuosta aikaisemmasta kommentistasi jäi kuva, että et ole Tossavaisen kanssa samoilla linjoilla tässä asiassa. Itse en lähtisi vertaamaan persujen saamia tukia kokkareihin, vaan tukien yleiseen linjaan. Demokratian tulee toteutua kaikessa julkisen rahan jakamisessa, vaikka tuen saaja edustaisikin tuen myöntäjän mielestä "vääriä" ajatuksia.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että emopuolueet rahoittaisivat koko touhun, mutta niin kauan, kuin näin ei ole, tulee tuet jakaa demokraattisesti kannatuksen mukaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #48

Suuremmitta kivuitta voin olla samaa mieltä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nuorisojärjestöjen tukeminen ei ole demokratian toteutumisen kannalta olennaista. Tärkeämpää olisi tukea muita nuorten harrastusmahdollisuuksia enemmän. Poliittisiin broilereihin tuhlatuilla rahoilla voisi vaikka työllistää monta syrjäytymisvaarassa olevaa nuorta. Suurin osa näistä "nuorisopoliitikoista" on kaiken lisäksi jo aikuisia ihmisiä, osa ollut työelämässä vuosikausia ja hyvin palkatuissa hommissa. Ei sellaisten ihmisten kerhotoimintaa tarvitse erikseen tukea julkisilla varoilla. Jos sitä kuitenkin tuetaan, samat säännöt pitää päteä kaikille.

Melko mielenkiintoista, miten tasa-arvovaatimukseen suhtautuminen voi hyvinkin riippua sen esittäjästä suuntaan jos toiseen.

Reijo Tossavainen

Yle uutisoi, että kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen (sd.) mukaan perussuomalaisnuorten avustusvalituksen hylkääminen ei johtunut järjestön arvopohjasta.

Äkkiäpä selitykset muuttuivat, kun huomattiin umpikuja. Näin siitä huolimatta, että opetus- ja kulttuuriministeriö perusteli perussuomalaisnuorilta evätyn valtionavun korotusta nimenomaan järjestön monikulttuurisuuden vastaisuudella.

Reijo Tossavainen

Ministeri Pia Viitanen: Miten selitätte sen, että esim. Vasemmistonuoret ja Pioneerit saivat yht. 654.000 euroa ja Perussuomalaiset nuoret 29.000 euroa?

Toimituksen poiminnat